פורום פרקינסון, הפרעות תנועה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מידע
    רוית
    08/12/2010

שלום רב , לא מזמן התגלה לאמי שהיא חולה בפרקינסון (אמי בת 60).
    כרגע התופעות שאמי לוקה בהם מועטות היא חשה רעד בידיים , וכן נרדמת מוקדם, וגם חשה שחצי גוף כמו "נרדם".
    יש לציין שלא נראה שהיא חולה במחלה ואין הרבה אנשים שהיא מספרת להם על המחלה.
    שאלתי היא תוך כמה זמן מצבה של אמי ידרדר ? והיא תתקשה לתפקד.(מקווה שהדבר יכול לקחת שנים)
    היא התחילה לקחת גם תרופה שתעכב את המחלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מידע

הוספת תגובה

• מידע - תגובה

פרופסור אורן כהן
    13/12/2010

רווית שלום
    למרות שיש סטטיסטיקות לגבי קצב הדרדרות המחלה הרי שהן תופסות לגבי אוכלוסיה גדולה ואילו בחולה פרטני קצב ההתקדמות הוא שונה מאדם לאדם וקשה מאד לחיזוי בשלבי המחלה המוקדמים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקר שנעשה בקרב כבאים
    אילן
    08/12/2010

אבי בן ה60 פרש לגימלאות ככבאי. כאשר הוא חולה במחלת פרקינסון.אני מחפס מחקר שנעשה בקרב כבאים מיוסטון טקסס שמוצא קשר ישיר בין המחלה למקצוע.איך אני מגיע למחקר זה?

לקביעת תור
    סגירה
    מחקר שנעשה בקרב כבאים

הוספת תגובה

• מחקר שנעשה בקרב כבאים - תגובה

פרופסור אורן כהן
    13/12/2010

אילן שלום
    אכן יש מחקר משנת 1990 המצוטט במקומות שונים באינטרנט שהראה שכיחות של פי 10 בחלת פרקינסון בקרב כבאים. ככל הנראה על רקע חשיפה לחמצן חד חמצני. למרות נסיונות חיפוש אינטנסיביים לא הצלחתי למצא את המאמר המקורי. אני מציע שתפנה בשאלה באינטרנט לאתרים של fierfighters with Parkinson

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסגרת להתמודדות משותפת
    עינב
    07/12/2010

נפתחת מסגרת להתמודדות משותפת המיועדת לבני משפחה המטפלים בחולה פרקינסון. הקבוצה תתקיים בבית קל"ע (קבוצות לעזרה עצמית) בגבעה הצרפתית בירושלים, בהנחייתה של עינב, סטודנטית לעבודה סוציאלית.

לקביעת תור
    סגירה
    מסגרת להתמודדות משותפת

הוספת תגובה

• קבוצה

ג'ודי
    19/12/2010

מצטרפת לשאלה של רחלה. האם תתכן הקמת קבוצה כזו באזור תל אביב ראשלצ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזוזה באצבעות
    גל
    01/12/2010

שלום רב,

אני בת 34 ונמצאת כרגע בעיצומן של בדיקות לגבי נמלים בידיים וברגליים + כאבים , שיש לי כבר כ- 3 חודשים.
    עברתי בדיקת MRI מוח ועמוד שדרה צווארי (בלי חומר ניגודי) והכל נמצא תקין , נבדקתי אצל נורולוגים ואני עוד צריכה לעבור EMG ו - EEG.
    בנתיים כל הרופאים אומרים לי שהם חושבים שבכל בסדר ואולי זה רק בעיה עצבית קלה ולא כל כך ברור מה זה..
    הבוקר שמתי לב שיש לי גם רעד/תזוזה קלה באצבעות היידיים כשהן באוויר / לא אוחזות דבר.
    מה זה יכול להיות?? ממש הרגשתי את אצבעות היד רועדות קלות שהן באוויר...

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תזוזה באצבעות

הוספת תגובה

• תזוזה באצבעות - תגובה

פרופסור אורן כהן
    13/12/2010

גל שלום
    התופעה שאת מתארת קרויה רעד פוסטורלי ואינה מעידה בהכרח על מצב מחלה. רעד כזה יכול להיות גם רעד פזיולוגי המוגבר על ידי עייפות מתח או צריכת קפאין מוגברת. מומלץ שתצייני את עובדת קיומו בפני הנוירולוג המטפל שיחליט האם יש צורך בהמשך ברור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינמט
    אנונימי
    21/11/2010

שלום יש לי שאלה כללית אשמח אם תוכלו להשיב לי עליה
    נכון התרופה סינמט, אז יש בה לבודופה+קרבידופה. האם זה פשוט תערובת אחידה בתוך הכדור או שזה שיכבה עליונה קודם כל של קרבידופה ואחר כך לבודופה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סינמט

הוספת תגובה

• סינמט - תגובה

פרופסור אורן כהן
    25/11/2010

שלום רב
    קרבידופא הוא חומר המעכב את הפעולה של האנזים ההופך לבודופא לדופאמין. יתרונו הוא שהוא אינו חודר למוח ועל כן מתן שלו יחד עם לבודופא מונע הפיכתו של האחרון לדופאמין ברקמות הגוף וומאפשר כניסתו למוח שם הוא הופך לדופאמין. מכאן ניתן להבין כי בתכשירים שמכילים קרבידופא הוא ניתן יחד עם הלבודופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור דופיקאר לפרקיסנון
    יניב לילוז
    20/11/2010

שלום, אבי לפני כשבוע וחצי חש לא טוב בביתו ונפל. באותו יום הוא הגיע לבי"ח ואושפז במחלקה הפנימית ונשללה האפשרות לאירוע מוחי (בבדיקת ה- CT נראו הסימנים מאירוע קודם ונשללה האפשרות לאירוע חדש).
    לאחר בדיקה של נוירולוג הוחלט על טיפול בדופיקר רבע כדור 3 פעמים ביום בשל חשש לפרקינסון.
    מאותו רגע -מתן הכדור (דופיקאר) חלה הידרדרות דרסטית במצבו הגופני של אבי, חולשה חמורה בכל שרירי הגוף.
    שאלתי היא האם מדובר בתופעות לוואי של כדור הדופיקר? חשוב לציין שאבי לא סובל מרעידות האופייניות למחלקת הפרקינסון.
    יש לציין שאבי בן 70 וסובל מסוכרת קשה.

לקביעת תור
    סגירה
    כדור דופיקאר לפרקיסנון

הוספת תגובה

• כדור דופיקאר לפרקיסנון - תגובה

פרופסור אורן כהן
    25/11/2010

יניב שלום
    כעקרון דופיקר אמור לעזור לחולי פרקינסון ולשפר את הסימפטומים שלהם. אם אביך לא הגיב טוב לתרופה קיימות 3 אפשריות 1. האבחנה של מחלת פרקינסון איננה נכונה 2. מינון התרופה אינו מספיק 3.לאביך יש אי סבילות/רגישות לתרופה
    על מנת לברר באילו מהאפשריות מדובר מומלץ שתפנה עם אביך לבדיקת נוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה 3 מהמרווה המרושתת

אלי ארד
    28/11/2010

שלום יניב!

מציע לשקול לקחת אומגה 3 מצמח המרווה המרושתת.
    חומצות השומן כגון ALA, EPA, DHA, הינן חיוניות ביותר לתפקוד של כל התאים בגופנו וכמו גם במוח.
    אשמח לתת מידע נוסף

אלי ארד

נטורופת/מטפל הוליסטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת DAT SCAN
    מיכל
    19/11/2010

אבי עבר סריקת DAT SCAN באמצעות I123 FP-CIT.

המיפוי מראה קליטת חומר טובה בסטריאטום הימני ובקאודט משמאל, וירידה קלה בקליטה בפוטמן השמאלי- מתאים לתסמונת פרקינסונית פרה-סינפטית בשלב מוקדם.

לפני כמה חדשים אבי קיבל דופיקאר אך השפעתו, אם בכלל היתה שולית.

האם ניתן להסיק מכך האם אבי לוקה בפרקינסון? האם תגובה מועטה לדופיקאר, ביחד עם תוצאות ה DAT SCAN מובילות ל- MSA?

בתודה,

מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת DAT SCAN

הוספת תגובה

• הבהרה

מיכל
    19/11/2010

את הדופיקאר נטל אבי לתקופה קצרה, של שבועיים שלשה, ואז הפסיק בהדרגה בעצת נוירולוג ששלל פרקינסון על בסיס בדיקה קלינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת DAT SCAN - תגובה

פרופסור אורן כהן
    25/11/2010

מיכל שלום
    תוצאות המיפוי אכן תומכות באפשרות של מחלת פרקינסון אך יש לזכור כי מיפוי DAT אינו מבדיל בין מחלת פרקינסון אדיופתית לתסמונות פרקינסון פלוס כגון MSA (לשם כך צריך לעשות מיפוי פוסט סינפטי כגון IBZM)
    עם זאת יתכן עדיין כי מדובר במחלת פרקינסון ואביך לא הגיב לטיפול בשל מינון לא מספק של דופיקר ולכן המלצתי היא להפנותו לבדיקה והערכה של נוירולוג (רצוי מומחה בהפרעות תנועה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נימול בכפות הידיים וכפות הרגליים.
    גלי
    18/11/2010

שלום רב,
    מקווה שאני שואלת במקום הנכון...

מספטמבר האחרון יש לי תחושות של נמלים/זרמים בכפות הרגלים ובכפות היידים. תחושות של חולשה ביידים כמעט כל הזמן בא והולך , עם "הבזקים" כאב קטנים (כמו חשמל)...היד והרגל לא נרדמות -אבל במהלך היום ,בעיקר בזמן רגיעה -כל הזמן התופעה מורגשת..אני מרגישה בכפות הרגלים והייידם כל הזמן זרמים..נמלים..פעימות..
    כבר שלחו אותי ל MRI דחוף של מוח ועמוד שדרה צווארי - נמצא תקין , בדיקות דם מקיפות - הכל תקין, הייתי אצל אורטופד ומס' נורולוגיים - כולם אמרו שאין כלום...אין דלקת ואין כלום...
    מה זה יכול להיות ביד וברגל ? מה עוד עלי לעשות? אני מאוד מודאגת וכבר לא יודעת למי לפנות..

זה יכול להיות קשור לפרקינסון או מחלות נורולוגיות נוראיות אחרות???

הוספת תגובה

• נימול בכפות הידיים וכפות הרגליים. - תגובה

פרופסור אורן כהן
    18/11/2010

גלי שלום
    ראשית הרשי לי למחות על על השימוש במונח "נוראה" במחלת הפרקינסון. אני סבור שהתבטאיות כאלו אינן במקום ותקצר היריעה מלפרט מדוע.
    באשר לסימפטומים שאת מתארת הם אינם אופייניים למחלת פרקינסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה במשקל
    רחלהי
    06/11/2010

שבוע טוב לך לאחרונה עליתי במשקלי,למרות ששנים שמרתי על אותו משקל. האם יש קשר בין התרופות לבין העלייה במשקל או הדחף לאכול? הכדורים שאני משתמשת בהם הם רקוויפ,דופיקר,בונדרומין מדי פעם וציפרלקס. בתודה רבה וכל טוב, רחלה.

לקביעת תור
    סגירה
    עליה במשקל

הוספת תגובה

• עליה במשקל - תגובה

פרופסור אורן כהן
    06/11/2010

רחלהי שלום
    חלק מהתרופות בהן את משתמשת וביחוד ציפרלקס יכולות אכן לגרום לעליה במשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מחסור בדופמין יכול לגרום לדלדול
    שי
    02/11/2010

שרירים?

הוספת תגובה

• האם מחסור בדופמין יכול לגרום לדלדול - תגובה

פרופסור אורן כהן
    06/11/2010

שי שלום
    דלדול שרירם נגרם בד"כ עקב בעיה בשריר, בעצב המעצבב אותו או בחיבור עצב שריר ואינו קשור לחסר בדופאמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי רגליים-סימפטום של פרקינסון?
    אלדד
    26/10/2010

אורן שלום,

אבי (בן 81) סובל מס' שנים ממחלת הפרקינסון. למעט התופעות הידועות של מחלת הפרקינסון הוא סובל מכאבי רגליים חזקים (בעבר זה היה יותר תחושות של נימול אך כיום מדובר יותר בכאבים ובתחושות של נוקשות/רגליים רדומות).
    השאלה שלי היא מדובר בתופעה ידועה והאם ניתן לטפל בה או לפחות למזער אותה טיפה.

תודה רבה

הוספת תגובה

• כאבי רגליים-סימפטום של פרקינסון? - תגובה

פרופסור אורן כהן
    31/10/2010

אלדד שלום
    כאבי רגליים יכולים להופיע במחלת פרקינסון ויכולים לנבוע מהנוקשות או מדיסטוניה של מצב OFF. במקרים אלו בד"כ חל שיפור בכאבים עם נטילת התרופות למחלת הפרקינסון. עם זאת יש לזכור שבגיל המבוגר יכולים כאבי רגליים לנבוע ממגוון רחב של סיבות ולכן בטרם יחוסם לפרקינסון יש לבצע בירור לסיבות אורתופדיות או קרדיווסקולריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הסמפטומים של המחלה משפיעים על
    ממ
    25/10/2010

האם הסמפטומים של המחלה משפיעים על השינה בלילה? וגם קושי במצב ישיבה ושכיבה ועמידה ... ומה לעשות במצב כזה ?

הוספת תגובה

• הפרעות שינה ופרקינסון

פרופסור אורן כהן
    31/10/2010

ההפרעות שינה בקרב חולי פרקינסון תוארו כבר על-ידיJames Parkinson בשנת 1817ושכיחותם בקרב החולים נעה בין 75% - 98%. הסיבות להפרעות השינה יכולות להיות במחלה עצמה, בתרופות הניתנות כטיפול במחלה ובחולים המבוגרים מקורן בגיל המתקדם.
    הפרעות השינה, שהן תוצאה ישירה מן המחלה, נגרמות עקב איטיות, נוקשות שרירים, רעד, דיסקינזיות וכאב, שהינם מסימני המחלה. הפרעות השינה הנגרמות מתרופות תוארו כמעט עם כל אחת מהתרופות הניתנות במחלה כוללL-Dopa , אגוניסטים דופמינרגיים, אמנטדין, תרופות אנטיכולינרגיות, תרופות נוגדות דיכאון ובנזודיאזפינים.
    ניתן לחלק את הפרעות השינה לפי הזמן, בו הן מופיעות:
    • בתחילת הלילה - הפרעות שינה המקשות על ההרדמות.
    • במהלך הלילה - שינה מקוטעת.
    • במשך היום - ישנוניות יתר.
    • הפרעה במעגל שינה – ערנות.

הפרעות בהרדמות
    להפרעות בהרדמות סיבות רבות. השכיחות שבהן הן:
    • דיכאון
    • חרדה
    • השפעת תרופות
    • תסמונת הרגליים חסרות המנוחה (Restless leg syndrome)

שינה קטועה (Sleep fragmentation)
    Sleep fragmentation - שינה קטועה משמעותה, שהחולה מתעורר פעמים רבות בזמן השינה, וכך נפגע רצף השינה. הפרעות השינה השכיחות בחולי פרקינסון, היכולות לגרום לשינה מקוטעת הינן:
    • תנועות רגליים ריתמיות בשינה (Periodic leg movements in sleep)
    • הפסקות נשימה בשינה
    • פרסומניות (הפרעות שינה, המתאפיינות בפעילות שרירים לא רצונית, השמעת קולות, או הפרעות בשנת חלום.)

הפרעות במעגל שינה-ערנות
    היפוך יום ולילה הם תופעה שכיחה בקרב חולי פרקינסון בשלבים המתקדמים של המחלה. שכיח, שהחולה נעשה מבולבל, כאשר שוקעת השמש. החולה יכול להישאר ער ומבולבל עד השעות הקטנות של הלילה. רוב החולים, הסובלים מבעיה, זו סובלים גם מירידה קוגניטיבית. הטיפול התרופתי דומה, לזה שהוזכר קודם לכן.
    שנת יתר במשך היום
    חולי פרקינסון ישנים במהלך הלילה פחות שעות מאשר אנשים בריאים בגיל דומה. בזמן שהם ישנים, הם סובלים מהפרעות שינה הגורמות, לכך ששנת הלילה שלהם אינה מרעננת. ישנם חולים אשר נוסף לכך ממעטים בפעילות גופנית. אי-לכך קיימת אצל החולים תופעה מוכרת של שינת יתר במשך היום. נוסף לכך נמצא, כי כל התרופות הניתנות למחלת פרקינסון, ובעיקר אגוניסטים דופמינרגיים גורמים לישנוניות. יש הטוענים, כי האגוניסטים הדופמינרגיים אף גורמים להופעה פתאומית של שינה, בזמן שהחולה נמצא בפעילות, בה הרדמות אינה מתאימה ואף מסוכנת. ארעו מקרים שחולים, אשר נטלו תרופות אלה, נרדמו, בזמן שנהגו, וגרמו תאונות דרכים.

הטיפול בבעיות שינה הינו ספציפי לבעיה אולם חשוב לשמור על היגיינה, היגיינת שינה. היגיינת שינה כוללת הקפדה על רוטינה של שעת הליכה לישון ושעת קימה. מומלץ להיכנס למיטה, רק כאשר רוצים ללכת לישון ולא לשהות במיטה כאשר רואים טלוויזיה או אוכלים. רצוי להגביל את השתייה של משקאות המכילים קפאין ומשקאות אלכוהוליים. מומלץ להתאים את המצעים לבעיית השינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרקינסון ושאר חולירע

סוזי
    11/11/2010

אני חולת פרקינסון מזה כשנה וחצי. בתהליך איטי ולא מודע שיניתי את חיי לחלוטין. נעשיתי מאד פעילה מבחינה מקצועית. עשיתי הסבה. שינוי חד מבחינת זוגיות. (לטובה) ופעילה מאד מבחינה מינית. הבעיה שגם הפכתי לאנוכית. זוהי בעיה מכיוון שאני מטופלת בבת החולה וזקוקה לי ואני מתעלמת ממנה לחלוטין. אין לי כוחות עבורה. כמו כן יש לציין היא חולה בהפרעת אישיות ואנורקסיה מזה 15 שנה היא גרה בביתי ולא עושה דבר. שאלתי היא: א) התנהגותי מוזרה גם לי האם יש הסבר פסיכולוגי? ב) אייך אוכל לדאוג לעתיד בתי כאשר אינני יודעת מה יהיה איתי? האם אני ברורה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לסוזי

פרופסור אורן כהן
    18/11/2010

סוזי שלום
    הבעיות שאת מעלה הן אכןבעיות כבדות משקל אולם הן בעיקר בתחום הפסיכוסוציאלי/משפטי. אני ממליץ לך לפנות לעמותת פרקינסון המציעה לחבריה קבוצות תמיכה וכן יעוץ משפטי וסוציאלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעד כללי בכל הגוף

רוסלינה שושקו
    15/11/2010

שלום!
    בזמן האחרון אני מרגישה רעד בכל הגוף ואחרי שאני אוכלת אז זה נרגע לי אחר זמן מה. זה קורה לי בדרך כללי אם יש הפסקת אוכל כמו 4 שעות מהארוחה האחרונה ואם אני לא אוכלת אז הרגשה של חוסר שליטה בגוף. האם זה פרקינסון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעד כללי בכל הגוף - תגובה

פרופסור אורן כהן
    18/11/2010

רוסלנה שלום
    ככלל לא כל רעד נגרם עקב מחלת פרקינסון ויתכן שהתופעות שאת מתארת הינן ביטוי לירידת רמת הסוכר (גלוקוז) בדם
    מומלץ על כן שתפני להתייעצות עם רופאך שיבדוק אותך ויפנה לבדיקות במידת הצורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרקינסון ובעיות במתן שתן
    חיים
    20/10/2010

ד"ר שלום,

אמי בת 58 וסובלת ממחלת הפרקינסון מעל 10 שנים.

לאחרונה החלה אמי לסבול/להתקשות במתן שתן.

הקושי בא לידי ביטוי בתחושות שווא של פיפי וישיבה ארוכה ומיותרת בשירותים.

השילוב בין המחלה שגורמת לקשיי ניידות והצורך התכפוף בשירותים גורמים לנפילות שמחמירות את המצב.

אשמח לדעת איך ואיפה נכון לקבל טיפול בנושא מתן השתן? האם הקושי במתן שתן הוא תופעה מוכרת לחולי פרקינסון?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פרקינסון ובעיות במתן שתן

הוספת תגובה

• פרקינסון ובעיות במתן שתן - תגובה

ד''ר רוברטו שפיגלמן
    24/10/2010

בעיות בתפקוד שלפוחית השתן קיימות בכשליש מחולי פרקינסון בשלבים מתקדמים של המחלה.
    לשלפוחית תפקיד באגירת שתן (שמיוצר ללא הפסקה בגוף) ובהטלתו על ידי כיווץ השריר שבדופנה כשהנסיבות מתאימות. בפרקינסון יכולה להיות הפרעה בכל אחד מהתפקידים. ההפרעה השכיחה ביותר היא התכיפות (הצורך בהטלת שתן לעתים קרובות), ובמקום שני, קושי באיפוק כשהצורך מתעורר. סימנים אלו בדרך כלל מצבעים על שלפוחית עם רגישות יתר אשר מעבירה מסרים למוח כאילו שהיא מלאה ללא סיבה אמיתית.
    הבעיה קיימת גם בשעות הלילה וגורמת לחולים לקום ממיטתם מספר פעמים כדי להתרוקן.
    בעיה פחות שכיחה אבל טורדנית היא הפרעה בריקון השלפוחית: קושי בהתחלת מתן שתן, ירידה בזרם, וריקון לא שלם של השלפוחית. הבעיה נובעת מעליה בטונוס ובחוסר הרפיה של השריר הסוגר את השלפוחית ׁ(הספינקטר).
    מחלות אחרות גם יכולות להביא להפרעה במתן שתן בחולי פרקינסון כגון זיהום בדרכי השתן ובגברים גידולים של בלוטת הערמונית.
    מכאן שהבירור של התופעה מחייב מספר בדיקות מעבדה, בדרך כלל במסגרת נוירולוג, אורולוג או גינקולוב המתמתחים בתחום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מדובר פרקינסון
    אילן לוי
    17/10/2010

יש לי לפעמים תנועות משונות של כף יד ימין שאני מסובב אותה בזמן הליכה או ישיבה אך כשהכף יד נחה או מונחת על איזה שהוא מקום הכף יד לא מסתובבת.
    יש לציין שאני חולה סכיזופרניה ולוקח תרופת ריספרדל קונסטה.

האם מדובר בפרקינסון?

לקביעת תור
    סגירה
    האם מדובר פרקינסון

הוספת תגובה

• האם מדובר פרקינסון - תגובה

פרופסור אורן כהן
    18/10/2010

אילן שלום
    תנועות בלתי רצוניות יכולות להופיע בחולים הנוטלים תרופות החוסמות את הרצפטורים לדופאמין (כגון ריספרדל) ואינן מעידות כי מדובר במחלת פרקינסון
    מומלץ שתפנה להתייעצות לנוירולוג מומחה להפרעות תנועה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרקינסון או בעיה עצבית?
    א
    17/10/2010

שלום
    אבי בן 55
    כשהיה צעיר יותר עבר דכאון קשה ויצא ממנו. לפני 14 שנה הוא חווה משהו מאוד קשה שהיה כמעט או בטוח דיכאון (לא מאובחן בכל אופן) לפני כ7 שנים החל להרגיש כאבים בגב שגרמו לו להתקפל באמצע הרחוב וכו'.

נתנו לו לא מעט תרופות אך לא עזרו, הוא עבר ניתוח בגלל בעיה בבטן ולאחר שהתעורר מהניתוח החל לשים לב שידיו רועדות ולפעמים גם הרגליים.
    הוא פנה ללא מעט רופאים שנתנו לא מעט תרופות אך היו כאלו שלא השפיעו כלל והיו כאלו שהשפיעו אבל היה להן יותר מדי תופעות לוואי.קבעו לו אבחנה- פרקינסון .
    לאחר כמה שנים עם כדורים (יש לו תיקיה ענקית עם עלוני לצרכן של תרופות שהוא לקח במהלך 7 שנים אחרונות)
    אישפזו אותו שוב, נאמר לו שאין לו פרקינסון אלא יש לו הפרעה עצבית.
    נכון להיום הוא כמעט לא זז, ידיו רועדות, אינו מסוגל להזיז את האגודלים, קם בקושי בעזרת מישהו.
    יש תרופה אחת שהוא לוקח שמשפיעה לשעה אבל גורמת לו להרגיש רע יותר לאחר מכן (MADOPAR) -הוא הולך חופשי, מבצע תנועות מאוד עדינות ומורכבות בעזרת ידיו
    ונראה כמו איש בריא לחלוטין.

אנחנו כבר מיואשים ואני אשמח לכל עצה, הסבר ...אולי זה לא פרקינסון אולי זה דיכאון שהסתבך?

לקביעת תור
    סגירה
    פרקינסון או בעיה עצבית?

הוספת תגובה

• פרקינסון או בעיה עצבית? - תגובה

פרופסור אורן כהן
    17/10/2010

א שלום
    לפי תאורך והעובדה כי קיים שיפור עם הטיפול במדופר סביר להניח שמדובר אכן במחלת פרקינסון. עם זאת אני מקווה שברור לך שלא ניתן לעשות אבחנה דרך האינטרנט ועל כן אני מציע שתביא את אביך לבדיקה אצל מומחה להפרעות תנועה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מובן לי, המשך

א
    17/10/2010

מובן לי שאבחנה מדויקת לא אקבל אבל גם תשובות כלשהן עוזרות לנפש לנוח מעט

מה שחשוב לי לדעת זה אם יש טיפולים שאליהן לא ניתן לפתח התרגלות ומה ניתן לעשות כשהשפעה של מדפר עוברת אחרי שעה - בעבר התרופה החזיקה הרבה יותר

האם פיזיותרפיה או שחיה בבריכה באופן קבוע תוכל לשפר את מצבו במקביל לטיפול תרופתי? הוא די מסרב להאמין שיש לזה טיפול אבל אני מתעקשת לחפש לו טיפול ראוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה