מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חדשים בעמוד השדרהשוש25/10/2018
מאובחנת עם המחלה כבר קרוב ל-20 שנה, לאחרונה החלו לי כאבי גב בעמוד השדרה מהצוואר ועד הישבן, לוקחת משככי כאבים ותרופות נוספות אך כלום לא עוזר, מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חדשים בעמוד השדרה
הילה לב31/10/2018לגשת למטפל טוב מאזורך ולהתחיל טיפול תזונתי וטיפולי מגע ותנועה שונים למניעת החמרת המצב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין פרוגסטרון לבין פיבורמיאלגיהניקי23/10/2018
ייתכן שכדורי פרוגסטרון מחמירים את התסמינים של פיברומיאלגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי
הילה לב31/10/2018סביר בהחלט שכן
כל התערבות מלאכותית הורמונלית גוררת שרשרת תגובות הורמנליות לא צפויות
לא הייתי ממליצה לחולי פיברומאלגיה לקחת הורמונים סינטטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בפה, קשור למחלה?יונה21/10/2018
יש לי פיבורמיאלגיה ונוסף לכל הדברים האחרים עכשיו יש לי כל הזמן פה יבש, האם זה קשור גם כן למחלה? איך מטפלים בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפה
הילה לב31/10/2018מבחינת הרפואה הקונבציונאלית אין קשר בין התסמינים . אך ברפואה המשלימה ייתכן שיש לך מחסור בנוזלים שיכול בהחלט להחמיר את הכאבים . צריך לבדוק לעומק לאחר אבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי כאב וקשיי שינהנירה18/10/2018
הכאב מתגבר בעיקר בלילה ואני לא מצליחה לישון. אני יכולה לשלב כדורי שינה עם אלטרולט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי שינה
הילה לב31/10/2018אין מניעה . מומלץ להיוועץ עם הרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אפשרי לכאבי מפרקיםמיכאלה16/09/2018
סובלת בעיקר מכאבי מפרקים - איך אפשר להקל על הכאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקלה בכאב
הילה לב28/10/2018הטיפול הטבעי בכאבי מפרקים הוא טיפול שמטרתו היא לצמצמם גירוי וחשיפה עם כל אותם החומרים הגורמי לכאב: דלקתיות כרונית , רעלניות בדם ועומס מטבולי בגוף. שלא כמו הרפואה הקונבציונאלית, אין תרופה אחת שניתנת ומשתיקה את הסימפטומים . הטיפול כרוך בשינויים באורח החיים , שינויים בתזונה ולעיתים לנטילת צמחי מרפא ותוספי תזונה שמותאמים באופן אישי לאחר אבחון מסודר. ברמת הטיפ : המון סלרי , וגם חליטות של זרעי סלרי יכולות לעזור להקל על כאבי מפרקים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף- יוגה או פילאטיס?רזי06/09/2018
אני רוצה לחזור לפעילות גופנית ונראה שמה שאני מסוגלת לעשות זה או יוגה או פילאטיס. מה מהם עדיף יותר אם בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה או פילאטיס
הילה לב06/09/2018חיזרי בהדרגה ליוגה מתונה , כשתראי שאת ממש מרגישה בנוח עם אימוני היוגה תנסי לשלב גם פילאטיס . בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בכאבי גב לחולה פיברומיאלגיהמקס04/09/2018
בן 32 מאובחן כשלוש שנים עם פיברומיאלגיה. בזמן האחרון התחילו לי כאבי גב חזקים שמתגברים מיום ליום. כאבים ממש משתקים שבקושי יכול לעשות שום דבר, לוקח מלא כדורים ואף אחד מהם לא עוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בכאבי גב
הילה לב06/09/2018שלום
נשמעת חוויה מאוד קשה
לצערי , אין לי יכולת ממשית לעזור לך מכיוון שסיטואציה כמו שאתה מתאר דורשת התייחסות מקצועית ומעמיקה . ממליצה לך לגשת לראות מטפל מומחה ברפואה משלימה שידע גם להתאים לך שיטת טיפול במגעה ולתת לך כלים לטיפול בכאב . חשוב מאוד שהגוף שלך יהיה רווי בנוזלים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה בלתי פוסקת של דקירות בכף הרגלאילנה02/09/2018
מאובחנת כמה שנים עם פיברומיאלגיה. לאחרונה התווספו לרשימת התסמינים גם הפסקה בלתי פוסקת של דקירות בכף הרגל... מה עושים עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בכף הרגל
הילה לב06/09/2018את צריה לגשת לאבחון מסודר . כמו כן , חשובה פעילות גופנית והזרמת דם לאזור וגם טיפולי רפלקסולוגיה יקלו עליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר לעשות עם זרמי שריפהבילי30/08/2018
יש לי זרמים בגוף שגורמים לתחושת שריפה, מה אפשר לעשות נגדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה אפשר לעשות עם זרמי שריפה?
הילה לב06/09/2018שלום
מעבר להמלצה החמה לגשת לייעוץ ואבחון מקצועי . נסי ליטול 2 קפסולות ביום של קומפלקס וויטמני B+C. ייתכן מאוד שתחווי הקלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעה של התדרדרות המחלהצביה28/08/2018
איך אפשר למנוע התדרדרות במחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניעת הדרדרות
הילה לב29/08/2018שלום
אחד מעקרונות היסוד המנחים של הרפואה הטבעית הינו התאמה אישית , טיפול באדם עצמו כמכלול ולא במחלתו . אלו הם אחד העקרונות העומדים בבסיס הגישה ההוליסטית . וזאת אל מול הגישה הרפואית הקונבציונאלית הרושמת תרופה מסויימת אל מול סימפטום .
מניעת הדרדרות המחלה צריכה לכלול הורדת מתחים , טיפול נפשי , שילוב של פעילות גופנית מתונה , הרוויית הגוף בנוזלים והתאמת תזונה ותוספי תזונה ספיציפית למטופל . אם כל זה נעשה באופן מקצועי , לבטח יתקיים שיפור מסויים במצב ומניעת הדרדרות נוספת .
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספי תזונה מומלצים לחולה בפיברומיאלגיהנחמה26/08/2018
נוסף לברזל מהם תוספי התזונה המומלצים לחולי פיברומיאלגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי תזונה
הילה לב29/08/2018שלום
אחד מעקרונות היסוד המנחים של הרפואה הטבעית הינו התאמה אישית , טיפול באדם עצמו כמכלול ולא במחלתו . אלו הם אחד העקרונות העומדים בבסיס הגישה ההוליסטית . וזאת אל מול הגישה הרפואית הקונבציונאלית הרושמת תרופה מסויימת אל מול סימפטום . לכן, אין דבר כזה " תוספי תזונה מומלצים לחולי פיברומאלגיה" , ישנם חולים שחסר להם מגנזיום ויש כאלה שלא... אני חסידה של אבחון ממוקד והתאמה אישי של טיפול . ההמלצה שלי היא שתגשי להתייעץ עם מומחה בתחום , שיאבחן את בדיקות הדם שלך ואותך ויכין לך תוכנית החלמה מותאמת אישית . כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירדמויות חוזרות של הידייםטניה23/08/2018
סובלת מהירדמויות חוזרות של הידיים, זה חלק מהתסמינים? מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימולים בגפיים
הילה לב23/08/2018שלום
תופעה של נימולים בגפיים אופיינית בהחלט לתסמונת הפיברומאלגיה .
זה קשור לזרימת דם לא תקינה לאזור ומחסור בוויטמינים כמו משפחת וויטמני B ולעיתים גם מינרלים כמו ברזל ומגנזיום. מעבר להמלצה על פעילות גופנית שיגרתית , יש לגשת לאבחון נטורופתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסחרחורות לחולת פיברו'בתיה21/08/2018
מאובחנת עם פיברו', לאחרונה סובלת מסחרחורות חוזרות. בבדיקות הכל תקין ואמרו שזה אחד התסמינים של המחלה. נחה הרבה ושותה הרבה מים, מה עוד אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בסחרחורות
הילה לב23/08/2018שלום
יש לאבחן את הבדיקות לעומק . לעיתים קיימים מצבים " תת קליניים" שאינם נצפים בבדיקות ולכן יש חשיבות להגיע לאבחון .
חשוב מאוד לדאוג להזנה נכונה ומחזקת , להעשיר בוויטמינים ומינרלים חיוניים, ולהמנע מקפאין ומתרופות מיותרות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בעיה להיכנס להריון?ליטל19/08/2018
ככל הנראה סובלת מפיברומיאלגיה, עוד אין אבחנה מדויקת. אני רוצה להיכנס להריון ורציתי לדעת אם יש בעייתיות עם הריון ועם המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה והריון
הילה לב19/08/2018שלום ליטל
עקרונית אין מניעה להיכנס להריון , כמובן שיש סיכוי שמצבך יחמיר , באם ישנם כאבים מפושטים ועייפות גדולה .
ההמלצה שלי שהיא שתהיי מלווה על ידי מטפל מקצועי בתקופה זו , כך תוכלי להכין את גופך להריון, להבין יותר את הצרכים הפיזיולגיים שלך בתקופה זו , ואולי אף להחלים . בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריחואנה רפואית לחולי פיברומיאלגיהלוסיה16/08/2018
האם חולי פיברומיאלגיה זכאים למריחואנה רפואית? איך אפשר להוציא אישור כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריחואנה רפואית
הילה לב19/08/2018שלום לוסיה
זה משתנה מחולה לחולה לפי עוצמת הכאב וגם לפי גישתו של הרופא !
יש בחור בשם אילן גיל שמתעסק בבדיקת זכאות
חפשי אותו בפייסבוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)