מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה בטיפולי שינייםאורית09/06/2011
שלום
אני בת 27 סטודנטית תושבת דרום אני סובלת מבעיות שיניים בערך שמונה שניים
ניסתי לטפל בשיניים כל פעם טיפול אחר אך זה לא עובד עד שאני מגייסת כסף הטיפול החמיר וכך יוצא שכלום לא יוצא מזה אני סובלת מכאבים אבל הסבל הגדול ביותר הוא לא לחייך כבר שניים כי השיניים שלי נראות נוראה אני לא יוצאת עם גברים כי אני מתביישת וחיי החברה שלי אבדו לגמרי
אם מישהו מכיר משהו שיכול לעזור אני אשמח מאד
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בטיפולי שיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר23/07/2011אורית שלום,
ניתן לפנות לגורמי רווחה אשר יכולים להפנות אותך לקרנות אשר לעיתים עוזרות במימון טיפולי שיניים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתלים - שיטה מוחשבת או ידנית?אהרון02/06/2011
אני צריך 4 שתלים קדמיים בלסת העליונה. רופא אחד הציע שיטה ממוחשבת לקביעת
מקום ועומק ההשתלות באמצעות תבנית מחוררת בנויה על ידי מחשב. השיטה איננה מצריכה חשיפת העצם ותפרים. רופא אחר לא משתמש בשיטה הנ"ל אלא חושף את העצם ומחליט בעצמו איפה להשתיל. הוא טוען שזה עדיף.
מה היתרונות והחסרונות של כל שיטה ומה עדיף? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שתלים - שיטה מוחשבת או ידנית? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר19/06/2011אהרון שלום,
השתלה בהנחית מחשב מאפשרת טיפול מהיר יותר ומדוייק - שכן בד"כ אין צורך בחיתוך של החניכיים ולכן אין צורך בתפרים והריפוי מהיר יותר. מצד שני על מנת לבצע השתלה שכזו יש צורך במספיק עצם כך שלא יהיה צורך בתוספת עצם , חייבת להיות מספיק רקמת חניכיים מסוג של חניכיים צמודים כך שבקידוח דרך החניכיים לא נאבד את כל הרקמה הזו. בנוסף במידה ויש צורך בעקירת שיניים לעיתים במהלך העקירה חלק מן העצם משתנה ואז אין התאמה לתיכנון. - אין גמישות בטיפול. לצורך ההשתלה עם המחשב יש לבצע CT המיועד לכך. ובד"כ השתלה ממוחשבת עולה קצת יותר.
השתלה רגילה בה - מבצעים חתך בחניכיים , חושפים את העצם ומשתלים את השתלים - הדבר מאפשר גמישות במיקום השתלים וכן שומר על החניכיים הצמודים. החסרונות אינם הפכים לשיטה הקודמת.
השטיה העדיפה היא זו שמתאימה למקרה.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תעזרו לי.ליאור02/06/2011
בבקשה תעזרו לי.
עשיתי משהו מטומטם מאוד.
השיניים הקדמיות שלי לא היו ישרות, אז שייפתי אותם עם נייר זכוכית... אני חושש שהסרתי את שכבת האימייל העליונה של השיניים העליונות והתחתונות.
בינתיים הכל נראה בסדר - אין ריקבון ולא כאבים.
אבל אני מאוד מאוד פוחד אחרי שכבר קראתי תגובות של אנשים שעשו את מה שעשיתי, ותוך שנה אחת כל השיניים שלהם נרקבו!!
אני זקוק לעצה חכמה.
אחרי הטעות שכבר עשיתי בטיפשותי, איך אוכל עכשיו לשמור על השיניים שלי כדי לא להגיע לריקבון?
האם כדאי שאתחיל להשתמש במי פה על בסיס יומי כדי לשמור על השיניים מפני בקטריות?
האם יש טיפול לשיחזור אימאיל?
בתודה מראש,
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה תעזרו לי. - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר07/06/2011ליאור שלום,
היה רצוי להיועץ ברופא שיניים אשר היה יכול למצוא פתרון לביעה האסטטית של השיניים.
בכל מקרה ניתן לצפות את בשיניים בחומר קומפוזיטי ( כמו של סתימה לבנה ) או בחזיתית העשויה מחרסינה.
לבינתיים עליך לשמור היטב על השיניים ולא לחשוף אותן לחומצה ( אשר מצויה למשל במשקאות קלים כמו קולה).
רצוי לבצע שטיפות עם מי פה המכילים פלואור,
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן שחורהמלי30/05/2011
שלום,
שמי ליאור אני בן 23 ושברתי את שתי השיניים הקדמיות שלי כשהייתי קטן, שתי השיניים הודבקו אך אחת מהן השחירה במהלך השנים. מה אפשר לעשות עם השן השחורה? האם ניתן לבנות רק עליה שתל או שצריך לעקור גם שיניים אחרות לידה? האם טיפול בשן השחורה יצריך תחזוקה נוספת במהלך או השנים?
תודה
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שן שחורה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/06/2011ליאור שלום,
יש לבצע בדיקה + צילומים על מנת לתת תשובה מתאימה.
בכל מקרה שן ששהשחירה יש לבדוק- במידה והיא איבדה חיות יש לבצע טיפול שורש ובד"כ לשקם ע"יי כתר .
יתכן ויהיה אסטטי יותר לשקם את שתי השיניים השבורות ע"י כתרים.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי שורש מיותריםמתלבטת29/05/2011
שלום רב,
אני עומדת לקראת השתלת ארבע טוחנות תחתונות. כשבארבע הטוחנות העליונות יש לי כתר אחד ושלוש סתימות.
בגלל האופן שבו השיניים שלי נסגרות סבור הרופא שאני צריכה לעשות טיפולי שורש ואז כתרים בשלוש השיניים עם הסתימות ולפרק את הכתר הקיים ואז להרכיב אחד מחדש
כדי שלדבריו "יהיה להם איפה לעבוד"
אין פתרון פחות מכאיב משלושה טיפולי שורש לבעייה הזו?
שיוף של השיניים, איזשהו מנשך מגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפולי שורש מיותרים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/06/2011למתלבטת שלום,
על פי התיאור שלך ניתן להבין כי השיניים שנותרו בפה מול המקום של השיניים שנעקרו עברו בקיעת יתר. כלומר בגלל שלא היו מולן שיניים שיעצרו אותן הן המשיכו לבקוע ותפסו גם את המקום של השיניים החסרות , כךשבמידה ורוצים לשקם על ידי שתלים את השיניים החסרות אין מקום לכתרים . לכן יש לקצר את השיניים הללו ועל פי התיאור שלך השיניים הללו יזדקקו לטיפולי שורש בגלל הקיצור הזה.- כנראה שאין ברירה
(יש לזכור כי לא בדקתי אותך ואני מסתמך על הדברים שכתבת).
אומנם" לא בוכים על חלב שנשפך" אבל יש להפיק מכך לקח -- במיה ושן נעקרת יש לשקם את החוסר כמה שיותר מהר , לאור האפשרות של בקיעת היתר, תזוזה והטיית שיניים סמוכות, עששת כתוצאה משיניי משטחי המגע בין השיניים ואפילו לעיסה חד צידית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב מוזר אחרי טויפול שורששרון29/05/2011
לפני כחודש עברתי טיפול שורש בשן הקדמית הימנית (בינתיים עם סתימה זמנית). בשבוע שעבר התחילו לי כאבים כמו "שריפה", תחושה שבוער מעל ומאחורי כל השיניים העליונות. שלשום עשה לי הרופא טיפול שורש בשן הקדמית השמאלית. וכמה שעות לאחר מכן החלה שוב הרגשת ה"שריפה" (בהתחלה כאב חזק שהלך וירד אך עדיין נשאר ) אבל הפעם רק באזור 2 השיניים הקדמיות שעברו טיפול שורש.שוב, הכאב הוא לא ממש בשיניים עצמן אלא בחאזור החיבור בין השיניים לחניכיים מקדימה ומאחרה.
כמו כן יש טעם של משהו "חרוך" בפה. ממה יכול לנבוע הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב מוזר אחרי טויפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר02/06/2011שרון שלום,
קשה לחוות דיעה מבלי לבצע בדיקה.
אין פתולוגיה מוגדרת למצב אותו את מתארת, , המלצתי לפנות שוב לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר מיד אחרי חידוש טיפול שורששרון25/05/2011
שלום
הייתי אצל רופא שיניים שטוען שראה בצילום דלקת מתחתץ לטיפול שורש.
ביצעתי חידוש טיפול שורש לאור המלצתו.
אציין כי אל היו יל כאבים בשן זו.
הרופא הציע לי לעשות כעבור שבוע מסיום טיפול חידוש טיפול שורש מבנה וכתר זמניים לתקופה של 3 חודשים עד שנראה תוצאות החידוש טיפול שורש.
האם לא מומלץ קודם לראות אם הטיפול הצליח. אני עם סתימה זמנית במקום בו נעשה חידוש טיפול שורש.
אני חושבת שכדאי להמתין 3 חודשים ואז לעשות מבנה וכתר. האם אני טועה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתר מיד אחרי חידוש טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר26/05/2011שרון שלום,
רצוי לבצע מבנה וכתר זמני לאחר חידוש טיפול השורש להמתין תקופה מסויימת ואז להתקדם לכתר קבוע.
הסיבה שלא רצוי להמתין עם סתימה זמנית היא שבמשך הזמן הסתימה הופכת לחדירה לחיידקים ואז קיים חשש ששוב יהיה צורך לבצע חידוש טיפול שורש .
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשיאיר23/05/2011
שלום!
לפני כשבוע נבדקתי אצל 2 רופאי שיניים כאשר אחד מהם אמר שעלי לעבור טיפול שורש בשן האחורית עקב רגישות לקור ואילו הרופא השני אמר כי מאחר והכאב הוא מועט אז ניתן לדחות את טיפול השורש עד אשר יתגברו הכאבים.
שאלתי היא האם עדיף לבצע את הטיפול מידית או שעדיף לדחות אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר26/05/2011יאיר שלום,
קשה לתת חוות דעת רק על פיהתיאור שלך.
בכל מקרה במידה ואתה אינך לועס על הצד של השן הרגישה ובגלל זה לועס רק על הצד השני הרי רצוי לבצע טיפול שורש.
נוסף על כך במידה והצורך בטיפול שורש הוא ברור גם כן רצוי לבצע אותו, הסיבה לכך היא שלעיתים מוך השן עובר תהליך של נמק ואז כבר אין כאבים אולם הדלקת עוברת ממוך השן אל העצם ואז הטיפול מסובך יותר.
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשדנה22/05/2011
לפני שנתיים נפלתי על פניי ושתי השיניים הקדמיות נשברו,לאחר השלמה התחילו להיות לי כאב בשיניים האלה(ובנוסף שמתי לב שאחת השיניים כבר לא נמצאת במקומה)התפתחה לי דלקת ולאחר נטילת אנטיביוטיקה התחלתי טיפול שורש והרופא שם לי סתימה זמנית,ומאז לא הלכתי לרופא(לתקופה של חצי שנה) ואתמול נפלה לי הסתימה הזמנית,ניסיתי לקבוע תור אבל יש רק לעוד שבועיים.השאלות שלי הן האם המצב מסוכן ומחייב טיפול והאם לאחר טיפול השורש יש צורך בכתר או לא,בנוסף על כך בשן שעוד לא התחלתי טיפול יש רגישות לחום וקור,על מה זה מעיד ואיזה טיפול יש בשביל לתקן את הנסיגה של השן מהמקום?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר26/05/2011דנה שלום,
אם יש דבר יותר גרוע מלא לטפל בשיניים , הרי זה להפסיק טיפול באמצע טיפול שיניים.
ממליץ לך ללכת לרופא השיניים בדחיפות.
השן בה הסתימה נפלה צפויה להזדהם ואז הטיפול הופך למורכב יותר וסיכויי ההצלחה יורדים. שן זו כנראה תזדקק לכתר.
לגבי השן הרגישה לקור , ישבצע בדיקה ולהחליט לגביה.
ממליץ בחום ללכת לרופא השיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שינייםנורית22/05/2011
אני צריכה לעבור עקירה [+השתלה] ל2 שיניים שונות.
כיצד עליי לבחור את רופא השיניים אצלו אבצע את הטיפול, על מה לשים דגש בבחירת הרופא?
קיבלתי המלצות על 2 רופאים שונים בעיר הסמוכה למקום מגוריי, מאידך בעיר שלי יש מרפאה שגם שם מבצעים את הטיפולים עם "ציוד מתוחכם, טכנולוגיה ושיטות מתקדמות" כפי שהם מפרסמים.
בברכה,
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם מצאת "משתיל שיניים טוב"-ספרי לי
ד"ר ניצן29/08/2012גם אני מחפשת, ואני בתחילת התהליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השתלת שיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר24/05/2011נורית שלום,
אכן קשה לך לבחור את הרופא. לכן אני ממליץ לשמוע המלצות ממטופלים של הרופא. בנוסף לבדוק מהי ההכשרה של הרופא ומידת הנסיון שלו.האם המרפאה נקיה? האם הרופא והצוות מעניקים שירות טוב ואיכותי. איך הרופא מתייחס אלייך ? האם הוא סבלני ומסביר? באיזה חומרים , טכנולוגיות ושיטות הרופא משתמש?
על חלק מן הקריטריונים הללו יהיה קשה לך לקבל תשובה ולכן לכי אחרי תחושות הבטן שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שן ומספר תעלותיעל17/05/2011
קראתי באינטרנט שרוב רופאי השיניים עשויים לפספס תעלה בעת טיפול שורש, מה שיגרום בסופו של דבר לכשלון הטיפול. האם ביצוע צילומי רנטגן יכול ללמד על מספר התעלות בכל שן על מנת לא לפספס?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום שן ומספר תעלות - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/05/2011יעל שלום,
"רוב רופאי השיניים עלולים לפספס תעלה בעת טיפול שורש" ????????
איך הגעת למסקנה הזו??? רוב רופאי השיניים מבצעים טיפולי שורש ומזהים את מספר התעלות הקיים בכל שן.
על מנת לבצע טיפול שורש - יש לבצע צילום אבחנתי של השן . בצילום הזה ניתן להתרשם מן השורש ואף ניתן לזהות ברוב המקרים את מספר התעלות. אולם רק כאשר מטפלים בשן ניתן לזהות את התעלות בוודאות.
ישנם מקרים בהם הפתחים של התעלות מסויידים או ניסתרים ואז קשה לזהות את התעלות הללו. רופא מיומן בד"כ יחפש את התעלות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ממושכיםיעל17/05/2011
שלום,
לאחר שהחלו כאבים בשן הטוחנת העליונה האחרונה (זאת שצמודה לשן בינה) אובחן על ידי רופא שיניים חור עמוק. הוא שם לי שם תרופה וסתימה זמנית וביקש לשוב לאחר שבוע כדי להחליף לסתימה קבועה
הבעיה היא שהכאבים התגברו וכשחזרתי אליו, הוא החליט שמי שגורם לכאב זאת לא השן עם החור, כי אם שן הבינה הצמודה לטוחנת שגם בה יש חור. הוא ביצע עקירה של שן הבינה אבל הכאבים נותרו בעינם וחזרתי אליו. הוא הוציא את הסתימה הזמנית מהשן הטוחנת ושם סתימה זמנית חדשה. לדבריו - שינה את גובה הסתימה ועכשיו נפתרה הבעיה. באותו ביקור התעקשתי לבצע צילום והרופא אמר שלפיו לא צריך טיפול שורש.
הבעיה שהיום, 3 ימים אחרי החלפת הסתימה הזמנית אני עדיין סובלת מכאבים בשן שגורמים לי כאבי ראש מציקים. אין רגישות לחום וקור אבל כשאני "מהדקת" את השיניים אני מרגישה שכואב לי יותר.
מה עושים? האם יתכן שלמרות שהצילום לא מעיד על כך - בכל זאת יש צורך בטיפול שורש? אולי כדאי לבצע צילום סטאטוס?
מיואשת מהכאבים....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ממושכים - תגובה
ד''ר לאה יעקובי19/05/2011יעל שלום.אין באפשרותי לענות על שאלתך ללא צילומים.אבל עצתי לגשת לרופא השיניים שלך ולהסביר לו את הרגשתך,ובמקרה ולא ימצא הפיתרון -לגשת לרופא שיניים אחר לחוות דעת נוספת עם צילומים.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג כתרצביקה17/05/2011
ראשית תודה מקרב לב על התשובה הקודמת.
האם מבחינה אסתטית וגם תיפקודית מומלץ שהכתר לשן הקדמית יהיה כולו חרסינה(זרקוניה), או שאין הבדל כל כך ביחס לחרסינה עם מתכת רגילה. או אולי חצי אצילה?
מה כדאי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוג כתר - תגובה
ד''ר לאה יעקובי19/05/2011צביקה שלום.ראשית אני חייבת לציין:כל מקרה יש לשכול בהתחשב לפציאנט ודרישותו,אך ככלל רפואת שיניים של היום מעדיפה שיניים קידמיות גם מבחינה אסתטית וגם מבחינה פונקציונלית להכתיר על ידי כתרים ללא מתכת(למשל זירכוניה)או כתרים על בסיס מתכת אצילה(זהב)
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתל לסינוס-דחוףאיריס15/05/2011
עברתי השתלות בהצלחה והורכבו לי הכתרים. לאחר מספר ימים היו לי כאבי תופת .חזרתי לרופא וביצענו צילום פנורמי בו אובחן בריחת שתל לסינוס. הרופא המליץ על טיפול אנטיביוטי כדי למנוע דלקת ולחכות מספר ימים כדי שהשתל ידחה החוצה. האם כדאי להקשיב לרופא השיניים או לפנות לטיפול דחוף בפה ולסת. מהם הסיבוכים היכולים ממצב זה והאם ניתן להוציא את השתל במידה והוא לא ידחה החוצה כדי שאפשר לשלוף אותו. אני מבקשת תשובה דחופה . אני מאוד מודאגת ולא ישנה כלל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתל לסינוס-דחוף - תגובה
ד''ר לאה יעקובי16/05/2011שלום איריס המלצתי לפנות למומחה פה ולסת או כירורג בבית חולים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב, אני בת 63 וחולת סכרת, ועודרונית13/05/2011
כמה מחלות, לפני כחצי שנה הוציאו לי את כל השיניים בלסת העליונה כתוצאה מדלקות ונסיגת חניכיים, עשו לי שתלים ואני מחכה לכתרים, מאז אני מדברת מאוד לא ברור, בעיקר עם האותיות ש,צ,ס, זה נראה מאוד מצחיק, אני מאוד מיואשת כי אני מדברת הרבה במסגרת עבודתי, השאלה שלי היא האם זה צריך להיות ככה? הרופא הסביר לי שאין ברירה ושאני אתרגל, ושהלסת התחתונה קצת בולטת ולכן הלסת העליונה צריכה להיות מותאמת, האמת שאני מאוד סקפטית, האם יש מקרים כאלה? האם יש פתרון אחר?
לתשובתכם אודה.
רונית המיואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב, אני בת 63 וחולת סכרת, ועוד - תגובה
ד''ר לאה יעקובי16/05/2011רונית שלום צר לי על אי נוחות שאת חשה אבל אני חייבת להסכים עם רופא שלך.עקב עקירות וביצוע תותבת זמנית השתנו יחסים בין הלסתות ואת צריכה הרבה סבלנות עד שהדברים חלקית יחזרו לקודמותהם וחלקית תתרגלי למצב מצב הקיים החדש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)