מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה?להבות23/02/2011
מה ההבדל בין אלציימר לדמנציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה? - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה23/02/2011דמנציה זו תסמונת המתבטאית בהפרעות קוגניטביות ומלווה בהפרעות בהתנהגות. מחלת אלצהיימר היא אחת המחלות שגורמות לדמנציה. למעשה העיקרית מכיון שכ65-70% מחולי הדמנציה הם למעשה חולים במחלת אלצהיימר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופאות לואי של הממוריטשירי21/02/2011
אמא שלי קיבלה ממוריט 5 מ"ל והוא גרם לה לבחילות ושלשולים והרגשה של רעידות
האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופאות לואי של הממוריט - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר22/02/2011שלום זהיכול להיות ,כדאי להפסיק את הממוריט למס ימים ולראות אם הבחליות פסקו ,יש במקביל להתיעץ עם הרופא המטפל !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים של אלצהיימר?ש.17/02/2011
אבא שלי גר לבדו. לאחרונה שכניו התלוננו בפנינו שהוא מרבה לשוטט בבניין, בייחוד ליד דירה בחצד הבית שאיש לא גר בה, וטוען בתוקף שאחד השכנים כלוא בפנים וזקוק לעזרה. לא משנה כמה פעמים הסבירו לו שאיש לא גר שם, הוא ממשיך לחזור לשם ואף ניסה לפרוץ מספר פעמים. האם מדובר בתסמין אפשרי של אצלהיימר? כמו כן הוא מטריד את השכנים בכל מיני צרות בבניין שצריך לטפל בהן. האם צריך לקחת אותו להבדק? יש לציין שאנחנו לא מתראים לעיתים קרובות ומשיחות הטלפון נשמע כי הוא צלול במחשבתו. הוא באמצע שנות ה-70 לחייו. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים של אלצהיימר? - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר20/02/2011שלום
אלו בהחלט סימנים שצריך להגיע עם החולה לבדיקה ע"י פסיכיאטר !
חשוב לפנות למרפאה של פסיכיאטר בהקדם האפשרי, עקב גילו המתקדם, על מנת שיתן טיפול לתסמינים הקימים וכן טיפול מונע להמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלצהיימר בגילאי 50משה10/02/2011
שלום, אני בן 55 ולאחרונה רואה שאני שוכח המון דברים
יכול להיות אלצהיימר בגיל כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר בגילאי 50 - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה10/02/2011יכול להיות. נדיר. יש שכחה שאינה בהכרח אלצהיימר והיא במסגרת הנורמלי. צריך להיבדק אצל מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדומה לך
יהודית27/02/2011אמי חולה באלצהיימר במצב קשה כבר. אני בת 58, בזמן האחרון התחלתי לשכוח דברים ולהתפזר, מה שלא אופייני לי. הרופא שלי שאמר גם כן שזה מאוד נדיר בגילי המליץ לי תוסף תזונה לחיזוק הזיכרון ולתפקודים המנטאליים. קוראים לתוסף קומפלקס ייעודי Modulators BRN של סולגאר. התחלתי לפני שבועיים והשיפור אמור להתחיל בחודש הקרוב, אם אתה מרגיש שאתה רוצה איזה חיזוק, כדיי שתיוועץ עם הרופא שלך.
הכי חשוב הבריאות, טפל בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- reminylות שטיין03/02/2011
קופת חולים מאוחדת לא מאשרת את התרופה כי היא לא בסל התרופות..האם ניתן לדרוש מהקופה יש לנו ביטוח ברמה הכי גבוהה אנחנו משלמים למעלה מאלף שקלים בחודש עבור ביטוח ועדיין לא מוכנים לאשר את ההחזר עבור התרוםה שמחירה חמש מאות שקלים בחודש לכדור אחד ביום. מה ניתן לעשות. בתודה מראש רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר reminyl - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר03/02/2011לדעתי יש לפנות לקופה בבקשה מיוחדת על ידכם ולשלוח את מיכתבו של הרופא המטפל הממליץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית אבות עם ניסוי קנאביסמיכל01/02/2011
שלום!
לפני כשבוע שבועיים הייתה כתבה בתכנית בוקר בטלוויזיה ודובר שם על בית אבות בקיבוץ שיש בו ניסוי בקנאביס רפואי לטיפול בדימנציה. האם אתם יודעים על איזה מקום מדובר?
אני לא מצליחה למצוא מקום מתאים לאבי והוא לא מגיב טוב לתרופות אנטי-פסיכוטיות...
מקווה שתוכלו לסייע...!!
