פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• השתלה או כתרים
    רות שטייניץ
    28/01/2011

אני בת שמונים ועלי לעבור טיפולים בשני מקומות בלסת התחתונה.
    הוצעו לי שתי אופציות: עקירות, טיפולי שורש וכתרים או: עקירות והשתלות.
    אודה לכם אם תבהירו לי איזה טיפול עדיף ומדוע אנא קחו בחשבון את גילי ותוחלת החיים שלי
    רות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השתלה או כתרים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלה או כתרים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    31/01/2011

רות שלום,

ההחלטה לגבי שיקום על גבי שיניים ע"י כתרים או ביצוע שיקום הנתמך בשתלים צריכה להיות עניינית ועל פי הנתונים הקיימים.
    על מנת להחליט איזו משתי האופציות טובה יותר , יש לבצע בדיקה + צילומים.
    תוחלת החיים של כתר ושל שתל אינם קשורים להחלטה לגבי הטיפול. המספרים הללו הינם רק ממוצעים אשר מושפעים מן המצב הספציפי של השיניים והלסת.
    לגבי הגיל שלך ניתן לבצע שתלים גם בגיל מבוגר התנאי הוא שאין מגבלה רפואית סיסטמית.
    מאחל בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים וחלמה
    מי
    27/01/2011

הי , הושתלו לי 2 שתלים וכבר קרוב לחודש המקום לא מחלים, מה האפשרויות ולמה זה קורה, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים וחלמה

הוספת תגובה

• שתלים וחלמה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    31/01/2011

מי שלום,
    קשה לתת חות דעת על פי הנתונים הללו בלבד.
    בכל מקרה ממליץ לך לפנות אל הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיספוס של רופא
    יאנה
    24/01/2011

שלום יש לי שאלה . הלכתי לכללית סמייל רופא בדק אותי ונתן תוכנית טיפול קיבלתי הצעת מחיר שילמתי. ומתי שהתחלתי בטיפול אצל רופא אחר שמתמחה בטיפולי שורש הוא אמר לי שאני צריכה לעשות עוד טיפול שורש בנוסף לכל תוחנית שניתנה לי אז כך שאני צריכה לשלם עוד .זה בסדר? אני צריכה לעשות כתרים בשניים קדמיות מזרכוני אז רופא ראשון פיספס בבדיקה טיפול שורש האם הרופא הזה הוא בסדר או שלהחליף רופא ?

לקביעת תור
    סגירה
    פיספוס של רופא

הוספת תגובה

• פיספוס של רופא - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    26/01/2011

יאנה שלום,
    קשה לתת לר תשובה מאחר והנתונים אינם מצויים בידי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גשר
    יוסי סטיל
    23/01/2011

האים ניתן להתקין גשר שנישען על שתלים וגם על שיניים שהושחזו כדי לקבל חוזק מקסימלי ולהימנע מכתרים מפוצלים ,או שאין לערבב בניהם

לקביעת תור
    סגירה
    גשר

הוספת תגובה

• גשר - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/01/2011

יוסי שלום,
    לא רצוי לחבר גשר על שתלים ושיניים . הבדר נובע מאופי החיבור השונה של השיניים לעצם הלסת לעומת החיבור של השתלים.
    השיניים מחוברות ללסת ע"י סיבים אשר מאפשרים לשן לזוז ולספוג זעזועים. השתל מחובר ישירות לעצם כמו בורג בתוך עץ. לכן כאשר גשר מחבר שתלים לשניים ומופעל עליו כוח הרי שהשיניים שוקעות ואילו השתלים נותרים במקומם ומועל עלים לחץ גדול מזה שתוכן שהם יקבלו . לעיתים הדבר גורם לכישלון של השתלים ושל השיניים בהמשך.
    מקווה שהייתי לעזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב לד"ר ניצן, מרות.
    רות
    17/01/2011

שלום ד"ר ניצן היקר.

ראשית מתנצלת שלא יכולתי להגיע אליך.ומבקשת להודות לך על האיכפתיות שאתה מפגין כלפי ובכלל בפורום.
    החלטתי להעזר באבחנה וביעוץ שלך,אמרת שעל פי הסי.טי שלי ניתן לעשות הרמת סינוס סגורה ולא הרמת סינוס פתוחה,מפני שיש מעט עצם ומקום.
    ובטרם אעשה את הניתוח והשתלים (להזכירך בחודש דצמבר שכתבתי לך שחסרות לי שיניים 15.16.17 )אני מגיעה למרפאה על מנת לעשות ניקוי חניכיים, אם אינני טועה קוראים לזה הקצאת שורשים, בכל פעם צד של לסת, עם הרדמה מקומית.
    אתמול עשיתי את האחרון והשיננית אמרה לי כי לא ניתן לעשות שתלים עד שהכל
    מטופל , כלומר שלא יהיה דלקות שיניים,כי אם אעשה זה לא יחזיק מעמד.
    במקביל הפיוטנד שאמור לעשות לי שתלים+הרמה סגורה לא דיבר איתי על
    ניקוי חניכיים או טיפולים כאלו ואחרים.
    באופן אישי אני לא מרגישה כאבים או דלקות, אני מצחצחת תמיד, אצל שיננית תמיד, סתימות וכו'.
    אני שוב בדילמה, כל אחד אומר משהו אחר, מלא דעות ותהליכים, ואין לי מושג מה כדאי או עדיף ואני עובדת עצות.מבקשת סיוע ביעוצך.
    תודה על הכל
    רות.ן

לקביעת תור
    סגירה
    שוב לד"ר ניצן, מרות.

הוספת תגובה

• שוב לד"ר ניצן, מרות. - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    17/01/2011

שלום רות,
    חשוב שבאזור המנותח השיניים הסמוכות יהיו לאחר ניקוי אבן וללא פלאק. אני נוהג להזמין את המטופלים לניקוי אבנית לפני הטיפול וממש לפני תחילת הטיפול אני מבצע ניקוי נוסך של השיניים הסמוכות, כך שכאשר אבצע את הטיפול לא יהיה פלאק או אבנית אשר יגרמו לדלקת באזור השיניים הללו והאיחוי של החניכיים יהיה מהיר.
    בהצלחה, :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל יחיד או שניים בשן טוחנת?
    אייל
    05/01/2011

לכולם שלום,
    בימים אלו התחלתי תהליך של השתלת שיניים - שתי שיניים טוחנות בלסת התחתונה.

רופא השיניים ממליץ להשתיל שני שתלים בכל שן מכיוון שזו שן טוחנת. העניין ייקר לי את התהליך בשני שתלים נוספים. אין לי בעיה לשלם יותר ע"מ להבטיח את הצלחת התהליך, אך הייתי רוצה לשמוע דעות נוספות.
    האם צריך שני שתלים עבור שן טוחנת? אם לא תמיד, באילו מקרים כן?

תודה רבה, אייל

הוספת תגובה

• שתל יחיד או שניים בשן טוחנת? - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/01/2011

אייל שלום,
    שתל אנור להחליך שורש - ואכן בשיניים טוחנות אשר בנויות משני שורשים רצוי לבצע שני שתלים עבור כל שן . הסיבה הינה הנדסית מיסודה, רצוי לתת תמיכה טובה לשן הטוחנת אשר עליה מופעל עומס סגרי רב.
    - אולם לא תמיד ניתן - תלוי במרווח שיש בין השיניים הנותרות.- במידה והמרווח עולה על 14 מ"מ - ניתן לבצע .
    במידה ומדובר בשתי שיניים סמוכות אותן יש לשקם - ניתן להסתפק ב 3 שתלים המרווחים באופן נכון.
    בהצלחה:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתל האם חובה לעשות
    דינה
    04/01/2011

בס"ד

עקרתי שן ונאמר לי כי עלי לעשות שתל.

היות והמחיר גבוה ואין באפשרותי כרגע לעשות

האם חייב לעשות שתל או שאפשר להשאיר את המקום ללא שן.

האם זה יזיק בעתיד.

תודה

דינה

לקביעת תור
    סגירה
    שתל האם חובה לעשות

הוספת תגובה

• שתל האם חובה לעשות - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/01/2011

דינה שלום,
    עקירת שן גורמת למספר דברים :
    1. ספיגת העצם באזור העקירה - בטווח של 3-6 חודשים מן העקירה מתרחשת באזור העקירה ספיגה מואצת של העצם במימד הגובה והרוחב של העצם . לאחר מכן ממשיכה הספיגה אולם בקצב איטי.
    2. השיניים הסמוכות לחוסר השן נוטות אל החלל שהשן הנעקרת הותירה - דבר שגורם לסגירת המרווח של אזור העקירה בד בבד עם יצירת מרווחים עם השינים הסמוכות להן וסיכוי לדחיסת מזון בין השיניים ביחד עם התפתחות עששת.
    3. השן הנגדית ( זו מן הלסת הנגדית לשן שנעקרה) ממשיכה לבקוע, ויוצרת הפרעה בסגר ביחד עם איבוד נקודות מגע עם השיניים הסמוכות לה דבר שיוביל לדחיסת מזון ועששת. לעיתים בשלב בו רוצים לפתור את בקיעת היתר יש לקצר את השן עד כדי טיפול שורש ואפילו עקירה.
    4. לעיסה חד צידית- בד"כ תהיה העדפה ללעיסה על הצד בו לא חסרות שיניים ולכן הלעיסה תתבצע בצד בו לא בוצעה העקירה- דבר שיגרום לעומס יתר על המפרק, השרירים והשיניים , עומס זה יכול לגרום לנזקים לא הפיכים. בצד בו תהיה פחות לעיסה תצטבר אבן.
    התהליכים הללו מתרחשים בצורה חלקית או מלאה , באופן מהיר או איטי, - אבל חשוב להבין שיש לשקם את השן החסרה על מנת להמנע מכל הנ"ל.
    גם בהתייחס לשיקול הכלכלי - לאחר שהנזקים הללו מתרחשים יעלה הרבה כסף לפתור את שלל הבעיות שנוצרו.
    המלצתי לך לפתור את חוסר השן בהקדם.
    בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקירת שן בריאה
    רועי
    03/01/2011

שלום
    אני בן 27. אני סובל מצפיפות בלסת התחתונה שגורמת לניב השמאלי לבלוט אל הקו של הלסת העליונה. מכיוון שהדבר הציק לי פיזית פניתי לאורטודנט שהציע כמו שציפיתי לעקור את השן הסמוכה (אחת מארבע החותכות) וליישר את הלסת. התוצאה הסופית של חוסר הסמטריה הרתיעה אותי מפתרון של יישור שיניים, ושאלתי היא האם ניתן לפתור נקודתית
    את הבעיה של הניב, היינו, לעקור ולהרכיב שתל קטן יותר ברווח שנוצר? האם יש מרווח מינימלי להכנסת שתל? מה עליי לקחת בחשבון מבחינת סיכון של פגיעה בשיניים הסמוכות, זמן ריפוי, תחזוקה ארוכת טווח?

הרבה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עקירת שן בריאה

הוספת תגובה

• עקירת שן בריאה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/01/2011

רועי שלום,
    הפתרון הנכון הוא להתייעץ עם אורתודנט ובמידה ועקירת שן חותכת מספקת את המקום הדרוש להכנסת הניב למקומו , הרי שזה הטיפול הנכון. אומנם לא תהיה סימטריה אולם עליך לזכור כי במידה והשיניים יהיו מסודרות נכון , לא ניתן יהיה להבחין כי חסרה שן אחת.
    בכל מקרה ניב הינה שן עם שורש עמוק ומהווה את הציר והמעבר בין השיניים החותכות למלתעות ולכן נמנעים מלעקור את השן זו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שיניים ותחושת זרם לאחר השתלה
    רוני
    30/12/2010

שלום רב
    לפני 3 חודשים עברתי השתלת שן בלסת עליונה צד שמאל ,
    לפני כ שבועיים עברתי השתלת שן בלסת תחתונה צד שמאל
    לפני מספר ימים החלתי להרגיש כאבי שינייים בצד שמאל רק בשעות הערב
    לא כאבים חזקים אבל מציקים לעיתים אני מתעורר בלילה מהכאבים שמלוווים בהרגשה
    של זרם חשמלי בפה
    נבדקתי אצל הרופא לא נתגלה דבר
    בוצעה בדיקת קור לא הרגשתי כאבים בבדיקה אבל בלילה שוב חזרו הכאבים
    האם יש הסבר לבעיה ?

הוספת תגובה

• כאבי שיניים ותחושת זרם לאחר השתלה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    01/01/2011

רוני שלום,
    קשה מאוד לתת יעוץ על סמך התיאור שלך.
    גם הרופא שלך שבדק אותך עם צילומים ובדיקה קלינית לא הצליח לזהות את מקור הבעיה .
    ממליך לחזור אל הרופא המטפל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שן לשימור עצם הלסת
    מיכאל
    22/12/2010

היי.

עברתי היום עקירת שורש שהרקיב תחת כתר (עד שהכתר נפל), מהלסת התחתונה.

מכיוון שהשיניים משני צדדי השורש הם גם כן אחרי טיפול שורש עם כתרים, הרופא המליץ לי לשים גשר, כי לא תהיה פגיעה בשיניים אלו כבר.

במשפחה\חברים מצד שני ממליצים בחום על שתל, אשר לטענם חיוני בגיל צעיר יחסית (שנות העשרים המאוחרות) לשימור עצם הלסת לעתיד.

אשמח לשמוע כל דעה נוספת פה.

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שן לשימור עצם הלסת

הוספת תגובה

• השתלת שן לשימור עצם הלסת - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2010

מיכאל שלום,
    כאשר חסרה שן אחת תמיד קיימת הדילמה האם לבצע גשר 3 יחידות או שתל .
    עצם אשר השן שהיתה בה נעקרה בד"כ נספגת והשתלה של שתל יכולה לשמור את העצם יותר טוב לאורך זמן.
    במקרה שלך אני מבין כי השיניים משני הצדדים עברו טיפולי שורש ניתן לשקול ביצוע גשר .
    מאידך במידה והכתרים על השיניים הללו תקינים ויש מספיק עצם לביצוע של שתל - הרי שעדיף לבצע שתל.
    במידה והכתרים אינם תקינים ובכל מקרה יש להחליפם ניתן לשקול ביצוע של גשר.
    ניתן כמובן גם להחליף את הכתרים (במידה ויש צורך בכך) וגם לבצע את השתל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שן לשימור עצם הלסת

מיכאל
    25/12/2010

היי.

הכתרים בסדר גמור, אפילו הבנתי שבשביל הגשר הוא יצטרך לשנות את צורתם, כך שהשתל יאפשר לשמור על צורתם המקורית.

אכשיו עוד שאלה - הבנתי שבחו"ל יש טיפולים בהם קיים חומר דמוי עצם, שמופק באופן מלאכותי, או מעצם של פרות, ויכול להיות מושתל בתוך ארובת השן שנעקר בתוך הלסת, וכך נותן מחליף את השתל ונותן שימור עצם של 90% מהשתל.

עושים כאלו טיפולים גם בארץ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שן לשימור עצם הלסת - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    27/12/2010

מיכאל שלום,
    בנית עצם או שימור של מכתשית לאחר עקירה - הינם טיפולים שכיחים ומקובלים . שנים רבות הטיפולים הללו מבוצעים בהצלחה גדולה( גם בארץ- לידיעתך רפואת השיניים הארץ הינה מן המובילות בעולם ביער בנושא שלים דנטליים והשתלות עצם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לאחר השתלת שיניים
    כהן רוזי
    19/12/2010

עברתי השתלת שיניים הן בלסת העליונה והן בלסת התחתוה שנמשכה הרבה זמן. אחרי שהכתר בלסת העליונה הודבק סופית, התחלתי לחוש בעיקצוצים וכאבים חדים הדומים לזרם חשמלי בלחי הימנית שהלכו והחריפו עם כל תזוזת שרירי הפנים ושלא מאפשרים לי אפילו נגיסת מזון.רופא א.א.ג הפנה אותי לכירורגיה פה ולסת.
    האם יתכן ונפגע עצב בפנים כתוצאה מההשתלות? ואם כן האם זה עלול להמשך הרבה זמן?

לתשובתכם המהירה אודה.

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לאחר השתלת שיניים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2010

רוזי שלום,
    האם התחושה הזו החלה מייד לאחר ההשלה או רק לאחר התקנת הכתר הקבוע?
    במידה ורק לאחר התקנת הכתר הרי מאחר ולא היתה פרוצידורה כירורגית לא סביר שהעצב נפגע.
    יתכן והכתר יוצר מצב בו הכתר דוחס מזון אל החניכיים ולכן נגרם כאב מן המקום.
    ממליץ לך לחזור אל הרופא שיניים המטפל ולהתייעץ איתו.
    מאחל לך הצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום לאחר שתל
    איתן
    15/12/2010

אתמול ביצעתי 3 שתלים בלסת עליונה +השתלת עצם +הרמת סינוס.
    כמה זמן עלי להמתין עד לחשיפת השתלים? כמה זמן מחשיפת השתלים אני כבר אוכל להיות עם כתרים קבועים?

לקביעת תור
    סגירה
    שיקום לאחר שתל

הוספת תגובה

• שיקום לאחר שתל - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2010

איתן שלום,
    התשובה לשאלות הללו תלויה בכמה עצם בסיסית היתה וכמה עצם הוספה.
    רופא השיניים שלך אמור לתת לך את התשובות הללו עוד לפני ביצוע הטיפול.
    בכל מקרה במידה והוספה עצם רבה לסינוס כך שרוב האחיזה של השתלים היא בעצם החדשה , הרי שיש להמתין כ 9 חודשים עד לחשיפה ואז עד כחודש עד לסיום השיקום.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש
    גילת
    14/12/2010

שלום, אני מחפשת בבקשה המלצה על מומחה לטיפולי שורש באיזור חולון/ראשון לציון/תל אביב/בת ים. חשוב לציין כי כבר פניתי למומחה מעולה, אך זה דרש ממני כ-2300 ש"ח עבור חידוש טיפול שורש, לא כולל כתר, ואינני יכולה להרשות לעצמי לשלם סכום כה גבוה לצערי.. האם יש מומחה טוב אשר יקח לי כמחצית מסכום זה? תודה לך!

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• טיפול שורש - תגובה

ד''ר לאה יעקובי
    15/12/2010

שלום גלית אני מניחה שינפורמציה שאת מחפשת תמצאי בדפי זהב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים וכתרים
    יהודה אלמנובי
    13/12/2010

שלום.

אני מעוניינת לשאול האם ידועה השיטה כל שתלים וכתרים שרופא מתקין לפצייאנט ואינו
    מתקין אותם באופן קבוע אלא באופן זמני לתמיד.

כלומר ,במידה ומתי שהשן זזה או אינה קבועה מספיק יש לגשת לרופא על מנת שידביק אותם שוב היטב .

זו שיטה ידועה ? ומה דעתך עליה ד"ר ?

תודה ויום טוב ,
    שרית.

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים וכתרים

הוספת תגובה

• שתלים וכתרים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    13/12/2010

שרית שלום,
    השאלה אינה ברורה.
    האם הכוונה לכך שהכתרים מודבקים בדבק זמני על גבי השתלים?
    במידה וכן - הרי שכך יש להדביק את הכתרים - מאחר ואל השתל מחובר מבנה בהברגה ולעיתים רחוקות ההברגה של המבנה נפתחת , הרי שיש להסיר את הכתר ולחזק את המבנה ולהדביק שוב.
    במידה והכתר יודבק באופן קבוע והבורג של המבנה ישתחרר יהיה צורך לחתוך את הכתר ולבצע אותו מחדש.
    לפיכך ההדבקה זמנית היא ההדבקה הנכונה לכתרים על גבי שתלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שאלה
    14/12/2010

שלום
    שאלתי היא :
    הרופא עושה לי שתלים .אך הוא שם לי שתלים זמניים : כלומר כל פעם שהשן זז הוא מדביק לי שוב ושוב וחוזר חלילה על התהליך הנ"ל.
    בנוסף,אותו דבר קורה על כתרים בלבד . כלומר מדביק כתר וחוזר חלילה ,כל פעם שזז הוא מדביק שוב .בעצם הוא לא מדביק לי קבוע (!)

מה זו השיטה הזו ? ומה טוב יותר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2010

שלום,
    עדיין התיאור שלך לא ברור ולכן קשה לי להתייחס
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים
    אילנה
    12/12/2010

שלום

אימי עברה השתלת שיניים לפני 5 שנים וכל השתלים נפלו
    ממה נובעת הבעיה ? מה ניתן לעשות במצב זה?

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים

הוספת תגובה

• שתלים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    12/12/2010

אילנה שלום,
    קשה על סמך התיאור הכללי שלך לדעת מדוע השתלים נכשלו.
    קיימות סיבות רבות - תלוי באיזה שלב השתלים נכשלו, איזה שיקום בוצע על השתלים , איזה תחזוקה היתה לשתלים ועוד....
    לכל בעיה כזו יש פתרון שונה .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה