מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי דרמטי במצב - קצת מבולבליםאייל19/09/2012
שלום רב
אמא שלי בת 65 אובחנה לפני כשנתיים וחצי כסובלת ממחלת פרקינסון.
במהלך השנתיים וחצי קיבלה תרופות שונות במינונים שונים, חרף התרופות בעיית הרעד רק הלכה והחמירה ולצד זאת הלכו והתרבו תופעות של סחרחורות ובחילות קשות, עייפות קשה ותמידית וכן הופיעו בעיות של חוסר איזון בלחץ הדם, קשיים משמעותיים בשינה.
לפני כחודשיים היא נקלעה למצב קטסטרופלי:
מגבלת תנועה קשה (חוסר יכולת לקום לבד מהכיסא,לסגור כפתור, קושי משמעותי בהבאת כוס שתייה אל הפה ועוד). גרוע מכך,הסחרחורות והבחילות החמירו והחריפו עד למצב שהיא התקשתה לשבת או לעמוד ליותר ממספר דקות.
בשלב זה היא הייתה מטופלת במספר רב של תרופות (אני מקווה שאני מונה את כולן ...): אזילקט, סינמט, אנטילול, לוסרטן, פראמין, סטנארון.
הגענו במצב נואש לאחד מבכירי המומחים במרכז הארץ. כאשר הגענו אליו (לפני שבוע וחצי) היא בקושי יכלה לשבת בגלל החולשה והסחרחורות, סבלה מרעד קבוע ובלתי פוסק וכמעט ולא הייתה מסוגלת לבצע פעולות בסיסיות בשל נוקשות הגוף והרעד הקשה.
הנוירולוג המומחה שבדק אותה (אני נמנע בכוונה משמות)הורה מיידית על הפסקת רוב התרופות שהיא מקבלת.
במשך חמישה ימים היא קיבלה מדי יום אינפוזיית פ.ק מרץ, ולאחר מכן עברה לקבל כדור מסוג "אמנטדין". בתוך יום וחצי חל שינוי דרמטי במצבה ובתוך כמה ימים הגיעה להתייצבות של ממש
כעת היא מקבלת טיפול מצומצם בהרבה בהשווא למצב שקדם לאשפוז:
אמנטדין, סינמט (במינון נמוך) וכדור נוסף נגד בחילה
:
נוקשות השרירים נעלמה כמעט לחלוטין, היא הולכת בחופשיות (עדיין קצת חלשה), עולה ויורדת מדרגות וכו', חזרה היכולת לבצע את רוב הפעולות בידיי, הסחרחורות והבחילות נעלמו לחלוטין! השינה בלילה השתפרה משמעותית (אם כי לא לגמרי) והרעד עדיין קיים אך במינון נמוך בהרבה ונסבל.
עוד אציין כי הרעד מופיע בעיקר בבוקר ובמצבים של החזקה קבועה וממושכת של חפץ (דוגמא שפופרת טלפון) והוא כאמור נמוך בהרבה מהרעד הקיצוני והבלתי-פוסק שהיה עד לפני שבוע וחצי.
מצד אחד אנחנו ממש המומים ונפעמים מהשיפור שחל שנראה כמו נס. מצד שני אנחנו מאד מבולבלים - כיצד חל שינוי כה קיצוני בזמן כה קצר? מה משמעות ההפסקה של חלק כה גדול מהתרופות והאם זה קשור לשיפור במצב?
כמובן שנשאל גם את הרופא שאלות אילו, אבל אני מאד אשמח גם לשמוע עמדה נוספת, בגלל השוני הגדול והמבלבל כל-כך בין הטיפולים שקיבלה מרופאים שונים השינויים הדרמטיים במצב.
אשמח מאד לעצתכם, מקווה שהמידע הרב שפירטתי יעזור.
נ.ב - ברור שאני רואה את תשובתכם כעצה נוספת בלבד ומסתמך בסופו של דבר על הרופא המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי דרמטי במצב - קצת מבולבלים - תגובה
פרופ` בלה גרוס19/09/2012שלום
מהתיאור שלך הסבירות הגבוהה היא שאמך הייתה בהרעלת תרופות ולכן חלה גם החמרה במצבה. מקובל להפסיק או להוריד את מינון התרופות האנטיפרקיסוניות ולתת אמנטדין במשך 5 ימים תוך ורידי ולאחר מכן להתחיל ולעלות שוב בקצב איטי מאוד חלק מהתרופות. אני מקווה שעתה תוכל להסתדר במינונים קטנים יותר של תרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפה בגלל פרקינסוןכהן יוסף12/09/2012
שלום אבא בן 76 וחולה במחלת פרקינסון מזה ב3 שנים בחודשים האחרונים התחילו לאבא כאבים בשפתיים כאבי תופת כהגדרתו התשובות לתלונות היו אין מה לעשות חלק מהסימפטום שאלתי האם יש תרופה לכאבי הפה הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפה בגלל פרקינסון - תגובה
פרופ` בלה גרוס19/09/2012אם יש פצעים נין לנסות משחה אורקורטE אך אם אין פצעים אינני יודעת שיש תרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תרופות אפשר לקחת נגד רעידות...ליאור06/09/2012
שלום, אני בן 21 ויש לי בעייה. כל הזמן רועדות לי הידיים, ובמקומות מסוימים גם הגוף וגם הידיים מתחילים לרעוד כל כך חזק, שאני פשוט לא יודע מה לעשות. פעם זה לא היה, והכל התחיל לפני כמה שנים. איזה תרופות אפשר לקחת בשביל שזה לא יקרה לפרק זמן מסוים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה תרופות אפשר לקחת נגד רעידות... - תגובה
פרופ` בלה גרוס10/09/2012שלום
יש מקום לבדוק את סוג הרעד שלך ולכן אני מציעה שתפנה לרופא נוירולוג.
יש מספר תרופות שמנסים כטיפול לרעד ראשוני, דרלין, דקינט, טופירמאט פריזולין אך יש מקום לבדוק במה מדובר. לעיתים כוסית משקה חריף גם משפרת רעד ראשוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לתת תרופות לטיפול בפרקינסושמואל02/09/2012
לאדם שלא סובל מפרקינסון?
(לטיפול באוטומטיזם של הגוף על רקע נפשי למשל או לריכוז)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה עלהדאבל פוסט, מה יהיו התופעות
שמואל02/09/2012לוואי במקרה כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לתת תרופות לטיפול בפרקינסו - תגובה
פרופסור אורן כהן03/09/2012שלוום שמואל
לאילו תרופות בדיוק אתה מתכוון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לתרופה בשם
אורח10/11/2012התכוונתי לתרופה בשם PARTANE פרטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לתרופה בשם - תגובה
פרופסור אורן כהן14/11/2012פרטן (או ארטן) הינה תרופה ממשפחת התרופות נוגדות אצטילכולין הניתן במגוון מחלות וסימפטומים (לא רק פרקינסון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה מורכב - אנחנו מתחילים להתייאשאבי27/08/2012
שלום רב
אמא שלי בת 65 אובחנה לפני כשנתיים כחולת פרקינסון, בעקבות רעד באחת הידיים.
כתשעה חודשים לפני כן, היה לה אוטם מוחי, בעקבותיו אושפזה למספר ימים ושוחררה.
מאז האבחון כחולת פרקינסון היא טופלה במספר סוגים של כדורים:
בתקופה הראשונה אזילקט ובתקופה האחרונה דופיקאר.
הבעיה היא:
במהלך השנתיים שחלפו קרו 2 תהליכים - מצד אחד הרעד ביד החריף בצורה משמעותית, מצד שני לאורך כל התקופה היא סבלה מסחרחורות ובחילות, השינויים בתרופות לא ממש שינו.
כתוצאה מההרגשה הרעה לאורך כל התקופה, היא גם נחלשה מאד, הפסיקה לעבוד וירדה במשקל בצורה משמעותית.
לאחרונה, לאחר שעברה לטיפול בדופיקאר, תופעת הבחילות והסחרחורות החריפה משמעותית ולבסוף היא אושפזה.
במהלך השבוע בו אושפזה נערכו כל הבדיקות האפשריות לפיהן יתכן והיא סובלת מבעיה רפואית כל האפשרויות נשללו והרופאים חזרו לכך שהבעיה שלה היא בתחום הנוירולוגי.
בבדיקות שונות שנעשו לה גם אובחן שיש לה כוח רב ותקין גם בידיים וגם ברגליים, אולם לא נמצא מענה לבעיית הרעד שהפך למשמעותי ובלתי-סבל.
בסופו של דבר היא שוחררה וחזרנו לאותה נקודה....
נכון לעכשיו המצב הוא שהרעד שלה ביד החמיר משמעותית (אין רעד באיברים אחרים) ולצד זאת התרופות שהיא מקבלת (לאחרונה דופיקאר) לא רק שלא שיפרו את מצב הרעד (אולי החמירו) אלא גם גורמות לה לבחילות ותופעות לוואי קשות וקבועות.
איכות החיים שלה הפכה לבלתי-נסבלת....
האם יש המלצה מה אפשר לעשות? למי לפנות? האם יתכן שאבחון הפרקינסון אינו נכון ומדובר בבעיה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקרה מורכב - אנחנו מתחילים להתייאש - תגובה
פרופ` בלה גרוס31/08/2012שלום
1. יתכן ואת מתארת מצב שניקרא פרקנסוניזם ולא פרקינסון רשוני.
במצבים האלה אין מחסור בדופמין אלא בגלל אירוע מוחי בגרעיני הבסיס הקולטנים לא מגיבים לדופמין. ועליה בכמות הדופמין מחמירה את תופעות הלואי של התרופה .
יתכן ויש מקום לתת תרופות שניקראות אנטיכולינרגיות או אמנטדין כדי לשפר את המצב. אני בכל זאת מציעה לך לפנות ליעוץ נוירולוגי נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בהמשך לתשובתך
אבי31/08/2012תודה על התשובה
האם תוכלי לפרט מה המשמעות של המחלה האחרת (פרקנסוניזם) ומה ההבדל בין שתיהן מבחינת אופי המחלה, תופעות לוואי וכד'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאירית21/08/2012
האם מצב ממושך של תת פעילות של בלוטת התריס עלול להגביר את הסיכון לפתח מחלת פרקינסון? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` בלה גרוס25/08/2012לא ידוע לי על זה.
אולם לעיתים תת פעילות של בלוטת התריס מחקה תסמינים שמאפיינים גם פרקינסון כמו איטיות, אדישות נוקשות שרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלומות פעיליםרעות16/08/2012
שלום אני מאובחנת כחולת פרקינסון 8 שנים לאחרונה במרחק של כ שלושה חודשים עברתי 2 אירועים של חלומות פעילים האחד, התעוררתי ובידי כדורים רבים וזכרון של הכנסה והוצאה מהפה השני- נרדמתי על הכורסא והתעוררתי על המיטה בלי לדעת לזכור שעברתי. היה לי זכרון שניסיתי לאכול נייר ראיתי ליד שולחן המחשב פיסות נייר שנתלשו. האם תופעות אלה הן סימן של החרפה במחלה או תופעות לואי של צריכת תרופות כיצד לנהוג מה לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלומות פעילים - תגובה
פרופ` בלה גרוס21/08/2012זה יכול להיות תופעת לואי של הכדורים.
תלוי מה את לוקחת .
אך בחולי פרקינסון יש לעיתים תופעות של חלומות מוזרים בלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד'ר בלה
רעות23/08/2012תודה על תגובתך אני לוקחת סטאלבו, רקוויפ, פקהמרץ וסינמט. האם יש קשר בין התרופות לחלומות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד'ר בלה - תגובה
פרופ` בלה גרוס25/08/2012שלום
כל אחת מהתרופות האלה יכולה להביא לחלומות ולאי שקט בלילות ולהזיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף!!!!עדי16/08/2012
גילו אצל אבא שלי פרקינסון לפני יומיים אבל הכל התחיל לפני כחצי שנה יש לו רעידה ביד ימין ורגל ימין חלשה בעיות שינה בלילה ונרדם בשעות הצהריים הוא בן 54 השאלה שלי האם יש תרופה שמבטלת את הרעידות ומשפרת את התפקוד והאם יש כדורים שמונעים את החמרת המחלה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף!!!! - תגובה
פרופ` בלה גרוס20/08/2012שלום
יש פתרונות לבעיות שהצגת אך יש מקום לפנות לנוירולוג , להיבדק ולשוחח על אפשרויות טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחוף!!!
עדי21/08/2012דוקטור אנחנו בייעוץ עם נוירולגית יש כדור שמונע את החמרת המחלה והסימפטומים אם כן מהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחוף!!! - תגובה
פרופ` בלה גרוס25/08/2012תרופה כמו יומקס או אזילקט מונעים החמרת סמפטומים.
יש שורה אורכה של תרופות שמקלות על הסמפטומים.
מציעה לשוחח עם נוירולוג ולא לקבל רשימה של תרופות כי הכל תלוי במצבו של אביך, בתרופות אחרות שמקבל וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים בידייםקרן16/08/2012
שלום
אני בן 32
מרגיש לאחרונה זרמים ותחושת נימול בידיים ובכפות הידיים
האם זה יכול להיות סימן לפרקינסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים בידיים - תגובה
פרופסור אורן כהן03/09/2012שלום קרן
זרמים בידיים הינם סימפטום מאד לא ספציפי היכול להגרם מגורמים שונים אולם בד"כ לא מדובר בסימפטום של מחלת פרקינסון. מומלץ שתפני להתייעצות אצל רופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקוויטדורקם שרה06/08/2012
איזה תופעות לווי ישנן לרקויט. האם אודם בחלק התחתון של השוק והופעת פצעים שמתחילים בשלפוחיות הן תופעות מוכרות לרקוויט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקוויט - תגובה
פרופ` בלה גרוס06/08/2012תופעות אלה לא ידועות לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה שלוק ממשקה חריף לפני האוכל
אדי25/09/2012אני חולה במחלה פירמידלית עם תסמינים של פרקנינסוניזם כרגע לנסיוןמטופל בדופיקר 0.5*3 מליגם ליום , מאז ומתמיד אהבתי ללגום שלוק משקה חריף לפני ארוחת צהריים , האם מותר לי להמשיך בכך ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה שלוק ממשקה חריף לפני האוכל - תגובה
פרופ` בלה גרוס26/09/2012שלוק אחד של משקה חריף לא יגרום לשינויים מיוחדים שליליים ואם זה מהנה אותך תמשיך ללגום שלוק אחד
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לפרקינסוןאמטאנס29/07/2012
שלום
אבא שלי בן 62 הוגדר כחולה פרקנסון לפני 4 חודשים אחרי בדיקות מרובות.
הסימנים שישי לו הם איטיות בתנועה ובדיבור וכאב ברגלים בתנועות מסוימות, הסימנים שיש לו הם כבר כמעט שנה והוא מתמודד איתם כמעט ללא מוגבלות.
הרופא הראשון נתן תרופה בשם "דופיקאר" אחרי בירורים משלי המלצתי על ללכת לרופא אחר כי התרופא הזאת מטפלת רק בסימני המחלה והתופעות לוואי שלה יותר חמורה ממה שיש לאבא.
אחרי שבוע הלכנו לרפוא אחר שנתן "אזילקט" לשבועים אחר קח "רקוויפ מודוטאב" 2 מ"ג בנפרד.
השאלה שלי למה לא לתת "אזילקט" כל הזמן (האזילקט מאיט התקדמות המחלה) ?
השאלה השניה למה לתת תרופות שמטפלות בסימנים שיודעות שהתופעות הלוואי שלהם יותר קשות מהסימנים שיש לאבא עכשיו ?
אני מודה לכם מאד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לפרקינסון - תגובה
פרופ` בלה גרוס06/08/2012שלום
יש הרבה גישות להתחלת טיפול בפרקינסון. שתי האפשרויות מקובלות. חשוב להבין מה היתרונות והחסרונות של כל גישה והחשוב ביותר לתת אימון ברופא הנוירולוג המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור הרגעה למניעת רעידותאב17/07/2012
שלום. אני עומד לחתן את ביתי ורציתי לדעת אם יש כדור שאוכל לקחת בזמן החתונה כדי למנוע רעידות בזמן העמידה מתחת לחופה מול הקהל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין שאני חולה פרקינסון
אב17/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור הרגעה למניעת רעידות - תגובה
פרופסור אורן כהן25/07/2012זאב שלום
יש כדורים רבים היכולים לעזור לרעד אולם יש להתאימם אישית לכל מטופל לפי סוג ושלב מחלתו, מחלות הרקע ותופעות הלוואי האפשריות. ברור על כן שלא ניתן לעשות זאת דרך האינטרנט. מציע שתפנה לרופאך על מנת שיתאים לך טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכיאטריהגיטה09/07/2012
שלום, אמי בת 82 לפני שנה התחילה עם הזיות,ודיבורים על זה שמכניסים לה רעל באוכל ולא היתה מוכנה לאכול,לאחר אשפוז בביתחולים לחולי נפש,היא התאזנה וחזרה לחיים כמעט רגילים עם תרופות שנתנו לה לקחת ובמעקב אצל פסיכיאטר,בגלל שהיא סובלת מקשיון שירירים וקושי בהליכה הרופא פסיכיאטר החליף לה את התרופות
(לצערי אני לא זוכרת את השמות),עקב התדרדרות בהליכה ובשכיבה במיטה וחולשה בשרירים.
האם היא צריכה להיות במעקב גם אצל רופא נוירולוג?(אף פעם לא הייתה)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכיאטריה - תגובה
פרופ` בלה גרוס10/07/2012לפי התאור שלך קרוב לודאי אמך פתחה תופעות לואי מהתרופות שקבלה להזיות . לפי התיאור כניראה יש סמפטומים של פרקינסוניזם.
אני מציעה לך לפנות לנוירולוג להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- somting#08/07/2012
מה עושים אם אף טיפול
תרופתי לא עוזר לפרקינסון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר somting - תגובה
פרופ` בלה גרוס10/07/2012יתכן ולא מדובר במחלת פרקינסון ראשונית.
מציעה לגשת לנוירולוג להיבדק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת תרופות בחולי פרקינסוןסיגלית20/06/2012
שלום,
אבי חולה פרקינסון מזה 20 שנה.מצב קוגנטיבי טוב,לאחר ניתוח DBS שכשל (לפני כחמש שנים),מטופל בסטלבו,רקוויפ,אזילקט וסינמט.לפני כשבועיים הנוירולוג הוריד לו את כל כדורי הרקוויפ (2X2 מ"ג) וכן את האזילקט היות והוא חושב שלאחר שנים של טיפול בהם-הם גורמים לו יותר מצבי OFF וייתכן שהפסקה תועיל.
מאז הוא חלש מאוד,מדבר בשקט ורדום הרבה.הנוירולוג לא חושב שיש קשר,אך אנו יודעים שכל שינוי בכדורים משנה את האיזון העדין שלו.יצויין שנבדק בבית חולים,כולל סי טי.והכל היה תקין.אשמח לשמוע דעתך.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת תרופות בחולי פרקינסון - תגובה
פרופ` בלה גרוס10/07/2012יתכן וההורדה הייתה מהירה מדי ויש מקום לנסות לעלות מעט את הכדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)