מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופה ומיידית לחולה, מאיפה מתחילים?יעל11/09/2016
שלום. חמותי אובחנה כחולת אלצהיימר לצערי והמצב שלה מידרדר במהירות. אין לה רופא קבוע שמטפל בה, היא עוברת בין רופא לרופא ולא מקבלת את היחס והתרופות שהיא צריכה, אף אחד לא דואג גם לבצע מעקב אחרי תרופות. אתמול היא נעלמה מהבית לשעות עד שהמשטרה מצאה אותה. היא צריכה עזרה והשגחה צמודה, ביטוח לאומי לא נותן לה מספיק שעות שמגיעות לה וצריך לערער. כל הדברים האלה לוקחים זמן, בינתיים היא צריכה עזרה דחופה ביותר והתאמת תרופות ומעקב צמוד. מאיפה מתחילים את הכל? לאן עלינו לפנות? אודה לכל קצת חוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה ומיידית לחולה, מאיפה מתחילים? - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר12/09/2016שלום רב נא לפנות לרופא משפחה הוא יכול להפנות להמשך מעקב וטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה עבור אבי הסובל מדימנציהאופיר03/08/2016
לחברי הפורום שלום,
אבי סובל לאחרונה מדימנציה הולכת ומחמירה. הזכרון שלו נפגע בצורה חמורה, הוא ממעט לדבר ובקושי מגיב כשפונים אליו.
הוא נבדק על ידי פסיכוגריאטר שרשם לו VIEPAX נגד דיכאון ו-Memantin לבלימת הידרדרות הדימנציה.
בחיפושיי אחר משהו שיכול לעזור או לפחות לבלום את ההדרדרות, נתקלתי בפרסומת לספר שנקרא "Awaking From Alzheimer's".
באותה פרסומת הוזכרו כל מיני תוספי תזונה (למשל, Apoaequorin, שמן קוקוס, ועוד) שחוללו ניסים וניפלאות בחולי אלצהיימר שונים.
האם מישהו כאן מכיר במקרה את הספר הזה? האם מישהו יכול להעיד מניסיונו של תוסף תזונה או תרופה שאכן עוזרים במצב המתואר?
כל עצה או התייחסות יתקבלו בתודה ובברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך עזרה עבור אבי הסובל מדימנציה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר04/08/2016שלום יש כל מיני פרסומים על תוספי מזון כאלה ואחרים ממליץ על תוסף מזון של טבע בשם ויאקוג בחניוות טבע ופארם
תודה ד ברבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
אופיר04/08/2016שלום ד"ר ברבר,
תודה על תשובתך המהירה.
האם התוסף הזה עשוי להועיל גם למי שסובל מדימנציה, ולא מסתם בעיות זיכרון?
תודה,
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימא סובלת מדימנציה ולא ישנה בלילהמימי17/07/2016
אימא עם דימנציה לא ישנה הרבה במשך היום, אבל בלילה קמה הרבה פעמים לשרותים ולא כדי לעשות משהו, אלא לשבת ולגרד את עצמה, נכנסת לשאר החדרים מדליקה אור, משברת לעצמה, ולא נותנת לאף אחד לישון, אבא במשך היום תופש תנומה אבל בגילו לדעתי זה לא מספיק, מה אפשר לעשות כדי שאימא תישן ותיתן קצת מנוחה, יש לה מטפלת לכול היום...........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימא סובלת מדימנציה ולא ישנה בלילה - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה18/07/2016זה מורכב. האם מספיקה פעילה במשך היום ? האם נוטלת תרופות ? האם ישנה במשך היום ? צריך התייחסות של רופא שיכיר אותה וימליץ מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחת שמות האם בהכרח על אלצהיימר בהמשךדן15/07/2016
אני כבן 70 פעיל מאד ספורטיבית ובכלל,לאחרונה שמתי לב כי שמות של דמויות מאד ידועות לי לעיתים קשה לי להיזכר בשמם (לא של בני משפחה או חברים),זו התופעה היחידה ממנה אני סובל פרט לכך אינני חש בשום תופעה חריגה אחרת.
התופעה הנ"ל לא מפריעה לי בחיי פרט לכך שהיא אולי מצביעה על תהליך מדאיג...
האם התופעה הנ"ל בהכרח מצביעה על כיוון ברור של תחילת אלצהיימר?
אם כן ,מה ניתן לעשות בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחת שמות האם בהכרח על אלצהיימר בהמשך - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה18/07/2016לא מצביע בהכרח על בעיה משמעותית. בכל מקרה - לך תיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת דואגת לאם בהכחשה ששוכחת דבריםשני12/07/2016
שלום, אמי בת 55 . בשנה האחרונה שמתי לב שהיא מתחילה לשכוח דברים שקרו בעבר, שלפני כן זכרה אותם , הימים אצלה מתבלבלים (אם קרה משהו אתמול היא תחשוב שזה קרה שלשום או אפילו כמה ימים יותר מאוחר) אני מתחיל לדאוג למצבה . דיברתי איתה על זה שתלך לבדיקות, אבל היא מסרבת להאמין לזה וחושבת שאני מתבלבלת וטועה. מה אני יכולה לעשות בשביל לעזור לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת דואגת לאמא בהכחשה - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה12/07/2016להמשיך בהתמדה בלי לחץ רב מדי לשכנע אותה בצורך בברור רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ודיכאון לאימי בת 80 מה הסיבהירון03/07/2016
אימי בת ה80 סובלת מדיכאון כבר חודש מטופלת בציפרלקס כבר שלושה שבועות. אין הטבה במצב שלה .יש לה חוסר הנאה מלראות טלווזיה עיתון וכו .הזיכרון שלה מצוין וגם בדיקות הדם והשתן טובות אין לה בעיות גופניות ועצמאית לחלוטין.אבל לא יכולה להיות לבד .חוסר ענין חברתי.מדוכאת ודואגת. האם לחכות שהתרופה תשפיע? או משהו אחר..תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה ודיכאון לאימי בת 80 מה הסיבה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר04/07/2016שלום בדרך כלל זה הזמן הנחוץ להתחלת הטיפול בתרופה. ממליץ לחכות עוד שבועיים זה לפעמים מתעכב ד ברבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת כדורים של פסיכיאטר ומעבר למדבקותורד29/06/2016
בעקבות גילוי דימנציה אצל אימי קיבלה מדבקות הרופא אמר לה להפסיק פרוזק שלוקחת 30 שנה סבלה בעבר מחרדות ובעיות.
כרגע חזרו החרדות פוחדת להישאר לבד לא יוצאת לבד מהבית כל זה קרה לאחר הפסקת הפרוזק ..ואולי גם בגלל המחלה .היא בשלב התחלתי מזהה את כולם מדברת לעניין הזיכרון והשאלות זאת הבעיה העיקרית . הרופא חוזר ואומר לא לקחת פרוזק כי אם רגיעון.
רציתי לדעת את דעתך בנושא . תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת כדורים של פסיכיאטר ומעבר למדבקות - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר30/06/2016פרוזק הינה תרופה אנטי דכאונית ואנטי חרדתית
אם מצבה החמיר יש לבדקה שוב לראות אם מדובר בחרדות ואו בדכאון ולהמשיך לפי זה עם תרוןפה זו או אחרת
רגיעון זה טוב להרגעה ניתן לקחת תודה ד ברבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלצהיימר בגיל צעיר ותקיפת בן הזוגלינוי06/06/2016
אמא שלי בת 62 ואובחנה כחולת אלצהיימר לפני 5 שנים.
בשנה האחרונה מצבה ממש מחמיר. היא פיתחה שנאה עזה לאבא שלי ואינה מוכנה ללכת איתו לשום מקום וכך יוצא שאינה יוצאת מהבית כמעט בכלל (רק שאנחנו הילדים באים להוציא אותה) היא מקללת אותו והעיפה אותו החדר השינה שלהם. אפילו כשהוא רוצה להתקלח במקלחת שאצלם בחדר היא צועקת ומקללת אותו ולא מבינה למה הוא נמצא איתה ולא חוזר לסבתא שלי (אמא שלו)
הוא מתנגד להביא לה מטפלת בטענה שזה לא יעזור לה.
אך אנחנו התארגנו (הילדים) והגשנו טפסים לביטוח לאומי כדי להשיג לה עזרה סיעודית.
הוא מיואש ממנה ומבחינתו נמאס לו והוא לא מוכן לעשות עבורה דבר.
אנחנו ממתינים לאישור למרשם לתרופה בשם RISPERDAL .. אך עד שתאושר אנחנו לא יודעים מה לעשות.
מה ניתן לעשות כשהחולה לא מפתח שנאה כזו עזה למטפל העיקרי שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר בגיל צעיר ותקיפת בן הזוג - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה07/06/2016מחשבות רדיפה יכולות ללוות דמנציה. צריכה טיפול תרופתי מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לחולה אלצהיימר מותר לנסוע לטיול בחו"ל?אילנה24/05/2016
שלום,
אבי נוטל אביקסה מזה 9 חודשים ואקסלון מזה 3 חודשים. מתפקד אולם זקוק להשגחה. האם מותר להוציא אותו לטיול מאורגן של חמישה ימים בחו"ל?
תודה
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לחולה אלצהיימר מותר לנסוע לטיול בחו"ל? - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה24/05/2016כמו שנמצא בהשגחה כאן, יכול להימצא בהשגחה בכל מקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש חשש בריאותי עקב הטיסה עצמה?
אילנה26/05/2016תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לחולה אלצהיימר מותר לנסוע לטיול בחו"ל? - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר26/05/2016שלום רב
תלוי בעוצמת הדמנציה ,אם הוא יכול להיות בקבוצה וניתן להיות איתו ולא עושה עשים חסרי שיפוט אז כן
אבל כל מיקרה לגופו אני לא מכיר את אביך ואת עוצמת הדמנציה שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת האלצהיימר - איך לנסות לגלות את זה קצת לפני , חוששתעינבל03/05/2016
שלום ,רציתי לשאול לגבי אמא שלי , נראה כי לאחרונה היא שוכחת דברים לא משהו מוגזם אבל דברים קטנים כמו איפה היא החביאה את השרשרת שקיבלה מסבתא ז"ל , חוזרת על משפטים או סיפורים כמה פעמים , נכון אני מבינה שהיא מתבגרת ולא נשארת צעירה
אבל מכוון שסבתא שלי נפטרה לפני כחודש ממחלת האלצהיימר וראינו איך המצב מדרדר ב 11 השנים שחלפו להם , אולי אני קצת חוששת לגבי אמא שלי גם .
היא בת 53 , לא עושה פעילות גופנית כלל , לא אוכלת בריא וגם מעשנת
אני מנסה לבדוק האם יש משהו שאני יכולה לעשות לפני שחס וחלילה נבחין במשהו חריג
אולי כמו לספר לה משהו ולשאול אותה על זה לאחר כמה ימים, אולי "להעלים" משהו ולבדוק אם היא שמה לב
משהו שלא יגרום לי לבוא אליה ישירות ולומר לה שאני חוששת שהיא באותו הכיוון , כי זה פוגע בה
כבר יצא מצב שמישהו זרק בבית שהיא לא זוכרת ושהיא כמו סבתא , וזה מאוד פגע בה
אז אני מבקשת עזרה של איך אני יכולה לנסות לסייע בדרך עקיפין ולבדוק האם יש משהו שיכול לרמז על המחלה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת האלצהיימר - איך לנסות לגלות את זה קצת לפני , חוששת - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר04/05/2016שלום רב
קשה לענות ללא בדקה של החולה ,כעקרון יש תרופות שיכולות להקל על תסמיני המחלה
תודה ד ברבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה דמנציה שמסרב לשתות כבר חודש וגם לאכוליעקב16/04/2016
מה אני בתו עושה \
כי בבית חולים נותנים לו עירוי נוזלים ושולחים הבייתה
וככה זה כבר חודש מיון עירוי נוזלים והבייתה
אבי חולה בדמנציה בינונית והפסיק לאכול ולשתות לאחר שמטפל סיעודי זר התעלל בו רגשית ,, מה אני עושה קופת חולים מציעה רק מחלקה תת חריפה כשאבא צריך שיקום
בלבד השגחה רפואית והבנה רפואית למה אבא הפסיק לאכול ולשתות נ.ב אבא גם שבר חוליה בגבו ומסוגל ללכת בעזרת הליכון אך הדיכאון הקשה והנורא התחיל לא לאחר השבר הוא עדיין אכל ושתה ועוד איך לאחר שהמטפל התעלל בו הפסיק לשתות ולאכול
ברגעים אלה ממש אבא שוב לאחר יומיים בבית מיובש ואני צריכה אמבולנס למיון בכדי לקבל עירוי נוזלים
מה זאת המדיניות הזאת למה בית החולים וקופת חולים לא מוכנים לאשפז את אבא במחלקת שיקום כי זה מה שהוא צריך
הם רוצים לאשפז אותו רק במחלקה תת חריפה שלא מתאימה לו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת אבי
יעקב16/04/2016מטופל על פי בקשתי בפריזמה כבר 15 ימים אך זה עדיין לא השפיע
קצת עזר אך מסרב עדיין לשתות ולאכול
הקופת חולים בשיתוף עם בית החולים כל הזמן אומרים לי תהיה לך מנוחה 10 ימים כשאבא יהיה מאושפז בבית חולים במחלקה תת חריפה
אני כמובן מסרבת כי משם יוצאים מתים מבית חולים ספיציפי זה ובטח ממחלקת תת חריפה אוי ואבוי
אבא שבר חוליה וצריך פיזיותרפיה כל יום אך אני משלמת בפרטי כי עד שיגיעו מפיזיותרפיה קופת חולים אבא ישכב במיטה עד אין סוף
והדיכאון מטופל לפי בקשתי בפריזמה שדי עוזר אך לא מספיק זמן עבר
אבא שחולה בדמנציה קלה ואיש מאושר ושמח לפני ההתעללות זקוק להשגחה רפואית צמודה עם פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק ואבא יחזור לחיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולה דמנציה שמסרב לשתות כבר חודש וגם לאכול - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר18/04/2016אני יכול להת ייחס לחלק הנפשי ,אני ממליץ על מתן טיפול אנטי דכאוני ,לגבי כל החלק האשפוזי אני לא כל כך מתמצא בזה מומלץ לערב גם עובדת סוציאלית המתמחה בתחום .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעקב18/04/2016אבא מקבל טיפול לדיכאון וזה התחיל לעזור והוא חזר לאכול מעט אך לשתות לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי שמן קוקוס לזכרון לחולי אלצהיימרורד17/03/2016
בארהב המליצו לחולת דימנציה/ אלצהיימר לקחת כדורי שמן קוקוס.
הבנתי שאין מחקר מדיי בנושא אך זה לא יזיק שתיקח.
כל כדור 1000 מג כמה צריך לקחת??
תודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי שמן קוקוס לזכרון לחולי אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר23/03/2016אני לא מתמצא בתרופות טיבעיות אלה ד ברבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטור ממס הכנסה לחולה אלצהיימרמני17/03/2016
שלום רב,
כיצד ניתן לקבל פטור ממס הכנסה לחולה אלצהיימר ?
כתוצאה מהאלצהיימר, מוכר כחולה סיעודי בביטוח לאומי ובקרן התביעות לניצולי השואה.
האם צריך לקבוע לוועדה רפואית בביטוח לאומי ובקרן התביעות, או מספיק לשלוח מסמכים רפואיים.
במס הכנסה אמרו לי שהוועדות הרפואיות הם בביטוח הלאומי והם יכולים רק להעביר אליהם את המסמכים, בתמורה לתשלום של 500 ש"ח...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטור ממס הכנסה לחולה אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר23/03/2016שלום רב
אלו נושאים שאני לא מכיר כל כך ולא יודע התשובה לצערי .
ד ברבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיועד למשפחות חולי הדמנציה- עזרה דחופה בבקשהשיר אורנשטיין29/02/2016
שלום רב לכולם,
אנו, צוות ReMemory, אשר הוקם מתוך הפרויקט של נס טכנולוגיות, בתהליכי מחקר של מוצר אשר בא לתת מענה לחוסר האונים של חולי הדמנציה ובני משפחתם ולשם כך אנו זקוקים לעזרתכם הדחופה. בנינו שאלון אשר מהווה חלק ממחקר הבוחן את התמודדותם של קרובי המשפחה של חולי דמנציה.
השאלון הינו אנונימי ובמידע הנאסף יעשה שימוש אך ורק למטרות המחקר ואינו יועבר לאדם או גוף זר. אנו נודה למענה מלא וגלוי.
אנו נשמח אם תשלחו לי את המילל שלכם כדי שאני אוכל להעביר לכם את השאלון כדי שתענו עליו
תודה מראש
אורנשטיין שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיועד למשפחות חולי הדמנציה- עזרה דחופה בבקשה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר10/03/2016שלום לדעתי תעבירו את השאלון לעמותת עמדא הם עוסקים בנושא משפחות אלצהיימר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שיר אורנשטיין11/03/2016פניתי כבר אבל תודה בכל זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיועד למשפחות חולי הדמנציה- עזרה דחופה בבקשה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר13/03/2016תנסו בעמותת עמדא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי חולה בדמנציה
יעקב19/04/2016אשמח לעזרה לייעוץ כל דבר שיכול לעזור לי לעזור לאבא וגם לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימי חולת אלצהיימר ואני מבקשת עזרה ויעוץחיה22/02/2016
אימי בת 90 חולת אלצהיימר מאובחנת מזה שנתיים. היא שוהה בביתה בליווי מטפלת צמודה. לאחרונה יש לה בעיה בזיכרון לתווך קצר. אני מבקרת לעתים מאד קרובות. קורה שכמה שעות אחרי ביקורי , היא לא זוכרת שביקרתי. אני לרוב מנסה להזכיר לה , ולשחזר פרטים מביקורי, אך לצערי היא מאד נלחצת וטוענת שזה מלחיץ אותה שהיא לא זוכרת את הביקור . איך אל עלי לנהוג ? להמשיך להזכיר לה, או להתעלם ? שבמקרה זה היא חושבת שאני לא מבקרת אצלה ושכחתי ממנה. מחכה לתשובה. תודה מראש חיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימי חולת אלצהיימר ואני מבקשת עזרה ויעוץ - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה24/02/2016אין פתרון טוב. לפעמים היא תזכור שביקרת אותה ולפעמים לא. תמשיכי לדאוג לה ולבקר אותה ולדאוג לענייניה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)