מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחץ ומיחושיםאלון03/09/2010
שלום,
לפני כארבע חודשים עברתי טיפול שורש מבנה וכתר.(הרופא שעשה את טיפול השורש לא מומחה.)
לאחר כשבועיים של לחץ ומיחושים לא חשתי דבר.
לפני כחודש התחלתי לחוש לחץ ומיחושים בצד שבו נעשה הטיפול.
לחץ בשניים והן לחץ שהוקרן ללחי ולרכה.
הגעתי לרופא השיניים עם התלונה והוא לא ראה שום ממצא קליני לדבריו.
הוא שלח אותי לשיננית לניקוי ולאחר מכן לצילום פנורמי.
הגעתי אליו עם הצילום ולטענתו הוא לא רואה דבר בצילום ולא רוצה לעשות טיפול שלא לצורך.
לטענתו הבעיה כנראה בחניכיים. ההמלצה שלו ללכת למומחה כירורג פה ולסת.
מה דעתכם?
אני לא ממש יודע מה לעשות. ללכת לכירורג? אולי יש בעיה בשן שנעשה בה טיפול שורש?
אולי כדאי לי ללכת לאנדודונט?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלון שלום
ד''ר לאה יעקובי05/09/2010קשה לענות על שאלתך ללא עיון בצילומים.המלצתי היא לקבל חוות דעת מרופא פריודנט(מומחה למחלות חניכיים)ומרופא אנדודונט(מומחה לטיפולי שורש).
יש אפשרות גם לעלות צילומים בפורום,שיקל עלינו לענות על שאלתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SECOND OPINIONאנה29/08/2010
אני בת 45 ונמצאת כבר שנתיים בטיפול שיניים, אני לקראת סוף הטיפול כלומר בשיקום הסופי.
לאחר הרמת סינוס ,השתלת עצם והשתלות שיניים, כבר ראיתי את סוף הטיפול ואז צצה בקשה להשתלת שן היות והשורש לא חזק ,עקרתי והשתלתי שן, עכשו שאני לקראת הסוף שוב הרופא טוען שאני צריכה להשתיל עוד 2 שיניים ולעקור 2 שורשים היות ויש לי עששת והיא שגורמת לי שוב לעקור ואם לא אשתיל את 2 השיניים בעוד שנה בערך אצטרך שוב לעשות את כל התהליך של עקירה והשתלה ומבנים כתרים שאז יעלה לי הרבה יותר כסף.
אני מיואשת וגם שילמתי המון המון כסף למי אפשר לפנות לקבלת ייעוץ נוסף ???????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנה שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר31/08/2010אני מבין את התיסכול שאת חשה. קשה לתת יעוץ לפי התיאור שלך בלבד. יש צורך בצילומים של לפני הטיפול וצילומים עדכניים על מנת להכין תוכנית טיפול.
אכן את מדווחת על שינויים דרמטיים. בד"כ ניתן לחזות או לפחות להתריע על מצב השיניים אשר לגביהן אין תחזית ברורה.
מאידך ישנם מקרים בהם תוכנית הטיפול משתנה בהתאם לשינויים שחלים בפה המתרפא ואשר לא ניתן היה לחזות אותם מראש.
מאחל לך בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שן מתחת לגיל 18 (בגיל 16)revital25/08/2010
שלום, בתי היתה בת 13 כשהתחלנו טיפול גשר בשיניים בשל מחסור מולד בשני שיניים, עם סיום הטיפול נתנו לה פלטה עם שן תותבת בכדי לשמור על רווח במקום עד הגיעה לגיל 18.
כעבור שנה נראה לנו שאין מספיק מקום לשתל. והרופאים במכבי (שם עשינו לה פלטה) אמרו שלעשות לה שתל בהקדם בכדי שהמקום לא ייסגר.
אני יודעת שאסור לעשות שתל מתחת לגיל 18, האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוויטל שלום
ד''ר ניצן שלזינגר27/08/2010מה הכוונה "המקום יסגר"?
האם בתך עדיין עם הפלטה?
במידה ועדיין ביתך משתמשת בפלטה הרי שאין סיבה שהמקום יסגר. במידה ומראש לא היה מספיק מקום לביצוע שתל הרי שיש "לייצר" את המקום ומבחינתכם ישור השיניים לא הסתיים.
יתכן ויהיה מקום לשתל אולם לא תהיה מספיק עצם ואז בנוסף להשתלה יהיה צורך בביצוע השתלת עצם.
לגבי הגיל אצל בנות ניתן לבצע השתלה בגיל מוקדם מגיל 18 הכל תלוי במידת הבגרות וההתפתחות האישית של בתך. ניתן להתיעץ עם רופא המומחה לגדילה אשר יכול לקבוע האם הגדילה של בתך הסתיימה (בד"כ שנה לאחר קבלת המחזור) . במידה והגדילה הסתיימה הרי שניתן לבצע את ההשתלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שיניים בלייזראביטל20/08/2010
פניתי ליעוץ לדר מסוים מומחה בהשתלות שיניים בלייזר
לאחר עיון באינטרנט נכתב שאין דבר כזה השתלה מלאה בלייזר
כמו כן נאמר כי הפעולה בלייזר בעייתית כי מדובר בצריבה ויכול
לפגוע ברקמות ושהריפוי כואב בדיוק כמו ביצוע שתלים בצורה המסורתית
האם נכון? מה המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אביטל שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר20/08/2010השימוש בלייזר לצורך השתלה של שתל דנטלי אינו מוסיף ואף לעיתים גורע.
אכן בחיתוך עם לייזר כלי הדם נצרבים ולמעשה אין דימום. דימום רצוי מאוד לצורך תהליך הריפוי במקום בו יש דימום יהיה ריפוי.
לעיתים אנחנו הרופאים יוצרים דימום באופן מכוון על נמת לקבל ריפוי טוב יותר בהמשך.
בהשתלת שתל דנטלי בד"כ אין כאבים ושימוש בלייזר יכול ליצור מצב בו האיחוי של הרקמה מתרחש לאט ודווקא אז יכולים להווצר כאבים.
המלצתי לבצע השתלה בדרך המקובלת ללא שימוש בלייזר.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשברה המחט בתוך התעלהאלי17/08/2010
שלום רב.
במהלך טיפול השורש של השן 47 שליד השן בינה נישבר המחט האחת התעלות . הרופא אמר לי שאפשר לצקת על המחט . האם זה נכון? וזה לא גורם לזיהום בעתיד? ומה ניתן לעשות ? מחכה לתשובה בלחץ. בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלי שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר20/08/2010לעיתים במהלך טיפול שורש הפוצר ("המחט") עלול להשבר.
במידה והשורש לא היה דלוק מלכתחילה הרי שאין בזה בעיה ובד"כ הטיפול יצליח וניתן לאטום את התעלה.
במידה והמכשיר נשבר קרוב לפתח התעלה שווה לנסות להוציאו.
במידה והשורש היה דלוק הרי שיש לנסות להוציא את הקצה מתוך השורש.
ניתן לפנות למומחה לטיפולי שורש אשר ביחד עם מיכשור מיוחד כגון מיקרוסקופ ומכשירים אולטראסוניים ינסה להוציא את הקצה השבור ולבצע ניקוי וחיטוי התעלה ויסיים את טיפול השורש.
במקרים בהם לא ניתן להוציא את המכשיר מן התעלה יש לשקול סיום טיפול השורש ומעקב ובמידת הצורך ביצוע של נקוי השורש ע"י כניסה מצד החניכיים אל קצה השורש- במידה וניתן.
בברכה ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוגלה בשן בינהסיוון13/08/2010
שלום -)
יש לי מוגלה ליד השן בינה האחורית ורציתי לדעת האם זה מחייב בדיקה אצל רופא שיניים או שניתן לטפל בה לבד בבית?
העניין הוא שאני נמצאת כרגע בחו"ל ולא מעוניינת כל כך לגשת לרופא שיניים שאני לא מכירה.
אשמח לתשובה בהקדם, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סיוון שלום
ד''ר ניצן שלזינגר13/08/2010רצוי להבדק אצל רופא שיניים .
במידה וכבר חווית את התופעה הזו בעבר ואת יודעת בדיוק את הגורם, יתכן ותוכלי ליטול אנטיביוטיקה. אולם בכל מקרה עליך להגיע אל הרופא המטפל בהקדם ולטפל בגורם עצמו ולא בסימפטום בלבד.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בשיניים קבועות מלידההילה06/08/2010
שלום שמי הילה ואני בת 16,
כבר בגיל צעיר מאוד השיננית הבחינה שחסרות לי שיניים קבועות בפה, לא יחסנו לזה חשיבות רבה. לפני כ4 שנים נוכחנו לגלות בטיפול אורטודנטי שאכן חסרות לי 2 שיניים בלסת העליונה ו3 שיניים בתחתונה. השיניים התחתונות יציבות מאוד והרופאים מעריכים שהן יכולות להחזיק מעמד עד גיל מבוגר, לעומת זאת השניים העליונות פחות יציבות (מדובר בשיניים קדמיות) מתוכן אחת חלשה באופן משמעותי ולמרות שאני מנסה לשמור עלייה ככל יכולתי, אני מרגישה שהיא עלולה לפול כל רגע.
את ההשתלות אני יכולה לעשות רק מגיל 18 ומעלה, ולא ברור לי מה האופציות אם יום אחד אני מתעוררת שלי שן קדמית עד גיל 18.
אשמח לתשובה, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הילה שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר07/08/2010חוסר מולד של שינים הינו דבר נפוץ יחסית.
גם אם השן הקדמית תנשור עוד לפני גיל 18 ניתן יהיה לבצע שיחזור זמני להשלמת השן- או ע"י גשר של אותודונטיה או ע"י הדבקת הכותרת של השן שנשרה אל השיניים הסמוכות.
אל חשש יש פתרונות לכל מצב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת סינוס ושתלאיתן04/08/2010
יש לי שתי שאלות.
1) יש לי תור להרמת סינוס וושלושה שתלים בלסת העליונה צד שמאל.
לאחר שלושה שבועות אני טס לחו"ל לחודש. האם כדאי לבצע את הניתןח הזה או
לדחות אותו? האם צפויים סיבוכים?
2)הרופא רשם לי לקחת תרסיס NASONEX שלושה שבועות לפני הטיפול.
לאיזה צורך זה נועד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איתן שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר04/08/2010בד"כ לא צריכה להיות בעיה בטיסה לחו"ל לאחר שלושה שבועות מן הניתוח.
בהרמת סינוס יש אפשרות לתופעות כגון - נפיחות , כאבים או שטף דם , אולם תופעות אלו חולפות . קיים סיכוי לסינוסיטיס - - אולם לצורך כך נוטלים אנטיביוטיקה לפני ואחרי הטיפול וכמו כן מבצעים את הטיפול אצל רופא מנוסה.
תרסיס NASONEX משמש לפחתת הגודש ברריות של האף והסינוס - הדבר נועד למנוע מן הרריות להתנפח לאחר הרמת הסינוס וכך להפחית את הסיכוי לסינוסיטיס.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע שחור סביב השן לאחר הארכת כותרתצ02/08/2010
היי
הייתה לי שן עם טיפול שורש ומבנה שנשברה,מתחת לקו החניכיים, אחד האופציות הטיפוליות הייתה ניתוח להארכת כותרת.
נכון לעכשיו יש מבנה יצוק עם כתר זמני.
עבר כשבועיים לאחר ניתוח הארכת כותרת, אך נשאר פגנט שחור סביב השיניים. האם זה תקיו? ממה זה יכול לנבוע? האם זה יעבור? האם יש דרך לטפל בכך?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צ שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר04/08/2010קשה לתת תשובה על סמך התיאור שלך . אנסה לתת תשובה-
לשן שעוברת טיפול שורש יש נטיה להשחרה ( היא הופכת לכהה יותר וכך גם השורש שלה.
בניתוח הארכת כותרת מורידים חלק מן החניכיים על מנת לאפשר התקנת כתר בצורה נכונה . כתוצאה מכך סביר שחלק מן השורש ישתקף דרך הרווח שנותר בחניכיים והמראה יהיה של צבע כהה.
לאחר שהחניכיים מבראים הרופא יתקן את ההשחזה של השן ויסגור את הרווח הזה ע"י הכתר.
ישנם מקרים בהם החניכיים שקופים או דקים ואז הצבע הכהה של השורש בכל מקרה משתקף.
בהצלחה. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
צ04/08/2010בניתוח הארכת כותרת שייפו לי קצת גם את העצם
הצבע השחור הוא על החניכיים, האם זה משנה איכשהו את מה שאמרת?
בתודה מראש
צ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צ שלום
ד''ר ניצן שלזינגר07/08/2010כמו שציינתי קשה לתת תשובה מדוייקת ללא בדיקה.
עדיין יתכן וקיימת השתקפות של השורש הכהה ואז הפתרון הוא כתר ללא מתכת שמגיע ומכסה את השן עד החניכיים.
מאידך צבע שחור יכול להיות גם מפרורים של סתימת אמלגם (סתימה כסופה) אשר צובעים את החניכיים - כמו כתובת קעקע. במידה וכך הטיפול היחידי הינו של סילוק הרקמה הצבועה וביצוע שיחזור של החניכיים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור נגד כאבים>>>>דנית29/07/2010
עקרתי שן עם תפרים וקיבלתי אטודולק 400 מג. לא ממש עוזר לי לכאבים. האם ניתן להחליפו באקומול הנפוץ והטוב תמיד עבורי, או באופטלגין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלי שלום
ד''ר ניצן שלזינגר29/07/2010ניתן לשלב בין אתודולאק ( אתופאן) לבין אופטלגין או אקומול ואפילו לקבל אפקט סינרגיסטי ( כלומר השילוב נותן השפעה הרבה יותר טובה ).
לא לשכוח ליטול את הכדורים הללו על קיבה מלאה.
החלמה מהירה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק יממה לאחר העקירה-
דנית31/07/2010שהייתה עם תפרים +חומרים לחיזוק העצם מסוגים שונים, החלה התנפחות גדולה שבאה לידי ביטוי בלחי (כמו כחצי כדור).
זה מקובל?א ני נוטל אנטיביוטיקה אוגמנטין.
ממה הנפיחות בלחי? בפגיעה בלחי או פגיעה בחניכיים?
להניח קרח עטוף על הלחיים מבחוץ?
ליטולצ לחלל הפה קוביות קרח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
דנית31/07/2010מדוע שלא להסתפק באקומול/אופטלגין כאשר רק הם אפקטיביים?
האם יש חשיבות לכדורים האחרים האנטי דלקתיים אנתופן- גם שלכאורה הם לא מסייעים לכאב?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אלי שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר04/08/2010יש חשיבות בנטילת כדורים נגד כאבים בכך שהם מפחיתים את התגובה הדלקתית. מצד שני אין חשיבות לקחת דווקא אטופאן. נמצא כי השילוב של אטופאן עם אופטלין מפחית באופן ניכר את הכאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילת כתר משתל במהלך שהיה בחו"לניר29/07/2010
שלום רב!!
כרגע אני נמצא בתאילנד ונפל לי כתר משתל, כתר שנעשה לפני 3 חודשים.
לאחר שהכתר נפל יכולתי לשים אותו על המבנה שעל השתל והוא ישב טוב יום לאחר מכן הלכתי לרופאה והיא ניקתה והדביקה את הכתר היא המליצה לי להשתמש בדבק קבוע שאת זה אני לא רוצה,
בכל אופן הכתר נפל די ישר אחרי ועכשיו כשאני שם את הכתר על המבנה אז הוא לא יושב ממש טוב אלה מתנדנד.
יש לי 2 שאלות:
1)יכול להיות שהרופאה פגעה בהתאמה של הכתר למבנה כשהיא ניקתה אותו? זה היה עם מכשיר חשמלי שנראה קצת כמו מקדח.
2)אני לא הולך לחזור לארץ בקרוב, יש לך המלצה מה כדאי לעשות?
תודה מראש - ניר.9530* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניר שלום
ד''ר ניצן שלזינגר29/07/2010
אני לא יכול לדעת עם מה הרופאה ניקתה את הכתר - במידה וזה מקדח זה פחות טוב , אולם יתכן והיא ניקתה עם מכשיר אוטראבוני - כמו זה של ניקוי אבן ואז לא נגרם שום נזק.
המלצתי לך - שמור את הכתר ונקה היטב את אזור המבנה כל יום - החניכיים יגדלו ויסגרו חלק מן המקום המיועד לכתר ( יתכן וזה מה שמונע מן הכתר להגיע למקומו כעת).
כשתחזור לארץ לך אל הרופא המטפל והוא יסלק את החניכיים שמפריעים לישיבה של הכתר ויחזיר את הכתר למקומו.
תהנה בטיול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה והשתלהדנית27/07/2010
בן כ 50 . שוכנעתי כבר לערוך קודם עקירה ורק אחריה בחלוף זמן השתלה . מדובר בלסת עליונה ותחתונה.האם אוכל לפחות לקצר את משך ההמתנה או שזה חייב להיות הפרש של כמה חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלי שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר29/07/2010שוכנעת?????????? -האם היה צריך לעקור או לא????
ניתן לבצע עקירה ומיד באותו הזמן השתלה- הדבר תלוי בקיום דלקת במקום ובמצב העצם.
במידה וקיימת דלקת חריפה עם הפרשה הרי שיש להמתין כ 3 חודשים לפני ההשתלה.
במידה וקיים חוסר גדול של עצם הרי שיש לבצע בנית עצם לפני ביצוע הההשתלה.
במקירם אחרים ניתן לבצע את השתל ביחד עם ההעקירה.
בכל מקרה הדבר נתון לשיקול דעתו של הרופא המטפל.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתראורלי25/07/2010
שלום רב,
יש לי 3 כתרים צמודים בחלק העליון של הפה כשאני מנקה שם עם חוט דנטלי יש ריח לא נעים
ממה זה יכול להיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניסים שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר29/07/2010בגשר של 3 יחידות בד"כ קיים כתר אחד אשר רוכב על החניכים(ללא שורש מתחתיו)- לכן לעיתים מצטבר במקום מזון ורובד של חידקים - לשאריות הללו יש ריח לא נעים ובניקוי אתה מסלק אותם ולכן יש לחוט הדנטלי ריח.
במידה וניתן רצוי להשתמש במברשות הנכנסות בין הכתרים - אלו מברשות קטנות הנראות כמו מברשות בקבוקים - ניתן להשיג בבתי המרקחת - יש גדלים שונים - יש להתאים את הגודל הרצוי.
בנוסף מדי פעם ניתן להספיג את המברשת הזו עם ג'ל קורסודיל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעלה שלא אותרהאורלי25/07/2010
שלום רב,
אני לאחר טיפול שורש בשן 35
כמה תעלות יש בשן זו?
והאם עי צילום נשך ניתן לראות אם תעלה לא אותרה בטיפול שורש ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שובל שלום
ד''ר לאה יעקובי28/07/2010אני מאריכה שהשאלה הקודמת גם שלך,אז אענה על שניהן.בדרך כלל יש רק תעלה אחת בשן 35,נדיר ,אבל קורה שיש שתי תעלות או יותר.צילום פריאפיקלי מראה את כמות התעלות ומאתר תהליכים דלקתיים מסביב לרקצות השן.
בקשר לשן שלך ללא צילומים קשה להגיד מה מטריד אותךתאך יתכן ויש סדק בשן תצריך לבדוק את האפשרות הזאת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בכתר חדשאורלי23/07/2010
שלום רב
בחודש מאי השנה נשברה לי חתיכת שן 35 עקב אכילת בוטן אמריקאי
הרופא שיניים עשה צילום ואמר שצריך טיפול שורש מבנה וכתר
עשיתי טיפול שורש ואחרי שבוע מבנה ועכשיו אני עם כתר קבוע עם דבק זמני כי יש כמה בעיות
לאחר המבנה התלוננתי שיש לי כאבים בבשר לא כשאני אוכלת משהו
אלא כשאני נוגעת שם אני מרגישה רגישות בבשר
אציין כי כל הזמן הזה שביצעו לי את הטיפולים לא אכלתי על הצד הזה כך שאין שם שאריות של אוכל או משהו וגם אציין שאין לי כאבים בזמן אכילה שינה או חום קור זה לא העניין רק בזמן שאני נוגעת שם
הרופא אמר לי שהוא לא רואה סיבה לתחושה שאני מתארת
וגם הצילום נראה בסדר
המשכנו את הטיפולים זה אומר עשה כתר זמני ואחכ כתר קבוע עם דבק זמני
ועדיין כשאני מזיזה את הכתר יש כאבים בבשר משני צידי השן וגם בחיבורים בין השן הקודמת לבין השן של הכתר
כשאני מקישה עם האצבע בשולים של הכתר אני מרגישה לעומת השיניים האחרות מזיזה את הכתר ימינה ושמאלה מרגישה כאב וגם עשיתי שיננית ובאזור של הכתר בבשר יש רגישות
אינני יודעת מה לעשות כבר חודשיים אני הולכת כל שבוע למרפאת השיניים והם לא יודעים מה לעשות. כל שבוע עושים צילום הצילום נראה בסדר .
אני ממש מיואשת לא יודעת מה לעשות
מה את מציעה לי לעשות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניסים שלום,
ד''ר ניצן שלזינגר29/07/2010קשה לייעץ על סמך התיאור שלך ובנוסף אתה מדווח כי נבדקה מספר פעמים ועידין עם צילומי הרנטגן לא ראו ביעה .
מאחר ועיקרה תלונה שלך היא על החניכיים ("הבשר" ) הרי שאולי כדאי להתייעץ עם מומחה למחלות חניכיים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)