פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• חידוש טיפול שורש
    יניב
    07/08/2011

מה עושים במקרה והטיפול בחידוש השורש לא צלח.מאחר והטיפולים מתבצעים ע'י רופא מומחה הרי שמדובר בהרבה כסף . האם יתכן שלאחר ההשקעה הגבוה אני אשאר עם הבעיה וזרקתי כסף לחינם ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חידוש טיפול שורש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חידוש טיפול שורש - תגובה

ד''ר לאה יעקובי
    09/08/2011

אחוזי הצלחה של חידוש טיפול שורש לא גבוהים במיוחד וגם סיכונים בשן לאחר חידוש טש יותר גבוהים מאשר אחר טש אך זה לא אומר שלא צריך לנסות לבצע את הפרוצדורה הזאת כי האלטרנטיבה בדרך כלל -עקירת שן.יש לשכול בכובד רב את הסיכויים להצלחה וכדאיות הטיפול לפני זה,וגם הוצאות כספיות על הטיפול.הרי במקרה ההצלחה הייתה חוסך הרבה כסף שהייתה משלם על העקירה ושתל ופרוצדורות כירורגיות אחרות,וגם הייתה נשאר עם שן טבעית שלך בפה שזה חשוב יותר מכל.
    בהצלחה בהמשך טיפולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר רונן דביר
    15/08/2011

במידה ואין ריפוי לאחר חידוש טיפול שורש ניתן לבצע טיפול שורש כירורגי - אפיסקטומי או לעקור את השן. יש צורך לאבחן מדוע לא צלח הטיפול החוזר ולפי ממצאי הבדיקה להחליט.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נזק מזריקת הרדמה אנא עזרתכם
    מאי
    06/08/2011

לפני שבוע עשיתי סתימה בשן קדמית עליונה.מיד עם חלחול חומר ההרדמה נסתם לי נחיר שמאל באף שעדיין לא נפתח שבוע אחרי. (ללא נזלת רק לא יכולה לנשום משם).כמו כן סובלת מאז מכאבים בעין שמאל ובצד השמאלי של הראש.קבלתי טיפול בדקמטזון 8 מ"ג ליום שלא עזר ועכשיו המשך טיפול בפרדניזון 20 מ"ג . אין שום שיפור ואני מאד מודאגת. האם המצב יכול להשאר פרמננטי? מה עושים? למי לפנות? מרפאת השיניים מתנערת מאחריות. אא"ג שראיתי אמר לי שכנראה הזריקו לי יותר מידי חומר. אנא עזרתך, אובדת עצות..

הוספת תגובה

• נזק מזריקת הרדמה אנא עזרתכם - תגובה

ד''ר לאה יעקובי
    09/08/2011

שלום מאי נראה לי שכדי לפנות למרפאה נאירולוגית בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש בשן 17
    דנית
    01/08/2011

שלום רב,

לאחרונה עשו לי טיפול שורש בשן 17# .

(לסת עליונה שן אחרונה.)

האם מומלץ לעשות מיבנה וגם כתר או שאפשר לוותר על כתר?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש בשן 17

הוספת תגובה

• טיפול שורש בשן 17 - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/08/2011

דנה שלום,
    בד"כ שן שמגיעה לצורך בטיפולי שורש היה שן שרוב הכותרת שלה פגועה ולכן רצוי מאוד לבצע מבנה וכתר. תפקידו של הכתר הוא לשמור על השן.
    במקרים בהם רוב הכותרת קיימת לא חייבים לבצע כתר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת שינייים
    לבנה
    31/07/2011

שלום לפני כארבעה חודשים עשו לי השתלות שיניים. השבוע התקשרו אלי מהמרפאה לבוא למידות. הגעתי למידות ונאמר לי שאצטרך לבוא עוד פעמיים פעם אחת למדידה ופעם שניה להדבקה. (יש לי ביטוח שיניים הפניקס דרך חברת בזק) השתתפתי כמובן המחיר שביקשה החברה . לפתע היום התקשרו אלי מהמרפאה ואמרו שאני צריכה להוסיף למעלה מ900 שקלים על שיניים זמניות. יש לציין שהשניים הן אחוריות ולא קדמיות אז מדוע אני צריכה שיניים זמניות? נאמר לי שאפילו אם השינייםה זמניות יהיו יום אחד בפה עלי לשלם את הסכום. האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת שינייים

הוספת תגובה

• השתלת שינייים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/08/2011

לבנה שלום,
    לא ברור לי למה את מופתעת - בד"כ לפני הטיפול דנים בתוכנית הטיפול ואז היית אמורה לראות שיש כתרים זמניים ושהם עולים כסף.
    בכל מקרה יש חשיבות לכתרים זמניים - איני מכיר את המקרה שלך אולם לכתרים הזמניים יש מספר תפקידים.
    יצור הכתרים הזמניים צורך זמן , חומר וכסף לכן יש לכתרים הללו עלות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לבנה
    04/08/2011

בוקר טוב. שאלת מדוע אני מופתעת? אני 4 חודשים בלי כתרים זמנייים אז בשבוע האחרון לעשות אותם למה? למה לא הציעו לי בהתחלת לעשותם אלא עכשיו שכבר הטיפול כמעט נגמר? זו ההםתעה שלי מדוע לא עשו בהתחלת הטויפול? הרי 4 חודשים אני עם השתלים ובלי כתר ים זמניים זו ההפתעה. אם היו מציעים לי בתחילה בודאי שהייתי עושה אבל לא כתרים זמנייים לכמה ימים . יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוש טיפול שורש
    עליזה
    31/07/2011

שלום
    עשיתי חידוש טיפול שורש לפני כחודשיים וחצי כיוון שנראתה דלקת מתחת לטיפול שורש. לא היו יל כאבים.
    רופא אחר המליץ לי לעשות מבנה מיידי כיוון שלטענתו יש מספיק כותרת.
    רופא אחר אמר לי מבנה וכתר.

כמו כן רופא אחד אמר לי שלא הייית צריכה לגעת בזה כל עוד לא הופיע כאב.
    מה נכון לדעתך?
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    חידוש טיפול שורש

הוספת תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/08/2011

עליזה שלום,
    קיבלת חוות דעת שונות מרופאים שונים אשר ראו ובדקו אותך. איך את רוצה שאני אתן לך חוות דעת על סמך מה?
    והאם באמת את צריכה חוות דעת רביעית?????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי שורש
    מעיין
    27/07/2011

היי..
    אני עוברת כרגע שלושה טיפולי שורש שלוש תעלות במקביל, בשיניים: 26, 46, 47
    ברצוני לדעת כמה טיפולים זה ייקח עד לתוצאה הסופית.
    בנוסף, אתמול הייתי בטיפול והרופאה אמרה שהיא שורפת את התעלות, למה הדבר נחוץ?
    לאחת הסיום אני מניחה שהיא שמה סתימה זמנית וכעת יש לי כאבים בזמן סגירת השיניים, זה נורמלי?

אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי שורש

הוספת תגובה

• טיפולי שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/08/2011

מעיין שלום,
    בד"כ שיניים שעובות טיפול שורש נזקקות למבנה וכתר על מנת לשמור על השן.
    בד"כ כל טיפול דורש ישיבה נפרדת אלא אם התיכונן מראש הוא של ביצוע כל הטיפולים יחדיו. בשלב לקיחת מידות לכתרים כמעט תמיד ילקחו מידות לכל הכתרין יחדיו.
    לא ברור לי מה הכוונה ב " שורפת תעלות" יתכן ואת מתכוונת לקיטום חומר המילוי של טיפול השורש ע"י מכשיר חם.
    לעיתים לאחר טיפול שורש יש כאבים בנגיסה על השן ולכן מורידים מן השן גובה כך שלא יהיה מגע עם השן הנגדית - יתכן שעלייך להגיע אל הרופאה על מנת להוריד את הגובה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן המתנה לאחר השתלה
    גרי
    26/07/2011

שלום

מהו הזמן האופטימלי שיש להמתין לאחר השתלת שתל בלסת עליונה וזאת
    לפני שמעמיסים את השתל .
    האם הארכת זמן ההמתנה עשויה לשפר את קליטתו .

לקביעת תור
    סגירה
    זמן המתנה לאחר השתלה

הוספת תגובה

• זמן המתנה לאחר השתלה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/08/2011

גרי שלום,
    בעבר היה נהוג להמתין כ 6 חודשים לאחר הההשתלה בלסת העליונה עד להעמסה - הדבר התייחס להשתלה בעצם קיימת ללא בנית עצם.
    היום ידוע כי ניתן להמתין 3 חודשים ואז להעמיס .
    במידה והיתה בנית עצם יש להמתין יותר זמן כתלות בגודל השתלת העצם - ( בהרמת סינוס פתוחה יש להמתין 9 חודשים).
    במידה וממתינים יותר זמן - לא נגרם נזק . יתכן ואף נקבל יותר קישור לעצם. אבל יש לזכור כי שתל לאחר שנקלט דווקא כאשר הוא מועמס (באופן סביר) נקבל בניה יותר טובהשל עצם מסביבו.
    מקוה שהייתי לעזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשברה לי השן
    טליה
    25/07/2011

שלום!
    נפל לי חלק מהשן טוחנת וברצוני לדעת מה הטיפול הניתן במצב כזה?
    לא כל השן נפלה אלא רק חלק ממנה.. מה עושים במצב כזה? עקירה של שאר השן? שתלים? מה המחיר של השתלים? ש עוד אופציות אולי שאני לא יודעת עליהן..?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    נשברה לי השן

הוספת תגובה

• נשברה לי השן - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/08/2011

טליה שלום,
    כאשר שן נשברת - יש לבחון את מיקום ועומק השבר ואז מחליטים על הטיפול.
    במידה והשבר קטן הרי שניתן לשקול ביצוע סתימה או טיפול שורש + מבנה וכתר.
    במידה והשבר מערב את השורשים מתחת לחניכיים יתכן והשן אבודה ומיועדת לעקירה.
    במידה והשן נעקרה יש לשקול ביצוע של גשר 3 יחדיות או שתל + מבנה וכתר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידוש טיפול שורש
    יניב
    23/07/2011

שלום,
    הופנתי ע''י רופא השניים שלי לרופא ממוחה לחידושי טיפןל שורש בשיניים 14,16. הטיפול והשיקום יקרים וסיכויי ההצלחה לא ברורים לי לגמרי, מה הייתה מציע לי לעשות, והאם ניתן לפנות לרופא שביצע את הטיפולים הקודמים כדי לתקן את המצב על חשבונו.

בנוסף אני סובל באופן רצוף מבעיות שיניים והעליות גבוהות. האם ניתן לקבל סיוע כספי בנושא מגוף ציבורי כל שהוא (ביטוח לאומי, קופ''ח) ?

לקביעת תור
    סגירה
    ידוש טיפול שורש

הוספת תגובה

• ידוש טיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/07/2011

יניב שלום,
    קשה לתת לחוות דעת רק על סמך התיאור שלך.
    בחידוש טיפול שורש לעיתים יש צורך ראיה טובה יותר ( בעיקר בטיפולי שנראים כטיפולים טובים ואשר בכל זאת קימיים בהם תהליכים דלקתיים.)- לחלק מן הרופאים המתעסקים בטיפולי שורש יש מיקרוסקופ אשר עוזר להןם לראות את הסיבה לכישלון של הטיפול שורש - לעיתים קיימות תעלות נוספות אשר בעין רגילה לא ניתן לראותן.
    במקרה של טיפול שורש שאינו עומד מראש בקריטריונים הנדרשים יש הגיון לבצע את החידוש אך ללא עזרה של מיקרוסקופ.
    לגבי הנטיה שלך לבעיות בשיניים - עליך להבדק ולקבל יעוץ לגבי איך למנוע ולהמנע מעששת ומחלות חניכיים וכך תוכל להפחית במידה ניכרת את הצורך שלך בטיפולי שיניים.
    ישנן קרנות אשר יכולות לעזור במימון טיפולי שיניים - עליך לפנות אליהם דרך מוסדות הרווחה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוש טיפול שורש
    שגית
    20/07/2011

שלום
    ביצעתי חידוש טיפול שורש בעקבות דלקת מתחת לטיפול שורש לפני כחודשיים וחצי. אני עם סתימה זמנית. עשיתי צילום היום- חודשיים אחרי החידוש טיפול שורש והרופא אמר שעדיין אין שיפור במצב.
    האם ניתן להסיקה שהחידוש לא הצליח? אחרי כמה זמן ניתן לראות אם זה עזר או לא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חידוש טיפול שורש

הוספת תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/07/2011

שגית שלום,
    על מנת לראות לראות שינוי בצילום הרנטגן - אזור הדלקת צריך לעבור הסתיידות לוקח זמן של כ חצי שנה ומעלה עד שניתן לראות שינויי כאלה.
    בתקופה הקצרה עיקר השינוי הינו סימפטומטי - כלומר במידה והשן גרמה לכאב הרי שהכאב אמור להחלש או להעלם.
    בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים לאחר ניתוח מעקפים
    עידו
    20/07/2011

שלום,

האם ניתן (ובטוח) לעשות שתלים בשיניים למישהו שעבר ניתוח מעקפים לפני כמה שנים?

האם זה בטוח לעשות זאת עם מדללי דם (שהוא לוקח בגלל ניתוח המעקפים).

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים לאחר ניתוח מעקפים

הוספת תגובה

• שתלים לאחר ניתוח מעקפים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/07/2011

עידו שלום ,
    אדם שעבר ניתוח מעקפים לני מספר שנים יכול לעבור ניתוח של השתלה - יש להתייעץ עם הרופא הכללי המטפל האם יש צורך באנטיביוטיקה מניעתית לפני הטיפול -
    לגבי מדללי הדם יש לבדוק את אומדני הקרישה ולהחליט האם להפסיקם לפני הטיפול או לטפל ללא שינוי ( ניתן אף להחליף את המדללים- בהתייעצות עם הרופא המטפל).
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש
    יהודית
    19/07/2011

לפני שבוע התחלתי טיפול שורש ושבישיבה הראשונה בוצע ניקוי התעלות ולאחר שנטלתי במשך שבוע שלם אנטיביוטיקה הגעתי לישיבה השנייה
    בישיבה השנייה בזמן שהרופא ייבשה את התעלות בעזרת מחטי נייר הרגשתי בתעלה אחת ממש כמו דקירת מחט לאחר מכן שהיא שמה את הפרה גוטה באותה התעלה גם הרגשתי כאב חזק
    הערתי את תשומת ליבה אך היא טוענת שזה רגישות...
    נראה לי חשוד האם זה אומר שעדיין קיים בתעלה עצב ועליי להתעקש שבדוק את הנושא שוב או שאכן היא צודקת וזו רגישות שאין לי ממה לחשש?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• טיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/07/2011

יהודית שלום,
    בטיפול שורש מסלקים את העצבוב מן התעלות - יש לזכור כי מעבר לשורש יש עצם עם עצבוב משלה - לכן במקרים בהם ההרדמה לא "תופסת" עד הסוף יתכן ותהייה רגישות כאשר עובדים על אותה התעלה. הרגישות מתגברת כאשר ממלאים את התעלה בחומר המילוי ( גוטה פרקה) שכן אז נוצר במקום לחץ הירדוסטאטי של הדבק. - הדבר אינו מעיד על טיב הטיפול.
    בד"כ לאחר מספר ימים הרגישות חולפת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בורג לא במקום בטיפול שורש
    גיסלה
    10/07/2011

היום הייתי ברופא שיניים עם צילומים שעשיתי. הרופא אמר לי שבשן אחת שעשו טיפול שורש לפני כ4 שנים שמו את הבורג לא במקום וצריך לעקור את השן בגלל זה. האם זה טעות נפוצה? האם יש אפשרות אחרת לטיפול ללא עקירת השן? ואם יש מקום לתביעה על רשלנות רפואית?
    תודה על תשובתך מראש! אני מאוד דואגת..

לקביעת תור
    סגירה
    בורג לא במקום בטיפול שורש

הוספת תגובה

• בורג לא במקום בטיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/07/2011

גיסלה שלום,
    במידה והבורג עבר את תעלה והוא פורץ אל מחוץ לשורש והדבר גורם לדלקת - הרי שיש מקום לשקול את עקירת השן. ניתן לנסות ל"תקן" את החור שנוצר ע"י חומרי מילוי אולם הסיכוי להצלחה קטן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש וחיסונים באותו יום
    מעיין
    29/06/2011

יש לי בעוד 4 ימים טיול שורש ולאחר כמה שעות אני צריכה לקבל חיסונים לקראת נסיעה לחול, רציתי לדעת האם הדבר אפשרי ולא יגרום נזק כלשהו?

הוספת תגובה

• טיפול שורש וחיסונים באותו יום - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    06/07/2011

מעיין שלום,
    למיטב ידיעתי לא צפויה בעיה.
    תתיעצי עם רופא משפחה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן קדמית שהאפירה
    נועה,19
    10/06/2011

אנדודנט בדק אותי, קירר את השיניים הסמוכות וזמן התגובה שלי לקור בשן הכהה היה ארוך מבאחרות (הקור היה פחות מורגש בשן המדוברת), וכן ציין שרואים בצילום השיניים הבדל, אולי עם התחלה של דלקת.

1.האם הדבר מצביע חד משמעית על צורך בטיפול שורש?

2.האם הלבנה פנימית בסמוך לטיפול שורש מומלצת?
    אני חוששת מאוד משינוי עתידי בגוון השן, האם ההלבנה בהכרח תמנע זאת? לאיזה טווח?

3. האם הלבנה חיצונית אפקטיבית על שן שעברה טיפול שורש?

לקביעת תור
    סגירה
    שן קדמית שהאפירה

הוספת תגובה

• שן קדמית שהאפירה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/07/2011

נועה שלום,
    במידה ויש תהליך דלקתי מתחת לשן הרי שכנראה יש צורך בטיפול שורש.
    הלבנה פנימית של השן ניתן לבצע לאחר ביצוע של טיפול השורש והמתנה של לפחות יום אחד עד להתקשות של הדבק המוי בסתימת השורש.- גם אז יש לבצע את ההלבנה באופן מאוד זהיר עם ביצוע סתימה נוספת מעל פתח התעלה . - קיים חשש לפגיעה בחניכים במידה ויש בשן תעלות צדדיות, חומר ההלבנה עלול לזלוג אל החניכיים ולגרום לפגיעה בעצם.
    ניתן לבצע הלבנה חיצונית בשן שעברה טיפול שורש אולם יש לזכור כי שן שכזו משחירה לעיתים לאחר טיפול השורש וההלבנה פחות אפקטיבית.
    במידה ואת מעוניינת בצואה אסטטית מצויינת רצוי לשקול ביצוע של מבנה שקוף בשן + כתר זירקוניה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה