פורום פיברומיאלגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים?
    שני
    15/07/2013

שלום,
    אובחנתי בתסמונת פיברומיאלגיה לפני כמה חודשים. לצערי הראומטולוג שאבחן אותי לא נתן לי הכוונה מספקת לגבי הטיפול ואמר לי שאם אני רוצה ללמוד על התסמונת שאברר באינטרנט... כמו כן המליץ על פיזיוטרפיה.
    חזרתי לרופאת משפחה שהמליצה על טיפול באלטרולט בנוסף לפיסיו. לצערי אני לא מרגישה שיפור מי יודע מה. אני עייפה כל היום ונרדמת בכיסא ובלילה לא מצליחה להירדם. מתעוררת לא מעט בלילות וכואב לי כל הזמן!!
    אני ממש מיואשת. פעם הייתי מתאמנת לא מעט והבנתי שאימון עוזר אמנם כשניסיתי לחזור לאותם אימונים שעשיתי פעם, לא הצלחתי לגמור אותם. הכאבים שחשתי במהלך האימון ולאחריו לא היו שווים את המאמץ שענק שנדרש ממני לקום מהספה ולעשות אותם.
    שאלתי היא מה עושים?
    איזה סוגי ספורט כדאי לעשות ואיזה מזיק? האם יש קשר בין תזונה לפיברו ואם כן האם יש תזונאים מיוחדים או שכדאי ללכת לתזונאי רגיל? האם יש משהו נוסף שיכול לסייע בכאבים ובעייפות? אני מרגישה חוסר יכולת לעשות דברים הכי בסיסיים כמו להרים את התינוק שלי ולנקות את הבית!!
    תודה מראש, שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?

הוספת תגובה

• יש עוד משהו לעשות?
    מישהו
    09/07/2013

שלום.

אני אספר איך הכל התחיל ..
    אני בן 22, לפני שלושה חודשים התחילו לי כאבים חזקים בצוואר, גב התחתון וכאבים פתאומיים בידיים.
    חשבתי שאלו כאבים בגלל העבודה שעבדתי בה, עבדתי בעבודה פיזית להרים דברים כבדים ועומדים כל הזמן ..
    בגלל שהכאבים מיום ליום התחילו להיות יותר חזקים עזבתי את העבודה, היה לי מאוד קשה לעבוד.
    הרופא המשפחה הפנה אותי לעשות בדיקות דם וצילום בגב וגם לבדיקה אצל ראומטולוג.
    הראומטולוג הפנה אותי לבצע מיפוי עצמות ובדיקת EMG ומעבדת שינה.
    כל הבדיקות יצאו תיקנות חוץ מהמעבדת שינה .. שאני עדיין מחכה לתשובה.
    בפעם השנייה שהייתי אצל הראומטולוג, הוא ראה את כל הבדיקות שיצאו תקינות (חוץ מהמעבדת שינה) הוא אמר שיש לי פיברומיאלגיה.

הוא הביא לי כדורים להרגעה בשם "אלטרולט".. בהתחלה שתיתי 10 מ"ג
    אבל הכאבים שוב חזרו והרופא העלה לי את המינון ל 25.
    הכדורים האלה הם היחידים שעזרו לי להוריד את הכאבים.
    קיבלתי המון המון כדורים מהרופא המשפחה וכלום לא עזר.

למרות שאני שותה את הכדורים (אלטרולט) כל ערב,
    עדיין יש לי כאבים ואני כבר לא יודע מה לעשות!
    יש לי עדיין כאבים בגב התחתון ובצוואר, לא כאבים כמו בהתחלה.. אבל עדיין יש.
    הכאבים בידיים - וברגליים - נשארו אותו הדבר.
    התחילו לי בשבועות האחרונים בכאבים בירך, לפעמים זה מקשה בהליכה.
    לא יודע אם זה קשור .. אבל התחילו לי גם כאבים בתוך העיניים.

יש אולי עוד בדיקות שאפשר לבצע?
    הרופא שלי וגם הראומטולוג אמרו לי שאין עוד בדיקות.
    זה אומר שעכשיו כל החיים אני אצטרך להיות בבית? בלי לעבוד?
    איך אפשר להיות עם הכאבים האלה, זה לא חיים... באמת.
    מה אני יכול עוד לעשות?

ד"א הייתי גם אצל אורטופד, הוא אמר לי שכנראה שמתחתי את השריר בעבודה
    בגלל זה הכאבים.
    אני כבר שלושה חודשים לא עובד ועדיין יש כאבים. כנראה הוא טעה ..
    הוא נתן לי לעשות פיזיותרפיה.
    אחרי כמה טיפולים הפסקתי ללכת, ראיתי שזה לא עושה כלום.
    אחרי שעה בערך מסיום הטיפול הכאבים חוזרים.

אני שוקל 125 קילו.
    יש קשר אולי בין הכאבים שיש לי למשקל?
    אני יודע שאני צריך להרזות. אני בדיאטה כמה חודשים הורדתי קצת במשקל.

דבר נוסף,
    אנשים תמיד אומרים לי ללכת למרפאת כאב - שמה יעזור לי ..
    או לבקש מהרופאים בדיקת MRI - בעזרתה ימצאו את מה שיש לי
    זה נכון?

אני יודע שקצת-הרבה חפרתי.
    אבל מאוד חשוב לי לרשום הכל אולי זה יעזור לתת לי תשובה
    שתוכל לעזור לי.

תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יש עוד משהו לעשות?

הוספת תגובה

• היי,

בינבה
    24/09/2013

מהניסיון שלי, כמה שפחות כימיה ידי אדם...
    תזונה נכונה עשירה בירקות ופירות. כל הדגנים שיהיו מלאים.
    להפחית בסוכר.
    לא לאכול בשר\ עוף\ מוצרי חלב.

אני אישית בטיפול הומאופתי ואני עדיין בתהליך. אבל אם תשווה את התקופה של תחילת המחלה שלי להיום, זה שמיים וארץ ממה שהייתי.

אני יודעת שלפעמים קשה לאנשים להתמיד בשינוי תזונתי, אבל אם תפנים ותבין שאתה מה שאתה אוכל. שהכימיה של הגוף שלך מושפעת ישירות מהחומרים שאתה מכניס לתוכו, אולי יהיה לך קל יותר. ואם תעשה ניסיון של חודשיים עם התזונה הזאת, ותראה שיפור, אז יהיה לך קל יותר להמשיך. כי מעבר לטעמים שאנחנו מכירים, הבריאות היא מה שבאמת חשוב...

אל ייאוש. ועוד עצה קטנה, אל תחפש משהו שיפתור לך את כל הכאבים כאן ועכשיו. לא קיים דבר כזה. אם היה קיים דבר כזה, כל חולי הפיברו' היו רצים לעשות את זה ולא היו יותר חולי פיברו'...
    ממליצה ללכת לרפואה אלטרנטיבית ופשוט להתנסות ולראות מה עושה לך טוב. אני אישית מאמינה בהומאופתיה שעשתה לי פלאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים?!?!
    לאיורי
    20/06/2013

אני סובלת נורא,הכאבים משביתים אותי,אני לא יכולה לעבוד במשרה מלאה ולהתפרנס כמו בן אדם,ביטוח לאומי נתן לי רק 20 אחוז על הפיברו שזה כלום,אף אחד לא יודע להמליץ על טיפול מקל.כדורים אסור לי,כיון שאני שואפת להיכנס בקרוב להריון. אני ממש סובלת יומם ולייל ולא יודעת מה לעשות ולמי לפנות, המרפאת משפחה שלי מאוד אנטי הנושא ולא עוזרת , והתור לראומטולוג הוא רק בעוד כמה חודשים.אנא המליצו על דרכים להקל את הסבל...

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים?!?!

הוספת תגובה

• מה עושים?!?! - תגובה

יוספה בראונשטיין
    23/06/2013

לאיורי שלום,

לרפואה המשלימה יש פתרונות טובים שיכולים לסייע לך להקל על הכאבים ועל יתר התסמינים של פיברומיאלגיה.
    אם יש לך ביטוח משלים, את זכאית לקבל בהנחה משמעותית טיפולים ממגוון השיטות שמציעה הרפואה המשלימה כגון דיקור סיני, התעמלות מסוגים שונים, הידרותרפיה ועוד.
    אם את מעוניינת בטיפול טבעי הכולל שינוי תזונתי וצמחי מרפא שמסייעים להתמודד עם הכאב, הפרעות השינה, הפרעות בעיכול והתשישות.

מקווה שעזרתי לך
    יוספה בראונשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשר למודעות לפיברו'
    שואלת
    20/06/2013

לצוות צהריים טובים,
    הנני פונה בקשר למודעות בנושא של פיברו' בקרב רופאים ובבקשה לקבל עצה.
    1. אובחנתי לפני כ15 שנים בפיברו' ע"י ראומטולוג מומחה. אך במהלך השנים שמעתי רופאי משפחה שכנראה התייחסו לעניין כעניין פסיכו'/פסיכיאט'. כשביקשתי מרופאת המשפחה לקבל את הפיזיוט' המתאימה שהומלצה ע"י הראומטולוג הייתי צריכה לעמוד על כך (ישנה קבוצת פיזיו' מיוחדת לפברו' בעיר מגוריי, בקופ"ח) שתתן לי, והתרשמתי שדעתה - שמדובר במשהו פסיכו'.
    2. בנוסף בעבר הרופאה על דעת עצמה המליצה לי ליטול כדורים פסיכיאטרים להרגעה / "כדורים נגד מצב רוח" (כלשונה), וזאת ממס' דקות שראתה שהייתי מבוהלת מעניין רפואי מסויים. (ולא פנתה קודם לפתרונות קלים יותר). כמו"כ רצתה לתת אותם במינון של 3 פעמים ביום! וטענה שזה טוב לפיברו' ושזה גם מה שפרופ' בוסקילה (הראומטולוג) ממליץ - זה לא נכון - הוא ממליץ על כדורים מתחום הנויורו' / פסיכיאט' (בהקשר לפיברו') רק במינונים נמוכים (כדור/חצי כדור ביום) ובהתוויה של כדור שינה (וגם נגד כאבים) - כלומר: ליטול חצי שעה/שעה לפני שינה.
    3. בעבר בשיחת טלפון בנוכחותי אמרה לה עוזרת מחקר / עובדת מאוניברסיטת אב"ג או מסורוקה שנמצא במחקר שהכדורים לא עוזרים/פחות עוזרים. מה שעוזר - התעמלות מתונה. מיד לאחר השיחה, הרופאה סיפרה לי על דבריה, אבל הוסיפה שהיא בכ"ז ממליצה לי לקחת את הכדורים הללו!
    4. המליצו לי מס' פעמים להגיש תביעה לביטוח לאומי. בתחילה הרופאה סירבה לרשום: "פיברו'" בטופס, וניסתה לטעון ש"אני שולחת אותך לפסיכיאטר!" ושביטוח לאומי - פיברו' קשור לפסיכיאט'. לאחר התעקשות היא הסכימה לתת לי הפניה לראומטולוג שאצלו אני במעקב! הוא הסכים לתת חוו"ד, ומכיר את הפיברו' קצת יותר ושזה "לא בראש". ביקש שהיא תשלח מכתב עם רשימת התלונות, אך היא שוב ניסתה למשוך לכיוון של פסיכיאט' (למרות שלא הייתי בכלל אצל פסיכו'/פסיכיאט' במהלך השנים, אלא רק ראומטולוג), ולנסות למנוע ממני כנראה ללכת לכיוון של ראומטולוגיה. שוב טענה שהיא ממליצה על טיפול פסיכ', ושלאחר סדרת טיפולים פסיכו' כל התופעות של הפיברו' יעלמו (אמרה לי. זאת לדעתה.). במכתב לראומטולוג רשמה את רשימת התלונות אך...הוסיפה ברשימת האבחנות גם: "הפרעה באישיות..." (רשמה באנגלית, ברשימת אבחנות ), וזאת על דעת עצמה! וגם רשמה לראומטולוג שהיא ממליצה על טיפול פסיכו'. כנראה שגם יש אנשים מבחוץ שאולי מנסים לספר לה עלי דברים לא טובים, כשדעתם על פיברו' היא שלילית.(אני כמעט לא באה אליה) 5. משיחה עם מטופלת אחרת, התברר שאותה מטופלת כלל לא יודעת שיש קבוצת פיזיו' מתאימה בקופ"ח לפיברו' וגם לא יודעת על טיפולי הדרותרפיה שמומלצים. המטופלת היתה מתעמלת בחוג התעמלות, בו השתתפה גם הרופאה, ובשל סבלה מפיברו' נהגה לקחת כריות לחוג. אבל ממני היא שמעה על הטיפולים המומלצים, למרות שהרופאה נכחה בחוג וראתה שהיא סובלת.
    האם לעבור לרופא המכיר את תסמונת הפיברו' וממצאי המחקרים העדכניים?

תודה.
    ר.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשר למודעות לפיברו'

הוספת תגובה

• המשך קצר לשאלה

שואלת
    20/06/2013

המשך..

סליחה על הטרחה הנוספת.
    יש לציין כי ישנם דברים שאכן מסייעים לי ומשפרים את המצב (ועל כך גם הרופאה יודעת): כגון -
    הידרותרפיה (למרות שבשנים האחרונות לא אישרו לי למרות המלצות הראומטולוג).
    תרגילי פיזיותרפיה מתאימים והליכה מתונה.
    תוספי מזון (מולטי ויטמין (ללא צבעי מאכל וכו'), מגנזיום, ועוד)
    תזונה מתאימה (היפוגליקמית, ללא מונוסדיום גלוטמט וללא חומרים נוספים שלא מומלצים כגון: צבעי מאכל וכו').
    פירות ירקות,
    מזון שיוצר סביבה בסיסית בגוף (ופחות חומצית)- כגון שתיית מים מינרלים עם PH בסיסי.
    וכמובן שינה מספקת, ועוד מס' דברים.
    חלקם של דברים אלו ידועים לרופאת המשפחה, וגם היא יודעת שאני מעדיפה טיפולים טבעיים וכו' (בעבר לאחר מס' שנים של נטילת אלטרולט במינון נמוך, היו ממצאים לגבי תת פעילות של בלוטת התריס, וזו אחת הסיבות שאני מעדיפה להימנע מכדורים, אך בנוסף נראה לי שלאורך זמן יש יעילות (אולי אפילו טובה יותר) לטיפולים הנ"ל.).

היא מנסה לשכנע אותי לגבי טיפול פסיכולוגי גם בנימוק ש"זה טבעי", אבל כיוון המחשבה שעם סדרת טיפולים פסיכו' הכל יעבור, והניסיון למשוך את זה לכיוון פסיכולוגי מצד אחד, ולהרחיק מהעניין הראומטולוגי מצד שני, זה מעלה אצלי חשש.

כיצד להתייחס? בשנים האחרונות אני די נמנעת מלגשת לרופאה גם מהסיבה הזו. יש לי גם חששות שהיא מקשיבה לדברים מסוימים שכנראה נאמרים עלי (שלא בנוכחותי ובמקרים מעטים -בנוכחותי) על ידי אנשים מסויימים, וכנראה יוצרים עלי רושם שלילי.
    למשל הנימוק האחרון שלה לכיוון הפסיכולוגי היה ש: אורח החיים שלי לא מתאים לגילי. ולכן היא חושבת שיש מקום לפסיכולוגיה, למרות שבהחלטתה היא כלל כנראה לא מתייחס לכך שלפיברו' יש השלכות על התפקוד, וכי ייתכנו גורמים נוספים שגורמים לכל מיני דברים או פגיעה בתפקוד, ולאו דווקא פסיכולוגיה. היא לא בדקה את זה ולא ניסתה לשאול אותי לעומק, היא כנראה מסתמכת על דברים שהיא לא בודקת את אמיתותם, וזה כנראה בנוסף לדעתה האישית לגבי פיברו'.
    בפעם הראשונה (לפני מס' שנים) שפניתי אליה עם ההמלצה של הראומטולוג להידרותרפיה היא אמרה לי ש:אלך לשחות בים/בבריכה (כלומר - אין צורך בהידרותרפיה). רק לאחר התעקשות מצידי ועמידה על כך שהראומטולוג ממליץ, היא נתנה לי מכתב למכון לפיזיוטרפיה בנושא.
    חשתי שהטיפול ההידרותרפי אכן מסייע לי, מסייע לזרימת הדם (וכנראה לניקוי הפסולת ולהגעת חמצן לשרירים). תחושה של יותר אנרגיה למרות העייפות והתכווצויות השרירים בשל הטיפול, אבל התחושה היתה שהשרירים מתרפים יותר מהר ופחות נוקשות בשל הטיפול הזה וכנראה הטיפול מועיל ומשפר את המצב.

האם במצב זה רצוי לעבור לרופא המכיר את התסמונת לעומק? את הממצאים העדכניים במחקר? וגישתו היא יותר מבינה וכוללת ועם אמון?

סליחה על הטרחה ועל האורך ותודה על הקריאה והסבלנות.

בכבוד רב ובתודה,

ר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קצר לשאלה - תגובה

יוספה בראונשטיין
    23/06/2013

לר' שלום,

מזה זמן רב הרפואה הקונבנציונלית כבר לא מתייחסת לפיברומיאלגיה כאל "משהו בראש", אלא ברור שמדובר בתסמונת אמיתית שהסימפטומים שלה פוגעים מאד בתפקוד היומיומי ובאיכות החיים.
    אינני יודעת מהו הרקע שלפיו החליטה הרופאה המטפלת שלך להמליץ על טיפול פסיכולוגי / פסיכיאטרי, אבל אם אין לך אמון מלא בה, מה שמאד חשוב בתקשורת שבין מטפל למטופל - כדאי לך להחליף רופא/ רופאת משפחה ולמצוא רופא שיגלה אמפתיה לסבל ולמצוקה שאת מתארת.

כמי שבאה מתחום התזונה הטבעית בפרט והרפואה המשלימה בכלל ומתמחה בטיפול טבעי בפיברומיאלגיה, אני תומכת בפה מלא בשינויים שעשית וממליצה לך להמשיך בהם. אם הידרותרפיה משפיעה עלייך לטובה, חשוב לעמוד על זכותך לקבל את הטיפולים המגיעים לך במסגרת הביטוחים המשלימים.
    אינני יודעת לאיזה קופת חולים את שייכת, אבל כדאי לנסות לפנות לאורטופד על מנת לקבל הפנייה להמשך הטיפולים בהידרותרפיה. דיקור סיני יכול להקל גם הוא.

מקווה שעזרתי לך
    יוספה בראונשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. בקשר לדיקור...

שואלת
    24/06/2013

1. בקשר לדיקור - ניסיתי בעבר אבל כנראה מפאת רגישות גבוהה המטפל (גם בהתייעצות הרופא המנהל של המרפ' המשלימה) ניסה לטפל במעט מחטים ובסוג מחטים כדי להקל על הכאב, וגם במעט דקירות, ולמרות זאת התגובה היתה במשך מס' ימים - חולשה מאד חזקה, כאבים, תחושות של זרמים (ואפילו חזקים - עד כדי תחושות עילפון) מהנקודות שבהן בוצעו הדקירות, תחושות עילפון (באחת הפעמים ישבתי במקום מסויים, והרגשתי שאני חשה את הזרמים הללו, חולשה מאד חזקה, בחילות ,סחרחורת, וכמעט התעלפתי, ) - נמנעתי מאז מטיפול בדיקור. גם טיפולים אלטרנטיביים מסויימים הם כנראה "חזקים מדי" ביחס לרמת הרגישות, ומחלקם נמנעתי (למשל : משיאצו) אף בעצת רופא/ה שגם מטפל/ת ובעל/ת הכשרה בטיפולים משלימים אלטרנטיביים, וגם רופא/ה קונבנציונלי. (כלומר: עם הכשרה וניסיון כפול). טיפולים שסייעו לי (ב"ה) אבל במינון נמוך ותוך התחשבות ברמת הרגישות: הומאופתיה (האבחנה של המצב היתה על ידי הומאופת שהוא גם אירידולוג) - כשהתרופה ההומאופתית היתה מדוללת ונטלתי ממנה במינונים נמוכים שגם המטפל הופתע לשמוע שבמינונים קצת יותר גבוהים (שעליהם הוא המליץ קודם) הגוף שלי הגיב בבחילות סחרחורות חולשה והרגשה לא טובה. (למרות שהוא מהל את התרופה קודם לכן במיוחד בשבילי). גם תרופה שקיבלתי מנטורופת - המינונים הרגילים 5-10 מ"ל (אפילו המינון המינימלי שנרשם מלכתחילה) השפיעו בצורה חריפה - בחילות, סחרחורות, חולשה חזקה, תחושת חום (וגם היה חום), תחושת שפעת חזקה, סחרחורות חזקות, תחושות איבוד שיווי משקל, ותחושות עילפון (אף מס' פעמים ביום), החמרה בכאבים וכו'. זו תרופה שמטרתה לנקות את הדלקות (גם הסמויות) בגוף, וכנראה לנקות רעלים ולחזק, תקופת הטיפול כוללת בתוכה תקופת החמרה, אבל כנראה שהתסמינים שמהם סבלתי היו יחסית חריפים. גם כשהורד המינון ל-טיפה בכוס מים רותחים, עדיין היו תסמינים, ועד עכשיו אני חוששת להתחיל בטיפול שוב. אם כן, עלי לנסות למהול ולמהול שוב את התרופה, או לנסות ייצור קל יותר של התרופה. (זו תרופה מרוכזת, אבל כשנמהלה היו תופעות הנ"ל).

האם יש אפשרות לנקות רעלים ולנקות דלקות מהגוף באמצעות חומרי תזונה, ללא שימוש בתרופה זו? (כנראה שאצל אנשים אחרים היא משפיעה פחות חזק).

2. לגבי הטיפול הפסיכולוגי שהרופאה המליצה - היא בקושי רואה אותי (בד"כ זה רק כדי לקחת ממנה הפניה לרופא מומחה או לקבל הפניה לבדיקות דם לפני הגעה לראומטולוג), אני משתדלת להימנע מלהגיע למרפ' אפילו כשאני לא חשה בטוב, ג אם מדובר בהחמרה של תסמיני הפיברו'. יש מקרים מעטים מאד שאני מגיעה, ובד"כ שאני חשה שאין לי ברירה (למשל: אם צריך מרשם לאנטיביוטיקה, הפניה למשהו ועוד, ל"ע). יש לי חשש שבגלל שאולי היא שומעת אנשים אחרים שמדברים אתה עלי (ללא רשותי) דברים לא מדוייקים/לא נכונים, היא אולי מקבלת רושם לא נכון. היא גם אמרה: "תלכי לסדרת טיפולים פסיכולוגים והתופעות של הפיברו' יעברו/יעלמו" - מה שאינו נכון. לאחר שהתעקשתי ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובה

שואלת
    24/06/2013

רק לאחר התעקשות מצידי שראומטולוג הוא שנותן את חוו"ד ומטפל בנושא, היא הסכימה לרשום את המכתב שהראומטולוג ביקש. (הוא גם מודע שיש רופאים שדעתם היא "שזה בראש"), אבל... בכל זאת טענה והמליצה על טיפול פסיכו' ואפילו רשמה אבחנה!!! (אולי התכוונה לאבחנה משוערת) - על דעת עצמה! בכיוון של "הפרעת אישיות", מבלי שהיא בודקת ושואלת לעומק (שוב, אני בקושי רואה אותה, יש חודשים ואפילו מעל לשנה שאני לא מגיעה למרפאה). את הדרישה שלה ל"טיפול פסיכו'" היא נימקה בכך נימוק חדש ש: זה שאני בגיל כך וכך ועדיין לא נישאתי זה אומר שמשהו לא בסדר מבחינה פסיכולוגית - זאת הטענה שלה, וכנראה גם שלדעתה בגלל שאורח החיים של חולי פיברו' הוא לפעמים שונה מבמצב בריא (כלומר: עבודה, לימודים, משפחה וכו' - דבר שדורש תפקוד תקין ומאמץ), אז לדעתה מדובר בעניין פסיכולוגי ולא במשהו שקשור לתפקוד הפיזי, ליכולות, לעלויות, וכו' וכו' -כשלגבי דברים אלו היא כלל וכלל לא יודעת ולא שאלה אותי. כבר בעבר שמתי לב שיחסה לחולה אחרת (פיברו') הוא כנראה לא תקין. היא ניסתה להמליץ לי על חוג התעמלות שגם היא הולכת אליו, (הרופאה), וגם אותה בחורה, שמגיעה לשם עם כריות ואביזרים להקלת הסבל שלה, ועושה את התרגול. דיברתי עם אותה בחורה והתברר שאין שם פיקוח רפואי, היא לא יודעת שיש תרגילים שאסור לחולי פיברו' לבצע, היא לא יודעת שמגיע לה טיפולים פיזיוטרפיים מתאימים וגם הידרו' עוזרת וכו'. וכל זה שהרופאה עצמה נוכחת בחוג הספורט ורואה את הסבל של אותה בחורה שמתעמלת שם ויודעת על הבעיה ממנה היא סובלת. כך שהיחס מצד אותה רופאה והתגובות שלה בעניין זה (אולי בדברים אחרים היא מקצועית, ויש לה ידע וניסיון, אבל בקשר לזה יש דברים שמעלים חשש שאולי פחות), מעוררים סימן שאלה.
    תודה על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי פנים צוואר ועורף נודדים
    חן
    11/06/2013

שלום רב, זה יותר מ20 שנים אני סובלת מכאבים נודדים רק באזור הפנים צוואר ראש ועורף המוקרן לעין ובשאר הגוף אין כאבים האם זה מוגדר כפיברומאלגיה הכוונה היא כי הכאב והרדימות עוברת מצד לצד פעם בימין ופעם בשמאל ולעולם לא בשתיהם ביחד. וכל פעם בכל צד חצי פנים , ראש , שריר הרקה ושריר הלעיסה וצוואר, תפוסים, כואבות , תחושה של רדימות עיקצוצים, בעין תחושה של חפץ זר, לפעמים עצמות הלחי מאוד כואבות, אשר בזמן מתח מתגברות, או האם יכול להיות קשור לחוליות הצוואר ללא פיברומולוגיה

הוספת תגובה

• כאבי פנים צוואר ועורף נודדים - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    16/07/2013

בהחלט יכול להיות כי כאב זה נובע מסיבות שונות כמו בעיות עמוד שדרה צווארי, התכווצות שרירי העורף ונוירלגיה של עצבי הקרקפת. אך מן הסביר גם לחשוב לכיוון הסתמנות הפיברומיאלגיה אשר בין ביטוייה התיאור שתיארת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברו וספורט
    אני
    18/05/2013

היי
    כל ספורט מתאים לפיברומיאלגיה?
    והאם שאני ממש עייפה ורוצה אפשר לעשות הליכה קלה כדי להתעורר, למרות זה בכוח כי אני מרגישה ממש חלשה.. זה יכול לגרום לבעיה או שזורם?

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    פיברו וספורט

הוספת תגובה

• פיברו וספורט - תגובה

יוספה בראונשטיין
    29/05/2013

לפונה שלום,

לסובלים מפיברומיאלגיה מומלצת פעילות גופנית מתונה ובנוסף טיפולי הרפייה

המשככים כאב כמו הידרותרפיה. הכוונה בפעילות מתונה היא להליכה לא מהירה,

שחייה, יוגה קלה.

גם אם את מרגישה ממש תשושה, הליכה מתונה של 10 דק' ליד הים או בפארק יכולה

להקל ובמיוחד לשפר את מצב הרוח.

תרגישי טוב

יוספה בראונשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נשים עם פיברו
    נעמי
    12/05/2013

יכולות להיכנס להריון או שכדאי לשקול פונדקאות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם נשים עם פיברו

הוספת תגובה

• האם נשים עם פיברו - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    16/07/2013

אין מניעה מהריון ולידה בנשים עם פיברומיאלגיה מצד שני הרי תקופת ההריון והעומס מסביב כולל המתח והלחץ סביב התפתחות ההריון וסביב הלידה וגם אחר כך לצרכי הטיפול בילוד הרי כל אלה מוסיפים לביטויי המחלה והדבר אינדיווידואלי ושונה בין הנשים השונות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צומת החלטות
    דידה
    30/04/2013

שלום רב,
    קיבלתי לפני כשנה לחיי את הפיברומיאלגיה וסי.אפ.אס. ניסיתי טיפול בסימבלטה אך לאחר כחודש וחצי הוא הופסק כיוון שגרם להחמרה דרמית בסימפטומים של המחלה ולתופעות לוואי נוספות. הטיפול הוחלף לטיפול טבעי ברמוטיב 500 שגם אחרי 4 חודשים לא שיפר את המצב. בכל התקופה הזו המשכתי בפעילות חיי ללא שינוי עם קריירה עמוסת שעות ומתחים, בית, ילדים וזוגיות ובלי אנרגיות לפעילות גופנית (שהבנתי שיכולה להקל עם התופעות).
    לפני כשלושה שבועות, התחלתי טיפול תרופתי של אלטרולט אבל עדין אין שיפור ויש ימים שנראה כאילו יש החמרה.
    לטענת הרופא, אני חייבת להוריד את רמת המתח ושעות העבודה שלי ולפנות זמן ואנרגיה לספורט וריפוי עצמי.
    בשבועות האחרונים אני מפנימה שאני חייבת לעשות שינוי , אבל האם שינוי תעסוקה הוא באמת הפתרון ? בתפקיד שלי אין לי יכולת להקטין שעות אלא רק להתפטר.
    האם חופשת מחלה של חודש יכולה להציל את המצב ?
    אני בצומת החלטות ולא יודעת לאן לפנות. אשמח לקבל את המלצתכם.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    צומת החלטות

הוספת תגובה

• צומת החלטות - תגובה

יוספה בראונשטיין
    01/05/2013

דידה שלום רב,

אין ספק שלסטרס כרוני השפעה שאינה מטיבה עם הסובלים מפיברומיאלגיה וגם טיפול תרופתי לא יטיב את המצב במידה ניכרת.

על כן ממליצה לך להיעזר בשיטות הטיפול השונות שיש לרפואה המשלימה להציע
    להפחתת הסטרס, הכאב ויתר תופעות הלוואי של המחלה:
    בראש ובראשונה שינוי תזונתי יכול לעשות פלאים להפחתת הסטרס והוספת אנרגיה. לצד זאת תוכלי להיעזר ביוגה, צמחי מרפא, עיסוי בשמנים ועוד שיכולים להקל בצורה משמעותית על התופעות שאת מתארת.

אם יש לך ביטוח משלים, את יכולה להיעזר בשירותי הרפואה המשלימה שמציעה הקופה שאליה את שייכת ובמחיר שווה לכל כיס או לפנות למטפלים פרטיים.

מקווה שעזרתי לך

יוספה בראונשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאובחנת
    נושה
    15/03/2013

לפני כ 6 חודשים, התחיל אצלי כאב ליד המותן והתחיל להקרין לרגל..לפעמים הרגשתי אותו באזור הכתף והיד מתחת לשכמות. הכאב המרכזי התחיל ליד המותן. עשיתי הרבה הרבה בדיקות וכולם תקינות. אובחנתי לאחרונה כחולת פיברו. קראתי הרבה על המחלה . עדיין אני בתדהמה. עדיין בהכחשה. אני עדיין לא מעכלת את זה. למה מחלה זו מתחילה? אני אגב בן אדם מאד רגשי הן מצד הרגשי והן מצד הכאב! תמיד אמרו לי שאני רגשית ומאד "מפונקת" כי אני לא סובלת כאב. אני הייתי תמיד רגישה לקור!! אם אני עומדת בחוץ וקר אני סובלת מכאבי בטן עזם ומתפתלת מכאבים עד שאני מקיאה אבל זה לא תמיד קורה. סבלתי פעם מכאבי ראש עזים בערך לכמה חודשים ...יצא שזה מלחץ..כאב ביד ..לחץ..זאבת בישער לפני כמה חודשים..לחץ הכל היה תוצאה מלחץ..אבל אף פעם לא תיארתי לעצמי שאני בעצם מפתחת מחלה..האם המחלה התחילה להופיע כבר מזמן ואני לא ידעתי?? הא זה יכול להיות שהכאב במותן וא סימן להתחלתה? האם יכול להיות שבמחלה זו הכאב יכול להיות קשה וממוקד במקום מסוים..ובמקומות אחרים זיש כאב אבל לא ממש קשה?? אני יודעת שיש לי הרבה שאלות אבל בבקשה תענו לי...הרופא שלי מאד מקצועי וטוב..אבל מה רע לקבל תשובות ממומחה אחר....אני התאמנתי פעם בבית והרמתי את הרגל בצורה פתאומית והרגשתי שמשהו קרה שם...עה=בר חודש והכאב הופיע האותו אזור ....האם יכול להיות שפגעתי בשריר שם??

לקביעת תור
    סגירה
    מאובחנת

הוספת תגובה

• מאובחנת - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    31/03/2013

תסמיני הפיברומיאלגיה הרבה פעמים הם מגוונים ולא מוגדרים אך יכולים להימשך זמן רב לפני האבחנה. הקשר למצבי לחץ כפי שתיארת וגם ארועי טראומה הינו אפשרי. בד"כ אין נזק אורגני מובהק ולא נזק לשריר ולא עיוות מיפרקי ולא ניוון בשרירים למרות ההרגשה הנוראה של חולשה , עייפות ותשישות שלא מאפשרת תיפקוד נאות ולא שקט או נחת.זיהוי המקור וגם זיהוי האבחנה מקל בהרבה על החולה ומעלה את המודעות לתסמיני וביטויי המחלה לשם התמודדות יותר טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת מהתרופות
    נחמה
    15/03/2013

שלום
    אני חולת פיברו מזה כמה שנים. נוטלת ליריקה 75 מ"ג רק בלילה כדי להרפות את השרירים ולישון טוב יותר וזה עוזר לי חלקית לכאבים אבל עוזר לי לישון טוב יותר. לאחרונה הוצע לי עי פסיכיאטר לעבור לסימבלתה. התחלתי ב 30 מ"ג בבקרים לפני 3 ימים אינני מרגישה שהכדור "מעורר" אותי אך יש הטבה חלקית ממש מועטת מבחינת הכאבים. לשינה הפסיכיאטר יעץ לי לקחת מירו 15 מ"ג ואכן ישנתי טוב לילה שעבר אבל לא לקחתי את הליריקה לפני השינה. התוצאה היתה אומנם שינה כמעט רציפה "כמו גוויה" אבל כשהתעוררתי לא יכולתי לזוז! לא יכולתי לקום מהמיטה הידיים נרדמו האצבעות לא התקפלו הגב כאב בקיצור התעוררתי לבוקר מסויט של כאבי תופת. אז מה אני עושה? (אציין שהסימבלתה והליריקה עולות לי הון תועפות) האם הן משפיעות אותו דבר? האם כדאי לוותר על "המירו" בכלל ולקחת סימבלתה רק בלילה? (למרות שהוא אמור לעורר אינני מרגישה בהבדל) האם לשלב בין סימבלתה לבקרים וליריקה בלילות? אני ממש מבולבלת וכבר הרבה זמן לא הרגשתי ככ רע כאילו עברו על כל הגוף שלי עם "מכבש" בלילה. הליריקה עזר לי לריפיון השרירים לכן ישנתי קצת טוב יותר והבוקר הזה ללא הליריקה לילה לפני, קמתי פשוט מכווצת וכואבת מאוד. מה אני עושה?
    תודה ושבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת מהתרופות

הוספת תגובה

• מבולבלת מהתרופות - תגובה

יוספה בראונשטיין
    17/03/2013

נחמה שלום רב,

מצטערת על הסבל שאת עוברת.

לאור חוסר היעילות של התרופות שאת מציינת, רציתי להציע לך להיעזר בשיטות השונות שיש לרפואה המשלימה להציע לשיפור השינה והכאבים: דיקור, הידרותרפיה ודמיון מודרך. לצד זאת כתזונאית טבעית, ממליצה לך לנסות תוסף של מגנזיום לפני השינה, גם מפחית כאב וגם משפר את השינה.
    ישנם מספר סוגים של תוספי מגנזיום. מומלץ להתייעץ עם בעל מקצוע לגבי הסוג והמינון. שווה לנסות במיוחד לאור מה שאת מתארת.
    אם יש לך ביטוח משלים (או מושלם) את יכולה לקבל את הטיפולים במחירים שווים לכל כיס.

תרגישי טוב,
    יוספה בראונשטיין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל את תגובתו של רופא הפורום

נחמה
    17/03/2013

אשמח לקבל גם את תגובתו של רופא הפורום ותודה רבה גם לך אני אברר בקשר למגנזיום ואציין שאני כבר בבירורים להצטרף להידרותרפיה. תודה ושבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת מהתרופות - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    31/03/2013

תיאור הסבל הרב האופייני לפיברומיאלגיה הינו מאוד מדוייק וגם הבילבול שעלול להתפתח מרוב עצות ורצונות לעזור.שילוב של תרופות להרגעה, נוגדי כאבים וגם תרופות לשיפור הרילקסציה של השרירים הינו פועל שכיח. הרבה הצעות לטיפול תרופתי כגון נוגדי דכאון, כמו מירו , ציפרמיל או אלטרול וציפרליקס מוצעים בהרבה מקרים, אך חשוב להיזהר משילוב של תרופות כך שלעיתים השילוב יכול להעמיק את האפקט ולהחמיר את הנטיה לחולשה ועייפות וקיימות גם לעיתים תוצאות פרדוקסאליות- הפוכות כגון הפרעותשינה, הגברת החרדה ועוד.
    עקרונית, מתן סימבלטה בשילוב על ליריקה, או אלטרול עם ליריקה עשויות להביא להקלה ניכרת אך כמובן השימוש בהדרגה ובזהירות.
    באשר להמלצה לטיפול לא פרמקולוגי- לא תרופתי כגון טיפולים אלטרנטיביים, תזונתיים, וגם הידרוטרפיה הרי ישנם הרבה מקרים שאכן הכיוון הזה של טיפול הביא למזור והשילוב גם עם ההצעות התרופתיות הביא לעוד יותר עזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ד"ר..

נחמה
    31/03/2013

אלפי תודות על תשובתך, אני קצת רגועה יותר ואכן עם התרופות והשילוב של ליריקה וסימבלתה, אני מתקדמת לאט לאט ובקצב שלי כדי לא לחוות יותר מדי תופעות לוואי..ואכן יש שיפור ברמת הכאב. תודה ושבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפתחת קבוצת יוגה קלה לפיברומליגיה
    ענת
    20/02/2013

נפתחת קבוצת יוגה קלה לנשים
    הקבוצה ברמת אילן שבגבעת שמואל קרוב לקרית אונו,ולאוניברסיטת בר אילן.יש תחבורה טובה מהערים שמסביב.
    הקבוצה לא מיועדת רק לחולי פיברומילגיה אבל נשתדל להקים אותה כזאת(או עם נשים עם בעיות ומוגבליות דומות).
    הקבוצה קטנה ובעלות של 50 ₪ למפגש.פעם בשבוע לשעה וחצי.כרגע זה בימי ראשון אחה"צ אבל יתכן שהתאריך ישונה בהתאם לקבוצה.תאריך המפגש הראשון-3/3/13.
    מעבירה אותה מורה מוסמכת ליוגה.נעשה יוגה רכה ועדינה,עם נשימות ודמיון מודרך -כול אחת לפי הקצב שלה וגם יש הדרכה אישית.

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע איך היה כדי שאדע אם כדאי

סיגלית
    12/03/2013

להצטרף. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון
    יוראי
    13/02/2013

האם נשים עם פיברו יכולות להרות?

לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• הריון - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    13/02/2013

בהחלט כן. אין מניעה מהריון ובחלק מהנשים תקופת ההריון מטיבה ואצל אחרות מקשה ומעיקה.
    הדבר הינו אינדיווידואלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפק טניס-דלקת -זריקת קורטיזון
    Ron
    03/02/2013

שלום רב
    יש לי מרפק טניס כבר שנה שלמה
    קבלתי זריקה של קורטיזון במרפק לפני שבועיים
    יש שיפור משמעותי לעומת הכאב שהיה אבל זה עדיין כואב כלומר לא הבריא
    מה הזמן המצופה מזמן הזריקה עד שזה מבריא?
    מתי יש צורך לבצע זריקה נוספת כלומר מהו הזמן שצריך לחכות בין זריקה לזריקה כדי שהאפקט יהיה מקסימלי?
    כמה זריקות צריך לבצע בדרך כלל בטיפול כזה ומהו פער הזמן בין זריקה אחת לשניה?
    האם חימום המקום אמור לשפר את המצב? מהי הדרך היעילה ביותר לחמם את המקום?

תודה
    רון

הוספת תגובה

• מרפק טניס-דלקת -זריקת קורטיזון - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    05/02/2013

לגבי חימום מקומי עשוי להקל
    יש גם דעה כי קירור מקומי עשוי לעזור וזה אידיבידואלי
    הצעה נוספת שימושית הינה שימוש באמבט פראפין ואפשרי במכון פיסיוטרפיה או להשיגו באופן פרטי, לטבילה של המרפק הכאוב פעם- פעמיים ביום להקלה על הדלקת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיזיותרפיה למרפק טניס Epicondylitis

נועה בן-שטרית
    22/04/2013

מרפק טניס נוצר על רקע נזק לגיד של השרירים הפושטים את כף היד ומסובבים את האמה. הנזק נוצר בעקבות פעולות חוזרות ונשנות של כף היד והאמה הגורמות לגירוי רקמת הגיד.
    אני סבורה כי טיפולי פיזיותרפיה יוכלו לסייע לך. הטיפול יכול לכלול מתיחות, תרגילי חיזוק, קינזיוטייפ, דיקור מערבי ועיסויים. בנוסף לטיפול, חשוב שתבין מהן התנועות והפעולות המגבירות את הכאב ושתמנע מהן ככל הניתן.

בברכה,
    נועה בן-שטרית
    פיזיותרפיסטית מוסמכת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפק טניס
    Ron
    03/02/2013

שלום רב
    יש לי מרפק טניס כבר שנה שלמה
    קבלתי זריקה של קורטיזון במרפק לפני שבועיים
    יש שיפור משמעותי לעומת הכאב שהיה אבל זה עדיין כואב כלומר לא הבריא
    מה הזמן המצופה משמן הזריקה עד שזה מבריא?
    מתי יש צורך לבצע זריקה נוספת כלומר מהו הזמן שצריך לחכות בין זריקה לזריקה כדי שהאפקט יהיה מקסימלי?

תודה
    רון

לקביעת תור
    סגירה
    מרפק טניס

הוספת תגובה

• מרפק טניס - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    05/02/2013

בד"כ התגובה לזריקה מתחילה בתקופה בין 3 ימים עד 3 שבועות ובאם עזרה אז עשויה להביא לרגיעה לתקופה שהיא בין חודשים עד שנים וזה תלוי בגורם או בטריגר לחזרת הדלקת
    אפשרי לקבל שוב אחת למספר חודשים אך עדיף כמה שפחות
    עקרונית באם לא עזרה או יש צורך בזריקות חוזרות מעל 3 פעמים בשנה עדיף להימנע מכך ולהיוועץ בכירורג כף יד לשאלה ניתוחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן וסביבתה
    נורה
    02/02/2013

שלום רב.
    מזה כ 4 חדשים אני סובלת מכאבי בטן קשים שהתמתנו עם הזמן. כיום הם גולשים לכאבים וצביטות ממש באזור הצלעות משני הצדדים וכאבים גם מתחת לצלעות.
    קולנוסקופיה תקינה מלפני שנה וגסטרוסקופיה מלפני חדשיים, הוציאו פוליפ שיצא תקין מתוך העקומה הקטנה שבקיבה.

מבקשת לדעת מה יכול להיות מקור הכאב. יש לי גם כאבים מפושטים בכל מיני מקומות אקראיים בגוף. גם בבטן התחתונה וכאילו על העצמות. מין כאב אפשר לומר מעקצץ אפילו מגרד.

אודה לתשובה מהירה.

נורה שוורץ
    אגב גם US בטן היה תקין.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן וסביבתה

הוספת תגובה

• כאבי בטן וסביבתה - תגובה

ד''ר אעמר סוהיל
    17/02/2013

למרות שאיני מתכוון שזו הבעיה אצלך אך לא מעט מקרים של כאב בטן התקפיים אשר עברו בירור ומבחנים רבים ובדיקות שונותשלא העלו דבר, יכולים לעיתים לקבל את הכותרת של תסמונת המעי הרגיז
    לא מעט מקרים של תסמונת זו בא בחפיפה עם תסמינים אחרים של פיברומיאלגיה ולכן יש מקום למעקב מרפאת גסטרו וגם מרפאה ראומטולוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה