מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חום גוף נמוך, רגישות לדלקות גידים פשיר18/01/2013
בת 34 .אני סובלת מתת בלוטת התריס מאוזנת.בתקופה האחרונה הידדים והרגליים שלי קפואות לכן מדדתי חום גוף במשך שבוע מתקבל על הבוקר חום גוף של 35.8-36
בנוסף:
אני סובלת מרגישות לדלקות גידים בבוהנות כף יד ובכף רגל כמוכן היתה לי בעייה גם בברך ובגב תחתון אך כרגע כבר לא קיימת.המצב כבר כשנה וחצי.אך מדובר בעיקר ברגישות שמדי פעם מתפתחת לדלקת ולא בכאב יומיומי. חוץ מיזה אינני חשה בעייפות. האם החום הנמוך קשור לסימפטומים הנ"ל?האם יש לי פיברומילאגיה? הייתי אצל רופא משפחה ורופא אינדוקרינולוג הם לא יודעים להסביר את חום הגוף הנמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גוף נמוך, רגישות לדלקות גידים פ - תגובה
יוספה בראונשטיין20/01/2013שיר שלום רב,
מהתיאור שלך נראה כי התסמינים שאת חווה, בעיקר חום גוף נמוך קשורים יותר לתת פעילות של בלוטת התריס. ייתכן שיש גורמים נוספים לחום הגוף הנמוך ועל כן יש להרחיב את הבירור. נמצא גם שאצל חלק מהחולות בפיברומיאלגיה, נמצאה "תמונה" דומה לזו של תת פעילות בלוטת התריס. העובדה שאינך חשה בעייפות וגם העדר כאבים מפושטים בשרירים ומפרקים, מפחיתה את הסיכוי לכך שאת סובלת מפיברומיאלגיה.
יוספה בראונשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר ישיר בין חום גוף לפיברומיאלגיהאפרת29/12/2012
האם חום גוף נמוך מ-37 מעלות הוא תנאי מחייב כדי לקבל אבחנה של פיברומיאלגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר ישיר בין חום גוף לפיברומיאלגיה - תגובה
יוספה בראונשטיין29/12/2012ענת שלום,
למיטב ידיעתי אין קשר בין חום גוף נמוך לפיברומיאלגיה. אגב, חום תקין הוא בסביבות ה-36-36.5 מעלות. חום גוף נמוך יכול לנבוע בין היתר גם ממצב של תת פעילות בלוטת התריס, כך שמומלץ לבדוק גם את הכיוון הזה.
יוספה בראונשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל גם את תשובת הרופא בפורום
אפרת30/12/2012ותודה גם לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר ישיר בין חום גוף לפיברומיאלגיה - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל30/12/2012מבין מיגוון התסמינים במתוארים אצל הלוקים בתסמונת הפיברומיאלגיה מופיע גם שינויי תחושה כולל קור וחום התקפי וגם נטיה לחום גוף נמוך. לא ברורה הפיסיולוגיה אך ישנו קשר כמובן למטבוליזם באופן כליי וכל מה שמוריד ממנו יכול להתלוות בחום גוף נמוך, וזה כולל בעיות הורמונליות ותזונתיות כאמור. תרופות למיניהן המלוות בירידה אנרגטית, עייפות ולאות יכולות להתלוות בירידות חום גוף גם כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי האם כן או לא
אפרת31/12/2012אז אם כך התופעות רק יכולות להתלוות בירידות חום גוף? יכולות ? ? ? וזו לא עובדה מחייבת לקביעת אבחנה של פיברומיאלגיה?
במילים אחרות: יכולים להיות לי תסמינים של פיברומיאלגיה ללא חום גוף נמוך ואז האבחנה גם תהיה פיברומיאלגיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה מעלות חום גוף נחשב נמוך
אפרת31/12/2012כמה מעלות חום גוף נחשב נמוך בקשר לשאלתי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה מעלות חום גוף נחשב נמוך - תגובה
יוספה בראונשטיין31/12/2012אפרת שלום רב,
חום גוף נמוך נחשב מתחת ל-36 מעלות צלזיוס. חום גוף תקין נע בסביבות 36.5-36.6 מעלות.
יוספה בראונשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
שרה25/01/2013שלום לכם
מזה ארבעה חודשים פתאום התחילו אצלי כאבים מעל המותן שקרינו למשפעה ורגל ימין. לאחר מכן הכאבים התחילו להקרין ליד הטבור ובטבור. פעם בחודש יש התקף כאבי בטן כולל צמרמורת. התאשפזתי 3 פעמים, בדיקת דם, שתן וצואה תקינות, קולונסקופיה תקין, רופאי נשים תקין, אורולוג תקין -כל פעם אני הולכת לבית חולים עושים את אותם הדבירם ואני חוזרת מתוסכלת הביתה. לפעמים אני מרגישה נימול ברגל, בכתף ימין דקירות והיד כואבת ם. במשפעה הכאבים לא נסבלים, ועכשיו הכבאים מקרינים לתחת השד. התקף אחד הרגשתי אותו ליד הטבור משמאל. לפעמים אני מרגישה דקירות קלות במותן . אני זוכרת שפעם הרגשתי מין דקירות בכף הרגל ואז בלילה התחיל התקף הבטן..לא יודעת אם יש קשר....הכבאים מתסכלים כי עד עכשיו אין ממצא מיוחד..אני לא יודעת מה לחשוב...בעבר , לפני שנתיים, היו לי כאבי ראש עזים והכל יצא עקב לחץ נפשי, ם ביד ימין היו לי כאבים ואמוטלוג אמר לי שזה הלחץ הנפשי שלי..אני בן אדם שנוטה להיות לחוץ ורגיש מאד. האם ייתכן שזו היא עיקר הבעיות שלי??? אני קראתי על פיברומיארגיה בגול ..ואני לא יודעת האם יכול להיות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל27/01/2013בהחלט יכול להיות.הוצגו תסמינים שיכולים לעלות עם פיברומיאלגיה. אך מצד שני ולשם הערכה נכונה ואבחנה יותר מדוייקת יש להגיע להתיעצות במרפאה ראומטולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו
שרה17/02/2013שלום על התגובה, אכן עברתי בדיקה אצל רופא מומחה שהעלה את החשד לפיברו ..הוא נגע לי בנקודות שלעולם לא חשבתי שהם כואבים כל כך, הוא אמר למה את לחוצה עד כדי כך..זה פשוט מדהים. נפל האסימון, הכאבים המוזרים האלה שהתחילו בטן , במותן באגן ואז בכתף, ביד ברגל , ואני תוהה מה קורה אצלי , מה יש בי?. כולם אומרים לך, סתם זה בראש שלך..לא אנשים ממש כואב לי. ההתקפים האלה שחירפנו אותו, הכאב שמתגבר בלחץ והבכי המריר זה לא בראש.
תודההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום גוף נמוך
אהובה24/04/2015יש לי 35.6 כמעט באופן קבוע. במידה ועולה לי קצת החום מיד אני יודעת שאני חולה.הבדיקות דם שלי בסדר. האם זה הגיוני.בבקשה עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי האם כן או לא - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל27/01/2013נכון מאוד. מחלת הפיברומיאלגיה יש לה מאפיינים קלאסיים אך בנוסף מספר תסמינית ותסמונות חופפות. הנושא שהעלית יכול להופיע גם אצל אנשים עם פיברומיאלגיה אך לא חייב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברומיאלגיה
מנסיון אישי02/01/2013הרבה מאוד מהכאבים הם אוכל שלא מתאים.
מנסיוני, דיאטה לפי סוג הדם מחוללת פלאים. תנסו, לא כואב ולא מזיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיברומיאלגיה - תגובה
יוספה בראונשטיין02/01/2013להעלת הניסיון האישי,
כאבים המאפיינים פיברומיאלגיה אינם תוצאה של אוכל שלא מתאים. יחד עם זאת, ממחקרים עולה כי תזונה צמחונית מפחיתה את רמות הכאב ואילו בשר מגביר החומציות של הדם ומעודד תהליכים דלקתיים וכאב.
בכל מקרה מומלץ לפנות לתזונאית / נטורופתית על מנת להתאים תזונה למצב של פיברומיאלגיה על מנת להקל על הכאב, התשישות ותסמינים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנים של סבל..אתי23/12/2012
היי,אני בת 38,בגיל 20הייתי מעורבת בתאונה שגרמה לתזוזה בחוליות בצוואר ומאז ועד היום סובלת אנושות מכאב שהיה בעיקר בצוואר, בmriהאחרון התגלו בלטים על החוליות ולא נמצא פתרון רק סטרואידים לכאב.במשל השנים הכאב החמיר ונדד לרגל שמאל לירך עד קושי בהליכה, נימול ביד שהמשיכו לדלקות חוזרות בגידים במפרקים בידים בגב ולאחרונה בלסת...אחרי מליון אורטופדים,נירוכירוגים ופיזוטרפיה לא הצלחנו לאתר את הבעיה האמיתית ותמיד מאשימים את פגיעת הצוואר.החיים שלי השתנו מאוד ירדתי בכושר העבודה ממש ביותר מחצי,כאב נודד וקבוע במקומות מסויימים, שבוע הבא יש לי תור להמוטולוגיה מחשש שזה דלקת פרקים ולמכון הלב...כבר שנים של סבל ללא פתרון ובמקרה קראתי כאן על הספטומים של מחלת הפיבו וזה אחד לאחד אני...האם יש פתרון לבעיה?והאם במחלה הזו יש גם דלקות חוזרות באזורים שונים או שלא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנים של סבל.. - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל26/12/2012כדאי להגיעה להערכה ריאומטולוגית ולא להמטולוגיה כפי שציינת
על מנת להגיע לאיבחון נכון אחרי הערכה אורטופדית גם יש מקום להערכה ראומטולוגית
בפיברומיאלגיה אין דלקות אך לעיתים יש חפיפה עם מצבים שונים כולל דלקות גידים
בפיברומיאלגיה גם נטיה לכאבים מפושטים גם ללא דלקות מקומיות
לגבי הקשר לפגיעה או טא\ראומה או תאונה אין עדיין אחדות דעים בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגיל20/12/2012
שלום אני בן 37 סובל מחרדות בשנה אחרונה חרדות קשות וכמה חודשיים טובים שלח,לשה ברגליים כאבים צוואר ברכיים רגליים כפות ידיים עיפות בליילה בקושי יושן בקיצור מפורק סובל מסכרת בשבועיים אחרונים קפיצות שריר הייתי אצל שני נירולוגים שללו בעיה נירולוגית מאז חיי בגהנום מהפחד של הקפיצות האם קיים בהיפו גם קפיצות שריר ואיך אני יודע אם אין לי היפו באמת שאני משתמש בכדור קלונקס הכאבים נחלשים קצת והאם סימבאלתה מתאים לחולי סכרת תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל26/12/2012בסוכרת ישנה נטיה לפגיעה נוירולוגית הקפית בגפיים ובצורה הקלאסית ישנה נוירופטיה שמחמירה בשעות הלילה. באם ישנו ממצא בבדיקת הולכה עצבית אז יש מקום למתן תרופות אנטי נוירופטיות כולל ליריקה, טגרטול וגם סימבלטה
באם אין ממצא בבדיקת הולכה עצבית אך הקליניקה חשודה, יתכן ומדובר בנוירופטיה של סיבבים קטנים ועדינים וגם שווה לנסות את התרופות הנ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת סימבלתהנטלי17/12/2012
שלום,
אני נוטלת סימבלתה 30 מ"ג כחודשיים וחצי ולא מרגישה שינוי מבחינת רמות הכאב, מעבר לזה אני חווה תופעות לוואי שלא נעימות לי כמו: השעות לילה רציניות, מיגרנות( שלא היו לי לפני ) פיהוקים מרובים עייפות,וקשיים בעיכול וביציאות ושינויים בתפקוד המיני.אני יודעת שאסור להפסיק ליטול בבת אחת ויש לי תור לראומטולוג רק בחודש הבא. מה הדרך המומלצת להפסיק??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת סימבלתה - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל26/12/2012יתכן ויש תופעות לוואי שכאלה, אך באם יש אינדיקציה לטיפול יש לנסות ולהתמיד בנטילה ולרוב התופעות האלה פוחתות עם השימוש אך באם לא נסבל אפשרי להוריד ולהפסיק ללא בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות תרופותתרצה10/12/2012
שלום
זה מספר שניים שאני חולה בפיברומיאלגיה -לפני שנה נסיתי רמוטיב למספר חודשים שזה לא עזר-סבלתי מכאבים +תשישות כרונית-יש לציין שאני סובלת ממעי רגיז-
לפני חודש הרופא ייעץ לנסות איקסל-זה חודש שאני לוקחת רק בערב 25 מליגם-
יש לי תופאות יובש בפה,גירוד,יציאות מרובות-השאלה אני צריכה לקחת 25 מליגם בבוקר-
האם הגוך לא התרגל לכדור-
מה דעתך
תודה מראש
תרצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות תרופות - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל10/12/2012הטיפול התרופתי מכל סוג אינו מביא לתגובה והטבה מהירה ולעיתים קיימת תגובה רק אחרי מס חודשים . תופעות לוואי כגון אלה שהזכרת הינן לא נדירות אך יש לתת צ'אנס להצעה התרופתית ואם לא היתה הטבה יש מקום לעבור להתעה אחרת. אך יש לזכור כי אין טיפול תרופתי מועדף וזה אינדיווידואלי והתגובה משתנה בין אנשים, וכי אין טיפול עם אפס תופעות נילוות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה?ליבי05/12/2012
האם יוגה יכולה להיות טיפול אפקטיבי לפיברו? האם היא יכולה להקל ולו במעט על החיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה? - תגובה
יוספה בראונשטיין06/12/2012ליבי שלום רב,
אין לי ניסיון לגבי יוגה, אבל אם את מרגישה מספיק גמישה ולא "קפואה" - אז שווה לנסות.
להפגת הכאב את יכולה להיעזר גם בהידרותרפיה ובדיקור. התגובה היא בד"כ אינדיבידואלית, כלומר משפיע בצורה שונה אצל אנשים שונים.
שיהיה בהצלחה
יוספה בראונשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהתרצה27/11/2012
שלום
זה מספר שניים שאני חולה פיברומיאלגיה-בשנה אחרונה קיבלתי לנסיון רמוטיב שזה לא עזר-
הרופ א המליץ לנסות איקסל 25 מליגרם בערב-אחרי שבועיים 25 מילגם בבוקר-
זה שבועיים שאני לוקחת את איקסל בערב-תופע ות שאנ י לוקחת לפני השנה הבעייה בלי כדור הייתי ישנה ארבה בגלל עייפות כרונית-
השאלה-מה יהיה שאני אקח את הכדור בבוקר-יש לי הרגשה בהכדור משפיע על השנה-
תודה מראש
תרצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה - תגובה
יוספה בראונשטיין27/11/2012תרצה שלום רב,
אינני מכירה את התרופות שאת מדברת עליהן, אבל אני יכולה להציע לך פתרון טבעי להפרעות השינה מהן את סובלת: מגנזיום הוא מינרל שיכול לסייע לשינה - לוקחים אותו על קיבה ריקה סמוך לשינה ואז הוא משפיע טוב יותר. ניתן להיעזר גם בצמחי מרפא מרגיעים ומשרי שינה כמו פסיפלורה, ולריאנה ועוד. כמובן שיש לעשות זאת בהתייעצות עם מטפל מוסמך. תוכלי לקבל ייעוץ בנושא צמחי מרפא במסגרת שירותי הרפואה המשלימה בקופ"ח בה את חברה.
תרגישי טוב,
יוספה בראונשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה בעל שם עולמי בפיברומיאלגיהמורן אהרון21/11/2012
אני ממלית מאוד על ד"ר קורלנד הוא עזר מאוד לאנשים שאני מכיר.
כל מי שסובל או בן משפחה שלו סובל יכול להיכנס לאתר שלו ולהתרשם
שתהיו בריאים ולא תדעו עוד כאב
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - פורום פיברומיאלגיהאביטל יפית15/11/2012
שלום רב
בביקורת שהייתי אמש התחדשתי במידע כי ישנה תזונאית המתמחה בתזונת חולי
פיברומיאלגיה.אשמח מאד באם תמליצו לי על מישהי באיזור חיפה והקריות.אני סובלת מאד
למרות שמשתדלת לטפל בעצמי בכל מה שהוצע-הידרוטפיה,פילאטיס,מנוחה.
מטופלת בסימבלטה 90מג ואמורה לעלות מינון ל120מג.התשובה ודאי תחדש לחולים כמוני ואולי תקל ולו במקצת תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - סימבלתה והפרעות שינהנטלי12/11/2012
אני נוטלת סימבלתה כחודש וחצי, אני חשה שיפור משמעותי במצב רוח ובכאבים אבל אני חווה הפרעות שינה רציניות מאוד, לא נרדמת עד 3 בבוקר,או שנרדמת ואז מתעוררת לכמה שעות.
האם ההפרעות שינה הן תופעת לוואי שתחלוף עם הזמן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלתה והפרעות שינה - תגובה
יוספה בראונשטיין13/11/2012נטלי שלום,
אינני יודעת לומר לך לגבי הסימבלתה, אבל אני כן יכולה להציע לך פתרונות מתחום הרפואה הטבעית לבעיות שינה: ניתן להיעזר בצמחי מרפא כמו פסיפלורה, מליסה או ולריאנה, אבל תוך התייעצות עם הרבולוג קליני שמוסמך לטפל בצמחי מרפא.
ניתן להיעזר גם במגנזיום ציטרט וליטול אותו קצת לפני השינה - יכול לסייע להירדמות.
יצא תוסף חדש שנקרא לקטיום שגם הוא מסייע בהסדרת השינה. מומלץ להתייעץ עם מטפל מוסמך (נטורופתית או תזונאית טבעית).
חשוב מאד להפריד בין הסימבלתה או תרופות קונבנציונליות אחרות לפחות שעתיים. צמחי מרפא נוטלים על קיבה ריקה.
מקווה שעזרתי לך
יוספה בראונשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהקטיה07/11/2012
שלום. אני בת 31 הייתי סובלת תקופה ממושכת מכאבים בעמוד השדרה לפי CT שינויים ניווניים. לאחר תקופה ממושכת כאבים בגב עברו ו התחילו כאבים בידיים וברגליים. כואבים לי שרירים בידיים וגם ברגל שמאל. אחרי זה כאבים עברו למפרקים. רוב הזמן בכיתי, קיבלתי טיפול רסיטל - עזר. בדיקות דם תקינות. כל הרופאים אומרים שזה פיברומיאלגיה. ראומטולוג לא הסכים עם זה, מחפשת רופא חדש. האם זה יכול להיות פיברומיאלגיה ואם לא לאיזה כיוון ללכת? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל26/12/2012קשה להחליט על אבחנה בלי בדיקה קלינית. מומלץ להיוועץ עם ראומטולוג שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר עמר סוהיל
בתי29/03/2013מתוך נסיוני האישי ושל עוד הרבה חולי פיברומיאלגיה אני ממש לא ממליצה לכם להגיע לרופא הזה
הוא מהרופאים שמזלזלים בחולה בכאבים שאנחנו עוברים ושלא פעם אומרים לנו בצורה בוטה שהכל בראש
יש בהדסה את דר חרץ ששמו הולך לפניו שמתיחס לחולה בכבוד רב.
תרגישו טוב ותתרחקו מרופאים שחושבים שהכאב שלנו הוא פינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות במעיחן05/11/2012
האם כאבי בטן תחתונה ויציאות מרובות( בבוקר במיוחד) בנוסף לכאבים וחולשות שרירים יכולים להיות חלק מתסמיני פיברומיאלגיה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות במעי - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל05/11/2012בהחלט כן, והפרעות עיכול, שינויי פעולות מעיים וכאבים עם תפיחות יכולות ללוות את המחלה כולל תסמונת המעי הרגיז. יש כמובן לשלול סיבות נוספות בתחום מרפאת הגסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהדבורה03/11/2012
אני סטודנטית בת 21 שמזה שנים אחדות סובלת בדלקות בגידים בעיקר בכף היד
והמרפקים, עד עכשיו הייתי מאובחנת אצל ראומטולוג כסובלת מטניס אלבו וגולף
אלבו.
בזמן התקף קשה אני מקבלת טיפול- זריקת קורטיזון ישירות לגיד המודלק.
בתקופות של מאמץ יתר כגון: הכנה למבחנים ומבחנים עצמם אני נוטה יותר לקבל
התקף של דלקת. בפעם האחרונה שנבדקתי אמר לי הרופא כלאחר יד שאני סובלת
מפיברומיאלגיה ואין מה לעשות עם זה.
מעבר לזה אין לי שום אינפורמציה על המחלה ודרכי אבחונה. כרגע אני אובדת
עצות וברצוני לדעת האם יש דרך לאבחן אותה? מי בארץ מוסמך לאבחן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל05/11/2012התיאור העיקרי כאן הוא לארועי דלקות גידים חוזרות ואשר באות בהתקפים ומחמירות אחרי מאמצים שגורמים להתחדשות הדלקת הגידית. הטיפול כמובן, מנוחה, קיבוע או חבישה, משחה מקומית, נוגדי כאבים ועיסויי פיזסיוטרפי ולעיתים באם אין הטבה , הרי אפשרי הזרה מקומית סביב הגיד המודלק.
למרות כי ישנה אסוציאציה עם הפיברומיאלגיה אך לא בהכרח כך ונדרש מעקב נוסף וחוזר אצל ראומטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דבורה05/11/2012תודה רבה! זהו פחות או יותר הטיפול אותו אני מקבלתכבר קרוב ל4 שנים. בנוסף להנ״ל רציתי להוסיף כי ישנם כן כאבים ברגליים (זה מרגיש כמו כאב בעצמות) עייפות מתמשכת לאורך כל היום גם לאחר שינה של 7-8 והדבר הכי מפריע ליהינו בלבול חוסר ריכוז שמקשים עלי בלימודים וכן איבוד התמצאות במרחב (קרה פעם- פעמיים) אולם לאחר בדיקות דם מקיפות שברובן יצאו תקינות גילו כי הb12 נמוך ביותר כ-150 רציתי לדעת האם ניתן לתלות את כל התסמינים בחוסר בויטמין והאם יש בדיקה המאששת או שוללת את נוכחותה של פיברומיאלגיה.
דבר אחרון לפני כ4 שנים אובחנתי לאחר שנה שלמה של תשישות ותסמינים שונים כחולת cfs תשישות כרונית אולם למרות זאת המשכתי בלימודיי והדבר עבר כלא היה לאחר שנה וחצי.
אשמח לתשובה חוזרת
בתודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לך לנסות אצלו
מורן אהרון21/11/2012אני ממליץ לך מאוד על ד"ר קורלנד הוא עזר מאוד לאנשים שאני מכיר.
כל מי שסובל או בן משפחה שלו סובל יכול להיכנס לאתר שלו ולהתרשם
שתהיו בריאים ולא תדעו עוד כאב
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשחר03/11/2012
שלום רב רציתי לדעת אם בפיברומיאלגיה יש תופעה של גבשושים תת עוריים קשים בזרועות בחלק הפנימי וגם בשוקיים האם מוכרת תופעה כזו? אציין כי לפעמים הגבשושים הללו די כואבים אודה מאוד על תשובה חוץ מזה יש לי את כל התופעות המוכרות כגון כאבים בשרירי הגב העליון, כאבים בעורף וברקות, עייפות, עצבנות וחוסר ריכוז, בחילות עד כדי הקאות בקיצור הרגשה זיפתית אני משתדלת לעשות הליכות וגם התחלתי עם התעמלות מתונה - בונה עצם ופילאטיס פעמיים בשבוע לא מעונינת לקחת את הטיפול התרופתי כיוון שחוששת מתופעות לוואי אני גם סובלת מתת פעילות בלוטת התריס מטופלת באלטרוקסין 100 מ"ג די מאוזנת וכן מיתר לחץ דם מטופלת בוסקס פלוס ובקרדילוק די מאוזנת בסה"כ אודה מאוד על תשובה לשאלתי שנהיה רק בריאים כולנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אעמר סוהיל05/11/2012גבשושיות ואו נודולות תת עוריות אינן חלק מתסמונת הפברומיאלגיה. לא סביר שקשורים לתת תריסיות, ילד:ם והתרופות שמנית. יש להיוועץ ברופא עור ולשקול דגימה של גבשושית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)