מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חבלה מעל העיןנחמה23/05/2011
שלום,
אני בת 68. לפני כ-10 ימים, נפלתי בבית ונחבלתי באזור הגבה. היתה נפיחות רבה באזור זה ולכן פניתי למיון. שם נאמר לי להפסיק למשך כשבוע ליטול אספירין (שאני מקבלת עקב CVA), ולמעשה לא בוצע כל טיפול נוסף.
ברצוני לשאול:
1. מה ההבדל בין המטומה לאקימוזיס, וכיצד ניתן להבדיל ביניהם?
2. נכון לעכשיו יש ירידה קלה בנפיחות, אך עדיין האזור נפוח, אם כי ללא כאבים. האם הדבר מצביע על-כך שאין זיהום?
3. הכירורג במיון טען כי אין צורך באנטיביוטיקה, ואילו רופא המשפחה טען כי כדאי לקבל אנטיביוטיקה. איזו טענה יותר סבירה?
בתודה,
נחמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חבלה מעל העין - תגובה
ד``ר טל סולומון24/05/2011שלום נחמה.
לגבי אספירין, הייתי חוזר לטיפול באספירין, אך כדאי להיבדק ע"י רופא לראות באם שטף הדם בנסיגה. כמו כן איני יודע אם אין לך דימום תוך גולגולתי!
אכימוזיס, המטומה, שטף דם תת עורי הן מילים נרדפות.
דם הפורץ מחוץ לכלי הדם, ומתרכז מתחת לעור וברקמות מתחת יוצר לחץ על הרקמות (כאב) ויש שינוי בצבע עקב נוכחות דם מחוץ לכלי הדם. דם זה נספג עם הזמן, ותהליך הספיגה מביא לשינויי צבע ומידת נפיחות וכאב משתנים.
זיהום - מלווה בדלקת (נפיחות, אודם, רגישות/כאב מקומי)
לגבי אנטיביוטיקה - דם הוא קרקע מזון מצויין לחיידקים לגדול בהם!, אך אם העור לא פקע (כלומר העור שלם מעל ההמטומה, אין פצע או שריטה!), הרי שהדם והרקמות מתחת לעור הן סטריליות ואין צורך באנטיביוטיקה. יתרה מזה, אם עברו 10 ימים מהחבלה, ואין סמני דלקת או זיהום במקום, אין כל סיבה לטפל באנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ו-2 שאלות המשך
נחמה24/05/20111. אני מבינה שבמשך הזמן הדם המצוי בהמטומה צפוי להיספג. מה הכוונה ב- "ספיגה" - האם הכוונה שהדם נספג חזרה בורידים/עורקים?
2. האם האספירין משפיע לטובה או לרעה (מזרז או מאט) על תהליך הספיגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ו-2 שאלות המשך - תגובה
ד``ר טל סולומון24/05/2011הדם מכיל נוזל, תאים וחלבונים. כל אחד מהמרכיבים נספג בשיטה שונה קצת, למערכת ורידית ולימפטית ומשוחזר
לאספירין אין השפעה על הספיגה, אבל אם כלי הדם שנקרע מדמם עדיין, אסיפירין יגביר את הדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
פקקת ורידים עמוקה נרחבת ברגל שמאל
פקקת נרחבת וחיסון קורונה האם הפקקת תחזור
האם הטיפול התרופתי לפקקת ורידים הוא לכל החיים
כאבי רגליים בתנועה ובמנוחה ותחושת זרמים
קם בבוקר עם כפות ידיים אדומות
כאב קבוע ברגל חסימת כלי דם
שאלה על בעיה כלי דם
מה הסימנים של טרשת עורקים ברגליים
איך מאבחנים אם יש טרשת עורקים
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?