פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• שתל בשן קדמית
    צביקה
    13/05/2011

שלום,
    האם יש צורך במקצועיות מיוחדת בביצוע שתל קדמי?(שן 21). והאם כדאי שהרופא שביצע השתל גם יבצע את הכתר, או שלא משנה אם מפצלים בין 2 רופאים?
    שאלה נוספת: מה תוקפו של צילום פנורמי?
    תודה
    צביקה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתל בשן קדמית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתל בשן קדמית - תגובה

ד''ר לאה יעקובי
    16/05/2011

צביקה שלום
    חשוב מאוד בזמן ביצוע שתל קידמי שהרופא יקח בחשבון את הצד האסתטי של המוצר הסופי-השן.יש הרבה פרמטרים שרופא מחשב אותם בזמן עבודה בסגמנטקידמי של הלסת שלא נפרש אותם כאן.חשוב מאוד שרופא משתיל יעבוד בהתחשב לרופא המבצע שיקום על גבי השתל אך לא חייב שזה יהיה אותו רופא.תוקפו של צילום פנורמי 1,5-2 שנים
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקת כתר לשתלים
    חנן
    10/05/2011

הוכנסו אצלי בפה 4 שתלים כולם בצד הימני למטה, אני מבין שאת הכתר מדביקים למבנים המוברגים השאלה שלי - מה קורה במידה ויש בעיה בעתיד עם אחד השתלים איך מפרקים את הכתר מבלי לפגוע בשאר השתלים כדי לטפל בשתל הבעייתי?
    אודה על התשובה, חנן

לקביעת תור
    סגירה
    הדבקת כתר לשתלים

הוספת תגובה

• הדבקת כתר לשתלים - תגובה

ד''ר לאה יעקובי
    16/05/2011

חנן שלום.כל הכתרים על גבי שתלים בדרך כלל מודבקים על ידי דבק זמני.זה בגלל שמומלץ לפרק ולנקות אותם מדי פעם וגם במקרה ותהיה איזה בעיה בעתיד שיתאפשר לטפל בה ביתר קלות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדבקת כתר לשתלים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/05/2011

חנן שלום,

בד"כ כתרים על גבי שתלים הינם מחוברים כך שבעצם מדובר בגשר.

גשר על גבי שתל מודבק בד"כ בדבק זמני . ולכן במידה ויש צורך לטפל מסיבה כזו או אחרת במבנים או שתלים - ניתן בקלות יחסיתלהסיר את הגשר ולטפל . בסיום ניתן כמובן להחזיר את הגשר ולהדביקו מחדש בדבק זמני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה במחיצת הסינוס במהלך טיפול
    בלה
    07/05/2011

שלום,
    בעלי התחיל תהליך השתלת שיניים , הרופא עקר 2 שיניים ועשה הרמת סינוסים במהלכה הוא קרע את המחיצה של הסינוסים (לטענתו..) הוא סגר את המקום ונתן טיפול באנטיביוטיקה ..אמר שאפשר יהיה להמשיך בתהליך לאחר כ חצי שנה.
    שאלתי היא האם זה משהו שאפשר היה למנוע , ומה ההשלכות לעתיד אם יש?
    תודה

הוספת תגובה

• פגיעה במחיצת הסינוס במהלך טיפול - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    07/05/2011

בלה שלום,
    קריעה של הרירת של הסינוס הינו הסיבוך הנפוץ ביותר בהרמת סינוס- הדבר יכול לקרות לכל אחד.
    אכן יש להמתין כחצי שנה לצורך כניסה מחדש.
    ניתן לנסות לבצע הרמת סינוס באמצעות בלון אשר יכול להפחית את הסיכוי של הקריעה של הרירית בכניסה החוזרת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר

בלה
    08/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    לאה
    06/05/2011

לי 2 שאלות:

אני בת 35 וצריכ ה6 שתלים. אני מתכננת להיכנס להריון, האם לבצע את טיפולי השתלים לפני ההריון, או אחרי, או שמצב השיניים יוחמר מאוד בהריון?

שמעתי שיש שיטה של הדמיה ממוחשבת שסורקים את הלסת, וקודחים רק במקומות מסויימים ומדוייקים בלסת כדי לקבוע את השתל, הייתי רוצה לשמוע עוד אינפורמציה על שיטה זו, ואיפה ניתן לבצע טיפול בה.

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• 2 שאלות - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    07/05/2011

לילך שלום,
    קשה לי לתת לך יעוץ לגבי השתים לעומת הריון מבחינת תאירך- אבל נראה לי שכדאי לבצע את השתלים קודם לכן. הסיבה היא שאת השתלים ניתן לבצע כבר עתה ואילו לא ידוע מתי תכנסי להריון - אולי זה יקח מספר חודשים???.
    לאחר ההשתלה - יש להמתין כ 3 חודשים ואז תוכלי להכנס להריון. לאחר 3 חודשים ניתן יהיה לבצע שיקום זאת במידה ולא יהיה צורך לבצע בנית עצם כזו או אחרת.
    לגבי ההשתלה בהדמיה ממוחשבת - בשיטה הזו מתכננים את כל ההשתלה ע"י תוכנת מחשב על גבי מודל תלת מימדי של הלסת ( מודל המתקבל על ידי CT). מקבלים מדריך כירורגי אשר דרכו מחדירים את השתלים למקום. השתלים נכנסים באופן מדוייק לעצם.
    בד"כ השימוש בשיטה הזו חוסך את הצורך בחיתוך של החניכיים וזמן ההשתלה מתקצר מאוד. כמובן שיש עלות נוספת עבור הטכנולוגיה הזו.
    לשיטה הזו אם כך יש יתרון של חיסכון בזמן הניתוח,הריפוי מהיר וקל יותר לאור העובדה שלא חותכים ומזיזים את החניכיים והמיקום של השתלים מתוכנן מראש ומאוד מדוייק - כך שמנצלים היטב את העצם הקיימת.
    החסרונות של השיטה הם - במקרים בהם יש צורך בבנית עצם בכל מקרה יש להזיז את החניכיים וכן יש צורך במספיק רקמת חניכיים צמודים ( החלק הקשה של החניכיים על גבי העצם של הלסת.)
    יש לי נסיון טוב מאוד עם השיטה , אשמח לעזור.

בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים לחולה סכרת
    דנה
    28/04/2011

בעלי חולה סכרת (ערכים 260) צריך שתלים.

האם צריכה להיות עם כך בעיה? האם צריך לגשת לרופא שיניים ממוחה / מיוחד ?
    אין לנו אף אחד בהמלצה - האם ניתן לקבל המלצה? איזור חולון /בת ים?

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים לחולה סכרת

הוספת תגובה

• שתלים לחולה סכרת - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/05/2011

דנה שלום,
    האם רמות הסוכר יציבות?
    נמצא במחקרים שגם אם רמות הסוכר גבוהות מן הרצוי אבל בסה"כ יציבות הרי שניתן לבצע שתלים דנטליים עם סיכויי הצלחה טובים.
    בכל מקרה רצוי להוריד את רמות הסוכר - ולייצב אותן על ערכים נמוכים יותר - עליכם לפנות אל הרופא המטפל.
    אין צורך לפנות למומחה מיוחד אלא ללכת אל רופא עם נסיון טוב בהשתלות ורופא שעבר הכשרות מתאימות( כפי שהייתי ממליץ לכל אחד אשר פונה וזקוק להשתלה ולאו דוקא סוכרתי)- רופא שקיבלת עליו המלצות ואשר עובד בסטנדרטים גבוהים. תתרשמי ממנו ומן היכולות שלו.
    אשמח לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש
    רועי
    27/04/2011

עשיתי טיפול שורש, האם זה אומר שאני חייב לעשות כתר?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש

הוספת תגובה

• טיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/05/2011

רועי שלום,
    "ברפואה כמו באהבה - אין תמיד ואין אף פעם".
    בד"כ שן אשר זקוקה לטיפול שורש- הכותרת שלה נזוקה כך שחלק ניכר מן הכותרת חסר. ולכן יש לבצע כתר. תפקידו של הכתר הוא לכתר את השן ובדומה לחישוק של חבית לשמור על שן שלא תשבר.
    בד"כ יש לבצע מבנה אשר מהווה את העמוד עליו מודבק הכתר. המבנה הינו מעין מבורג או פין אשר חלקו מוברג או מודבק לתעלת השורש וחלקו בולט אל הכותרת - כך שהמבנה מהווה עיגון של הכותרת אל השורש.
    ישנם מקרים בהם רוב הכותרת קיימת ואז אין צורך לבצע כתר אלא סתימה בלבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת
    דנה
    23/04/2011

שלום.

אני בת 23, ולא טופלתי מזה זמן רב בעקבות פחד משתק מרופאי שיניים.

לפני מס' שבועות הבחנתי בפצע מוגלתי בחניכיים הוא אינו כואב בכלל הוא עגול מלא מוגלה וכל פעם שאני לוחצת עליו יוצאת מוגלה ולעיתים דם.
    אדגיש כי הפצע נמצע ממש מתחת לאחת מהשיניים הטוחנות התחתונות- שן שטופלה (לפני 10 שנים)בטיפול שורש ומעליה קיימת סתימה כסופה.
    בעקבות זאת נאלצתי ללכת לרופא שצילם את המקום ואמר שמדובר במוגלה שצפה בתוך החניכים והתחילה להשתלט גם על שן סמוכה ושחייבים לעקור את השן הבעייתית ולבצע שתל.
    עד שהטיפול יתחיל אנו מחכים לאישורים מחברת הביטוח, אולם אני חוששת שההמתנה הזו רק תחמיר את המצב לשיניים הסמוכות.
    לכן רציתי לדעת האם נטילת מוקסיפן פורטה תעזור במידה מסוימת?
    ולפי הנתונים שהצגתי, יש סיכוי להציל בכל זאת את השן ולא לעקור אותה?

תודה וסליחה על האריכות.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת

הוספת תגובה

• דלקת - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/05/2011

דנה שלום,
    קשה לתת חוות דעת רק על סמך התיאור שלך - לעיתים ניתן לטפל בשן עם פיסטולה (הפצע העגול שמפריש מוגלה)- לבצע חידוש טיפול שורש ולהציל את השן.
    לעיתים קיים בשן סדק או לחילופין הדלקת לא נעלמת גם עם הטיפולים ובמקרה כזה יש לעקור את השן.
    רצוי לטפל בדחיפות - ובמידה ומדובר בסדק יש לעקור בהקדם.
    רצוי ליטול אנטיביוטיקה לפני הטיפול.
    בהצלחה:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בתוך השן
    יוש
    20/04/2011

האם דלקת בתוך השן מחייבת עקירה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בתוך השן

הוספת תגובה

• דלקת בתוך השן - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    03/05/2011

יוש שלום,
    דלקת בשן הינה הגדרה מאוד כללית המאגדת בתוכה ספקטרום נרחב של מצבים בחלק ניתן לטפל ללא עקירה ובחלק יש לעקור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    טלי
    14/04/2011

ביום ראשון עברתי עקירה כירורגית של שן שמאלית קדמית+שחזור עצם. עכשיו אני אמורה להסתובב עם פלטה שמחוברת אליה שן במשך 4 חודשים. מכיוון שקצת הולכים איתי סחור סחור לגביי התפקוד שלי איתה, רציתי לשאול מס' שאלות.
    1. איך לעזאזל אוכלים עם הדבר הזה? אמרו לי שאני אמורה לאכול עם זה, אבל זה בלתי אפשרי.
    2. זה קצת מבייש, אבל אני לא יודעת את מי עוד לשאול- איך אני אמורה להתנשק עם כזה דבר? זה פשוט מזעזע.. 4 חודשים אני אמורה עכשיו לשמור נגיעה?
    3. ניקיון מומלץ. איזה? עם מה כדאי לי לנקות?

תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    14/04/2011

טלי שלום,
    לא חייבים לאכול עם הפליפר הזה - במידה ואינך מצויה בחברה הרי שאת יכולה להסיר אותו ולאכול.
    יתכן וניתן לבצע גשר מרילנד זמני כלומר השלמת השן ע"י הדבקת מעין כנפיים היצואות מן השן ומודבקות לשיניים הסמוכות. פתרון שכזה יעיל וקבוע. הפתרון הזה יספק לך גם ביטחון עצמי.
    לגבי מרחק נגיעה - איני מצוי בנושא , נראה לי שניתן לטבול במקווה ו הוציא את הפליפר מן הפה ו רק לאחר מכן להחזירו.
    חייבים לנקות את הפליפר - רצוי לבצע זאת ע"י מברשת צוארונים + סבון כלים.
    מידי פעם ניתן להשרות בחומץ על מנת להסיר את האבןן. ניתן לנקות ע"י כדורי נקוי אותם ממיסים במים ומשרים את התותבת בתוכם.
    חג שמח :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיניים תותבות, האם כדאי לישון איתם?
    יוסי
    12/04/2011

רוקחת בבית מרקחת ענתה לי שכדאי לישון עם שיניים תותבות.

אבל אני מרגיש שכאשר השיניים התותבות עלי נמצאות במשך מעל 4 שעות או 6 שעות אני מרגיש לחץ בחניכיים, וצריך להוריד את התותבות מפלסטיק ולשים במים.

האם התותבות אכן לוחצות על החניכיים או שהחניכיים משנות את צורתן במשך הזמן ואז
    צריך לשייף קצת את התותבות.

אשמח לקבל תשובה.

תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• שיניים תותבות, האם כדאי לישון איתם? - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    17/04/2011

יוסי שלום,
    ניתן להשאר או להסיר את התותבות בזמן השינה.
    בכל מקרה גם אם אתה ישן איתן - יש לנקות היטב את התותבות וכן להבריש את הרקמה של החיך והחניכיים לפחות פעם ביום על מנת להמריץ את זרימת הדם , להסיר את התאים המתים ולסלק ליכלוך, חידקים ופטריות.
    עם הזמן העצם של הלסתות הולכת ונספגת ולכן התותבות פחות מתאימות- במקרה כזה יש לבצע ריפוד והתאמת התותבות.
    במידה וניתן אני ממליץ לך לבצע שיקום ע"י שתלים - הדבר יקל עליך את השימוש בתותבות ( אשר נתמכות בשתלים) וכן יעניק לך איכות לעיסה וחיים.
    בברכת חג שמח :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר שנפל
    אני
    10/04/2011

שלום,
    יש בפה שלי כתר בן 15 שנים , ללא כאבים והכל טוב. כבר כמה ימים שהוא מתנדנד
    ואתמול נפל כאשר צמוד אליו בורג קטן .
    הכנסתי אותו בחזרה ונכון לעכשיו הוא בפה שלי (שן אחורית) . אני יודעת שאני צריכה להדביק אותו בחזרה אבל יש לי כמה שאלות:
    1. האם יש צורך במבנה חדש ?
    2. האם אפשר להדביק את אותו הכתר כי סה"כ הוא לא מפריע לי .
    3. מה זאת אומרת שהכתר נפל ביחד עם הבורג הקטן שמוצמד אליו ?

תודה , חוי

לקביעת תור
    סגירה
    כתר שנפל

הוספת תגובה

• כתר שנפל - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/04/2011

חוי שלום,
    על פי התיאור שלך הכתר נפל עם המבנה שמעגן אותו אל השורש.
    על מנת לקבוע מה צריך לעשות יש לבדוק את מצב הכתר ומצב השן. יתכן וניתן יהיה להדביקו או שאולי יהיה צורך במבנה וכתר חדש , אולי אף חידוש טיפול שורש. ישנם מקרים בהם הכתר נופל בגלל סדק בשורש ואז צריך לעקור את השן .
    כפי שאת מביה יש לבדוק את המצב לגופו ואז לטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלות וחולי סרטן - מע' חיסונית
    רות
    06/04/2011

שלום,
    אני חולת סרטן בת 65 עם הסטוריה של כימותרפיה, ניתוחים והקרנות ולשמחתי כעת בהפוגה. אני שוקלת השתלת שיניים ורוצה לשאול: האם ידוע על סיכון להשפעה לא רצויה של השתלת שיניים על המערכת החיסונית במקרה של סרטן?

הוספת תגובה

• השתלות וחולי סרטן - מע' חיסונית - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    14/04/2011

רות שלום,
    יש לשאול את השאלה מהכיוון ההפוך - האם יש השפעה לא רצויה של טיפולי כימוטרפיה והקרנות על שתלים דנטליים?
    הקרנות וכימוטרפיה מדכאים התפתחות של תאים חדשים לכימו תרפיה. לכן יש לברר עם הרופא המטפל האם יש פגיע ברקמות של חלל הפה.
    למשל בהקרנות של ראש צואר יש פגיעה בבלוטות הרוק ולעיתיים אין כמעט הפרשה של רוק אצל אנשים שעברו הקרנות.
    במידה והמטבוליזים של העצם והחניכיים לא נפגעו או לחלופין התאוששו הרי שניתן לשהשתיל . ישנם מקרים בהם העצם לא מאוששת לאחר הטיפולים הללו וקיימת סכנה של רדיו- אוסטאונקרוזיס- כלומר נמק של עצם כתוצאה מן ההקרנות , במקרים כאחה יש חשש לנמק של העצם במידה ומנסים לבצע שתלים דנטליים.
    במידה והשתלים לא נקלטים או שהרקמה לא מתאחה קיים חשש של כניסה של חיידקים ו זיהום באזורים הללו.
    עצתי לך לברר אצל הרופאים המטפלים בסרטן לגבי הסיכוי והסיכון של השתלה דנטלית
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים
    הילה
    01/04/2011

מי מוסמך להתקין שתלים? האם דרושה התמחות מסויימת?

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים

הוספת תגובה

• שתלים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/04/2011

הילה שלום,
    כל רופא שיניים המחזיק ברשיון מטעם משרד הבריאות רשאי לבצע את כל טיפולי השיניים לרבות השתלות.
    אין התמחות בהשתלות שיניים- למרות שהמומחים לכירורגיה וחניכיים מנסים לנכס לעצמם את ההתמחות הזו.
    הכיוון הכלל עולמי בהשתלות הינו שהרופא המשקם הוא גם הרופא המשתיל- הסיבה נעוצה בעובדה ששתלים דנטליים הינם אמצעי לשיקום הפה. לכן דווקא אלו שמשקמים הם אילו שידעו היכן צריך למקם את השתל על פי תוכנית השיקום האופטימאלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה זה קרה
    סמדר
    23/03/2011

אחרי השתלת שיניים אחוריות בלסת תחתונה שלושה מכל צד
    הכתרים יצאו לא סימטריים כלומר כל השלושה נראים גדולים בהרבה מהצד השני שהם קטנים בהרבה זה ממש בולט לעין.
    לדברי הרופא זו הלסת...
    יש לציין שגם למעלה עלי לעשות שתלים בנגדי של התחתונות. למה התוצאה מאכזבת כל כך וזה לא נראה לי שאי אפשר לעשות את שני הצדדים שווים..
    גדולים הכוונה ביחס ישר לשלישיה בצד השני אין סימטריה בין ימין לשמאל
    אודה לאפשריות או להשערות בנושא

לקביעת תור
    סגירה
    למה זה קרה

הוספת תגובה

• למה זה קרה - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    25/03/2011

סמדר שלום,
    קשה לתת יעוץ על סמך התיאור שלך בלבד.
    יתכן והדבר נובע ממיקום העצם של הלסת לעומת מיקום השיניים העלויות- במידה ו העצם נספגה פנימה הרי שהשתלים יהיו יותר לכיוון הלשון אבל את הסגר שלהם צריך לבצע מול השינים העליונות ולכן השן תהיה רחבה יותר.
    יתכן גם שהקוטר של השתלים בצד אחד רחב מן הקוטר של השתלים בצד השני ומכאן נגזר הרוחב של המבנים ושל הכתרים.
    רצוי לקבל הסבר מניח את הדעת מן הרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש וכתר
    הילה
    23/03/2011

שלום,

לפני כשבוע התחילו לי כאבים בשן קדמית עליונה (12)

לאחר ביקור אצל הרופא נאמר לי שיש לי דלקת בשורש השן ונטלתי אנטיביוטיקה. במקביל, התיק שלי הועבר לייעוץ אצל מומחה טיפולי שורש שהמליץ על טיפול שורש עכשיו. הרופא לעומת זאת המליץ להמתין

סיימתי בנתיים לנטול אנטיביוטיקה ואין כאבים. האם כדאי לעשות טיפול שורש עכשיו או להמתין? האם ייתכן שלא אצטרך טיפול שורש אם אמתין? (יש לציין שלא רואים עששת בצילום אלא תהליך דלקתי שלא ברורה הסיבה לו). אם צריך לא לחכות, כמה זמן סביר להמתין? (התורים הקרובים הם עוד שלושה שבועות בקופת חולים)

בנוסף - הבנתי שאצטרך לעשות כתר לאחר מכן. שאלתי היא איזה כתר כדאי לעשות? אני מבינה שכתר ללא מתכת יקר יותר אך יותר אסתטי. האם הוא עמיד באותה מידה? האם אפשר לשמר את השן באותה מידה איתו? כמו כן - האם במידה ואעשה כתר עם מתכת הדבר ימנע ממני לבצ א אר איי בעתיד במידת הצורך?

והכי חשוב - הבנתי שכדי שהתוצאה הסופית תראה יפה צריך רופא בעל מומחיות גבוהה. האם נראה לך שכל רופא יכול להגיע לתוצאה יפה ואסתטית, או שעדיף ללכת לרופא פרטי
    0מאחר וגם ככה מדובר בהוצאה כספית מאוד גבוהה)?
    האם ישנה התמחות רלוונטית לעשיית כתרים? איך יודעים למי לפנות??

בנוסף - האם האסתטיקה הסופית תלויה באיך עושים את הכתר הזמני? חשבתי על מנת להוזיל עלויות לעשות את טיפולי השורש והכתר הזמני בקופ"ח ואת השאר אצל רופא פרטי.

תודה רבה,

הילה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול שורש וכתר

הוספת תגובה

• טיפול שורש וכתר - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    26/03/2011

הילה שלום,
    קשה לתת חוות דעת רק על פי התיאור שלך.
    בכל זאת נראה לי כי עדיף לבצע את טיפול השורש. מאחר וקיים תהליך דלקתי מתחת לשורש השן, הרי שעדיף לבצע את טיפול השורש . הרגיעהבכאב ובדלקת הינה זמנית לאור נטילת האנטיביוטיקה . יתכן מצב בו לא תחושי כאב אולם הדלקת תמשיך ותגרום לנזק לעצם .
    לגבי איזה סוג של כתר - אני ממליץ לך לבצע כתר מסוז זרקונייה ( כתר ללא מתכת )- תקבלי את התוצאה האסטטית ביותר.
    את יכולה לבצע כתר אחר עם בסיס מתכתי ובהמשך לבצע את הכתר ללא המתכת אבל בשביל מה???? זה רק יעלה יותר .
    . בכל מקרה מי שיכין את השן ויבצע את הכתר הזמני הוא זה שצריך לבצע גם את הכתר הקבוע - זאת מאחר ויש השפעה גדולה מאוד על אופן ההכנה של השן לכתר. ( לכן אין הגיון לבצע את הכנת השן במקום אחד ואת הכתר הסופי במקום אחר).בנוסף מי יקח אחריות אם יהיה צורך לבצע חידושט יפול שורש ולהחליף את המבנה והכתר???
    על מנת לקבל תוצאה אסטטית מירבית הרי שיש לבצע את הכתר אצל רופא בעל נסיון בנושא אסטטיקה. - קיים קושי גדול להתאים כתר בודד קדמי אל יתר המשנן ולקבל תוצאה מושלמת. קיימת חשיבות גם למעבדה איתה עובד רופא השינים.
    אין התמחות לביצוע כתרים אולם ישנם רופאים שמתעסקים יותר באסטטיקה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה