מידע רפואי
פורומים
- פיזיותרפיה
- הידרותרפיה
- תרפיה באומנות
- בדיקות רפואיות, בדיקות דם
- פרחי באך
- עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות
- סרטן ורפואה משלימה
- הפרעות זיכרון, אלצהיימר ודמנציה
- שיקום פציעות ספורט, שיקום אורטופדי
- שתלים דנטליים, טיפול שורש
- רפואה משלימה ילדים
- מתיחת פנים וצוואר, הרמת פנים
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- סוכרת אנדוקרינולוגיה
- ניתוחי ראש צוואר, גידולי ראש
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשש מדייטים ופרחי באך להרגעהשירה24/03/2013
שלום,
אני בתהליך חיפוש בן זוג ויוצאת להרבה דייטים ראשונים. אני סובלת מכך בעיקר משום שכל פעם מחדש ממלאת אותי התרגשות אבל המובן הרע של המילה, מעין חרדה. לא התרגשות טובה. האם תמצית פרחי באך יכולה לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מדייטים ופרחי באך להרגעה - תגובה
אלינור אגם24/03/2013שירה, שלום.
פרחי באך בהחלט עוזרים במצבי חרדה שונים. ממליצה לך לשוחח עם מטפל מוסמך שיתאים לך תרכובת מתאימה עבורך לאחר אבחון של התחושות שאת חשה. האבחון חשוב מאוד כיוון שאין תמצית אחת שיכולה לעזור וחשוב להבין לעומק מה בדייטים מעורר בך חרדה והאם זה מתרחש רק סביב דייטים.
מאחלת לך חיפוש נעים
חג שמח שיהיה
אלינור אגם
מנהלת הפורום. מטפלת מוסמכת בפרחי באך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מר בלשוןירין11/03/2013
האם תמציות באך יכולות לגרום לטעם מר ומתכתי בפה? זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מר בלשון - תגובה
אלינור אגם11/03/2013הי ירין,
דבר ראשון - ההיבט ה''ריאליסטי''- יש לוודא כי התמציות ברות תוקף.
לכשעצמן לתמציות יש טעם אלכוהולי.
טעם מר יכול להעיד לעיתים על חוסר התאמה או חוסר מוכנות לרכיב מסויים בתרכובת.
האם הטעם נמשך זמן רב? האם מופיע רק בעת לקיחה או מלווה כל הזמן?
טעם מר יכול להעיד על הרבה דברים- פיזיולוגיים, רגשיים אבל בהיבט ישיר לתמציות יכול להעיד על התאמה/ אי התאמה.
בברכת איזון,
אלינור אגם
מנהלת פורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פרחי באךדיאנה27/02/2013
יעילית להירגעות לפני בחינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם פרחי באך - תגובה
רותי בזק27/02/2013דיאנה יקרה
פרחי באך יעילים מאוד להירגעות לפני בחינה.
ראשית יש לנו את תמצית אימפיישן שהיא מעין ה"מרגיע הלאומי".
צריך לבדוק אם מדובר בחרדת בחינות ובאיזה סולם החרדה , לפחדים וחששות אנחנו לוקחים את האספן והמימולוס, אבל אם מדובר בפאניקה שגורמת למעין בלק אאוט ו"שיתוק" , יש לנו תמציות חזקות יותר.
מעבר לכך , יש לנו את תמצית הצ'ס נאט באד שהיא ממרכזת אותנו ונותנת לנו חדות מחשבתית. והייתי מוסיפה גם את הלארצ' שתורמת לבטחון העצמי.
בקיצור , אני עוזרת להרבה תלמידים וסטודנטים לטפל ב"חרדת בחינות" באמצעות פרחי באך , והם מדווחים על יעילות רבה בטיפול.
מאחלת הרבה בהצלחה בבחינות.
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות אוזנייםירין18/02/2013
בתי בת ה-4 סובלת מדלקות אוזניים חוזרות ונשנות. האם טיפול בפרחי באך יכול להועיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות אוזניים - תגובה
אלינור אגם18/02/2013שלום לך ירין,
טיפול בפרחי באך מיועד לטפל בפן הרגשי שמאחורי סימפטומים. זאת אומרת שדלקת אזניים בהסתכלות ההוליסטית היא סימפטום לקושי רגשי. כן טיפול בפרחי באך יכול לפתור את בעיית דלקות האזניים הכרוניות אבל לא בצורה מכוונת לדלקות אלא בצורה עקיפה ע"י היכרות עם הילדה והמערך המשפחתי והסביבתי שלה וטיפול בקשיים הרגשיים שהיא חווה.
בברכת רפואה שלמה,
אלינור אגם
מטפלת מוסמכת בפרחי באך,
מנהלת הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמהיל לילדה בת 9רונית06/02/2013
שלום רב
בת שלי כיום בת 9 ילדה חייכנית ופעילה. ללא בעיות חברתיות. לפני חודשיים קיבלה במתנה אח תינוק ועוד בזמן שהייתי בהריון התחילו כל מיני בעיות של עצבים, אגרסיות וצעקות. לא כלפי אח הקטן אלה כלפי מבוגרים בסביבתה. רציתי לשאול האם תמצית של holly + chicory יכול לעזור לה לחזור לעצמה?
כמו כן היא ילדה מאוד נאיבית, לא כל כך לומדת מטעויות של עצמה בעצם כל הפירוט של chesnut bud מאוד מתאים לה. האם יש אפשרות לאחד את שלושת התמציות לתמהיל אחד? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמהיל לילדה בת 9 - תגובה
אלינור אגם06/02/2013הי רונית,
הייתי משלבת בתמהיל גם larch ו- walnut בנוסף ל- holly ול - chicory.
כמו כן הייתי מכוונת אותך לחשוב אם יש מקום ל- impatience (אולי לא באותו תמהיל)
יתכן ויש מקום ל- willow ל- houneysuccle' ואולי גם ל- aspen .
אלו תמציות אפשריות בהתמודדות עם אח חדש.
אבל בשביל זה יש צורך להכיר את הילדה טוב יותר ולהבין כיצד היא חווה את כניסתו של אחיה לתא המשפחתי.
אם אפשר לצייד אותך בטיפ קטן- אל תשאפי לכך 'שתחזור לעצמה' ראשית היא גדלה ומתפתחת ומשתנה ויתכן שההתנהגות השונה היא גם תוצר טבעי של תהליך גדילה והתמודדויות נוספות בחייה שמעצבות אותה, שנית אכן משהו גדול בחייה השתנה- הסטטוס שלה כעת שונה וגם שלכם- הוריה על כן הדברים לא יוכלו להיות כפי שהיו, הם השתנו וטוב שכך ועכשיו נותר ללמוד לגדול עם השינויים. המעבר מלהיות תשע שנים בת יחידה למצב שבו רגע לפני גיל ההתבגרות היא צריכה לחלוק מקום עם יצור קטן ותובעני משנה הרבה מאוד דברים גם אצל הילד הרגוע והנוח ביותר, וטוב שכך. בואי נגיד שזו סיבה יותר גדולה לדאגה אם הילדה לא הייתה מראה סימנים כאלה או אחרים כלל.
ולגבי זה שהאגרסיות מופנות כלפי מבוגרים ולא כלפי אחיה זה מכיוון שהיא ילדה גדולה ונבונה ובדרך טבעית מאוד מפנה את הכעס כלפי מי שיכול להתמודד ולהכיל אותו- אליכם.
הרבה בהצלחה, והרבה נחת מהאתגרים הטבעיים,
אלינור אגם,
מטפלת מוסמכת בפרחי באך, מנהלת הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גילדיאנה29/01/2013
אפשר לתת לילדים פרחי באך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה גיל - תגובה
רותי בזק29/01/2013דיאנה שלום
פרחי באך ניתן לתת מיד עם הלידה. אני נתתי פרחי באך לכל ילדיי מיד שנולדו. כדי שהלידה לא תהיה טראומטית מבחינתם , מיד בהנקה הראשונה מרחתי סטאר אוף בית לחם על הפטמות , כך שהם למעשה קיבלו את התמצית עם היניקה. זה אחד הדברים הנפלאים של פרחי באך. מאחלת לך ולילדייך הרבה בריאות.
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאיזה גיל - תגובה
אלינור אגם29/01/2013מצטרפת למה שנאמר לך ומוסיפה כי במידה והאם מניקה היא יכולה ליטול בעצמה טיפות וההשפעה שלהן תחול גם על התינוק היונק.
בברכה,
אלינור אגם,
מנהלת הפורום
מטפלת מוסמכת בפרחי באך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות קשותאגם16/01/2013
היי
אני בת 36 מטופלת בציפרלקס 15 מ"ל כחודשיים וחצי לא טוב לי יש לי המון תופעות וחוסר קואורדינציה בעקבות נטילת הכדור. חוויתי התקפי חרדה ואני לא מצליחה לצאת מהחרדות ביקרתי אצל נטורופתית (אופליה אשמח לדעת האים מישהו מכיר אותה) לא הייתי ממש עיקבית בנטילת הטיפות שנתנה לי.
מאוד קשה לי עם המצב זה סבל יום יומי לחיות עם חרדות האים אפשר לייעץ לי טיפול בצמחי באך.
תודה מראש על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות קשות - תגובה
רותי בזק16/01/2013אגם שלום
ראשית , כן , יש טיפול נהדר נגד חרדות בפרחי באך. אבל , לא הייתי מפסיקה את הציפרלקס ורק בהשגחה של רופא או מטפל הייתי לאט לאט מורידה מינונים ולוקחת פרחי באך.
את רושמת שהיית אצל נטורופטית שהמליצה לך על טיפות שאותם לא לקחת בעיקביות. האם זה לא עשוי לקרות גם עם פרחי הבאך? ומדוע את חושבת שמה שהנטורופטית נתנה לך טוב פחות מפרחי באך?
כמה זמן את נוטלת ציפרלקס? והאם את עקבית עם הכדורים? עד כמה שידוע לי לוקח זמן עד שהגוף מצליח להתאזן....
בכל מקרה , לא הייתי עושה שום מהלך ללא השגחה ומעקב צמוד. פרחי באך נותנים מענה לחרדות , פחדים והתקפי חרדה ופאניקה , אבל שוב , מכיוון שהמצב עדין , לא לעשות שום דבר ללא מעקב צמוד.
ממליצה לך ללכת למטפל בפרחי באך , מוסמך , לעבור אצלו תשאול מדוקדק ורק אז לעשות שינויים.
מאחלת לך הרבה בריאות ושקט נפשי
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על קרם ידייםרומי15/01/2013
שלום,
האם קרם ידיים שמכיל קמומיל יכולה לעזוב ליובש קשה מאוד וחמור בכפות הידיים בגלל הקור? כמה פעמים ביום צריך למרוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על קרם ידיים - תגובה
אלינור אגם15/01/2013הי רומי
הגעת לפורום פרחי באך ועל כן לא אוכל לייעץ לך לעומק לגבי שאלתך כיוון שאין זה תחום התמחותי. בבתי מרקחת בפארמים יש לרוב דיילות שתפקידן לייעץ בתחום של מוצרים טבעיים כדאי לגשת ולהתייעץ כך גם יוכלו לראות את הבעיה ולהתאים עבורך טוב יותר תכשיר ראוי. כמובן שבמקרה חמור של כוויות קור יש להיוועץ ברופא.
לגבי פרחי באך אני יכולה לייעץ לך לנסות את ה''רסקיו קרם'', אולי הוא יועיל.
בברכת חורף חם
אלינור אגם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על קרם ידיים - תגובה
רותי בזק15/01/2013רומי שלום
אמנם אנחנו בפורום פרחי באך , אבל כמי שעוסקת שנים רבות גם בשמנים
ארומותראפיים , בצמחי מרפא ובהכנת קרמים טבעיים , מה שחשוב קודם כל שהקרם יהיה עשוי מחמאות טבעיות ושמנים איכותיים (חמאת קקאו , חמאת שיעה וכו') ורק אחר כך חשובות התוספות. לקמומיל תכונות מרגיעות למיני גירויים , לכן הוא טוב אבל עם בסיס הקרם לא עשיר , הוא לא יעזור.
בכל מקרה , מאחלת לך בהצלחה עם הקרם
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמצית MUSTARDבטי נעים06/01/2013
שלום
מבקשת הבהרה לגבי אותה תמצית האם השימוש בה הוא רק במקרה של דיכאון מסיבה לא ידועה או שאפשר להשתמש בה לבעיות הורמונליות נוספות כמו P.M.S גיל המעבר וכו'...
תודה בטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמצית MUSTARD - תגובה
רותי בזק06/01/2013בטי יקרה
ניתן להשתמש בתמצית mustard לכל סוגי הדיכאון , כולל בעיות הורמונליות , גיל המעבר וכו' הדבר היחיד שיש לדעת הוא שלוקח כ-3 4 ימים לתמצית להתחיל לעבוד. לעיתים אני נותנת אותה יחד עם gorse , שפועלת מהר יותר.
הרבה בהצלחה. והרבה בריאות
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזוררז01/01/2013
אני סובלת מכאבי מחזור עזים שגורמים לי ממש להתפתל ומאבדת דם רב במהלך המחזור.
האם יש לך טיפול באמצעות פרחי באך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור - תגובה
רותי בזק01/01/2013רז יקרה
פרחי באך נותנים מספר פתרונות לבעייתך , ואפילו בהצלחה מרובה !!!!!!!!!!!!!!
ראשית יש לבחון מתי התחילו הכאבים , האם מאז ומתמיד או שהחלו בעקבות אירוע מסויים (אפילו לידה ).
נבדוק מה משכם , איך הם מתנהגים, האם בכל מחזור הם שווים בעוצמתם , האם היום הראשון כואב יותר, או אולי השני ....
לכל פרמטר יש השפעה על תרכיב התמצית שניתן.
בגדול , אני נותנת כאן שני תרכיבים שהייתי נותנת לשתי אופציות כלליות:
אם הם היו מאז ומתמיד לעיתים תרכיב של קרב אפפל , אימפיישן ומאסטארד עוזר , אם הם הופיעו בעקבות טראומה מסויימת , נוסיף גם את סטאר אוף בית לחם.
זו הנוסחה הבסיסית שאיתה הייתי משחקת לפי הנתונים הספציפיים לכל אחת ואחת. לגבייך , האם תוכלי לתת לי קצת יותר פרטים , מתי הופיעו הכאבים? האם יש הבדל בין מחזורים שונים? עונות שנה ? ימים של המחזור? איך ההתנהגות שלך מושפעת או משפיעה על הכאבים?
כשאקבל יותר פרטים , אוכל לתת מענה מדוייק יותר.
ההמלצה הטובה ביותר בעיניי , היא ללכת למטפל , ולעבור אבחון מדוקדק בנושא , ואני בטוחה שתמצאי מזור לכאבייך.
הרבה בריאות והצלחה
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיד עניין אותידיטה24/12/2012
מה פירוש המילה "באך"? זה על שם ממציא השיטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד עניין אותי - תגובה
רותי בזק24/12/2012דיטה שלום
פרחי באך קרויים ע"ש ממציא השיטה ד"ר באך.
אני מעתיקה לך כמה שורות מהמבוא שאני מלמדת בפתיחת קורס פרחי באך
שיטת הריפוי בפרחי בך פותחה בתחילת שנות ה- 30 על ידי
דר' אדוארד בך , רופא מפורסם בתחום הבקטריולוגיה וההומאופטיה.
בשנת 1930 ד"ר אדוארד באך (1886-1936) גילה את תכונות הפרחים אשר מביאים הקלה במצבים נפשיים קשים. מחקריו הרפואיים הובילו אותו להבנה שחלק כביר מריפוי המחלה מקורו במצב המנטלי והרגשי יותר מאשר בגוף עצמו. הוא מצא ושייך צמחים למצבים רגשיים שונים.
נפלא ששאלת
סקרנות זו תכונה מצויינת
הרבה בריאות
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופס תשאול פרחי באךבטי נעים11/12/2012
שלום לכולם
מחפשת טופס תשאול לפרחי באך
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופס תשאול פרחי באך - תגובה
רותי בזק11/12/2012בטי שלום
אם את מדברת על הטופס המקורי לתשאול , אשמח לשלוח אלייך
כתבי לי או מייל או פקס ואשלח לך אותו ברצון רב
שיהיה חג שמח
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פסיכולוגיאורנית04/12/2012
שלום
בתי עוברת טיפול פסיכולוגי לטיפול בחרדות
קראתי באינטרנט כי טיפול משלים יכול לעזור עוד יותר לטיפול הפסיכולוגי. על מה תוכלו להמליץ לי? תודה לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי - תגובה
אלינור אגם05/12/2012אורנית שלום רב,
מכלול הטיפולים המשלימים הוא גדול וכל אחד מהם יכול לתת מענה לחרדות מהיבט אחר ומנקודת השקפתו. כדאי שתאספי מידע לגבי מספר שיטות שאת מתחברת אליהן, אם יש לך חברים ממליצים על מטפל כזה או אחר כדאי להתנסות ולבדוק האם הדבר מתאים לך ולבתך. ומאוד חשוב- האם יש כימייה עם המטפל (לדעתי השיטה עצמה פחות חשובה ויותר חשוב הקשר עם המטפל למרות שאין לזלזל במה ששיטות שונות מציעות ויש לבדוק את שני הדברים- גם את השיטה וגם את המטפל).
בפנייתך לפורום זה אני יכולה לתת לך מידע על פרחי באך וטיפול בחרדות לילדים.
שיטת הטיפול בפרחי באך היא שיטת טיפול אנרגטית שעובדת על היבטים רגשיים כמו חרדות ומאוד תומכת בטיפולים פסיכולוגיים ואחרים הנערכים במקביל. במיוחד בעבודה עם ילדים הטיפול בפרחי באך הוא לרוב מאוד מהיר ויעיל. מהתנסותי המקצועית והאישית כאם אני מאוד ממליצה על טיפול בפרחי באך לילדים. כדאי לגשת למטפל מוסמך כדי שיתאים לבתך תמצית עבורה ויעקוב אחר ההתפתחויות לאור שני הטיפולים. דבר אחרון שאני מאוד ממליצה הוא להירתם גם בעצמך לטיפול עצמי. לרוב טיפול בילדים עובד טוב יותר בהסתכלות מערכתית על הסביבה של הילד ותמיכה והדרכה לסביבה המידית שלו.
בתקווה שהחרדות ירגעו במהרה,
אלינור אגם,
מטפלת מוסמכת בפרחי באך
מנהלת הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרחי בך לכאבים וחוסר שינה-דחוףדנה20/11/2012
סובלת מכאבים עקב סיאטיקה ופריצת דיסק .
עם קושי רב להירדם לא יכולה לישון יותר משעתיים כל לילה ובמשך היום עקב כאבים . ובנוסף כל היום אני עצבנית לא רגועה ולא מסוגל לתפקד .
יש פתרון לפרחי בך לבעיה שלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרחי בך לכאבים וחוסר שינה-דחוף - תגובה
אלינור אגם20/11/2012דנה שלום,
את מתארת מצב של כאב פיזי רב ולזה אין פיתרון ישיר בפרחי באך. אין תמצית שנועדה להקל על כאב פיזי כמו "אקמול".
לגבי העצבים, חוסר הרגיעה וחוסר השינה יש תמציות היכולות לעזור ובכלל לתמוך בך במצבך, אבל רצוי לגשת למטפל מוסמך שיתאים עבורך תמצית מדוייקת לצרכייך.
בפארמים נמכרת תמצית "רסקיו לילה" שנועדה לעזור בין השאר גם בבעיות שינה, את יכולה לנסות אותה היא עשויה לעזור לעניין ההרגעה אבל לא בטוח שתעזור לכאבים.
את מוזמנת לשאול עוד אם עולות בך שאלות לגבי פרחי באך.
אלינור אגם,
מטפלת מוסמכת בפרחי באך, מנהלת הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים במתחניצן18/11/2012
שלום רב
יש לי 2 ילדים אנחנו מתגוררים באשדוד
הילדים שלי מאוד לחוצים ועצבניים ממש פקעת עצבים בימים האחרונים בגלל המלחמה
אני מחפשת פתרון טבעי עבורם האם יש משהו שתוכלו להמליץ לי עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים במתח - תגובה
רותי בזק18/11/2012ניצן שלום
אין ספק שפרחי באך יכולים לעזור להתמודדות עם מתח ופחדים
קיימות מספר תמציות נפלאות: ראשית אספן ומימולוס שמטפלות בפחדים ממקור ידוע, וממקור לא ידוע. כמו כן , וולנאט שנותנת תחושה של בועת הגנה ואימפיישן שמרגיעה את העצבים. במקרה של נפילות קרובות וטיפול בטראומה כדאי להשתמש ברסקיו או בסטאר אוף בית לחם.
מאחלת לכם ימים קלים יותר ובאמת שהשקט והשלווה יחזרו לפתחנו במהרה.
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?