פורום פרחי באך - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בידיים
    שירה
    30/07/2012

האם ניתן לטפל ביובש בידיים באמצעות פרחי באך? אני לא אוהבת לשים קרמים ומחפשת פתרון אחר, מאוד סובלת מיובש בידיים כבר שנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בידיים

הוספת תגובה

תמונה

• טיפול בידיים - תגובה

אלינור אגם
    30/07/2012

שלום שירה,
    הטיפול בפרחי באך מטפל בסימפטומים שונים בגוף (במקרה שלך- יובש בידיים) אבל לא באופן נקודתי וישיר לסימפטום. שיטת הטיפול מאבחנת את ההיבט הרגשי שבעקבותיו התפתח הסימפטום, מטפלת בו ומביאה אותו לאיזון ואז כתוצאה מזה סביר שהסימפטום הפיזי יעלם- זה על רגל אחת מהות הטיפול בפרחי באך.
    אם תרצי תוכלי להיוועץ עם מטפל מוסמך שיכוון אותך בשאלות להבין טוב יותר את העיניין ואז יוכל להרכיב לך תרכובת טיפולית מתאימה.
    מלבד זאת, אני מבינה כי אינך אוהבת שימוש בקרמים אבל ישנו מוצר מדף של פרחי באך שהוא קרם שאולי חלק מהרכיבים שם יכולים להתאים לבעיה שאת מציינת- שווה לנסות הוא נקרא קרם "רסקיו". אשמח לענות לכל שאלה נוספת
    אלינור אגם,
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך
    מנהלת הפורום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פחד קהל
    rona
    21/07/2012

המון שנים אני מתמודדת עם פחד קהל ומרגישה איך הדבר פוגע באיכות חיי .כעיקרון ןאני אדם רגיש מאוד לעצמי לסביבה .
    בעודי ילדה סבלתי מדמוי עצמי נמוך ביישנות וחוסר בטחון שכנראה באו לידי ביטוי גם בדיבור מול קהל ואפילו מצומצם .אני מדברת על איבוד הריכוז ורעד ברמה כזו או אחרת ומבוכה כללית שמשתלטת עלי .
    השנים חלפו להם ואני כבר מזמן לא הילדה חסרת הבטחון שהייתי אך עדיין מרגישה איך הדפוס הזה מושרש בי עמוק עמוק וכשאני עומדת במצב של צורך לדבר לפני אנשים במיוחד חדשים נדלק במוחי הדפוס הזה כמו מתג של חשמל ללא יכולת שליטה שלי וגורם לי לאבד את הפוקוס .
    אני מרגישה שהיום אני מפחדת בעיקר מהפחד .זאת אומרת מההתעוררות של הדפוס הזה שיגרום לתופעות המוכרות והלא נעימות .לא נמנעת ,למרות הכל ,אך מרגישה אחר כך לא טוב עם עצמי .המבקר הקטן במוח מתחיל בעבודתו הנמרצת .למרות שגם איתו יש לי שיח מעניין ואני די מצליחה להדוף אותו .הייתי בשיחות עם פסיכולוג אך זה לא ממש עזר ואולי עזר לתקופה קצרה וחזר שוב .רציתי לדעת האם טיפול בפרחי באך יעזור ובכל דרך נוספת שיכולה לפטור אותי מעונשו של זה ..תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    פחד קהל

הוספת תגובה

תמונה

• פחד קהל - תגובה

רותי בזק
    21/07/2012

רונה יקרה
    אכן כן. לטעמי ולפי נסיוני (הרב) , ניתן באמצעות פרחי באך גם "לוותר" על הפחד וגם "לוותר" על הדפוס של הפחד מפני הפחד. בפרחי באך יש מספר תמציות לא מבוטל שמטפלות בנושא הפחד . ביניהם מימולוס , אספן ועוד. כדי להתאים לך את התמהיל המדוייק , כדאי שתלכי למטפל בפרחי באך , שיתשאל אותך , יתן לך מיני סימולציות היפוטתיות וביחד תקבעו איזה תמהיל מדויק מתאים לך. אין לי צל של ספק שניתן לעזור לך להפרד מהדפוס המיותר הזה.
    שיהיה הרבה בהצלחה.
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פחד קהל - תגובה

אלינור אגם
    21/07/2012

רונה יקרה,

פחד קהל הוא אכן "עונש" כפי שקראת לו בעיקר בחברה שלנו שבה הכל נמדד באיך שאנו מציגים את עצמינו.
    אין ספק שיש דרכים לשחרר את הפחד הזה אבל קודם עלייך כפי שאת עושה כבר, להכירו היטב, להבין את המקורות, את המקומות בהם הוא חזק יותר וכו', כמובן שההמלצה הגורפת היא להתייעץ באופן אישי ומעמיק כדי לתת מענה מדוייק אבל אני מצרפת לתשובתי תשובה שנתתי לכותבת אחרת ששאלה לגבי פחד קהל, אני בטוחה שתוכלי למצוא בתשובה זו דברים שיעזרו.
    התשובה שניתנה זה מכבר:
    מנסיוני בתחום זה אקדים ואומר כי מעבר לפרחי באך ולהיבטים הרגשיים המזינים את פחד הקהל שלך ישנם מספר דברים טכניים שניתן לעשות כדי לשכך את החרדה או כדי להתמודד איתה ברגע האמת. פחד קהל לרוב מתבטא בסופו של דבר בסימפטומים פיזיים כשבבסיס נמצאת או תגובת בריחה או תגובה הלם או תגובת מלחמה- בפועל אנו יכולים לדבר על הזעה מוגברת/ יובש בפה/ רעידות /תחושת חום והסמקה וכן הלאה. לכל אלו ניתן לעשות מניפולציות התנהגותיות שמטרתן לשכך את הלחץ - פעילות גופנית מתונה לפני העמידה מול קהל כמו הליכה נמרצת אל המקום או עלייה במדרגות, שתיית מים קרים, שימוש בנשימות כל אלו עוזרים לאזן את תחושת הלחץ והמתח. מעבר לזה ישנם טיפים התנהגותיים שאפשר להעזר בהם להוריד את מפלס החרדה- כגון התחלה של ההרצאה בעמידה מאחורי כיסא או שולחן שניתן להתמך בו ושיטשטש רעידות קלות. שימוש במצגות או עזרים יכול לתרום לתחושת ביטחון, שימוש בטכניקות העברה שבהן משתפים את הקהל בהתחלה יותר מאשר מדברים.
    זכרי כי הומור מרפא ומשחרר מיד מתחים על כן כדאי אולי לחשוב על פתיח משעשע שיגרום לקהל וגם לך לחייך וישבור את הקרח. אפשרי גם לנקוט בגישה הכנה יותר האומרת "תשמעו חברים אני מנחה הרבה שנים- אבל ההתרגשות לא הולכת וקלה יותר" מה שיכול ליצור הבנה של הקהל. ואם מפקששים להודות בנונשלנטיות ולא לנסות לטייח- זה תמיד נראה רע.
    ובסופו של דבר אוסיף כי פרחי באך יעזרו רבות לנושא אבל כרגיל יש צורך בהתאמה אישית בהתאם למקור הפחד. אני יכולה לרשום שמות רבים של תמציות אך לא הייתי ממליצה להשתמש לפני התייעצות מדוקדקת. aspen, mimulus הן תמציות קלאסיות של פחדים אך לדעתי לבד הן לא תספקנה אפשרי לחשוב על larch, אולי אפילו beach- אם המקור הוא בשיפוטיות, centaury אם הבסיס הוא רצון לרצות את הקהל, wild oat או clematis אם יש בילבול או חוסר מיקוד באותו זמן, star of beit lehem למצב של בלק אאוט, כנ"ל גם rock rose- בקיצור אין סוף שילובים אפשריים- המלצתי - להתייעץ עם מטפל מוסמך.
    בברכת כוחות פנימיים,
    אלינור אגם,
    מטפלת מוסמכת ומנהלת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• האם פרחי באך יכולים להגן מפני צינון
    דנה
    18/07/2012

כולם מצוננים סביבי כנראה בגלל המגנים
    האם פרחי באך יכולים למנוע צינון?

הוספת תגובה

תמונה

• האם פרחי באך יכולים להגן מפני צינון - תגובה

אלינור אגם
    18/07/2012

שלום לך דנה,

למצב של מניעה קודם כל חשוב לשמור על איזון כללי.
    לגבי פרחי באך, ניתן להרכיב תרכובת הבנויה ממספר תמציות "מלטפות" כמו ה- larch /gentian/olive במידה והן מתאימות, בשילוב תמצית טיפוס שלך והמרכיב החשוב לדעתי הוא ה- walnut שנועדה להגן.
    קיץ בריא,
    אלינור אגם
    מנהלת פורום פרחי באך ומטפלת מוסמכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך במהלך לידה בבית
    מירית
    09/07/2012

רציתי לדעת אם אפשר לשלב טיפול בפרחי באך בזמן צירים ולידה בבית.. או שזה מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    פרחי באך במהלך לידה בבית

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך במהלך לידה בבית - תגובה

רותי בזק
    09/07/2012

מירית יקרה
    נפלא לשלב פרחי באך בזמן צירים ןלידה , בן אם בבית ובין אם בבית חולים.
    אני שילבתי בלידה האחרונה שלי פרחי באך והחוויה היתה נהדרת.
    גם לתינוק , מיד עם היוולדו נתתי סטאר אוף בית לחם .
    אם תרצי להיתייעץ קצת יותר , כתבי לאיזו מטרה בידיוק את מתכוונת , להפגת הטראומה? הקלת הכאבים? הפחדים? לתפקוד ממורכז?
    בכל מקרה , שתהיה לידה קלה ומהנה- כן , יש דברים כאלה...
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך במהלך לידה בבית - תגובה

אלינור אגם
    10/07/2012

מירית יקרה שלום,

ראשית אברך את היולדת ואת העובר בלידה קלה ומהירה והכי חשוב בריאות לאם ולתינוק.
    חשוב לדעת האם מדובר בלידה ראשונה ואם לא אז איך עברו הלידות הקודמות ועם אילו ציפיות מגיעה היולדת ללידה הנוכחית. מידע זה יעזור להתאים תמציות באופן מדוייק יותר לצרכים של היולדת.
    מטרת התמציות של פרחי באך הינה להביא הקלה ואכן יש תמציות שממש עוזרות בכך ברגעי הלידה.
    לדוגמא: mimulus – שעוזרת להפיג את הפחדים (בעיקר אם מדובר בחוויה שאינה ראשונית)
    Aspen- אם זו לידה ראשונה ויש חששות שנובעות מחוסר הוודאות
    "רסקיו רמדי" טובה על כל חמשת התמציות שהיא מכילה.
    Impatience טובה במידה והלידה ארוכה מהציפיות והיולדת קצרת רוח
    White chestnut – טובה להרחיק מחשבות טורדות
    Olive נהדרת למותשות הפיזית והרגשית
    Walnut- עוזרת לתחושת השמירה וההסתגלות לשינוי.
    בנוסף, ישנן תמציות ספציפיות למצבים ספציפיים שהאישה נתונה בהם- לדוג' אם הסיטואציה עשויה להיות צורך בלעמוד על שלך או לחילופין לשחרר קצת את הצורך בשליטה אבל אלו תמציות שכדאי להתייעץ לגביהן קודם ושיותאמו אישית עבור היולדת.
    לסיום, לא לשכוח את התינוק כשהוא יוצא לאוויר העולם ולרכך עבורו את הנחיתה, וגם את המלווה שגם הוא חווה לידה בדרכו שלו וצריך חיזוקים.
    שתהיה לידה שמחה ומהירה ובריאות
    אלינור אגם,
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך ומנהלת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• קניית פרחי באך
    חסוי
    28/06/2012

בעיקרון אני יכולה לקנות ערכת פרחי באך ולטפל בעצמי, או שאני חייבת ללכת למטפלת מוסמכת?
    אני מורידה מידע מהאינטרנט וזה

לקביעת תור
    סגירה
    קניית פרחי באך

הוספת תגובה

תמונה

• קניית פרחי באך - תגובה

אלינור אגם
    28/06/2012

שלום,
    בהחלט המטרה היא שהערכה תהיה אישית וזמינה לשימוש עצמי ולטיפול רגשי ואיזון של הקרובים.
    באך האמין כי הרופא הגדול ביותר של האדם זה הוא עצמו וזאת מתוך הכרה עצמית גבוהה ומודעות.
    החשוב לדעת הוא שעבודה בפרחי באך היא ניסוי וטעייה - אין חוקים לכל מורכבות וחשוב ללמוד את התמציות ע"י התנסות ושינויים.

כאשר המורכבות גבוהה יותר , וכאלה הם החיים- קשה לנו לאבחן את עצמנו או את יקירנו. אנו מעורבים מידי, ולעיתים לא מסוגלים/ לא רוצים לראות את התמונה הכוללת והניואנסים בתוכה, ואז יש יתרון גדול וחשיבות להיעזר במטפל חיצוני.
    אבל כעיקרון המטרה היא ללמוד להכיר את עצמי ואת השינויים החלים ולהיעזר בצורה עצמאית בתמציות.

אלינור אגם,
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך
    מנהלת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פריחה בעור
    נלי
    19/06/2012

מופיעה לי לעיתים פריחה בעור לאחר שטיפת כלים
    החלפתי כבר עשרות סבונים אבל זה לא עוזר
    הרופא אמר שזה לא כ"כ נורא
    האם פרחי באך יכולים לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה
    פריחה בעור

הוספת תגובה

תמונה

• פריחה בעור - תגובה

רותי בזק
    19/06/2012

נלי שלום
    בטיפול בבעיות עור ובמיוחד תגובות אלרגיות יש לפרחי באך 2 תמציות נפלאות.
    אחת היא הקרב אפל והשניה היא הסטאר אוף בית לחם. לעיתים קרובות תמצית המורכבת משתי תמציות אלה יכולה לפתור את הבעיה.
    שווה נסיון
    הרבה בריאות
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פריחה בעור - תגובה

אלינור אגם
    19/06/2012

נלי שלום.

מה שאת מתארת הינו סימפטום.
    פרחי באך מטפלים בסימפטום בדרך עקיפה תוך שאילת שאלות בהיבטים רגשיים שיכולים לשפוך אור על התופעה הסימפטומטית.
    אם את מחפשת נקודתית לטפל בפריחה אני יכולה להמליץ לך על הקרם של הרסקיו רמדי המכיל בתוכו גם את ה-crab apple. לא התמצית רסקיו אלא הקרם.
    ושוב, אם זה משהו שחוזר ואת מעוניינת להביט יותר עמוק תוכלי להתייעץ עם מטפל מוסמך שישפוך אור על התופעה מנקודת מבטו.
    בברכה,
    אלינור אגם
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך, מנהלת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך עבור גמילה
    מירה
    11/06/2012

האם פרחי באך יכולים לעזור במקרה של גמילה מעישון?

לקביעת תור
    סגירה
    פרחי באך עבור גמילה

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך עבור גמילה - תגובה

רותי בזק
    11/06/2012

מירה שלום
    פרחי באך יכולים לעזור במיקרה של גמילה מעישון או גמילה מכל סוג שהו למעט אלכוהול (כי הם מכילים אלכוהול , אמנם במינון קטן אבל.....).
    כדי להחליט על ההרכב הספציפי לנגמל , צריך לערוך תשאול ולבדוק מהם המניעים לעישון (ויש הרבה סיבות) , ורק לאחר מכן להכין תמהיל מדוייק לנגמל.
    מנסיוני בתחום , רבים הצליחו להיגמל מעישון בעזרת כח רצון +פרחי באך.
    ממליצה לך לפנות למטפל או מטפלת ולקבל המלצה ספציפית שתתאים לך.
    הרבה בהצלחה
    רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תופעות לוואי
    מירה
    28/05/2012

לטיפול בתסמיני חרדה באמצעות פרחי באך יש תופעות לוואי כלשהן?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

תמונה

• תופעות לוואי - תגובה

אלינור אגם
    28/05/2012

מירה שלום,
    הדרך שבה עובדת כל תמצית היא מאוד אינדיבידואלית מאדם אחד לאחר. ההשפעה של התמציות תלויה במספר גורמים, בניהם: משך הזמן שבעקבותיו סובלים, רמת המודעות, תמציות נוספות הקיימות בתרכובת וכן הלאה.
    לא יהיה זה נכון לדעתי לומר שבאופן גורף יש לתמצית זו או אחרת ריאקציות קבועות, יחד עם זאת אנו יודעים שכאשר התמציות נלקחות, לעיתים קיימות ריאקציות שונות שיכולות להתבטא או בגוף או ברובד הרגשי. כך למשל עבודה עם תמציות הפחדים יכולה אולי לעורר ריאקציה של החרפה בזמן השימוש הראשון ואז לאזן את הרגש, לעיתים ישנה חלימה מרובה בשעת שינה, וכן הלאה, על כן תמיד כדאי לקבל ייעוץ אישי שגם יעזור לכם לאבחן האם תופעות לוואי שונות מיוחסות לתמציות או שלא.
    בברכת רפואה שלמה ורווחה נפשית,
    אלינור אגם
    מנהלת הפורום ומטפלת מוסמכת בפרחי באך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• יערה
    שיר
    14/05/2012

האם יערה יכול להתאים לילדה בכורה שכל הזמן רוצה לשחק במשחק שהיא תינוקת קטנה ואני האמא? המשחק חוזר על עצמו ולא משתנה כל כך.
    (ויש לה אח קטן שכבר גדל בינתים בן יותר משנה, והיה לה מאוד מאוד קשה אחרי לידתו. ועד היום היא מציקה לו ומקנאה בו)

לקביעת תור
    סגירה
    יערה

הוספת תגובה

תמונה

• יערה - תגובה

אלינור אגם
    14/05/2012

שלום שיר,
    honeysuckle מיועדת לכאלה החיים ומתעסקים עיסוק יתר בעבר, מתרפקים על זיכרונות וממענים ליצור חדשים.
    מה שאת מתארת נשמע לי כמו חוויה תקינה וטבעית שילדתך חווה.
    באמצעות משחק דימיון בריא היא מעבדת את החוויות שלה מתוך מקום של חזרה לבסיס מוגן ומוכל, לתקופה שבה לא הייתה צריכה לדבר בכדי שיבינו אותה, שיאכילו אותה, יחבקו אותה ויוקסמו ממנה. (לא ציינת בת כמה הילדה וחסרים עוד פרטים) אבל לדעתי גם אם זה נראה לך אובססיבי- זיכרי שזו ההסתכלות שלך ויתכן כי הילדה עוברת תהליך עצמי של ריפוי. אם הילדה ממשיכה לעבד כך את הדברים, כנראה יש לה משהו שצריך להגיע שם לידי מיצוי. לאו דווקא הייתי מחפשת לפתור ולהכחיד את זה עבורה. (אבל שוב, חסרים עוד פרטים אודות הילדה).
    אני מניחה בתיאורך כי את בעצם שואלת איזו תמצית מתאימה ביותר לטיפול ברגשות קנאה של ילד בכור- בעיקרון holly אמורה לעשות את העבודה אבל יש ל"רפד" אותה בתמציות "מלטפות" כמו larch, ולא בטוח שהייתי מתחילה לתת אותה כתמצית ראשונה.
    בברכת לילה טוב ואמונה בתהליכים עצמיים,
    אלינור אגם
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך ומנהלת הפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• זה יוצא מגבולות המשחק

שיר
    14/05/2012

היא רוצה שיאכילו אותה כי היא 'קטנה קטנה'. ורוצה שירימו אותה.
    וזוחלת לעתים קרובות מאוד על הרצפה ומשמיעה קולות של תינוקת. ומדברת כמו תינוקת.
    ואם המשחק לא מתאים באותו ברגע בגלל עניינים טכניים, ואני אומרת לה שאמא לא יכולה לשחק עכשו היא תגיד: "אני באמת תינוקת. לא במשחק."

כך שזה לא מוגבל רק למשחק. הרבה שעות ביום היא יכולה להתנהג כך.
    בת 4.

עוד פרטים:
    .
    מתלוננת שבגן אין לה עם מי לשחק. (כשאני נמצאת איתה ועם ילדים נוספים מהגן הם משחקים יפה, והיא נראית אהודה וחברתית).
    הרבה פעמים נשכבת על הרצפה כשלא מקבלת מה שרוצה.
    עדיין מרטיבה אם זה קשור. לא יודעת.
    יכולה גם להרביץ לאחיה כשמתרגזת. ולהציק לו סתם כך. קשה להשאיר אותם לבד לרגע אחד (וללכת לשירותים לדוגמא) כי מיד הם רבים. היא מציקה והוא בוכה/מרביץ/חוטף.

אני רוצה לחזק אותה ולתת לה הרגשה טובה. ושהיא יכולה להיות גדולה ועדיין אהובה. אז חשבתי שיערה קשור פה. נראה לך קשור למכלול שכתבתי?

למה הצעת LARH פשוט כדי להקל על תמצית HOLLY?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• להחזיר את המשחק לגבולות

אלינור אגם
    14/05/2012

שיר יקרה,
    אני שומעת ומבינה את הקושי בהתנהלות שביתך רתמה אותך אליה.
    לפני ארחיב בנושא התמציות יש לזכור כי העבודה החשובה היא בשינוי ההתנהלות. במקרה של עבודה עם הילדים- האחריות היא עלינו ההורים, ואפשר וכדאי להיעזר בתמציות להורים כדי להביא לשינוי.
    אני פותחת בפנייך מספר דרכי חשיבה שיכולות לעזור, כמובן שיש עוד דרכים כמספר סגנונות ההורות ובהתאם לכל ילד- הרעיון הוא לגרות את המחשבה למציאת פיתרון.
    אפשרות אחת שאני יכולה להציע היא להחזיר את המשחק לגבולות. הילדה כבר גדולה והתנסתה במסגרות עם כללים- להגדיר כמו זמן של חוג שמחויבים אליו שבכל יום בשעה X זה משחק שבו היא קובעת את הכללים (בהתאם לכללים גדולים יותר של הבית) כדאי שזה יהיה בזמן נוח לך שאת יכולה להכיל אותה בו. זמן אמבטיה/ זמן שינה/ אחה"צ. הגבולות יתנו לך כוח לשחק את המשחק ולאחריהן לחזור למציאות. הגבולות צריכים להיות מאוד ברורים ובשלב ראשוני לא דיפוזיים. יש שעה מסומנת על השעון שבמהלכה אין מגבלות ולקראת סופה להחזיר את המציאות אט אט. בשלב מאוחר יותר של המשחק אפשר יהיה לשלב את האח כתינוק אולי- הצעה שצריך לבדוק אם היא מתאימה לילדה.
    אפשרות נוספת לחזק אצלה את המקום של היותה אחות גדולה- לרתום אותה למשימות כיפיות של טיפול באח הקטן - לתת לו דבר חדש לאכול ולראות את הפרצופים המצחיקים שהוא עושה- לייצר עבורה חוויות נעימות איתו, או לחילופין לתת לה לנהל משימות שקשורות בו כמו מילוי אמבטיה/ החלפת חיתול- לשלב צחוק ובילבולים.
    דבר נוסף שאני חושבת עליו הוא יצירת חוויות בלעדיות שלכן בזמן שהקטן נשאר בבית. קולנוע/ גלידה/ פארק רק את והיא תוך שיח על כך שהסיטואציה מתאפשרת הודות לכך שהיא גדולה וכמה כיף איתה.
    לדבר עם הילדה- לברר מה יותר כיף אחרי סיטואציה כיפית שבה היא התנהגה כ"גדולה"- לא בציניות אלא באמת לשאול מה היא חושבת יותר כיף להיות- קטנה או גדולה, ולברר מה הכי כיף בלהיות קטנה? אולי תגלו שאפשר מוטיבים כיפיים להעביר לפורמט של גדולים.
    לגבי התמציות- larch היא תמצית לחוסר ביטחון, לילדים ואנשים שמרגישים שאין להם ממש מקום או זכות קיום כפי שהם עצמם בעולם- היא די תמצית תומכת ומתאימה כמעט לכל אדם בשלב כזה או אחר אבל בהחלט מתאימה בסיפור של ביתך.
    holly- היא המתאימה ביותר לסיטואציה אבל צריך לבדוק מתי להכניסה
    הייתי מנסה גם את chicory.
    מילה לסיכום- זה לא קל, אבל השתדלי לא להיסחף במערבולת של כעס על ההתנהגות הלא מוסברת לכאורה של הילדה, בכוחך לתת לה יד ולעזור לה לבחור את התפקיד שלה.
    בברכה,
    אלינור אגם
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך ומנהלת הפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך לילדים
    שיר
    13/05/2012

איך נותנים פרחי באך לילדים?
    יש ילדים שנרתעים מכל תרופה. ובכלל נרתעים מכל מאכל או משקה לא מוכר. או שסתם לא בא להם.
    האם במקרה כזה לוותר ולא לתת פרחי באך?

לקביעת תור
    סגירה
    פרחי באך לילדים

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך לילדים - תגובה

רותי בזק
    13/05/2012

שני שלום
    שאלת שאלה שמטרידה הורים רבים.
    אז קודם כל , תלוי בגיל הילד.
    אם מדובר בילד צעיר מאוד , לא חייבים לידע אותו וניתן לשים לו את פרחי הבאך במים , ללא ידיעתו.
    אמנם עדיף ליטול פרחי באך רק במים , אבל אם אין ברירה , גם במיץ (למרות שפחות מומלץ), זה עוזר.
    כשמדובר בילדים בוגרים יותר , ניתן לשבת , לשוחח ולשתף, וביחד להחליט מה עדיף , נטילת התרופה או התופעות בהם אנחנו רוצים לטפל.
    אני בטוחה שאם הטיפול הוא בדברים שמפריעים גם לילד , יהיה שיתוף פעולה מצידו.
    מאחלת הרבה בריאות ושבוע נפלא
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מדובר בגיל 4

שיר
    13/05/2012

ההגיון לא עובד במיטבו עדיין בגיל זה
    וגם העקביות לא ממש

לפחות אצלינו (והאמת שזה חלק מהעניין בכללי. התפרצויות, וכעס ומכות לאחים)

אז אפשר לדעתך לשים במשקה של הבוקר, ובבקבוק השתיה ששולחים לגן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מדובר בגיל 4 - תגובה

רותי בזק
    13/05/2012

בהחלט כן.
    מניסיון טיפולי בעבר, זה עוזר ואין שום בעיה.
    שיהיה בהצלחה
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך לילדים - תגובה

אלינור אגם
    13/05/2012

שני שלום,
    לגבי שאלתך בהתייחס לכך שהילד עשוי להירתע פיזית כמו שהוא נרתע מתרופה- תרכובת טיפולית של פרחי באך הינה מיצוי של מיצוי של חומר הכוונה היא שכמות החומר הפעיל היא כה קטנה ביחס לכמות המים בתוכה שכמעט ואין לזה טעם. תוסיפי את זה שלרוב אכן לילדים נותנים את התמצית בתוך הבקבוק ואז בכלל אין הם מרגישים בטעם. המינון הוא שמונה טיפות בבקבוק מים שהילד לוקח בבוקר ו8 טיפות בערב בתוך מים שהוא שותה. וכך את מכסה את הנדרש. ולמעשה כל לגימה של הילד מהבקבוק מהווה "לקיחה" של התמצית ומייצרת את התנודה האנרגטית הדרושה.
    לגבי שאלתך ביחס לשיתוף פעולה. אני תמיד מעדיפה לרתום את הילד לשינוי ולא משנה באיזה גיל מדובר- יהא זה תינוק רך לפני ברית מילה לא כל שכן ילד בן 4. נכון שיש לו היגיון שונה משלך אך עדיין יש לו היגיון שעובד עבורו וזו עבודה שלך או של המטפל להבין ודרכו לרתום את הילד. כך למשל תוכלי לשוחח איתו אפילו תוך סיטואציה שמתרחשת על המקום שדורש שינוי- (לדוג'- ראיתי שכשרוני לא רצה לשתף אותך נעלבת מאוד/ אני מרגישה שאתה מאוד דואג שלא יקחו לך את הדברים שלך או כל שיקוף אחר שיציג את הקושי ולהחליף במילים חיוביות: אני חושבת שאתה ילד מאוד חברותי וראיתי איך בגן כשהגעת הילדים באו אליך/ אני חושבת שאתה מאוד אמיץ/ מאוד אחראי וכן הלאה
    ואז לקדם את השיחה בדיבור פעיל של הילד- איך אתה חושב/ מה אתה חושב שכדאי לעשות כדי שלא תרגיש... ומשם אפשר לצאת לתמציות שילדים מאוד אוהבים לקרוא להם "שיקויי קסם" וכאלה- להסביר שבשיקוי קסם הזה מי שלוקח אותו אז יש לו יותר כוח בלב והוא הופך לאמיץ/ מי שלוקח אותו מרגיש איך כל הזמן הוא מצליח לעשות דברים- גם אם ... וכו' וכו'. אפשר לתת להם לקשט את הבקבוק, להדביק מדבקות וכו'.
    וחשוב לבקש מהמטפל שני בקבוקים של אותה תמצית כדי שבקבוק אחד יהיה לילד ובאחריותו - דרך נוספת לרתום את הילד לשינוי ולחזקו.
    זיכרי כי החכמה בעבודה עם ילדים היא יצירתיות ומשחק משחק משחק.
    הרבה הצלחה
    אלינור אגם
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך ומנהלת פורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה על פרחי באך
    אפרים
    03/05/2012

האם ניתן לעשות טיפול בפרחי באך כשנוטלים סיפרופ נגד שיעול? זה לא סירופ טבעי אלא סירופ חזק שמרדים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על פרחי באך

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה על פרחי באך - תגובה

רותי בזק
    03/05/2012

אפריים שלום
    בעיקרון, אין סתירה בין נטילת תרופות קונבנציונאליות לבין נטילת פרחי באך.
    כמובן שכשתרופה מרדימה ומאלחשת , הגוף מגיב פחות ברמת המודע לפרחי באך אך ברמה הפנימית העבודה נעשיית.
    מאחלת לך בריאות מלאה.
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה על פרחי באך
    מלכה
    23/04/2012

אלו פרחים יכולים לעזור לבעיות נשימה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על פרחי באך

הוספת תגובה

תמונה

רותי בזק
    23/04/2012

מלכה יקרה
    כדי לענות לך על השאלה , אני צריכה לשאול אותך מספר שאלות:
    מתי מופיע אצלך בעיית נשימה?
    האם כשאת נלחצת?
    האם בסיטואציה מסויימת?
    האם על רקע עונת שנה מסויימת?
    אולי אלרגיה?
    ואיך מתבטא הקושי? כמה זמן הוא נמשך? מתי התחיל? בעקבות איזה אירוע?
    בקיצור , בכדי לענות לך , אני זקוקה להרבה יותר פרטים על הבעיה
    אם תעני , אשמח לענות לך
    כל טוב
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

אלינור אגם
    23/04/2012

מלכה יקרה,
    פרחי באך אינם מטפלים ישירות בסימפטום פיזיולוגי. הגישה מאחורי פרחי באך מסבירה כי לכל חולי או חוסר איזון בגוף ישנה סיבה רגשית שהביאה לסימפטום כך שבעצם מה שצריך בעיקר לברר זה מה מביא לבעיות הנשימה, כיצד הן נראות מתי מופיעות ועוד פרטים, בעזרתם לאט לאט נגלה את המקור לבעיות הנשימה ונטפל בו ישירות.
    קושי נשימה יכול להגיע משלל מצבים רגשיים- החל באי יכולת להכיל את העולם , לחץ ועוד ועוד.
    את מוזמנת להעלות עוד פרטים בכיוון הזה ואולי אפשר יהיה לייעץ יותר למרות שכמובן אין תחליף לפגישה עם מטפל מוסמך באופן אישי.
    בברכת רווחה
    אלינור אגם
    מנהלת פורום פאחי באך
    מטפלת מוסמכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה על הרכב
    אביבה
    15/04/2012

אני מרגישה שלא טוב לי ואני קצת מתקשה לברר בתוכי מה בדיוק
    ואני חושבת שזה שילוב של חרדה ודכאון במובן מסויים
    ושוב,זה לא לגמרי ברור לי מה ולמה
    יש כל מיני עניינים כמו עומס בבית עם הילדים וקשיים כאלה, וגם ריבים עם הבעל לא ברור על מה תמיד..וקשיים בעבודה ואולי קצת חרדה גם שם.
    וחוסר שמחה בכלל ובמקום העבודה בפרט.

השתמשתי בעבר בפרחי באך שהתאמתי לעצמי ואני רוצה לנסות שוב
    האם שילוב של ASPEN ,MUSTARD יכול להיות טוב? בשביל להתחיל לברר בתוכי ולהרים את עצמי קצת?

תודה מראש
    אביבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על הרכב

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה על הרכב - תגובה

רותי בזק
    15/04/2012

אביבה יקרה
    בעיקרון , אכן מאסטארד הינה תמצית נגד דיכאון. אבל , יש לנו בפרחי באך הרבה תמציות שנותנות מענה לסולם הרחב שנקרא דכאון, החל מעגמומיות קלה - גנטיאן , דרך קצת דיכאון- גורס , אחריו המאסטארד ויש עוד -לממש מרה שחורה. התמצית שפועלת הכי מהר היא גנטיאן , אז לעיתים אני נותנת שילוב של מאסטארד +גנטיאן , כדי להשיג תוצאות מהירות. ושוב , מאוד תלוי מה רמת הדיכאון....
    לגבי הפחדים, גם פה יש לנו את האספן והמימולוס , ששילוב של שניהם יתן לנו מענה על פחדים ממקור ידוע וממקור לא ידוע.
    לפי מה שאת מתארת חוסר השקט שלך הוא פנימי ולכן הייתי אולי מוסיפה גם אימפישיאן ואולי גם וולנאט.
    מקווה שתגיעי לשלווה פנימית ושזוהי תקופה שתעבור.
    הרבה טוב
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• שאלה על הרכב - תגובה

אלינור אגם
    15/04/2012

אביבה יקרה,
    כפי שנאמר לך, תלוי מה היא הרמה של הקושי כיוון שיש גם תשלובת של התמציות המשמשת כמעין רסקיו למצבים קשים מאוד של דיכדוך ודיכאון. את מתארת תמונה מלאה בפרטים שחלקם לא שלמים גם עבורך אז הייתי בודקת גם את האפשרות לקחת wild oat שקצת תמקד ותעזור להבחין בין עיקר הבעיה לסימפטומים. מעבר לזה נשמע הדברים קצת סוגרים עלייך וברגע כזה על אף שהאדם הוא המטפל הטוב ביותר של עצמו יכול לעשות לך שירות מאוד גדול אם תקבלי פרספקטיבה חיצונית של מטפל מוסמך. לרוב במצב כפי שאת מתארת יש נטייה להתכנס שלא תמיד מאפשרת מבט רחב על הסיטואציות או על המקור שלהן.
    תמיד לשרותך,
    אלינור אגם
    מנהלת פורום פרחי באך ומטפלת מוסמכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה

אביבה
    15/04/2012

לא חשבתי שהתגובות יהיו מהירות כל כך. תודה

מעניין אותי מה שכבת על פורמולת ה'רסקיו' לדכאון קשה. ממה היא מורכבת?
    אני לא חושבת שזה המקום שלי אבל אני סקרנית

אולי באמת אוסיף גם mimulus להרכב שלי. אבל ממה שהבנתי יש עניין מסויים שעדיף להפחית בתמציות לא?
    אז אולי כן כדאי לי לקחת רק ASPEN + MUSTARD ולראות מה קורה?
    בינתים לקחתי רק ASPEN אתמול במשך היום והרגשתי מעט השתפרה כבר אתמול (הרגשתי שהחרדה מכך שחוזרים לעבודה השבוע סוגרת עליי אבל לא ברור מה בעבודה כל כך מחריד עבורי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה - תגובה

אלינור אגם
    15/04/2012

בעיקרון, תשלובת של gentian, gorse,musterd,wild rose, ו- sweet chestnut מהוות שילוב מאוד עצמתי לעת של נפילה מאוד חדה, זה לא רסקיו במובן של רסקיו רמדי שאותו באך רקח, אבל מניסיון זו תרכובת מאוד חזקה לעיתות דיכאון קשה.
    לתיאור שאת מוסיפה כעת הייתי בוחנת את האפשרות של שימוש ב- hornbeam ב olive וב wallnut להסתגלות חזרה לשגרה, ולהנעת המנועים והתעוררות, הן כמובן לא עומדות בסתירה ל aspen ול muterd עליהן דיברנו קודם.
    נכון הדבר שפחות תמציות בבקבוק טיפולי יוצרות אפקט מהיר ומודגש יותר אבל עדיין זהו לא כלל היסוד שצריך להנחות אותך כיון שלעתים נדרשת עבודה משולבת בו זמנית של מספר תמציות.
    לשירותך,
    אלינור אגם
    מנהלת פורום פרחי באך ומטפל מוסמכת\

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גמילה לא מוצלחת
    אמא לילדה
    05/04/2012

הילדה שלי בערך בת 3 וחצי.
    לפני קצת יותר מחצי שנה בערך התחלנו עם גמילה מטיטול. גמילה מאוד לא מוצלחת. היום היא עדיין מפספסת. יכולה לפספס המון פעמים.ואם לא מזכירים לה ללכת לשירותים היא לעתים קרובות מפספסת.
    יש לציין שניסינו תקופה ארוכה לא להזכיר לה כדי שתלמד בעצמה את הגוף שלה ותדע מתי ללכת לבד. זה לא עבד והיא פשוט היתה מפספסת המון.
    בגן מזכירים לה ללכת והיא עושה מה שאומרים לה. בבית היתה תקופה שסרבה ללכת כששלחנו אותה. ואז פספסה 3-4 פעמים ביום. (פיפי וקקי, עם קקי תמיד היה יותר קשה)
    ממש בתחילת הגמילה התגובה שלה היתה יותר טובה. אבל זה לא המשיך.
    ואז הגיע גם הלחץ שלנו ההורים והתסכול שלנו, שבטוח לא הוסיף. ואני חושבת שאולי זה מקור הבעיה.והתחילו מאבקים סביב הליכה לשירותים.

יש לציין שהיא עברה לגן חדש כחודש-חודשיים לאחר תחילת הגמילה (כאשר ממש לא היתה גמולה עדיין)

חוץ מהגמילה היא גם ילדה שמתוסכלת מאוד מהר. חייבת להיות ראשונה בהכל. מתקשה לוותר לאח שלה הקטן. וגם מרביצה לו. וקיימים גם התקפי זעם רבים על כל דבר קטן שהיא לא מקבלת או שלא מצליח לה.והיו המון מאבקים בבית.ומולנו ההורים.

אני התחלתי לקחת פרחי באך לעצמי בגלל בעיות שלי. ואז חשבתי לתת גם לה,אולי זה יעזור.
    בתחילה נתתי לה רסקיו (בגלל שהוא מכיל את 6, 9, 18 שנראו לי מתאימים) והוספתי לזה גם 33 ו23.
    היתה תקופה שבה הרגשתי שהיא קצת רגועה יותר עם פחות התקפי זעם. אבל זה לא היה זה.

החלטתי לשנות והתחתי לתת לה: 6 בשביל התקפי הזעם, 7 בשביל ללמוד את עניין הגמילה, 33 בשביל קבלת השינוי, 15 כי היא מקנאה באח שלה מאוד.19 בשביל הבטחון העצמי.
    (את ההרכב שלה התחלתי לקחת גם אני)
    אחרי שבועיים כאלה בערך הרגשתי שיפור עצום ברגיעה והתחושה שלה. היא היתה סבלנית יותר,וותרנית יותר,חייכנית יותר,רגועה יותר. מוכנה יותר לקבל את סמכותי. (לא תמיד, אבל הרבה יותר מקודם). וכיום היא מסכימה יותר ללכת לשירותים כששולחים אותה. אבל הרבה פחות מצליחה לשים לב לבד.

האם ההרכב הזה מתאים? האם צריך לשנות משהו? כי בעצם בגמילה עצמה לא קרה שום שינוי. השינוי הרגשי והשינוי בקשר בינינו מבורך ביותר, ורק עליו אני שמחה על שלקחנו פרחי באך. אבל לא קרה בעצם שינוי בפספוסים.
    האם יש משהו שכדאי להוסיף? האם פרחי באך זה לא הכתובת בכלל?

תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה לא מוצלחת

הוספת תגובה

תמונה

• גמילה לא מוצלחת - תגובה

רותי בזק
    05/04/2012

אמא יקרה
    קודם כל, לא כתבת מתי נתת כל תמצית , לכמה זמן?, האם את כולן ביחד? או כל אחת לחוד? באיזה הפרשי זמן זה מזה?
    בפרחי באך , כל דבר חשוב. יש תמציות שעדיף לקחת אותן לבד , לזמן ממושך יותר (לעיתים אפילו חודשיים ויותר), ויש תמציות שפועלות מהר יותר וניתן לקחת אותן יחד עם תמציות נוספות.
    רסקיו עצמה מורכבת ממספר תמציות ולא מומלץ לקחת אותה יחד עם תמציות מסויימות.
    תמצית הכעסים , הולי , רצוי לקחת לבד , לפחות בתחילת התהליך.
    בגדול , אני ממליצה לך לדבר עם מטפל או מטפלת מוסמכת לטיפול בפרחי באך שהיא תאמר לך בדיוק לפי תיאור המצב שאת מספרת מה כדאי לקחת.
    את מתארת הרבה דברים שזקוקים לטיפול ונראה לי שלא ניתן לטפל בכולם בבת אחת , אלה להחליט מה הכי חשוב לתחילת הטיפול ולאט לאט להמשיך הלאה , לפי תגובותיה של הילדה.
    מאחלת לכם הרבה הצלחה , פרחי באך יכולים לעשות פלאים.
    אבל , זהו טיפול נפשי , רגשי , שדורש סבלנות וזמן....
    כל טוב וחג שמח
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• גמילה לא מוצלחת - תגובה

אלינור אגם
    05/04/2012

אמא יקרה.
    קראתי את מכתבך מספר פעמים כדי לרדת לעומק החוויה שלך ולהבין את הדברים שאת מתארת. כאמא לשני קטנים שאחד מהם עבר זה מכבר את התהליך ואחד כרגע נמצא בהליכי גמילה אני קוראת את דברייך ומבינה את התיסכול שלך, אני מזהה את הכעס והבילבול ותחושת חוסר האונים שעולה ממכתבך, ורגע לפני שנדבר על פרחי באך הרשי לי לומר לך כי עם כל חוסר הנוחות זוהי אינה חוויה חריגה. בגיל 3 חווה הילד חוויה נפלאה של מסוגלות ללא גבולות. הוא הופך להיות מיצור תלותי וחסר אונים שכל קיומו תלוי בהוריו הוא הופך לאדם עצמאי שמסוגל לקבל החלטה ולהכריז- לא רוצה/ כן רוצה/ עכשיו אני/ את לא מחליטה עלי וכאלה. תחושת הכל יכול הזו היא תחושה חשובה מאוד ועלינו כהורים להבין את המשמעות שלה ולכוון אותה מבלי לדכאה ותוך כדי החזרת בוחן מציאות לסיטואציה. הילד בעצם מבין כי עם כמה שהוא עצמאי הוא עדיין תלוי בנו ובפעם הראשונה מתאפשרת לו תחושה של כוח עלינו ושל כוח בכלל במסוגלות שלו לשלוט מתי לשחרר ומתי להחזיק את הצרכים שלו. ישנם מצבים בהם הילד יגיש לנו את "יצירותיו" כמתנה כדי לגרום לנו להתגאות בו וישנם מצבים שהילד יחזיק או ישחרר שלא במקומות שראוי כדי לגרור מצידינו תגובה- הכל זה תוצר של מערכת היחסים, אופי הילד ולא פחות חשוב מכך- התגובה של ההורה לסיטואציה- היא החומר המלבה. אשמח להסביר ולפרט עוד אודות התהליך הפסיכולוגי העומד מאחורי שלב התפתחותי זה אך לא כאן המקום. נחזור לפרחי באך. הרבה בפרחי באך זה ניסוי וטעייה - חשוב להדגיש כי "טעות" אינה מביאה לנזק אלא פשוט אם נלקחה תמצית שאין בה צורך- לא תהיה שום פעולה שלה.
    אני שמחה לראות שניסית והיה שיפור במערכת היחסים- בכדי שהשיפור יחזיק מעמד וגם ישפיע על הסימפטום שהוא הגמילה- יש להתבונן בצורה מעמיקה וישירה על הילדה, עליכם וההתנהלות. אני מוקירה את ההתבוננות העצמית וההבנה כי הילדה חוותה שינויים שבוודאי השפיעו על התהליך- אח קטן, גן חדש. יש לבדוק יותר לעומק את העולם הרגשי המניע את הילדה- יתכן ובאמת דווקא הקנאה באחיה הקטן היא המניעה אותה ואז אולי הייתי שוקלת לשלב chicory ו walnut - לא בטוח שיש צורך ב- holly. התקפי הזעם נשמעים לי כמו סימפטום נוסף של התנהלות חסרת פשרות והישגית- ואם כך הדבר לא הייתי ניגשת לזה עם charry plum אלא בודקת עוד איפיונים שלה ורגעים בהם זה תוקף אותה ומטפלת בתמצית טיפוס יותר מאשר בתמצית מצב. יתכן שבכלל יש לטפל ב- aspen- אולי כל המעמד של השיחרור והפרידה מחלק ממנה (הילדים פחות רואים את זה כפסולת של הגוף ויותר רואים את זה כחלק מהם) אולי הפרידה הזו מאיימת עליה וההתנהגות שלה נובעת בעצם מחרדה. יתכן והייתי חושבת גם בכיוון של crab apple- יש לבדוק את ההתייחסות שלה להפרשות- האם היא סולדת מהן, האם ישנם דברים נוספים המעוררים בה גועל. rock water היא גם תמצית שיכולה אולי להתאים אבל כל אלו הם רק לאחר איבחון באמת מעמיק. לא הייתי בוחרת ברסקיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• המשך תגובה

אלינור אגם
    05/04/2012

clematis מתאימה רק אם את חושבת שהבעיה טמונה בחולמנות של הילדה וחוסר תשומת לב. ובכן יש הרבה מה לחשוב ולבחון ותמיד כדאי להתייעץ עם מטפל מוסמך ואפילו הייתי משוחחת עם הגננת או אנשים שמכירים את הילדה ואת סומכת על הראייה שלהם כדי לנסות ולהבין את ההתנהלות שלה- האם זה שיכחה או פעולה מכוונת וכו'. הכי חשוב impatiens עבורכם- גלו אורך רוח, סלחנות והבנה, בסופו של דבר הילד בעצמו מבקש להיות גדול ועצמאי, כל תגובה אחרת מצידכם יכולה לעודד את המשכיות המצב.
    בברכת חג שמח ושיחרור מעבדויות
    ותזכורת כי כל דבר קורה בזמנו,
    אלינור אגם
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה לשתיכן

אמא לילדה
    06/04/2012

על התגובות ועל המהירות.
    נתתי לה את הטיפות בפה ,או בתוך שתיה מספר פעמים ביום,השתדלתי יותר מ4 פעמים. השתדלתי על הבוקר ובבקבוק מים שלה במשך היום ובשתיה בערב. ובין לבין לפעמים בפה כמה שהספקנו. לרוב היא הסכימה לקחת בשמחה. לפעמים לא רצתה.

נתתי את כל התמציות ביחד בתרכובת אחת. האם זה משנה? למה הולי יותר טובה כשנותנים רק אותה בנפרד?

העניין הוא שזה כן עבד מאוד, התרכובת שהחלטתי עליה,זה כן פגע במטרה מסויימת ויש שיפור עצום. רק אני לא בטוחה באמת האם צריך לתת לזה עוד זמן או להחליף תרכובת.
    ורציתי לדעת אם באמת פרחי באך זו דרך מתאימה לטיפול בגמילה לא טובה או רק במצבים הרגשיים.

קשה לדעת אצלה האם היא מתעקשת ולא רוצה ללכת לשירותים כי יש לה משהו שהיא רוצה להפגין מולנו (אני כן חושבת שיש בזה משהו) או שבאמת היא חולמת ולא מספיקה. לכן גם חשבתי לתת את 7 כדי שתלמד מההתנסויות שלה.

מה הההבדל בין צ'יקורי להולי בעניין של קנאה באח קטן? זה לא כל כך ברור לי.

היא לא נראית נגעלת בכלל מההפרשות שלה. זו ממש לא ילדה שנגעלת מדברים. לדעתי להפך,היא יכולה להשאר עם הפיפי והקקי במכנסיים ולא לומר לנו בכלל.
    אבל אני כן חושבת שיש לה בושה מסויימת מכך שהיא מפספסת, כי היא מבינה שזה לא מתאים.

למה רוק ווטר יכולה להתאים בסיטואציה כזו?

תודה רבה אני צריכה להמשיך עוד קצת לחשוב על העניין ועליה. ובינתיים אני ממשיכה איך שזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה רבה לשתיכן - תגובה

אלינור אגם
    07/04/2012

אמא יקרה, שלום שוב,
    chicory ו - holly שתיהן יכולות להתאים במצבי קינאה אך שתיהן שונות זו מזו. תוכלי לקרוא ולהעמיק בספרות על האיפיונים השונים ולהתאים למצב של ילדתך. בגדול. holly היא תמצית לרגשות קשים כמו שנאה, קנאה ועוד שלל (חשדנות, תחושת נקם, תאוות בצע ועוד). ה- chicory מיועדת לטיפול ברכושנות רחמים עצמיים ומתאימה בסיטואציות בהן האדם נוהג במניפולציות על מנת להשיג שליטה על האהובים שלו. שאלי עצמך האם לילדתך יש מזג נוח או מזג זועף, האם את מזהה בה כעס ולא רק בגלל האח הקטן - (holly) או האם את מזהה בחוסר ההצלחה בגמילה ניסיון נואש לשלוט בכם ולתמרן אתכם- שניהם יכולים לנבוע אולי מקינאה אבל האופי שונה. לגבי chestnut bud- אם אכן הפיספוסים מכוונים ולא עניין של אי למידה הרי אין צורך בתמצית זו. לגבי rock water- העליתי אותה כמחשבה בעקבות התיאור שלך של ילדה תחרותית עם סף תיסכול נמוך כאשר משהו לא מצליח לה אבל זה כבר באמת עיניין איבחוני מעמיק יותר ולא בשלב ראשוני של העבודה עם התמציות.
    אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת בשמחה לפנות.
    אלינור אגם
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מעניין מה שאת כותבת

אמא לילדה
    08/04/2012

לפי התיאור שלך צ'יקורי יותר מתאים לילדה מאשר הולי.
    אולי בגלל שהכעס והתקפי הזעם מתבטאים בעיקר בבית מול ההורים, ובמקומות אחרים היא חייכנית ורגועה הרבה יותר.
    אבל בהרגשה שלי מהסתכלות על התרכובת ועל השיפור בתחושות הילדה,דוקא הולי זו התמצית העיקרית שהשפיעה , אז מעניין שדוקא היא פחות מתאימה. (אולי כי לקחתי אותה בעצמי והרגשתי את ההשפעה שלה עליי. אולי בכלל מה שעזר זה שאני עצמי לקחתי את התמציות שלה?) והיא המשמעותית לה ביותר.
    גם רוק ווטר זה כיוון מעניין כי אכן יש לה סף תסכול נמוך מכל דבר שלא מצליחה, ישר מתעצבנת (אם כי,גם זה השתפר מאוד מאז לקיחת התמציות ) אולי בהמשך כדאי לשלב גם אותו.
    אולי תוכלי מעט להרחיב עליו?

ואולי שווה לנסות את הASPEN לראות האם משהו נעוץ שם ואני לא יודעת.
    אני אמשיך עוד קצת ככה,ואז אנסה לראות אם זה מתאים ואולי גם צ'יקורי.

האם 19,33 נראות לך רלוונטיות לתהליך כתמציות תומכות או שמיותרות?
    ואני מתלבטת האם 7 מתאים יותר במקרה כזה או 9? במידה וזה אכן חולמנות וחוסר למידה, מה שאני לא מצליחה להבין ממנה עדיין.
    (את מספר 7 הוספתי קצת מאוחר יותר כשראיתי שאין שיפור בגמילה עצמה,אז חשבתי אולי העניין הוא בלמידה ולא רגשי)

סך הכל היא לוקחת את התרכובת האחרונה 3-4 שבועות לפחות,האם זה הזמן לנסות שינוי של התרכובת בדרך כלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• מעניין מה שאת כותבת - תגובה

אלינור אגם
    08/04/2012

אמא יקרה,
    הגישה שלך לסיטואציה מאוד מתאימה לאופי הטיפול בפרחי באך. כאשר ד"ר באך השלים את עבודתו לאחר שנים של איסוף וניתוח ומחקר, הוא יצא אל חצר ביתו עם כל כתביו ותיעודיו והבעיר אותם במדורה. כל עבודתו שיכלה לשמש מקורות למידה בלתי נדלים נעלמה בדקות ספורות. תלמידים שלו שלא הבינו איזה רגע של טירוף עובר על האיש הגדול הזה ניסו להציל חלק מהכתבים ללא הצלחה. מלבד ספרי הגות הותיר אחריו באך רק ספרון דק ובו בערך 6 שורות המפרטות לגבי כל תמצית. מטרתו הייתה לבטל אפשרות של מוחלטות. מתוך ההבנה כי אין אדם אחד דומה במאת האחוזים לאדם אחר. כל תמצית משפיעה באופן שונה על כל אדם, כל תרכובת יוצרת משהו אחר מאדם אחד למשנהו. מאז נכתבה ספרות ענפה על התמציות עם ניסיונות כן להכניס למסגרת את ההבנה והאבחנות בין התמציות השונות אבל בעיקרון משנתו של באך הייתה למידה תוך כדי פעולה ושינוי. על כן הניסיונות שאת מבקשת לעשות עד לשינוי המיוחל הם מבורכים בהתבוננות שלך, יחד עם זאת אני מציעה לא להרבות בשינויים בטווחים קצרים. אין טווח זמן המוגדר כמומלץ לשינוי תרכובות. תחושי את הילדה, תבדקי מה עושה לה טוב, מה השתנה, לאיזו תמצית אין תגובה. אני מציעה שלפני הכל תגדירי את המטרה שלך. מלבד המטרה של גמילה- הרי פרחי באך לא פועלים באופן נקודתי בסימפטומים. אבחני את הקושי שאת מזהה לפני הכל, לפני הבדיקה והניסיונות ושינויי התרכובת. אחר כך קבעי מטרה (כללית) איך לדעתך יכולים חייה של בתך להיות טובים יותר ומתגמלים יותר- ע"י איזה שינוי? ואז החיפוש אחר התמציות הרלוונטיות יהיה קל יותר. השאלות שאת שואלת לגבי התמציות השונות יענו מתוך עצמן לאחר שתגדירי לעצמך את הקושי שאת מזהה והסיבות לו ואז את המטרה שלך. טיפ נוסף, התבונני בילדה, הקשיבי לה בשעת משחק ודמיון, צרי מצב של משחקי דמיון, היי בו כמה שפחות פעילה ותני לה להוציא החוצה במסווה של משחק את עולמה הפנימי- שם תמצאי את התשובות המדויקות ביותר אותן את מחפשת. תני לגיטימציה לרגשות שלה.
    העלית נקודה חשובה שאני רוצה להתייחס אליה- את כותבת ושואלת כי אולי זה שאת לקחת את התמציות עזר בעצם לילדה ובכן, אין לי כל ספק שכאשר אנו ההורים מזהים קושי בילדים שלנו, הדרך העיקרית לפתרון נעוצה בכך שאנו מתאימים את עצמינו ואת ההתנהגות שלנו לקושי של הילד. לא תמיד הבעיה נעוצה בילד אלא בהסתכלות שלנו, בציפיות שלנו, בתפיסת העולם שלנו. כשמגיע אלינו ילד או כשמגיעה סיטואציה שמערערת את האמיתות שלנו אנו ממהרים לאבחן בעיה בילד כדי להשיב את הסדר על כנו, ובכן לעתים הפתרון נעוץ בהסתגלות שלנו ומשם ישנה השפעה וישנו שינוי בילד.
    הרגישי חופשיה לשוב ולהתייעץ
    אלינור אגם
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה על תשובתך ושאלה על ASPEN

אביבה
    09/04/2012

הייתי רוצה להתייעץ לגבי התמצית הזו.
    אני חושבת שאתן לבת שלי עוד שבוע בערך את ההרכב הנוכחי ואז אעשה שינוי והייתי רוצה לנסות את הASPEN

מהכרותך עם התמצית הזו האם עדיף לתת אותה לבד? או אולי להפך-לא מומלץ לתת אותה לבד? האם יש לה ריאקציות חזקות?

אני מתלבטת איך לתת את התמצית?
    האם לחשוב על שינוי ההרכב של הבקבוק הטיפולי שנתתי לבת שלי ולהוסיף את הASPEN

או אולי לתת אותה לגמרי לבד

ואולי לתת רק עם תמצית 33
    (ואולי עם 15 שהרגשתי שהיא טובה לנו)

תוכלי לחוות את דעתך?

שוב תודה על העזרה וכיווני החשיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• תודה על תשובתך ושאלה על ASPEN - תגובה

אלינור אגם
    10/04/2012

אמא יקרה,

כדי לעשות סדר- אם אני מבינה נכון, התרכובת עליה את מדברת היא:
    charry plum
    chestnut bud
    walnut
    holly
    larch
    אם כך הדברים ולאור השיח ביננו אני רוצה לכוון אותך בעוד דבר- בעבודה עם התמציות- ככל שהתרכובת מכילה יותר תמציות ההשפעה לרוב היא יותר איטית ויש יותר "אינטראקציות" בין תמציות שונות. זה בסדר זו שיטת העבודה אבל לעיתים כדאי להיות נקודתיים.אני אחרוג ממנהגי ואיעץ לגבי תרכובת. אני לא לגמרי רואה את הצורך ב- walnut וב- chestnut bud וזאת מכיוון שנכון שההסתגלות למצבים החדשים עוד לא הושלמה אבל אני לא חושבת ש- walnut תביא להסתגלות, ולגבי chestnut bud- לפי התיאורים שלך, הגיל ומשך הזמן של הגמילה- אני לא מרגישה כי זו תמצית שלה הילדה זקוקה. מעבר לזה- charry plum- אינה תמצית פשוטה- וזקוקה למחשבה מעמיקה האם היא המתאימה ביותר לילדה. השילוב של holly ביחד עם larch הוא שילוב טוב ומחזק במידה והחלטת כי holly מתאימה יותר מ- chicory.
    לגבי aspen- זוהי תמצית נהדרת, מרגיעה, ממרכזת, חושפת את המטופל לאט בקצב האישי שלו, אצל מבוגרים מתגלה גם מקור הפחד. ריאקציות הן מאוד אישיות אם בכלל אבל יכולות להופיע כעייפות, לעיתים שיחרור דרך חלומות אבל שוב זה באמת מאוד אישי ומדובר בתמצית "מלטפת" כך שאינה מעוררת קושי מיוחד.
    ואמא יקרה, זיכרי כי כל האמור לעיל מסוייג כיוון שמאוד קשה לתת יעוץ טיפולי ואיבחוני מבלי להתרשם מהילדה ומכם ולקבל אינפורמציה נוספת. קחי את דבריי כנקודות חשיבה ובדקי אותן למול הילדה.
    תמיד לשרותך
    בברכת חג שמח,
    אלינור אגם,
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• אני חושבת שהגעתי למסקנה איך להמשיך

אביבה
    10/04/2012

אני אתן לה את ההרכב הנוכחי עוד שבוע ואז אעשה שינוי

ואז אתן לה הרכב של 15, 2, 19

אולי בהמשך אתן את הצ'יקורי,אבל כרגע אני מעדיפה להשאר עם ההולי ורק לנסות האם תמצית אספן תענה על איזשהו צורך.

את 6 באמת חשבתי להוריד כי התקפי הזעם פחתו משמעותית בזמן האחרון. (כשאני חושבת שהשינוי קרה באמת רק כשהוספתי את ההולי להרכב). גם את 7 חשבתי להוריד בגלל שלא רציתי יותר מדי תמציות בהרכב החדש ולא הייתי בטוחה לגבי יעילותה אצל הילדה שלי. רק על 33 התלבטתי כי מנקודת מבטי זו תמצית תומכת מאוד וחשבתי שתעזור כאן בקבלת התהליך, אבל באמת התלבטתי גם בגלל שלא רציתי יותר מדי תמציות.

תודה שכיוונת אותי ועזרת לי להחליט סופית. אני אמשיך לנסות ונראה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• דרך צלחה שתהיה

אלינור אגם
    10/04/2012

סמכי על עצמך והיי קשובה, אין לי ספק שכאשר יש רצון להיטיב הטוב יגיע.
    חשוב לומר שוב כי כל האמור לעיל אינו יכול מחליף טיפול ואבחון מקיף.
    בברכת הצלחות וכל טוב,
    אלינור אגם
    מטפלת מוסמכת בפרחי באך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך ואלכוהול
    חן
    01/04/2012

שלום
    האם במהלך טיפול בפרחי באך צריך להמנע מאכוהול?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פרחי באך ואלכוהול

הוספת תגובה

תמונה

• פרחי באך ואלכוהול - תגובה

רותי בזק
    01/04/2012

חן שלום
    לגבי שאלתך, אין הוראה מפורשת להמנע מאלכוהול בזמן הטיפול באמצעות פרחי באך , אבל , מכיוון שהטיפול מציף מצבים רגשיים שונים , וחלק מהטיפול טמון בחוויה של הצפת האירועים והרגשות , נראה לי לא נכון לשתות כמויות גדולות של אלכוהול במהלך טיפול בפרחי באך.
    אם השאלה היא לגבי כוס או שתיים (כפי שיש להימנע מאלכוהול במהלך נטילת תרופות), אז התשובה היא - אין סתירה בין השניים.
    מאחלת לך בריאות טובה וחג פסח שמח
    רותי בזק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

תמונה