לא מוצאים וריד עם דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מוצאים וריד עם דם
    סיגל
    17/12/2010

שלום.
    אני חולת לוקמיה AML לשעבר ובהפוגה מזה שנה וחצי (לאחר השתלת מח עצם).
    מאז ומתמיד היתה בעיה למצוא וריד עם זרימת דם, גם לפני שחליתי, ולפעמים גם הטובים שבדוקרים לא הצליחו למצוא בקלות.
    מה שמוזר לי זה, שבכף היד בדרך כלל היו לי ורידים בולטים, ובכל השנה וחצי האחרונות הוציאו לי דם משם.
    אך השבוע לא יצא דם משם, והתקשו למצוא ודקרו אותי מספר פעמים במקומות שונים עד שמצאו משהו (במקרה זה דקרה אותי מישהי באמת מומחית יחסית).
    יש לציין שבדיקות הדם היו בסדר (אין חוסר או חריגה בהמוגלובין/טסיות/כדוריות לבנות)

שאלתי-
    מה ניתן לעשות בכדי שתהיה זרימה בורידים כמו לרוב האנשים?
    האונקולוגית אמרה לי שאעשה יותר פעילות גופנית. האם יש בזה משהו? (אמנם אני פעילה גופנית, אבל לא באובססיביות. ממוצע של 3 שעות בשבוע).
    אולי יש צורך בהתעמלות מסוימת לידיים?

תודה. סיגל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מוצאים וריד עם דם

הוספת תגובה

• לא מוצאים וריד עם דם - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    21/12/2010

שלום לך.
    טיפולים כימוטרפים הניתנים לתוך הוריד גורמים במקרים רבים לסגירת הוריד.
    יש אנשים רבים להם נטייה לורידים דקים. לצערי, אין דרך לגרום לורידים להתרחב, אולם יש אמצעים כגון פנסים מיוחדים המאפשרים איתור ורידים חבויים. הבעיה היא שרוב הרופאים והאחיות אינם משתמשים במיכשור זה. לדוגמה , מכשיר הvenilite

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו