פורום שתלים דנטליים, טיפול שורש - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד"ר ניצן שלזינגר
ד"ר ניצן שלזינגר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר ניצן שלזינגר ללא פרסום בפורום

• שחזור קומפוזיט
    אילנה
    23/10/2010

לפני כשנה שברתי שן קדמית ועשו לי שחזור מקומפוזיט. לכמה זמן השחזור טוב? האם במשך השנים הוא נשחק וצריך להחליפו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחזור קומפוזיט

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר ניצן שלזינגר
    26/10/2010

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_שיניים' id=link]רפואת שיניים[/a].

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתר מודבק או מוברג
    עופר
    21/10/2010

שלום רב,

לאחר ביצוע שתל, יש אפשרות לבצע הדבקת כתר או כתר מוברג.
    רציתי לדעת מה היתרונות והחסרונות של כל שיטה?
    מה יותר חזק? איזה שיטה יותר ותיקה?
    האם ניתן לבצע הברגה גם לכתרים קדמיים, שהם דקים יותר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כתר מודבק או מוברג

הוספת תגובה

• כתר מודבק או מוברג - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    23/10/2010

עופר שלום,
    שתי השיטות טובות.
    בשיטה של הברגת הכתר- לא משתמשים בדבק ולכן אין גלישה שלו אל החניכיים ( העודפים עלולים לגרום לדלקת), יתרון נוסף - במקרים בהם אין מספיק גובה בין השתל לשן הנגדית ההברגה מקבעת את הכתר לשתל בצורה טובה .. מצד שני יש בכתר חור אשר אותו יש לסתום ולעיתים מסביב לחור נוצרים סדקים בחרסינה.
    בשיטת ההדבקה- מבריגים לשתל מבנה ואליו מדביקים את הכתר- - יתרון גדול הוא שאין בכתר הזה חור. מאידך לעיתים הדבק גולש לחניכיים ועלול ליצור דלקת. כמו כן יש צורך במספיק מרחק בין השתל לשן הנגדית על מנת לקבל הדבקה יציבה.
    מקווה שהייתי לעזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    אפרת
    21/10/2010

אהלן!
    עברתי טיפול שורש לפני יותר משנה. בגלל שהכאבים המשיכו הלכתי למומחית לטיפולי שורש שאכן גילתה תעלה שלישית קטנה שהרופא פיספס. ועדיין- הכאבים נמשכים. אני יודעת (לפי מה שהרופאים אמרו) שאין לי שם דלקת חזקה, אבל עדיין יש לי כאבים והרופאים לא יודעים מדוע- כי על פי הצילום- לא נראה שיש בעיה. יש לציין שזו שן מס' 15 והיא לא עברה כתר. יש לכם מושג ממה הכאבים יכולים לנבוע ומה יכול לעזור?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• כאבים - תגובה

ד''ר לאה יעקובי
    22/10/2010

שלום אפרת.קשה לי להגיד לך בוודאות ממה הכאבים,בפרט שאת לא מגדירה את סוג הכאב,אך יש כמה סיבות שהשן לאחר טיפול שורש יכולה לכאוב,במידה ואין ממצאים המצבעים על דלקת באזור חוד השורש:
    1-יתכן שיש סדק בשן,אך מאוד קשה לאבחן את הסדק בצילומי רנטגן רגילים,יש לעשות צילום CT
    2-יתכן שאין נקודת מגע בין השן הספציפית לבין השיניים צמודות לה.זה גורם דחיסת מזון בין השיניים ולדלקת חניכיים באזור.הפיתרון -לבצע כתר זמני עם נקודות מגע טובים מאוד ולעקוב אחרי השן במשך 3-4חודשים.
    מקווה שהיתי לעזר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת סינוס והשתלת עצם.
    ישראל.
    19/10/2010

לרופא שלום רב.

אני שוקל השתלת שן מס. 25 ונאמר לי שחייבת להתבצע גם הרמת סינוס והשתלת עצם.

שאר השיניים באותו איזור עדיין במצב סביר.

שאלתי היא אם בהרמת סינוס והשתלת עצם עבור שן 25 כבר מושתלת עצם בכל הצד הזה של הלסת , או שבעתיד יהיה צורך לבצע הרמת סינוס והשתלת עצם שוב כל פעם שתהיה עקירה והשתלה של שיניים נוספות באותו איזור.

אודה לך מאוד על תשובתך.
    ישראל.

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת סינוס והשתלת עצם.

הוספת תגובה

• הרמת סינוס והשתלת עצם. - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    20/10/2010

ישראל שלום,
    בהרמת הסינוס ניתן למלא עצם גם באזורים של השיניים ליד אולם לדבר יש יתרונות וחסרונות.
    היתרון הברור הינו שבעתיד במידה והשיניים הללו יעקרו תהיה כבר עצם בסינוס והרי שחסכת את הצורך בהרמת סינוס נוספת.
    מצד שני- על מנת למלא את האזור הגדול יותר - יש צורך בפתיחה גדולה יותר של הסינוס ו אז הריפוי יהיה ארוך יותר ולאור הפתיחה הגדולה קיימת סבירות גדולה יותר לנפיחות ושטף דם.בנוסף יהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של עצם עליה תצטרך לשלם.
    יתכן ובמשך הזמן העצם שהושתלה תספג ( תלוי בסוג העצם שהוכנסה לסינוס ).
    עצם שהושתלה ובתוכה יש שתל - תשמור בד"כ על הנפח שלה . עצם ללא שתלים לא בהכרח תשמור על הנפח שלה.
    מקווה שהייתי לעזר :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לטיפול שורש
    מור
    14/10/2010

הייתי אצל הרופא והוא אמר שאני חייבת לעשות טיפול שורש (שן 36).
    הבעיה היא שאני לא רוצה כל סוג של מתכת בפה. הבנתי שאפשר להשתמש בחרסינה ולא במתכת אבל עדיין- כתר החרסינה נבנה על מתכת.
    האם קיים טיפול חלופי שאינו מערב שימוש במתכת כלשהי?

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לטיפול שורש

הוספת תגובה

• תחליף לטיפול שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    14/10/2010

שלום מור,
    על פי התיאור שלך את זקוקה לטיפול שורש . בד"כ שן המטופלת בטיפול שורש תזדקק למבנה וכתר.
    השאלה שלך כנראה מתייחסת לשיקום ע"י המבנה והכתר.
    היום ניתן לבצע מבנה מחומר קומפוזיטי (אינו מתכתי).
    לגבי כתרים , קימיים היום כתרים על בסיס זרקוניה - ללא מתכת - הכתרים הללו אסטטיתם יותר אבל גם יקרים יותר- אין לך צורך בכתר אסטטי באזור של שן 36 אבל זה יתן מענה לכך שאינך מעוניינת בכתר על בסיס מתכתי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל..

מור
    15/10/2010

האם זרקוניה זה לא גם סוג של מתכת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אבל.. - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    15/10/2010

אכן זרקוניה שייכת לקבוצת מתכת המעבר- לצורך בנית כיפת הכתר משתמשים בתחמוצת של הזרקוניה - אשר לה יש צבע לבן.
    בד"כ ההתנגדות למתכות היא למתכות כבדות אשר הזרקונייה אינה שייכת אליהם.
    מדוע את מתנגדת למתכות ???? -

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים ותותבת
    אופיר
    10/10/2010

שלום וברכה!

לפני ארבעה ימים ביצעתי עקירת שן בלסת עליונה בהמשך לשתי עקירות קודמות בשיניים הסמוכות מה שיצר מציאות של רצף של שלוש שיניים חסרות בלסת העליונה אחת אחרי השניה.

באותו הטיפול הכירורג ביצע כבר שלושה שתלים במקום.

כמו כן בביקור אצל הרופא נלקח ממני מידות לטובת תותבת זמנית לשלושת השיניים החסרות, כך שבביקור האחרון בו ביצעתי עקירה ושלושה שתלים קיבלתי גם את התותבת למקום.

מס' שאלות:
    מייד לאחר ביצוע השתלים הרופא התאים והרכיב לי את התותבת, אך עוד באותו ערב הורדתי אותה מכיוון שהמקום נפוח עם תפרים ומרגיש כמו פצעי לחץ, האם בכל זאת רצוי להשתדל להניח את התותבת או לתת מס' ימים נוסף לריפוי המקום?

שאלה נוספת: כאשר בכל זאת נסיתי להרכיב את התותבת יש תחושת אי נוחות מכיוון שהדבר גורם לעיוות של הגיית מילים מסויימות, האם זה טבעי? האם זה אמור לחלוף וזה רק עניין של הרגל? והאם יש פתרון קל יותר שימנע את עיוות הדיבור?

שאלה אחרונה: לתותבת יש כמו תופסני מתכת שמתלבשים על השיניים הקיימות מה שיוצר בעיה אסטתית שכן הדבר נראה לעין, האם יש תחליף לתופסני מתכת?

אודה להתייחסותכם

בברכת שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים ותותבת

הוספת תגובה

• שתלים ותותבת - תגובה

ד''ר לאה יעקובי
    12/10/2010

שלום אופיר.משאלתך לא כל כך מובן האם מדובר בשיניים קידמיות או אחוריות.עם אין לך בעיות אסטתיות אתה לא חייב להניח את התותבת בימים הקרובים.ועם כן אז אפשר לגשת לרופא המטפל שלך והוא ישחרר את תותבת בנקודות מסוימות שגורמות ללחץ וכאב על המקום החבול
    .לגבי הדיבור שלך -זה בהחלט יעבור.כמה שיותר תשתמשי בתותבת ותדברי בלי להתבייש,כך יותר מהר תחלוף התופעה.ולשאלתך האחרונה-אכן יש ווים לבנים שכמעט ולא נראים לתותבת ,את יכולה לבקש מהרופא שלך להחליפן.
    מקווה שהיתי לעזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מומחה טיפולי שורש
    לירז
    08/10/2010

בפרסומים של מומחים בתחום טיפולי השורש מוזכר שוב ושוב ציוד וטכנולוגיות מיוחדות.
    אני נחבלתי בשיניים הקדמיות, והופנתי למומחה טיפולי שורש לביצוע 6 טיפולי שורש. במרפאה שאני מטופלת בה אין ציוד טכנולוגי מיוחד כגון טלסקופ מיקרוסקופי או דומה, אולם מומחה לטיפולי השורש מגיע בתדירות מסויימת לבצע טיפולים אלו ללקוחות המרפאה.
    1. שאלתי הראשונה היא האם הציוד הנ"ל הכרחי לביצוע טיפולי שורש ע"י מומחה בשיניי הקדמיות (תעלה אחת?), במטרה להציל אותן אחרי חבלה, או שהוא רק בגדר יתרון שניתן להתגבר עליו במומחיות או בדרך אחרת?
    2. שאלתי השניה היא האם לאחר כל טיפול שורש יש לבנות כתר או שקיימת אפשרות להשאיר את השיניים עם המבנה בלבד, באם לא נחבלה כותרת השן?

בתודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    מומחה טיפולי שורש

הוספת תגובה

• מומחה טיפולי שורש - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/10/2010

לירז שלום,
    השימוש באמצעים כמו מיקרוסקופ לצורך טיפולי שורש הינו יתרון אבל לא תמיד יש בו צורך. בשיניים קדמיום עם תעלה אחת בד"כ הטיפולים פשוטים ואינם דורשים אמצעים מיוחדים.
    בד"כ הצורך בטיפול שורש נובע מפגיעה בכותרת השן - אם על ידי עששת או ע"י טראומה אשר גרמה לשבר בכותרת השן - במקרים אילו בד"כ רצוי לבצע כתר על מנת לשמור על השן.
    במקרים בהם השן קיבלה מכה אשר גרמה לאובדן החיות של השן אבל ללא פגיעה בכותרת השן. ניתן לבצע טיפול שורש ללא כתר - יש לזכור כי ברבות הזמן השן שעברה טיפול שורש עלולה לשנות את צבעה לכהה יותר. אז ניתן לשקול הלבנה או בצוע כתר.
    במקרה שלך(האם השיניים הללו באותה הלסת?? האם השיניים הלו נמצאות ברצף??)) - במידה וחלק מן השיניים בכל מקרה דורשות בצוע כתר הרי שכדאי לשקול לבצע הכתרה של כל השיניים שעוברות טיפול שורש על מנת לקבל תוצאה אסטטית יפה
    מאחל לך בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיונך..
    איציק
    29/09/2010

אתה נשמע לי אדם אמין ביותר בעל נסיון רב .. אשמח אם תמליץ לי על מרפאה באיזור הדרום או באיזור תל אביב? אני כבר מיואש מלחפש מקום אמין ומקצועי ראש העין קצת רחוק לי במידה ואצטרך להגיע מספר פעמים ..תודה על הכל

לקביעת תור
    סגירה
    מנסיונך..

הוספת תגובה

• מנסיונך.. - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    10/10/2010

איציק שלום,
    כמה שתלים יש להשתיל בלסת העליונה לצורך שיקום של כל הלסת?
    הדבר תלוי בכמות ואיכות העצם שיש לך בלסת. על מנת לקבוע זאת ישל בצע בדיקה + הדמית CT. לגבי עלויות הרי שהללו משתנות בהתאם לסוג השיקום השיקום וכמות השתלים.
    עישון - אכן מפחית את הסיכויים - אולם מאחר והפסקת לפני שנתיים הרי שעתה הסיכויים שלך הם כמו אצל אדם שלא מעשן. (העישון בעבר כנראה תרם את חלקו באיבוד השיניים שלך).
    עד לא מזמן עבדתי בקיבוץ בדרום והיה לי מאד נוח להשתמש בכביש 6 (חוצהישראל) , אשר ממוקם ממש על יד ראש העין . מי שרוצה היום להגיע מן הדרום אל תל אביב בד"כ נוסע דרך כביש 6 אל כביש מספר 5 (חוצה שומרון) ומשם לתל אביב- כך שבעצם עוברים דרך ראש העין.
    אשמח לעזור.
    בהצלחה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלות שיניים
    איציק
    28/09/2010

ברצוני לדעת האם באמת ניתן לבצע השתלות תוך שבוע כפי שישנם פרסומים על כך ומה מידת ההצלחה של השתלה כזו לטווח הארוך? יש לי מס שיניים בלסת העליונה שהכתרים נשברו שם ונשארו בפנים חלקי השן שלי כמו כן אם תוכלי להפנות אותי למרפאה או רופא שהית ממליצה תודה מקרב לב.

לקביעת תור
    סגירה
    השתלות שיניים

הוספת תגובה

• איציק שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    29/09/2010

בטכנולגיה של היום ניתן לבצע עקירה + השתלה + העמסה (הרכבת שיניים) כבר באותו היום . במילים אחרות ניתן להכנס לקליניקה עם שיניים שמיועדות לעקירה לעקור את כל השיניים ולבצע השתלה ומיד לאחר הניתוח או יום למחרת לקבל גשר קבוע מיידי אל השתלים .
    איציק - ניתן לבצע זאת בתנאים המתאימים- כלומר כאשר אין דלקת אקוטית מפרישה וכאשר יש מספיק עצם לתמוך בשתלים . על מנת לדעת זאת יש לבצע צילום פנורמי + CT + לוקחים מידה מוקדמת אשר נשלחת אל הטכנאי.
    יש לזכור כי לאחר המסירה של הגשר יש להמנע מאכילה של מזון קשה למשך כחודשיים- שלושה.

יש לי נסיון רב ומצויין עם הטכניקה הזו ועל פי נסיוני שיעור ההצלחה גבוה מאוד כמו של ההשתלה הקלאסית שבה ממתינים לאחר העקירות כחודש וחצי עד 3 חודשים ואז משתלים ומחכים עוד כ 3 חודשים בלסת תחתונה וקצת יותר בלסת עליונה ורק אז לוקחים מידות לגשר הקבוע.
    בחישוב קצר יש בשיטה הזו חיסכון של כחצי שנה( לעיתים אף שנה) , שלא נדבר על הנוחות של קבלה של גשר קבוע מיידית עם סיום העקירות וההשתלות.
    במקירם בהם חסרה עצם ניתן להשתמש בטכניקה של שתלים מוטים כמו ב שיקום של ALL ON 4 אשר חוסכים צורך בהרמת סינוס.
    אשמח לעזור ולייעץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המעודדת

איציק
    29/09/2010

שאלה נוספת ששכחתי לשאול . בלסת העלויונה חסרות לי רוב השיניים חוץ משתי שיניים קדמיות שבהן ניתן לעשות טיפול שורש וכתרים ישנם שאריות של שיניים של כתרים שהתפוצצות רציתי לדעת כמה שתלים אצטרך בערך על כל הלסת העליונה ? האם אפשר לעשות מספר שתלים תומכים נניח על כל שתי שיניים שתל ? וכמה יכלה להיות העלות של הכל פלוס מינוס .....תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המעודדת - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2010

איציק שלום,
    קשה לתת לך תשובה על סמך התיאור שלך , יש לבדוק אותך ולראות את הצילומים ואז להחליט כמה שתלים ומה תהייה העלות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון ושתלים

איציק
    29/09/2010

נאמר לי שלמעשנים ההצלחה פחותה אני הפסקתי לעשן לפני שנתיים האם גם אני נמצא בקרטוריון של מעשנים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון ושתלים - תגובה

ד''ר ניצן שלזינגר
    24/12/2010

איציק שלום,
    עישון סיגריות גורם למחלת חניכיים קיימת להיות אגרסיבית יותר. כמו כן סיכויי ההצלחה של השתלים הדנטליים אצל מעשן קטנים יותר מאשר אצל לא מעשן.
    העובדה שלפני שנתיים הפסקת לעשן , מחזירה לך את הסיכוי ההצלחה של מעל ל 95% כמו אצל אנשים לא מעשנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ניצן
    .גולשת
    22/09/2010

שלום וחג שמח!!!
    שאלה כללית:
    סטטיסטית, (בארץ ובעולם), מהו אחוז ההצלחה בהשתלת שיניים ?
    ומה לגבי חולים בסכרת, המאוזנים באיסולין?
    תודה,
    סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ניצן

הוספת תגובה

• שלום סיגל

ד''ר ניצן שלזינגר
    26/09/2010

אחוז ההצלחה של השתלת שתלים דנטליים בתנאים אידיאליים הינו בין 94-96% של הצלחה.
    לגבי חולי סכרת- במידה והסכרת מאוזנת הרי שאין כמעט הבדל באחוזי ההצלחה מן המטופלים שאינם סכרתיים.החשיבות אצל חולי הסכרת היא שלא יהיו קפיצות גדולות ברמות הסוכר. כלומר גם אדם ם רמת סכרת גבוהה כמו למשל 200 במידה ובסך הכל הרמה הזו נשמרת , הרי שסיכוי ההצלחה גדול. ( כמובן מי שי לו רמות סוכר מאוזנות מצבו טוב אף יותר).
    בברכת חג שמח.
    :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה מתבקשת...

.גולשת
    26/09/2010

תודה לך על התגייסותך להשיב לי.
    ...ובכל זאת.. האם ידועים לך ערכים סטטיסטים בארץ של השוואה בין סיכויי הצלחה של השתלות שיניים בקרב סכרתיים?
    אחוזי ההצלחה שציינת מאד גבוהים בהתייחס לטיפול רפואי. אני מניחה שנעשו השוואות בין השתלות לאדם שאיננו סכרתי, לזה שהוא כן.
    ציינת אמנם שאיזון מוחק כמעט את ההבדל, האם תוכל להפנות אותי למחקר שנעשה ע"י אוניברסיטה בפקולטה לרפואת שיניים בארץ על השוואה כזו?
    ועוד משהו:
    נושא האיזון הוא יחסי. אני מבינה שאתה מתייחס לערכי המוגלובין A1C.
    האם אדם מאוזן לגבי דבריך הוא זה, שערכיו בטווחים הנורמאלים הנ"ל באיזו תקופה? חודש? כמה חודשים? יותר?
    אני שואלת, כי אני לא הייתי מאוזנת במשך שנים ארוכות (מעל 300 mg%) ומאז שהתחלתי להזריק אינסולין, לפני חודש, הערכים מתייצבים על 190-160 שהם גם גבוהים עדיין.
    תודה לך.
    וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיגל שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    28/09/2010

אני מצרף כאן מאמרים :
    אחד משנת 1999
    [a href='http://' id='link']http://www.pidentalcenter.com /PDFs/DentalImplantDiabeticPatient.pdf[/a]

שם יש הרבה נתונים אשר יתנו לך תשובות לגבי סכרת והשתלות שיניים.
    תקציר נוסף ממחקר שנערך בשנת 2002

ומאמר נוסף משנת 2010

http://www.massdental.org/uploadedFiles/5_ Publications/Journal/Spring_2010/SP10_Diabetes.pdf

קראי בעיון את המאמרים , מן המסקנות עולה כי ניתן לטפל בהצלחה בחולי סכרת בתנאי שרמת הסוכר יציבה. יש לשמור כמובן על נקיון וכן לקיחה של אנטיביוטיקה לאחר הטיפול.

לגבי כמה זמן נחשב כמאוזן - יש לברר אצל הרופא המטפל בסכרת - נראה לי כי במידה והיציבות נמשכת מעל לשלושה חודשים ניתן להתייחס אל המצב כיציב. . כמובן שיש לשמור על היציבות גם לאחר ההשתלה.
    מניסיוני שעורי ההצלחה אצל סכרתיים מאוזנים היו דומים לאילו שאינם סכרתיים.
    בברכת חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ניצן, מקווה שאתה רואה

.גולשת
    01/10/2010

לד"ר ניצן.
    תודה לך על המאמץ, הטירחה להשיב לי ולחפש מראה מקום.
    הרגעת אותי. יש לי בעייה קשה בשיניים, וטופלתי (דווקא בחברת בת של קופ"ח, מקום מסודר,אך הרבה שיניים , כתרים, נשברו, נסדקו. ובעצם, כל פעולה שנעשתה לתיקון, בסופו של דבר, השיניים שטופלו נשברו ונשארו לי שאריות... )
    יש לי תחושה, (אחרי שנים של טיפול) שגם לרופא יש חלק בכך. שכן,הרופא המטפל "נלחם" על כל שן, בשעה שבייעוצים אחרים נאמר לי ש"לא שווה" להילחם על שן זו אחרת כי "לא תחזיק מעמד וחבל להשקיע להשאיר אותה" (ייעוץ ע"י מנתח) והרופא שלי בכל זאת בכל פעם מחדש ניסה, וכל פעם עברתי טיפולים ארוכים, ניתוחים, ובסוף השיניים נעקרו, ואחרים נשברו ונסדקו ולא החזיקו מעמד.
    אני מלאת הערכה לאופטימיות של הרופא שלי, אך כל הפה שלי מלא בשיניים שנשברו מטיפולים שעשה, ועתה החלטתי סופית, שאפסיק להגיע אליו. (למרות שאני מאד מחבבת אותו, והוא מאד השתדל תמיד והשקיע מאד. ) יתכן גם, שהעובדה שלא למד בארץ, אלא בארץ עם רמת רפואת שיניים לא גבוהה, תרמה לכך?.... הרי בכל פעם, הוא התייעץ עם המומחה/מנתח שאמר: תעקור ולא שמע לו בסוף. ועוד שן ועוד שן ועוד שן הובלה... אחר כבוד לעקירה אחרי סבל של טיפולים קשים וממושכים.
    היום מתחשק לי להציל את מה שנשאר, אך התוכנית שניתנה לי, זה עקירת השברים שנותרו בפה, והשתלות שיניים.. ועם כל הכאב לעזוב אותו, הייתי רוצה לפנות לרופא שיניים שלמד בארץ (אם כי אני לא חושבת שיש בכך נוסחה להצלחה, אך לפחות זה מקנה ביטחון, שיש לו ידע..... ואולי גם ניסיון בארץ...)
    הבעיה היחידה שנותרה, זה העלות האדירה של טיפול כזה.... ואני, שמרוויחה במשרה חלקית (אין לי משפחה) צריכה לעבוד כמה שנים עד שאחסוך מספיק כסף לכך.
    עצוב. ולכן שיתפתי אותך. אך אני נחושה בדעתי לא לסבול כל כך בעתיט מפה חסר שיניים. ואתחיל לאט לאט לאט לאט לאט...... עד שיהיה לי סכום, שאוכל לעשות משהו איתו.
    חבל שכמעט כל תחומי הבריאות מסופסדים...ודווקא שיניים, מותירים אותך עצוב, כאוב, מאוכזב, וחסר אונים.
    הייתי ממליצה לכל אחד מהקוראים, להתחיל לחסוך... איש לא יכול לצפות אם לא יגיע למצבי.
    ותודה מכל הלב על כך שהגעת בקריאה עד שורה זו.....
    שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש מסדק
    נועה
    22/09/2010

לאחר שעקרו והשתילו עצם בשן 12 ושמו לי גשר מרילנד זמני לפני חודשיים הופיעו לי כאבים בשן 11 ואין בה שום טיפול שורש רק סתימות, אני חוששת מסדק מהסיבות הבאות:
    1) השן יותר רגישה בנקישה מאשר שאר השיניים
    2) יש חצ'קון קטן מעל השן
    3) הרופא הראה לי קו שנמצא בתוך השן לאורך
    4) כאבים שלא עוברים עם אנטיביוטיקה

האם זה נשמע לך סדק ואיך זה יכול להיות אם אין טיפול שורש שיש סדק? הרופא לא אמר כלום על סדק רק על דלקת בעצב כתוצאה מהדלקת שהיתה וצריך לפתור עם טיפול שורש ושיכול להיות שזה יעבור עם האנטיביוטיקה, האם הוא טעה? ביום ראשון אני הולכת למומחה אבל עד אז אני לחוצה נורא

לקביעת תור
    סגירה
    חשש מסדק

הוספת תגובה

• שלום נועה

ד''ר לאה יעקובי
    26/09/2010

ללא צילומים קשה לי לענות על השאלה,אך אני חושבת שהרופא שלך צודק.יש סיכויים יותר גדולים לדלקת סב חודית בשן שעברה טיפולים על ידי סתימות מאשר לסדק של השן.גם הסימפתומים שלך מדברים יותר על דלקת סב חודית שאפשר לטפל בה על ידי טיפול שורש
    בהצלחהו חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בשן
    רוני
    20/09/2010

ד"ר שלום
    יש לי כאב כ4 חודשים בשן שעברה טיפול שורש לפני 3 שנים
    השן כואבת לי בזמן לחץ על השן לא ממש בזמן לעיסה וכן בלילה
    יש נפיחות קלה ליד השן ללא כיס
    הייתי אצל רופא שיניים וכירורג פה ולסת שאמרו לי שטיפול השורש תקין
    אני לא יודעת מה לעשות השן כואבת והכאב רק מתגבר למרות שלפעמים יש ימים עם רגיעה
    מה דעתך? האם יש "סתם כאבים" ולהיות סבלנים?
    אם הצילום תקין מה יכול להיות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בשן

הוספת תגובה

• שלום רוני

ד''ר לאה יעקובי
    21/09/2010

יש הרבה סיבות לכאב אחרי ביצוע טיפול שורש.השאלה הראשונה שלי:האם בוצע מבנה ו כתר לאחר טיפול שורש?כי אם לא -יתכן שהשן נסדקה .בלי צילום קשה לי לענות על שאלתך.אין דבר כזה "סתם כאב".הכאב תמיד מאותת על איזה מצוקה שיש לפתור אותה.היתה ממליצה לך לחזור אל רופא שיניים ולבדוק עוד פאם את השן
    בהצלחה
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כאב בשן

רוני
    21/09/2010

ד"ר שלום
    תודה על המענה
    השן עם כתר קצת יותר משלוש שנים צילום שנעשה הראה שטיפול השורש תקין
    לא יודעת מה לעשות הכאב מציק מאד
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מוצדק טיפול שורש??????
    אתי
    12/09/2010

שלום ותודה מראש,
    עשיתי נקוי שיניים אצל רופא שיניים בהרדמת הפה.כל פעם רבע פה.
    קבלתי רגישות באחת השיניים גם לקור וחום ובכלל ללא יכולת לצחצח את המקום. רופא השיניים צילם את השן ואמר שאין צורך בטיפול שורש ושהרגישות תחלוף בעצמה,ואם הרגישות לא תחלוף ממליץ על טיפול שורש.
    לדאבוני אני מתלבטת כי הרגישות כבר מעל לחודשיים,עם אי נוחות מירבית.
    לעצתכם הטובה אצפה:
    האם כדאי לעשות טיפול שורש בגלל הרגישות או מה עלי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    האם מוצדק טיפול שורש??????

הוספת תגובה

• אתי שלום,

ד''ר ניצן שלזינגר
    13/09/2010

הבעיה שאת מציגה שכיחה.
    רצוי לנסות להמנע מטיפול שורש. ניתן לנסות לבצע מריחה של חומרי קישור שונים או לחילופין לבצע כיסוי של מעין סתימה לבנה.
    במידה והללו לא עוזרים ועדיין את סובלת רק אז ניתן לשקול טיפול שורש.
    המצלתי לך לנסות לבצע מריחה של חומרים מקובלים ואף לנסות להשתמש במשחת שיניים סנסודיין או אלמקס ג'ל. ולנסות לדחות את האופציה של טיפול השורש.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד התיחסות קטנה........

אתי
    14/09/2010

ד"ר ניצן שלזינגר,תודה רבה.
    אשמח לדעת מהם חומרי הקישור אותם הזכרת?
    והאם ניתן לרוכשם ללא מרשם רופא?
    בכל מקרה אשמח לקנות את היעיל והמהיר ביותר לבעיתי.
    ושוב תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתי שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    15/09/2010

חומרי הקישור הללו מצויים רק אצל רופא שיניים.
    חג שמח וגמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "ספיגת עצם"
    אורית
    07/09/2010

שלום רב,
    לפני כשנתיים עשו לי שתלים בכל הלסת התחתונה. (עד אז הייתי עם תותבת + חלק מהשיניים הקדמיות). במשך הזמן שעבר התלוננתי שוב ושוב על כאבים וריח רע מהפה ורופא השיניים שלי אמר שהכל בסדר. לאחרונה הוא עשה צילום ואמר שכל העצם נספגה וצריך להוציא הכל ולעשות השתלת עצם. האם זו תופעת לוואי ידועה שעצם שהייתה קיימת במשך שנים תספג כתוצאה משתלים? האם אני צריכה לפנות לייעוץ נוסף? (כבר סבלתי המון והוצאתי הון עתק על הטיפולים...)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    "ספיגת עצם"

הוספת תגובה

• אורית שלום

ד''ר ניצן שלזינגר
    13/09/2010

בד"כ השתלה של שתלים דנטליים אל עצם קיימת שומרת על העצם שלא תספג אולם קורה שעצם מסביב לשתלים נספגת. בד"כ התהליך לוקח זמן רב וניתן לזהות את הספיגה . יש לבדוק מדוע התרחשה הספיגה ואז לסלק את הגורם לספיגה.

שנתיים הינה תקופה קצרה ויש לבדוק מה גרם לספיגה ואיך לבצע את השיקום מבלי שתתרחש ספיגה נוספת.

לגבי חוות דעת נוספת - הדבר נתון לשיקול דעתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שתלים מינימום ידרשו ללסת עליונה
    יואל משרנובי
    03/09/2010

אדם בן 68 אשר סובל מחוסר שיניים בלסת העליונה ,
    רוצה לברר בכמה שתלים מינימום ,,יתאפשר לו לאכול ,
    לסת עליונה מחוסרת שיניים לחלוטין,
    האם הוא יזדקק למינימום של- 4 או 6 שתלים ?
    הוא מסתפק במינימום השתלים שאפשר ,
    כי כלכלית איננו מסוגל להשקיע בהרבה שתלים.
    תודה מראש
    יואל מהמרכז.

הוספת תגובה

• שלום יואל

ד''ר לאה יעקובי
    05/09/2010

כמות אידיאלית של השתלים בלסת תלויה בהרבה ממצאים:כמה כמות ואיכות העצם,מקומן של הסינוסים ביחס לרכס אלוואולרי ועוד הרבה.כל זה אפשר ללמוד בצילום הct
    שרופא כירורג ורופא משקם יחד מפענחים ומחליטים החלטות,כמובן מסבירים ומייעצים לך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה