מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיעורים פרטיים בהונגריתיהודית07/06/2010
שיעורים בהונגרית, לכל המטרות: כולל למטרות לימודים בהונגריה, שיחות עסקים,
ממורה הונגרייה בעלת תואר שני.
0544647202.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר סדר גודל של מכירים?
דור16/06/2010על כמה כסף בערך אנחנו מדברים לשיעור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההילה02/06/2010
שלום לכולם..
אני מתעניינת באפשרות לעבור ללימודי רפואה אחרי שנה של לימודי פיזיותרפיה..
אני יודע שהאפשרויות היותרת מקובלות לעבור מהן הן ביולוגיה, רפואת שיניים וגם מדעי המוח, אבל השאלה היא אם גם פיזיותרפיה זאת אפשרות טובה.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר משה כהן06/06/2010שלום
למיטב ידיעתי לא ניתן אך רצוי לבדוק זאת מול האוניברסיטאות
בברכה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי רפואת שינייםבוני31/05/2010
איפה הכי מומלץ ללמוד רפואת שיניים? האם לימודים במדינות עולם שלישי (כמו באסיה או אפריקה) נחשבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואת שיניים
ד''ר משה כהן31/05/2010שלום
שתי פקולטות מעולות לרפואת שיניים הן דברצן בהונגריה וצארלס בצ'כיה
בברכה
ד"ר משה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נכון , אתה טועה !
חנה19/06/2010מבירור שערכתי עם הרבה מאוד רופאי שיניים ואנשי אקדמיה בארץ ובאירופה , דווקא נאמר לי לא ללכת לאוניברסיטאות שציינת מאחר והן לא נחשבות מהשורה הראשונה של בתי-הספר לרפואת שיניים הטובים באירופה.
בגדול נאמר לי לא ללכת ללמוד רפואת שיניים בצ'כיה בכלל , ואם כבר להונגריה אז ללמוד שם בעיר בירה ולא באוניברסיטה שציינת..
רונית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואת שיניים
רננה קרן04/06/2010רוב הישראלים נוסעים ללמוד במדינות מרכז ומזרח אירופה כמו הונגריה, צ'כיה, פולין, סלובקיה שם יש תוכניות בינלאומיות באנגלית לסטודנטים זרים וחלקם לומדים גם באיטליה וגרמניה בשפת המקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאוליעל22/05/2010
איך הולך כל מסלול נוירולוגיה?
מתחילים ב3 שנים קדם קלינית
אח"כ 3 שנים קלינים
שנה סאטז
ואז התמחות העל?
ה3 שנים קלינית לא נחשב חלק מהסטאז? ואיך זה הולך? אחרי סיום הבחינות של שנה 3 מקבלים ביה"ח ומתחילים? יש תאריך מסוים שמתחילים או שזה לפי רצון המתמחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירולוגיה
ד''ר משה כהן24/05/2010שלום
6 השנים הראשונות הן רפואה כללית
לאחר מכן שנה סטאז ולאחר התמחות
מסלול ההתמחות בנוירולוגיה אורך 5 שנים
בברכה
ד"ר משה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלסטיקהזהבה20/05/2010
בני מתעניין בניתוחים פלסטיים. איפה הכי טוב ללמוד לצורך כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלסטיקה
רננה קרן23/05/2010כדי לעסוק בפלסטיקה צריך ללמוד בבית ספר לרפואה. ואח"כ להתקבל להתמחות בפלסטיקה שנמשכת 6 שנים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואת שינייםדנה20/05/2010
אשמח לדעת האם בכל הקשור לרפואת שיניים, נהוג גם ללמוד בחו"ל?כי ראיתי שבד"כ בארץ נוטים להפריד את לימודיט רפואה ולימודי רפואת שיניים אז אני תוהה האם ההתנהלות היא זהה מבחינת הקושי להתקבל ללימודים בארץ והאפשרות ללמוד בחול ואז לעשות פה התמחות כדי לעבוד בארץ. תודה. דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואת שיניים
רננה קרן23/05/2010מאחר ובארץ יש מספר אוניברסיטאות מצומצם שמלמדות רפואת שיניים ורף הקבלה גבוה יש סטודנטים שנוסעים ללמוד בחו"ל.
את יכולה למצוא באתר שאני מנהלת את האוניברסיטאות שניתן ללמוד בהן רפואת שיניים
בחו"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואת שיניים
ד''ר משה כהן24/05/2010שלום
ניתן ללמוד במיספר רב של פקולטות בחול
מבחינת ההתמחות קשה מאוד למצוא מקום להתמחות בתחום רפואת השיניים בישראל.
רצוי לקחת בחשבון אופציה של התמחות בחול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא שעולה לישראלאיתן10/05/2010
שלום רב, סיימתי את לימודי הרפואה שלי באוניברסיטה מוכרת במינכן, וכיום אני מתמחה כבר שנתיים בבי"ח מוכר בגרמניה, ברפואה פנימית.
רציתי לדעת האם ניתן להמשיך את ההתמחות שלי בישראל, ואם כן, אילו בחינות אצטרך לעשות כדי לעבוד בישראל? בנוסף, האם תהיה בעיה עם העובדה שרמת העברית שלי אינה ברמת שפת אם (אך אנגלית וגרמנית כן)?
תודה רבה,
איתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמחות בישראל
ד''ר משה כהן12/05/2010שלום
יהא עליך לעבור את בחינות הרישוי של משרד הבריאות בישראל. לצורך המעבר קיים קורס בבית החולים השרון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להיות רופאהשרית06/05/2010
מאז ומתמיד רציתי להיות רופאה. אני לקראת סיום השירות הצבאי ואני צריכה כבר להחליט לאיזה כיוון אני הולכת. אני מאוד מקווה להתקבל ללימודי הרפואה בארץ ויש לי חששות. עד כמה זה קשה באמת? אני מניחה שזה אפשרי אבל מה באמת צריך כדי לעמוד בלימודים? אומרים שאלו 7 שנים קשות. עד כמה זה נכון? בנוסף, במידה ובסופו של דבר אני ארצה לפנות ללימודים בחו"ל, מה אני צריכה לעשות ולדעת לפני שאני הולכת ללמוד בחו"ל?. אחרי הכל זו מדינה שונה, שפה שונה, ואם כבר שפה, איך מבטיחים שלא יהיה מצב שאני אשב ולא אבין על מה מדברים איתי?
סליחה על העומס ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות רופאה
ד''ר משה כהן12/05/2010שלום
לימודי רפואה זהו מסלול ארוך אך לא מפרך למי שנועד לכך ואוהב את המקצוע. עבורי כל רגע היה כיף. (טוב, אולי כמעט כל רגע)
אם תצליחי להתקבל בישראל אדרבה ואם לא, האופציה של חו"ל קיימת וטובה מאוד מביחינת רמת הלימודים ועוצמת החוויה שתחווי.
בחירת אוניברסיטה בחו"ל היא בעיקר שאלה תקציבית ועל כך אשמח לפרט
בברכה
ד"ר משה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותגבריאל04/05/2010
אני רוצה להגיש מועמדות לאוניברסיטאות בהונגריה ללימודי רפואה,. ממה שהבנתי כשאני אסיים שם את לימודי ואחזור ארצה, אני צריך לבצע פה מבחן והתמחות. זה נכון? מה קורה אם לאחר שהוכרתי באופן רשמי כרופא בארץ ויש לי את כל התעודות שאני צריך, אני מחליט לרדת מהארץ לארה"ב למשל או למדינה אחרת. האם אני מוכר שם אוטומטית כרופא או שבכל מדינה יש הליך שיש לעשות כדי להירשם שם כרופא? אם כן, האם זה משהו ארוך ומסובך? ואם אני עושה אתזה, האם זה אומר שלא אוכל לעסוק יותר ברפואה בארץ?
גבריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללמוד לימודי רפואה
רן08/05/2015שלום רב, שמי רן. אני בן 25... אני מאוד רוצה להגשים את חלום הרפואה ולהיות לרופא, לצערי אנשים תמיד אומרים לי שזה מקצוע שלא שווה להשקיע בישבילו את כל השנים, לאנשים תמיד תהיה ביקורת שלישית, אני מאובחן כלקוי למידה ורציתי להתייעץ אתכם, אם עדיף לי ללמוד בישראל למרות שמאוד מאוד קשה להתקבל בארץ.... אך אני חושב שמכיוון שאני מאובחן כלקוי למידה עדיף לי ללמוד בישראל, אשמח לתגובתכם המבורכת
רק שתדעו שלא משנה מה ייקרה, אני לא מתכוון לוותר, אני אהיה רופא גם אם אסיים את ההתמחות בגיל 40, אני רוצה לעשות התמחות בקרדיולוגיה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחני רישוי
ד''ר משה כהן04/05/2010שלום
בחינת רישוי בישראל עושים לא רק בוגרי חול אלא גם בוגרי הארץ
לרוב המדינות מבחן משלהן
לדוגמא בארהב המבחן נקרא USMLE
באנגליה PLAB TEST
לרוב רופאים בוחרים במדינה אחת להתפתח בה בשלב הראשון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים בחול ומלגהאורית03/05/2010
אני לא אוכל להתקבל בארץ והייתי רוצה ללמוד רפואה בחול אבל למשפחה שלי אין את הסכומים שיכולים לאפשר לי ללמוד שם. האם אתם מכירים אוניברסיטה בחול, באירופה, שיש לה איזו תוכנית של מלגות שאליה יכולים להגיש מועמדות אנשים מישראל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלגות
ד''ר משה כהן04/05/2010שלום
האוניברסיטאות לא מעניקות מלגה
קיים החזר כספי של עד 15% משכר הלימוד לתלמידים מצטיינים
קיימות מלגות של קרנות של יהודים באירופה אך הדבר משתנה משנה לשנה.
אני ממליץ על חיפוש אינטרנט יסודי בנושא.
אישית אני מכיר שני תלמידים שקיבלו מימון לימודים מקרנות כאלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית 4 שניםליאור25/04/2010
אני בעל תואר ראשון+שני במשפטים וסיימתי 7 קורסים בביולוגיה באוניברסיטה העברית (סטטיסטיקה, ביוכימיה, ביולוגיה של התא, גנטיקה, מבוא למיקרוביולוגיה, מבוא לביולוגיה מולקולרית ומבוא פיסיולוגיה).
האם ישנה אוניברסיטה כלשהי בחו"ל אליה ניתן יהיה להתקבל, על סמך נתונים אלה, לתוכנית 4 שנתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנית 4 שנתית
רננה קרן26/04/2010שלום ליאור,
תבדוק בתוכנית ה4 שנתית בפולין בחברת MSIP.
תוכל למצוא את האוניברסיטה ב glimudim - דוקטורט רפואה פולין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להיות רופאהרוית21/04/2010
אני כרגע בי"א ואני רוצה להמשיך ללימודי רפואה לאחר סיום התיכון. כרגע הממוצע שלי הוא כמעט 92 (לא כולל את נקודות הבונוס, איתן - 106.5). אני יודעת שצריך גם פסיכומטרי אבל נראה לכם שתהיה לי בעיה להתקבל?< הייתי גם רוצה לדעת איך אני יכולה להיכנס לעתודה כדי לללמוד רפואה בתור עתודאית? אודה לכם על תשובתכם ואם אתם לא יודעים אז הכוונה איפה אפשר לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להיות רופאה
ד''ר משה כהן25/04/2010שלום
אני ממליץ לך להתעניין מול מסלולי העתודה בצבא מהו הסכם לרפואה. למיטב ידיעתי הסכם שונה לעתודאים וללא עתודאים.
ממוצע הבגרות ניראה מצויין. בהצלחה בפסיכומטרי.
בברכה
ד"ר משה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודים במזרח אירופהאורית21/04/2010
מבין כל מדינות מזרח אירופה איפה יותר עדיף ללמוד רפואה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודים במזרח אירופה
רננה קרן21/04/2010שלום נעמה,
לכל אוניברסיטה/ מדינה יש יתרונות וחסרונות. אני ממליצה לך לדבר עם נציגי האוניברסיטאות השונים ועם סטודנטים שלומדים ולהחליט מה עדיף לגבייך
תוכלי למצוא את הנציגים באתר glimudim* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת אוניברסיטה
ד''ר משה כהן25/04/2010השיקול הראשון בבחירת אוניברסיטה הוא תקציבי. התקציב השנתי כולל שכר לימוד ומחייה נע בין 15000-30000 דולר.
שיקולים נוספים: מס' ישראלים בפקולטה, תוכנית הלימוד, האם האונ' משלבת קליניקה בישראל וכו'
בשיקלול כל אלה, אני ממליץ להיבחן ל-2-3 אונ' ולהחליט בין האונ' אליהן התקבלת
בברכה
ד"ר משה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמות למי שעלה ארצהיעל12/04/2010
היי,
קרוב משפחה שלי צריך לעלות ארצה מבריה"מ, שם הוא היה רופא קרדיולוג במשך 10 שנים. מה בדיוק הוא צריך לעשות כדי שיוכל לעסוק ברפואה בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השלמות
ד''ר משה כהן12/04/2010שלום
יש צורך במעבר של בחינת רישוי שנעשה על ידי משרד הבריאות בישראל
בברכה
ד"ר משה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפת לימודנינה07/04/2010
אני מתלטת איפה ללמוד ומה. ואחד הדברים שאני שוקלת הוא רפואה. אני יודעת שאין לי ממש סיכוי בארץ, לכן רציתי לשאול לגבי לימודים בחול. אני יודעת שרבים נוסעים להונגרים וכ'ו ורציתי לדעת באיזו שפה לומדים שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפת לימוד
ד''ר משה כהן12/04/2010שלום
שפת הלימוד במרכז אירופה, כולל הונגריה וצכיה היא אנגלית.
בברכה
ד"ר משה כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)