מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול חמלהריקי28/02/2013
שלום רב, ברצוני לדעת כיצד ניתן לאתר נוירולוג / מרכז רפואי שיכול לבצע טיפול חמלה כמה שיותר מהר ב Targretin/ bexarotene.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חמלה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר03/03/2013אני לא מכיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנגדות לעזרה ואיבחוןחגית28/02/2013
שלום רב,
סבתי בת 84.מראה סימני אלצהיימר/דמנזיה בחלק מהזמן (בלבול,פארנויה, שיכחה של דברים בסיסיים כמו פטירה של אנשים קרובים וכו').מצד שני היא מזהה קרובים ועדיין שומרת על הגיינה בסיסית.היא אינה במצב חמור שיאפשר לנו עזרה בכפייה.
היא מסרבת להכיר בבעיה וללכת לרופא,או שרופא יבוא אליה
מה בכל זאת ניתן לעשות?האם יש רופאים שמגיעים הבייתה ו"משתפים פעולה" עם שקר כדי שהיא לא תדע את מטרת ביקורם?
אשמח לכל עיצה, שכן המצב מתדרדר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנגדות לעזרה ואיבחון - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה28/02/2013תבקשי את עזרת רופא המשפחה. ההיכרות בינהם תחפה על מטרת הביקור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה של כולסטרול גבוה על זכרוןמ19/02/2013
אבא שלי, כבן 64, לוקח שנים רבות כדורים להורדת כולסטרול (יש לו רמה גבוהה מאוד). הוא הפסיק לקחת את הכדורים מזה מס' חודשים, על דעתו.
כרקע אני אוסיף שאביו נפטר כאשר הוא סובל מאלצהיימר מגיל יחסית צעיר (60+). לאחרונה אנו עדים ל"קפיצות" קטנות בתחושת הזמן, לעקשנות יתר ולשכחה של דברים שנאמרו. לא משהו משמעותי, שאדם זר היה שם לב אליו.
אני עם היד על הדופק גם בגלל הנושא התורשתי וגם בגלל הידיעה שלי שאבחון מוקדם של אלצהיימר הוא קריטי.
שאלתי היא, האם יכול להיות שמה שאני רואה/ מרגישה הוא תוצאה של עלייה ברמת הכולסטרול, וברגע שיחזור לקחת את הכדורים (הוא התחיל שוב, לפני יומיים) התופעה תעלם? האם יש טעם לחכות להסדרת ערכי הכולסטרול או לקבוע תור לאבחון נוירולוגי כי אין קשר בין השניים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה של כולסטרול גבוה על זכרון - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה20/02/2013אין קשר מיידי בין רמת כולסטרול לזיכרון. תמיד יש להקפיד על דיאטה מתאימה וטיפול תרופתי ברמות כולסטרול גבוהות ואם קיים חשש להפרעה משמעותית בזיכרון יש לפנות לרופא מומחה בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית אבותיוראי13/02/2013
באם חולה אלצהיימר צריך להיות בבית חולים רגיל, סיעודי או שיש מוסד מיוחד??
אודה לתשובותיכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית אבות - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר14/02/2013יש מוסדות לתשושי נפש שזה לחולי אלצהיימר ודמנציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יריקותלילך13/02/2013
שלום
אבי בן 80 חולה באלצהיימר יש לו תופעה של ליחות ויריקות כל היום האם זה מהמחלה ? מה ניתן לעשות? ...
עוד שאלה .. קראתי על חיסון לאלצהיימר , שזה עדיין בניסוי . האם ידוע לך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יריקות - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר14/02/2013ליחות וירקות יכול להיות בעיה רפואית למשל בצחום של אף אוזןגרון ,אין עדיין חיסון למחלה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיריקות
קרן25/08/2014שלום
אבי גם בן 84 חולה באלצהיימר ויש לו תופעה של ליחות ויריקות כל היום. יכול להיות שבאמת יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיריקות - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר26/08/2014לא כרגע יש דברים בניסויים ... עוד זמן לחכות לצערי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להחלים מאלצהיימרעמוס05/02/2013
האם זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחלים מאלצהיימר - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה05/02/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהחלים מאלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר06/02/2013להחלים לא ניתן ,אבל למנוע התדרדרות בשלבים ראשונים ניתן עד שלב מסוים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון לאלצהיימר או כל מחלת שכחהFLL27/01/2013
שלום רב,
אנחנו תלמידי חטיבת ביניים, קבוצת רובוטיקה מנהריה, המשתתפים בתחרות FLL. כחלק מהתחרות, החלטנו שאת עבודת המחקר שלנו נעשה סביב מבוגרים בני גיל הזהב - בהתמקדות על חולי אלצהיימר או כל מחלת שכחה אחרת.
מאחר ואנחנו לא מסוגלים לפתח תרופה בריאותית (עדיין ;) ), החלטנו שנחשוב על פתרון טכנלוגי חדשני שיוכל להיות אב טיפוס לפתרון אמיתי.
הפתרון שחשבנו עליו הוא בעצם "תזכורן אלקטרוני", שמורכב מצג של ביפר ושעון. שלושה כפתורים מרכזים ורמקול אחד. המוצר יהיה בצורה של שעון יד לענידה על פרק היד באמצעות צמיד או רצועה על מנת שהמערכת תהיה ניידת, קלה, נוחה ובנוסף לכל שהמשתמש לא ישכח איפה שם אותה ושתהיה זמינה לאורך כל היום.
בנוסף לשעה, המוצר יציג נתונים נוספים כמו תאריך וסדר יום. הוא יתוכנת על ידי בן משפחה וגם על ידי המשתמש עצמו, וייתן התראה קולית כדי להזכיר את הפעולה שהאדם צריך לעשות.
נשמח לשמוע מה דעתך בכלליות על הרעיון והאם הוא יכול להוות בסיס לפתרון מציאותי בחיים האמיתיים?
נשמח לתגובה מהירה ככל האפשר וברשותך, תגובתך תצוטט ותופיע בעבודה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון לאלצהיימר או כל מחלת שכחה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר27/01/2013הרעיון טוב מאוד לדעתי יש כבר דברים דומים צמידים ואף תליונים על הצוואר ,תעשו גם קבוצת מיקוד עם בני משפחות של מטופלים כאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רספרידללילך26/01/2013
אבי בן 80 חולה אלצהיימר . מקבל רסרדירל לפי הוראת הרופא פעמיים ביום רבע בצהריים וחצי בלילה לפני השינה. לאחרונה אבי לא רגוע בשעות הערב השאלה .. האם אפשר לתת את התרופה כך שבשעות הערב יקבל מינון של רבע . ואחרי 3 שעות בערך לפני השינה מינון של חצי או רבע? האם אפשר לתת את התרופה לפי הצורך ולא באופן קבוע? אני מבולבלת כל רופא אומר משהו אחר אחד אומר שצריך לשמור באופן קבוע את המינון ואחד אומר לתת לפי הצורך .. מה דעתך?
תודה
ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רספרידל - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר27/01/2013הבלבול מובן ,כי באמת את התרופות האלה מומלף לקחת כמה שפחות ,בכל אופן ניתן לקחת על בסיס קבוע נומר שני חצאים או שני רבעים ביום,ולהוסיף לפי הצורך לא משנה באיזה שעה עוד רבע או חצי כדול לפי הצורך של החולה (מדובר על כדורים של 1 מג )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה אלצהיימרמעיין16/01/2013
שלום רב, בעלי בן 41 ולאחרונה התחלתי לשים לב לתסמינים מדאיגים מאוד שהוא לא מודע אליהם גם כשאני אומרת לו שהוא עושה את זה: שוכח שמות גם של הילדים, אוכל בידיים, יוצא בבוקר לחניה וחוזר כי שכח את המפתח כשהו אצלו ביד, אינו זוכר את מספר האזעקה של האוטו וכתב אותה על פתק, מדבר איתי בטלפון לאורך היום ובערב לא זוכר שדיברנו בכלל.... יש עוד אבל אלה העיקריים. אני מאוד לחוצה כי נראה לי שאני יודעת מה זה אומר. מה אני צריכה לעשות בשלב זה? הוא בן 41!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר17/01/2013יכולות להיות סיבות רבות לבעיה זו ,אני לאיכול לומר מה הסבה ,יש להביאו לבדקה על ידי נורולוג ופסכראטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן חוש הריחקרן07/01/2013
זה נכון שאובדן של ריחות מסוימים הוא סימן מקדים לאלצהיימר? האם ייתכן שמדובר במשהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן חוש הריח - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר08/01/2013אובדן חוש ריח צריך בדקת רופא אאג ונורולוג דחוף !!!! לא ידוע לי על קשר לאלצהיימר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריםליאור31/12/2012
שלום דוקטור אבי בן 80 לוקח את האביקסה 20 מג לא צלול ומצב זיכרון לא זוכר , קראתי בפורום שלך שניתן לשלב יחד עם האביקסה דונפיזול אסנטה או ממוריט . מה זה נותן . כשמשלבים אחד מהכדורים האלו יחד עם אביקסה? תודה רבה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר31/12/2012ניתן לשלב אביקסה עם דונפזיל ואו עם אקסלון ,
בשלבים התחלתיים עד בינוניים של המחלה ניתן אולי למנוע התדרדרות ,אם הדמנציה כבר בשלב עמוק ומתמשך לצערי זה כבר לא עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריספונד רספרדורלליאור29/12/2012
שלום ושבוע טוב שיהיה לך דוקטור אבי בן 80 חולה אלצהיימר . מקבל רספרדורל פעמיים ביום לפי המלצת הרופא להרגעה, בצהריים רבע מילגרם [בנוזל] ובלילה חצי , השאלה שלי האם אני יכולה לתת את התרופה לפי הצורך ? למשל לפעמים הוא רגוע בצהריים האם אני יכולה לוותר מתי שהוא רגוע ולא לתת? לפי מה שהבנתי מהפסיכוגריאטר שאי אפשר לתת את התרופה מתי שיש צורך , ואם נותנים חייבים לתת את התרופה לפי המינון גם כשהוא רגוע . מבקשת תשובה תודה דוקטור דיברנו בטלפון כמה פעמים לפני שנה בערך היתה שיחה מעניינת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריספונד רספרדורל - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר30/12/2012ניתןלפי צורך מינון קטן של חצי מג בזהירות עם התרופה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרספירדורל
ליאור30/12/2012שלום דוקטור זאת אומרת עד חצי מג אני יכולה לתת לפי הצורך? עוד שאלה .. איך אני מורידה מינון מחצי מג שאבי מקבל בלילה , לרבע מה זאת אומרת זהירות עם התרופה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמברליאור12/12/2012
שלום דוקטור
אולי אתה אתה יודע על תרופה חדשה לחולי אלצהיימר בשם רמבר ואם היא כבר משווקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמבר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר13/12/2012לא איני מכיר מה השם הפרמקולוגי שלה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמבר עידכון
ליאור30/12/2012methyithioniniom chloride
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוריקסרינה12/12/2012
שלום אבי בן 80 חולה אלצהיימר לוקח אביקסה 20 מ,ג מצב קונגטיבי לא צלול הזיות ובעיית זיכרון האם אפשר לתת לו את התוסף ממוריקס ועד כמה יעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוריקס - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר13/12/2012ניתן להוסיף , האם ניסה את התרופה ממוריט =אסנטה =דונפזיל ?
ניתן לקחת יחד עם אביקסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה אלצהיימראנונימית10/12/2012
שלום דר' ירחמיאל ברבר . אבי חולה אלצהיימר הרבה שנים . הוא לא ישן טוב בלילות . בבקרים הוא ישן הרבה וקשה לנו להעיר אותו . האם לתת לו להמשיך לישון או להעיר אותו ? ואיך? השאלה השניה שלי היא שלפעמים אני רואה את אבי עם דמעות ורציתי לדעת למה זה ? מה עובר עליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר10/12/2012לדעתי צרי להתאים לו טיפול רפואי כמו טיפול אנטי דכאוני ,רצוי שתהיה חלוקה בין יום ולילה אצלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולה אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר10/12/2012כנל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)