מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני יודע מה זה מדבר לענייןשרון25/09/2015
אבל מה זה אומר
די לעניין?
האם תוכל לתת לי דוגמא לשאלה ודוגמא לתשובה שהיא די לעניין?
האם זה
שאלה: שרה האם את אוהבת ללכת לים?
שרה עונה: יש אוניות בים
האם זאת הכוונה?
שהשאלה היא על הים והתשובה היא על הים רק שהתשובה לא קשורה לשאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני יודע מה זה מדבר לעניין - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר27/09/2015הכוונה שהתשובה של החולה תואמת לשאלה
אם את שואלת את אוהבת ללכת לים היא צריכה לענות כן או לא ,
התשובה שלה אינה לענייין השאלה שנישאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה דיבור די לעניין?שרון23/09/2015
סבי כבן 90 והרופא הגריאטר שרשם לו ציפרלקס 10מג לפני כ 3 חודשים בדק אותו וכתב שסבי מדבר די לעניין ושהוא ממליץ להעלות את המינון ל20מג.
א. רציתי לדעת מה זה מדבר דיי לעניין?(אם אפשר תן דוגמא לשאלה ותשובה)
כדי שאדע מה זה די לעניין.
ב. מה זה אומר שהרופא הגריאטר העלה לו את המינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה דיבור די לעניין? - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר24/09/2015דבור לעניין יכול להיות ששואלים את המטופל דבר מה והו עונה לעיניין תשובה ,העלאת מינון לציפרלקס זאת תרופה לדכאון ייכול להיות שהוא התרשם מהחמרה בדכאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור ראשוני של מחלהמיגל10/09/2015
שלום רב,
בהמשך לביקור אצל רופא גריאטרי, נשלחה אמי בת ה-85 לבדיקת CT ראש עם חומר ניגוד.
אך מצב הקריטינין שלה גבוה 1.3.1 והרבה מהמכונים לא מוכנים או ערוכים לבצע בדיקה עם הכנה מתאימה.
האם לבירור המצב אפשר לעשות CT ללא חומר ניגוד, זה ייתן תמונה מדוייקת או אולי MRI .
אנחנו מבולבלים ולא יודעים איך להמשיך מכאן.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור ראשוני של מחלה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר17/09/2015ניתן לבצע ללא חומר ניגד ,התמונה לפעמים לא מספיק חדה אבל ניתן לראות חס ושלום גידולים וכו ,
כמובן שאם קראטנין גבוה אסור ללהזרק חומר ניגוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרדרות באלצהיימראנונימי06/09/2015
שלום,לסבתי בת ה95 יש אלצהיימר כבר 11 שנה,לפני כמה ימים מצבה הידרדר והיא הפסיקה לאכול ולשתות,והיא עכשיו מוזנת בזונדה,רציתי לשאול אם במצב כזה היא יכולה לחיות לאורך זמן או בשלב הזה לא חיים עוד הרבה זמן,בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרדרות באלצהיימר - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה06/09/2015זה תלוי בהרבה גורמים. לא ניתן לנבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה ופריחהליאורה31/08/2015
שלום,
אמי כבר בערך 5 שנים עם אלצהיימר בת 76.
לאחרונה כל כמה ימים תוקפים אותה כאבים בחזה והיא מפונה לבי"ח לאישפוז ובנוסף יש לה פריחה וגרד בגפיים ומותן..
הרופאים לא מוצאים בבדיקות הסבר ושולחים אותה הביתה וחוזר חלילה.
האם יש תופעות כאלו לחולי אלצהיימר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה ופריחה - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה01/09/2015לא מאפיין דווקא חולי אלצהיימר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה
ליאורה01/09/2015אבל האם יש אפשרות שזה הכיוון או שאין קשר?
אפשר יותר לפרט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר01/09/2015קשה לדעת יש לפנות לבירור גם אצל רופא עור ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הגייני לחולהליאת26/08/2015
שלום, אבי בן 60, חולה במחלה כבר 6 שנים , בתקופה האחרונה הוא לא מעוניין להתקלח , הוא פשוט נבהל מזרם המים , כבר מעל חודש שלא מוכן להחליף בגדים / להתקלח , ישן עם נעליים ואותם הבגדים. מה ניתן לעשות ? בכל פעם שאמי מסבירה לו ( עד כמה שניתן) ומנסה להכניסו למקלחת הוא כועס ומתרגז נורא. יש פתרון לזה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הגייני לחולה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר27/08/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לזיהוי אלצהיימר משפחתיאורית19/08/2015
אימי, אחותה ובת אחותה לקו באלצהיימר בגיל 45. אני מתקרבת לגיל הזה ומעוניינת לבצע בדיקה כדי שאדע האם גם אני נושאת את המוטציה הזאת. כיצד אני יכולה לבצע את הבדיקה? האם יש מגבלה חוקית לבצע אותה (מישהו אמר לי שכן, ואני מקווה שהוא טועה)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה לזיהוי אלצהיימר משפחתי - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר20/08/2015שלום רב
אין בדקה ספציפית ולמיטב ידעתי גם לא ניתן לחיזוי לגבי מחלת אלצהיימר
למחלה ניווינת אחרת (לא אלצהימר)של המוח כן יתן ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטציה בגנים - אלצהיימר משפחתי
אורית21/08/2015אספתי מידע באינטרנט ומצאתי שאלצהיימר משפחתי נגרם ממוטציה בלפחות אחד מהגנים:
presenilin 1 (ממוקם בכרומוזום 14)
presenilin 2 (ממוקם בכרומוזום1)
APP – Amyloid beta (A4) precursor protein (כרומוזום 21)
האם ניתן לבצע בדיקה לאיתור מוטציה בכרומוזמים אלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקפנותלאה06/08/2015
אבא שלי בן 73 מעשן כבד , חולה אלצהיימר כבר שנה, המצב שלו מתדרדר מהר לפי טענת הרופא , לאחרונה יש לו הזיות, מתלונן על כאבי ראש חזקים , מאשים אנשים בכישופים, מקלל ומאיים וזורק דברים , זה קורה כל הזמן בשעות הערב ונמשך כשעה.
הרופא נתן לו תרופת סוקרוול 25 מל"ג לעשרה ימים בשעות הצהריים , וכאשר זה לא עזר העלה את המינון ל 50 , אבל המצב לא משתנה , הוא מקלל מאיים ומתנהג בצורה מאוד תוקפנית.
השאלה שלי כמה זמן ייקח לתרופה עד שהיא תתחיל לעבוד (הוא לוקח אותה כבר שבועיים ) והאם יש תרופות חלופיות והאם בכלל יש אפשרות להשתלט על ההזיות האלו
בכבוד רב לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקפנות - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר09/08/2015ניתן גם להשתמש בתרופה שניקראת ריספונד במקום סרקאל
ריספונד 1 מג ביום ,כל התרופות הנל צריכים להשתמש בזהירות עקב תופעו ת לוואי מסוכנות בגיל הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מומלץ בצפוןסיגל03/08/2015
שלום,
מחפשת רופא גריאטר מומלץ בצפון, שיגיע לביקור בית בק.טבעון, לאמי חולת האלצהיימר.
אנא בדחיפות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא מומלץ בצפון - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר04/08/2015שלום רב
אין אנו ממליצים על רופא כזה או אחר לצערי זה אסור לנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיול יום במקום מרוחק עם חולה אלצהיימריעל26/07/2015
היי לכולם,
שאלתי מדברת על חולת אלצהיימר שאובחנה בגיל צעיר, גם כיום עוד לא מלאו לה 60.
בני המשפחה רוצים לקחת אותה לטיול יום במלון עם בריכה.
אני לא בטוחה שזה רעיון כל כך טוב..
מה הדבר הנכון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול יום במקום מרוחק עם חולה אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר27/07/2015אני לא מכיר את החולה אבל כל יציאה עם חולה אלצהיימר באופן כללי ,צריך להיות צמודים אליו ולהשאיר עליו תליון על הצוואר עם פרטים של בני משפחתו במיקרה שילך לאיבוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תרופהלין23/07/2015
שלום רב,
אימי מאובחנת עם דמנציה. לאחרונה יש לה מידי פעם הזיות , היא חושבת שיש עוד אנשים בבית, או חושבת שקורים כל מיני דברים שכמובן לא קרו. התדירות היא אחת לשבוע או כמה ימים. זה מלווה בהתקפי זעם.
רופא המשפחה רשם לה סרוקואל. בעלון התרופה כתוב שאין לתת את התרופה לחולי דמנציה קשישים , כיוון שהדבר עלול לגרום לשבץ ואף למוות.
מה לעשות , לתת?
הייתי בהתייעצות שנייה עם פסיכיאטרית שאמרה לי שהיא לא יכולה להמליץ או לא להמליץ.
הבנתי שההחלטה שלי.
אפשר לקחת את התרופה הזו יחד עם ציפרלקס ותרופות ללחץ דם?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על תרופה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר23/07/2015ניתו לתת מינון קטן של סרקאל 25 מג אפילו חצי מזה ,ניתן לתת עם ציפרלקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחים לאבחןאווה29/06/2015
שלום ,
אני לראשונה בפורום ואשמח לקבל תשובה .
אמא שלי בת 52 , בעבר הייתה אישה מתפקדת ב100% בכל התחומים .
בשנתיים האחרונות חלה הידרדרות קשה במצבה הקוגנטיבי , הזיכרון ,נפגעה היכולות לבצע פעולות פשוטות יומיומיות ,חוסר ריכוז .
עשינו לה את כל הבדיקות הנדרשות (נוירולוג ,פסיכיאטר, MRI, CT ראש ,אבחון אצל מרפאה בעיסוק , בדיקות דם ) ועדיין הרופאים אינם יכולים לאבחן ולציין באופן מובהק על מה מדובר וממה היא סובלת ולכן היא כרגע ללא טיפול תרופתי .
המצב מידרדר ואנחנו ממש מיואשים ורוצים לעזור לה אך הרופאים לא ממש עוזרים לנו ומעבירים אותנו אחד מהשני .
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחים לאבחן - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר29/06/2015האם ניסו לתת לה תרופו תכלשהן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניתן לאבחן
אווה29/06/2015לא . אף פעם היא לא שתתה תרופות כלשהן שמטפלות בבעיה הזאת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניתן לאבחן - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר30/06/2015שלום אווה
כדאי להמליץ על תרופה שניקראת דונפזיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירוניקס טיפול באמצעות גירוי המוחשלומי10/06/2015
שלום,
האם מישהו ניסה את הטיפול בנוירוניקס ?
האם עזר ? האם היו תופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירוניקס טיפול באמצעות גירוי המוח - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר18/06/2015לי אישיתעדין לא היו מטופלים עם זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוירוניקס טיפול באמצעות גירוי המוח - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר18/06/2015כנל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגירוי מוחי
מיכל20/12/2015שלום רב, האם מישהו מכיר פגוע דמנציה/אלצהיימר שעבר את הטיפול? לאחרונה מתפרסמות כתבות בנושא. מבדיקתי שתי קליניקות מתחרות נותנות טיפול כזה ברמת גן מזה מספר שנים: נוירוקליניק (שקשורה לחברת בריינסווי) ונוירוניקס. מעוניינת לקרוא התרשמויות של קרובי משפחה של חולים שעברו את הטיפול-האם הביא לשיפור? לכמה זמן? האם היו תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלצהיימר ועצירותעדן06/06/2015
אימי חולת אלצהיימר מזה 6 שנים. על כסא גלגלים, ללא יכולת דיבור . לאחרונה מזה שלושה שבועות אין יציאות ללא עזרת חומרים כמו "קלגו" , "נורמלקס" , לקסין.
אנחנו צריכים להגיע למינון המתאים
האם זה חלק מהמחלה או שעלינו לבדוק את הסיבה לשינוי ביציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר ועצירות - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר07/06/2015יש לבדק גם סיבות אחרות לעצירות
אם לוקחת למשל משככי כאבים ממשפחת המורפיום גם עושה עצירות ,חוסר תנועה שכיבה ואו ישיבה ממושכת בכסא גם גורם לעצירות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בת 56 עם זכרון מצוין לשמותשואלת28/05/2015
לאחרונה אני מרגישה שינוי גדול ביכולת לשלוף שמות וזה מדאיג אותי מאד כיון שגם אמא שלי וגם סבתא שלי וגם סבתא רבה שלי -היו חולות אלצהיימר.
התופעה הזו אמורה להדאיג אותי ?
מה ניתן לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת 56 עם זכרון מצוין לשמות - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר31/05/2015לא לדאוג אבל כדאי לבוא לעשותמעקב על ידי פסיכאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)