מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעד ונוקשותרמי08/06/2011
שלום רב ד"ר,
רקע כללי - בן 38 בריא בדרך כלל.
להלן תופעות שמזה שנתיים מחמירות מעת לעת -
1. נוקשות בשרירי הרגליים. הנוקשות מחמירה בעמידה וקצת פחות מורגשת בהליכה אך בהליכה היא מקשה על תנועות מהירות ימינה ושמאלה היינו ישר אין בעיה ללכת אך כאשר אני מנסה לעשות תנועה מהירה ולפנות ימינה או שמאלה קשה לי (לא בלתי אפשרי).
2. בעת מאמץ הידיים שלי רועדות וגם האצבעות וגם בעת לחץ הם רועדות.
3. האגודל זזה בצורה לא רצונית ימינה ושמאלה.
4. בגלל נוקשות השרירים קשה לי לעלות מדרגות.
5. צרבות מידי יום בדרך כלל מתחילות לקראת השעה 15:00 ואילך.
6. לטענתי שריר כופפי היד של יד ימין נעשה רזה.
5. אני מעשן 5 סיגריות בשבוע, בעת שאני מעשן יש תגובה מיידית והנוקשות בשרירים גוברת בצורה קיצונית ואף הידיים מתחילות לרעוד.
מידע - כבר שנתיים לערך אני מטייל בין נוירולוגיים הכי טובים בארץ החל מהמומחים לניוון שרירים, לנוירופטיה, אפילפסיה, פרקינסון. עברתי את כל הבדיקות האפשריות - מאמץ, אקו לב, דופלר צווארי, בדיקות דם מקיפות שכללו את כל הבדיקות האפשריות (ברזל, ראומטולוגיה, בלוטת תריס ועוד ועוד), CT ראש, MRI ראש, 4 פעמים EMG כולל מחט.
כל הנוירולוגיים טענו שאין לי כלום, יש אחד שהפריז ואמר שיש לי עתיד וורוד מבחינה נוירולוגית.
אני אישית כבר לפני שנתיים חשדתי במשהו וכל פעם שאני אומר זאת לנוירולוגיים הם מסתכלים עליי במעין מבט לא ברור ואומרים לי מה פתאום......
אני חושד שמדובר ב - psp. אני חושד בזה מאחר וידוע לי שניקוטין משפר את ההולכה של דופמין אך דווקא מתי שאני מעשן אזי השרירים מתכווצים יותר מה שנוגד את השפעת הדופמין.
האם אני בכיוון?
האם יש בדיקה להוכחת PSP?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד ונוקשות - תגובה
פרופ` בלה גרוס09/06/2011שלום רמי
אין הוכחה חד משמעית ל PSP . בדרך כלל הבדיקה הנוירולוגית יכולה לתת מענה אך לעיתים בשלבים ראשונים של המחלה קשה לקבוע חד משמעי .
אני הייתי מציעה בכל זאת להיבדק ע"י נוירולוגים כדי שיקבעו אם יש בעיה כל שהי.
במידה וכל הרופאים אומרים שאתה בסדרף הייתי ממתינה פרק זמן מסויים ולאחר מכן מגיע לבדיקה חוזרת. לפעמים הזמן נותן מענה לבעיה .
יש כל מני מחלות שיכולות תיאורתית להתאים לתיאורך אך אם אף אחד לא מוצא פתולוגיה צריך לחשוב על דברים לא נוירולוגיים.
מוכנה בהזדמנות גם לבדוק אותך
בברכה
דר גרוס בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד ונוקשות - תגובה
פרופסור אורן כהן13/06/2011רמי שלום
הסימפטומים שאתה מתאר אינם אופיניים לPSP. האבחנה של מחלה זו היא קלינית ואין לה בדיקת מעבדה ספציפית
כמו כן אני מניח שאם היית חולה במחלה זו הרי מישהו מבין כל הנורולוגים שלפי עדותך ביקרת אצלם היה מאבחן את המחלה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוירחלה30/05/2011
שלום רב לכל אני חולת פרקינסון,שאלתי לא בעניני המחלה או טיפולה. אני מאד רוצה לדעת עם קיים תג זיהוי לחולי פרקיייייייי כמו צמיד או שרשרת ,המזדהים עם המחלה .. מקוה שתוכלו לעזור לאלה שעדין פעילים והולכים בלי לוי . תודה רחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיהוי - תגובה
פרופ` בלה גרוס05/06/2011שלום
עד כמה שידוע לי אין כזה צמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עיצביתשרית29/05/2011
שלום דר שפיגלמן
שמי שרית לפני 3 שנים עברתי עקירת שן בינה עליונה מצד ימין ומיד לאחר מכן חשתי בתחושה מוזרה בצד העקירה בהמשך הופיעו נימולים ע"פ הלשון באותו צד (ימין) ותחושות של משיכות בין השיניים ,וכמעין חוסר תחושה טיבעית באיזור שכולל גם זרמים וכמעיין תחושה של חיתוך החניכיים והשיניים בעיקר השן שהיתה קרובה לאיזור העקירה לעיתים זה מקרין גם לעבר הלחי ,התחושה מאוד לא נעימה גורמת לאי שקט לעיתים זה אפילו על גבול הכואב ,התחושה קיימת כל הזמן עם שינויים קלים ,בזמן לעיסה התחושה נעלמת לחלוטין התחושה בפה חוזרת להיות נורמלית ולאט לאט כאשר כבר אינני אוכלת התחושה מתחילה לחזור ואפילו בצורה מוגברת ברצוני לשאול מה קורה לי בפה? האם ניפגע לי העצב? האם מדובר בטריגימינאל נאורלגיה ? ,כדורים כמו ליריקה לא עזרו ,בדיקות mri ו ct תקינים האם ישנה זריקה להרס העצב הנ"ל מה ניתן לעשות .אני מאוד מאוד סובלת מבעייתי אבקש תשובתך תודה רבה שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK23/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_שיניים' id=link]רפואת שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופסור אורן כהן26/06/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_שיניים' id=link]רפואת שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה עיצבית - תגובה
פרופ` בלה גרוס27/06/2011שלום שרית
אין קשר לתיאור הבעיה שלך למחלת פרקינסון.
כניראה הייתה פגיעה בעצב טריגמינוס. אם ליריקה לא עזר ניתן לנסות טגרטול, או גבפנטין אך ככי ללקבל את התרופות האלה צריך לפנת לרופא. התרופות האלה יכולות להקל על הכאב אך אין לא פותרות את התופעה של "חוסר תחושה"
דר גרוס בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת פרקינסוןחני28/05/2011
אבא שלי בן 88 הוא חולה פרקינסון כ8 שנים.בשנה האחרונה אבא שלי לא הולך הווא על כיסא גלגלים. הדיבור שלו מאוד חלשיפני כמה ימים הוא הרגיש לא טוב כמו חנק וחום גבוהה הוא פונה לביהח גילו דלקת חזקה בשתן הרופאים אמרו שכרגע מצבו טוב אבל לא מבטיחה מה יהיה מחר (אבא שלי נימצא בבית אבות סיעוד). ביום חמישי הוא היה אמור להישתחרר אבל היה חום גבוהה והוא עדין נימצה בבית חולים. רציתי לדעת מה השלבים הבאים של המחלה מצפה לתשובה מהירה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת פרקינסון - תגובה
פרופ` בלה גרוס28/05/2011שלום חני
מחלת פרקינסון בדרך כלל מחמירה כאשר יש זיהום או חום או הפרעה באלקטרוליטים.
קשה לקבוע מה יהיה מחר. יתכן וחלק מההחמרה במצב אביך נובע מהמחלה שהוא חולה בה כעט כמו דלקת בדרכי השתן או זיהום כללי בדם.
קודם שיתרפא ממחלתו, שימשיך להיות אקטיבי עד כמה שיכול ואז ניתן יהיה לקבוע אם צריך להוסיף תרופות לפרקינסון.
אנו לא נוהגים להוסיף טיפול לפרקינסון כל עוד המטופל חולה במחלה זיהומית או במחלה אחרת שמוציאה אותו משווי משקל רפואי.
שיהיה בריא
דר גרוס בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בסידןאנונימי26/05/2011
האם מחסור בסידן והוצאת קליקים מהאצבעות וממפרקי הידיים עלול לגרום לפרקינסון?
יש לי רעד קל בידיים והאצבעות לעיתים קופצות כשאת אני משיט את ידיי קדימה.
האם יש סיבה להיבדק? האם לקיחה מבוקרת יותר של כדורי תוספי הסידן שאני צריך לקחת תשפר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בסידן - תגובה
פרופ` בלה גרוס27/05/2011שלום
אין קשר בין מחסור בסידן לבין מחלת רקינסון.
לא כל רעד הוא בטוי של מחלת פרקינסון
חוסר סידן גם לא מהווה סיבה לרעד.
אם הרעד ימשך תפני לרופא
דר גרוס בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת פרקינסוןחני25/05/2011
אבא שלי בן 88 הוא סובל בשנה האחרונה הוא לא הולך על הרגליים.ליפני יומיים הוא ניחנק וקושי נשימה (אבא שלי נימצא בבית אבות סיעוד)הוא אושפז בביהח יומיים בית הבליעה ניפגע עקב המחלה הרופאים אמרו שכרגע המצב טוב לא מבטיחים מה יהיה בעוד כמה ימים שהמצב יכול להידרדר אני כל כך מפחדת לראות את אבי במצב כזה אתה יכול לומר לי מה השלב הבא שיכול לקרות כי אני מאוד חרדה למצב אודה לך מאוד לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת פרקינסון - תגובה
פרופ` בלה גרוס27/05/2011שלום
מדבריך אינני יודעת איזו מחלה יש לאביך.
הפרעות בליעה יכולות להופיע בהרבה מצבים.
באופן תאורטי אם יש הפרעות בליעה אז מכניסים צינור לקיבה שנקרא גסטרוסטום ומאיכלים עם צנורית או מזרקים ישר לקיבה.
דר גרוס בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיות עם פרקינסון - איציק אורןאורית23/05/2011
לידיעתכם, איציק אורן, יו"ר ומייסד רשת שילב, כותב בימים אלו בלוג החושף לראשונה את כל מה שהוא חווה ולמד בתשע השנים האחרונות מאז שהתגלתה המחלה.
איציק אורן החליט להקים את הבלוג בעקבות התגובות שקיבל אחרי ראיונות העיתונאים בהם הוא חשף את הפרקינסון שלו.
בתקווה שחשיפת ניסיונו האישי תעזור ותקל על המתמודדים וקרוביהם.
תגובות תתקבלנה בברכה
תודה,
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מייצג
ניל19/07/2011באמת כל הכבוד לו על החשיפה.
אני חושב שחלק מהדברים הנאמרים בבלוג שלו לא משקפים את חייו של חולה הפרקינסון השכיח.
לדוגמה -
עבודה - אני מעריך שעובד שכיר לא ישרוד 9 שנים בעבודתו מאחר והוא שכיר ולא יו"ר של חברה זו או אחרת.
טיפולים - להערכתי אין הרבה אנשים שיכולים לממן מאמן אישי בחדר כושר וכדומה.
מצד אחד כל הכבוד על החשיפה האומץ, באמת שאני מפרגן.
מצד שני חלק מהדברים צבועים בוורוד ולא ניתן להשליך מהחוויה האישית שלו לחולה הפרקינסון השכיח.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחיות עם פרקינסון - איציק אורן - תגובה
פרופ` בלה גרוס23/05/2011שלום אורימ
אני מברכת אותו על נכונותו להיחשף ולחלוק עם אחרים מנסיונו. אין כמו בעל נסיון.
אנו הרופאים מסתמכים הרבה פעמים על מחקרים שמסקנותיהם נובעות מעיבודים סטטיסטיים על קבוצת מטופלים. אולם כאשר משוחחים עם החולה הפרטי ללא ספק שיכול להוסיף הרבה מאוד ולשפוך אור על ישום הגישה הטיפולית בבעיות רבות שנובעות מאיזון עדין בין התרופות
בברכה דר גרוס בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייי
רחלה30/05/2011שלום לאיציק אורן שמחתי לראות שיש נחשפים תמיד אמרתי שפרקי צריך לצאת מהארון,,,,,לי גם יש חוסר בדופאמין אבל חוץ מיזה אני בטוב כמה חוסר עינין יש בבעיה שלנו תמיד שואלים אותי אבל את לא שוכחת ולא רועדת מה הבעיה ןאז צריך להסביר ולא מבינים הקיצר צריך מודעות לפרקינסון וואל נישכח את ההומור יום טוב לללככככםםםם,,,,,,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת חוסר בדופמין?
ניל14/07/2011האם את חולת פרקינסון?
מה הסימפטומים שלך ששונים מחולה פרקינסון במידה ואת לא חולת פרקינסון וכהגדרתך רק מחסור בדופמין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת פרקינסון PSPניל06/05/2011
שלום רב האם יש עדויות קליניות של תסמונת פרקינסון בעקבות הצמדות רדיקלים חופשיים לרצפטורים בגלל עישון סיגריות?
האם הדבר אפשרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת פרקינסון PSP - תגובה
פרופ` בלה גרוס08/05/2011לא
עדיין אין הוכחות חד משמעיות להצמדות של רדיקלים חופשיים לרצפטורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר שיווי משקל ואין רעידות כלל
נינה צבי08/10/2012אובחנתי כחולת פרקינסון לפני כחצי שנה
חוסר שיווי משקל ואין רעידות כלל
האם זהו בהכרח PSP ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בראש ובידדולי27/04/2011
שלום ד"ר,
אני בת 30 ובשלושה ימים האחרונים הבחנתי בתופעה מוזרה.
לקראת היקיצה, במעין מצב של חצי עירות חצי שינה, אני חשה ברעד פנימי קל ביד שמאל ובראש.
רעד זה עובר מיד כשאני פוקחת את עיני ואינו מורגש במהלך היום.
האם יש סיבה לדאגה?
יש לציין כי אני מטופלת תקופה ארוכה באיקסל ומרוניל עקב חרדות.
לאחרונה שינה הפסיכיאטר את מינון כדורי ההרגעה ואמר לי לקחת כדור קלונקס לפני היציאה מהבית במקום כדור לוריוון וחצי כדור קלונקס שנהגתי לקחת עד כה.
בעקבות חופש חג הפסח יצא שבמשך 10 ימים בערך לא לקחתי כמעט את כדורי ההרגעה במינון שנקבע ובאופן שאני רגילה (בחג כמעט ולא יצאתי מהבית ולכן לא נטלתי אותם)
האם יש קשר בין הדברים?
יש לציין כי התקופה האחרונה מאוד לחוצה בעבורי ואני חשה חרדה יותר מהרגיל.
אודה מאוד על תשובתך,
בברכה,
דולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד בראש וביד - תגובה
פרופסור אורן כהן28/04/2011דולי שלום
מצבי מתח וחרדה וכן תרופות מסוימות יכולים להגביר רעד פזיולוגי הקיים אצל כל אחד ואחד מאיתנו. עם זאת התופעות שאת מתארת יכולות להגרם גם ממצבים או מחלות אחרות ועל כן מוצע שתפני להתייעצות עם נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זנ פרקינסון?אילנה27/04/2011
אימי כבת 80 חולה אסטמה ,נוטלת כדורים לסוכרת וללחץ דם, לפני כשנה עברה ניתוח להחלפת ברך, והיא זקוקה לנותוח רגל שניה. בזמן האחרון היא מאוד מכופפת והדיבור לא שוטף כמו בעבר. יש לציין שאין לה רעידות בידיים . השאלה היא האם היא כפופה בגלל בעיות עם הגב עקב שחיקת הסחוס ואי יכולת ללכת בגלל הרגל השניה שעדין לא עברה ניתוח . ותופעה של ראש שמוט וישיבה לא זקופה .ודיבור איטי ולא ברור תמיד הם סימנים לפרקינסון.
תודה רבה
לואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זנ פרקינסון? - תגובה
פרופסור אורן כהן28/04/2011לואי שלום
התופעות שאתה מתאר אצל אמך יכולות להיות בהחלט תוצאה של מחלת פרקינסון אולם יכולים גם להגרם עקב מחלות אחרות. על כן אני מציע שתפנו לבדירת נוירולוג (ואורתופד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרקינסון.?
אילנה14/06/2011שלום ,
אימי בת 80 סובלת מאסטמה נוטלת כדורים לסכרת ןללחץ דם ,מזה מספר חודשים אימי מדברת בכבדות עם נטיה לחזור על הברות כמו לללאכול.יושבת עם ראש נטוי קלפי מטה וגב כפוף,יש לציין שהיא עברה ניתוח להחלפת ברך לפני כשנה וכעת היא יושבת בכסא גלגלים , שאלתי היא האם עקב חוסר פעילות הגב התחיל להתכוףף או לצערי הרב זה תסמונת של פרקינסון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זנ פרקינסון? - תגובה
פרופ` בלה גרוס17/06/2011שלום
תאור הסמנים יכוללנבוע מהרבה מצבים בינהם גם פרקינסון אם יכולות להיות גם סיבות אחרות כמו שינויים בעמוד שגרה יכולים לגרום להליכה כפופה אך לא להפרעה בדבור . אולם אוטמים במוח שפוגעים בגרעיני הבסיס יכולים לגרום לתופעות כמו של מחלת פרקינסון.
לדעתי את צריכה להביא את אמך לבדיקת נוירולוג ולאחר מכן לשוחח איתו מה הוא חושב על מצבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזילקטחני24/04/2011
תוך כמה זמן מרגע תחילת נטילת אזילקט , אני צריכה לחוש שיפור ברעד ובכבדות התנועה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אזילקט - תגובה
פרופסור אורן כהן28/04/2011חני שלום
שיפור בסימפטומים של המחלה עם נטילת אזילקט צפוי בד"כ בתוך שעות עד ימים מנטילת התרופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3 ממרווה רשתיתאיתמר בן יוסף20/04/2011
לאחרונה קראתי פירסומים של חברה ישראלית שמשווקת אומגה 3 ממרווה רשתית האמורים להקל על חולי פרקינסון-שאלתי-האם הוכח שאכן התוסף מיטיב עם הסובלים ממחלה קשה זו.אודה על קבלת חוות דעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 ממרווה רשתית - תגובה
פרופ` בלה גרוס21/04/2011לי לא ידועה מה השפעת אומגה 3 על פרקינסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי לדופיקרמודאגת20/04/2011
בעלי קיבל דופיקר רבע כדור. החלו תופעות לואי קשות. כאבי ראש.טשטוש ראיה. סחרחורות.הרעידות נרגעו קצת .אבל ההליכה מסוכנת. הוא נפל ונשברה לו עצם הירך. האם זוהי התרופה היחידה למחלה הזו?
אני מאד מאד מודאגת.
תודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי לדופיקר - תגובה
פרופ` בלה גרוס21/04/2011שלום
אינני חושבת שהפרעות הליכה הופיעו משנית לרכע כדור דופיקר.
נכון לדופיקר יכולות להיות תופעות לואי כמו הזיות, בלבול תנועות בלתי רצוניות, כאבי בטן, הפרעות בלחץ דם וכו אולם הפרעות בהליכה הן חלק ממחלת פרקינסון ולא תופעת לואי של דופיקר.
2. למחלה זו יש עוד תרופות שניתן לתת ועל זה כדאי להתייעץ עם הרופא הנוירולוג המטפל.
חג שמח
דר גרוס בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר בלה
מודאגת22/04/2011רק רציתי להבהיר שלא הקושי בהליכה גרם לנפילה, אלא הסחרחורות וההפרעות בראייה.
תודה רבה להתיחסותך המהירה לשאלתי
חגשמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר בלה - תגובה
פרופ` בלה גרוס23/04/2011שלום
תחושת סחרחורת לאחר לקיחת כדורי דופיקר יכולים להיות משניים לירידת לחץ דם כאשר המטופל נעמד. לכן יש מקום לבחון האם התופעה מתחילה כאשר הוא קם מישיבה או שמופיעה במצבים אחרים. כדי לבדוק את זה והלבהיר את זה יש מקום לחזור לרופא נוירולוג מטפל
דר גרוס בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה מתאימה לפרקינסוןאיתמר בן יוסף13/04/2011
האם יש משמעות לתזונה בטיפול בפרקינסון ואני כולל בזה גם ויטמינים ובנוסף קראתי שחומר המכונה NADH משפר מצב חולי פרקינסון וכנל קואנזים 10 -מה האמת במידע זה.אודה להתייחסותכם איתמר בן יוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה מתאימה לפרקינסון - תגובה
פרופסור אורן כהן17/04/2011איתמר שלום
כעקרון לחולי פרקינסון אין המלצות מיוחדות מבחינה תזונתית (למעט המלצה לחולים תנודתיים לאכול את הארוחה העיקרית עתירת החלבון בערב) . באשר לקואנזים Q10 נערכו מספר מחקרים לבדוק את אפשרות היותו חומר נוירופרוטקטיבי דהיינו חומר היכול לשמר תאי עצב ולעכב את מותם. למרבית הצער לא הוכח באופן חד משמעי כי אכן יש לו תכונות כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלה עצמית של תאי גזעירון שבזי04/04/2011
הגיע לידיי מייל המספר על שיטת ריפוי לפרקינסון המיושמת במרפאה בלימה, בירת פרו. על-פי המייל, השיטה מבוססת על השתלה עצמית של תאי גזע. המייל מספר שהתאים מופקים מדם שנשאב ממוח העצם של המטופל, ושלאחר בידודם הם מושתלים במוחו של המטופל באמצעות צנתר שמוחדר לכלי הדם שלו דרך מפשעתו. המייל מתייחס להליך הרפואי הזה כאל הליך של ריפוי מוחלט, ולא כאל טיפול תסמיני. אשמח לדעת, האומנם קיימת טכנולוגיית ריפוי כזאת, או שמא זאת פרסומת מוגזמת או אפילו הונאה? אם הטכנולוגיה קיימת, האם היא מתאימה לכל חולה פרקינסון? האם היא מיושמת גם בארץ?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלה עצמית של תאי גזע - תגובה
פרופ` בלה גרוס05/04/2011שלום ירון
יש מחקרים רבים במחלות נוירולוגית בכלל ובמחלת פרקינסון בפרט על השתלות של תאי גזע והטיפול במחלות עצבים בעזרתם. הנושא עדיין במחקר ולי לא ידוע במבצעים את זה בארץ.
בבית חולים הדסה יש מחקרים על טיפול בתאי גזע המחלות נוירולוגיות אך לדעתי לאו דוקא במחלת פרקינסון.
זה ודאי עדיין לא טיפול מקובל ומוכח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)