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית אבות עם ניסוי קנאביס - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר02/02/2011מצטער לא מכיר מקום כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בקיבוץ נען
הידען מנען02/02/2011מציע לך גם להצטרף לקבוצה שנקראת "כאנאביס מריחואנה וחשיש" בפייסבוק. יש גם ספר בשם הזה שבקרוב עולה לאינטרנט בגירסה מעודכנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבית אבות עם ניסוי קנאביס - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר26/04/2011שלום אני לא מכיר מקום כזה מצטער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התדרדרות במצב תפקודי בדמנציהאלינה29/01/2011
שלום, סבתא שלי בת 84 חולה בדמנציה כ-7 שנים. לפני חמש שנים נפתר סבי שהיה עצמאי וצלול וטיפל בכל עינייני הבית. מאז מותו המחלה הדרדרה מאוד. במבחן המיני מנטל שנעשה לפני שנתיים קיבלה 12 אומנם תפקודה הגופני היה שמור. הייתה עצמאית בכל הנוגע להליכה, רחצה- עזרה קלה, לבוש- עצמאית, אכלה לבד. לפני כשנתיים עקב ההדרדרות המנטאלית הגדולה ומצב נפשי של הזיות ומחשבות שווא נאלצנו לאשפז אותה במוסד לתשושי נפש. יש לציין שלפני האשפוז סבתא התגוררה לבד והייתה זכאית למטפלת 8 שעות בשבוע. כשגרה לבד עקב מצבה לא נטלה תרופות קבועות ולא קיבלה טיפול תרופתי לדמנציה. מאז שעברה לבית אבות היא מקבלת שנתיים ריספרידל ובונדורמין בלבד וזאת ללא שום תרופות לדמנציה. מאז אשפוזה במוסד חלה הדרדרות גדולה מאוד במצבה. היא הופכת להיות סיעודית יותר מיום ליום ומשתנה במהירות רבה מנגד עינינו .היא עדיין מזהה אותנו וחלק מזיכרון שלה לטווח ארוך שמור ואנחנו מבקרים לעיתים תכופות וגם לוקחים אותה כל הזמן אלינו הביתה אבל מצבה ממשיך להדרדר. השאלה שלי היא: האם זה היגיוני שמאז שהיא במוסד יש התדרדרות כזו דרסטית במצבה וזאת לעומת כשגרה לבד והמחלה הייתה די מתונה במשך שנים? 2. מדוע אינה מקבלת שום טיפול תרופתי לדמנציה? האם כדאי לי אולי להזמין ייעוץ של פסיכוגריאטר מבחוץ שיבדוק את מצבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התדרדרות במצב תפקודי בדמנציה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר30/01/2011שלום ,
יכול להיות כשמוציאים קשיש מביתו ומסביבתו המוכרת הקשיש מגיב בבלבול ואף בהחמרה במצבו הכללי והקגניטיבי ,
ניתן לבקש מבית האבות לזמן פסכאטר של הזקנה -פסכגראטר לבדק את החולה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלצהיימראבי20/01/2011
אלצהיימר יכול להופיע גם בתינוקות ובילדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר20/01/2011אלצהיימר היא מחלה של מבוגרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לאלצהיימרבת מודאגת10/01/2011
אבי חולה באלצהיימר מזה כ-6 שנים. רציתי לדעת איזו תרופות נוהגים לתת לשלב מתקדם מאוד של המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לאלצהיימר - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה11/01/2011בדרך כלל שילוב של Memantine עם תרופה cholinesterase inhibitor כמו Memorit, Reminyl.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאני10/01/2011
אבי חולה באלצהיימר, אך הוא לא יודע מכך. ההתלבטות הגדולה של משפחתנו היא אם לספר לו. מה היתרונות והחסרונות שיווצרו אם נספר לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר12/01/2011שלום אין טעם לספר את הכל ,לא בטוח גם מה הבנתו ,יש לנסות ולהסבר עד כמה שניתן שהוא זקוק לעזרה במספר תחומים ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה בדיוק אלצהיימר?רוני03/01/2011
האם חייב שיקרה לכל אדם בעת היזדקנותו? מה המקור לבעייה? יש דרך אם באכילה או כל דבר למנוע שיקרה? והאם רק אשכנזים או לכל אדם יכול ליקרות אלצהיימר? תודה אשמח לקבל תשובה ביי יום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה בדיוק אלצהיימר? - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר03/01/2011לא כל אדם לוקה במחלת אלצהיימר ,
לא ידועות הסיבות למחלה כמובן שגיל מבוגר תורם לכך ,
אין הבדלים בין עדות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונה לחולי דמנצייהרותי02/01/2011
שלום אבי בן 77 לאחר אירוע מוחי כ8 שנים ואובחן כחולה דמנצייה ומטופל בסרקואל 300 מ"ג ו2מ"ג אלידול בלילה למרות הטיפול שהוא מקבל הוא נתקקף בהתקפי זעם שזה אומר אלימות מילולית ופיזית אני לא יודעת איך להיתנהג איתו בהתקפים הייתי רוצה לקבל עצה ממכם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לחולי דמנצייה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר02/01/2011שלום
מדובר במינון גבוה של סרקאל ,יתכן ויש להפחית מעט את מינון הסרקאל ולעלות מינון ההלידול (יש לתרופות אלה גם תופעות לוואי ) ,
כדאי גם לבדק מתי ובאיזה הקשר מופיעים ההתפרצויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלצהיימר, דיכאון,זיקנה.יעלי25/12/2010
אימי בת 78 אישה עם סוכרת שומרת על עצמה יחסית טוב. והבעיה שלה שהיא אישה מאוד דכאונית ותמיד מרחמת על עצמה ומחפשת שירחמו עליה כל הזמן ,אבי נפטר לפני 30 שנה ובשבילה כאילו זה קרה לפני חודש, כל הזמן היא מדברת עליו ועל עצמה כמה היא מסכנה, לכולם נמאס לשמוע את הדיסק החוזר וכולם מתעלמים ממנה במושב חוץ מהילדים כמובן ,לא מעניין אותה מהכאב של אף אחד רק של עצמה גם לא של הילד שלה. הבעיה שלה היום הן: שהיא מקללת כל אדם שפוגע בה לרעה או פגע בעבר, היא מטיילת כל היום יוצאת 3 פעמיים מהבית, גם כשאני הבת באה לבקר אותה אני מרגישה שאני מפריעה לה היא רוצה לספר לי כמה כואב לה כמה היא מסכנה או כמה הילדים לא בסדר, כל הזמןהיא רוצה שאני אטייל איתה בחורף לא חשוב חורף קייץ בוקר ערב כל הזמן רק לטייל ולנו אין כבר כוח. היא שוכחת לעיתים קרובות איפה היא מניחה דברים אישיים לא זוכרת מי היה אצלה תמיד היא מרירה לא טוב לה, וכשהיא יוצאת היא מדברת רע תמיד על הילדים שלה למרות שיש לה ילדים טובים ועל השכנים ובכלל. שאלתי היא מה עובר עליה ,מה קורה לה למה היא אוהבת לטייל כל היום היא לא מתעייפת. למה היא כועסת על העולם ,על הילדים כל השכנים על כולם? היא מסרבת לקבל כל כדור חוץ מהכדור של הסכרת, ואנחנו בבעיה חמורה. מה עושים? אשמח אם תוכלו לעזור לי. המיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר, דיכאון,זיקנה. - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר25/12/2010תביאי אותה ליעוץ יש לנו שיטות לשכנע לקחת כדורים למשל תוספת לת לסכרת וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלצהיימר או דיכאון נפשי או שטיון.
יעלי26/12/2010שאלתי היא לא רק הכדור מה יש לה? האם זה התחלה של אלצהיימר שטיון, או סתם דכאון ושיכחה.היא לא מוכנה לשמוע לאף אחד רוצה רק לטייל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלצהיימר ראש מכופף ועיניים נפוחותצ.א.23/12/2010
אימי בת 86 מאובחנת עם אלצהיימר כ- 10 שנים, בשל החמרה במצבה מקבלת כעת קלופיקסול 2 מ"גX2 , טרזודיל 25מ"ג בערב ומידי פעם וובן לפי הצורך כאשר היא באי שקט חזק.
בשבוע האחרון ראשה מכופף עד לבית החזה ועיניה נפוחות עם שלפוחיות סביב העיניים. בקושי אוכלת בזמן האחרון, כ- 2 פחיות אינשור ביום.
מה לעשות? האם לפנות למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר ראש מכופף ועיניים נפוחות - תגובה
ד``ר דורון מזא``ה23/12/2010רצוי שתבדק על ידי רופא במיון או ברופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבון ואלצהיימררונית22/12/2010
שלום רב,
מה עושים עם אדם חולה אלצהיימר שבשום פנים ואופן לא מוכן לאכול
גם תחליפים לא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תיאבון ואלצהיימר - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר23/12/2010שלום בעיה ידועה וקשה
אנשור מקבל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקבל
רונית28/12/2010פשוט דוחה כל דבר
עד לאן יגיע עם מצב שכזה?
נכון לעכשיו נראה יחסית חיוני אך יורד במשקל בצורה דרסטית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מקבל - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר29/12/2010שלום ,יש לשקול אם כך אשפוז להזנה באמצעות PEG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)