הרחבת כלי דם בפנים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרחבת כלי דם בפנים?
    רועי
    16/03/2011

היי אני בן 16, יש לי אקנה קלה ואני נוטל כדורי אנטיביוטיקה מינוציקלין לתקופה של 3 חודשים.
    יומיים אחרי שהתחלתי לקחת את הכדור הופיע לי בלחי אדמומיות גדולה, אחת מתופעת הלוואי הלא רצויות של הכדור זה פיגמנטציה.
    לאחר שהלכתי לרופא עור שוב -
    הוא לא ידע להגיד לי אם זה בגלל הכדורים או לא - אבל מה שיש לי בלחי זה לא פיגמנטציה, הוא אמר שזה הרחבה של כלי דם וזה הנימים.

הבעיה שהמצב ככה כבר חודשיים-שלוש, וכל הלחי שלי אדומה.. הוא בדק אותי ואמר שזה הרחבת כלי דם וזה הנימים. הוא אמר בפירוש שזה לא פיגמנטציה וזה הרחבה של כלי דם.
    הוא אמר לי שכנראה עם הפסקת הכדורים זה יעבור אבל להמשיך לקחת, והוא אמר שהכלי דם העלה יעלמו לבד והאדמומיות תעלם לבד עם הזמן.

עכשיו השאלות שלי הם כאלה:
    1. האם הגיוני שמהכדורים הכלי דם באיזור הלחי שלי התרחבו ויש אדמומיות שלא עוברת? אם לא - ממה זה היה יכול להיות (יכול להיות זה היה צירוף מקרים) .?
    2. האם זה באמת יעבור לבד\אחרי שאני אפסיק לקחת את הכדורים?
    3. האם יש לזה טיפול ?

תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת כלי דם בפנים?

הוספת תגובה

• הרחבת כלי דם בפנים? - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    18/03/2011

שלום
    בהחלט ייתכן שזוהי תופעת לואי לא מוכרת של האנטיביוטיקה או שזה ממצא אקראי. אני מציע לחכות כחודשיים לאחר גמר הפסקת הטיפול. אם עדיין קיימת הרחבת כלי הדם, ניתן לטפל בIPL = INTENSE PULSE LITE שזה כמו לייזר מוחלש ומטפל לרוב ביעילות בבעיות מסוג זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו