מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא אלצהיימר ואיבוד חוש הריחאלגרו16/05/2015
לד"ר שלום רב,
אני בן 61. ברקע לחץ דם קצת גבוה אך מטופל בכדורים ומאוזן, וכן לוקח תרופות נגד כולסטרול- סימבסטטין 10 מ"ג - שלוש פעמים בשבוע ,וכן נגד חרדה clonex 0.5 מ"ג כדור אחד ליום, וכדור maronil 25 מ"ג בגלל מצב של חרדה ומצב רוח ירוד לאחר שאימי ז"ל נפטרה לפני שנה. עליי לציין שאני מתפקד כרגיל ועובד באופן מסודר.
לפני בערך 8 חודשים התחילה ירידה חדה בחוש הריח. עליי לציין שאני סובל מנזלת כרונית כבר עשרות שנים. רופא אף-אוזן גרון שבדק אותי מצא בצקת וקיבלתי AVAMYS ספריי למשך שלושה חודשים. המצב לא השתנה ומאז יש לי אותו המצב-כולל פגיעה בחוש הטעם.
הרופא א א ג טען שבמידה וחוש הריח לא ישוב להיות כפי שהיה -זה סימן ראשון למחלת אלצהיימר.
בדיקה נוירולוגית אצל מומחה לנוירולוגיה מצאה רעד ראשוני ביד ימין אך ללא צורך בטיפול כלשהו. הנוירולוג שלח אותי לבדיקת MRI מוח על מנת לגלות האם יש גידול או דבר אחר הנוגע לחוש הריח. הבדיקה יצאה תקינה לחלוטין ללא שום ממצא פתולוגי. הנוירולוג טוען שייתכן שבעוד 10 שנים אהיה חולה בפרקינסון, בגלל EESENTIAL TREMOR ובגלל העובדה שסבתי מצד אמא שלי ז"ל הייתה חולת פרקינסון.הוא שלל את התיאוריה בנושא האלצהיימר.
שאלותיי:
1--- מי מבין שני הרופאים צודק, האם הנוירולוג או הרופא אאג, כלומר האם מדובר בפרקינסון או באלצהיימר ?
2- האם יש בכלל טעם להמשיך לברר את הסיבה לירידה בחוש הריח?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא אלצהיימר ואיבוד חוש הריח - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר21/05/2015מציע לךלהרגע קודם כל ,אבוד חוש ריח יכול להיות כתוצאה מגידול וכו
ואם הכל בסדר אין לךל מה להלחץ ,
רעד משפחתי אינו מצביע על פרקינסון זה שני דברים שונים
לגבי חוש ריח ואבוד חוש ריח תהייה במעקב נורולוגי לגבי סמפטומים נוספים שאני מקווה שלא יהיו לך ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזון לחולי אלצהיימרוינברגר פרידה14/05/2015
שלום, אני מטפלת באמי שמאובחנת כבר למעלה מעשר שנים במחלת האלצהיימר.
היא כמעט ולא מתקשרת עם הסביבה, לא מודעת לעצמה ורוב היום יושבת עם עיניים עצומות.
לפני כארבע ימים קיבלה קורטיזון עקב ליחה מרובה ומאז היא בנאדם אחר, היא עירנית, מאוד מודעת לעצמה ולסביבה, שואלת שאלות מעירה הערות סורגת ומתעניינת בהכל.
אני מרגישה שקיבלתי את אמא בחזרה, אני מודעת לכך שלא ניתן לתת את הכדור הזה למשך תקופה ארוכה אך אשמח לשמוע את דעתכם בנושא.
אני מבינה שיש בה את היכולת לחזור ולתקשר ואשמח מאוד ליעוץ ולהכוונה.
תודה מראש פרידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורטיזון לחולי אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר21/05/2015קוטיזון הינו הורמון יכול לסיע לאדם להיות במצב של ערנות , מציע להיות בקשר עם רופא מטפל לגבי המשך הטיפול בקרטיזון (יכולות להיות ת לוואי למשל סכרת וכו )
ד ברבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב רפואה משלימה כטיפול לדמנציהשירה07/05/2015
שלום רב,
אמי בת 67 חולה בדמנציה.
נוטלת תרופות קונבנציונאליות. אנו מעוניינים להוסיף רפואה משלימה. אשמח לשמוע חו"ד על צמח ה ASHWAGANDHA מבחינת יעילות ותופעות לוואי.
בתודה מראש
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב רפואה משלימה כטיפול לדמנציה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר10/05/2015לצערי אני לא מכיר את הצמח הזה
תודה ד ברבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה דמנציה וסקולריתיובל07/04/2015
אבא שלי בן 64 וחולה דמנציה וסקולרית,נוטל ריספונד 1 מ"ג בערב ובבוקר חצי,רודף אחרי אימא שלי כל הזמן ולא נותן לה חופש,אוכל ללא הפסקה גומר את כל האוכל בבית,מכניס יד למים רותחים כדי לאכול בשר שלא מוכן,חוזר על משפטים ללא הפסקה ,לא נותן לאמא שלי לישון ומכה בה מכות קלות שתתעורר,האם אני יכול לפנות למיון איכיאלוב לייעוץ דחוף ? יש להם מיון פסיכאטרי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה דמנציה וסקולרית - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר07/04/2015יש מיון רגיל לדעתי יש להם גם יועץ פסכאטרי שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביזרי עזר לחולי אלצהיימרשרית30/03/2015
אבא שלי בגיל 71 עם אלצהיימר כבר 6 שנים לאחרונה ממש מרגישים בהידרדרות עד כדי כך שלמקום שהיה רגיל ללכת יום יום הוא מסתבך.. קראתי שיש נעל/ שעון שניתן לחולה אלצהיימר בדיוק כמו הצמיד.. האם מישהו מתנסה בזה איך אפשר לברר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביזרי עזר לחולי אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר02/04/2015אנימצטער לא מכיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חולה אלצהיימר מוזנחיעל26/03/2015
שלום,
אודה לעזרה שאינה רפואית. חברה של אימי אובחנה כחולת אלצהיימר ויחסיה עם בנותיה אינם טובים. כתוצאה מכך היא סגורה לבד בביתה באופן רצוף ללא השגחה בעוד בנותיה טוענות שהן מחפשות מטפלת שתגור איתה.
אימי חוששת שנדרשת התערבות מיידית ואינה יודעת למי לפנות. יצויין כי היא החולה אינה אזרחית ישראל ואינה זכאית לזכויות ביטוח לאומי.
אשמח לעזרה בנוגע למי ניתן לפנות לסיוע מיידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי חולה אלצהיימר מוזנח - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר29/03/2015צריך לפנות לאבחון פסכאטרי ,ניתן גם לפנות לחדר מיון פסיכאטרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לאחר אבחון אלצהיימריפעת23/03/2015
שלום רב,
אודה על תשובתכם המקצועית,
סבתי בת 85. לפני כשנה אובחנה בשלב התחלתי של אלצהיימר. בחודשים האחרונים חלה החמרה בעיקר בהיבט זיכרון טווח קצר אך גם חלק מפרטי טווח ארוך כמו שכונת המגורים ששבה גרה כל חייה, שמות קרובים וכו (אין תחושות רדיפה/פארדנואידיות אלא באמת בעיקר נסיגה קוג ומנטלית מהיום יום, מצבי רוח תנודתיים מאד ושיכחה משמעותית).
אבחנה אותה נוירולוגיצת מומחית עכשיו וטענה כי מדובר באלצהיימר בשלב בינוני ונתנה לי תרופה אחת בלבד- ASENTA 10 MG להבנתי פעם ביום.
קראתי כי יש תרופות נוספות לעיכוב המחלה (ברור לי כי אין פיתרון אמיתי למצב ) אך האם אין מקום לשלב תרופות מתקדמות נוספות?
האם תיאור הסימפטומים אינו מאפיין דמנציה ולא אלצהיימר? (לא שיש בכך בשורה גדולה מבחינת התרופות ...)
בקיצור, אני מבולבלת , אודה מאד על "סדר" בדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לאחר אבחון אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר24/03/2015שלום ניתן להוסיף גם ממוקס (אביקסה) תרופות אלו מעכבות במידת מה את הדמנציה אינן מרפאות ,
לגבי המחשבות הפרנואדליות יש לתת תרופות מסוג אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא לאלצהיימרסיגל20/02/2015
שלום,
אמי אובחנה לפני מספר חודשים באלצהיימר ומקבלת טיפול תרופתי-מדבקות אקסלון, ריספונד וטיפות הרגעה. ההטבה היתה עצומה אך החלה התקשות איברים כדל חולת פרקינסון. הרופא החליט להוריד את הריספונד לכדור אחד, ומאז החלה התדרדרות קשה. הכדור הוחזר אך אין שיפור. מצבה כעת מאוד גרוע- מבולבלת, בוהה, מתחילה לדבר ואינה מסוגלת לסיים את המשפט, הזיות, לא ישנה ועוד.
אשמח לשמוע עיצות בנוגע לטיפול ולתרופות.
האם אפשר לקבל המלצה על רופא המומחה בנושא אשר ייעץ ויסייע באיזון התרופתי? מקום מגורים- קרית טבעון.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא לאלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר26/02/2015שלום
ניתן לתת במקום ריספונד מינון קטן של סרוקואל 12.5 מג ,
יש לקחת בחשבון כי כל התרופות המרגיעות הנל יכולות לגרום לקישיון שרירים ,
אין אנו ממליצים על רופא כזה או אחר
בכבוד רב
דר ברבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודעות החולה לסיכויי לדמנסיהאסי17/02/2015
אימי עברה אירוע כל שהוא לפני כ_10 חודשים שעל פי דעתו של הפסיכיאטר זהו אירוע מוחי. אימי סובלת מאז מדכאונות קשים ובכי פתאומי ,ימים טובים יותר וימים לא טובים וכמובן שמטופלת בכדורים שנתן הפסיכיאטר וכרגע לא עוזרים.בתקופה האחרונה מצבה פחות טוב היא שוכחת המון לא מרוכזת וכל הדברים שלכאורה מדובר בדימנסיה.מצד שני הפסיכיאטר טוען שמדובר במצב נפשי קשה ולא דימנסיה גם ובעיקר בגלל העובדה שהיא חוששת מדימנסיה שולל זאת.שאלתי היא האם זה אכן שולל דימנסיה
תודה מראש וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודעות החולה לסיכויי לדמנסיה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר18/02/2015שלום ,
לפעמים מצב דכאוני יכול לגרום למצב של כעין דמנציה ,
לכן חשוב טיפול אנטי דכאוני והערכה על ידי פסכאטר של הזקנהל שלול גם דמנציה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהל15/02/2015
שלום,
יש לי שאלה בקשר לאישה בת 86 שתמיד סבלה מנטייה לשכוח שמות, מילים וכו'. לאחרונה התופעה קצת גוברת- היא שוכחת איך מכנים חפץ מסוים, למשל.
האם סימפטומים כאלה עלולים להצביע על תהליך של דמנציה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר16/02/2015שלום
זאת אפשרות אך צריך להביאה לבדקה לערוך אבחון ,לפעמים מדובר "בשכחה רגילה " תלוית גיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שינהיעקב09/02/2015
שלום בני בן ה25 מוטרד כי בעקבות מצבים קיצוניים של חוסר שינה שהגיע אליהם הוא מרגיש כי ה"ראש" או המוח שלו עייף ולא מתפקד בחדות כיום, לאחר שכבר הפסיק עם המנהג המגונה של חוסר שינה.
האם יכול להיות דבר כזה?
האם יש בדיקה שאנו יכולים לעשות במשפחה כדי לבדוק האם הגן לאלצהיימר קיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שינה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר09/02/2015לגבי שאל השינה ניתן לפנות למעבדת שינה ,
לגבי השאלה השניה אין בדקה כז לצערי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מזהה את הביתרונית29/01/2015
שלום,אמי חולת אלצהיימר.לאחרונה היא אינה מזהה את ביתה ואת אבי וכל הזמן רוצה לצאת החוצה לחפש את הבית. אבי מיואש ומותש והמטפלת גם. אחת כבר עזבה אותנו בשל כך. היא יוצאת איתה החוצה אבל אמי הולכת ולא מוכנה לחזור הביתה והמטפלת נלחצת .זה קורה חמש שש פעמים ביום .המצב מייאש. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מזהה את הבית - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר01/02/2015זאצ בעיהידועה באלצהיימר יש לטפל בתרופות דוגמת ריספונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון וטיפולדליה22/12/2014
שלום,
האם ישנה תרופה לשלבים מאוד ראשוניים באלצהיימר? תרופה מעכבת או מונעת החמרה? מה צריך לעשות כדי למנוע או להאט המחלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון וטיפול - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר23/12/2014שלום יש תרופות ,דונפזיל ,ריבסטיגמין וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 81, סיגריות ללא הפסקהאלה14/12/2014
שלום רב,
אימי סובלת מדמנציה, וכנראה גם מדכאון. מדובר בחצי שנה האחרונה בה חלה הדרדרות מאוד גדולה. ממצב של חרדה ודכאון והיום אנחנו כבר אחרי ניסוין של תרופות רבות, מטופלים ע"י ציפרמיל ורספרדל.
ההתנהלות היומיומית היא בלתי אפשרית.
אמא שוכבת כל היום במיטה בחושך, לא ישנה, או מחזורי שינה מאוד קצרים (יום ולילה), אינה מתלוננת או משוחחת על דבר, לא מתעניינת בשום דבר. מאוד רעבה. ובעיקר רוצה לעשן סיגריות כל היום. לפני המחלה עישנה 3-4 סיגריות ביום. כיום היא רוצה סיגריה בפה כל הזמן ללא הפסקה. אנחנו במריבות ללא הפסקה על זה והשאלה אם התופעה מוכרת ואם יש מה לעשות בנידון בכדי להפסיק את המריבות.
עליי לציין כי אמא בבית עם מטפלת ולמטפלת מאוד מאוד קשה להתנהל איתה בחזרתיות הזו . מבחן MMSE משבוע שעבר: 17.
אודה לכל תגובה. גם האם מטופלת בתרופות הנכונות ובעיקר לגבי התנהלות עם העישון והאם התופעה מוכרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 81, סיגריות ללא הפסקה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר14/12/2014שלום לפעמים דמנציה מחמירה מצבי התמכרות קודמים ,זה יכול להיות גם קשור להחמרה בעישון ,
לא ניתן לעשות הרבה ,ישתרופות לגמילה מעשון אבל התהליך כרוך גם בטיפול פסכולוגי ,
יש להזהר מאוד שמא לא תפיל סגריה ותגרום לשריפה ! לא לת לה לעשן לבד בחדר !!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חולה יכולה להיות מסוכנת לסביבה?מוטי02/12/2014
שלום,רציתי לדעת האם יכול לקרות מצב שחולת אלצהיימר יכולה להיות מסוכנת לסביבה?,בזמן האחרון היא הרבה פעמים צורחת ונותנת מכות בקיר,בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חולה יכולה להיות מסוכנת לסביבה? - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה02/12/2014יכולה להיות אלימות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם חולה יכולה להיות מסוכנת לסביבה? - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר04/12/2014לפי מה שאתה כותב היא מזיקה לעצמה יתר !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)