מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותענת31/10/2012
האם פיברומיאלגיה גנטי/ תורשתי? האם כדי לאבחן פיברומיאלגיה צריך שתהיה רגישות בכל 18 הנקודות? והאם יש קשר בין פיברומיאלגיה ל- LUPUS LIKE (אובחנתי לפני חודשים)?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל05/11/2012הפיברומיאלגיה אינה מחלה אוטואימונית ולא מחלה דלקתית ואין בה סירולוגיה כפי שיש במחלות כגון לופוס.
תיאור המחלה, הרושם הקליני מהווים את העיקר לאיבחון ואין חובה כיום שיהיו מספר כזה או אחר של נקודות רגישות
קיום מעל 11 מתוך 18 נקודות טריגר תומך מאוד אך לא על סמך זה בלבד נבנת האבחנה
המחלה מתנהגת לפעמים בצורה תורשתית והרושם יכולה להיות משפחתית והועלו השערות לגבי קשר לגנים מסויימים אך בכל זאת אין המחלה מוגדרת כתורשתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבלטה-אישור מקופח כללית...רונית20/10/2012
שלום לכם-אני מאובחנת כחולת פיברומייאלגיה בעברי גםמחלות נשיקה וכו אני מטופלת בסימבלטה אבל ללא מימון קופח כללית היות ורופאת המשפחה אמרה לי שסימבלטה מאושרת רק לטיפול במחלה אחרת-דקירות ברגליים-לא זוכרת מה בדיוק-התרופה יקרה לי האם להחליף רופאה או ?..מי שאיבחן אותי הוא ד"ר בריל אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלטה-אישור מקופח כללית... - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל20/10/2012הטיפול בסימבלטה הינו יקר וזה לא קשור לרופא משפחה, ובמקרים של פיברומיאלגיה בלבד אינו מכוסה ברוב הקופות. כיסוי עלותו רק באישורי אינדוקרינולוג, רופא סוכרת , אונקולוג ונוירולוג במקרי פגיעה עצבית- נוירופטיה וכדו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים ?סובלת19/10/2012
אני סובלת מיזה שנים מחרדות קשות ומטופלת בציפרלקס,מאז ומעולם סובלת מבעיות שינה, והפרעת קשב וריכוז, גם לכל אחד מהם קיבלתי כדורים בתקופות מסויימות,
ומיזה כ10 שנים אני סובלת מכאבי ברכיים, הדיעות חלוקות באשר לסיבה,
ובשנים האחרונות, הצטרפו גם כאבי פרקים קשים בידיים,מרפקים ,כתפיים ,צוואר,כפות רגליים,ולעתים דקירות בגב עליון. כאמור זה פוגע לי בתפקוד מאוד, אני לא ממש מסוגלת לעבוד,הן מבחינה נפשית והן פיזית, אני כיום בת 31, וחוששת להביא ילדים לעולם עם כל הבעיות הללו שיש לי , אז אני שואלת כזה דבר, איך בן אדם כמוני , אמור להסתדר בחיים ,ובכלל לשרוד בחיים בצורה כזו וללא כל עזרה .
פניתי לקופה לעזרה נפשית , לא קיבלתי כלום מלבד פגישה עם פסיכיאטר פעם בשלושה חודשים. בנוגע לפיברו הראומטולוג הציע לי טיפולים שלא מתיישבים עם שאר ההפרעות שלי.ובזה תם הסיפור,אין עבודה אין חיים קשה קשה....
מיותר לציין שזה משפיע קשות גם על הנישואים שלי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים ? - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל20/10/2012תיאור התסמינים מהם את סובלת אכן מעלה את החשד כי מדובר בפיברומיאלגיה סימפטומטית, פעילה וגם מפריעה לתיפקוד. הסבל הינו במישורים שונים גם במישור התיפקוד, והכאבים גם במישור המוסקולוסקליטאלי וגם סבל רב במישור הנפשי
הטיפול מחייב התיחסות לכיוונים השונים, כולל משככי כאבים לכאב, פיסיוטרפיה ועיסויים לכאבי השרירים, כדור שינה לשיפור איכות השינה, נוגדי חרדה או דכאון לסבל הנפשי ואנטי נוירופטיים לכאבים העצביים ושינויי התחושה וטיפולים לא תרופתיים וגם אלטרנטיביים לשיפור מצב האנרגיה ולהפחתת נושא העייפות והתשישות
הטיפול בהנחית ראומטולוג והדרכה במרפאת כאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שריריםאליסה16/10/2012
שלום אני בת 46 סובלת מכאבי שרירים ,זרועות וכן כשאני קמה בבוקר מרגישה שהרגלים כפות הרגלים והשריר כואבים,אני סובלת מחסר במגנזיום הולץ לי לקחת כדור ביום, חוץ מזה בדיקות הדם תקינות.
כמו כן מרגיש ה חסרת אנרגייה כולם מעירים לי שאני עייפה כך אני ניראת
אציין שהיו לי תתקופות כאלו אחכ" הרגשתי טוב ושוב זה חזר...
האם מדובר על בהעיה כרונית מה זה?
האם יש טיפול ?
אנא עיזרו לי תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים - תגובה
יוספה בראונשטיין17/10/2012אליסה שלום,
ניתן להיעזר במגוון הטיפולים שמציעה הרפואה המשלימה לכאבי השרירים מהם את סובלת (עיסוי בשמנים, דיקור ועוד). אם ידוע על מחסור במגנזיום, מומלץ ליטול תוסף על בסיס יומי - מגנזיום מקל על כאב והתכווצויות שרירים.
לגבי התשישות, ניתן להיעזר בצמחי מרפא שמחזקים את העמידות והסיבולת של הגוף ומקלים על התשישות וחוסר האנרגיה. מומלץ להתייעץ עם מטפל מוסמך שיתאים לך את הצמחים הרלוונטיים.
יוספה בראונשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאלהיוגלי16/10/2012
שלום לכולכם.היגעתי עד הלום בשיטוט בוקרשל יום חופשי בו בתעוררתי עם התקף פיברו חסר תקווה .......מחפשת נואשות למזור.אני פיברוטית מזה כ8 שנים וכל פעם הסימפטומים מתגברים אני מבוגרת ....60השנה לא מסוגלת לעמוד בסבל.מעבר ללקיחת אדויל לא מוצאת פיתרון .משאלתי לקבל עצה מה עושים.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאלה - תגובה
יוספה בראונשטיין17/10/2012ליוגלי,
מצטערת לשמוע שאת סובלת כל כך. אבל - אל ייאוש!
אינך מבוגרת כל כך על מנת להיעזר בטיפולים השונים והמגוונים שמציעה הרפואה המשלימה - אם טרם ניסית אותם- ואשר יכולים להקל על מצבך.
אם יש ברשותך ביטוח משלים (כללית מושלם / משלים זהב או אחר) תוכלי לקבל במחיר נוח יחסית מגוון של טיפולים כמו דיקור, עיסוי בשמנים, תזונה ודמיון מודרך שיכולים להקל על הכאב, התשישות, החרדות והדיכאון.
אני מציעה שתפני בקופת החולים בה את חברה לרופא ממיין רפואה משלימה ותקבלי ממנו ייעוץ ומידע לגבי טיפולים מתאימים לפיברומיאלגיה.
בהצלחה,
יוספה בראונשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סינימירים14/10/2012
שלום למנהלות,
אתן יודעות אולי אם דיקור סיני יכול לעזור לחולי פיברו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני - תגובה
יוספה בראונשטיין14/10/2012מרים שלום רב,
דיקור סיני עשוי לסייע בהקלת כאבי השרירים והמפרקים המפושטים. על מנת להשיג תוצאות, יש לקבל סדרה של 10-12 טיפולים. יחד עם זאת, צריך לקחת בחשבון שככל שיטת טיפול אחרת, בין אם קונבנציונלית ובין אם מתחום הרפואה המשלימה, השפעת הדיקור היא אינדיבידואלית: יכולה לסייע למטופל אחד ולאחר - לא.
אם יש לך ביטוח משלים (כללית מושלם או אחר) את יכולה להיעזר בשיטות נוספות מתחום הרפואה המשלימה בתעריף מוזל יחסית כמו עיסוי בשמנים, דמיון מודרך, צמחי מרפא, תזונה טבעית ועוד.
יוספה בראונשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ופחדים- האם חלק מהמחלה??נטלי03/10/2012
שלום,
אני חולה כשנתיים,נטלתי אלטרולט כשנה-הכדור עזר אך גרם לי לתשישות ועייפות
הרופא משפחה הציע שאקח סימבלתה לכאבים, אני סובלת גם מחרדות ודיכאון קל?
האם זה חלק מהמחלה?? האם סימבלתה תעזור לי או שעדיף שאקח ציפרלקס או משהו אחר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות ופחדים- האם חלק מהמחלה?? - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל20/10/2012אכן כן, הרי הפרעות במישור הרגשי וגם הנפשי כולל נטיה לחרדה ומתח וגם ירידות מצב רוח עד כדי דכאון הינם תסמינים אפשריים העלולים להתלוות לתסמיני המחלה- פיברומיאלגיה.
סימבלטה עשויה לעזור בתסמיני המחלה וגם כאשר אלטרול אינו עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דואגיםשלי27/09/2012
שלום לכם,
יש לנו ילד בן 10
הוא סובל לאחרונה מכאבים בגפיים
האורטופד קבע "כאבי גדילה"
אבל אין לו כאבי גדילה אופיינים לילדים בגילו אלא חזקים יותר
לפעמים הוא פשוט שוכב ומתפתל
יכול להיות שאלו תסמינים של פיברומיאלגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דואגים - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל02/10/2012מציע כי לשם השלמת הבירור יבדק גם במרפאת אורטופדיה ילדים וגם במרפאת ראומטולוגיה ילדים על מנת לנסות ולאפיין ולאבחן את מקור הכאב
אבחנה של כאבי גדילה , הרי משתפרת הבעיה עם הזמן ואין דאגה
לגבי אופציות כגון גמישות יתר וגם דלקות גידים ורקמות רכות גם אין מדובר במצב מסוכן
אך בכל זאת חשוב בדיקה נוספת לחיפוש בעיות אחרות, כולל במישור הראומטולוגי וההימטולוגי וכדו' ,זה כולל השלמת בדיקות דם, הדמיה, ובהנחה שהכל תקין אז יש להסיר דאגה מהלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה ופריצות דיסקשחר14/09/2012
שלום,
הפיברומיאלגיה שלי התחילה לפני 8 שנים בערך (כאבי תופת לתקופות עד מצבי שיתוק מרוב כאבים) ונחשבתי למשוגעת עד לפני שמונה חודשים עקב טיפולים בשתי פריצות דיסק, וכן יש לך גם פיברומיאלגיה 18 נקודות.
אני סובלת מכאבי תופת ובקושי מצליחה לקום מהמיטה שלא לדבר על גידול 2 ילדים.
אני מקבלת עירוי מגנזיום וליקיודין כל חודש ובד"כ זה משפיעה ל10 ימים בצורה חלקית (מאוד). חוץ מזה קיבלתי טרמדקס, אלטרולט ועוד מליון מרשמים. כלום לא עובד ועכשיו ממליצים לי על סימבולה (או משהו כזה), וניתוח לגב גם עומד על הפרק.
אני לא יכולה לעשות פעילות גופנית בגלל הגב, ולצערי אני לא יכולה לממן טיפול אלטרנטיבי.
בבקשה תנו לי עצה איך חיים עם כל זה, אני רק בת 33 והגוף שלי כל כך זקן
תודה מראש ושנה טובה
שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה ופריצות דיסק - תגובה
יוספה בראונשטיין19/09/2012שחר שלום,
מצטערת שאת סובלת כל כך.
רציתי להציע לך 2 פתרונות שאולי יוכלו להקל עלייך:
1. יש באפשרותך לפנות לרופא אורטופד ולבקש טיפול בהידרותרפיה. הטיפול במים בטמפ' של 33 מעלות מקלים מאד על הכאב והתנועתיות.
2. אף שטענת כי אין ביכולתך לממן טיפולים ברפואה משלימה, אם יש לך ביטוח משלים / מושלם של אחת מקופות החולים, תוכלי לקבל טיפולים בעלות מופחתת וסבירה. לרפואה המשלימה יש מגוון דרכים להקל על כאבים. לשם כך צריך להגיע לרופא ממיין לרפואה משלימה בקופת החולים שלך שיפנה אותך לטיפול המתאים.
רפואה שלמה
יוספה בראונשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברומיאלגיה ופריצות דיסק - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל05/11/2012תיאור תסמיני מחלתך נותן הרושם כי מדובר בפיברומיאלגיה עקשנית וקשה. רוב החולים הלוקים בתסמונת זו מתקשים למצוא את דרך המלך לשם החלמה וריפוי אך יש מקום להיעזר בראומטולוג לכל הצעה אשר עשוייה להקל על המצב. שילוב של טיפול פרמקולוגים וגם אלטרנטביים הינו מועדף. טיפול בתרופות חדשות יחסית כגון סימבלטה שהזכרת או ליריקה הינו אפשרי ועוזר בחלק מהחולים. טיפולים פשוטים כולל התעמלות, עיסויים, חמי מרפא, שחיה ועוד ואפילו הליכה יומית סדירה גם עשויים להביא להפוגה מה.
מאוד חשוב למצוא את הדרכים להתמודדות עם הבעיה ולהימנע ממצב של שבירה ונעילה של המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להפריד את האצבעותזואי13/09/2012
לאחרונה התחיל קושי להפריד את אצבעות כף היד
אני לא יודעת אם זה תסמין של המחלה או משהו אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי להפריד את האצבעות - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל05/11/2012לא ברורה התלונה. בחולים הלוקים בפיברומיאלגיה ישנם תסמינים כגון התכווצויות שרירים, אי נוחות בידיים, הרגשת כבדות וגם נפיחות המקשים על התנועה של האצבעות. במקרה שתיארת עדיף גם להתיעץ בכירורג כף יד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות שרירים עדינות בגוףב-C.F.Sרמי29/08/2012
לפני כשנה אובחנתי על ידי ראומטולוג ונוירולוגית כסובל מתסמונת התשישיות הכרונית.
לאט לאט מצבי משתפר אך יש גם תקופות קשות. בשבועיים האחרונים החלה לי תופעה חדשה של קפיצות שרירים קטנות בגוף.
יצויין כי אני עושה ספורט פעמיים בשבוע וכל הבדיקות שלי תקינות לרבות M.R.I ראש.
האם זה יכול להיות קשור לתסמונת שיש בה סימפטומים חדשים שלא הכרתי עד כה או שיתכן ומדובר במשהו אחר ויש לעשות בדיקות נוספות כמו בדיקת א.א.ג?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות שרירים עדינות בגוףב-C.F.S - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל07/09/2012מעורבות השרירים בצורה שתיארת אינה נדירה ב CFS וגם בתסמונת הפיברומעאלגיה שלעיתים גם בחפיפה עם תשישות כרונית. לשם שלילת עוד סיבות אפשרי להתקדם גם לבדיקת EMG ובהיותה תקינה נוכל להניח כי בעיה אורגנית בשריר וכי כנראה חלק מהתסמונות שהזכרנו לעי״ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת פיברו שהקופ"ח לא מאשרת טיפולתותי19/08/2012
שלום! אני חולת פיברו מזה 4 שנים ונתקלת בבעיה חוזרת מטרידה ומעצבנת: קופ"ח שלי (כללית) לא מאשרת לי שום טיפול שום עזרה וכו...פרופסור לראומטולוגיה המליץ בחום רב על הידרותראפיה וקבלת ליריקה אך שום דבר מזה הקופ"ח לא רוצה לאשר על הכל אני צריכה לשלם באופן פרטי ואני תוהה מדוע בכלל אני משלמת ביטוח רפואי ועוד מושלם וכו וכו...רציתי לדעת מי עוד נתקל בבעיה הזו? האם יש גוף שאפשר לפנות אליו חוץ מרופא המשפחה במסגרת הקופה שלי (כללית)? מה הפיתרון? לעבור קופה?
כל הזמן אומרים לי שהליריקה לא נמצאת בהתוויה לפיברו אלא למחלות אחרות אב ללפני זמן מה בביקורי בקופ"ח ראיתי אחות נושאת תיק יד עליו כתוב בגדול: "ליריקה- לטיפול בפיברו..."- אז הצליחו לבלבל אותי הליריקה נמצאת בהתוויה הנכונה או לא?
אני זקוקה נואשות לליריקה לאחר נסיונות לא טובים עם אלטרולט וסימבלטה. בוודאי שאני עצבנית מתוסכלת וממורמרת על הקופה שלי זה לא עוזר לי לכאבים ולמצב הנפשי ואני גם ככה סובלת מאוד!!!
מי יכול לעזור? למי יש פיתרון?
תודה רבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולת פיברו שהקופ"ח לא מאשרת טיפול - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל19/08/2012למרות שהטיפול מאושר בכמה ארצות לטיפול בפיברומיאלגיה. הרי בארץ אינה בסל התרופות למחלה. בקופות השימוש בליריקה הינו בהמלצת האונקולוג, אינדוקרינולוג ונוירולוג במקרים של נוירופטיה ולא לפיברומיאלגיה אך חלק מהקופות מאפשרות הנחה בהמלצה לטיפול למחלה אך הנחה חלקית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
תותי19/08/2012תודה ד"ר..אז למה לא מפנים ישר לניורלוג? למה ראומטולוג שממליץ בחום על ליריקה אפשר לקרוא על זה אפילו כאן בפורום...? אם כן זו הדרך ללכת לניורולוג....? ולגביי ההנחה שזה עדיף ממחיר מלא במילא לא שמעתי. כיצד אוכל בכל זאת לקבל אותה?
שוב המון תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליריקה לפיברו
כוכב18/06/2016שלום לך
אני סובלת גם ממחלת הפיברומיאלגיה.
לפני כשלוש שנים המליץ לי הראומטולוג שלי לקחת ליריקה והפנה אותי לנוירולוג, למזלי לאחר בדיקת IMG אושר לי השימוש בליריקה, ההשתתפות היא גדולה מאד מטעם קופת חולים וזאת לאחר שרופא מחוזי אישר לי את הליריקה, אני נמצאת בקופת חולים מאוחדת.
אני מציעה לך לא לוותר לגשת לנוירולוג לעבור את הבדיקות האמורות לצורך אישור ומאחלת לך הצלחה ובריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש את אותה בעייה
אביאלה27/08/2012נכנסתי להתייעץ וראיתי ששאלת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאבת השרירים - ליריקה
רחל01/09/2012הגיע הזמן להתעורר ולעבור לקופ"ח מכבי. התרופה ליריקה נמצאת בסל התרופות ושיפסיקו לבלבל לך את המוח. למה לך לשלם כ"כ הרבה. תעברי קופה. להם לא כואב, שורף ומציק. תעברי קופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליריקה
ליבת12/03/2016אני במאוחדת וגם אין אישור התרופה הזו
לא פשוטה מבחינת תופעות לוואי. אז אני באופן אישי
מאוד חוששת ממנה. מנסיוני תרופות החמירו לי את המצב
אני בעד קנאביס,רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאס לי מהכאביםשרית19/08/2012
וגם מהרופאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמאס לי מהכאבים - תגובה
יוספה בראונשטיין19/08/2012שרית שלום רב,
מבינה את הסבל שאת חווה.
מציעה לך בכל זאת לנסות את השיטות השונות שמציעה הרפואה המשלימה לטיפול בכאב ובתסמינים האחרים של הפיברומיאלגיה. היום, בכל קופת חולים מוצעים מגוון של שירותים מתחום הרפואה המשלימה בעלות סמלית.יש לפנות לרופא ממיין רפואה משלימה שיוכל להתאים לך את הטיפול האופטימלי.
מציעה לנסות, יש סיכוי טוב שאחד או יותר מהטיפולים השונים יסייע.
תרגישי טוב
יוספה בראונשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרולט סימבלטה וליריקהפיברואית חדשה07/08/2012
ד"ר סוהיל שלום
אובחנתי בפיברומיאלגיה לפני חצי שנה.(אתה אבחנת)עד היום לא לקחתי תרופות במחשבה להסתדר בלי אך כרגע כשהחלטתי לקחת אני לא יודעת מה להחליט כי הפסיכיאטרית אומרת סמבלטה והראומטולוג אלטרולט. גם ליריקה עלה על הפרק ... היתי רוצה שתסביר מה השוני בין התרופות ובמידה ולדעתי מרכיב הכאב חזק מהדכאון המשני מה כדי לי יותר לקחת?
איזו מהתרופות לא גורמת להשמנה, ממה קל יותר להגמל?עם מה קל יותר לנהוג תודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרולט סימבלטה וליריקה - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל13/08/2012שלום רב
הטיפול בפיברומיאלגיה הינו משולב גם טיפול לא תרופתי כגון עיסויי עדין, התעמלות ופעילות גופנית, הידרוטרפיה, תזונה טובה וגם טיפולים אלטרנטיביים כגון שיאצו וגם דיקור סיני ועוד.
הטיפול התרופתי הינו לשם פעולה במישורים שונים של המחלה: כגון שימוש בנוגדי כאב , כדורי הרגעה- אנקסיוליטיקה, משפרי שינה , משפרי מצב רוח ואנטי דכאוניים, וכדו'
לגבי התרופ]ות שמנית:
אלטרולט- אלטרול הינה עובדת גם להקלת הכאב, שיפור מצב הרוח וגם שילור השינה
ליריקה הינה תרופה טובה כנוגדת כאב וגם לשיפור השינה וללא אפקט אנטי דכאוני
סימבלטה משלב את פעולות התרופות הנ"ל כולל אפקט אנטי דכאוני, אנטי נוירופטי, נוגד כאב, ולשיפור ההתמודדות.
לציין כי לתרופות אלה ת"ל במידות שונות אך לכולן יכולות להיות תופעות קלות כגון יובש בריריות, סחרחורות, בחילות וגם נטיה קלה להשמנה
לציין כי יכולות לעיתים להיות תגובות פרדוקסאליות המביאות להפרעות שינה, ואף חרדה או חולשה רבה. אך רוב המטופלים מפיקים משילוב של טיפולים כאלה יחד עם התעמלות, ושחיה , הקלה הדרגתית ושיפור מסויים עד משמעותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברךתמי05/08/2012
לילה טוב
אני בת 54 משקל עודף כ25-30 קילו. מזה שנים סבלתי מכאבים שונים בגוף, איברים שונים, ופרקי זמן שונים. כל כאב טופל אם על ידי כדורים משככי כאבים או אנטי דלקתיים. בביקור האחרון שלי לפני שבוע אצל רופאת המשפחה בשל כאב ברך העלתה הרופאה שני דברים מרכזיים:
א. ירידה במשקל
ב. מחלת הפיבריאולוגיה- רשמה מרשם לכדור סימלתיה , בתקווה שתוך חודשיים יתחיל להשפיע...
מאז בכאב בברך רק הולך ומחמיר. האזור נוקשה ביותר. בקושי אני עומדת. צולעת לחלוטין. ובנוסף לכך יש לי כאבי גב תחתון בשני צדדיו. [כאב הברך- רגל ימין] אף כדור ממשככי הכאבים לא עוזרים.
אני במצוקה ממשית משום שאף פעם לא סבלתי כאב כל כך חזק.
אנא מה ניתן לעשות כדי להקל על הכאבים.
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברך - תגובה
יוספה בראונשטיין05/08/2012תמי שלום רב,
רופאת המשפחה צודקת: בראש ובראשונה את חייבת לרדת במשקל, כי ככל הנראה עודף המשקל גרם לשחיקה במפרקים ובסחוסים.
אני מציעה לך לנסות תוסף שנקרא ארט - 3 -פלקס שמכיל גם חומר משכך כאב בשם MSM במקביל לתהליך של ירידה במשקל ואני מקווה שתרגישי הקלה בכאב.
ניתן להשיג את התוסף בכל בית טבע וברשתות הפארם.
יוספה בראונשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)