מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות - USMLE STEP 2 CSקומנט05/06/2011
עברתי STEP 1 ו STEP 2 CK, כעת נשאר STEP 2 CS,
כאשר המטרה היא לבצע Fellow בארה"ב, לעבור למספר שנים, ולחזור (בתקווה שמאבק הרופאים יצליח :-)),
לכן STEP 3 לא נדרש מבחינתי, להלן מספר שאלות, אשמח לכל עזרה / טיפ בנושא.
1. האם יש חוברת/ספר תרגול של שאלות / Use Cases שאפשר להוריד מאינטרנט / לרכוש / לתרגל (גם בתשלום) ?
2. האם מישהו יכול לתאר כיצד הבחינה מתנהלת, באיזה אופן, כמה זמן ?
3. האם מתקבלת תשובה מיידית לבחינה ?
4. ראיתי שמרכזי הבחינה הם : אטלנטה-ג'ורג'יה, שיקאגו-אילינוי, יוסטון-טקסס, לוס אנג'לס-קליפורניה, פילדלפיה-פנסילבניה.
א. האם נכונה השמועה שפילדלפיה היא הכי נוחה לישראלים ? אם כן, מדוע ?
ב. האם פילדלפיה הכי קרובה לניו יורק-מנהטן, במידה ומעוניינים לשלב טיול ?
5. האם יש צורך בויזה ו/או אישור מיוחד כלשהו ע"מ להכנס לארה"ב לצורך הבחינה ?
(ברשותי ויזת תייר רגילה והייתי בארה"ב בעבר בטיול קצר)
6. לכמה זמן לפני מומלץ לנסוע ? (האם מספיק יום/יומיים לפני או שיש צורך ביותר ?)
7. האם פרקטי לישון במנהטן ולנסוע לבחינה באוטובוס/רכבת (כמה זמן ?),
או שמומלץ יותר להזמין לינה בפילדלפיה (במידה וזה אכן המיקום הנבחר)
8. כל טיפ ומידע נוסף יתקבל בברכה :-)
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - USMLE STEP 2 CS - תגובה
ד''ר משה כהן06/06/2011שלום
לצערי לא אוכל לעזור הרבה
רק אמליץ לך להיכנס לאתר של חברת קפלן ולדלות משם מידע
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתולוגיהעומר15/05/2011
כמה שאלות לגבי התחום הזה: האם בלימודי רפואה חייבים לעבור קורסים הכוללים נגיעה בגופות של אנשים שנתרמו למדע? והאם פתולוג משפטי חייב להיות רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתולוגיה - תגובה
ד''ר משה כהן23/05/2011שחום
אכן בלימודי רפואה יש צורך בלימוד על גופות.
פתולוג משפטי הוא רופא
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודיירפואהלירון קרני25/04/2011
שלום,
אני בת 32 ומעוניינת בלימודי רפואה. יש לי תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה מהונגריה.
ברצוני לקבל מידע בקשר תנאי הקבלה בארץ למחזיקי תואר ראשון בהנדסה מחו"ל ובגילי המופלג. האם יש צורך בציניי בגרות ? פסיכומטרי ?
אני אשמח לקבל גם כמה זויות ראייה לגביי לימודי רפואה אחרי גיל 30 , האם זה שווה את ההשקעה ... הבנתי שהתהליך הארוך לא מסתיים בלימודים, אלא (אולי) אחרי 5-6 שנות התמחות.
תודה
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודיירפואה - תגובה
רננה קרן26/04/2011שלום לירון,
את יכולה לבדוק את האופציה של התוכנית ה 4 שנתית באוניברסיטת ת"א.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר להתקבל לרפואה עם 4 יח מתמטיקה?שירן14/04/2011
אני לומדת בכיתה י"א ב-5 יח' מתמטיקה. הבעיה היא שאני בקושי שורדת שם, הציון
המקסימלי שאני אוכל להוציא בבגרות זה 70. אני ממש רוצה לרדת ל-4 יח', אני חושבת שאקבל שם לפחות 90, אבל עם זאת אני גם נורא רוצה ללמוד רפואה.
השאלה שלי היא אם אני ארד ל-4 יח' במתמטיקה, איך זה יקשה עליי להתקבל לרפואה אם זה אפשרי בכלל.
מה לדעתכם כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להתקבל לרפואה עם 4 יח מתמטיקה? - תגובה
ד''ר משה כהן17/04/2011שלום
הקבלה ללימודי רפואה כידוע, הינם פועל יוצא של ממוצע בגרות ופסיכומטרי
עדיף 5 יח אך ניתן להתקבל עם 4, בהנחה והממוצע מספיק
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבות הלימודיםאוז13/04/2011
שלום לכולם
הייתי שמח לשמוע את דעתכם בנוגע לחשיבות הלימודים הקלינים והפרה- קלינים במקצוע הרפואה. ייתכן מאוד שהתשובות שונות בהתייחס לשני שלבי לימודים אלה. האם מי שמשקיע יותר בשנים אלה קוצר את פירותיו בסטאז', בהתמחות, בהמשך? האם ככל שסטודנט מעמיק יותר בחומר, משתדל לזכור יותר ולדעת יותר, הוא צובר לעצמו יתרון עתידי? האם הדבר ניכר בשנת הסטאז'? בשנות ההתמחות או אפילו אצל הרופאים המומחים?
אשמח להתיחסות מפורטת, תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות הלימודים - תגובה
לכל שלב בלימודי רפואה חשיבות גדולה. אין להקל ראש בחשיבות הבסיסים הפרהקליניים והקליניקה המעשית. השלוב של השניים בא לידי ביטוי במיקצוע הרפואה בהמשך הדרך
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי רפואה בקלוז שברומניהתום11/04/2011
אני רוצה ללמוד רפואה ברומניה אני דובר השפה הרומנית ובנוסף לזה יש לי את הכסף לשלם על השנה הראשונה ועל השנים הבאות. אבל מה שמעניין אותי באמת זה מה אני צריך מבחינת ציונים או בגרות וכד" מה אני צריך כדי להתקבל ללימודי רפואה בקלוז שברומניה יש איזשהו ציון מסויים באיזה מקצוע מסויים שאני צריך לקבל כדי להתקבל ללימודים ברומניה?או שפשוט אני יכול להתקבל בלי שום בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנאי קבלה
עידן11/04/2011תנאי הקבלה הנם תעודת בגרות מלאה,ומעבר מבחן כניסה במקצועות ביולוגיה,כימיה,ואנטומיה בסיסית ומעבר מבחן רצה בשפה האנגלית.
אשמח לענות לך על שאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי רפואה בקלוז שברומניה - תגובה
לצורך קבלה יש צורך בבגרות מלאה המכילה מיקצועות כימיה ביולוגיה ופיסיקה או בגרות מלאה ומעבר מכינה לרפואה.
לפרטים נוספים אשמח לקשר אותך לבוגרינו הלומדים באוניברסיטה המבוקשת
ברכה
ד"ר משה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי רפואה בחו"ל בשכ"ל אוניבסיטאיסטודנט04/04/2011
שלום לכל הרופאים לעתיד ,
באוניברסיטת קישינייב,במולדובה לומדים בערך כ 400 ישראלים,(רובם לומדים רפואה כללית ורפואת שיניים ומקצתם לומדים רוקחות),רובם בשפה האנגלית,אחוזי המעבר במבחן הרישוי הארצי עד כה מלאים,והבוגרים משולבים בכל המחלקות.השכ"ל הוא 2700 יורו(!) לשנת לימודים אחת (לכל שנות הלימוד),הכיתות קטנות,עד 12 סטודנטים לכל היותר,יחס אישי מהמרצים,בית חב"ד ואחוות ישראלים.העיר היא עיר בירה אם כל מה שמשתמע מכך,המחייה זולה ויש בניין מעונות חדש המיועד לישראלים בלבד,ממוקם בקריה האקדמאית,במרחק הליכה מבתי החולים האוניברסיטאיים בעלות חודשית של 70-90 יורו,הכוללים חשמל,מים,אינטרנט קווי דמי-שמירה וניקיון.לפי דעתי זו הדרך הטובה והיעלה ביותר לתואר דוקטור ברפואה.
שווה לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה השכר לימודי שנתי ותנאי קבלה
שלום מולדובה08/08/2012היי אתה יכול לפרט מבחינה כלכלית האם 2500 זה לחודש או לשנה אחת ?
תודה מצפה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי רפואה בקפריסיןיעלי29/03/2011
האם מישהו שמע על התוכנית החדשה ללימודי רפואה בקפריסין בשילוב עם ביה"ח שיבא?
האם אוכל לקבל פרטים נוספים על בחינת ה mcat? איפה ניתן לקבל קורסי הכנה לבחינה הזו? תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי רפואה בקפריסין - תגובה
רננה קרן04/04/2011שלום יעלי,
הכנה למבחן MCAT ניתן לעשות בבית הספר האמריקאי.
מבחן MCAT הוא מבחן אמריקאי שמטרתו לבחון את המועמדים ללימודי רפואה בארה"ב. המבחן מעריך את היכולות הבאות: פתירת בעיות, חשיבה אנליטית, יכולת כתיבה וידע ביסודות מדעיים הנחוצים ללימודי הרפואה. הציונים ניתנים על החלקים הבאים: אנלוגיות, מדעים מדויקים, דוגמת כתיבה ומדעי החיים. המבחן מהווה חלק חשוב בתהליך הקבלה לבתי ספר לרפואה. כמעט כל בתי ספר לרפואה בארה"ב מבקשים להעביר ציונים של המבחן. המבחן תקף ל 3 שנים.
עלות הבחינה : $235 - הרשמה רגילה+70 $ על מיקום בחינה בינלאומי (מחוץ לארה"ב)=$305
הבחינה נערכת מספר פעמים בשנה בין החודשים ינואר- ספטמבר ומוצעת בארה"ב, קנדה, ומספר מקומות נוספים בעולם. מומלץ להירשם חודשיים מראש לבחינה. הבחינה היא ממוחשבת.
הבחינה נערכת בישראל במקומות הבאים:
פינחס רוטנברג 87 , ר"ג
נירים 3 ת"א
תוצאות מתקבלות כ-30-35 יום לאחר הבחינה. ניתן להירשם לעוד בחינה , 48 שעות אחרי שכבר נרשמת לבחינה. ניתן להיבחן עד 3 פעמים בשנה קלנדרית.
המבחן בנוי במתכונת הבאה:
הבנת הנקרא – כולל 65 שאלות אמריקאיות (9-10 פסקאות עם 6-10 שאלות לפסקה). אורך: 85 דקות.
מדעים מדויקים – כולל 77 שאלות אמריקאיות (10-11 פסקאות עם 4-8 שאלות לפסקה, מספר שווה של שאלות בכימיה ובפיזיקה). אורך: 100 דקות.
מדעי החיים - כולל 77 שאלות אמריקאיות (10-11 פסקאות עם 4-8 שאלות לפסקה ו15 שאלות עצמאיות). אורך: 100 דקות. מורכב מ- 65% שאלות על בביולוגיה בסיסית ו-35% שאלות על כימיה אורגנית.
כתיבה – כתיבת שני חיבורים. אורך 60 דקות (30 דקות לכל חיבור).
באתר של AAMC אפשר למצוא דוגמאות של חיבורים.
חישוב תוצאות
• הבנת הנקרא, מדעים מדויקים ומדעי החיים: כל חלק מקבל ניקוד מ-1-15.
• תוצאות חלק הכתיבה הם באותיות מ-J עד T - T הוא הציון הגבוה ביותר.
• ציון ממוצא בשלושת חלקים הראשונים הוא 8. ציון ממוצא לחלק של הכתיבה הוא N.
• ציון כולל של 30 בשיקלול ציונים גבוהים מהתואר הראשון.
תאריכים בישראל למבחן ה-MCAT לשנת 2011:
20 ו 26 למאי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצאתי קורס הכנה בארץ למבחן הMCAT
יעל28/04/2011על אף חיפושים נמרצים לא מצאתי קורס הכנה ל-MCAT בשום מוסד בארץ. ביה"ס האמריקאי לא מבצע קורסים והכנות למבחן, נכון לאפריל 2011. האם יש עוד אופציות בארץ או שהאופציה היחדיה היא לנסוע לארה"ב לעבור קורס....?
תודה- יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמי יש 25 אלף יורו לשלם על זה????
מיכל שמיר24/05/2011למי יש 25 אלף יורו בכיס לשלם על הדבר הזה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל16/03/2011
היי,מקווה שאני במקום הנכון.
ערכתי בדיקות דם לפני מס' ימים,ושכחתי לשאול את הרופאה לגבי הויטמין D שלי.
עשיתי בדיקות כלליות,ובין היתר גם ביקשתי ויטמין D,בדו"ח תוצאות הוא לא כתוב,האם יש לו סימון אחר בשם אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK26/04/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_בדיקות_רפואיות_בדיקות_דם' id=link]בדיקות רפואיות, בדיקות דם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאביהו09/03/2011
אם התחלתי לימודים ברומניה (שנה שנייה) ואני מעוניין להמשיך את הלימודים בארץ - יש תנאים מסוימים, כמו ציונים טובים בקורסים שכבר למדתי ברומניה או שאין תקדים לדבר כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
רננה קרן16/03/2011שלום אביהו,
אתה יכול לנסות להגיש מועמדות - היו תקדימים אבל זה לא קל ותלוי בציונים ובמקומות הפנויים. יש אפשרות להשלים עוד שנה ברומניה ולנסות להתקבל לאחת מהתוכניות ה 4 שנתיות בת"א או בצפת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר משה כהן16/03/2011שלום
יש תקדים. ניתן להתקבל לראיונות בבאר שבע על סמך ציונים מהאוניברסיטה. על בסיס מקום פנוי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי רפואה בגיל מבוגרנעה07/03/2011
אני בת 38, טכנאית אולטרהסאונד במקצועי (תעודת טכנולוג רפואי, תעודת הנדסאי אלקטרוניקה - מיכשור רפואי ומשלימה לתואר ראשון).
הייתי מאד רוצה ללמוד רפואה. עד איזה גיל עדיין אפשר להתחיל?
מה דרישות הקבלה בגילי? אותו דבר כמו בגיל צעיר? בגרות? פסיכומטרי? איזה ציונים/ממוצע אני צריכה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי רפואה בגיל מבוגר - תגובה
ד''ר משה כהן16/03/2011שלום
את יכולה להתחיל בכל גיל
יש צורך בבגרות ובמעבר של בחינת כניסה במיקצועות ביולוגיה, כימיה , פיזיקה אנטומיה וביולוגיה
ממוצע ציוני בגרות אינו חשוב
בברכה
ד"ר משה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלוי באוניברסיטאות
סטודנט הונגרי20/03/2011זה מאוד תלוי באיזו מדינה ואוניברסיטה את תרצי ללמוד ..
במקומות שהם לא מבוקשים ואין הרבה סטודנטים כגון , קוראטיה ( זאגרב ) , מולדובה , צ'כיה ( פראג ) ואוקראינה יהיו גמישים יותר ויקבלו בכל גיל ( כפי שד"ר כהן ציין כאן ).
במקומות אחרים שיש בהם ביקוש גבוה ותחרות רבה על כל מקום פנוי ישנה מגבלת גיל וסביר להניח שלא תוכלי להתקבל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מדוייק
עידן11/06/2011במולדובה הגבלת הגיל היא 35 ,ע"פ חוקי משרד החינוך המקומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעה, אשמח אם תצרי איתי קשר
מירי27/03/2011אני גם מתלבטת עכשיו. בת 34 עם דוקטורט במדעי המחשב ושלושה ילדים...
אשמח להתייעץ ולהתלבט איתך.
מירי - [email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיתי, אבל אני צריכה שנתיים השלמות.
מירי ב.12/11/2011אני לא מגיעה ממדעי החיים, ועשיתי חשבון שייקח לי בערך שנתיים להשלים את קורסי הליבה (6 קורסים שגם תלויים אחד בשני) + מבחן בינלאומי שהבנתי שלא פשוט לעבור.
בתור אחת עם דוקטורט במדעי המחשב, שבלי להעליב נראה לי מקצוע הרבה יותר קשה ללימוד מאשר רפואה, שווה להרשם למסלול ה-6 שנתי.
תכל'ס, מה זה כבר תואר ראשון אחרי שיש לך תארים מתקדמים ואתה מרצה לתואר ראשון? זה בערך כמו להסתכל עכשיו על הבגרויות.
וכמו שאני מבינה, תואר ברפואה זה לא ביג דיל. צריכים זיכרון טוב. תרגיל באינפי הרבה יותר קשה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור דרך
נילי26/04/2011ראית שיש אופציה של תוכנית ה 4 שנתית באוניברסיטת ת"א?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה קודם היא בשבילך...
מירי ב.12/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים בגיל מאוחר
לירון קרני25/04/2011שלום,
גם אני מתלבטת בלימודי רפואה. האם חשבת ללמוד בחו"ל או בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצור דרך
נילי26/04/2011ראית שיש אופציה של תוכנית ה 4 שנתית באוניברסיטת ת"א?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודי רפואה בגיל מבוגר - תגובה
רננה קרן15/06/2011שלום נועה,
ללימודי רפואה בחו"ל אין צורך בפסיכומטרי ( רק באיטליה וגם שם לא משנה הציון) צריך בגרות ומעבר של מבחני קבלה בהתאם למדינה - בד"כ בפיזיקה ביולוגיה וכימיה.
בארץ הקבלה הרבה יותר קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להיות לבד בלימודים בחו"לקרן28/02/2011
רציתי לדעת מנסיונכם האישי ומנסיון הגולשים, איך החוויה לעשות את זה לבד? האם היו איתכם עוד אנשים מישראל? הרגשתם בדידות או שנהנתם מהחברה? זו אחת ההתלבטויות שלי מכיוון שמעולם לא עשיתי את זה קודם (נסיעה לבד לחו"ל)
אשמח לכל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות לבד בלימודים בחו"ל - תגובה
רננה קרן28/02/2011שלום קרן,
במקומות אליהם נוסעים סטודנטים ישראלים כמו הונגריה, איטליה, צ'כיה, סלובקיה, רוסיה ועוד לא תהיי לבד. תוכלי גם לבקש טלפונים מהנציגים ולהכיר לפני שאת נוסעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתענינת בהמשך לימודים באירופהסטודנטית13/02/2011
שלום, אני כרגע שנה שניה בהונגריה, ושוקלת מעבר למדינה אחרת (קרואטיה, סלובקיה, מולדובה, רומניה...)
אשמח לשמוע קצת פרטים על האוניברסיטאות, אולי קישור לסטודנטים, לדעת האם הן מעניקות תואר אירופאי או לא, כל מיני שאלות שכאלה...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתענינת בהמשך לימודים באירופה - תגובה
רננה קרן16/02/2011שלום,
תפני אלי אני אתן לך טלפונים של הנציגים בארץ.
רננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפת הלימודיםמיטל08/02/2011
שלום, אני מתעניינת לגבי לימודים באיטליה, ורציתי לדעת, מה השפה שבה לומדים והאם אני צריכה ללמוד איטלקית לצורך העניין לפני הנסיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפת הלימודים - תגובה
רננה קרן16/02/2011שלום מיטל,
שפת הלימוד באיטליה היא איטלקית וכדי להתקבל לאוניברסיטאות באיטליה את צריכה לעבור מבחן באיטלקית כך שאם את לא יודעת את השפה את צריכה ללמוד אותה באיטליה או בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפת הלימודים - תגובה
ד''ר משה כהן23/02/2011שלום
באיטליה יש אוניברסיטאות המלמדות באיטלקית, לדוגמא בולוניה ויש המלמדות באנגלית, לדוגמא בפדובה
על כל פנים יש ללמוד איטלקית לצורך כך
בברכה
ד"ר משה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהערן26/01/2011
אני יכול ללמוד רפואה בארץ, אך אמרו לי שאם אלמד בחו"ל ההוצאות יהיו נמוכות יותר, זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
רננה קרן31/01/2011שלום ערן,
יש מקומות בחו"ל - כמו איטליה, גרמניה וצרפת שעלות הלימודים זולה יותר משכר הלימוד בארץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר משה כהן01/02/2011שלום
לימודי רפואה בחול התקציב נע בין 40-90 אלף שח לשנה. ללימודי רפוןאה בישראל התקציב הוא כ-60 אלף שח לשנה
אם אתה יכול ללמוד בישראל, קרוב לודאי שתחסוך בכך כסף
בברכה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)