פורום אלצהיימר, דמנציה - טיפול לא תרופתי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחפשת קבוצת תמיכה באזור המרכז.
    דניאלה
    03/09/2009

שלום. סבתא שלי מאובחנת כסובלת מאלצהיימר בדרגה 2, וממתגוררת בבית יחד עם סבי. בנותיה, אמי ודודתי, מרגישות שהן זקוקות לייעוץ ותמיכה, לכן אני מחפשת עבורן קבוצת תמיכה באזור רמת גן. אום מישהו מכיר, אודה מאוד לעזרה.

סוף שבוע מצוין לכולם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קבוצות תמיכה

ד``ר ירחמיאל ברבר
    07/09/2009

שלום כדאי לבדק גם בעמותת אלצהיימר ,
    דר ברבר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בנושא
    צילה
    26/08/2009

אנחנו 2 אחיות בנות 35+ אבינו בן 80 ואמנו 68 . הבעיה היא עם אבא שלי שמתחיל לגלות סימנים של שכחה כמו למשל דרכים שאותם ידוע לנו שהוא מכיר , ארועים מן העבר וכו .העיניין הוא שאבי לא מוכן להבדק אצל רופא אפילו לעבור בדיקת דם פשוטה....לפני מספר שבועות אמי נסתה לדבר איתו על נושא השכחה אך הוא כעס וזעם שזה לא נכון ...הוא לא מוכן לבלוע כדורים ו/או להתעסק כלל עם עיניני בריאות שקשורים אליו. ידוע לנו שניתן לטפל ולהאט את המחלה בטיפול כדורי אך שאלתי היא כיצד מביאים אותו בכלל להיות מודע לעיניין ולטפל בעצמו ומייד לפני שזה מחמיר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בנושא

הוספת תגובה

• קושי להביא לטיפול

ד``ר דורון מזא``ה
    26/08/2009

קשה מאד להביא אדם לבירור רפואי או טיפול אם אינו רוצה בכך. אתן הנשים שמכירות אותו הכי טוב ומשום כך לכן כושר ההשפעה הגדול ביותר. אפשר לשתף אנשים קרובים אחרים במאמץ. אפשר להביא אותו לרופא המשפחה אם הוא מכיר אותו ונותן בו אמון. אולי הוא ישכנע אותו ויתחיל את הבירור בעצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לקושי להביא אדם לטיפול

צילה
    27/08/2009

תודה על תשובתך , לאיזה רופא (מביחנת תחום התמחות) צריך לגשת במקרה כזה ? והאם הכדורים או הטיפול שמקבלים היום מונע את התחזקות המחלה?או אפילו עוצר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

ד``ר ירחמיאל ברבר
    27/08/2009

שלום ,
    ראשית כדאי לפנות איתו לרופא המשפחה שיעשה הערכה ראשונית בדקות דם וכו ,
    ואז לפי הצורך יש להפנותו לבדקה עי פסכגראטר פסכאטאר שמטפל בגיל המבוגר )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סמנים מקדימים של אלצהיימר?
    איתן
    23/08/2009

חמי בן 61,, במצב בריאותי תקין, משחק הרבה טניס. גר בצרפת. לאחרונה נראה שיש לו פגיעה בזיכרון בקישור בן שמות לאנשים ומקומות. קראו שני מקרים במהלך שיחות עם אישתו: בראשונה לא זיהה את שם דודו, בשניה לא זיהה את שם העיר (בצרפת) שבה חי במשך 12 שנה. עוד הוא מתלונן שבמהלך נסיעה שאותה הוא עושה יום יום במשך שנים השילוט המקומי ליד ביתו לא אומר לו כלום, מזל שיש GPS. עוד הוא נתון למצבי רוח משתנים, בעיקר לכעסים וזה דבר שלעולם לא אפיין אותו.
    הרופאים המקומים שלחו אותו לסוללה של בדיקות,כמובן שהמשפחה ובעיקר אישתי מאד מודאגת. שאלתי לרופאים האם מדובר בסימנים מקימים של אלצהיימר?
    תודה מראש
    איתן

הוספת תגובה

• סימנים מקדימים

ד``ר ירחמיאל ברבר
    24/08/2009

שלום זה יכול להיות סימנים מקדימים אך מצד שני יש לבדק גם מבחינה נפשית איך מרגיש אול סובל מדכאון ? ואז יכול להיות שזה חלק מסמפטומים של דכאון ,
    לאחר הטסטים שיעשו לו אני מעריך שיהיה אפשר להגיע למסקנה כלשהי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לקחת את ממוריקס אחרי האוכל
    מימי לוין
    22/08/2009

אבא שלי לוקח את ממוריקס למחלת האלצהיימר, כבר כמה חודשים, האם ניתן לתת לו אחרי האוכל את התרופה?

הוספת תגובה

• ממוריקס

ד``ר ירחמיאל ברבר
    23/08/2009

שלום מדובר בתוסף מזון ,אני חושב שאין מניעה לקחת אחרי האוכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלצהיימר בגיל צעיר , האם אפשרי?
    גלי
    19/08/2009

שלום רב,

אני בת 30 במשך רוב שנות חיי קראתי המון פתרתי תשבצים והצטיינתי בזכרון מצויין עד לכדי פרטים קטנים . הייתי מסוגלת ללמוד טקסטים שלמים בע"פ.

בשנים האחרונות אינני קוראת כמעט בכלל (בהשוואה לכמות שהייתי קוראת בעבר) וצופה בעיקר בטלויזיה , בשנה האחרונה אני נמצאת בתק' מאוד לחוצה בחיי , מעיין צומת דרכים שבה אני צריכה להחליט מה יהיה , דבר הגורם לי לשינה פחותה וטורדנית משהו.

שמתי לב שבשנה האחרונה אני חזרת ריכוז ונוטה לשכוח דברים הווה אומר : איפה שמתי מפתחות, אם למשל אומרים לי משהו בעבודה ואני מרוכזת במשהו אחר אני שוכחת מה אמרו לי לפני 5 דק'..
    לעיתים שיכחה של שמות של אנשים מוכרים מהתקשורת.בנהיגה זה מתבטא לפעמים בצורה כזאת שמחוסר ריכוז (אני יודעת לאן אני צריכה להגיע) אני פונה בטעות לכיוון אחר ומיד שמה לב שטעיתי .
    גם בשאר הדברים אני נזכרת אחרי מס' דקות .

אני יודעת ומרגישה שאני בתק' לחוצה ואני מרגישה גם חסרת ריכוז וסובלנות מאשר הייתי בעבר רק שלאחרונה סבתי בת 75 החלה לשכוח דברים אבל בצורה יותר קריטית וחוששים שהיא סובלת מאלצהיימר . דוגמא : היא לא זוכרת איך מכינים מרק (כל חייה היתה עקרת בית) , לעיתים לא מזהה מי מדבר איתה . סבתי טרם אובחנה כחולת אלצהיימר וייתכן שזה לא אלצהיימר.

ברצוני לשאול מספרים דברים ואשמח אם תוכלו להשיב לכל שאלותיי מאחר ואני חוששת.

1. האם אלצהיימר עובר בתורשה?
    2. האם עליי לדאוג וללכת להיבדק? או שמא השכחה שלי היא טבעית וקוראת במצבי לחץ ומתח נפשי?
    3.מהי הסבירות שאלצהיימר יבוא לידי ביטוי בגילי ?
    4. האם יש ודאות שבגלל סבתי גם לי יהיה בעתיד?

אשמח אם תוכלו לסייע לי להפיג מעט מחששותיי.

תודה,
    גלי

הוספת תגובה

• אלצהיימר בגיל צעיר

ד``ר ירחמיאל ברבר
    19/08/2009

שלום רב ,
    אלצהיימר בגיל 30 דבר נדיר ביותר ,נכון שבשנים האחרונות יש דיווחים על ירדה בגיל של האלצהיימר ,,אך רואים יותר את זה בגילאים 60 -65 ,
    בנוסף אם את סובלת ממצבי חרדה ודכאון זה יכול להסבר את הירדה ברכוז ובזכרון ,
    אני מציע כי תפגשי ע פסכאטר לאבחון מצבך ויש טיפול למצב שלך ,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטרופיה מוחית
    שיר
    16/08/2009

שלום רב,
    אני מצטטת אבחנה של נוירולוג לגבי קשיש בן 85:
    "חדרי המוח והחללים התת עכבישיים מורחבים במידה קשה. כביטוי לאטרופיה מוחית מרכזית והיקפית".
    שאלתי היא:
    1. האם ניתן לטפל בבעיה זו? תרופתית?
    2. לאיזה רופא אני צריכה לפנות? באיזו מומחיות מדובר?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    אטרופיה מוחית

הוספת תגובה

• אטרופיה מוחית - תגובה

ד``ר ירחמיאל ברבר
    21/08/2013

שלום אין מה לטפל .אם סובל גם מדמנציה אנא פני לרופא המטפל בעיה זו פסכאטר של הזקנה ,או נורולוג או גראטר ויש לטפל בבעית הדמנציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטרופיה מוחית

ד``ר דורון מזא``ה
    16/08/2009

הדבר מבטא תהליך ניווני של המח. יכול להתבטא בתהליך דמנטי - הפרעות בזכרון ובהתמצאות. אין ריפוי. ניתן להאט את התהליך בתרופות. יש לפנות לפסיכוגריאטר לקבלת ייעוץ מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטרופיה מוחית

דודו
    25/10/2009

שלום רב
    אימי בת 74 במצב גופני מצויין פעילה מאוד בתחומים רבים
    לפני כחודשיים התחילה לשכוח דברים מסויימים (היכן הניחה אותם,שגיאות כתיב קלות ועוד..)דבר שאינו אופיני לה
    שבוע שעבר היא סיימה מספר בדיקות CT /EEG
    מסקנות:
    1.אטרופיה מוחית מרכזית והקפית
    2.אטרופיה צרבלרית
    שאלתי
    האם מדובר על תחילתו של אלהייצמר
    למרות שקראתי ,מהו הטיפול הטוב ביותר על מנת להאט את התופעה
    תודה מקרב לב על תשובתך-זה מאוד חשוב לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטרופיה מוחית

ד``ר דורון מזא``ה
    25/10/2009

אטרופיה מוחית מתרחשת גם במוחם של קשישים בריאים. זהו חלק מתהליך ההזדקנות הנורמלי. אם קיימת ירידה קוגניטיבית או שנדמה שקיימת ירידה כזאת יש צורך בבירור רפואי כדי לבדוק אם אכן קיימת ירידה קוגניטיבית משמעותית. במקרה ואכן קיימת ירידה כזאת יש צורך בטיפול שאחד ממרכיביו הוא טיפול תרופתי שתפקידו להאט את הירידה הקוגניטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטרופיה מוחית

שלום הוכמן
    19/08/2013

אימי בת 86 סובלת מהזיות (רואה דמויות מפחידות בעיקר בלילה) אובחנה בסיטי כאטרופיה מוחית ואטרופיה צרבלית קלה. האם יש פתרון לבעייה?

שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן זיכרון ועוד תסמינים
    בת 22
    15/08/2009

שלום לרופאים הנכבדים אני צריכה ייעוץ בזמן האחרון יש לי בעיות רציניות אני לא מצליחה לזכור דברים שנאמרו לי אפילו לפני 5 דקות ולפעמים אני מגיעה למצבים שבסיטואציה מסוימת שבה אני צריכה להגיב או לעשות משהו כמו לדבר וכו' אני לפעמים כאילו מתנתקת לגמרי ולא מבינה בכלל מה שאומרים לי אני פשוט יושבת כמו עציץ וגם בבית או כשאני הולכת ברחוב אני לפעמים לא בטוחה מה אני צריכה לעשות אני כאילו נתקעת כזה לא בטוחה מה הפעולה הבאה שאני צריכה לעשות אפילו עכשיו כשאני כותבת אני כבר לא זוכרת מה כתבתי ואני גם נתקעת לפעמים באמצע שיחה כמו כן בזמן האחרון אני כל הזמן מרגישה עייפה וחלשה אפילו שאני ישנה שמונה שעות כל יום ובוקר אחד לפני כמה ימים כמעט התעלפתי באוטובוס בדרך לעבודה היה לי חולשה כזאת האם ייתכן שלמרות גילי הצעיר יש לי סוג כלשהו של דמנציה? זה קריטי כי אני בדיוק התחלתי לעבוד בחברת תקשורת ואני לא מצליחה לקלוט כלום התסמינים היו עוד לפני זה אבל די התעלמתי מהם כי לא הייתי צריכה להתאמץ בעבודה הקודמת אבל לא נראה לי שזה קשור ללחץ או משהו

הוספת תגובה

• קשיי ריכוז

ד``ר דורון מזא``ה
    15/08/2009

חולשה גופנית וקשיי ריכוז באשה צעירה יכולים לנבוע מסיבות שונות. מציע שתפני לרופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימפטומים מקדימים לאלצהיימר
    ח. קראוס
    12/08/2009

שלום לרופאים המכובדים.

אבי הוא בן 72, בריא בד"כ ועדיין עובד כמה שעות בשבוע. לאחרונה שמנו לב, המשפחה, שהזיכרון שלו מתחיל להתערער ושהיכולת הקוגניטיבית שלו בירידה. מצד אחד אנו יודעים כי זהו דבר טבעי, בהתחשב בגילו,ומצד שני אני חושש שמא מדובר בהתחלה של אלצהיימר.

האם ידוע על סימפטומים מקדימים של אלצהיימר או דמנציה שיכולים לעזור לנו לפתור את הדילמה? זה חשוב ומציק לנו מאוד...

תודה מראש!

הוספת תגובה

• סימפטומים מקדימים

ד``ר ירחמיאל ברבר
    13/08/2009

זכרון יכול לרדת עם הגיל של האדם ,
    לגבי אלצהיימר הירדה בזכרון יכולה להיות מלווה בעוד סימפטומים שונים ,בכל אופן יש לזמן את האדם לפסכאטר של הזקנה לגבי אבחון ממשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמנציה והתמודדות
    לריסה ג
    08/08/2009

שלום רב !
    אמי בת 58 סובלת מדנסציה ווסקולרית עקב מספר אירועים מוחיים שעברה. היא גרה מאז שנתגלתה אצלה המלחה איתי ועם בעלי.
    בהתחלה התנהגותה הייתה בגדר הסביר- כלומר, היא הייתה משתתפת בשיחות, רואה טלויזיה, מנסה לעשות דבריםן בבית, לאחרונה המצב השתנה היא במצב רוח ירוד, למרות שהיא לוקחת תרופות נוגדות דיכאון - סרנדה, היא כל הזמן מחפשת איזשהם סירים שלא קיימים בכלל, היא אובססיבית לשעונים, לכל מיני דברים ישנים שהיו בבית. דבר נוסף אנחנו לא שיכפלנו לה מפתח מהדירה כי היא לא מכירה את האיזור ובהתחשב במחלה שממנה היא סובלת זה אף מסוכן לכן בעבר ( לפני כחצי שנה) היינו אני או בעלי יוצאים איתה בערב לטייל כשהיינו חוזרים מעבודה, עכשיו היא מתעקשת לקבל מפתח מסרבת לצאת איתנו, אומרת שהיא רק רוצה לעלות ולרדת במדרגות, כשאנו מצאים לה שתעשה את כאשנחנו בבית נתקלים בסירוב והיסטריה, לעיתים היא אף אומרת שאנחנו בכוונה רוצים לשגע אותה.
    מה אפשר לעשות במצב כזה, זה נורא קשה

לקביעת תור
    סגירה
    דמנציה והתמודדות

הוספת תגובה

• הפרעות בהתנהגות אצל חולי דמנציה

ד``ר דורון מזא``ה
    10/08/2009

חולי דמנציה עלולים לסבול מדיכאון והפרעות בהתנהגות בנוסף לקשיים הקוגניטיביים. חולי דמנציה עלולים לסבול ממחשבות שווא כמו מחשבות רדיפה כפי שמתואר כאן. קיימות הפרעות רבות אחרות שמחייבות התיחסות רפואית. הטיפול בהפרעות אלו הוא לעיתים תרופתי, לעיתים התנהגותי ובמקרים אחרים הוא טיפול משולב. יש לפנות לפסיכיאטר של גיל הזקנה לצורך מתן הטיפול. בכל מקרה חולה שקיים חשש סביר שיאבד את דרכו במידה וייצא מביתו ללא השגחה זקוק להשגחה מתאימה. קיימת תמיד האפשרות להשמתו במסגרת מתאימה לצרכיו כמו מחלקה לתשושי נפש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקמת קבוצת תמיכה בחיפה
    נורית
    03/08/2009

שלום לכולם מה דעתכם להקים קבוצת תמיכה למשפחות של חולי דמנציה בחיפה? כוונתי למפגשים של פעמיים בחודש במטרה לחלוק לשתף ולהתייעץ אשמח לתגובות הפורום תודה נורית

לקביעת תור
    סגירה
    הקמת קבוצת תמיכה בחיפה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה

ד``ר ירחמיאל ברבר
    04/08/2009

נורית שלום זאת יוזמה מבורכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תומכת בהצעתך

שרה
    29/08/2009

אני חיפאית ומטופלת באם הנמצאת בשלבים ראשונים של תהליך דמנטי. הייתי מאד שמחה להצטרף לקבוצת תמיכה כזו. אשמח ליצור איתך קשר טלפוני במידה וההצעה עדיין רלוונטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה

ד``ר ירחמיאל ברבר
    30/08/2009

אני חושב שזה חשוב מאוד ,יש לדעתי לבדוק גם בעמותת אלצהיימר אם יש להם קבוצות תמיכה כאלה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם אלצהיימר לאימי
    שלמה
    31/07/2009

שלום ואודה על עזרה, תמיכה
    אימי אובחנה כחולת אלצהיימר. כרגע נמצאת במקום סיעודי - ייתכן ונוציאה חזרה לביתה עם טיפול צמוד.
    נכון לעכשיו מידי שבוע בני המשפחה מוציאים אותה לסופשבוע אך ההתמודדות איתה בבית לא פשוטה ואנו לצערי הרב מרגישים שמאבדים את סבלנותינו.
    שאלות חוזרות ונשנות עקב איבוד זיכרון, חשדנות, אי רצון לקחת תרופות, מניעה מלאכול ואלו הדברים על קצה המזלג.
    כיצד עלינו להתמודד? להתייחס להתנהגות זו?

תודה רבה

הוספת תגובה

• התמודדות

ד``ר ירחמיאל ברבר
    02/08/2009

שלום ,
    לא פשוט להתמודד עם חולה באלצהימר ,
    יש באגודה לאלציימר קבוצות תמיכה לבני משפחה כדאי גם לפנות לקבוצה כזו ,
    כמובן יש לתת את הטיפול התרופתי בזמן ,ולשאוף לכך שהחולה יהיה בסביבה מוכרת ככל האפשר ולמנוע שינויים פתאומיים בסביבותו ,כך ניתן למנוע החרפה במצבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת קצת אינפורמציה כדלקמן
    בת מודאגת
    29/07/2009

אמא שלי בת 93.5 - בריאות בסדר לגילה ועד היום תפקדה כראוי. גרה לבד, הולכת למועדון מנהלת את הבית שלה. לאחרונה קצת בלבול בעיקר חוזרת על אותן שאלות ונכרת קצת ירידה בזכרון לטווח קצר וכתוצאה מזה נכנסת ללחץ.

בדיקת סיטי ממצאים:
    מבנה גרמי שמור
    מרקם המח - ללא עדות לתהליך מוקדי או אפקט מסה
    צפיפות נמוכה של החומר הלבן הפריונטריקולרי
    חדרי המח - מורחבים במידה קלה
    חריתים וציסטרנות - הבלטת החריצים על חשבון קפלי המח
    מערות הפנים - מלאות במערת המצח מימין

סיכום: אטרופיה כללית, כמתואר.

אודה לקצת הסבר על המונחים המפיעים לעיל.
    האם יש אינדיקציה חשטיון / אלצהיימר ואם כן אילו מהממצאים מצביעים לכוון

תודה מראש
    בת מודאגת

הוספת תגובה

• בת מודאגת

ד``ר ירחמיאל ברבר
    30/07/2009

צילום מוח ממוחשב אינו יכול לקבוע אם מדובר בדמנציה ,הוא מראה רק את הצדדים האנטומיים של המוח וכמובן אם יש דימום גידול וכו ,אטרופיה מוחית הווי אומר דלדול מוחי מתאר מצב בלבד ,יש כמובן לבדק את החולה עם התאמה קלינית אם יש ירדה משמעותי בזכרון עי בדקות שאנחנו עורכים וכו ,רק אז ניתן להגע לאבחנה כלשהי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא שכחנית וחשדנית
    רוני
    26/07/2009

שלום ,שמי רוני (31) ו אני פונה בשאלה לפורום לשם קבלת הכוונה לאופן טיפול למקרה הבא :
    אנו 7 אחים להורים בני 73-75 בריאים ומתפקדים כראוי .
    מאז היותי קטן אני זוכר שאמא ואבא רבו על כל מיני שטויות , אבל בשנים האחרונות אמא מאשימה את אבא על כך שהוא מעביר כספים מחשבונם לטובת אחיו ואחיותיו ובעצם באופן אלגנטי מעלים את כספי ירושת הבנים לטובת הדודים . כמובן שלא ייחסנו חשיבות לתלונות הללו אבל ככל שהזמן עבר זה העסיק אותה יותר ויותר והאשמות כלפיי אבי הלכו והתרבו עד כדי שכל המשפחה שמעה על החשד הזה , כמובן שהחשד נבדק ואין בסיס לכך , הבעיה העיקרית שאבי שסובל מסכרת לא יכול לסבול יותר את החשדנות , וכמה שמסביר לה , נשבע לה , היא ממשיכה בצעקות וקללות כלפיו , ורמות הסוכר אצלו מתפסות ועולות , לכן לקח קצת ממטלטליו ועבר לגור בדירה שבחצר ביתם .
    אנחנו כל הזמן אומרים לה שזה לא נכון , שזה נבדק , שתעזוב את השטויות הללו ושזה לא נעים .. זה עוזר אולי ליומיים וחוזר שוב .. כך כבר כמה שנים .
    בהרבה מקרים אחרים נוצרים אצלה עובדות של היו קיימות כלל כך למשל : החזירה לי מכנסים עם מכפלת שלא מסרתי לה בכלל , היא מחפשת 20 סירי בישול של אחת הכלות שהושארו אצלה וטוענת שאותה כלה מחפשת אותם-אין צורך לציין שזה הזוי .. , כשנפרדים ממנה לשלום שוכחת שנישקנו אותה לשלום ואז נעלבת ..
    ראוי לציין , שהיא מתפקדת כראוי מבשלת , מכבסת , עורכת קניות , אמא למופת , אוהבת מנחמת ואין לה שום בעיות / מריבות עם אחרים (שכנים/ילדים/משפחה) .

ברצוני לדעת מה ניתן לעשות ? כיצד ניתן להסביר לה שהאשמות שלה חסרות בסיס ? חשבנו לקחת אותה לטיפול פסיכולוגי , אך היא מסרבת בתוקף !!

לקביעת תור
    סגירה
    אמא שכחנית וחשדנית

הוספת תגובה

• אמא שכחנית וחשדנית

ד``ר ירחמיאל ברבר
    26/07/2009

שלום ,
    לפי הסיפור יש לבדק את אמא בהקדם כי כנראה מדובר במחשבות פרנואדליות יתכן על רקע של דמנציה ,יש לבדק את אמא ויש טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד מטפלים בהלציימר ?
    נועה
    22/07/2009

אבי חולה, במחלה זו האם יש טיפול מונע לנו הילדים כי לפי מה שהבנו זו מחלה טורשתית.
    האם עדין לא מצאו למחלה זו טיפםול מונע ? ???????????

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד מטפלים בהלציימר ?

הוספת תגובה

• רות

ד``ר ירחמיאל ברבר
    22/07/2009

שלום ,יש טיפול בשלבים הראשונים של המחלה התרופות יכולות לעצור במיקצת את התקדמות המחלנ אך לא לרפאה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילויות לשמירה מפני אלצהיימר
    מיכל
    21/07/2009

האם ישנן פעילויות מסוימות שכדאי לבצע בכדי לשמור המוח מפני ניוון.
    אשמח אם תוכל לפרט. תודה.

הוספת תגובה

• פעילויות לשמירה

ד``ר ירחמיאל ברבר
    22/07/2009

בעיקר ניתן לבצע תהליכי לימוד ,שינון ,פתירת תשבצים וכו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה