מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אני מעוניין לעבור עקירת כל השינייםיוסי19/03/2011
שיש לי כי חלקן זזות, וחלק אין שיניים.
אז אני רוצה לעשות עקירה של ייתרת השיניים שלי והשתלת עצם כי חסר עצם ואחר כך
לעשות הכל שתלים בכל הפה.
השאלות?
האם זה טיפול של מרפאת השתלות מומחית ללא בית חולים?
האם זה טיפול שנעשה רק בבית חולים?
כמה זה עולה בערך כל ההשתלות השימיים- כידוע לי יש 32 שיניים
וכל שן של שתל עולה כ-4000 ש"ח - אז הכל יעלה כ- 120,000 ש"ח ? או שאני טועה?
האם אפשר לקבל עזרה בעיניין.
אשמח מאד לקבל תשובה.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני מעוניין לעבור עקירת כל השיניים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר19/03/2011דוד שלום,
ראשית עליך לבדק אצל רופא השיניים על מנת לברר האם אכן מצב השיניים מחייב עקירות של כל המשנן.
יש לברר גם את מצבך הבריאותי הכללי - לח"ד ? סוכרת? וכו'.
במידהוהשיניים מיועדות לעקירה יש לבצע CT על מנת לקבוע את מצב העצם ואת אפשרות השיקום האפשרית.
במידה ויש מספיק עצם הרי שניתן לעקור ולהשתיל באותו היום ואפילו לצאת עם גשר קבוע לאחר ההשתלה..
במקרים בהם חסרה עצם ניתן לשקול ביצוע של שיקום 6-ALL ON 4 - כלומר גשר קבוע על 4-6 שתלים .
במידה וחסרה עצם באופן גורף הרי שניתן לבצע השתלות עצם בנפרד או יחד עם ההשתלה.
בד"כ ניתן לדעת מראש ע"י צילום ה CT.
את הטיפולים מן הסוג הזה מבצעים במרפאות שיניים אשר עוסקות בכך - מרפאות פרטיות בד"כ.
שיקום לסת ע"י שתלים אינה מתבצעת כך שעל כל שן חסרה משתילים שתל. אלא ניתן לבצע בין 8-10 שתלים ללסת או כפי שציינתי 6-4 שתלים.
העלות בד"כ מחושבת כעלות כללית של שיקום הלסת.
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה עולה בערך שיקום לסת?
יוסי19/03/2011תודה.
אני מתכוון לא ללסת אחת אלא 2 לסתות עליונה ותחתונה
כי 2 הלסתות הם מרכיבות את הפה והשיניים?
אפשר לקבל סדר גודל? אפילו בערך?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סבל עז לאחר שני חידושי טיפול שורשרונית19/03/2011
עברתי לפני כ-10 ימים חידוש טיפול שורש בשן 33 ו-34 כהכנה לפני שתלים.
על הטיפולים יש לי גשר זמני (למעשה על כל חצי הלסת ישמאלית התחתונה).
מאז, אני סובלת מכאבים עזים ביותר, לוקחת משככי כאבים ללא גבול, ולא מצליחה להירדם בלילה מהכאבים. חזרתי לרופא המטפל, והוא עשה צילום, בדק ואמר שהטיפול שורוש תקין, וזה טבעי שיש כאבים עד אפילו חודש.הוא נתן לי מרשם לאנטיביוטיקה למקרה שהכאבים לא יחלפו (מה הקשר? אין שם דלקת. הוא לבד אמר!..)
ברצוני לקבל עצתכם:
א. מה יכולה להיות סיבת הכאב הנורא הזה?
ב. האם אכן משככי כאבים הוא הפתרון ו/או אנטיביויקה?
ג..
האם הגיוני שאסבול מכך במשך כחודש
לדוגמא- עכשיו 3 בבוקר כמעט ואני אחרי נרוסין ו-2 אופטלגינים+ כדור שינה ולא מצחליחה להירדם מהכאב.
בבקשה עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סבל עז לאחר שני חידושי טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר19/03/2011רונית שלום,
קשה לתת יעוץ על סמך התיאור שלך מבלי לבמע בדיקה יסודית.
מכל מקום לעיתים לאחר טיפול שורש יש כאב הנובע מן הלחץ שנוצר בקצה השורש.
האם הכאב גדל בהידוק של השיניים? במידה וכן יש להוריד את גובה השיניים כך שלא יהיה מגע בסגירה.
במידה ומדובר בחידוש טיפול שורש - נראה לי כי כדאי לקחת אנטיביוטיקה ( כך הרופא המטפל ממליץ.).
הכאבים אמורים לפחות עם הזמן. חודש זהו זמן ארוך מדי - עלייך להרגיש הטבה עם הזמן שחולף.
מאחל לך החלמה מהירה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה אנטיביוטיקה
רונית19/03/2011שלום ד"ר ניצן,
תודה לתשובתך המהירה.
אני אלרגית למוקסיפן והרופא רשם לי דלצין C ,
שזוהי תרופה שבקופת חולים שלי אינה מאושרת ועולה כ-300 ש"ח. האם לדעתך אוכל לקחת זינת במקום?
שוב תודה ונקוה להשתפרות במצבי...
שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איזה אנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר25/03/2011שלום רונית,
זינט לא תעשה את העבודה ניתן לקחת דוקסילין או רוליד במקום.
בברכה
ניצן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין טיפול שורש ופוסלאןשון16/03/2011
שלום דר' !
אני לוקח פוסלן כבר שמונה שניים
עשיתי לפני למעלה משנה שני טיפולי שורש
ועדיין כואב לי. בצילומים ובדיקות לא נראה משהו
שמעתי שכנראה זה נובע מכך שלא הפסקתי את
הפוסלן למספר חודשים לפני הטיפול. אכן כך?
ואם כן מה ניתן כיום לעשות?
בברכה ובתודה
שון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשר בין טיפול שורש ופוסלאן - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר19/03/2011שון שלום,
יש לברר האם הכאב נובע מן השיניים המטופלות. במידה וכך יש לבצע בדיקה של טיפולי השורש . לא תמיד ניתן לראות בצילום האם יש בעיה בטיפולים.
רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל. יתכן ויש מקום לבצע חידושי טיפולי שורש או שהשורש סדוקאו שקיימת בעיה בחניכיים.
לגבי הפוסאלן - זוהי תרופה אשר מעכבת את המטבוליזים של העצם , בד"כ טיפולי שורש מתייחסים אל שורש השן ולא אל העצם מסביבה.- האם יש עדות לדלקת מסביב לשורש??
האם יש תסמנים אחרים לפעילות מעוכבת של העצם???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
שון30/03/2011אז קודם תודה על היתיחסותך ושנית מתנצל על האיחור בתשובה.
הכאבים הם בשני השיניים שעברו טיפולי שורש מלפני למעלה משנה
אכן בצילום שנעשה כמה פעמים לא נראו בעיות כמו שן סדוקה וכו'
כן נשללו בעיות חניכיים או דלקת.
הכאבים יותר על הבוקר כאשר אני לועס עליהם וכן כאשר לועס משהו
קשה כמו פיצוחים או כאשר לועש קליפות כמו קליפה של תפוח.
אז עדיין אתה סבור שזה לא מלקיחת פוסלאן במקביל לטיפולי שורש אם כן מה זה כן יכול להיות?
בתודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך בירור - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר30/03/2011שון שלום,
על פי התיאור שלך - יתכן ומדובר בהידוק או שחיקת שיניים המתרחשת בלילה בזמן השינה .
יש לבדוק קודם כל האם השן הזו בעלת מגע בכיר ( כלומר האם היא השן הראשונה שנוגעת בלסת הנגדית בסגירת השיניים ) במידה וכן יש לסלק את המגע הבכיר.
דבר שני שיי לבדוק האם יש סימנים נוספים לשחיקת שיניים כגון - שיניים קטומות, חריצים על צואר השן, חשיפת שורשים ללא מחלת חניכיים פעילה, שרירי לעיסה מפותחים?
במידה ותאובחן כסובל משחיקת לילה או הידוק - הרי שיהיה עליך לשיון עם סד לילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע שתליםרוני15/03/2011
אני אמורה לבצע שתלים בשיניים( 2)
1. האם לפני ביצוע שתלים הרופא עושה CT ובודק את כל האזור כדי לקבוע גודל שתל וסוגשתל מתאים?
אודהה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצוע שתלים - תגובה
ד''ר לאה יעקובי17/03/2011שלום יוליה.כן בטח הרופא לפני ביצוע שתלים שלח אותך לסדרת צילומים :פנורמי ו היום כמעט בכל המקרים צילומי ct
ולפי הצילומים מתכנת את הניתוח :כמות וסוג של שתלים ומיקום שלכל שתל וגם פרוגנוזה לעתדם של השתלים עלמנת לתת הנחיות לרופא המשקם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה שרופא מתרשל ואין לי תיעוד?מוטי11/03/2011
שלום,
אני היום בבעיה. טופלתי בשן חותכת מס' 11
והרופא הדביק לי כתר כפול גם בשן הסמוכה שגם היתה בעייתית.
מההתחלה הרגשתי שזה ממש חותך לי את החך.
ניגשתי אליו והוא אמר שזה בסדר. תמיד שאלתי
למה כתר כפול? והתשובה היתה שיקול דעת.
אחרי יותר מחצי שנה שמתי לב שהחך נהיה בצבע אדום כהה
ניגשתי אליו והוא טען כי זה כתוצאה מלחץ, הזריק הרדמה
וליטש את הכתרים.
למחרת הלכתי לרופא אחר והתברר שיש שם זיהום
ונאלצתי שינסרו את הכתר הכפול ויעקרו לי את שן 11.
השן הסמוכה לא יציבה ואני חושש גם מעקירתה.
עכשיו אני בבעיה.
יש לי ולמשפחתי יחסים טובים עם הרופא שגרם לי נזק,
ההוצאות רבות ועוגמת הנפש גדולה.
מה לעשות? אין לי שום תיעוד שזה טופל אצלו.
גם בקבלות אין פירוט באיזה שן מטופל.
מה להגיד לו? הוא יוכל לפצות אותי? ואם לא יש טעם
לתביעה משפטית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה קורה שרופא מתרשל ואין לי תיעוד? - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר13/03/2011מוטי שלום,
ממליץ לך לפנות ברוח טובה אל הרופא המטפל ולדווח לו על הממצאים ולומר לו מה אתה חושב. עליך לשמוע את ההסברים של הרופא . וביחד להגיע לכלל החלטות שיספקו את שניכם .בכל מקרה לרופא יש את הצילומים ואת התיעוד הנדרש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה ושתלים בטיפול אחדנגוהה06/03/2011
שלום, רציתי לדעת אם זה הגיוני לעבור טיפול הכולל עקירת שן רקובה והשתלת 2 שתלים באותו טיפול ואם כן אז לדעת אם זה נורמלי שבמשך מספר ימים סובלים מנפיחות נוראית שטפי דם בלחיים ועוד כמה תופעות לא נעימות ,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקירה ושתלים בטיפול אחד - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר13/03/2011נגוהה שלום,
ניתן לבצע עקירה של שן + השתלה באותו הזמן הדבר מקובל ובעל תוצאות דומות להשתלה מאוחרת ( לאחר העקירה).
לעיתים לאחר ההשתלה נוצרים שטפי דם ונפיחות - התופעות הללו חולפות לאחר מספר ימים . ניתן לשים על המקום קומפרסים של קרח ואף ליטול סטרואידים להפחתת הנפיחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב של שריפה בשינייםשרון28/02/2011
מזה כמה ימים אני מרגישה תחושה של שריפה בשתי השינים הקדמיות. השיניים לא ממש כואבות, כמו שיש תחשוה של בעירה בכל האזור (השיניים והחניכיים). מה יכול לסמל הכאב וממה הוא יכול לנבוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב של שריפה בשיניים - תגובה
ד''ר לאה יעקובי01/03/2011שלום שרון.אני ממליצה לך להיבדק אצל רופא שיניים.יתכןשיש לך איזה פצע או כיב באזור הכואב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורשאבי25/02/2011
לאחרונה אובחן אצלי בעקבות בדיקה במרפאת מכבי צורך לעשות טיפול שורש בשן 17.
האם יש טעם לקבל אבחנה נוספת אצל רופא נוסף מאחר שעדיין אין לי כאבים בשן או שככלל אפשר לסמוך על אבחנות הרופאים בעניין זה.
בנוסף לכך אודה לך על המלצות על רופאי שיניים מומלצים לטיפולי שורש באיזור ת"א מאחר ואני כלל לא בטוח שאפשר לסמוך על איכות הטיפולים הניתנים במרפאות מכבי בעקבות חוות דעת של מטופלים שם בעבר.
האם ישנה אפשרות והאם מומלץ לעשות טיפול שורש באיכילוב?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שורש - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר26/02/2011אבי שלום,
במידה ואתה סומך על הרופא המטפל - הרי שאין צורך בחוות דעת נוספת.
במידה ואינך סומךעל הרופא המטפל נראה לי כי רצוי שתחליף רופא, וממילא תקבל חוות דעת נוספת.
לגבי המלצות לא מקובל להמליץ על רופאים או מרפאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצוע שתל לאחר הרחבת חניכייםאבי19/02/2011
מה הסיכוי באחוזים ששתל לאחר הרחבת חניכיים יקלט לעומת ביצוע שתל ללא הרחבת חניכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביצוע שתל לאחר הרחבת חניכיים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר26/02/2011אבי שלום,
הרחבת חניכיים? האם הכוונה להרחבת עצם? - במידה וכן האם העצם כבר נקלטה?
בעקרון - במידה ולצורך השתלה שתל שתלים דנטליים יש צורך בהרחבה של העצם - ניתן לבצע זאת בשני אופנים-
1. בשלב אחד- כלומר משתילים את השתלים ובונים את העצם בשלב אחד - במידה ולא מדובר בהרחבה גדולה של הלסת והשתלים מצויים ברובם בתוך העצם הקיימת , הרי שהסיכויים להצלחה דומים מאוד להשתלה רגילה.
2. בשני שלבים - בד"כ כאשר העצם צרה מאוד, מבצעים את הפעולה בשני שלבים - בשלב הראשון מבצעים הרחבה של העצם - מחכים בין 6-9 חודשים ואז משתלים את השתל הדנטלי. במקרה כזה במידה והעצם נקלטה הרי שניתן להתייחס אל העצם כעצם רחבה וסיכויי השתלה דומים להשתלה הרגילה. השלב המורכב הינו שלב הרחבת העצם שם הריפוי איטי יותר.
מקווה שהייתי לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש לקויגילה18/02/2011
אני מבוטח בהפניקס הגעתי לרופא עקב כאבים בשן תחתונה שצמודה לבינה לאחר צילום בוצע לי טיפול שורש שאושר מהביטוח לאחר מכן בוצע מבנה. הכאבים לא פסקו בזמן שלעסתי על השן או נדנדתי אותה.הומלץ לי לעשות כתר שגם לא פתר הבעיה. כעת דורשים ממני חידוש טיפול שורש, כי בצילום לא רואים בעיה.אבל לטענת הרופא יתכן וניאלץ לעקור. האם עלי לשלם עבור טיפול השורש והמבנה ועדין השן כואבת, ואם השן תיעקר
מי ישא בעלות של השתלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שורש לקוי - תגובה
ד''ר לאה יעקובי22/02/2011שלום גילה.השאלה שלך קצת מבלבלת.לא הבנתי מי דורש חידוש טיפול שורש ולמה כי לפי הבנתי לא נראה בצילום רנטגן ליקוי בביצוע טיפול שורש.יתכן ויש לך כאבים עקב סיבות אחרות:נסיגת חניכיים מסביב לשן או סדק בשן או דחיסת מזון ליד השן.אלה דברים שצריך לבדוק לפני שעוקרים את השן או מחליטים לבצע חידוש טיפול שורש.היתי ממליצה לך לחזור לרופא שלך ולעבור בדיקה מקיפה של השן או לחלופין לפנות לחוות דעת נוספת לפני שמתחילים טיפולים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש ועליו כתרשריי14/02/2011
הייתי בחול ליפני כשבוע וביקרתי אצל רופא שיניים שטיפל בי בעבר
הגעתי עליו בעקבות זה שנשברה לי חתיכה מהשן האחרונה בלסת התחתונה
שהגעתי אליו הוא אמר שאני צריכה כתר ומקווה שלא אצטרך גם טיפול שורש לאחר בדיקה מעמיקה אמר לי שרצוי לי לעשות טיפול שורש בנוסף לכתר בכדי שיחזיק טוב
את הכתר מהסיבה שהשן מאוד נמוכה ביחס לשאר השיניים עשיתי את הטיפול שורש והכתר ביום הראשון לא היה לי בכלל כאבים ביום השני התחילו לי כאבים שלא מפסיקים ורק מיתחזקים השאלה שלי האם זה נורמאלי ? מה עליי לעשות ? ומה יכול להיות שיש לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול שורש ועליו כתר - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר15/02/2011שריי שלום,
לא ברור האם ביצעת כתר קבוע או זמני באותו היום?
בכל מקרה לעיתים לאחר טיפול שורש יש כאבים הנובעים מן הלחץ ההידרוסטאטי שנוצר עקב טיפול השורש או שנוצר עקב הטיפול עצמו.
בד"כ לאחר מספר ימים הכאב חולף מעצמו. רצוי באותו הזמן שלא יהיה מגע סגרי של השן עם השן הנגדית ולכן בד"כ משאירים את השן נמוכה יותר. במקרה שלך בוצע מיידית כתר שכנראה מצוי בסגר עם השן הנגדית.
ממליץ לך להבדק אצל הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלות הרדמה כלליתיורם10/02/2011
שלום,
מה העלות המשוערת להרדמה מלאה למשך כשעתיים-שלוש (לביצוע טיפול שיניים הכולל עקירות ושתלים)?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר לאה יעקובי10/02/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתר שנפלאלון09/02/2011
שלום ,
לפני מספר חודשים השלמתי טיפול שורש ושמו כתר אחר כבוד.
לפני כיומיים הכתר נפל.
האם זה הגיוני שכתר נופל בצורה כזו ולאחר תקופה כל כל קצרה ?
כמו כן , ניתן לראות שהכתר בנוי ממעטפת פח כלשהיא שמעליה חומר לבן
האם הכתר לא אמור להיות כולו מחרסינה ?
זה מעיד על איכות נמוכה של הכתר ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתר שנפל - תגובה
ד''ר לאה יעקובי10/02/2011שלום אלון
ראשית, ככל הנראה הכתר שהרכיבו לך הוא כתר חרסינה מאוחה על גבי מתכת, זהו אחד הסוגים הקיימים בכתרים. האיכות של הכתר נמדדת על ידי סוג המתכת שממנו הוא עשוי וכמובן סוג החרסינה. ייתכן שהדביקו את הכתר באופן זמני (דבק זמני), זו שיטה שמשתמשים בה על מנת לבדוק שהכתר פונקציונלי ונוח כפי שמצופה ממנו.
בטיפול מסוג זה, יש לחזור לאחר שבוע-שבועיים ולהשלים את הטיפול על ידי הדבקה של הכתר באופן קבוע.
המלצתי היא שתחזור לרופא השיניים על מנת לבדוק אם יש ליקויים בטיפול או במקרה הצורך להדביק את הכתר באופן קבוע.
על מנת לבדוק את איכות הכתר יש לפנות לרופא השיניים ולשאול מה סוג המתכת שהוא משתמש בו לבניית הכתר, ואם יש ספקות בנוגע לאיכות הכתר ניתן לבדוק את הרכב המתכת במכון שנמצא בנחל סורק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סד כירורגילינה08/02/2011
האם שימוש בסד כירורגי לצורך ביצוע שתל הוא חובה ומהו סדר גודל של מחיר של אביזר כזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סד כירורגי - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר09/02/2011לינה שלום,
סד כירורגי משמש כעזר בהשתלות שיניים.
הסד מאפשר לתכנן ולמקם שתלים במיקום וזוית מדוייקת כך שניתן יהיה לשקם את השתלים בצורה קלה ונוחה ועל פי התיכנון המוקדם.
יש מקרים בהם הסד הזה נדרש ויש כאלה שאין בו צורך.
המחיר של הסד משתנה בהתאם לגודלו ועלות יצורו ( או מידת ההשקעה שנדרשה ליצר אותו).
ישנם סדים כירורגיים אשר נוצרו ע"י תוכנת מחשב והם מאפשרים דיוק גדול יותר בעבודה אולם מחירם גבוה יותר.
מקווה שהייתי לעזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת שניייםסיגל03/02/2011
שלום רב,
אני צריכה לעבור השתלה, עקב סדק פנימי בשן. השן עברה בעבר טיפול שורש עמוק. כיום יש באיזור החניכיים ציסטה שמידי פעם מפרישה מוגלה. השן לא כואבת והתמהמהתי עם העניין זמן מה. יש צורך גם לעשות השתלת עצם. בשל חשש וכן עקב המחיר הגבוה של הטיפול הלכתי לקבל חוו"ד מ- 3 רופאים... כאשר לבסוף רק התבלבתי. רופא אחד מומחה למחלות חניכיים המליץ על עקירה והשתלת עצם באותו יום - להמתין מס' חודשים עד להחלמת הדלקת (בנתיים פתרון זמני מודבק עם 2 כנפיים) ואז להשתיל. רופא אחר שעוסק בהשתלות המליץ לעקור, לא לעשות עדיין השתלת עצם ולעשות אבחנה לאחר מס' חודשים ובנתיים להיות עם פתרון זמני שיכול להיות במקרים מסויימים קבוע- שן שמחוברת עם סיבים.. משהו חדש לדבריו. ורופא נוסף שהתלבט וטען שייתכן שאפשר לעשות השתלה כבר באותו יום לאחר ניקיון של הדלקת שהיא כנראה לא עמוקה. אותו רופא עוסק בהשתלות אך גם בטיפולים אחרים כך שלא נראה לי שהוא מומחה לתחום- הוא עושה את כל הטיפול מהעקירה עד הכתר. אני קצת חוששת להשתיל באותו יום אם יש דלקת.
גם ההפרשים במחירים היו משמעותיים: מהצעה של 6000 סה"כ עד להצעה של 10000 (כולל השתלת עצם)....
אשמח לחוו"ד בהתאם לנתונים הנ"ל ועצה על מה לתת את הדגש בקבלת ההחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השתלת שנייים - תגובה
ד''ר ניצן שלזינגר04/02/2011סיגל שלום,
שלושת ההצעות יכולות להיות מתאימות. הדבר תלוי בחומרת אובדן העצם וכן ביכולת לסלק את הדלקת מן המקום.
במקרים של דלקת על רקע של סדק - יש לעקור את השן בהקדם האפשרי , זאת לאור הנזק הגדול שהדלקת הזו גורמת לעצם ( גם אם הדבר אינו מלווה בכאבים).
במידה וניתן לנקות את האזור בצורה טובה הרי שיש יתרון בביצוע של השתלת העצם כבר באותו הזמן , כך ניתן לשמור על מקסימום של העצם הקיימת מבלי לקבל ספיגה נוספת של העצם. גם אם לא כל העצם תבנה הרי שניתן להוסיף עוד עצם בשלב השתלת השתל.
במידה ולא ניתן לנקות היטב את הדלקת הרי שיש להמתין לפחות חודש וחצי עד לביצוע השתלת העצם.
לגבי האופציה של השתלת שתל מיד לאחר העקירה של שן סדוקה הדבר פחות מקובל אם כי כמו בכל מקרה הדבר תלוי בעומק הנזק וכמה עצם קיימת במקום.
במידה ועוקרים שן סדוקה מייד עם ההסדקות הרי שניתן לשקול השתלה מיידית.
מקווה שהייתי לעזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)