מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה עזרהעדי09/05/2010
אני מקווה שהגעתי למקום הנכון....אני צריכה עזרה
אמא שלי בת 60 היא אובחנה לאחרונה כחולת דימנסיה (אלצהיימר).האבחון הגיע לאחר מאמצים של שנים כדי שבכלל תלך להבדק
לפני 8 שנים אחותי נפטרה באופן פתאומי מדום לב והמצב התחיל להתדרדר...בהתחלה היינו בטוחים שזה דיכאון-לאחר מאמצים רבים הלכנו לפסיכיאטרית ולאחר כמה ניסיונות שנמרחו על 3 שנים הפסיכיאטרית אמרה שהמצב שלה לא פסיכיאטרי אלה נוירולוגי-אני אציין גם שהיא בשום אופן לא הייתה מוכנה לקבל כדורים בכל התהליך-היא התחילה כדור וטענה שזה עושה לה בחילה וכך עם עוד כמה סוגים של כדורים
אז הלכנו לנוירולוג ששלח אותנו לאבחון במכון קוגנטיבי האבחון עוד מחכה לכמה בדיקות שלוקוחות חודשים
אבל תוצאת הביניים ברורה-יש לה דימנסיה כמו לסבתי-אמא שלה
היא מצד שני לא רואה בכלל שמשהוא לא בסדר-היא שוקלת 40 ומשהוא קילו היא מדוכאת היא מבולבלת ובעיקר ממש ממש כועסת על כולם ובמיוחד על אבא שלי
הוא מבחינתה הבד האדום ששמים לשור-היא כועסת עליו על הכל מאשימה אותו בהכל וכל היום רק מתלוננת
היא יכולה להתקשר אליי אליו לאחי ולאחותה 10 פעמים ביום על אותו דבר רק להתלונן ולהתלונן
היא מסכנה ממש...היא בבית כל היום היא רוצה לנהוג וללכת לחוגים
היא לא מבינה שהיא לא יכולה לנהוג שהיא לא יכולה ללכת לחוגים רגילים-מבחינתה היא בסדר-אנחנו אלה שלא בסדר
אבא שלי גם מסכן...הוא מנסה לעשות הכל לבשל לנקות לעשות סידורים לקחת אותה לבדיקות
אבל לא משנה מה הוא לא בסדר ואז מתחילות הצעקות והאשמות-מהרגע שהוא חוזר הביתה עד שהוא יוצא לעבודה
והיא בנתיים לבד...כולם עובדים והיא לבד
היא צעירה מדי למרכזי יום לקשיש,חולה מדי לחוגים,בריאה מדי בשביל שתבוא מטפלת כמה פעמים בשבוע (מכיוון שהיא עדיין יכולה להתקלח לבד ולהתלבש לבד תודה לא)
יש מרכז יום אחד באזור מגורי שמיועד לחולי דימנסיה אבל סבתא שלי היתה הולכת שלם אז מבחינתה של אימי זה המקום האחרון שהיא תהיה מוכנה ללכת אליו-כי הרי מבחינתה היא בסדר גמור
אז מה עושים??למי פונים?אני מפחדת שבסוף משהוא יקרה-או בגלל שהיא לבד כל היום או כי המערכת יחסים שלה עם אבא שלי בסוף תתפוצץ....
אני אשמח לקבל כל עצה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד``ר דורון מזא``ה11/05/2010אמך זקוקה לטיפול על ידי פסיכיאטר. בנוסף היא יכולה להעזר במרכז יום במקום מגוריה לסובלים מדמנציה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בלילה - חולהבת08/05/2010
שלום רב
אבי עבר אירוע מוחי לפני כ3 שבועות בנוסף ב3 החודשים האחרונים מצב של בלבל ושכחה כמובן שהמצב מחריף והחריף מאד . כעת מטופל בכדורים רבים בבית אחרי אשפוז בבית החולים מס. ימים , מקבל כדורי שינה אך אינו ישן כל הלילה וכל היום וסובל מאי שקט . בנוסף ירידה חדה בתיאבון עד כדי אכילת פרוסה אחת .
כמובן שמצב זה גורם לדאגה גדולה במשפחה ולסבל רב .
האם כדור שינה חייב לגרום לאדם לרצות לישון או שיש כדורים שאינם משפעים על אנשים מסויימים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי שינה
ד``ר דורון מזא``ה09/05/2010לא כל כדורי השינה משפיעים על כולם. יש צורך בהתאמת הכדור לחולה הספציפי. תלוי גם בסוג הפרעת השינה. לעיתים תרופות שאינן דוקא תרופות שינה משמשות להשראת שינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה
ד``ר ירחמיאל ברבר09/05/2010לפעמים כדורי שינה אינם מספיקים ויש להוסיף תרופות נוספות ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציה ותחושת רדיפהלאה04/05/2010
אמי עברה את גיל התשעים (94). חולה בדמנציה. חיה לבד ומסרבת לכל עזרה. היא שכנעה את עצמה שאנו מנסים להרעיל אותה ומסרבת לקבל אוכל גם ממני. היא הולכת ומרזה ואני חוששת שתמות מרעב אך מצד שני לא רוצה להכריח אותה ולהפעיל עליה כוח. אני מנסה לשמור על מעט הכבוד שעוד נותר לה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדיפה
ד``ר דורון מזא``ה05/05/2010מחשבות רדיפה ניתנות לטיפול. יש צורך בטיפול על ידי פסיכיאטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמנציה ורדיפה
ד``ר ירחמיאל ברבר05/05/2010ישנן תרופות יעילות ניתנות עי פסכאטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לאמא
שמוליק30/05/2010שלום רב. אם לא קשה לך פני אלי ואציע הצעה . 0542327011
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציהדקלה02/05/2010
אני הולכת בעוד כמה ש/בועות להיפגש עם סבי חולה הדמנציה. אני לא ראיתי אותו כמה שנים, למרות שהיינו בקשר טלפוני. תהיתי איך עלי להתנהג? הוא די בסדר ועוקב אחרי חוט המחשבה אבל הוא בן אדם שונה ממה שהיה ודי בוטה. אז יש עצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמנציה
ד``ר ירחמיאל ברבר02/05/2010הכי חשוב לא להכנס לעימותים ולא לנסות לפגע בו אם אינו זוכר, להתנהג בטבעיות גם הוא לא אותו אדם כבעבר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רפואית אשר לא אובחנהתומר25/04/2010
שלום ,
שמי תומר ואני בן 25 ,עד לפני 4 חודשים היתי בחור בריא לחלוטין,בארבעה חודשים האחרונים חיי השתנו מקצה לקצה בגלל בעיה רפואית חמורה שלא מצליחים לפתור או לאבחן,אני סובל כל היום ללא הפוגה מבוקר עד ערב מתחושת ריחוף (תחושת שכרות/סימום) בלתי פוסקת,כמו כן אני סובל מקושי רב בזיכרון לטווח קצר שמחמיר מיום ליום,כמו כן איני מצליח להתרכז וללמוד חומר חדש ,וכאשר אני נדרש לעמוד במצבי ריכוז /לימוד אני מתקשה לתפקד בצורה נורמלית, כמו כן לעיתים אחרי ריכוז רב אני סובל מבלבול וקושי התמצאות בסיסי (לדוג' היכן רכבי חונה או אי יכולת לנהוג בכלל בגלל הצורך בריכוז קושי בהיזכרות בשמות וכו),ביצעתי בירור רפאוי מעמיק ביותר שכלל רופאים של קופת החולים ורופאים פרטיים מהטובים בארץ וביצעתי עשרות בדיקות שיצאו תקינות לחלוטין,להלן פירוט:
ביקרתי אצל 3 נוירוליגים מומחים וביצעתי :CT MRI EEG ובדיקת זיכרון ללא כל אבחנה לא תקינה.
סיימתי בירור מקיף אצל ראומטולגית - בדיקת קרישת דם ובדיקות נוספות שיצאו תקינות.
סיימתי בירור מקיף אצל רופא אף אוזן גרון וביצעתי בדיקת ENG שיצאה תקינה.
סיימתי בירור מקיף אצל רופא מחלות זיהומיות - ביצעתי בדיקות EBV ו CMV שיצאו תקינות
ביקרתי אצל 2 פנימאים (פרופסורים) מאוד מוערכים אשר שלחו אותי למס' רב של בדיקות דם שיצאו תקינות
בדקתי ויטמנים וחומצה פולית - הכל תקין
מאחר ואיני בדיכאון אך חששתי שיתכן מדובר במצב נפשי לא מודע פניתי ל 2פסיכאטרים שהתעקשו שמדובר בבעיה אורגנית שלא מאבחנים.
חלק מן הרופאים טענו שהנ"ל ממצב של עומס לחץ,איני מקבל את התשובה הנ"ל לקחתי חודש וחצי חופש מוחלט ללא לחצים והנ"ל לא השתפר אלא החמיר,אני מאמין שכל אדם הוא הרופא בטוב ביותר של עצמו וקיימת בי תחושה שמפספים פה משהו.
ברצוני לציין שעד לפני 4 חודשים הייתי בריא לחלוטין בעל יכולות MULTI TASKING ,עבודה,לימודים ללא כל בעיית זיכרון או תחושת ריחוף המצב הנ"ל התחיל בהדרגה,וגורם לי לשינוי יומיומי באשיותי וביכולתי הבסיסיות
אני עובד עצות ומרגיש חסר אונים לנוכח המצב,אודה לעזרתכם בסיוע למציאת כיווני חקירה נוספים/גורמים שיכולים לגרום לכך והאם מדובר בתחילת מחלת דימנציה או אלצהיימר והאם ניתן לאבחן זאת?
אודה לעזרתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה רפואית
ד``ר ירחמיאל ברבר26/04/2010שלום תומר ,
היתי חושב על כיוון של הפרעת חרדה בלתי ספציפית יתכן התקפי פניקה ?
תופעות אלו של חרדה יכולים להסביר חלק מבעיותך ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תומר
דנה09/05/2010כרגע בן משפחה קרוב מאוד נמצא בדיוק במצב שתיארת בהודעה. גם אצלו אין עדיין הבחנה.
אשמח אם תיצור איתי קשר:
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי בעיה דומה!!
עמית30/10/2010תומר שלום,
שמי עמית, אני בן 39
גם אני מרגיש את מה שאת ה מרגיש זה התחיל לי לפני שלוש שנים, וגם אני עברתי את רוב הבדיקות שעברת.
גם אצלי התסמינים הן כאבי ראש, סחרחורות, הרגשה כאילו אתה מרחף, חוסר יציבות, זה רוב היום, זה נראה לי שיש תקופות טיפה יותר טובות וגם אצלי אבחנו חרדה, למרות שאני בריא ולא סבלתי בחיים בצורה כזאת.
מה שמוזר זה שכאני שוכב אז אני לא מרגיש את זה וגם לא מתעורר מכאבי ראש בלילה.
אני אישית, כבר לא יודע למי לפנות, ואין לי מושג מה זה יכול להיות!!!
אשמח לדבר איתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה רפואית אשר לא אובחנה - תגובה
ד``ר ירחמיאל ברבר31/10/2010שלום תומר
בהמשך ..
ם לא היו עושים לך את כל הבדקות הייתי חושב על הפרעה נורולוגית ,מאחר ועשו כל הבדקות האפשריות יכול לבא בחשבון מה שמכונה תסמונת העיפות הכרונית פעם קראו לזה מחלת היאפים ,
בכל אופן המלצתי אליך ,פעילות גופנית מבוקרת ,שינוי הרגלי אכילה אולי מזון אורגני או אוכל טיבעוני ,שימוש מבוקר בויטמינים ,
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנביס רפואימיואשת22/04/2010
שלום
אני מאובחנת בשלל אבחנות
החל מדיכאון, דיסתימיה הפרעת אישיות חרדות
כיום בת 37
לפני כחמש שנים התדרדר מצבי בשל מספר ארועים לא נעימים
שהזכירו לי ארוע טראומטי מהילדות
מאז לא מתפקדת מוכרת כנכה בביטוח לאומי עם 100 אחוז אובדן כושר עבודה
מטופלת שנים אצל פסיכיאטרים
ניסיתי כמעט כל כדור אפשרי ללא שינוי לטובה
סובלת מתופעות לוואי שלו עוברות
בעבר ניסיתי קנביס רפואי מחברה במשך תרופה די ארוכה
עזר לי מאוד לתפקד כאחד האדם, בעבודה בלימודים במשפחה
הבעיה שהרופא הנוכחי שלי "קיבל" אותי עם ההיסטוריה של הרופאה הקודמת שלא היה לי קשר טוב איתה וחששתי להיפתח ולספר לה על מה שקרה כדי לקבל את האבחנה המתאימה
הוא חושב שקנביס רפואי יכול מאוד לעזור לי והוא בעד לתת לי המלצה
הבעיה היחידה שמונעת ממנו לתת לי המלצה לטיפול שהוא לא רוצה להיות זה שנותן לי אבחנה של פוסט טראומה וגם המלצה לקנביס
מה לעשות? כדי לקבל המלצה האם יש פסיכיאטרים נוספים פרט לזה מעכו
שיכולים ורוצים לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס רפואי
ד``ר ירחמיאל ברבר22/04/2010שלום ,
מישרד הבראות מאפשר קבלת קנביס רפואי למספר מחלות ,בעקר לכאב כרוני וכ עליך לפנות לפסכאטר מטפל שלך אם הוא ימצא לנכון יפנה מכתב למשרד הבראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה דמנציה שסובל מדיכאוןרוית21/04/2010
מה עושים במקרה של חולה דמנציה שסובל מדיכאון? האם זו אחת מתופעות הדלוואי של המחלה או שלא אמור להיות קשר בין השניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
ד``ר דורון מזא``ה21/04/2010מלווה חלק גדול מחולי דמנציה בשלבים שונים של מחלתט. ניתן להיעזר בטיפול תרופתי ובתוצאות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מספרים?אורית21/04/2010
איך מספרים לחולה אלצהיימר במצב מתקדם שנמצא אצלו סרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מספרים
ד``ר דורון מזא``ה21/04/2010מספרים כמו לכל אחד אחר אם חושבים שמסוגל להבין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תשובת רופא , אשמח לתשובהא.ג13/04/2010
אחד מקרובי משפחתי עבר אבחון נוירולוגי קוגנטיבי בבית חולים רמב"ם בחיפה. בסיום מכתב הסיכום נכתב :
לסיכום, הליקויים המודגמים בבדיקה הקוגנטיבית מתאימים לפגיעה פרונטלית ופריאטלית בעיקרה ויכולים להתאים למיקום הנזק הפוסט ניתוחי. הליקוי בדיבור יכול להתאים לפגיעה באיזור האינסולה משמאל. בשלב זה קשר לקבוע המקור לקושי הקל שנפצה בזיהוי תמונות עצמים.
להערכתנו, לא ניתן לשלול, כי שינויים אלה באים לידי ביטוי לאחרונה על רקע התפתחות של תהליך דמנטיבי חדש עם אטיולוגיה דגנרטיבית או ווסקולרית. נוכח הדיווח על ליקויים חדשים עם החברה הדרגתית וחומרת ממצאי הבדיקה יש להשלים הברור עם בדיקות MRI מוח ו EEG לשלילת אטיולוגיות אחרות.
בהמלצות הנבדק התבקש הפעילות גופנית ופעילות קוגנטיבית.
הרופא משפחה טען שבית החולים סתם מנפח את הדו"ח ושהוא לא מאמין שמדובר בתהליך דמנטיבי.
לצורך העניין בבדיקה הקוגנטיבית נצפו תוצאות נמוכות ביותר בחיסור סריאלי, ציון נמוך במבחן TRAIL MAKING TEST ( תוצאה הושגה לאחר 100 שניות ) ליקוים בחיקוי מקצב וב GO\NO GO TASK , קושי בשמירה על כללי המטלה במבחן TOL , קושי בציור שעון ( לא דייק במיקום המספרים ) ובאחד המבחנים ענה תשובות קונפבולציות .כמו כן נכשל במבחן של תפיסה חזותית ( ציונים נמוכים מאוד ) כיצד יש להתייחס לנתונים שנמסרו עד פה ? האם לאדם בעל תוצאות כאלו מותר לנהוג ? מה לגבי תזונה ? עישון ? האם מומלצת פה פעילות קוגנטיבית מסיבית על מנת לשמר ? האם אכן מדובר בתחילתו של תהליך דמנטיבי ? לבדיקה הוא נשלח לאחר שהתחלנו לשים לב שהוא " נעלם " במבט שלו והתופעה הבולטת היא ירידה בכושר הדיבור וחזרה של שאלות ( לעיתים 8 או 9 חזרות על אותה שאלה בתוך חצי שעה ) .
גיל הנבדק הוא 65 .
נשמח לקבל תשובות מהירות שיסבירו לנו בפשטות את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדקה קגניטיבית
ד``ר ירחמיאל ברבר13/04/2010מדובר על פגעה ברקמת המוח לאחר ניתוח מוח שעבר , מאחר והתשובה מורכבת יש לראות גם את החולה ולבדק אותו ולהתרשם ממצבו הקגניטיבי הנוכחי מול תוצאות הבדקה הזו , וכמובן אם יש עוד בדקות למשל צילום מוח ממוחשב וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה קוגניטיבית
ד``ר דורון מזא``ה13/04/2010על פי הבדיקה נראה שאכן קיימת ירידה קוגניטיבית שיכולה להיות ביטוי לתהליך דמנטי. גם הסימנים שאת מציינת מצביעים על אותו עניין. תזונה ועישון - אין המלצות ספציפיות. נהיגה - תלוי בכשר ההתמצאות והתפקוד שלו. חולי דמנציה בסופו של דבר לא מסוגלים לנהוג. פעילות קוגניטיבית כבר לא ממש משמרת אבל היא חשובה לשמחת החיים וחברתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמנציהאילנית06/04/2010
שלום, סבי חולה דמנציה כבר כמה שנים. הוא בטיפול תרופתי ונראה שמצבו השתפר. הוא מצליח לעקוב אחרי חוט מחשבה ומדבר לעניין. העניין הוא שהוא הפך למאוד רגזן ונעלב בקלות. האם זה חלק מהמחלה? האם התרופות אמורות לטפל גם בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנית
ד``ר ירחמיאל ברבר06/04/2010חלק מהמחלה זה שינויים בהתנהגות ,יש תרופות שעוזרות לזה ,צריך לבדק איזה תרופות מקבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקסלוןיואב24/03/2010
האם תוכל לסביר לי בפשטות על איזה מערכת במוח עובד האקסלון ועל עוד איזה מערכות במוח הוא משפיע בצורה עקיפה אם בכלל והאם מתן תרופה זו למי שאינו סובל מאלצהיימר יכול לפתח בעתיד אלצהיימר או בעיה אחרת אני יודע שהשאלה קצת מוזרה אבל יש הרבה מחקרים על תרופות לאלצהיימר ופרקינסון שעוזרים לדיכאון .
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקסלון
ד``ר ירחמיאל ברבר25/03/2010אלו תרופות שמעלות את המוליך אצטיל כולין אסטראזה במוח ,לא ידוע לי על מתן תרופות אלו למי שלא צריך, שזה גורם לאלצהימר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי כדאי לפנות לאבחוןדוד24/03/2010
אני יודע שחלק מתסמיני אלצהיימר הם שכחנות, אבל אחרי גיל 60-70 למשל יש לצפות שהאדם יעשה לפחות קצת שכחן. באיזה מקרים בכל זאת כדאי לבצע אבחון כלומר איזה סוג של שכחנותאו תסמין אחר צריך להדליק נורה אדומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לאבחון
ד``ר ירחמיאל ברבר25/03/2010שלום ,אומנם נכון כי בגיל מבוגר יש ירדה בזכרון זה עדין לא אומר כי מדובר בדמנציה ,יש לראות אם קיימת ירדה הדרגתית לאורך הזמן ואם מתווספים עוד סמפטומים נוספים ,כגון שינויים בהתנהגות וכו ,
מומלץ בכל מיקרה להגיע לאבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן נטילת ממוריטעפרה16/03/2010
שלום וברכה,
אימי נוטלת ממוריט 10מ"ג לפני השינה ,מזה כשנה לערך.
רוקחת מסרה לי עתה ,עם קניית הכדורים ,שטוב תעשה אם תקח אותם בבוקר!
רציתי לדעת מה עדיף בוקר או ערב ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוריט
ד``ר ירחמיאל ברבר17/03/2010שלום גם אני מעדיף שיקחו בבקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים קוגניטיביים מדאיגים בגיל 50ענבר12/03/2010
אני בת 53 ואמי לוקה בדמנציה על רקע אלצהיימר מראשית שנות השבעים שלה.
בשנתיים האחרונות אני חווה שיכחה ובלבול מסוגים שלא התנסיתי בהם בעבר, אבל כן איפיינו את הירידה הקוגניטיבית אצל אמי: אני לא רק שוכחת מילים והיכן מיקמתי חפצים, אלא גם 'מאבדת' פרקי זמן קצרים בעבר הקרוב וטועה בתחשיבים כספיים (למשל שוכחת להמיר מטבעות), בהבחנה בין אנשים שונים (בינתיים רק מכרים רחוקים) ובזכירת שעות (למשל מתבלבלת בין 15 לחמש).
אני חולה במחלות נוספות וצריכה לקבל כרגע החלטה שקולה לגבי טיפולים מאריכי חיים.
היכן אוכל להיבדק כדי לברר מה מצבי הקוגניטיבי ומה הצפי להתפתחותו?
האם מעבירים את תוצאות האבחון (באופן אוטומטי) לגורמים נוספים, כגון רופא מטפל בקופ"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיכחה
ד``ר דורון מזא``ה12/03/2010ייתכן מאד שמה שאת חווה נובע מסיבות שונות מדמנציה. דמנציה לא מתחילה בדרך כלל בגיל כה צעיר. בכל אפן ניתן לפנות לאחת ממרפאות הזכרון ולבקש להיבדק. הם יעבירו את תוצאות האבחון כפי שתבקשי וכפי שמקובל בקופת החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענבר
ד``ר ירחמיאל ברבר13/03/2010שלום ,גם ני חושב כי בעייתך לא קשורה לדמנציה אולי חרדה דכאון?
יש להבדק במירפאת זכרון לבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוב של ממוריט ואספריןעפרה07/03/2010
אימי חולת פוליציטמיה ורה מקבלת באופן קבוע אספרין בבוקר והידראה בצהריים.
מזה חצי שנה מקבלת גם ממוריט.
האם יש מניעה לקחת אספרין סמוך לממוריט במקרה וצריך להוסיף לה כדור נוסף של אספרין גם בערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוריט ואספירין
ד``ר ירחמיאל ברבר08/03/2010שלום ,אין מניעה לקחת שתי התרופות במקביל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)