מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלצהיימר ודמנציהשוש28/06/2010
שאלה בסיסית: מה ההבדל בין אלצהיימר לבין דמנציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר ודמנציה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר20/08/2012דמנציה זה שם משפחה למספר מחלות בתוכם אלצהיימר מאוד נפוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד``ר דורון מזא``ה28/06/2010אלצהיימר זה סוג של דמנציה. מאד שכיח. כ60% מחולי הדמנציה סובלים מאלצהיימר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמנציה ואלצהיימר
ד``ר ירחמיאל ברבר29/06/2010שלום, דמנציה זה שם כוללני למחלות ניווניות של המוח אלצהיימר היא אחת מהן ,
רוב הדמנציות הינן מסוג אלצהיימר ,
נכון יותר להשתמש במושג דמנציה מסוג אלצהיימר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימנציה אלצהיימר
אילנית20/08/2012אין לי יום ואין לי לילה החיים שלי נגמרו .אני אשתו ,יש לו ילדי,ם מנשואין קודמים הבן שוטר במסובים. הבת עובדת בקופת חולים של לאומית .שניהם חיים על מי מנוחות , אין להם דאגות כמו מה קורה עם אביהם איך הוא חיי מה עובר עליו, כלום. כל הנטל אלי . ואני כורסת תחת הנטל. אין לי כח להמשיך. כשהוא חולה המוח לא עובד ,הוא עושה על הריצפה כל הבית מלוכלך שתבינו אורות בבית מזגנים ומאוררים עובדים ביחד בקיצור כשמישהו מגיע .ריח זוועה, הכל דולק , בקיצור מה אני אגיד לכם שלא תדעו מצרות החיים בזבל .הולך יושן עם אותם בגדים לא מחליף נשאר בסירחון של הקיץ .בקיצור אני קורסת מתחת לנטל הזה.בקיצור אני לא יודעת איך לאיכול את חיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובהנעמי28/06/2010
שלום,
בני בן תשעה חודשים מטופל ע"י מטפלת. אני עוסקת בהוראה ולכן לפני מספר ימים סיימה המטפלת את עבודתה עד תחילת שנת הלימודים הבאה.
שאלתי- לפני חצי שנה התגלתה מחלת אלציימהר אצל בעלה של המטפלת. האם מסוכן יהיה לתת למטפלת להמשיך ולשמור על בני.
הבעל נמצא כרגע בבית, והיא טוענת שהוא ישן כל היום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלה של המטפלת
ד``ר דורון מזא``ה28/06/2010ייתכן ולא הבנתי את השאלה. בכל אפן זו אינה מחלה מדבקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלצהיימר???מיכל27/06/2010
שלום רב,
אני בת 47 הופניתי לCT מוח עקב סחרחורות של שניות, ולעיתים תחושות של לחץ בראש,,, תשובת הCT מראה על ... חדר רביעי בגודל ומיקום תקינים
ציסטרנות בזליות שמורות
חדר שלישי וחדרים לטרליים סימטריים מורחבים לגילה...
קו האמצע שמור
אין עדות לממצא פוקלי או לאפקט מסה
לאחר הזרקת חומר ניגודי לא הודגמה האדרה פתולוגית.
חריצי המוח והפיסורות עמוקים לגילה מעל ומתחת לטנטוריום.
בסיכום: אטרופיה מוחית מוקדם לגיל ללא ממצא מוקדי..
אני יודעת שאטרופיה מוחית הכוונה לניוון מסויים של המוח, האם הממצא הזה שנכתב עליו מוקדם לגיל+הרחבת החדרים המצויינת, יכולה להראות על אלצהיימר בשלב מסויים אצלי??????? אין לי בעיות זיכרון, לפעמים קצת חוסר ריכוז שאותו אני משייכת ל"חיים לחוצים"...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד``ר דורון מזא``ה28/06/2010האבחנה לא נעשית על פי הCT. לכי להיבדק אצל רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלצהיימר לצעיריםאושרת27/06/2010
שלום רב,
האם יתכן אלצהיימר לבחור בגיל 35?
בעלי שוכח לעיתים קרובות שמות של חברים קרובים, בני משפחה ואפילו של אנשים העובדים איתו באותו חדר (ויש סה"כ כ- 5). כמו כן הוא הרבה פעמים שוכח שמות של מכשירים (מיקרו, מדיח,...). הוא כאילו נתקע באמצע המשפט ולא מצליח להגיד את השם ואז "פותר" את הבעיה בלומר "זה ששם" למשל. הוא בעצמו אומר לי שהדבר מפריע לו אך הוא לא חושב שיש לטפל או לפנות לברור כי הוא "מסתדר".
נתון נוסף - במשפחתו יש אלצהיימר אולם לא בגילאים צעירים כאלו.
האם יש טעם לפנות לרופא? אם כן, איזה?
האם יש בכלל דרך לשפר את המצב?
בתודה מראש,
אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלצהיימר לצעירים
ד``ר ירחמיאל ברבר27/06/2010נדיר מאוד בגיל כזה ,יש להביאו לבדקה עי פסכאטר של הזיקנה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי גוף (בעיקר המח) ממתכות (כספיתשלומי24/06/2010
שלום ,
כיצד ניתן לנקות את הגוף ובעיקר את המח ממתכות הנצברות בו ?
האם חומצה אלפא ליפואית מנקה את המח באופן מוחלט מכלל המתכות הנצברות בו ?
אם כן , כמה זמן לוקח הניקוי ?
מהי הרמה המותרת של כספית בגוף האדם ?
האם כמות הכספית בדם וכן כמות הכספית בשתן מייצגת את הכמות שניצברה במח ?
(שכן יש מקומות בהם כתוב שהגוף אינו יכול להיפטר מכספית , האם זה נכון..?)
כלומר , בהפוך , האם יתכן מצב של ריכוז גבוה במח לצד ריכוז נורמטבי או נמוך בדם ו/או בשתן ? ואז למעשה בדיקות דם ושתן אינן מייצגות את הריכוז הנצבר במח.
(אם כן , כיצד אז בודקים את הריכוז במח ? ומהי הנורמה?)
מה קורה אם אדם היה חשוף ל(אדי) כספית או קיבל כספית כרכיב במסגרת חיסון , כך שהכספית נצברה אצלו במח בכמות משמעותית ,
מה עושים במקרה כזה ? מה אז הטיפול כדי להוריד מיידית את ריכוז המתכת / כספית ? וכמה זמן זה לוקח .
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כספית
ד``ר דורון מזא``ה24/06/2010לא ידוע לי על דרך לנקות את הגוף מחומרים שכבר הצטברו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשתי?גלי23/06/2010
עד כמה המחלה היא תורשתית? מה האחוזים ומה הסטטיסטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשתי
ד``ר ירחמיאל ברבר24/06/2010המחלה אינה תורשתית ,יש מיקרים מאוד בודדים בעקר כשהמחלה מתחילה מאוד מוקדם , לא ניתן לדבר על אחוזים ואו סטטסטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לפרסם הודעה על מחקר בפורוםעומר אנדר17/06/2010
שלום רב,
שמי עומר ואני סטודנט לפסיכולוגיה במכללה האקדמית. אני מבקש רשות ממנהל הפורום לפרסם בקשה למציאת מתנדבים למחקר שלי אודות הנטל של מטפלים בבני משפחה חולי אלצהיימר. פרטים נוספים ינתנו בשמחה.
תודה רבה
עומר אנדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקר
ד``ר ירחמיאל ברבר20/06/2010מאשדר פירסום למחקר בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבי המחלהגילי15/06/2010
רציתי לברר עד כמה השלבים של אלהיימר מהירים. אם למישהו התגלה אלצהיימר אבל הוא מתפקד בסדר פחות או יותר, כמה זמןאמור חעבור עד שהוא הופך להיות ממש סיעודי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלבים
ד``ר דורון מזא``ה15/06/2010יכול להיות מהלך מהיר או איטי. המחלה יכולה להימשך שנים ארוכות. קשה לדעת מראש איך תתפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגב' הנכבדה.חיים10/06/2010
שלום. אפשר חהעזר אצלנו ללא תשלום!! לגבי הקלה משמעותית לסביבת החולה. פרטים 052327011 שוב. ללא תשלום!! להשתמע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
ד``ר ירחמיאל ברבר13/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיור מוגן?יוכי07/06/2010
שלום רב. אודה לכם אם תוכלוליעץ לי מה לעשות. בעלי בן 83 וסובל מבעיות קוגנטיביות, ומשכחה.בעיות הזכרוןשלו מתפרסותעל העבר ועל ההווה. הבנים שלנומיעצים לנו לעבור לדיור מוגן, ועלידיכך לפתורלמעשה את בעית הבדידות שנוצרה עקב במצב הנוכחי. ברצטוני לציין שבעלי נשא במשרה מאד חשובה, ונהל עסק מאד רציני. אני מאד אומללה, ולא יודעת מה לעשות. האם לעבור לדיור מוגן, או שמא המעבר עלול לגרום להדרדרות גדולה במצבו. לתשובתכם ממתינה בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיור מוגן
ד``ר ירחמיאל ברבר07/06/2010יש לבדק כל מיקרה לגופו ,יש אנשים שמעדיפים להשאר בבית עם מטפל ,ןאחרים מעדיפים לעבור לדיור מוגן ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה03/06/2010
שלום רב,
האם ידוע על קשר בין אלצהייימר לאלכוהול? האם שתיית אלכוהול מופרזת בגיל המבוגר (כמו שאבא שלי עושה) יכולה לגרום לאלצהיימר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלקהול
ד``ר ירחמיאל ברבר04/06/2010שתיית אלקהול רבה ( אלקוהוליזם ) שנים רבות יכולה לגרום לדמנציה שמאלקהול !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפראות אכילה ואלצהיימרחגית24/05/2010
חמתי בת 84 מאובחנת במחלה כ 10 שנים. מטופלת בממוריט, רספרידל, ג'ילקס איביקסה ופוסולן.היא עצמאית מבחינת תפקודים שיגרתיים. לאחרונה מסרבת לאכול, או שלוקחת לפה ומיד יורקת, במיוחד מוצקים מכל סוג שהוא (אבל גם שתיה). גם אינשור לא ניתן לתת לה. היא ירדה 4.5% ממשקלה (שלא היה בעודף) בחודש ומאוד נחלשה. ואנחנו מודאגים.
מה ידוע על הקשר בין המחלה למצב, או בין ריבוי תרופות למצב ומה ניתן לעשות.
תודה
חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות באכילה
ד``ר דורון מזא``ה24/05/2010חולי אלצהיימר עלולים לסבול מהפרעות באכילה. יכולות להיות לכך מספר סיבות. צריכה להבדק על ידי פסיכיאטר של הגיל המבוגר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות אכילה
ד``ר ירחמיאל ברבר25/05/2010מצטרף לדעתו של ד מאזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CJDגל20/05/2010
אימי אובחנה כחולה ב-CJD לפני מספר שנים, האבחנה היתה על פי EEG, סבי וסבתי בחיים והם אינם חולים במחלה.מאחר והמחלה מורשת בצורה אוטוזומלית דומיננטית האם ישנו סיכו כלשהו שהמחלה מורשת באיזושהי צורה ושעלי לעשות בדיקות גנטיות או שהעובדה שסבי וסבתי אינם חולים מספיקה כדי לבוע שמחלה ספורדית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעקב קרוצפלד
ד``ר ירחמיאל ברבר24/05/2010המחלה אומנם בעלת נטיה גנטית גם לאכלוסיות מסוימות ,
לגבי הסיכויים לחלות במחלה אני מציע כי תתיעץ עם מומחה לגנטיקה שזה התחום שלהם ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטייה תורשתיתמור17/05/2010
יש לי כמה קרובי משפחה חולי דמנציה ואני תוהה האם זה עובר בתורשה, האם יש בדיקות שעלי לעשות כדי לגלות מוקדם וכו כמו שעושים במקרים של סרטן? אני בת 35.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה
ד``ר דורון מזא``ה17/05/2010תלוי בסוג הדמנציה. יש לעיתים נטיה משפחתית. במבחנים גנטיים מסוימים ניתן לגלות אם הסיכון גדול יותר. לא מקובל לעשות בדיקות כאלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 90 מה הסיכויים?צילה17/05/2010
אבי הגיע בשעה טובה לגיל 90 אך עם הגיל מגיעות החששות... שתיים מאחיותיו חלו בדמנציה (בנות 92 ו96), אחיו הצעיר (88) מראה סימנים של שיכחה. רק אבא שלי בשיא הכושר, לאחרונה רכש מחשב ולומד מיומנויות חדשות. מה הסיכויים להתפתחות דמנציה? אני והוא חוששים מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 90
ד``ר דורון מזא``ה17/05/2010בגיל הזה כ30% לפחות מהאנשים סובלים מדמנציה. ככל שהגיל מתקדם הסיכון עולה. קשה לתת תשובה ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבענין האחיות
שמוליק30/05/2010צילה שלום. אני מאחל לאביך הרבה בריאות וכושר. רציתי לשאול בקשר לדודותיך. האם הן מסודרות במסגרת רפואית ותומכת .או הם בבית אצל המשפחה? תודה שמוליק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)