המלצה מכירורג כלי דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המלצה מכירורג כלי דם
    פלוני
    15/02/2011

לפני כשנה שוחררתי לשנה עקב DVT שנוצר עקב ניתוח בברך במהלך שירותי הצבאי.

טופלתי בקומדין חצי שנה.

אני מוזמן לוועדה רפואית של צה"ל בסוף החודש.

כיום, שנה אחרי, אני עדיין סובל מקריש שחוסם חלקית את הטיבאליס המשותף בשוק. משתמש בגרב אלסטית.

מבחינה רפואית האם זה נקרא שאני עדיין עם DVT?

שאלה שנייה, האם כירורג יודע מהו הפרופיל שמתאים לי (כמובן לאחר בדיקה), כי הצבא ביקש חוות דעת בנודע למצבי, אבל איני יודע אם לכירורג יש את הידע להתאים פרופיל...

אשמח לתשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המלצה מכירורג כלי דם

הוספת תגובה

• המלצה מכירורג כלי דם - תגובה

ד``ר טל סולומון
    15/02/2011

שלום.
    DVT הוא פקקת מערכת ורידים עמוקים. עם הזמן, הגוף מפרק את קריש הדם, לעיתים בצורה מלאה, לעיתים באופן חלקי. עליך לדעת ש DVT בעבר יכול להוות גורם סיכון להתהוות DVT חוזר באותו וריד.
    פרופיל רפואי נקבע על ידי ספר פרופילים הנמצאים ברשויות הצבא.
    למרות שמדובר בפקקת ורידית, הטיפול הכרוני כמעט בכל המקרים נעשה ע"י המטולוג ופנימאי בקביעת משך נטילת נוגדי קרישה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר סולומון

פלוני
    15/02/2011

לא הבנתי משהו, אין בידי הכירורג/המטולוג ספר פרופילים? אם לא, כיצד אני אמור לקבל חוות דעת ממנו?

ובנוגע לצבא אנסה להבהיר משהו- לאחר שקיבלתי את ה-DVT הרופא של צה"ל אמר לי כי ל'צבא' לא משנה היכן הפקקת, ואפילו אם היא מתחת לברך, מבחינתם אני עדיין בסיכון, והם רוצים אותי מחוץ לצה"ל.
    האם לדעתך מבחינת הצבא כיום הסיכון הוא אותו סיכון? כי אני חושש שהם יטענו שבגלל שכבר עברה שנה, הקריש כבר לא מסוכן כמו שהיה...
    (לא שאני רוצה להיות בסיכון, פשוט אני לא רוצה במצבי לחזור לצבא)

אשמח לשמוע את דעתך,
    ותודה על התשובה המהירה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו