פורום פיברומיאלגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב ליריקה עם פרקוסט. האם קיימת בעיה ליטול במקביל?
    יעל
    14/05/2016

שלום רב,
    בת 42 סובלת מפיברומיאלגיה מזה מספר שנים ולאחר נסיונות טיפול מרובים. כרגע עם ליריקה 150מג ופרקוסט 10 פעמיים ביום. התחלתי גם עירוי מגנזיום עם לידוקאין כרגע ללא הטבה.
    שאלתי היא האם ניתן לשלב ליריקה עם פרקוסט?
    בברכה ותודה,
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם ומתי משיבים לשאלות הגולשים? יש

יעל
    14/05/2016

כאן שאלות מאוד ישנות שטרם זכו למענה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר ביד שמאל צילום מיפוי עצמות
    דניאל
    19/04/2016

שלום לפני שבוע נפל עלי בעבודה ארגזים של אקונומיקה על יד שמאל ניגשתי לטרם ושם בחנו שבר באמה נגשתי לאורטופד הוא שם לי גבס ושלח אותי למיפוי עצמות התוצאה בתמונה האם מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי מה התוצאה ועם אכן רואים שבר או משו חריג ביד שמאל אשמח לתשובה תודה

הוספת תגובה

• המשך טיפול

דניאל
    19/04/2016

תמונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ... הבדיקות תקינות... ויש תהליך ניווני
    מירי ה.השרון
    13/04/2016

שלום, אני אחרי ביקורת ראומטולוג אתמול וביקורת אורטופד לפני כחודש ואחרי סידרה של בדיקות: CT גב תחתון, מיפוי עצמות, EMG גפיים תחתונות
    הרופאים טוענים שהבדיקות תקינות... יש תהליך ניווני... כמובן שהציעו כדורים... האורטופד הציע זריקות קורטיזון ישירות למקום הכואב
    מזה למעלה משנה שאני מתלוננת על כאבים באזור מפרק הירך... בשני הצדדים כך שהנגיעה במקום כואבת...
    ברקע יש סרטן שד... הוצאת גוש ובלוטות לימפה בצד ימין... כימותרפיה והקרנות לפני 7 שנים פלוס...
    פריצת דיסק גב תחתון... וחוליות ע"ש צווארי שמקרין ליד שמאל... קשיון של פרקי הידיים... כל הזמן עייפה... נרדמת בכל מצב...
    הראומטולוג אתמול אמר לי שתוצאות הבדיקות שלי תקינות...
    אבל כואב לי !!!
    אני עושה הליכות של 30-45 דקות כשאני מסוגלת ללכת על הרגליים...
    כרגע מזה כחודש עושה טיפולי רפואה משלימה: דיקור שיאצו ופלנדקרייז ולאחר מכן רוצה להיכנס לרוטינה של פילאטיס מכשירים...
    איך אפשר לדעת אם מה שיש לי זה פיברומיאלגיה ???

הוספת תגובה

• שבר ביד שמאל צילום מייפוי עצמות

דניאל
    19/04/2016

שלום לפני שבוע נפל עלי בעבודה ארגזים של אקונומיקה על יד שמאל ניגשתי לטרם ושם בחנו שבר באמה נגשתי לאורטופד הוא שם לי גבס ושלח אותי למיפוי עצמות התוצאה בתמונה האם מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי מה התוצאה ועם אכן רואים שבר או משו חריג ביד שמאל אשמח לתשובה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לפיברו+האם חייב לבדוק
    יעל
    21/12/2015

שלום וברכה,

שמי יעל, בת 29 בקרוב, נשואה ואם לשלושה
    מאז שאני זוכרת את עצמי - מאז הלידות ליתר דיוק, תמיד היו לי מידי פעם כאבים משונים בכל מיני איברים בגוף, תמיד משהו היה כואב לי , בעיקר כאבי ראש שהיו מגיעים בתקופות של מתח / חרדה / הריון וכו, אך כרגע הם פחות מורגשים כי טיפלתי בעניין החרדות. אך בשנה האחרונה שמתי לב לזה יותר, ולאחרונה ממש בחודש האחרון התחלתי לחוש כאבים הדומים מאוד לתיאורים של פיברומיאלגיה, כאבים שיותר קשורים לשרירים או לפרקים אני לא יודעת אם אני מתארת את זה נכון
    כאילו מישהו תופס אותי חזק באיזור הכאב, ברגל או ביד , גם יש לי כאב חד באגן שמאל שמקרין לי לרגל שמאל. ומידי פעם כאבי גב תחתון וגם יכול לקרות לפעמים כאבים בזרועות ובאצבעות
    אני מצד אחד מאוד חוששת מזה מפני שאיני יודעת אם זו מחלה שמידרדרת או נשארת ככה כמו שהיא.
    החשש העיקרי שלי הוא שלא אוכל להמשיך בספורט שאני אוהבת - אני רוקדת זומבה פעמיים עד שלושה בשבוע. לא הייתי בחוג כשלושה שבועות ואתמול כן הלכתי ודי הצלחתי לרקוד ואף במהלך הריקוד חלק מהכאבים השתחררו.
    השאלות שלי הן כאלה:
    -האם חייב לבדוק את זה או שזו מחלה שלא חייבת להיות מאובחנת ואפשר לנסות להתעלם וללמוד לחיות עם זה / או שהאם זה משהו שחובה לאבחן על מנת לדעת מה מותר לי ומה אסור על מנת לא להחמיר את המצב

- האם אני יכולה להמשיך לרקוד זומבה?

- האם הכאבים שאני מתארת מתאימים לתיאורים של פיברומיאלגיה?

חשוב לי לציין, אמנם יש לי עודף משקל אך אני בתהליך הרזיה ואני מאוד מודעת לאורח חיים בריא, תזונה מאוזנת ובריאה וספורט

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חשש לפיברו+האם חייב לבדוק

הוספת תגובה

• אפיתרפיה

הילמר
    12/01/2016

אפיתרפיה – ריפוי בעקיצות דבורים

אפיתרפיה היא שיטת טיפול אשר עושה שימוש בתוצרי כוורת לריפוי האדם ושיפור תזונתו.
    עוד בימי קדם נהג האדם להיעזר בתוצרי כוורת לריפוי תחלואים שונים. כיום, נעשה שימוש נרחב באפיתרפיה בסין, ביפן, ברוסייה וארצות מזרח אירופה.

על תוצרי הכוורת נמנים: הפרופוליס, שעוות דבורים, ארס דבורים, מזון מלכות, אבקת פרחים, וכמובן – הדבש.

ריפוי בעקיצות דבורים יהיה אפקטיבי כאשר הוא מכיל תוצרי כוורת טבעיים ולא מעובדים ולכן מומלץ להעזר בתוצרי דבורים שמקורם בכוורות ביו אורגניות כדי למקסם את השפעתם של החומרים התזונתיים המצויים בשפע בתוצרי הכוורת והנחוצים לאדם (פחמימות, שומנים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים). ערכם הביולוגי מיוחס לכמות עשירה של אנזימים, חומצות אמינו, חומרים אנטיביוטיים אנטי דלקתיים והורמונים טבעיים.

במקרים רבים ריפוי בעקיצות דבורים משלב גם טיפול באכילת תוספי תזונה מהכוורת כגון: אבקת פרחים, פרופוליס, מזון מלכות ודבש.
    דיקור בארס דבורים, נועד לטיפול במקרים של כאבים חזקים ויעיל במיוחד נגד דלקות מערכתיות כגון דלקות פרקים ודלקות ראומטיות (ארטריטיס), שיגרון ניווני, טרשת נפוצה, פצעים כרוניים, לחץ דם גבוה, אסתמה, חולשות של המערכת החיסונית ומחלות כרוניות אחרות.
    מרכיביו העיקריים של ארס דבורים הוא המליטין והאדולפין. לחומרים אלה תכונה אנטי דלקתית וביו אנרגטית בעצמה גדולה פי ארבע מזו של קורטיזון.

ריפוי בעקיצות דבורים מאפשר לשחרר את המטופל מהתמכרות לתרופות סינתטיות כגון סטרואידים ונמצא יעיל כטיפול מיטיב אף במקרים מסוימים של סרטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון פיברומיאלגיה
    שי
    29/07/2015

בן 28 סובל מחרדה מזה כ-11 שנים, בעקבות טראומה רגשית, במשך 9 שנים לוקח פקסט בהתחלה המינון היה 20 מ"ג בעקבות התקפי חרדה ירדתי ל 10 מ"ג אחרי 4 שנים והורדתי ל- 5 מ"ג ועליתי בחזרה ל10 מ"ג , בשלוש שנים האחרונות אני חווה כאבים במאמץ פיזי ומחשבתי , הסימפטומים במאמץ פיזי הוא שאני מתחיל לראות מטושטש , קושי בנשימה במקביל כאבי ראש . אחרי הפעילות כאבים בגב התחתון לפעמים מרגיש עליה של חום הגוף כאבים לפעמים כאבים על עמוד השדרה למשך יומיים( אפילו הלכתי לעשות בדיקה עצמות עם חומר ניגוד ) , המשכתי לקיים שגרה למרות הכאב כי זה מאוד חשוב לי פעילות גופנית עד שמלפני קרוב לשנה התחיל לי כאב שבא מהעורף לצד ימין של הראש ולחץ בעין ימין זה כאב שמשתק אותי , זה קרה לי גם במאמץ פיזי וגם במחשבתי , בעת מבחן , לאחר מכן הייתי מרותק למיטה לפחות לשבועיים ואז החלטתי שאני מפסיק פעילות גופנית(קטרגל) עד שאני מבין מה אני חווה ואיך אני מתגבר על זה ומוריד את הלחץ מהמבחנים בכלל אני לא יכול להתמודד עם לחץ בשוטף , הבנתי שזה לא רק חרדה יש פה משהו מעבר , רופא המשפחה במילים יפות לא שם עליי , וטרם מצאתי פתרון לבעיה , (הבנתי שהרפואה לא תביא עבורי בשורה , החלטתי לחקור עד למציאת פתרון) לאחרונה קראתי על פיברומאלגיה ורציתי לדעת האם קיים סיכוי שאני חולה בפיברומיאלגיה ? איך ניתן לאבחן בצורה טובה ? האם דרך נוירולוג ממוצע ניתן להגיע לפתרון או חבל על הזמן וצריך לשפוך כסף על מומחה בתחום (הנוירולוגים שומעים חרדה ישר זורקים לפסיכיאטר, פשוט מכה) אשמח לשמוע את דעתכם בנושא, תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    איבחון פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• המשך.

שי
    30/07/2015

אוסיף למה שכתבתי,
    שיש לי חשיבה מאוד איטית , ועשיתי מלפני 3 שנים מבחן טובה להפרעת קשב וריכוז נתנו לי ריטלין כדור וחצי וזה הגביר לי את תחושות החרדה וגם הייתי במשך שבוע עד שבועיים מנוטרל מפעילות. תוצאת המבחן קבעה שיש לי הפרעת קשב וריכוז.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יכול להיות פיברומיאלגיה
    יעל
    20/07/2015

שלום,

חברה שלי בת 28. סובלת כבר כ 6 שנים מכאבים מאוד חזקים בבטן שנמצאים רוב היום וכל יום, ומכאבי ראש שנמצאים גם כן בתדירות גבוהה ולעיתים כאבים בגב התחתון.
    כשהיתה קטנה היא חלתה בפוליו.
    האם יכול להיות שמדובר על פיברומיאלגיה?

תודה מראש

הוספת תגובה

• גם פיברו זו המצאה

Nature
    21/07/2015

שלום מאיה,

יתכן וחברתך סובלת מתגובה אלרגית למזונות מעוררי דלקת.
    הימנעות ממאכלים כמו חיטה /חיטה מלאה, ומוצרי חלב
    עשויים לשפר את מצבה בבטן ובראש.
    לא בטוחה שכאבי הגב קשורים, על אף שידוע
    שגם הם עשויים לנבוע ממקור ויסצראלי (איברים פנימיים).

כבר ראיתי מטופלים שסבלו שנים, וראו תוצאות גם לאחר שבוע אחד.

הייתי ממליצה לה להיפרד ממאכלים אלו לשלושה שבועות
    ולבדוק האם חל שיפור בסמפטומים שאת מתארת.

כמובן שהייעוץ אינו מלא ומתבסס על תיאורייך בלבד.
    איזה מזל שהמנעות ממזונות מרעילים לא יכולה לגרום לנזק :)

במידה והכאב בגב לא חלף - ולא החמיר,
    אפשר לפנות לאורטותרפיסט.

בריאות והחלמה
    Nature of Health

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לפיברו
    אנונימי
    08/07/2015

שלום רב.
    רציתי לשאול שאלה שממש מטרידה אותי.
    לפני כשנה וחצי קיבלתי התקף חרדה.
    לאחר מכן..בערך חצי שנה סימפטומים רבים שהיו לי נעלמו.היו לי כאבי ראש מוזרים....צפצופים באוזניים ועוד.. היום לאחר שנה וחצי יש לי תופעות שממש דומות לפיברו. אני מקווה שלא...זה מאד מדאיג אותי.לאמא שלי יש פיברומאלגיה.אני יודע כמה שזה נוראי כואב מטיש מדכא ולוקח ממך את כל החיים.הבנתי שזה גנטי.עכשיו רציתי להסביר קצת מה יש לי....יש שבועות שאני מרגיש די טוב ואין זכר לכלום אך לעיתים אני מרגיש חולשה כאבים ברקה השמאלית שהולכים ובאים.עקצוצים בגוף שממש מגרדים.צפצופים באוזניים לפעמים ממש חזקים ולפעמים חלשים.יש לציין שבהתחלה הם היו ממש חזקים והיום הם לעיתים מגיעים.מה שיש לי עוד זה מאין כאבים חלשים בברך בכפות הידיים ובכפות הרגליים באיזור המפרקים.
    כדאי ללכת ולאבחן? אני ממש מפחד! האם זה נשמע כמו תלונות של אנשים שחלו במחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    חשש לפיברו

הוספת תגובה

• חשש לפיברו - תגובה

רועי צור
    09/07/2015

שלום,

לפיברומיאלגיה יש מרכיב גנטי ולא פעם היא באה ביחד עם חרדות ולחצים. קשה לדעת לפי מה שאתה מתאר אם יש לך פיברו, יכול להיות שאלו רק סימפטומים סומטיים של הגוף כתגובה לארועים לחוצים בחייך. בשביל אבחון אתה צריך ללכת לראומטולוג טוב המבין במחלה. בפיברו יש קשר ישיר בין הגוף לנפש.

תרגיש טוב,
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש לפיברו

אנונימי
    09/07/2015

האם כשאלך לאבחון.יגלו זאת רק ע"י לחיצה על נקודות ההדק? הרי לכולם יש כאב שנוגעים להם באזורים הרגישי של המפרקים.
    תראה חשבתי לעצמי דבר...מצד אחד לכל אחד יש תקופות לחוצות בחיים.אני כרגע סטודנט ויש עוד מלא סטודנטים כמוני.האם הגוף שלי מגיב בצורה מוקצנת ללחץ המבחנים? האם התקף החרדה שעברתי הפך אותי לחרדתי? יש לציין שיש לי נימולים בגרון אני יודע שזה מוזר אל זוהי תחושתי.
    ורציתי לשאול שוב ברשותך.האם חולין שהתגלתה אצלם פיברומאלגיה מגיעים עם תלונות כמו שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון פיברומיאלגיה
    שגית אפוטה
    29/06/2015

אני סובלת מכאבי פרקים ושרירים מזה מספר חודשים .מיפויי עצמות מראה על שינויים מבניים קלים בדיקת הולכה עיצבית תקינה.
    לאחותי אבחנו פיברומיאלגיה . לאיזה רופא מומלץ לפנות לברור האם אני סובלת מפיברומיאלגיה באזור חיפה . אודה על תשובתך שגית

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• אבחון פיברומיאלגיה - תגובה

רועי צור
    01/07/2015

היי שגית,

לעמותת אסף יש רשימה רופאים מכל הארץ. כמו כן קיימות קבוצות פיברומיאלגיה שונות בפייס שמשתתפים בהן אלפי אנשים שיוכלו לתת לך כמה המלצות טובות.
    רפואה שלמה,
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במגה גלופלקס
    סופי
    07/06/2015

שלום,
    האם מגה גלופלקס יכול לעזור לפיברו ?
    אני בת 42 וסובלת מזה כמה שנים מכאבים ,
    כרגע מטופלת מזה כשנה ע"י סימבלטה שלא ממש עוזר.
    אשמח לשמוע לגבי טיפול אחר.
    תודה ס.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול במגה גלופלקס

הוספת תגובה

• שמעתי על משהו שעוזר

עופר
    08/06/2015

אני לא מכיר את המגה גלופלקס בשביל פיברו,
    אבל לאחרונה המליצו לי על תוסף מזון שנקרא בוסוואליה.
    נכנסתי לקרוא עליו קצת באינטרנט והבנתי שהפרי הזה ידוע כמשכך כאבי מפרקים.
    עדיין לא ניסיתי, אבל שוקל זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוסוואליה

יערה
    11/06/2015

זה נכון שהבוסוואליה פועלת כמשכך כאבים, אני מצאתי אותה טובה לדלקות, בתקופה שהתאמנתי למרתון מצדה סבלתי מדלקת במפרק, שזה כאבים שני לא מאחל לאף אחד, תחושה של שריפה מבפנים. אז מרתון לא היה, אבל הקלה משמעותית כן, וגם היא... הגיעה אחרי שלקחתי את הבוסוואליה בתמצית של סולגאר. אגב היא ממש לא רק לספורטאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סברס

מירי
    29/08/2015

שמעתי על שני מקרים בהם אכילת סברס=צבר עזרה.
    שווה לנסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מדובר בהחמרה?
    אורה
    05/05/2015

שלום רב!
    אבחנו אותי לפני כ-5 שנים עם פיברומיאלגיה. היו לי כל מיני תקופות. קשות וקלות. עד לפני חצי שנה הייתה לי תקופה טובה מאוד ארוכה. לפני כחצי שנה קרו כל מיני אירועים לא קלים- ביניהם אבחנו את בני הצעיר ככל הנראה כסובל מפיגור (עוד לא ידוע באיזו רמה כי הוא ממש קטן). כחודש לאחר מכן התחלתי לחוש שוב את כאבי הפרקים המוכרים כל כך, וזה המשיך בכאבי שרירים (מה שקודם לא היה), כאבי בטן ושלשולים ועצירות לסירוגין. בלי קשר, אני מטופלת אצל רופא גסטרו שלא עשה מזה עניין ושלח אותי לכמה בדיקות- (אולטרא סאונד, גסטרוסקופיה ותבחין נשיפה שיצא שלילי) הסיכום, דלקת קלה בתריסריון וטיפול בנקסיום. לאחר מכן, התחלתי לסבול גם מסחרחורת די קבועה שאינה רוצה לעבור וגם לה לא מצאו שום סיבה רפואית (ועשו לי המון בדיקות). האם בעיות העיכול קשורות לפיברו? האם הסחרחורת קשורה?
    תודה רבה
    אורה

לקביעת תור
    סגירה
    האם מדובר בהחמרה?

הוספת תגובה

• האם מדובר בהחמרה? - תגובה

רועי צור
    07/05/2015

היי אורה,

רפואה שלמה. מעי רגיז הוא בהחלט סימפטום של פיברומיאלגיה כמו כן הסחרחורות. חולים רבים מדווחים על הסימפטומים הללו כאשר הם מופיעים לסירוגין ובדרגות חומרה שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברו או סטרס
    גל
    17/04/2015

שלום רב,
    בעקבות מצב בריאותי לפני שלוש שנים וחיפוש מידע באינטרנט הגעתי בטעות למידע בנושא פיברו ומאז זה הפך להיות הפחד הגדול שלי.
    לפני שלושה חודשים הפסקתי לקחת ציפרלקס .
    בשלושה חודשים האחרונים אף ירדתי 12 קילו , יש לציין שאני בעודף משקל.
    מאז הפסקת הציפרלקס שנת הלילה שלי הפכה להיות גרועה. נרדמת בקלות ומתעוררת באי שקט.
    יש לציין כי בבדיקות דם מחסור בברזל וויטמין די.
    לםץפני כחודש בעקבות עומס רב התחלתי לחוש עייפות..ישר הפחד מפיברו משתלט ואין ספק שאני חווה סטרס עצום וחרדה.
    כחלק או בגלל הפחד אני מרגישה כאבים בכל הגוף שכץקשה לי להסביר וככל שהפחד עולה כך אני מרגישה את הכאב. הכאבים בעיקר ביידים וכפות הרגליים.
    יש לציין כי עיסוי רקמות חזק ודגש על חזק עוזר לי מאוד ומרגיע את הגוף.
    איך ניתן לדעת האם יש לי פיברו או שהחרדה והמתח הם הגורמים לכך??
    תודה על המענה .

לקביעת תור
    סגירה
    פיברו או סטרס

הוספת תגובה

• פיברו או סטרס - תגובה

רועי צור
    21/04/2015

היי גל,

ראשית אני רוצה לאחל לך רפואה שלמה ושנת לילה טובה.
    את מתארת סימפטומים הקשורים לחרדה כללית כולל הפחד מפיברו. בפיברו התופעה העיקרית היא כאב גופני עקב רגישות גבוהה לכאב. כאב זה יכול להחריף במצבים של סטרס וחרדה. מעבר לכך יש צורך להתייעץ עם ראומטולוג המכיר את המחלה מקרוב.

בהצלחה,
    רועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה מוזרה
    אורי
    14/04/2015

שלום יקרים , אני אובחנתי לפני כשנה בפיברומיאליה וכל פעם שאני מתחיל טיפול עם כל תרופה פסיכיאטרית הגוף שלי מתחיל להרגיש זוועה , כאב בעצמות , כמו מין שפעת מהסוג הנורא ביותר, אחרי כמה ימים של סבל אני נאלץ להפסיק התרופה ולחזור לקלונקס 2 מג ביום + כדורי שינה ואז אני ככה חי חיים של כאב כרוני יומי כללי בגוף (פחות נורא מזה עם הכדורים הפסכיאטרים)יש יום פחות כואב ,ולפעמים יום ללא כאב , אין תרופה פסיכאטרית שלא ניסיתי , האחרונה הייתה סימבלתה , ולפני זה אלטרולט , ולפני זה עוד 10 סוגים שאין לי כבר כוח לציין , אשמח לעצה

אורי

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה מוזרה

הוספת תגובה

• בעיה מוזרה - תגובה

רועי צור
    21/04/2015

היי אורי,

אני לא פסיכיאטר אבל אני יודע שלכל תרופה יש את תופעות לוואי כאשר מתחילים לקחת אותה. לפעמים צריך לתת לזה קצת זמן וסבלנות כל עוד כמובן זה אפשרי ואתה יכול לעמוד בתופעות. אני לא יודע אם זה המקרה אבל יש כאלו המתייאשים לפני שהם חוצים את התקופה הראשונית הקשה. אני מניח שניסית הרבה תרופות ואתה כבר מכיר את עצמך טוב אבל שווה לעבוד עם פסיכיאטר מיומן שיכול לעזור בזה.
    בהצלחה ורפואה שלמה
    רועי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה בגלל אלימות
    לונה
    24/01/2015

אני עובדת שנפגעה פיזית ונפשית מאלימות קשה במקום העבודה וממערכת שהתנכרה ולא תמכה . בנוסף לאיברים שנפגעו והקושי הנפשי כתוצאה מכך , בעקבות המקרה אובחנתי כפוסטראומטית, לאחר כשנה מהתקיפה של כאבים מפושטים ובירור רפואי מקיף נמצא שאני סובלת גם מפיברומיאלגיה .
    שאלתי היא האם לדעתכם יכול להיות שמחלת הפיברומיאלגיה היא על רקע המצב הנפשי שאני נתונה בו מאז המקרה ? האם נתקלתם במקרים דומים ?אנא הסבירו את דעתכם . תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה בגלל אלימות

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה בגלל אלימות - תגובה

רועי צור
    24/01/2015

שלום לונה,

צר לי לשמוע על המקרה שלך ועל הסבל שעברת ועוברת כתוצאה ממנו.
    פיברומיאלגיה ותסמונת התשישות הכרונית הן תסמונות הפורצות לאחר תקופות סטרסוגניות וארועי חיים מלחיצים כגון תאונת דרכים, מוות במשפחה וארועים טראומטיים אחרים כגון המקרה שלך. הגוף שלנו עובד במחזורים של דריכות והרפיה. כאשר הגוף נמצא במתח ישנה התגייסות של המשאבים הפיזיים והנפשיים של האדם כדי לעבור את התקופה הקשה. לאחר מכן ישנה תקופה של הרפיה וירידת מתח. חולים רבים מעידים כי בתקופה זו התפרצה המחלה שלהם. ישנם עדויות של כי תסמונות אלו קשורות למערכת העצבים האוטונומית האחראית למחזורי הדריכות וההרפייה בגופנו ובאזורים אלה במוח. להתמודדות עם מתחים ולחצים ישנה השפעה גדולה על התמודדות עם התסמונת. אני

אני מאחל לך רפואה שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ישנה בלילות
    מיואשת
    17/01/2015

שלום רב
    אני אישה בת 43 סובלת מפיברומיאלגיה וFMF לא מטופלת בשניי האבחנות
    בחורף אני נורא סובלת בעיקר בלילות אני לא יכולה לישון ברצף אין מקום שלא כואב כל העצמות השרירים והגידים היד הגב האגן אני מחממת את המקומות עם בקבוק מים חמים נוגדיי כאבים לא עוזרים שום תנוחה לא מקלה עליי את הכאבים
    אנא עזרתכם הדחוף בעיניין בבקשה סובלת מאוד רוצה לישון.
    למרות הכל אני קמה מוקדם מהמיטה ומשתדלת מאוד לנהל חיי שגרה נורמליים משתדלת להעסיק את עצמי רוב שעות היום עובדת במשרה מלאה חולת ניקיון ולא מחסירה כלום
    אבל רוצה לחיות ללא כאב ובעיקר לישון בלילות.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לא ישנה בלילות

הוספת תגובה

• לא ישנה בלילות - תגובה

רועי צור
    20/01/2015

היי,

לגבי השינה, אפשר להעזר גם בכדורי שינה וגם לנסות מינונים נמוכים של כדורים כדוגמת ציפרלקס או סימבלטה המשמשים בהתוויה הקלאסית לטיפול בדכאון/חרדה. הם עוזרים להפחית את הכאב ולהקל על הסבל. אני לא יודע אם התנסית בכדורים שונים בעבר. אם לא, אני ממליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך או עם ראומטולוג המכיר את המחלה מקרוב. מנסיוני כדורים ממשפחת הSSRI עוזרים לחולים רבים כאשר מוצאים את הכדור והמינון המתאים.

באופן יותר הוליסטי אני מתייחס לחלק שכתבת על התפקוד שלך ועל זה שאת "חולת ניקיון" ולא מפספסת כלום. חולים רבים הם בעלי נטיה אישיותית פרפקציוניסטית, בעלי ביקורת עצמית גבוהה ומתקשים להרפות.

תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה בגלל תאונה ?
    אור
    11/12/2014

שלום , אני מורה . לפני למעלה משנתיים תלמיד הפיל אותי בעוצמה בחמת זעם . נפגעתי פיזית וגם מבחינה נפשית .מאז יש לי בעיות בשינה וכאבים בכל הגוף , ולימים אובחנתי כחולת פיברומיאלגיה ע״י שני ראמטולוגים. מאז התאונה ירדתי בשעות עבודה עד להפסקה מוחלטת . האם יתכן שהמחלה נגרמה עקב הטראומה שחוויתי ושאני למעשה נושאת עימי יום יום ? אשמח לקבל תשובה והסבר מפורט . תודה רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה בגלל תאונה ?

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה בגלל תאונה

אור
    11/12/2014

רועי וחברים , בעקבות התאונה פניתי לבטוח הלאומי ורמטולוג מאד קשיש שבדק אותי קבע שאמנם יתכן אני סובלת מהמחלה אך אין לזה קשר לתאונה. לי יש השערה שמכיוון שהגדרת המחלה והבנתה מבוססת יותר בשנים האחרונות יתכן שרופא שהוא קשיש במיוחד לא יהיה מודע כל כך ולכן דחה מכל וכל את הקשר בין המחלה לתאונה . מה דעתך? האם לדעתך עשויה להיות סיבה אחרת לכך ? אם כן מהי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה בגלל תאונה - תגובה

רועי צור
    11/12/2014

ישנם עו"ד שעובדים עם עמותת אסף ומתמחים בהגשת התביעה לביטוח הלאומי. אפשר גם לקבל חוות דעת של ראומטולוג שמתמחה בפיברו כמו ד"ר אבלין. ידוע כי זו מחלה סטרסוגנית ואם היא התפרצה מספר חודשים לאחר התאונה בהמשך להשפעה הקשה שהיתה לתאונה עליך ניתן לטעון כי יש יסוד להאמין שזה על רקע זה. אבל שוב תצטרכי להעזר באנשים שמבינים בכך יותר ממני.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !!!

אור
    11/12/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה ותאונה ?

אור
    11/12/2014

תודה על התשובה המהירה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה