פורום פרחי באך - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרחי באך טובים לטינטון ?
    ירדנה
    24/05/2014

אני סובלת מטינטון הרבה שנים . מה ניתן לקחת כדי להרגיע ולהוריד את עוצמת הרעש ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרחי באך טובים לטינטון ?

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך טובים לטינטון ? - תגובה

רותי בזק
    24/05/2014

ירדנה שלום
    פרחי באך מטפלים בעיקר במצבים רגשיים נפשיים המביאים לבעיות פיזיות.
    באופן ישיר לטנטון , אין לי פורמולה שיכולה לעזור
    אבל , לפי הרפואה המשלימה , לכל בעיה פיזית קדמה בעיה רגשית נפשית.
    לכן , סביר להניח שהטנטון נגרם כתוצאה מבעיה רגשית או מצב נפשי בו נתקלת בעבר.
    את צריכה לשאול את עצמך או ע"י מטפל בפרחי באך , האם לטנטון קדם משהו שלא רצית לשמוע? האם היתה סיטואציה לא נעימה לפני תחילת הטנטון? האם יש משהו שזכור לך כטראומטי טרם תחילת הטנטון. ואז , מטפל בפרחי באך יכול להתאים לך פורמולה שתטפל בסיבות שקדמו לטנטון ואם אכן אלה הסיבות , יש סבירות גבוהה שהטנטון יפסק.
    בכל מקרה , אין פורמולה שאני יכולה להמליץ עליה. ממליצה לך לגשת למטפל בפרחי באך שיאבחן לעומק את הבעיה.
    מאחלת לך הרבה בריאות והצלחה
    רותי בזק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טינטון ולקוי בשמיעה

ירדנה
    24/05/2014

תודה לך רות בזק על תשובתך המהירה.. את מקשרת את הטינטון עם מצבים רגשיים? אלה לא חסרים לי. כתבת ,"שאולי היו דברים שלא רציתי לשמוע ? " הייתי אחרי השרות הצבאי מלא , אמא לילדים , וכנראה ששמיעתי החלה לרדת , עם השנים נותחתי בגלל מחלת האוטוסקלורוזיס (התגרמות ,הסתיידות )של אחת העצמות השמע
    סטפס.
    הטינטון גבר במשך שנת2013 אחרי החלפת הרבה מכשירי שמיעה תוך פרק זמן קצר מאוד . לאחרונה עברתי נתוח של שתל שבלול .
    בכל זאת אני רוצה לדעת אם מוכר לך מוצר שיקל עלי את הטינטון ? אני לא מקבלת תשובה של חלק מהרופאים האומרים "שאין פתרון לזה " .לא נכון , יש , אבל עולה אלפי שקלים. אשמח לדעת על עוד פתרון
    שבוע טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• טינטון ולקוי בשמיעה - תגובה

רותי בזק
    24/05/2014

ירדנה יקרה
    לפי מה שאת מתארת ולפי תחושת הבטן שלי , כניראה שעברת מצב לא קל לפני שהטנטון החל. מנסיון של שני מטופלים שלי שעברו ניתוח שתל שבלול, וגם הם סבלו מטנטון , השתל לא עזר למצב , אצל אחד , אפילו החריף אותו. עד כמה שידוע לי אכן לרופאים אין תשובה ו/או פתרון.
    לא פגשתי אותך , ולכן אני לא בטוחה במה שאני מציעה לך כרגע , אבל להזיק זה לא יכול , אולי להועיל.....
    ראשית , אם יש באפשרותך ללכת למטפל בפרחי באך ולעבור אבחון , זה יהיה הדבר הטוב ביותר. אם לא , נסי לקחת שתי תמציות שאולי יעזרו לך , אפילו במעט : סטאר אוף בית לחם וקרב אפל.
    שוב , ממליצה לך בחום ללכת לאבחון .
    ובכל מקרה , מאחלת לך שתמצאי תשובה ועזרה כי הבנתי ממטופליי שזה ממש קשה לחיות עם מצב שכזה.
    מאחלת לך המון בהצלחה
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סקפטי לגבי היעילות
    רועי
    31/12/2013

עם יד על הלב מה היעילות של פרחי באך?
    איך אני יכול לדעת שזה לא פלצבו? האם יש מחקרים מדעים (לא של חברות פרחי באך כמובן) על היעילות?

לקביעת תור
    סגירה
    סקפטי לגבי היעילות

הוספת תגובה

תמונה

• סקפטי לגבי היעילות - תגובה

רותי בזק
    31/12/2013

רועי, בוקר טוב
    מי שמכיר אותי יודע שאני לא מאלה שמטיפה להאמין במה שאני מאמינה , ולכן לא אטיף לך ואנסה לשכנע. אני באמת מכבדת אמונתו של כל אחד , ומאמינה שתהליך האמונה מחובר לבחירה האישית של כל אחד.
    ובכל זאת , אספר שני סיפורים שאולי ישנו את גישתך.
    דבר ראשון, אני מטפלת שנים רבות בפרחי באך ובמהלך השנים טיפלתי גם בכלבים וראיתי איך פרחי הבאך עושים בהםפ פלאים. לא חושבת שאפקט הפלצבו מתקיים אצל בעלי חיים ..... :)
    דבר שני , היו לי מספר לא מבוטל של מקרים בהם טיפלתי בילדים ללא ידיעתם , כלומר, פרחי הבאך הוכנסו לשתייה שלהם מבלי שהם ידעו והאפקט היה מדהים ומיידי.
    שוב , אמונתו של אדם , כבודו.
    מאחלת לכולנו שנת 2014 מופלאה.
    אגב, לפני שנים נעשו מספר מחקרים על פרחי באך ונמצאו תוצאות מהיימנות , איפה שהו שמרתי את העיתון שדיווח על המחקר, אין לי מושג כרגע היכן הוא. אנסה לחפש ואם אמצא אתן לך פרטים .
    כל טוב
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ב"ב
    שרה
    08/12/2013

כמה עולה כל ערכת 38 בקבוקי התמציות של פרחי באך?

לקביעת תור
    סגירה
    ב"ב

הוספת תגובה

תמונה

• ב"ב - תגובה

רותי בזק
    08/12/2013

שרה שלום
    אין לי מושג היום כמה עולה כל הערכה , את צריכה לברר במקומות שמשווקים את הערכה.
    אני את שלי קניתי לפני יותר מ10 שנים ומאז מחדשת את הבקבוקונים לפי הצורך . כך שלא יוצא לי לקנות ערכה שלמה.
    בנוסף , יש גם קופסת נשיאה לערכה.
    בכל מקרה , שיהיה בהצלחה
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דרך התאמת התמצית
    שלי
    10/11/2013

שלום,

למדתי פרחי באך אך בלימודי לא השתמשו בשאלון אבחון אלא דרך קלפי הצמחים או מטוטלת או בחירה של המטופל.
    רציתי לדעת מהן דרכי האבחון שאתן עובדות איתם והאם יש טופס תשאול איתו אפשר לעבוד? האם אתן בחורות את התמצית למטופל?

שאלה שניה - אני מטפלת ברפואה סינית. פרחי הבאך נועדו להשלמה.
    באים אלי מקרים רבים שהם פיזיולוגיים בראש ובראשונה (כמובן שקושר לגוף נפש) .
    האם נכון להתסכל על הסימספטומיפ ולפי זה לתת תמציות? או שלא...

ודבר אחרון - בני בן שנתיים עם שקד שלישי. איך אני יכולה להתאים בעבורו תמצית?

לקביעת תור
    סגירה
    דרך התאמת התמצית

הוספת תגובה

תמונה

• דרך התאמת התמצית - תגובה

רותי בזק
    10/11/2013

שלי שלום
    אנסה לענות על כל השאלות.
    אני משערת שכל מטפל מאבחן על פי דרכו , אני בלימודיי , למדתי גם תשאול , גם אבחון דרך קלפים , גם אבחון דרך מטוטלת וגם קיבלתי מעין שאלון שאמור לעזור. עם השנים , אני מוצאת לנכון בעיקר לתשאל את המטופל , גם על ילדותו , משפחתו , עברו וכו'. את תלמידיי אני עדיין מלמדת את כל השיטות , אבל , מתמקדת מאוד בתשאול.
    אין דרך נכונה יותר או פחות , את צריכה להשתמש במה שניראה לך נכון לכל מטופל. ללכת על פי תחושת הבטן , ואני משערת שהיא תשתנה בין מטופל אחד לשני.
    גם התבוננות בסימפטומים , הבנה מאיזה מקור רגשי נפשי הם מגיעים , היא דרך נכונה לפי דעתי (אני משתמשת בה רבות).
    לגבי בחירת התמציות , לעיתים אני משתפת את המטופל בבחירה ולעיתים לא.
    לעיתים אני אומרת לו מה נתתי לו ולעיתים אני לא משתפת אותו בבחירה ואומרת לו שחלק מהתהליך שלו , הוא לא לדעת....
    חשוב גם לעשות החלטה אם להישתמש בתמציות מלטפות או בתמציות עומק.
    לגבי בנך , תנסי להבין מדוע הוא "גידל" שקד שלישי , לפעמים קשה לנו לאבחן את ילדינו כי אנחנו מעורבבים מידי.... ואז כדאי להעזר בגורם חיצוני.
    נסי לבדוק מה היה במהלך ההריון , איך המערכת החיסונית שלו וכו'
    מאחלת לך הצלחה והרבה בריאות
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה ועוד שאלה ..

שלי
    20/11/2013

תודה על התשובות. עזרת לי מאוד.
    כיצד אני יכולה ללמוד / לקרוא עוד אודות החיבור שבין פרחי באך לבין מערכות / איברים בגוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה ועוד שאלה .. - תגובה

רותי בזק
    21/11/2013

שלי יקרה
    אני לא מכירה ספר שעושה את החיבור הישיר בין פרחי באך ומערכות ואיברים בגוף.
    מה שאני עושה , אני משתמשת הרבה בספר של לואיז היי "רפא את גופך" , בו יש את המשמעויות הנפשיות לכל בעיה פיזית ואז עושה את החיבור הנפשי , רגשי.
    שיהיה בהצלחה
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך
    שני
    15/10/2013

כל כמה שעות צקיך לקחת פרחי באך? אם צריך 4 פעמים ביום איך אני מחלקת את זה? כי כמובן גם יש את הזמן שישנים.. אז כל כמה שעות לוקחים שייצא 4 פעמים ביום?

לקביעת תור
    סגירה
    פרחי באך

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך - תגובה

רותי בזק
    16/10/2013

שני שלום
    אני ממליצה לך לחלק את שעות העירות שלך ללקיחת 4 המנות , את לא צריכה להיות מדוייקת וזה בסדר גמור גם אם תסטי לכאן או לכאן.
    אגב , אני תמיד ממליצה למטופלים שלי שאם הם מרגישים כאילו התמצית "קוראת" להם , הם יכולים לקחת יותר מ-4 מנות ביום.
    שיהיה בהצלחה
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• התייעצות
    דוד
    30/06/2013

שלום וברכה.
    רציתי לשאול בעקבות פרפורי פרוזדורים החיים נהיו לי מפחידים כל דבר קטן מפחיד אותי וכל כאב מלחיץ אותי ולוקח אותי למחשבות רעות אני מרגישה כל הזמן בפחד ומחשבות רעות ומפחידות אין סופיים איזה תמצית יכולה לעזור לי

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

תמונה

• התייעצות - תגובה

רותי בזק
    30/06/2013

דוד שלום
    בעיקרון לפחדים יש לנו שתי תמציות מצויינות , אספן ומימולוס , לפחדים ממקור לא ידוע ולפחדים ממקור ידוע. אני בדרך כלל נוהגת לתת את שתיהן ביחד כי נושא הפחדים הוא נושא מורכב ומשלב בתוכו את הידוע עם הלא ידוע. בדרך כלל אני גם נותנת תמצית מרגיעה בשילוב עם התמציות המטפלות בפחדים והיא אימפיישן.
    אם הבעיה משולבת במחשבות טורדניות אז קיימת תמצית שנקראת ואייט צסנאט , שעובדת מצויין להרגיע אותן.
    מאחלת לך הרבה רוגע , בריאות ושלווה נפשית.
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• סיוטים
    ליזה
    19/06/2013

שלום,
    אני זוכרת את החלומות שלי כמעט תמיד והם מורכבים בעיקר מסיוטים. זה משפיע לי לרעה על מצב הרוח לאורך היום, הרבה פעמים מדובר בחלומות ללא הגיון כלשהו ואני לא יודעת למה זה קורה. פרחי באך יכולים להרגיע את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    סיוטים

הוספת תגובה

תמונה

• סיוטים - תגובה

רותי בזק
    19/06/2013

ליזה שלום לפרחי באך יש מספר פתרונות לסיוטי לילה , כמובן שצריך לערוך איתך בירור מפורט מתי הם מופיעים , האם הסיוט חוזר על עצמו ? האם התחיל בעקבות טראומה? וכו'
    הייתי גם מבררת את הפירוש לסיוט , הרי לכל חלום יש את הפרשנות שלו.
    לטראומה יש לנו תמצית נהדרת שנקראת סטאר אוף בית לחם
    לפחדים , 2 תמציות , אספן ומימולוס , אחת לפחדים ממקור לא ידוע ואחת לפחדים ממקור ידוע.
    למחשבות טורדניות , יש לנו תמצית שנקראת ואייט צ'סנאט.
    להרגעה , בכללי , אימפיישנט
    ולתחושת הגנה , וולנאט.
    בקיצור , כשתדעי מה הפירוש של הסיוט , ממה הוא נובע , ומה הוא מנסה "לאמר" לך , תוכלי לטפל , ואני מאמינה , בהצלחה רבה , בסיוטים.
    מאחלת לך שנת לילה רגועה ושקטה
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה
    משה
    28/05/2013

שלום רב
    אמא שלי נמצאת בדיור מוגן ולוקחת כדור רסיטל.שמעתי דברים טובים על הטיפול בעזרת פרחי באך ורציתי לשאול האם ניתן לשלב את לקיחת הכדור עם טיפול בעזרת פרחי באך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה - תגובה

אלינור אגם
    28/05/2013

שלום משה,
    בהחלט ניתן לשלב טיפול בפרחי באך עם כל טיפול תרופתי אחר.
    מאוד כדאי לנסות, פרחי באך יכולים מאוד להרגיע ולהביא לשלווה, חשוב להתייעץ עם מטפל מוסמך ולהתאים תמצית מדויקת לאמך.
    האם אמך צלולה?
    אם כן יש כמובן צורך לברר האם היא מעוניינת ליטול תמציות באך ולברר איתה מה היא הייתה רוצה להשיג? האם היא רוצה להרגיע חששות או פחדים? האם היא רוצה להשיג שינה יותר טובה וכן הלאה, על כן כדאי להיוועץ במטפל.
    בברכת כל טוב לך ולאמך,
    אלינור אגם,
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך
    מהלת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• חיזוק ציפורניים
    בינה
    07/08/2012

הציפורניים שלי מאוד שבירות, הם צומחות מעט מעל העור וכבר נשברות
    ניסיתי כבר כל מיני דברים ואני עדיין מחפשת פתרון
    מוכנה לנסות פרחי באך אבל לא יודעת אם זה מיועד לבעייה שלי

לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק ציפורניים

הוספת תגובה

תמונה

• חיזוק ציפורניים - תגובה

אלינור אגם
    07/08/2012

בינה שלום,

שיטת הטיפול בפרחי באך מטפלת רק בצורה עקיפה בבעיות פיסיות. מטרת הטיפול היא לאבחן האם קיימת בעיה רגשית שמהווה קרקע לבעיה הפיסית. זאת אומרת שאם את מחפשת טיפול ישיר ונקודתי לבעיית הציפרניים פרחי באך פחות רלוונטיים עבורך.
    אשמח לענות על שאלות נוספות,
    אלינור אגם
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך
    מנהלת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תישתמשי במחזק של תפוח יהיו לך ציפור

גלי
    24/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מתח שרירים
    אבי
    18/05/2013

בזמן האחרון אני סובל מכאבים בשרירים כנראה ממתח בשרירים אבל מה שכן אין לי תסמינים של חרדה או או סי די..אני לוקח רבע כדור ציפרלקס כטיפול מונע..
    מה שמוזר זה שהכאב לא כל הזמן תוקף אלה רק לאחר ספורט או קיום יחסי מין אפילו אחרי שתיית קולה או קפה..יש מצב שהגוף נכנס לסטרס ממה שציינתי? אובחנתי בזמנו עם או סי די וניתן לי ציפרלקס..ניסתי להעלות את המינון ולעשות ספורט אבל זה בילתי אפשרי עם העייפות שזה גורם לי חוץ מהתקפי עצבים שגורם הכדור..
    האם מוכר לכם התופעה?והאם יש משהו מעבר לפסיכיאטריה שניתן לבדוק מה פשר הכאב..
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מתח שרירים

הוספת תגובה

תמונה

• מתח שרירים - תגובה

אלינור אגם
    19/05/2013

אבי יקר,
    אתה שואל שאלות רפואיות/ פיזיולוגיות ספציפיות. אין בסמכותי להשיב על שאלות מהסוג הזה כגון מה יכול להיות הגורם לתופעה.
    מה אתה מבקש בפנייתך בעצם? לברר מהו מקור הכאב?
    בכל מקרה, מה שכן בסמכותי לומר כאן ומנסיוני, טיפול בפרחי באך יכול להקל במקרים של OCD חשוב כי למטפל תהיה הכרות עם התחום. בין השאר פרחי באך יכולים לסייע למרכיב הפחד. אני הייתי מציעה להסתייע בטיפולים קוגניטיביים התנהגותיים בכדי להפחית ואולי אף להעלים חלק מהסימפטומים. לגבי השאלות הרפואיות יותר הייתי מבררת בערוצים מדעיים לגבי התרופה ותופעות הלוואי שלה ביחס למינונים וביחס לשילוב עם פעילות גופנית וכו'
    בברכת רוגע ושקט,
    אלינור אגם,
    מנהלת הפורום
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רטלין ופרחי באך
    משה
    16/05/2013

האם ניתן לשלב פרחי באך תוך כדי נטילת רטלין

לקביעת תור
    סגירה
    רטלין ופרחי באך

הוספת תגובה

תמונה

• ממתין לתגובה

משה
    19/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ממתין לתגובה - תגובה

רותי בזק
    19/05/2013

עדי יקר
    בהחלט כן , לי באופן אישי יש נסיון רב בשילוב טיפול בפרחי באך הן בנוסף לרטלין והן במצבים בהם הצלחנו להחליף את הרטלין בפרחי באך.
    חשוב מאוד כשאתה פונה לטיפול להגדיר באופן מדוייק את תחושותיך ואת הסיבות המאוד מדוייקות בגינם אתה לוקח רטלין , וזאת, מכיון שיש תמציות להרגעה ותמציות לחידוד החשיבה וצריך להכין תמהיל שעונה על הצרכים הספציפיים של המטופל,.
    מנסיון , זה אחד התחומים שיש בו הרבה הצלחה.
    מאחלת לך כל טוב והצלחה.
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רטלין ופרחי באך

משה
    19/05/2013

תודה על התשובה
    שאלתי כי אמרו לי כמה מטפלים שהפרחי באך לא הולכים ביחד עם רטלין. ז"א לא הסכימו לטפל כל עוד יש נטילת רטלין. וכאן את אומרת שניתן לשלב פרחי באך עם רטלין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• רטלין ופרחי באך - תגובה

רותי בזק
    19/05/2013

עדי
    חד משמעית כן.
    אין לי מושג למה סרבו לטפל יחד עם רטלין אבל אני עשיתי זאת פעמים רבות ובהצלחה יתרה.
    אין שום מניעה לשלב בין רטלין לפרחי באך כמו שאין שום מניעה לשלב בין פרחי באך לתרופות קונבנציונאליות אחרות.
    שיהיה הרבה בהצלחה.
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• ריח מהפה
    מאור
    10/04/2013

שלום,
    אני בחורה בת 30+ ושומרת על הגיננה כללית וגם הגיינת פה. למרות זאת אני חשה שיש לי ריח רע מהפה, אף אחד לא העיר לי, אבל כנראה זה נובע ממבוכה להעיר. בעבר לא חשתי כך. תזונתי צמחונית ואני נמנעת מג'אנק פוד. האם פרחי באך יכולי םלעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    ריח מהפה

הוספת תגובה

תמונה

• ריח מהפה - תגובה

רותי בזק
    10/04/2013

מאור יקרה
    דבר ראשון צריך אכן לברר אם באמת את סובלת מריח רע מהפה , או שזו תחושתך בלבד , ואז ניתן לטפל בתחושה באמצעות פרחי באך , לבדוק מה מסמל מבחינתך ריח רע מהפה ולמה את בחוויה הזו..... (משום מה תחושת הבטן שלי שזה העיניין)
    בכל מקרה , אם אכן את סובלת מריח רע מהפה לעיתים העיניין נובע מעיכול לא תקין של המאכלים שלנו , ובאנלוגיה , מעיכול לא תקין של חוויות החיים. ניתן לעשות לך תשאול מדוקדק ולבדוק מה בדיוק את לא מקבלת במהלך החיים שלך , יתכן שאלו דברים מן העבר , או ההוה , ואז לתת לך תמציות שיקלו עלייך את ה"עיכול" , או יתנו לך תחושה טובה יותר לגבי חוויות החיים שלך.
    ריח רע מהפה הוא עיניין מורכב ,רגשית שמחייב באמת אבחון מדוקדק ובדיקה עמוקה.
    ממליצה לך לגשת למאבחן בפרחי באך שיתשאל אותך ויבדוק אם אכן את סובלת מריח רע מהפה. בכל מקרה העיניין פתיר.
    מאחלת לך הרבה בהצלחה
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה

מאור
    13/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מתעוררת באמצע הלילה
    עדי
    02/05/2013

כל לילה אני מתעוררת בארבע בבוקר ולא מצליחה להירדם. זה פוגע לי בתפקוד כי אני עובדת שעות ארוכות. האם טיפול בפרחי באך יכול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    מתעוררת באמצע הלילה

הוספת תגובה

תמונה

• מתעוררת באמצע הלילה - תגובה

אלינור אגם
    02/05/2013

עדי יקרה
    פרחי באך יכולים לעזור לסימפטומים של בעיות שינה אולם טיפול יעיל יהיה לאחר היכרות איתך והבנת המקור לבעיות השינה. במידה והמקור הוא רגשית, פרחי באך בהתאמה נכונה יעשו את העבודה.
    תוכלי לנסות את תמצית הרסקיו ללילה הנמכרת בפארמים. במידה והיא לא תעשה שינוי אני מציעה לפנות למטפל מוסמך שיסתכל ויקשיב בצורה רחבה וינסה לעזור.
    בברכה אלינור אגם מנהלת הפורום.
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פחד קהל
    ליז
    22/04/2013

שלום,
    אני עובדת כסגנית מנכ"ל ויש לי פעמים רבות הרצאות להעביר בישיבות וכן הלאה. אני סובלת מפחד קהל עוד מילדות וזה ממש עוצר אותי מלבצע את עבודתי נאמנה, ואני מרגישה שיכולתי להעביר את ההרצאות בצורה יותר טובה ובהירה לו הפחד לא היה שם. האם פרחי באך יכולים לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד קהל

הוספת תגובה

תמונה

• פחד קהל - תגובה

אלינור אגם
    22/04/2013

ליז יקרה,
    אכן עבודה עם פרחי באך יכולה להשפיע רבות על פחד קהל. כדאי להוועץ עם מטפל מוסמך בפרחי באך שיזהה את המקור לפחד ויתאים לך תמצית מתאימה אישית עבור חווית פחד הקהל שלך. כדאי מאוד לשלב בטיפול לימוד של כלים התנהגותיים לטיפול בפחד במקביל לעבודה הרגשית והאנרגטית שיעשו התמציות.
    הרבה הצלחה
    אלינור אגם
    מנהלת הפורום
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה
    ענתי
    27/03/2013

אלינור יקרה שלום רב,

בעבר הסתייעתי בפרחי באך להפחתה במשקל וגמילה ממאכלים מסויימים.

אשמח להכוונה שלך בנוגע לתמציות המתאימות:
    גמילה, קבלת עצמי כפי שאני, דבקות במטרה, הגברת מוטיבציה ועמידה במשימה.

תודה שוב ושוב
    ענתי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

תמונה

• סליחה! הודעתי פונה לאלינור ורותי!!

ענתי
    27/03/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה - תגובה

אלינור אגם
    29/03/2013

ענתי שלום,

לגבי הפחתה במשקל יש להבין כי הקושי לרדת יכול להגיע ממספר סיבות ועל כן כדאי לערוך תישאול אישי מעמיק כדי להבין היכן נעוץ הקושי ובהתאם לזה להרכיב בקבוק טיפולי.
    אותו דבר באשר לשאר הדברים שכתבת- כתבת מילים כלליות לגבי נושאים שונים שאם נסתכל ברשימת התמציות ללא בעיה תוכלי לגלות איזה תמצית עונה ישירות לכאורה על איזה פרמטר שכתבת, אבל אני מרגישה מהכתיבה שלך שיש לרדת לעומק הדברים ולהבין מעבר למה שכתוב.
    אני אסביר את עצמי- לדוגמה הנושא של 'דבקות במשימה' שציינת. אי דבקות במשימה יכולה לנבוע מכמה מקורות- עייפות (נפשית/פיזית), בילבול, חוסר מיקוד, אולי בכלל זה נובע ממקור של ביטחון עצמי נמוך/ חוסר אמונה/ טראומה שחווית, ובהתאם לכך גם התמצית שתטפל בקושי תהייה שונה.
    גם נושא ההתמדה יכול לנבוע ממספר מקורות וכנ"ל גם מוטיבציה וכל שכן - גמילה.
    יש תמציות שבאופן קלאסי אנו משייכים אותם למה שאת מעלה אבל זו כמובן הסתכלות שיטחית מידי כשמדובר באדם ויש להתבונן לעומק ולבדוק מה המקורות שמביאים אותו למצב הנוכחי ושם לטפל. יתכן שאת מעלה כקושי את נושא הדבקות במטרה אבל בתישאול יתברר שיש משימות שאת כן דבקה בהן, על כן המלצתי לך היא להיעזר במטפל מוסמך ומנוסה ואם תרצי אז את יכולה לכתוב לנו שוב פעם אבל לתת לנו יותר אינפורמציה שתאפשר לנו לכוון אותך.
    בברכת שבת שלום ומנוחה,
    אלינור אגם
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך
    מנהלת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה מקרב לב

ענתי
    30/03/2013

תגובותיכן תמיד מהירות, יעילות ו"מקרינות" אכפתיות.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה מקרב לב - תגובה

אלינור אגם
    30/03/2013

בשמחה.
    תודה על המילים החמות.
    מקווה שהדברים קידמו אותך ואם לא את מוזמנת תמיד לשאול עוד.
    שיהיה שבוע טוב וחג שמח.
    אלינור אגם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה