פורום פיברומיאלגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לא מרפים
    תיקוה
    05/05/2014

שלום
    לפני חצי שנה אבחנו לי פיברומיאלגיה
    מאז חיי השתנו...ירידה במצב הרוח,חרדות ומחשבות טורדניות.
    מנסיונכם,האם יש טיפול בעיה?
    איזה כדורים יכולים להקל על הכאב?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים לא מרפים

הוספת תגובה

• כאבים לא מרפים - תגובה

רועי צור
    08/05/2014

היי תיקוה,

צר לי לשמוע שאת סובלת. פיברומיאלגיה היא תסמונת קשה הגורמת לסבל רב לחולים בדרגות חומרה שונות.
    הטיפול בבעיה הוא רוחבי ומתמקד בהיבטים גופניים ונפשיים גם יחד. שינוי אורח חיים והורדת סטרס, טיפול נפשי, כדורים, ספורט מתון וטיפולים אלטרנטיביים כל אחד לפי מה שעובד אצלו. כל חולה מגיב אחרת לתרופות ולכן מומלץ לשחק עם תרופות עד שמגיעים לתרופה שעובדת אצלך באופן האופטימלי. ליריקה, ציפרלקס וכדומה.
    אני מזמין אותך לקרוא מאמר שכתבתי על פיברומיאלגיה.
    תרגישי טוב ובהצלחה. יש מזור לכאב ועם השאר לומדים לחיות :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים
    נועה
    03/05/2014

שלום האם יש חולים שסובלים מכאב ממושך בחזה???

לקביעת תור
    סגירה
    תסמינים

הוספת תגובה

• תסמינים - תגובה

רועי צור
    08/05/2014

שלום נועה,

פיברומיאלגיה ותסמונת התשישות הכרונית מאופיינות גם בלחצים בחזה, קושי בנשימה, דפיקות לב הדומות להתקף חרדה. רמת הכאב משתנה מחולה לחולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ברטט
    ש
    22/04/2014

האם מומלץ לנסות טיפול לפיברומיאלגיה במצב קשה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ברטט

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה
    שני
    18/04/2014

האם פריצת דיסק בעמוד שידרה צווארי CT C3C4 בלט אחורי מרכזי ימני של הדיסקית גורם ללחץ קל על קדמת השק הדורלי. C5 C6 שינויים ניוונים של הדיסקית בלט אנורלי דיפוזי שטוח מאחור. לפני שנה עמוד שידרה מותי רווח חוליות L3 L4. למעשה כל עמוד הדירה כואב עם כאבים מוקרנים במיוחד כתף ימין יד ימין צלעות בית החזה. עצמות השכם. האם ממצאים אילו ניתן לשייך לפיברומאלגיה. מי אמור לטפל בממצאים אילו. אני כבר חודשים עם כאבי תופת עמוד שידרה צווארי. הטיפול טיפות טרמדרס. ארקוקסיה זה עוזר מעט. אבל כל פים יש התקף חזק של כאבים.

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה - תגובה

רועי צור
    19/04/2014

היי שני,

אני מצטער לשמוע שאת סובלת.
    אני חושב שהכיוון הוא לא פיברומיאלגיה במקרה הזה. פיברומיאלגיה היא מחלה הגורמת לכאבים מופשטים וסימפטומים אחרים ללא סיבה ניראת לעין (כגון בלטים או פריצות דיסק). מקור הפיברומיאלגיה הוא ככל הנראה במערכת העצבים האוטונומית האחראית לוויסות מתח חרדה וכאב ואין לה קשר עם השלד. אני מציע שתמשיכי לחפש בכיוון האורטופדי. בהצלחה וחג שמח
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיזיותרפיה או הידרותרפיה
    רוני
    28/03/2014

שלום לכולם
    מישהו יוצג על ידי עורך דין בתביעה נגד חברת ביטוח בנושא פיברומיאלגיה ?
    אני מחפשת בדחיפות עורך דין מומלץ " עם קבלות " .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיזיותרפיה או הידרותרפיה

הוספת תגובה

• ראשית

רוני
    03/04/2014

המאמר שלך פשוט מקסים - ממש לא הרגשתי כמה שהוא ארוך - פשוט מקסים ונכון.
    לגופו של עניין , לא כ"כ מצאתי את עצמי באתר של עמותת אס"ף - ראיתי שם איזכור רק של עו"ד אחד - עו"ד לוטן כמדומני .
    תוכל לעזור לי באיתור של עו"ד אחרים ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית - תגובה

רועי צור
    06/04/2014

היי רוני,
    תודה
    אני יודע שבעמותה שוקדים על בניית אתר חדש עם תכנים חדשים כך שהוא לא מעודכן. אני מציע לך לפנות אליהם טלפונית או דרך העמוד שלהם בפייסבוק. אני מניח שיש להם שמות נוספים. אני לא מכיר אישית עו"ד אחרים. לוטן תמיד מופיע בכנסים של האגודה.
    בהצלחה
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת מאוד דחוף
    מיואשת
    19/02/2014

לפניי כשנתיים גילו לי פיברומיאלגיה הקופה לא אישרה לי טיפול בלירקה אני סובלת מכאבים במרפקים נרדמות לי הידיים נשלחתי לנוירולוג שהבדיקות הראו על תסמונת התעלה הקרפלית אבל בשנה האחרונה אני סובלת מכאבים באגן ומסביב לגב התחתון בעיקר בצידיי האגן יש ימים שאני לא יכולה ללכת על הרגל פניתי לאורטופד שהזריק לי כבר כמה פעמים סטרואידים למקום הכואב שזה עוזר לשבוע ימים אני לא יכולה לשבת ואז לקום וללכת תמיד בצליעה אני לא יכולה לעמוד הרבה לא לנעול עקבים לא לנקות את הבית בעבר הייתי מלאת אנרגיה עבדתי משק בית 2 בתים ביום ועכשיו להעביר סמרטוט אני לא יכולה זה מתסכל נורא כואב אני מרותקת למיטה כבר שלושה ימים אתמול הזריקו שוב סטרואידים אך האורטופד אומר שזו תהיה הפעם האחרונה ויכול להיות שזה מהפיברומיאלגיה נתן הפניה לראומטולוג יש תור רק בעוד חודשיים פיזוטרפיה בעוד חודש אני עובדת המון שעות ביום בין 10 ל11 שעות מול מחשב בישיבה האם יש לי אפשרות להוריד משרה ולקבל השלמת הכנסה בגלל מכלול הבעיות?האם כאבים אלה אכן מתאימים לפיברומאלגיה? מה עושים ?אנא עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    סובלת מאוד דחוף

הוספת תגובה

• סובלת מאוד דחוף - תגובה

רועי צור
    21/02/2014

אתי שלום,

צר לי לשמוע על הסבל שלך.
    פיברומיאלגיה ותסמונת התשישות הכרונית הן מחלות המוכרות על ידי הביטוח הלאומי ומזכות באחוזי נכות. ניתן לפנות לעמותת אסף כדי שיפנו אותך לעורכי דין המתמחים בתביעות מסוג זה. לא ניתן לאבחן פיברומיאלגיה לפני שעוברת לפחות חצי שנה של סימפטומים האופיינים למחלה ושלילת מחלות אחרות. פיברומיאלגיה היא מחלה שלנפש יש מרכיב משמעותי באטיולוגיה שלה. לחולי פיברומיאלגיה יש קושי גופנפשי להתמודד עם עומס, מתח וחרדה והטיפול בה צריך לכלול מרכיבים אלה ולא רק מרכיבים פיזיולוגיים. את מוזמנת לקרוא כאן מאמר שכתבתי בנושא גוף-נפש בתסמונת התשישות הכרונית ובפיברומיאלגיה.
    בריאות,
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי פיברומיאלגיה?
    מאור
    12/02/2014

שלום ,אני בן24 ,ויש לי כאבים במפרקים כאבים עזים ,זה מתבטא במפרקי הברך ששם הכי כואב לי וגם מפרקי הידיים האצבעות מרפקי הידיים ,כאב בכיף הרגל ,
    אני כבר שנה בבית מושבת בקושי הולך לא עובד ,הכאב שלי מתבטא בהרגשה של דקירות ,חום במפרקי הברך ,כיאלו חופרים לי בתוך העצם,הרגשה של משהו שזז משהו משוחרר בתוך מפרק הברך,הרגשה כאילו דוקרים אותי במחט כל פעם במקום אחר ,כל פעם תיאור הכאב משתנה ,כאב כמו צמרמורת כיאלו עצם נוגעת בעצם,לפעמים יש לי הרגשה כזאת כאילו כמו כאב של דלקת חניכיים,יש לי נקודות מסוימות שאני נוגע בהם ורגישות מאוד ואומר לעצמי אני לא מדיימיין באמת כואב לי ,
    הייתי אצל מלא רופאים עשיתי mri ומיפוי עצמות והכל יצא תקין עשיתי בדיקת דם anti ccp כי היה חשד לדלקת מפרקים שגרונית אבל הבדיקה יצאה תקינה למרות שrf שלי היה גבוה יחסית ,אני לא יודע כבר מה לעשות כל פעם אומרים לי זה בראש שלך ,אבל זה לא נכון אני מרגיש את הכאב ,יש לי גם נעילת מפרקים ואי יכולת ללכת כלל אני בכיסא גלגלים כל פעם שזה קורה,אף רופא לא יודע מה יש לי ,בבקשה אני מתחנן תעזרו לי בבקשה לגלות ולפענך את הבעיה שלי

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי פיברומיאלגיה?

הוספת תגובה

• האם יש לי פיברומיאלגיה? - תגובה

רועי צור
    21/02/2014

שלום מאור,

צר לי לשמוע על הכאב שלך, זה נשמע שאתה סובל מאד.
    לא ניתן כמובן לאבחן פיברומיאלגיה דרך ההתכתבות כאן. פיברומיאלגיה מאובחנת על ידי תסמינים כגון כאב מופשט במקומות שונים בגוף, הפרעות שינה, עייפות, כאבי ראש וסימטומים המשתנים מחולה לחולה. אני חושב שרצוי שתפגש עם ראומטולוג לבדיקה מקיפה ואבחון. אני חושב שראוי גם לטפל בסבל הנפשי המתלווה למצב שלך. לא פעם משלבים טיפול בפיברומיאלגיה עם כדורים נוגדי דכאון וחרדה כגון ציפרלקס.
    איחולי בריאות,
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם לפיברומלגיה
    נירית
    11/02/2014

שלום רב,

האם יש בדיקות דם שעושים לפיברומלגיה ואם כן היכן עושים בדיקות אלה האם אפשר בקופת חולים?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם לפיברומלגיה

הוספת תגובה

• בדיקות דם לפיברומלגיה - תגובה

רועי צור
    12/02/2014

בוקר טוב דנה,

אנחנו מזהים פיברומיאלגיה לפי סימפטומים מוכרים שעליהם מדווח החולה ושלילת מחלות אחרות כגון דלקת פרקים, טרשת נפוצה וכו'. אין בנמצא כרגע בדיקות דם המזהות פיברו. את מוזמנת לקרוא על קריטריונים לפיברו' פה או במקומות שונים. ישנו חומר רב באינטרנט. חשוב לעבוד עם רופא משפחה מקצועי ואמפטי שיכול ללוות אותך בתהליך.
    הרבה בריאות,
    רועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה
    אסתי
    27/01/2014

אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה.כמו כן יש לי נדודי שינה קשים פסכיאטר רשם לי רסיטל, האם זה יכול לעזור גם לפיבררמיאלגיה

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה - תגובה

רועי צור
    27/01/2014

אסתי שלום,

נדודי השינה הם חלק מהסימפטומים של פיברומיאלגיה. כדורי שינה עוזרים אמנם לשמור על היגיינת השינה, דבר שיכול לשפר במעט את הסימפטומים של המחלה, אך הם אינם תחליף לאלטרנטיבות טיפוליות אחרות כגון טיפול נפשי וחזרה לפעילות ספורטיבית מתונה. יש הבוחרים לשלב את פרוטוקול הטיפול עם כדורים נוגדי חרדה/דכאון היכולים לעזור.
    בברכת בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובחנתי כחולת פיברומילגיה
    ורד
    14/10/2013

שלום.

האם אני צריכה מעקב של רופא מקצועי כלשהו? או רק רופא משפחה?

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה

ורד
    14/10/2013

אובחנתי כחולה.
    האם אני צריכה מעקב של רופא מקצועי או רק רופא משפחה?
    מטופלת בכדורים אלטרטלט... זה מספיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    01/01/2014

לפיברומיאלגיה תסמינים מאוד מגוונים. לעיתים המחלה מתבטאת בסיפור הקלאסי של כאיב שרירים וגם הפרעות אנרגיה וגם בעיות שינה וליקויי תיפקודי אך לעיתים גם הרבה תסמינים מקבילים שיכולים גם לנבוע מעילות אחרות. כגון לדוגמא, כאבי חזה, סחרחורות, הפרעות מערכת עיכול ודרכי השתן, כאיב ראש ועוד אשר בהתאם למקרה יתכן ויש צורך בבירור נוסף בהתאם למערכת המעורבת. חיוני מעקב רגיל גם ראומטולוג אך חובה מעקב סדיר ברפואת המשפחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה כבר 13 שנה-קצת עידוד
    בינבה
    24/09/2013

נכנסתי לכאן כדי לחפש האם קיים איפשהו דבר כזה- קבוצת כושר לפיברומיאלגים.
    כל הזמן אומרים לנו שכושר זה הדבר הכי טוב, וכלכך הרבה פעמים החלטתי שזהו אני עושה את זה, והכאבים של אחרי מנעו ממני להמשיך....עכשיו אני מחפשת איך להתחיל.
    רפרפתי קצת על ההודעות, וראיתי שיש כאלה שאובחנו לאחרונה ונדמה שהכל סוגר עליהם...בדיוק הכרתי מישהי בכיתה שלי (אני סטודנטית לעיצוב פנים) שאובחנה לפני שנה בCFS וחושבת שעכשיו יש לה פיברו'. היא באותו מצב של דאון מהעניין.
    אני זוכרת שאבחנו אותי היה נדמה לי שנגמרו לי החיים. הייתי אז גם בתקופה של כאב מתמיד וחזק במשך המון זמן וכל הרופאים כל הזמן אמרו שזה לכל החיים ושהתרופות שמשתמשים בהם הן פסיכיאטריות ושצריך ללמוד לחיות עם זה.
    ואני אמרתי לעצמי שזה ממש מייאש "ללמוד לחיות עם זה".
    הייתה תקופה מסוימת שכששאלו אותי מה שלום הפיברו', הייתי אומרת שאין לי כלום ושאני בריאה, כי קראתי את "הסוד" והאמנתי שאם אני אאמין בזה מספיק חזק זה ייעלם. כשהיה כאב, הדחקתי אותו ואמרתי לעצמי שזה כאב חולף. אולי זה עזר במשהו, אבל זה לא העלים את הכאבים והמחלות.
    אחר כך הבנתי שללמוד לחיות עם זה,לא אומר "לחיות עם הכאב החזק הזה, המתמיד הזה לכל החיים. "
    זה אומר שאפשר להמשיך ולכוון בחיים להתקדמות. ואפשר לחפש דרכים שיקלו על הסימפטומים. ואפשר לתכנן תכנונים. והמשמעות של "לחיות עם זה", היא לא לתת לזה לעצור לך את החיים.
    זה לדעת ללכת לישון כשאת עייפה ולשבת כשאת צריכה לנוח. ולהיות קשובה מה טוב לך לאכול ומה לא טוב לך לאכול. וללמוד את עצמך- מה מגביר את הכאב ומה עוזר. ושיהיה את מה שעוזר, תמיד בהישג. (נסעתי לחו"ל עם כרית חימום...סתם דוגמה).

יש תקופות טובות ויש תקופות פחות טובות. יש התקפים ויש מערכת חיסונית בריצפה. יש לי קשיים בלימודים כי אני צריכה לבנות מודלים והחיתוך בסכין יפנית גורם לי לדלקות...אבל אני אומרת לעצמי ש"מה שיצא אני מרוצה". אלה היכולות שלי ואני אשתמש ביכולות שלי כדי להגיע הכי רחוק שאני יכולה.
    ובאמת זה אפשרי. ואם אבחנו אותך בפיברו', זה לא אומר שהדרך עכשיו היא רק למטה.
    וזה לא אומר שאני "זקנה" (כמו שהרגשתי מאז גיל 16), זה פשוט אומר שקצת יותר קשה לי פיזית להתמודד עם דברים ולכן אני צריכה להכיר את עצמי טוב ולהקשיב לעצמי טוב ולתת לגוף שלי כל מה שהוא צריך כדי להרים אותו למעלה.

אז אל ייאוש, החיים לא חייבים להיעצר, ויש תקופות של הפוגה מכאבים.
    זאת שאיתי בכיתה אמרה שכלכך כאב לה שהיא לקחה אופטלגין, ונזכרתי איך הייתי בהתחלה לוקחת אופטלגינים כי לא הייתי רגילה שכואב לי...בסופו של דבר, אפשר כמעט להתרגל לזה... (ובכלל עדיף בלי תרופות!!)

לקביעת תור
    סגירה
    חולה כבר 13 שנה-קצת עידוד

הוספת תגובה

• תשובה לבינבה...

יעקב...
    27/09/2013

גם אני סובל מכאבים ולא מצליח להתמודד מה ניתן לעשות בכד להתגבר...
    בתודה יעקב אצלי הכאבים בברכיים......???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי,

בינבה
    27/09/2013

כמו שאמרתי, לי אישית עוזרת מאוד ההומיאופתיה. יש לציין שזה תהליך ריפוי שלוקח זמן, אבל מאחר ובמצבים אקוטיים של מחלה ההומיאופתיה עזרה לי, זה נתן לי כוחות להתמיד בטיפול. ואני רואה תוצאות. עוד לא נרפאתי, אבל אני משתפרת.
    אני אישית ממליצה על זה. כמובן שיש עוד הרבה שיטות אלטרנטיביות שלא ניסיתי...
    חוץ מזה, אני לא אוכלת בשר, מוצרי חלב, ועוף. מאמינה שזה הרבה יותר בריא.
    משתדלת לאכול הרבה מאוד ירקות, טחינה, חמאת שקדים, רק דגנים מלאים ולהפחית בסוכר. יש השפעה משמעותית למה שאנחנו אוכלים- על הגוף שלנו.
    חוץ מזה, אני בשאיפה להתחיל לעשות כושר איכשהו- רק שעוד לא הצלחתי ליישם את זה....

בהצלחה ורפואה שלמה!

(נ.ב, הכאבים רק בברכיים?? זה לא נשמע כמו פיברו'...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבימבה...

יעקב...
    27/09/2013

כן הכאבים בברכיים זה התחיל ממכה לפני כמה בברך שמאל עד היום...
    ולאחרונה כתוצאה ממאמץ מעבודתי התפתחה לי דלקת בברך ימין......?
    גם לך הכאבים כרוניים.....??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן...אבל זה לא נשמע דומה בכלל

בינבה
    27/09/2013

לי הכאבים כרוניים ומפושטים בגוף. לפעמים דלקות גידים, לפעמים כאבי שרירים, לפעמים כאבי פרקים. מיגרנות, מערכת חיסונית ירודה מאוד, סינוסיטיס שהיה חוזר עד שהפסקתי עם החלב לחלוטין ועוד כל מיני תופעות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבימבה...

יעקב...
    27/09/2013

אני מביין נשמה זה כאב כרוני...
    זה כמעט אותו דבר, אני ברוך ה" הכאבים רק בברכיים אצלי זה לא דלקת פרקים
    אבל זה כאב כרוני שהתחיל לי בברך שמאל ופתאום הופיע בימין כאבי ברכיים זה סיוט ובכלל כול כאב שהוא כרוני שבגוף...
    אמרתי אולי יש לך טייפים לעזור לי להתמודד......???
    בת כמה את שאת סובלת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבימבה

יעקב...
    27/09/2013

סורי שהפרעתי לך אבל אם את יודעת מה יכול לעזור לי לכאבים מהניסיון שלך
    אפשר לדבר במייל או בפיסבוק...
    למה לא נעים לדבר ולהפריע בפורום...
    שבת שלום ומבורך...ותודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה אחרי לידה
    אסתי
    23/09/2013

שלום
    אני בת 40 ו אובחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה לפני שנים רבות וטופלתי בהומאופטיה קלאסית שהקלה מאוד על התסמינים.
    לפני 4 חודשים ילדתי את בני הבכור והרבה מהתסמינים חזרו. בנוסף חוויתי כבר 4 התקפי סחרחורת קשה שנמשכו כשעתיים כל אחד כשהתחושה היא שכל החדר זז ואין יכולת להרים את הראש מהכר. בנוסף גם בחילה קשה.
    אני מניקה הנקה מלאה ועוברת לילות קשים ללא שינה.
    האם יכול להיות שזה מהפיברומיאלגיה?
    איך מתמודדים עם העובדה שללא התראה מוקדמת אני לא יכולה לתפקג או לטפל בתינוק?

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה אחרי לידה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה אחרי לידה - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    13/10/2013

אכן יתכן וכי החמרה בתסמיני המחלה בתקופות לחץ או שינה לא טובה, כפי שקורה מטבע הדברים בתקופת הריון וגם אחרי לידה ולעניין הטיפול בתינוק החדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי פיברומיאלגיה?
    אורלי
    15/09/2013

בת 30. מזה כשנתיים-שלוש סובלת מכאבים בידיים וברגליים והרגשה כללית של חולשה ועייפות שהתגברו והתחזקו בחודש האחרון.
    בבדיקות אחרונות ESR=48, CRP=2.64.
    סובלת שנים מכאבי ברכיים (סחוס/פיקה). הייתה דלקת במרפק טניס (טופלה בדיקור סיני). כרגע דלקת בכרית כף הרגל, לפני כחצי שנה קיבלתי מרופא משפחה אטופן וכדור נוסף לדלקת ברגל שלא עזרו, כעת הומלצו מדרסים ע"י אורטופד.
    לחצים בשלפוחית ותכיפות במתן שתן (כ-8 שנים) יש תקופות טובות יותר ויש בלתי נסבלות. חוסר ב-B12 שהתייצב. לפני כשנתיים הייתי אצל ראומטולוגית שפסלה דלקת פרקים. רגישות באזור הלסת התחתונה, מידי פעם הרגשה כאילו האזור "נתפס" בבוקר וכאבים נוראיים בבליעה. רגישות במותניים מאחור. כאבים בשכמות ובעורף.
    בבדיקות כמו: EMG ברגליים, אולטראסאונד בצוואר לא נמצא משהו חריג. באולטראסאונד כף הרגל נמצאה דלקת.
    אשמח לדעת אם מדובר בפיברומיאלגיה ואם לא, מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש לי פיברומיאלגיה?

הוספת תגובה

יוספה בראונשטיין
    16/09/2013

אורלי שלום רב,

התמונה שאת מתארת בתוספת שלילת דלקת מפרקים, תכיפות ודחיפות במתן שתן והרגישות באזור הלסת ואי הימצאות ממצאים בהדמיות מחזקים את האפשרות שמדובר בפיברומיאלגיה. יחד עם זאת בבדיקות המעבדה נמצאה עדות מסוימת לאיזה שהוא תהליך דלקתי, יתכן מקומי, שאינו קשור לכל התמונה שתיארת.

מציעה לך קודם כל לחזור לרופאה הראומטולוגית, לשם אבחון דרך לחיצות בנקודות הרגישות (Trigger points).

היה והרופאה תקבע שאכן מדובר בפיברומיאלגיה מציעה לך לנסות להתחיל טיפול טבעי שיקל על בעיות מתן השתן, הכאבים והתשישות. זאת באמצעות התאמת תזונה וצמחי מרפא. בנוסף ניתן לפנות לרופא ממיין לרפואה משלימה בקופת החולים שאת חברה בה שיכול להמליץ על שיטות טיפול נוספות אשר יקלו על מצבך.

תרגישי טוב

יוספה בראונשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאורלי...

יעקב...
    27/09/2013

גם אני מתמודד עם כאבי ברכיים בפיקות הברכיים...
    מה את עושה לגבי הכאבים ...........??? גם אני מאוכזב שאין פתרונות...?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים

אורלי
    13/10/2013

שלום,
    לידיעתך, אני לא מאובחנת בפירומיאלגיה.
    כאבי הברכיים שלי, עם קשר או בלי, כבר כ15 שנה.
    הדבר שמצאתי הכי יעיל להפחתת הכאבים הוא ככל הנראה דיקור סיני,
    שגם עזר לכאבים במרפק הטניס.
    אני ממליצה לנסות..
    בהצלחה ותרגיש טוב!
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    13/10/2013

התיאור שלך לכאבים מפושטים, חולשה ועייפות, הפרעות פונקציונליות כגון הפרעות שלפוחית השתן, ועוד מעלים סבירות לקיום תסמונת הפיברומיאלגיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו....

אורלי
    13/10/2013

המון תודה על התגובה.
    הייתי אצל רופא המשפחה שהפנה אותי לראומטולוג.
    לצערי התור נקבע רק לעוד חודשיים.
    לא יודעת איך אעביר את הזמן בכאב עד אז.
    יש לך רעיון מה יכול להפחית את הכאבים עד אז?
    חשבתי לנסות דיקור סיני אך אני חוששת שזה יפריע לאבחנה בהמשך,
    וזה דבר שקשה לי לוותר עליו - האבחנה, מה יש לי... :(
    אשמח לעצה טובה,
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחזור לראומטולוגית

אני
    20/10/2013

לבדוק חשד ל"דלקת חוליות מקשחת"
    הסימפטומים די דומים
    עדיף להגיע עם צילום MRI עמוד שדרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריצת דיסק
    נעמה
    15/08/2013

שלום,
    לאחר תאונת עבודה האורטופד שלח את בעלי ל EMG
    בפיענוח הבדיקה שלו הוא כתב
    חשד ל L4 רדיקולופטיה ימין ו L4+L5 רדיקולופטיה משמאל כרונית
    אודה לך אם תסביר לי מה הכוונה.
    תודה,
    נעמה

לקביעת תור
    סגירה
    פריצת דיסק

הוספת תגובה

• פריצת דיסק - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    13/10/2013

רדיקולופטיה, הכוונה היא להפרעה לשורש העצב במוצאו או בדרכו מחוט השדרה. הדבר גורם לכאבים ממוקמים או מקרינים לאורך הגפה והפיזור תלוי בגובה הפגיעה שבין החוליות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי פיברו או אחר
    בוקי
    10/08/2013

בן. 50 מאובחן מזה 6 שנים בפיברומיאלגיה. עד כה סבלתי מכאבים כפי שמתוארת המחלה. מופשטים כל הגוף. בחצי שנה אחרונה החלו כאבים שלא חשתי אף פעם בחזה 24 שעות ביממה עם שינוים בעוצמת הכאב מתחזק בחשיפה לקור מזגנים נשימה עמוקה. הפעלת לחץ מתון על החזה פעלות שמשפיעה על החזה הרמת ידים התכופפות וכו. נשלל גורם קרדיאולגי. ראומוטולוגית ראתה ct חזה ולמרות שכתוב בריאות: אחיורור יתר .שינוים פיברוטים בפסגות. אמרה שלדעתה לא מראות. אלא מפיברומיאלגיה משהו עם סינובטיס.
    שאלתי היא כזו אנחנו כחולי פיברו נתקלים רבות אצל רופאים שכשיש בעיה רפואית נוטים לזרוק על פיברו למרות שלא תמיד קשור.
    אני שואל משלוש סיבות:
    1. האני הפנימי שלי אומר שאני בכל זאת צריך לראות רופא ראות כולל תפקודי ראות מלאים וכן לראות אורטופד כדי לשלול דעתכם.
    2 אם זה פיברו אפשר להסביר מ הקשר לחזה למה כואב כי יודע שקיים אבל פחות שכיח במחלה..
    3 מתחיל ליריקה השבוע (הציעו לפני שנה לפני כאבי חזה והחלטתי לא לקחת) אם זה פיברו הליריקה יכולה לעזור לכאב חזה אציין שלקחתי עד כה אל טורט מרינול טגרטול סי מבלטה טרמטקס בקלוסיל ללא הועיל הסי מבלטה מעט עזר אך הופסק עקב שינוי בתפקודיו כבד.
    אודה התייחסותכם לכל שאלה בנפרד

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי פיברו או אחר

הוספת תגובה

• כאבי פיברו או אחר - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    13/10/2013

התיאור שלך הוא לכאב מוסקולוסקליטאלי, עם רגישות בצלע שריר קדמת בית החזה. מופיע עם קשר וגם בלי קשר לפיברומיאלגיה. לעיתים מגיב למשככי כאבים ומשחה מקומית מוגם US טיפולי בפיזיוטרפיה אך חלק מהאנשים זקוקים להזרקה מקומית באתר הרגישות הממוקדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה