מידע רפואי
פורומים
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות
- ניתוחי גב, כאבי גב, עמוד שדרה
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- גריאטריה, גרנטולוגיה
- פגים
- אנדוקרינולוגיה ילדים
- אורתופדיה - כירורגית כף יד
- רפואה משלימה בהריון
- מחלות ריאה אסטמה
- פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות
- דיכאון אחרי לידה
- אורתודונטיה - יישור שיניים
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- בחירת שם לתינוק, שמות לתינוקות, נומרולוגיה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- הזמנת בקבוקונים לטיפולא08/11/2012
שלום
האם את יודעת מאיפה אני יכולה להזמין בקבוקונים כדי לעשות תמציות??
אני מטפלת לא מטופלת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמנת בקבוקונים לטיפול - תגובה
אלינור אגם09/11/2012הי א.
מצחיק שציינת שאת מטפלת ולא מטופלת... בתפיסתי כל מטפל חייב גם להיות בראש ובראשונה מטופל... אבל זו כבר פילוסופיה שלא אליה כיוונת אני מניחה.
לגבי בקבוקונים- אין לי אפשרות לעשות שיווק בפורום זה ועל כן לא אוכל לתת לך מספרי טלפון אבל אין שום בעיה למצוא ספקים באינטרנט.
תלוי גם איזו כמות את צריכה. אם מדובר בכמויות קטנות לעיתים לא כדאי לקנות אצל ספקים גדולים. את יכולה גם לברר בחנויות טבע ממי הם רוכשים או אפילו לרכוש מהם. בתי מרקחת רבים מחזיקים בבקבוקונים אלו, לא תהיה לך בעיה למצוא.
שיהיה הרבה בהצלחה,
אלינור אגם,
מטפלת מוסמכת בפרחי באך ומנהלת הפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדלליז08/11/2012
בין פרחי באך לנטורופתיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל - תגובה
אלינור אגם09/11/2012ליז שלום,
נטורופטיה ופרחי באך הם שני דברים שונים זה מזה היושבים תחת מטרייה אחת ותומכת של טיפול "אלטרנטיבי". לצערי איני עוסקת באופן מקצועי בנטורופטיה כך שלא הייתי רוצה להרחיב בנושא, בקצרה מדובר על תזונה נכונה ותומכת גוף-נפש. מדובר על תזונה המשלבת מזון טבעי (לא מעובד) וצמחי מרפא מתוך הסתכלות והבנה כי מה שאנו אוכלים הוא מי שאנחנו וככל שנמלא את גופינו בחומרים משמרים, מזון מעובד, צבעי מאכל וכן הלאה אנו בעצם מחלישים את גופינו וחשופים יותר לחולי. אבל שוב, איני נטורופטית ולשם קבלת ייעוץ בתחום זה כדאי לפנות למטפל מוסמך.
פרחי באך לעומת זאת עוסקים יותר בפן הרגשי של האדם. כמובן שהכל תומך אחד בשני וזוהי מהות ההסתכלות ההוליסטית שלא עושה הפרדה בין הרכיבים השונים שלנו אלא מבינה כי בכדי לחיות באורח חיים בריא יש לטפל ולתחזק גם את הנפש וגם לאכול בריא ומאוזן וגם לעשות ספורט מתאים וגם אפילו לסדר את ביתינו כך שהאנרגיות בו יהיה תואמות לרווחתינו וכו'.
את מוזמנת להמשיך ולשאול אם עולות שאלות נוספות,
שבת שלום,
אלינור אגם,
מטפלת מוסמכת בפרחי באך ומנהלת הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול למלזמהעלמה30/10/2012
שלום,
האם פרחי באך יכולים לטפל במלזמה בעור הפנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול למלזמה - תגובה
רותי בזק30/10/2012עלמה יקרה
בעיקרון , פרחי באך מטפלים בסיבות להופעת תחלואים , בעיות ובמקרה שלך כתמי עור, ולא בסימפטומים....
על פי האמונה שלי , כל "בעיה " שיש לנו , מקורה בקושי רגשי. בעיות של עור בדרך כלל משוייכות לטראומות למיניהן וכדי לטפל בצורה יעילה בבעיה רצוי לערוך תשאול מקיף ולהבין את מקור הבעיה. כדאי לנסות לבדוק מתי הופיעו הכתמים , האם בעקבות אירוע כל שהו, וכו'
בכל זאת קיימות שתי תמציות שעושות עבודה נפלאה עם בעיות עור שונות והן קרב אפל וסטאר אוף בית לחם.
כמטפלת בפרחי באך ובשמנים ארומותראפיים , אני רואה דווקא בשמנים יכולות טובות יותר לטיפול בכתמי עור בפנים.
ראשית אני מקווה שכבר היית אצל רופא עור ווידאת שהכתמים הם אכן פיגמנטציה .
האם הם רבים? גדולים? בולטים מאוד? או קטנים ולא משמעותיים?
אם הם קטנים , את יכולה לנסות למרוח על המקום שילוב של 2 התמציות ויש סיכוי גדול שזה אכן יעזור.
מאחלת לך בריאות טובה ובהצלחה
כל טוב
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהמור22/10/2012
שלום,
לפעמים בחיים תוקפים אותי מעין התקפי חרדה ממושכים מלווים בתחושת מוות מתקרבת
אני לא יודעת אם מישהו מכיר את התחושה הזאת אבל זה נדמה כאילו משהו ממש רע עומד לקרות. בתקופות כאלה אני מאוד זקוקה לחברה אנושית (לא זקוקה לה בדרך כלל) מאוד לחוצה, לא ישנה וחסרת מנוחה. סיפרו לי שפרחי באך יכולים לעזור לי אבל אין לי מושג בזה ולכן אני פונה אליכן לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה - תגובה
רותי בזק22/10/2012מור יקרה
אכן לפרחי באך יש פתרונות נפלאים לחרדות ופחדים
רוק רוז -תמצית שמטפלת במצבי פאניקה , חלומות רעים , פחדים בעקבות מחלות , תאונות.
אם הפחדים ו/או התקפי החרדה נובעים בעקבות טראומה - יש לנו תמצית בשם סטאר אוף בית לחם שמטפלת נפלא במצבי טראומה ו"קולפת" את הטראומה לאט לאט מהמטופל.
מימולוס- לטיפול בפחדים מגורם ידוע (טיסה, חושך, מעלית וכו').
אספן- לטיפול בפחדים ממקור לא ידוע.
צ'רי פלאם- פחד מאיבוד שליטה.
רד צסנאט- לטיפול בדאגת יתר לאחרים.
מנסיוני, בד"כ לטיפול בהתקפי חרדה כדאי להישתמש בתמהיל של מספר תמציות ותמיד אני גם מוסיפה וולנאט בכדי לתת מעין "בועת הגנה".
לפי התאור שלך הייתי הולכת על רוק רוז, מימולוס, אספן, אימפיישנט וולנאט. לגבי חוסר השינה , לעיתים מחשבות טורדניות הן אלה שמפריעות ותמצית שעוזרת לכך היא הוויט צסנאט ביחד עם האימפיישן (שמרגיעה).
בכל מקרה , כדי לדייק , אני ממליצה לגשת למטפל שיתשאל אותך וירכיב לך תמצית מתאימה.
כל טוב ובריאות טובה.
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה - תגובה
אלינור אגם22/10/2012מור יקרה שלום רב,
את מתארת תחושה מאוד קשה של חרדה שאני מאמינה שמביאה איתה דאגה רבה ומועקה גדולה. לשאלתך אם מישהו מכיר את התחושה הזו אני יכולה לומר לך שאת אינך היחידה שמסתובבת עם הענן הזה, אם זה מקל עלייך במעט את הקושי הנלווה.
ראשית אענה ישירות לשאלתך- כן פרחי באך יכולים לעזור למצבים של חרדה לא מוסברת ותחושה כי משהו רע עומד להתרחש- התמצית המדוייקת לכך נקראת aspan שמטפלת בפחדים לא מאוד מוגדרים אבל קיימים ונוכחים.
אבל אני לא רוצה להסתפק בזאת כיוון שיש לדעת כמה זמן את סובלת מזה. האם זה משהו חדש או התנהלות ישנה. האם זה בעקבות אירוע מסויים שמאז את חשה את החרדה הזו? האם משהו בחייך השתנה לאחרונה?
בנוסף, הייתי רוצה לשאול איך את מתגברת על זה ולכמה זמן זה תוקף.
שאלה חשובה מאוד היא האם החרדה הזו פוגעת בך ומונעת ממך פעילות סדירה.
כל השאלות הללו יביאו להתאמת תמצית מדוייקת לצרכים שלך.
מור, אינך צריכה להישאר לבד עם החרדה. אני שמחה לשמוע כי את מוצאת מפלט זמני בקשרים שונים.
אם יורשה לי אני רוצה להוסיף משהו קטן- סיפורון על פחד. לקוח מתוך ספרה הנהדר של רחלי בהרל ונקרא "מיפלצולה". הסיפור מתאר ילד קטן שבשעת לילה בעת ההרדמה הוא מביע חשש בפני אימו מפני מפלצת שעשויה להגיע. ומאותו רגע בכל דף האם מנסה להושיע את בנה מהפחד בכל מיני כלים. היא מציעה כי היא תבנה חומה מסביב לבית, תשים את הכלב ככלב שמירה, תנעל בשבעה מנעולים וכן הלאה והלאה.
הילד בכל פיתרון שמציעה האם מעצים את המפלצת ומוצא פיתרונות כיצד היא יכולה לעקוף את המכשולים שמציבה האם- בדיוק כפי שקורה לנו כשאנו נכנסים לסחרחרה של חרדות.
בסופו של דבר האם מתארת שהיא תשים את המפלצת בכלוב. רחמיו של הילד יוצאים אל המפלצת והוא שואל את אימו מה יקרה אם היא תהיה עצובה? והאם בחכמה רבה משיבה לבנה הקט שאם היא תהיה עצובה הם ישחררו אותה והילד (אם איני טועה) מבקש כי היא תבוא איתם לטיול ובסופו של הספר לאחר שהילד עבר תהליך כל כך מרגש של התמודדות וחיבור ל"מפלצת" הזו- (מה שהיא לא תהיה) ממש כבר לא יכול לחכות עד שהיא תגיע אליהם ואף קורא לה בשם שהמציא- "מיפלצולה".
מה אני רוצה לומר? הפחדים שלנו גם אם אינם ממקור ידוע- הם אמיתיים ולעיתים מאיימים לכלותינו ,אבל , כשאנו מעיזים להתבונן בהם ( לעיתים עם יד מכוונת של מטפל או אדם קרוב) וכשאנו מעיזים לומר את שמם, פתאום אנו מבינים ש"צל הרים הוא" שממפלצת ענקית בעצם מדובר רק במיפלצולה.
לסיכום- הפחד הוא שלך וכשם שהוא מגיע כך הוא גם יכול להשתחרר.
אשמח להמשיך לשמוע ממך ולכוון אותך.
אלינור אגם
מנהלת הפורום
מטפלת מוסמכת בפרחי באך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עזרהענתי14/10/2012
שלום רב,
אשמח באם תוכלו להמליץ לי על פרחי באך מתאימים למצב הבא:
נוקשות, חוסר פשרות, בטחון שרק הוא הצודק, יש רק אמת אחת והיא שלו, חוסר רצון לסלוח, כעס גדול, כאב, עצב, אומללות, תחושת תבוסה ושהחיים רעים, בדידות, רצון להיות צודק, חוסר יכולת לשלוט על הבעת הדיעה האישית.
(לצד כל אלה יש גם יתרונות.... אבל אשמח לקבל הדרכה כיצד אפשר לסייע עם הקשיים).
תודה
ענתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשת עזרה - תגובה
רותי בזק14/10/2012ענתי יקרה
את מתארת מצב עם הרבה מאוד רבדים.
נוקשות , חוסר פשרות , בטחון שרק הוא צודק ויש רק אמת אחת והיא שלו - זהו רובד אחד.
חוסר רצון לסלוח, כעס גדול , זהו רובד שני.
כאב , עצב , אומללות , תחושת תבוסה - זהו רובד שלישי.
לדעתי הרובד העמוק ביותר והראשון לטיפול הוא הרובד שהגדרתי (לפי הסדר שלך) , רובד שני, נושא הכעס. כשאדם נמצא במצב של כעס , הוא באנרגיית אש, אנרגיה שורפת , שום דבר לא יכול "להכנס" אליו, צריך קודם "לנקות" , "לפנות" את האנרגיה הזו ורק אז לטפל בעצב ובאומללות (רובד שלישי ) ואז ברובד הראשון.
לצורך טיפול בכעס יש תמצית שנקראת הולי , תמצית נפלאה , לוקח לה מעט זמן לעשות את העבודה , לעיתים בתחילת התהליך מוציאה המון כעס מהמטופל , אבל עושה עבודת ניקיון נפלאה.
במקרה כמו שאת מתארת , הייתי נותנת אותה ללא תמהיל של תמציות אחרות , ורק אחרי שהמטופל יקח אותה לתקופה של לפחות חודש , הייתי ממשיכה לטיפול ברבדים הנוספים.
אשמח לענות על כל שאלה נוספת שתתעורר, מאחלת לכם רק טוב
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםגיאה14/10/2012
לפני שבוע התחלתי גמילה מקפאין וכאבי הראש הורגים אותי כל יום
רופאת המשפחה אמרה שזה יכול לקחת כמה שבועות...
זה המון זמן!
תוכלו לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
אלינור אגם14/10/2012גיאה שלום,
ראשית, בהצלחה רבה.
לגבי שאלתך, אם אני מבינה נכון את מחפשת משהו נגד כאבי הראש המלווים את הגמילה, ובכן לפרחי באך אין תמציות לפי מכאובים פיזיים באופן ישיר.
כן יש תמציות המיועדות לעזור בנושא של גמילה מהתמכרות ולעזור בהסתגלות למצב החדש אבל כאן מדובר על הסתכלות מעמיקה יותר על המצב הרגשי שהוביל להתמכרות והמצב כעת. אם תרצי שאכוון אותך לתמציות מתאימות אשמח אם תפרטי יותר על עצמך ועל המצב.
אלינור אגם,
מנהלת הפורום
מטפלת מוסמכת בפרחי באך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפרחי באךמורנית04/10/2012
שלום רב,
טופלתי בעבר בפרחי באך בהצלחה רבה ואני זקוקה לעזרה "קטנה" גם כעת....
יש לי בעיה לסיים משימה שהתחלתי.
עלי להגיש עבודה לאוניברסיטה ואני פשוט לא מצליחה לגייס את עצמי לבצע אותה.
אני מאד היפרית, עובדת "סביב השעון", מאד ביצועיסטית ודורשת שלמות ומשום מה - לא מצליחה לבצע את העבודה.
אני יודעת שברגע שאמצא את הכוחות - אעשה זאת בהצלחה גדולה.
מה דעתך?
יש משהו שיוכל לדחוף אותי?
לסייע לי לדחוף את עצמי?
תודה
מורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בפרחי באך - תגובה
אלינור אגם05/10/2012שלום מורנית,
כעיקרון ישנה תמצית שעוזרת למיקוד והתמקדות במטרה ומניעת "בריחה" להסחות דעת שמה wild oat .
כשאת כותבת שיש לך בעיה לסיים משימה שהתחלת, האם את מתכוונת באופן גורף להתנהלות קבועה שלך (אז אפשר להוסיף גם chestnut bud) או נקודתית רק סביב העבודה הספציפית?
עלייך לבדוק עם עצמך או בעזרת מטפל את המקור להתנהלות של הדחייה אל מול הפרפקציוניזם שהזכרת. תבדקי האם התמציות הבאות יכולות לכוון אותך למקור הבעייה:
rock water-האם מקור הדחייה הוא מחשש לחוסר מושלמות של העבודה? חשש מכישלון? אולי יש מקום להוסיף תמצית מאזנת פחדים, האם מהמקור הוא בעייפות? olive . בכל מקרה מהמעט שכתבת הייתי בוחנת אפשרות של התאמה ל- oak. ויתכן שגם impatience.
ולא לשכוח את ה- wild oat.
אם תרצי להתייעץ שוב את כמובן מוזמנת
בברכת שינוס מתניים והצלחה,
אלינור אגם,
מנהלת הפורום ומטפלת מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני הכל - תודה
מורנית05/10/2012אני עוקבת מעט אחר ההתנהלות כאן בפורום וממש מופתעת עד כמה את משיבה בסבלנות, ברצון ובמהירות....
עיינתי בפורומים אחרים שהתשובה הקבועה היתה הפנייה להתייעצות מקצועית (שנכונה לכל בעיה ולכל מקרה.....) ואילו את מנסה לברר ולתת את התמיכה כאן.
זה לא מובן מאליו ולכן - כל הכבוד.
לשאלתי:
איני יודעת מה מקור הדחייה.
איני דוחה כל דבר, בדרך כלל מבצעת מייד את המוטל עלי.
יכול להיות שאני חוששת שזה לא יהיה מושלם?
שאהיה נתונה לביקורת?
מצד אחד אני יכולה לשבת שעות "על המחשב" לבצע עבודה הקשורה למקום עבודתי ואילו להתארגן על עצמי ולגייס כוחות להכין כבר את העבודה לאוניברסיטה - אני לא מצליחה.
במחשבה רצינית, יתכן באמת, שמקור הדחיינות שלי הוא החשש שהעבודה לא תהיה מושלמת - כפי שאני רגילה.
ושוב - תודה!
מורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני הכל - תודה - תגובה
אלינור אגם05/10/2012מורנית יקרה,
תודה על המילים החמות.
אני שמחה לקרוא את הלך המחשבות שלך לגבי המקור לדחיינות כי זה מעיד שאת מקיימת דו שיח עם עצמך ובחינה של הדברים וזו בדיוק הדרך למצוא את הפתרונות הטובים עבורך.
ד"ר באך בעצמו שאף שכל אדם ידע את רזי התמציות לצורך שימוש עצמי .
לאורך הרבה מאוד התפתחויות של תיאוריות טיפוליות כאלו ואחרות אנו מוצאים בסופו של דבר שגם כשטיפול נעשה מול מטפל מוסמך, מי שבסופו של דבר מקדם ומכוון ומביא את התוצאות הנכונות ביותר -הוא האדם עצמו ,עבור עצמו.
המטפל הוא רק כלי ואם לאדם יש יכולת התבוננות עצמית, מודעות ושיח פנימי באופן קבוע אזי יוכל הוא להיות המרפא של עצמו.
(בלי לשלול כמובן התייעצות עם מומחה שלעיתים נדרשת ונחוצה לכל אדם לצורך פרספקטיבה שונה).
בטוחה שכשיגיע הרגע הנכון עבורך, העבודה הזו תזרום בקילוחין.
הרבה הצלחה,
אלינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממיםמורנית30/09/2012
בתי בת ה-10, ילדה נהדרת בלי בעיות כלשהן למעט אחת...
פחד ממים.
היא נכנסת לבריכה אך לא מכניסה את הראש, פוחדת מהמים במקלחת שלא יכנסו לעיניים...
היתה בחוגי שחייה, גם אישיים - ולא מצליחה להתגבר על הפחד.
האם יש פרחי באך שיוכלו לסייע לה?
אשמח להדרכה,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד ממים - תגובה
רותי בזק30/09/2012סיגל יקרה
כן , יש פתרונות לפחדים כמו שאת מתארת
צריך לבדוק האם הפחד נובע מטראומה שהילדה עברה? או שאת לא יודעת מה מקור הפחד.
לטיפול בטראומה יש תמצית נהדרת שנקראת סטאר אוף בית לחם.
לטיפול מפחדים , יש 2 תמציות : מימולוס ואספן , אחת מטפלת בפחדים ממקור ידוע , ואחת בפחדים ממקור לא ידוע. מכיוון שבד"כ פחדים מהולים מסיבה ידועה ומכזאת שלא ידועה , אני נוהגת לתת את שתיהן ביחד.
חוץ מזה אולי ניתן לתת לה גם וולנאט שהיא מעין בועת הגנה ולארץ שהיא תמצית לשיפור הבטחון העצמי.
שתהיה שנה נפלאה , נטולת פחדים וחג שמח.
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח!!
מורנית30/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח!! - תגובה
רותי בזק30/09/2012בשמחה !!!!!!!!!!!!!!
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות אדומות במעלה הזרועדנה24/09/2012
ללא ראש מוגלתי. יש לי אותם שנים (מגיל 12). האם יש פתרון טבעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודות אדומות במעלה הזרוע - תגובה
רותי בזק24/09/2012דנה שלום
גם לי יש אותם
מדי פעם כשהם ממש מעצבנות אותי אני מורחת עליהן תמצית פרחי באך שנקראת סטאר אוף בית לחם , לדעתי הן מעט נחלשות/נעלמות, אבל אז נמאס לי והן חוזרות שוב.
אני לא מצליחה להיפטר מהן לחלוטין.
שיהיה לך בהצלחה ואם תמצאי פתרון , אשמח לשמוע
כל טוב
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנהציפי15/09/2012
שלום,
הבת שלי בת שנה כשאני איתה היא לא מוכנה לעזוב אותי היא מתעקשת להיות על הידיים גם אם לשניות היא יורדת לשחק ואני עוברת לידה או מסתכלת עליה היא מיד מושיטה יד ומתחילה לבכות שארים אותה. עם אנשים אחרים גם המוכרים לה אם במקרה היא עוברת לידיהם ואני שוב עוברת לידה או מסתכלת עליה מיד היא מתחילה לבכות ומושיטה יד שאקח אותה וארים אותה. בלילות היא מתעוררת מספר פעמים ומתעקשת שארים אותה על הידיים אני מניחה שחלק מזה הוא גם חינוך שלי אבל אם אני לא מרימה אותה היא נעלבת ובוכה בכי היסטרי וקולני שהאמת שאני מרגישה שלא נשארת לי ברירה. היא ככה מספר חודשים אחרי שנולדה רק שעכשיו זה יותר ויותר מקשה. האם יש איזה פתרון/תמצית לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה - תגובה
רותי בזק15/09/2012גילה שלום
יש ועוד איך פתרון!!!!
לפי התיאור שלך הבת שלך סובלת מחרדת נטישה , ולזה יש תמצית מיוחדת, צריך לבדוק איתך אם היא עברה איזו שהי טראומה שגורמת לה לפחד שתעזבו אותה (לעיתים זו יכולה להיות טראומה מגילגולים קודמים) ולזה יש לנו את הסטאר אוף בית לחם, לזה הייתי מוסיפה גם תמציות נגד פחדים, אספין ומימולוס ואולי תמצית שנותנת מעין תחושה של בועת הגנה , וולנאט, חוץ מזה יתכן שהיא צריכה משהו לחיזוק הביטחון - לארץ.
בקיצור כדאי שתדברי עם מטפל/ת בפרחי באך שיחד איתך תחליטו מהם הדברים הרלוונטיים מכל מה שציינתי , ויכין לך בקבוק בו תמהיל של כל התמציות שביתך צריכה.
נראה לי פשוט מאוד לטפל , אולי גם את צריכה תמצית בכדי קצת "לשחרר" את ביתך (לעיתים קרובות כשמטפלים בילד קטן , נותנים גם תמצית להורים).
בכל מקרה , מאחלת לך ולכל בני ביתך שנה נפלאה.
כל טו.
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במעי רגיז באמצעות פרחי באךסיגל13/09/2012
אשמח לשמוע את חוות דעתכן על תמציות המתאימות לטיפול בתופעת המעי הרגיז.
הסימפטומים הם יציאות לא סדירות, גזים, עוויתות בבטן וכד'.
האם יש לכן ניסיון במקרים דומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול במעי רגיז באמצעות פרחי באך - תגובה
אלינור אגם13/09/2012שלום סיגל,
תמציות פרחי באך מיועדות לטיפול רגשי אנרגטי. הבעיות שאת מתארת כפי שעולה מתפיסה הוליסטית הן סימפטום לחוסר איזון שמקורו בחוסר איזון רגשי ,על כן אין פורמולה אחידה בפרחי באך לכל מי שסובל מאותן תופעות, אלא נדרשת התאמה אישית ואיבחון מה המקור הרגשי לתופעות.
המלצתי לך לפנות למטפל מוסמך בפרחי באך שיתאים לך תרכובות אישיות שודאי יכולות לעשות שינוי גדול מאוד .
בברכת שנה טובה רגועה וללא כאבים,
אלינור אגם
מנהלת הפורום
מטפלת מוסמכת בפרחי באך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרת ציפורנייםאני05/09/2012
שלום רב,
האם פרחי באך יכולים להיות טיפול בפטרת ציפורניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרת ציפורניים - תגובה
רותי בזק05/09/2012לגבי פטרת הציפורניים , מנסיוני טיפול בפרחי באך פחות יעיל במצב של פטרת קשה , יעיל יותר טיפול בשמנים אתריים. לגבי פטרת קלה , לעיתים ניתן באמצעות סטאר אוף בית לחם יחד עם קרב אפל , להקל על המצב.
מאחלת בריאות שלמה
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בדרמטיסיס אטופיקאביבה28/08/2012
לשני ילדי הלומדים בתיכון יש דרמטיטיס אטופיק, זה מתבטא בעור שבפרקי הידיים והרגליים וגם בצוואר. האזורים מאוד מגרדים וצבע העור שם בהיר יותר ויש פצעים. הדבר אף מפריע להם בשנת הלילה. ניסינו טיפול הומאופטי אך לא היה שיפור כלל.
לאחרונה שמעתי מחברה שילדים במשפחתה שיש להם דרמטיטיס אטופיק (אסטמה של העור) טופלו על ידי משחה שמכילה פרחי באך שהייתה יעילה מאוד.
אם קיימת משחה כזאת לקנייה, אודה להמלצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בדרמטיסיס אטופיק - תגובה
אלינור אגם28/08/2012שלום אביבה,
הקרם של פרחי באך הינו קרם שמכיל את התמציות המרכיבות את ה-"רסקיו רמדי" בתוספת תמצית הנקראת crab apple והוא בהחלט מומלץ לכל מיני בעיות עוריות.
ניתן לרכוש אותה בפארמים השונים.
רפואה שלמה,
אלינור אגם,
מנהלת פורום פרחי באך ומטפלת מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
אביבה28/08/2012האם זהו הקרם המתאים לדרמטיטיס אטופיק? האם לבקש רדקיו רמדי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
אלינור אגם28/08/2012אביבה יקרה,
פרחי באך אינם מיועדים לטיפול מסויים בבעיה רפואית מסויימת על כן לא תופיע על האריזה התוויה רפואית. זה עניין של ניסוי וטעייה.
פרחי באך מיועדים לטיפול רגשי. כתוצאה מקושי רגשי למעשה צומחות בעיות פיזיות אז בעיקרון הטיפול בפרחי באך מנסה להתחקות אחר הגורם הרגשי ושואף לאזן אותו וע"י כך לפתור את הבעיה הפיסית.
על כן עניין הניסוי וטעייה
הקרם נקרא רסקיו קרם והוא לא בבית מרקחת לרוב אלא על המדפים של המוצרים הטבעיים באזור של התמציות של פרחי באך. קשה לפספס את הצבע הצהוב זועק.
שיהיה בהצלחה
אלינור אגם
מנהלת פורום פרחי באך
מטפלת מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעיםבטי27/08/2012
לא יאמן אבל לבתי התגלו תולעים, חשבתי שזאת מחלה שלא קיימת יותר
האם יש טיפול בפחי באך או שחייבים ללכת לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים - תגובה
רותי בזק27/08/2012בטי שלום
עד כמה שידוע לי , אין לפרחי באך פתרון לתולעים, לרפואה המשלימה יש פתרונות אחרים , כמו שום ושמני ארומותראפיים אחרים נגד תולעים , אבל בתחום פרחי הבאך , צר לי , לא יכולה לעזור. מאחלת לכם שיעבור בקלות.
הרבה בריאות
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרח באך- מוסדות לימודכרמלה19/08/2012
איפה ניתן ללמוד באופן מסודר ריפוי באמצעות פרחי באך? איזה מקום מומלץ? האם העבודה בהמשך היא רק כעצמאית או שמעוסקים גם ע"י קופ"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרח באך- מוסדות לימוד - תגובה
רותי בזק19/08/2012אליה שלום
יש הרבה מאוד מקומות בהם ניתן ללמוד פרחי באך
הן במיכללות למיניהן
והן אצל מורים עצמאיים
תלוי בהעדפה האישית שלך
אני למדתי אצל איציק רצימור , באופן עצמאי אצלו בבית וכך אני גם מלמדת היום.
גם לעבוד ניתן הן ע"י קופ"ח והן ע"י קליניקות שונות , וגם כעצמאית. הכל תלוי בבחירתך
ובכל מקרה , המלצתי , כל מקום בו תבחרי, בדקי אם את מתחברת למורה המלמד, פגשי אותו לפני שאת נרשמת. זה נראה לי הדבר הכי חשוב בבחירת מקום לימודים.
שיהיה לך הרבה בהצלחה
רותי בזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?