מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גראס רפואי לחולת פיברומיאלגיהיהודית05/07/2018
איך מקבלים אישור לגראס רפואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריחואנה רפואית
הילה לב05/07/2018שלום יהודית
את צריכה לגשת לרופא המשפחה שיפנה אותך לרופאים ממרפאת כאב שרושמים מריחואנה לחולים עם כאבים כרוניים .
הנושא מעט" בסערה תקשורתית " כרגע במדינה , ורוב הרופאים אינם קלים עם מתן מרשם מהסוג הזה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמריחואנה רפואית
הילה לב05/07/2018מספר טלפון לבדיקת זכאותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות כל היום וחוסר תפקודמאיה03/07/2018
אני כל היום עייפה, פשוט נרדמת מרוב תשישות, לא מצליחה לתפקד כמו בן אדם. מה יכול לעזור לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות קשה
הילה לב05/07/2018שלום מאיה
אני מקווה שנבדקת ואובחנת כראוי .
העייפות הקיצונית יכולה לנבוע מסיבות שונות והיא אופיינית לכותרת הרחבה שנקראת " פיברומאלגיה"
ההמלצה היא לגשת לאבחון מסודר גם בתחום הרפואה המשלימה .
תזונה , תוספי מזון , צמחי מרפא ותמיכה נפשית חשובים מאוד ולבטח יכולים על סבלך .
ברמת טיפים משאלה כללית זו אני יכולה להמליץ על תזונה נטולת קפאין וסוכרים , ניקוי רעלים הדרגתי ומבוקר .
כמו כן מרקי ירקות עם ציר עצמות בקר מרוכז נחשבים מחזקים
מאוד .
אם את יכולה לשלב טיפולי מגע כמו רפלקסולוגיה ושחיה מתונה זה גם יתמוך וישפר רמות אנרגיה .
כנכתב למעלה, מעבר לזה , גשי לטיפול ממוקד אצל מטפל בכיר ומוסמך . רפואה שלמה וימים טובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה של הגוף וקשיי שינהעליזה01/07/2018
מה הפתרון הטוב ביותר לחולשה של הגוף וקשיי שינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה וקשי שינה
הילה לב11/07/2018שלום
חולשה , וכן קשיי שינה יכולים לנבוע מסיבות רבות ושונות . חלקן יאובחנו בבדיקות דם פשוטות ו/או ידרשו אבחון יסודי יותר . בדקי אם אין לך חסרין תזונתיים כלשהם , שימי לב , ערכי הB12 צריכים להיות גבוהים בממוצע 500 mi/dl . בנוסף ממליצה מאוד לקבל טיפול במגע שמפחית מתחים ולהיוועץ במטפל מומחה ברפואה משלימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה של תסמינים אחרי לידהנטע28/06/2018
אובחנתי כחולה לפני שנתיים ובטיפולים שונים התסמינים פחתו. ילדתי לפני כמה חודשים והתסמינים חזרו ובגדול, איך מטפלים לאור העבודה שאני מניקה ומוגבלת בגלל התינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה של תסמינים אחרי לידה
הילה לב01/07/2018הי נטע ומזל טוב!
התקופה שלאחר לידה מאופיינת בתשישות גדולה בכל אופן, בפרט כשאת מניקה ומתעוררת בלילות . אם יש לך רקעהתומדדות עם פיברומיאלגיה , את צריכה להמשיך לדאוג לעצמך , ולהזין את עצמך בכל דרך בה טופלת וקיבלת מענה טוב. את זקוקה לכוחותייך על מנת לטפל בתינוק ! מצטכרת לשמוע שהסימפטומים חזרו , אבל הנחת היסוד שלי שהם חזרו על רקע של תשישות אופיינית ותהליך הההריון והלידה . חשוב שתיעזרי באיש מקצוע שילווה אותך בתקופה מאתגרת זו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית מומלצת לחולת פיברומיאלגיהישראלה26/06/2018
יש פעילות גופנית מומלצת או כזו שאסור לחולה בפיברומיאלגיה? אובחנתי לאחרונה ועדיין מסתגלת למצב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית
הילה לב26/06/2018שלום ישראלה
אני מאוד ממליצה על פעילויות מסוג מתון ולא מאומץ מדי לפי רמתך האישית . לדוגמא : שחיה, יוגה נשית , טאי צ'י , מחול , הליכה בים . ההמלצה היא להתחיל בפרקי זמן קצרים של כ25 דק לעלות בהדרגה . כמו כן , יש לשים לב לנשימה שלך , שתהיה מלאה ורחבה בזמן הפעילות . בהצלחה ורפואה שלמה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד בעקבות טרמדקס 100א. ש03/06/2018
שלום, בהמלצת רופא התחלתי ליטול טבליות טרמדקס 100, אחת ליום, בשלושת הימים האחרונונים. ביומיים האחרונים התחלתי להתגרד בכל הגוף. לא בהיסטריה, אבל זה לא נעים. בעלון המידע כתוב תחת תופעות לוואי שאם מופיע גרד בכל הגוף להפסיק ליטול את התרופה ולפנות מיד לרופא.
עם זאת קראתי בפורום רפואי שהגרד יכול להעלם בימים הראשונים ולא מהווה סיבה לדאגה.
מאחר ולקבוע תור לרופא לוקח כשבוע ימים, רציתע להתייעץ מה דרך הפעולה הנכונה במקרה הזה. האן יש סיכון ממשי בתופעת הגרד וכדאי להפסיק ליטול, או לתת לזה לעבור ולא לייחס לזה חשיבות מיוחדת?
במידה וכדאי להפסיק ליטול - האם באמת דרוש גם תור אצל רופא? מה הסיכונים בגרד ועל מה הוא מעיד?
אשמח למענה מהיר.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד מטרמדקס
הילה לב11/07/2018התרופה טרמדקס הינה תרופה " לא תמימה " המחייבת מעקב רופא . התייחסותי בנושא זה היא תתיעצי עם הרופא שלך לגבי הורדת מינונים בנתיים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריבה בעור של פי הטבעת ובוולווהקלרה26/05/2018
סובלת מפיברו יאלגיה בעיות עיכול דיספפסיה צרבות שלא נענות לסותריי חומצה כאבים עזים ברום הבטן
יש לי צריבה קבועה בעור של פי הטבעת ובוולווה שום משחה לא עוזרת מגבירה הצריבה האם זה מתסמיני הפיברומיאלגיה בנוסף יש חרדה ודכאון תרופות פסיכיאטריות לא עוזרות כל כך רגישה לריחות לאור
כל העור יבש בכל הגוף רזה מאד מרגישה חולה
יש לי דיספפסיה פונקציונלית
איך ניתן לעזור לי אני לא מתפקדת יש לי לעתים עייפות איומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומאלגיה
הילה לב11/07/2018שלום
את רושמת רשימת סינדרומים כה ארוכה . עקרונית צריבה בפי הטבעת אינה קשורה לתסמיני פיברו הקלאסיים . מצד שני , ידוע שזו מחלה מורכבת שמשפיעה באופן שונה על כל אדם .
מכיוון שאת מתארת מצב קיצוני , לא נותר אלא להמליץ בחום לגשת לאבחון מסודר בתחום הרפואה המשלימה ( שהרי ניסית תרופות ונשמע שאת לא חווה הקלה ממשית , בלשון המעטה )
, לטפל בעצמך היטב ולא להתייאש . תמיד יש מזור ותקווה . את פשוט צריכה תמיכה . בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר להתמודד עם העייפותיפית16/11/2017
אני בתהליכי אבחון של מצבי הרפואי שככל הנראה ייקבע כי זה פיברומיאלגיה. בינתיים אני סובלת מעייפות נוראית שמקשה מאוד על התפקוד הרגיל שלי. מה עושים עם זה? איך מתמודדים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברכה ושלום, יפית
קליניקה עזרתון17/11/2017קודם כל, כל הכבוד לך על הרצון להתמודד ולא להיכנע למצב. אך אי אפשר לתת תשובה קצרה לשאלתך מבלי לדעת את הפרטים. כמה זמן את סובלת, מה ניסית כבר ועד כמה זה עזר ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גם גברים יכולים לחלות בפיברומיאלגיה?יותם12/11/2017
אני כבר כמה חודשים סובל מכאבים במפרקים, מכאבים בשרירים ומחולשה כללית של הגוף. הלכתי לכמה רופאים והם לא מצאו שום דבר, הביאו לי משככי כאבים אבל לא יותר מזה... הבנתי שפיברומיאלגיה היא מחלה של נשים, אבל יכול להיות שמזה אני סובל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, יותם
קליניקה עזרתון14/11/2017ישנם 10-20% גברים שסובלים מפיברומיאלגיה. כדאי לבקש בתוקף לעשות בדיקות מקיפות ואם זה לא יעזור - לחפש דרכים חלופיים לאבחון וטיפול בכאבי מפרקים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית מומלצת לפיברומיאלגיהטניה09/11/2017
בת 47, חולת פיברומיאלגיה כבר כמה שנים. המצב השתפר במצקת ואני רוצה לחזור לבצע פעילות גופנית מתונה. מה מומלץ במצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, טניה
קליניקה עזרתון09/11/2017מומלץ להתחיל מהליכה מתונה. עד שאת מעט מתעייפת ולא יותר מזה. זו הנחיה כללית ביותר. להנחיות יותר מדוייקות, אני צריך לדעת מה הוא מצב העייפות, ואם יש כאבים במפרקים ובמיוחד - בברכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 16 כאבים מפושטים בגוףאיב09/09/2017
היי..אני בת 16 וסובלת כבר מעל לחודשיים בכאבים בכל מיני מקומות בגוף ..בעיקר ברגליים וביידים
עשיתי לפני כחודש מיפוי עצמות והוא יצא תקין
והכאבים לא עוברים
אני לא מרגישה מקום ספציפי שכואב ומקרין
זה כל פעם באיזור אחר וכשאני נוגעת כואב לי(באיזורים המשתנים לא באיזור קבוע.
זה יכול להיות פיברומאלגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות
קליניקה עזרתון02/11/2017האם יש לך כאבים כל הזמן, רק שכל פעם במקום אחר?
האם כאבים מתחזקים בבוקר?
האם את סובלת מצרבות, עליית חומציות וכדומה?
האם כל הבדיקות מעבדה שלך תקינות?
האם היית בלחץ נפשי ממשהו או את חיה חיי לחץ?
התשובות, כמובן, דרך ממשק של "יעוץ אישי" באתר זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי אני יכולה לעזור במשהוליאת13/02/2017
אני חולת פיברומיאלגיה קשה!
הלוואי והייתי יכולה לאמר לכם שיש טיפול קסם!
אבל לצערי! אני כל כך מבינה אתכם.כי הרי אני סובל מהמחלה המוזרה הזו!
אנשים יקרים
קודם כל עליכם להבין שזו האחות הסיאמית שלכם! צלכם!
יש דברים שיכולים לתרום להפגת הכאב.
מנסיוני
מים חמים....מאד מאד עוזרים .הידרותרפיה ועוד כל מיני תרגילי הרגעות.
תנסו ללמוד יוגה...טאי צאי זה עוזר מאד.
עוד המלצה שקיבלתי פעם מאורטופד שאמר לי...."קחי את עצמך ולכי לים"
לכי למסיבות...תהני תנוחי!
מסתבר האדרנלין עוזר למוח לשכוח כאב.
חמצן...כמו נשימות גדולות(תרגיל השמש)
יקיריי
אל תתמכרו לפרקוסט טרמדק ודומיו.(תנסו להשתמש במשכך כאבים ללא אופייטים)
לגבי הליריקה
היא נהדרת כשיש בעיה פריפרית.
יש הרבה שהיא לא עוזרת להם...לכן
עם כל הקושי
חייבים ללכת לרופאים לבדיקות!
גם אם מתייאשים...לקום היום אחר ולהמשיך מהנקודה שניצחתם.
בהצלחה יקיריהם❤
מקווה שעזרתי ולו במעט😍
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
ליאת13/02/2017לקום ביום אחר.
ולהמשיך מהנקודה שהפסקתם.
תצליחו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבירים אותי מרופא לרופאעופר12/01/2017
אחרי יותר משלוש שנים של סבל אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה.
הבעיה שאני אחרי שלושה ניתוחים בראש וחולת אפילפסיה ומה שהציעו לי זה ללכת לפיזותרפיה.
לגבי תרופות אמרו לי להתייעץ עם נוירולוג ושהייתי אצל הנוירולוג הוא אמר לי לא מבין בזה שהראמטולוג יביא לך טיפול.
בנתיים אני סובלת יש איזה עצה טובה?
אשמח לתשובה של רופא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר .
רועי צור22/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה כאבים מחמירים מחמירים מחמירים מחמיריםכוכב18/06/2016
בהמשך לתשובתי לגברת שמנסה להשיג את הליריקה עלי להוסיף
כאמור הליריקה מאד עוזרת לי אולם בשנה האחרונה בערך מספטמבר 15 חלה הרעה משמעותית במצבי , הידרדרות שהולכת ומתקדמת. הגעתי שוב לרופא שלי ולאחר בדיקה, מאד שטחית הוא טען כי הכל נהדר ובסדר. עלי לציין כי גם בדיקת ה-CRP תקינה, והנה הפלא ופלא מצבי הולך ונעשה גרוע יותר. איני יודעת בדיוק לאן כדאי לפנות לקבלת תרופה שתעזור לי בתפקוד ברמה היומיומית שכיום היא אפסית אני סובלת מכאבים יומיומיים החל מקימתי בבוקר ועד לכתי לישון ולעתים אף מתקשה לישון בגלל הכאבים הרבים, סבלי הוא מעבר לפרופורציות נורמליות. אשמח לעזרה/תשובה אולי מישהו מכיר רופא בכיר מישהו באמת טוב שינסה לעזור לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפיברומיאלגיה
א28/08/2016פנה לפרופסור קרסו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אלו תסמינים של פיברומיאלגיה?רוני14/06/2016
שלום רב,
בת 44
אמא לשניים, מגדלת אותם לבד וחיה חיים מאוד לחוצים
לאורך שנים מתלוננת על כאבים שונים שונים שרובם ככולם מאובחנים כ"תסמינים פסיכוסומטיים".
סובלת שנים מהפרעות שינה ועייפות בלתי נגמרות
מזה למעלה משנה חשה תחושת חוסר נוחות כללית בגוף
לאורך כל היום מטיילות לי נמלים בידיים וברגליים
מתעוררת עם כאבי גב וצוואר
המעבר ממצב אחד לשני (שכיבה לישיבה, ישיבה לעמידה) כרוכה בכאבים
פעילה ועובדת ומתנדבת, אבל כל הזמן עייפה
כשכבר מגיע לשינה נרדמת חזק ומהר אבל מתעוררת מהר וגם השינה אינה איכותית
כך שמתעוררת עייפה
קראתי הרבה חומר
מצד אחד מרגישה שמדברים בול עלי
מנגד, אולי בגלל שהתרגלתי לחיות עם הכאב, לא מרגישה שסובלת מכאבים חזקים ורגישויות בלתי נשלטות כפי שמתארות הנשים האחרות
איך יודעים?
למי פונים?
האם יש סיכוי שאני אכן שייכת למועדון הזהב הזה?
נאמר שכן? מה בעצם נותן לי הגילוי?
המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה
אביגדור19/09/2016רציתי להמליץ לך על רופאה, פרופ' גליה רהב. הגעתי אליה בהמלצתו של קרוב משפחה צעיר שאובחן לפיברומיאלגיה. אותי אבחנה לתסמונת תשישות כרונית - האחות התאומה של פיברומיאלגיה. מה זה ייתן לך? ברגע שמצבך הבריאותי הופך להיות מוגדר קל יותר להתמודד איתו, שכן הספקות המכרסמים בנו הם זוללי אנרגיה. בנוסף, היום הרשויות כולל ביטוח לאומי מכירות בפיברומיאלגיה כמחלה כרונית, ואפשר לקבל סיוע. שמחה, בריאות והצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)