מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהגונן24/03/2010
יש לי שאלה, האם אחרי שמסיימים 7 שנות לימודי רפואה, האם אני יכול לבחור איפה לעשות התמחות (במידה ויש תקן ואני עומד בדרישות כמובן), האם יש מקומות ספציפיים שמוכרים ע"י משרד הבריאות כמקומות שהם מותר לעשות התמחות או שלא? אם אני רוצה לעשות התמחות בחו"ל? אני יכול? פשוט מבחינת ההיגיון זה מאוד לא הגיוני שאפשר לעשות התמחות רק בארץ, בכל זאת אנחנו מדינה קטנה עם מספר יחסית מועט של בתי חולים. מישהו יכול לשפוך אור? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר משה כהן26/03/2010שלום
התמחות ניתן לעשות בכל מקום בעולם. רצוי להתמחות במקום בו אתה רואה את עתידך. לא כל מדינה מכירה בכל התמחות הנעשית מחוץ לגבולותיה ולכן יש לבדוק לפני.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים בחולדנה15/03/2010
רציתי לדעת עד כמה קל יותר להתקבל ללימודי רפואה בחו"ל? ואיפה בדיוק אתם ממליצים ללמוד בחול. גם אשמח לדעת מה בדיוק התהליך, לאן ולמי לפנות וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי רפואה
רננה קרן15/03/2010שלום ליאת ,
בחו"ל יותר קל להתקבל ללימודי רפואה כיוון שמבחר האוניברסיטאות גדול יותר. בד"כ מדובר על מבחני קבלה במקצועות כמו ביולוגיה כימיה ופיזיקה.
באתר לימודים בחו"ל glimudim תוכלי למצוא את נציגי האוניברסיטאות בסלובקיה צכיה הונגריה ועוד. ולפנות אליהם כדי לקבל הנחיות לגבי התהליך
את יכולה לפנות גם למשה ( מנהל הפורום) שמנהל מכינה ללימודי רפואה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים בחו"ל
ד''ר משה כהן16/03/2010שלום
קיים מגוון רחב של פקולטות המציעות לימודי רפואה לסטודנטים מכל העולם
טווח המחירים נע בין 10000-30000 עלות שנתית כוללת
על מנת להתקבל יש צורך לעבור בחינת כניסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמחות ברפואהדנית04/03/2010
הייתי רוצה לדעת באיזה שלב מחליטים על סוג ההתמחות (קרדיולוגיה ילדים וכו'), כלומר במהלך הלימודים או בעת הרשה? והאם ניתן לשנות את ההתמות אחכ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמחות
ד''ר משה כהן04/03/2010בחירת התמחות מגיעה לאחר לימודי רפואה.
ניתן לשנות התמחות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענת24/02/2010
כרגע יש לי פסיכו שמאפשר לי לקבל זימון רק לב"ש ואני מקווה לשפר אותו באפריל ב"ה..אבל אם חס וחלילה חס וחלילה (!!) זה לא ילך (כואב לי רק לכתוב את זה...) אם אני אכנס לבנתיים למשל למדעי הרפואה או כל מקצוע לימודים אקדמיים אחרים ובנתיים אשפר את הפסיכו כדי להגיע לסכם המתאים..האם הממוצע האקדמי שלי יכול לפגוע בסיכויי הקבלה שלי?..נגיד אם הממוצע הוא 70-80...בהנחה שיש לי את ממוצע הבגרויות והפסיכו הנחוצים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר משה כהן25/02/2010שלום
למיטב ידיעתי קבלתך היא על בסיס הסכם אותו את מחשבת היום או על בסיס ציונים אקדמיים ולכן אין סיבה שהציונים יפגעו.
בנוסף אני ממליץ לך לשקול את האופציה של לימודים בחול שמבטיחה כי כבר השנה תתקבלי ותתחילי לימודי רפואה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורנית23/02/2010
אני מאוד רוצה ללמוד ברפואה להיות אחות בחדרי ניתוחים.
מהם תנאי הקבלה?
שאלה נוספת: האם זה רק אצלי שכשאני אומרת אחות אז זה נדמה לי כאילו יש לה מעמד נמוך בהשוואה לשאר הדברים ברפואה, כמו זה שעובד עם הרנטגן וכו'...? או שאני טועה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי אחיות
רננה קרן26/02/2010שלום אורנית,
הקבלה לפקולטות לסיעוד היא על בסיס תעודת בגרות וציון פסיכומטרי.
לגבי "המעמד" של אחות - לא חושבת שעמדתן נחותה בהשוואה לשאר מקצועות העזר הרפואיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלה בחו"למיקי15/02/2010
שלום,
לאחרונה הבנתי שאני לא אוכל ללמוד רפואה בארץ. הייתי רוהצ לדעת מה תנאי הקבלה בחו"ל? איפה הכי טוב בחול ללמוד רפואה? מה העלות? ומה נדרש ממני אחכ כדי להפוך לרופאה בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלה לרפואה
ד''ר משה כהן16/02/2010שלום
קבלה ללימודי רפואה בחו"ל מותנית בבגרות מלאה ומעבר של בחינת כניסה. ישנן כ-30 פקולטות המציעות לימודי רפואה בשפה אנגלית ובשפה מקומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחיים07/02/2010
שלום רב,
ברצוני לשאול, האם הפרעת חרדה שאובחנה אצל חייל בצה"ל ע"י קבן לאחר מפגש אחד ללא מפגשים או טיפולים נוספים (פרופיל 45 נפשי), נחשבת ל"מחלה מסכנת" לצורך דיון במתן רשיון לעסוק ברפואה/פסיכולוגיה ע"י משרד הבריאות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר משה כהן08/02/2010שלום
למען האמת אינני יודע
אני ממליץ לפנות למשרד הבריאות או להסתדרות הרפואית בישראל בשאלה זו
בברכה
ד"ר משה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הונגריהאסתי27/01/2010
האם נכון הוא שמתייחסים שונה לצד השלילי לסטודנטים בוגרי רפואה בהונגריה לעומת ישראלים?
לא התקבלתי ללמודים בארץ ואני לא רוצה לבזבז את זמני בחו"ל אם לא יעריכו אותי לבסוף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי רפואה בהונגריה
רננה קרן27/01/2010שלום אסתי,
סטודנטים ישראלים נוסעים ללמוד רפואה בהונגריה כבר הרבה שנים ויש כבר הרבה בוגרים שהשתלבו במערך הרפואי בארץ בתפקידים בכירים. אני מציעה לך לפנות לנציג האוניברסיטאות בהונגריה חברת University ולבקש שמות של בוגרים איתם תוכלי לדבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים בחו"ל
ד''ר משה כהן28/01/2010שלום
מנסיוני, כבוגר הונגריה היחס ככלל טוב וההערכה רבה
אשמח להפנות אותך לתלמידיי הלומדים שם
בברכה
ד"ר משה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי רפואה בהונגריה
ללא שם02/02/2010בהונגריה קיימות 4 אוניברסיטאות שמלמדות רפואה באנגלית.
הסוכנים שלהם הם רוני פריד שמיצג את בודפשט ועוד שתיים.
ורדה ענתבי שמיצגת את דברצן.
לשתי אוניברסיטאות אלו בגרים רבים בארץ.
הטוב ביותר הוא לפנות לשני הסוכנים ולשמוע מהם פרטים על האוניברסיטאות שהם מייצגים ורק אחר כך להחליט. אם יש לך מספיק מזומנים את יכולה גם לנסוע ולראות את שתי האוניברסיטאות ולדבר עם סטודנטים שלומדים שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים בחו"ל
ד''ר משה כהן02/02/2010אסתי שלום
היחס לבוגרי חו"ל היום טוב, והמשמעות היא כי הקבלה להתמחויות המבוקשות ביותר בישראל אפשרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכיאטריהמיטל27/01/2010
שלום,
הייתי רוצה לברר האם בשביל לעסוק בפסיכיאטריה צריך ללמוד רפואה כמו כל הרופאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי פסיכיאטריה
רננה קרן27/01/2010שלום מיטל,
התשובה חיובית - כדי להיות פסיכיאטר צריך ללמוד רפואה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים בחולמלי19/01/2010
שלום, הייתי רוצה לברר בנוגע להתמחות. אם אני אלמד רפואה בחו"ל האם אצטרך לעשות התמחות בארץ או בחו"ל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמחות
ד''ר משה כהן19/01/2010שלום
כבוגרת חו"ל תוכלי להתמחות בישראל או בחו"ל לפי רצונך.
בתום הלימודים תידרשי לעבור בחינת רישוי כתנאי לתחילת סטאז והתמחות
בברכה
ד"ר משה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותרוית18/01/2010
שלום רב וברכות על הפורום,
יש לי כמה שאלות...
1. ראיתי באחד האתרים המסבירים על לימודים בסלובקיה, וכתוב שם שאת השנתיים הראשונות אפשר לעשות בארץ! זה נכון?! כי ממה שאני הבנתי אפשר רק שנה אחת.
2. איך מתייחסים בארץ לבוגרי סלובקיה? האם תהיה לי בעיה להתקבל לכל מני בתי חולים בארץ במידה ואהיה בוגרת סלובקיה?
3. האם שכר הלימוד הוא ביורו או בדולר? וכמה הוא בדיוק לשנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים בסלובקיה
ד''ר משה כהן19/01/2010שלום רוית
אינני יודע האם מדובר בשנה או בשנתיים של לימודים בישראל. הלימודים הם במסגרת האוניברסיטה הפתוחה למיטב ידיעתי ולא במסגרת פקולטה לרפואה בישראל. לכן אני ממליץ לך לא לחפש קיצורי דרך כגון אלה וללמוד רפואה באופן מלא בפקולטה לרפואה בה תבחרי.
לגבי בוגרי סלובקיה, אינני רואה סיבה שהיחס יהיה שונה מבכל פקולטה אחרת בחו"ל. אני ממליץ לך בכל אופן לבחור לעומק את כל האופציות העומדות לרשותך ורק אז להחליט בהתאם למגוון שיקולים כגון: תוכנית לימודים, מספר ישראלים, האם את יכולה לבצע רוטציות קליניות בישראל, עלות וכו'.
שכר הלימוד מתעדכן מדי שנה. למיטב זיכרוני מדובר על 8000-10000 יורו לשנה, זה בכל מיקרה הממצוע לאוניברסיטה אירופאית בחו"ל
לייעוץ נוסף את מוזמנת לפנות
בברכה
ד"ר משה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפוי בעיסוקאושרית18/01/2010
האם בשביל לימודי ריפוי בעיסוק עלי לעשות את כל המסלול של לימודי רפואה ורק אח"כ התמחות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפוי בעיסוק
ד''ר משה כהן19/01/2010שלום
התשובה היא לא. אין קשר בין המקצועות. ריפוי בעיסוק זו לא התמחות של רפואה
בברכה
ד"ר משה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)