קומדים בשירות תבאי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעילות גופנית

shai
    12/05/2011

ולגבי פעילות גופנית מה יש לעשות?

הודיעו לי שאסור לעשות דברים שימריצו את מחזור הדם או הלב דברים כגון ריצה התעמלות ספא וכו'

ממה כדאי להיזהר ואם זה נכון איך בכל זאת אפשר להתעמל או משו אחר ..

תודה רבה על כל התשובות !!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית - תגובה

ד``ר טל סולומון
    12/05/2011

בעקורן אתה יכול לעסוק בפעילות גופנית.
    אבל לכל דבר יש סייג!
    הקריש דם במערכת הורידים העמוקה שלך מסכנת אותך שיעוף לריאות, יסתום אותם, ויסכן את חייך.
    הקומדין תפקידו למנוע גדילת נפח הקריש דם ( ולא תפקידו להמיס את קריש הדם!!!). הגוף עושה מספר תהליכים - ראשית הקריש דם מתארגן ומתקשה, אח"כ עובר תהליך הצמדות מאוד יסודי לדופן הוריד, ואח"כ (או למעשה במקביל) הגוף ממיס אותו.
    אתה אמור כחודש-חודשיים להמנע מפעילות גופנית, בזמן שקריש הדם לא יציב ולא דבוק לדפנות, מחשש שייעוף לריאות, לאחר תקופה זו, הפעילות הגופנית היא רק לטובתך. אני ממליץ לך לבצע את הפעילות עם גרב אלסטית (אותה ניתן לקנות בחנויות לציוד אורוטפדי - מרשם אצל כירורג כלי דם), ולהתחיל פעילות בהדרגה. כמו כן, הפעילות היא גם סוג של פיסיוטרפיה - הרי אם יש לך DVT מתאונה, הרי שסביר ששברת עצמות - הפעילות מחזירה אותך לפעילות התקינה של הגפה מבחינת זרימת דם, שרירים, עצמות ומפרקים.
    מה שכן, תמנע מספורט אתגרי או ספורט של מגע - מפחד לפציעות אשר אצלך ייגרו לדימומים קשים, בגלל הקומדין. אכן הקומדין היא "חרב פיפיות". לסיום, מכיוון שאני לא מכיר את המקרה שלך לפרטיו, הייתי מתייעץ עם המטולוג לגבי תזמון תחילת הפעילות הגופנית, אולי כדאי לחזור על דופלר ורידים לפני כן, ולבקש מרופא היחידה הפנייתך להמטולוג. הרבה הצלחה ובריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטולוג

שי
    12/05/2011

תודה רבה על התשובה המעמיקה
    אני עדין לא התגייסתי אלא עתודאי של הצבא בגלל זה שאלתי לגבי הפרופיל מקודםל...
    ולצערי הרב רופע המשפחה שלי טוען שבגלל שהמומיחות שלו היא כלי דם אז אין צורך לפנות להמטולוג ביקשתי הרבה פפעמים ובכל פעם לא נתן לי את ההפניה
    אכן כן של אותי לבדיקת דופלר חוזרת..היש דרך לעקוף אותו בלי לשלם על כך הרבה?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטולוג - תגובה

ד``ר טל סולומון
    12/05/2011

מומחה כלי דם אינו לא המטולוג ולא רופא משפחה. תבקש ממנו בצורה אדיבה הפניה להמטולוג ולבדיקת דופלר חוזרת, במידה ולא תענה, ניתן לפנות בצורה מכובדת למנהל הסניףבבקשה חוזרת - מבלי להעליב או לעקוף!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קומדים בשירות תבאי
    שי
    08/05/2011

שלום רב
    אני בחור בן 20 עברתי תאונת דרכים בפבואר השנה לפני שבוע הוסר הסד לאחר שבועיים שלפני היה גבס עד הכתף שלי
    הבעיה שלי היא שנוצר לי גם DVT ברגל השמאלית ואני נוטל 2 כדורי קומדין בכל 24 שעות הבנתי שלצבא יש בעיה עם זה
    האם תוכלו לעזור לי להגיד לי מה הן עמדות הצבא לגבי זה והאם זה גורם לשחרור מידי מצהל כמו שקראתי במקומות שונים ואם לא בכמה ירד הפרופיל שלי?

לקביעת תור
    סגירה
    קומדים בשירות תבאי

הוספת תגובה

• קומדים בשירות תבאי - תגובה

ד``ר יאיר גלילי
    11/05/2011

שלום לך
    שאלה זו צריכה להיות מופנה לרופא היחידה שבידיו הנתונים הדרושים על מנת לענות עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קומדין

שי
    11/05/2011

ולגבי קומדין ואלכוהול רשום שיש אפשרות לשתות רק 25 מ"ל
    האם זה נכון? יש אפשרות לשתות כמות גדולה יותר תוך כדי נטילת הכדורים (2 ביממה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קומדין - תגובה

ד``ר טל סולומון
    11/05/2011

הקומדין משפיע על מאזן פקטורי קרישה המיוצרים בכבד.
    אלכוהול משפיע באופן ישיר על הכבד.
    הייתי נמנע מכל שתיית אלכוהול בעת נטילת קומדין!
    יש לקרוא הייטב את הוראות נטילת התרופה - היא מושפעת ע"י פקטורי תזונה ותרופות אחרות - חלקן גורמות להשפעת יתר, וחלקן להשפעת פחת של מינון התרופה.
    איזון התרופה קריטי להשפענ טובה. הינך נדרש לדלל במידה מסויימת את קרישת הדם שלך, והינך נדרש להיות בטווח אשר הוגדר עבורך. דימום יתר או קרישיות יתר הן מצב לא רצוי, על כן עליך להקפיד באופן נטילת התרופות ולהמנע מדברים המשבשים את הריכוז של התרופה.
    אין הרבה תרופות בהן נדרשת תשומת לב כזו, אך לצערנו, אין עדיין אמצעי טוב מזה לטיפול במצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו