פורום פיברומיאלגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם BUTRANS 10 מ"ג לפיברומיאלגיה?
    יובל
    07/12/2014

רופא כאב נתן לי את המדבקות הנ"ל,
    כבר שלושה חודשים ברציפות שאני עם המדבקות,
    זה עוזר נגד הכאבים אך עדיין יש כאבי ראש חזקים ומתמשכים עם הקאות ובחילות.
    הרופא נתן לי את המדבקות עד שיאושר לי קנאביס רפואי.
    2 שאלות:
    1. האם המדבקות מתאימות למחלה הזאת?
    2. האם מזיקות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם BUTRANS 10 מ"ג לפיברומיאלגיה? - תגובה

רועי צור
    07/12/2014

היי יובל,

לא מכיר את המדבקות האלה. אתה יכול לנסות ולשאול בפורומים של פיברומיאלגיה בפייסבוק אם למישהו יש ניסיון איתם.
    רפואה שלמה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברו מדבקת? קצת מעורפל
    עמוס
    28/10/2014

אני יוצא עם מישהי שאובחנה במחלה...השאלה שלי היא כן למרות כל המאמרים שטוענים כי היא אינה מדבקת האם קיים הסיכוי שהיא דווקא כן?
    ברוב המאמרים נוסף תיאור כי הדבקות מהמחלה לא הוכחה ואין כל אמרה חד משמעית שאי אפשר להעביר אותה מאדם אחד לאחר והתמונה מעורפלת...רציתי לשמוע ממביני עניין אם יש ממה לדאוג?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פיברו מדבקת? קצת מעורפל

הוספת תגובה

• פיברו מדבקת? קצת מעורפל - תגובה

רועי צור
    11/11/2014

היי עמוס,

פיברומיאלגיה היא תסמונת אורגנית של הגוף הקשורה כנראה לאופן שבו המוח מפרש לחץ וכאב באופן לא פרופורציונאלי לחוויה עצמה. לפיכך פיברו אינה מדבקת כפי שכל מחלה שאינה נגרמת מוירוס או חיידק אינה מדבקת.
    בהצלחה עם הבחורה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברו וטיסה לחו'ל
    אורלי
    08/09/2014

חולת פיברומיאלגיה שאובחנה לפני מספר חודשים. בנוסף בובלת מסכרת מאוזנת ומיתר לחץ דם גם באיזון .
    קיבלתי את הפיברו בצורה מאוד קשה.יש ימים קשים עם התקף כאב שאני לא יודעת איך אפשר להתגבר על הכאב הזה. אני מטופלת אצל דוקטור חרץ באמצעות הזרקות קטנות בנקודות. השאלה שלי הינה האם ניתן לטוס לחוץ לארץ לנופש של כמה ימים?באירופה. אני חוששת מההתקפים הללו.אודה למי שיכול לתרום לי מניסיונו בתשובה .טשתהיה לנו רק בריאות טובה

לקביעת תור
    סגירה
    פיברו וטיסה לחו'ל

הוספת תגובה

• פיברו וטיסה לחו'ל - תגובה

רועי צור
    10/09/2014

היי אורלי,

יש נטיה טבעית לחולי פיברומיאלגיה ותסמונת התשישות לנסות ולשמר אנרגיה ולהימנע מדברים היכולים לשאוב מהם כוחות פיזיים ונפשיים. הצמצום הזה אמנם עוזר אבל הוא מביא לעוד צמצום ועוד זהירות יתר. אם את מרגישה שאת יכולה לנסוע, תסעי. מקסימום אם כואב או קשה תנוחי, תאגרי אנרגיה ותמשיכי לטייל. אפשר להעזר גם בכדורים שונים כגון ציפרלקס או משככי כאבים במידת הצורך.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בגב התחתון, אגן אחורי
    מאיה
    03/09/2014

שלום,
    אני בת 29, בריאה בדרך כלל ומעולם לא סבלתי מכאבי גב, אולי ממש בקטנה וחלף במהרה.
    בשבועיים האחרונים, יש לי כאב בגב התחתון, מעין כאב באגן האחורי בצד שמאל (פנימי כזה.. בישבן)
    כמו כן, נרשמתי לפני כמה ימים (אחרי שהכאב החל) לחוג פילאטיס וזה החמיר לי את הכאבים, עד כדי כך שבקושי יכולתי ללכת..
    בבוקר, אחרי השינה זה פחות כואב ואיך שמפעילה את הגוף זה מחמיר.
    האם השריר נתפס? או שמדובר בבעיה בעמוד השירה, בעצמות?
    מה עושים?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בגב התחתון, אגן אחורי

הוספת תגובה

• כאב בגב התחתון, אגן אחורי - תגובה

רועי צור
    10/09/2014

היי מאיה,

זהו פורום פיברומיאלגיה. אני חושב ששאלתך מתאימה יותר לפורום אורטופדיה.
    תרגישי טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלה
    28/08/2014

אובחנתי כלוקה בפיברומיאלגיה אני בת 24 מטופלת באלטרולט 20 מ"ג שלא ממש עוזר.רציתי לשאול האם התכווצויות של שרירים וספאזם יכול גם לנבוע מזה? איך אפשר לטפל בזהץ

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

רועי צור
    10/09/2014

היי אלה,
    לא מכיר את תופעות הלוואי של האלטרולט אבל אם הוא לא עוזר יש כדורים אחרים שכן יכולים לעזור כגון ציפרלקס. חשוב לעבוד עם פסיכיאטר/רופא משפחה המכיר את המחלה ויכול לנסות איתך יחד כדורים שונים ומינונים שונים.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשרירים ועוד...
    אבי
    26/08/2014

בן 32 סובל מכאבים בשרירים מופשטים בעיקר בבוקר נוקשות בוקר שנעלמת בצהריים וחוזרת לסרוגים במהלך היום..מחמיר בעט ביצוע פעילות ספורטיבית וגם הרבה לאחריו בנוסף יש לי רגישות בעור וגרד ותחושת חולי במקביל לכאבים כשהם תוקפים עם קשיים בנשימה..הייתי אצל לא מעט רופאים ששללו ממצאים פתולוגים וכבר לא נשאר לי כמעט לאן לפנות...חלק אומרים שזה נפשי וחלק זה פיברומיאלגיה ואין לי מושג כבר למי לפנות..רציתי לדעת האם זה סוג של המחלה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשרירים ועוד...

הוספת תגובה

• כאבים בשרירים ועוד... - תגובה

רועי צור
    10/09/2014

היי אבי,

האם בנוסף לסימפטומים הללו אתה מרגיש גם עייפות או תשישות? ירידה באנרגיה של הגוף? אם כן זה יכול להיות תסמונת התשישות הכרונית שמאופיינת יותר בירידת אנרגיה לעומת פיברומיאלגיה המאופיינת בכאבי שרירים. בתסמונת התשישות יש יותר כיווצי שרירים, קפיצות שרירים ופחות כאבים עזים. אבחון נעשה רק לאחר שנשללו כל המחלות האחרות ולאחר לפחות חצי שנה של סימפטומים. עליך לגשת לרופא המתמחה במחלות אלה ויכול לאבחן אותך.
    תרגיש טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע בפה
    בת 16
    19/08/2014

כבר 4 חודשים שאני חווה את כל התסמינים של המחלה,כאבי שרירים ועצמות, בעיות במערכת העיכול,כאבי ראש,חולשה, ,בעיות זיכרון שינויים במצבי רוח ועוד. תוצאות בדיקות הדם וצילומים יצאו תקינים עדיין לא אובחנתי אצל ראומוטולוג אך אני בטוחה שיש לי את המחלה.
    לפני כמה ימים שמתי לב לפצע בלחי הפנימית בצבע אדמדם קטן יחסית בצורת אליפסה. הפצע לא עובר ואני קצת מודאגת. הוא יכל להופיע בגלל המחלה? או שאני חייבת ללכת להיבדק? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פצע בפה

הוספת תגובה

• חשוב לציין שהפצע לא כואב

בת 16
    19/08/2014

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה יכולה לגרום
    בן 28
    12/08/2014

לקשיים בהשתנה ובהתרוקנות של השתן, השתנה מהוססת ואיטית, כבר כחצי שנה יש לי תופעות אלו בהשתנה ואני בינתיים לא יודע מה הגורם לבעיה, אני אמור לעבור בקרוב בדיקה פולשנית של צינור השתן שאני מאוד חושש ממנה... וחוץ מזה יש לי הרבה כאבים בגוף, עצירות, תחושות הירדמות בגפיים, תחושת שריפה בכף יד שמאל רוב הזמן ושינה מאוד לא טובה, עברתי בדיקות דם ובדיקות אחרות שיצאו תקינות, הרבה תופעות שיש לי מתאימות לתסמונת פיברומיאלגיה, אצל מי אני צריך להיבדק? זה בכלל מצב שאפשר לשפר? עברתי גם בחיים דברים נפשיים קשים, יש לי גם תסמונת אספרגר, יש קשר לפיברומיאלגיה?

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה יכולה לגרום

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה יכולה לגרום - תגובה

רועי צור
    17/08/2014

שלום אבי,

קודם כל אני מאחל לך רפואה שלמה ושהרגשתך תשתפר במהירות.
    התופעות שאתה מתאר יכולות להיגרם ע"י פיברומיאלגיה כפי שהן יכולות להיגרם ע"י תסמונות או מחלות אחרות. אתה צריך לעבור אבחון באופן מקצועי.
    השתנה מרובה יכולה להתרחש בפיברומיאלגיה עקב העדר טונוס בשרירים. כפי שיש לעיתים ריבוי יציאות עקב מעי רגיז יתכן ויש השתנה מרובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומאלגיה, תשישות כרונית
    רייצל
    06/08/2014

שלום לכם,
    יש לי שאלה..אני בת 24
    אני כבר כמה חודשים סובלת מכאבים בפרקים במיוחד במרפקים ובצוואר ובאזור הכתפיים.. עשיתי בדיקות דם לגילוי דלקת אך אין שום דלקת ובכלל תוצאות הדיקות הכלליות שלי גם טובות כך שלא חסר לי דבר .. בנוסף אני גם ישנה המון מעל 12 שעות ביום מה שלא היה קודם תמיד ישנתי 8 שעות בממוצע אני כל היום עייפה והשינה שלי לא מרעננת בכלל להפך אני מתעוררת יותר עייפה, פניתי לרופא משפחה שלי והוא הפנה אותי לראומטולוג לייעוץ בחשד לפיברומאלגיה או לתשישות כרונית..
    אני אשמח אם תגידו לי האם זה הכיון או שאולי כדאי לי לבדוק משהו אחר.. כי העייפות הזאת לא בשבילי היא מתישה.. וזה מגיע למצב שאני כמעט לא מתפקדת מרוב עייפות כי אין לי כוח לעשות כלום...
    תודה מראש :)

הוספת תגובה

• כאבי שרירים - פיברומיאלגיה?
    יוני
    06/08/2014

שלום רב,
    אני בן 27, ספורטיבי ומנהל אורח חיים בריא מאד.
    כבר כמה שנים (בערך מגיל 20) יש לי כאבים חוזרים ונשנים שמתחילים מאיזשהו גירוי קל ולא עוברים למשך תקופות ארוכות (חודשים) או באים והולכים חלופות.
    הכאבים הם בברכים, מרפקים, כתף, צוואר ובשנים האחרונות בעיקר בגב (בין השכמות, במרכזו ובאזור עצם הזנב).
    איני עייף באופן מיוחד (רק אחרי יקיצה בבוקר, אך זה עובר אחרי כשעה ואיני עייף עוד במהלך היום).
    בבוקר הגוף שלי מאד נוקשה והכאבים בשיאם. אם הכאב לא חריף מאד לפני פעילות ספורטיבית לרוב הוא עובר במהלך פעילות.

במשך שנים הלכתי לאורטופדים, כירופרקטים, מעסים, מדקרים וכו'. איש מהם לא ידע לאבחן בעיה ספציפית בשלד או ברקמה.

האם יש סיכוי שמדובר בפיברומיאלגיה? אולי משהו אחר?
    איך ניתן לבדוק זאת? ( אני מבוטח כללית)

המון תודה,
    יוני

הוספת תגובה

• כאבי שרירים - פיברומיאלגיה? - תגובה

רועי צור
    17/08/2014

היי יוני,

התיאור שלך יכול להתאים לפיברומיאלגיה בהעדר אבחנה אחרת כמובן. משך הזמן, הגלים החוזרים ונישנים, העייפות ונוקשות השרירים. יש כמובן צורך באבחון מקצועי של רופא המומחה לפיברומיאלגיה כגון ד"ר אבלין. אתה יכול לפנות אליו באופן פרטי או כייעוץ בהשתתפות הקופה.
    רפואה שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לינוי
    29/04/2015

יוני שלום. במקרה קראתי את ההודעה שלך כשחיפשתי מענה למה שעובר עליי וזה כאילו אני כתבתי את זה בעצמי. גם אני בגילך. אם תראה את התגובה שלי אשמח אם תשלח לי הודעה ונתייעץ אחד עם השני. לינוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שרירים ברגליים
    לי
    27/07/2014

שלום רב.
    אני בת 29 ומזה שנה וחצי סובלת מכאבים באים וחולפים של כאבי שרירים ברגליים. הכאבים מתחילים בעכוז ומקרינים עד כפות הרגליים. כואב לי במיוחד כשאני יושבת.
    הכאבים שאני סובלת מהם הם רק ברגליים ומאז שלראשונה כאב לי, יש לי חודשים שלמים שלא כואב לי או ימים שכואב לי כל הזמן. אבל כשכואב הכאב ממש חריף ושורף.
    שני ראומוטולוגים שללו פיברומיאלגיה כי אין לי נקודות רגישות.
    יכול להיות שבכל זאת כן יש לי פיברומיאגליה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי שרירים ברגליים

הוספת תגובה

• כאבי שרירים ברגליים

לי
    27/07/2014

בהמשך להודעה הקודמת- שכחתי לציין כי עשיתי EMG שיצא תקין, גם MRI ראש שיצא תקין. בדיקות הדם שלי תקינות. עשיתי רנטגן גב תחתון שלא הראה שום דבר.
    אין לי בעיה עם בלוטת התריס. בעיקרון ישנה טוב בלילה, 8 שעות. במהלך הימים שכואב לי, אני עייפה אבל לא מפריע לי לישון בלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי שרירים ברגליים - תגובה

רועי צור
    17/08/2014

היי לי,

הכיוון של פיברומיאלגיה הוא יותר מערכתי וכולל מספר קריטריונים אופייניים וסימפטומים נוכחים לפחות חצי שנה ללא שיפור. יש צורך לשלול כמובן מחלות אחרות ובעיות רגליים למיניהן. מציע לך לעבוד עם רופא משפחה טוב היודע לאבחן ולשלוח אותך לבדיקות המתאימות.
    רפואה שלמה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה
    תות
    29/06/2014

שלום אני בת 26, נשואה ללא ילדים. אובחנתי לאחרונה בפיברומיאלגיה וחוץ מלתת לי מרשם לכדור פסיכיאטרי לא ממש הסבירו לי ונתנו לי כל האופציות לטיפול.

אשמח לשמוע על דברים נוספים שיכולים לעזור (אני מטופלת בדיקור, כוסות רוח ומסאג על בסיס שבועי)
    בנוסף אשמח לשמוע את ההשלכות של הריון עם פיברומיאלגיה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה - תגובה

רועי צור
    29/06/2014

היי תות,

למרות שהריון יוצר מעמסה על הגוף, נשים רבות מדווחות שחלק מהסימפטומים נעלמו להן במהלך ההריון. אני מציע לך להעלות את השאלה הזו בקבוצת התמיכה באתר או לשאול נשים אחרות עם פיברומיאלגיה. בכל מקרה, אין לך מה לחשוש להיכנס להריון וללדת. חוויית האופוריה הנלווית ללידה יכולה דווקא להטיב עם הפיברו.

הטיפול בפיברומיאלגיה מתמקד בחיבור בין הגוף לנפש. הכדורים נועדו להעלות את רמת הסרוטונין שמסייע להתמודד עם הכאב. אצל כל אדם זה פועל אחרת כך שאם כדור מסוים לא ממש עוזר אפשר לנסות ולשחק עם זה. חשוב למצוא רופא אמפטי המכיר את המחלה ומוכן לעבוד איתך ביחד עד למציאת הכדור והמינון הנכונים לך.

טיפולים אלטרנטיביים כפי שציינת גם הם יכולים לעזור. מומלץ לשמור על פעילות גופנית מדודה שגם היא מעלה את רמת הסרוטונין והאדרופינים המקלים על כאב. מעבר לכך שמירה על חיים מאוזנים, נטולי לחץ וחרדה חשובה מאד להתמודדות עם המחלה. רצוי להסתייע בטיפול נפשי הנותן מקום לחולה להביא את מכאובי הנפש הבאים לידי ביטוי גופני.

אני מאחל לך רפואה שלמה ומשפחה מאושרת :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה
    ליטל
    26/06/2014

שלום לכולם.
    אני בחורה בת 24 בריאה ברוב מהזמן כמו כל בחורה בגילי.. לאחרונה מזה כחודש וחצי החלו להופיע לי כאבים חזקים בשכמות, כתפיים, צוואר ומרפקים מאוחר יותר הכאב היה יורד לאזור האגן והברכים.. לא שמתי לב לכאב כי חשבתי שזה בגלל שאני ישנה המון (תופעה שלא מוכרת לי אני בחורה מאוד פעילה ומעולם לא קמתי בשעות מאוחרות) העייפות נעשתה הדבר העיקרי שהדאיג אותי כי כל הזמן ביקשתי מנוחה למרות שלא עשיתי הרבה במהלך היום ואז מרפק ימין החל לתת את אותותיו בזמן תנוחה מסוימת הוא כאב נורא כיפוף וישור ממושך.. ובזמן נהיגה ממושכת הכאב באגן שמוציא אותי מדעתי ורק כשאני נוהגת בלי נעלים וישובה כמעט כמו ישיבה מזרחית שרק רגל אחת מכופפת עוזר לי לעבור את הדרך בשלום וכמעט בלי כאב.. וכמובן שישנם תסמינים נוספים חוץ מעייפות ותשישות נוראים.. זה מצב מעט דיכאוני..בכי שלא קשור לכלום פשוט רגישות יתר לעולם.
    הבנתי שפיברומאלגיה קשורה למצב נפשי בעיקר אז הופעל עליי במהלך השנה וחצי האחרונים לחץ אדיר בנוסף אני סובלת מחרדות..(וגם מטופלת) ולקינוח אחותי סובלת מאותה מחלה פיברומאלגיה..
    אני יודעת שההודעה די חופרת אבל אני אשמח לחוות דעת מכם אני מחכה לתוצאות בדיקת הפרקים שלי לשלול דלקות מה שלא נראה לי כי אין חום או אדמומיות.. כמו מה זה נשמע?
    תודה וסופ"ש נעים :)

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה - תגובה

רועי צור
    28/06/2014

היי ליטל,

כפי שאת ודאי יודעת פיברומיאלגיה היא מצב מתמשך כך שיש לחכות לפחות חצי שנה כדי לאבחן אותך, לאחר שכמובן שוללים מחלות או הפרעות אחרות כגון הפרעת חרדה כללית שיכולה לגרום גם לסימפטומיים גופניים. זה נכון שבפיברומיאלגיה יש קשר הדוק בין הגוף לנפש ומקורה בהתמודדות לקויה של הגוף עם אירועי לחץ מתמשכים. וויסותם.

בינתיים אני ממליץ לך להמשיך בטיפול הנפשי, לשקול להעזר בכדורים כדוגמת ציפרלקס ולמצו דרכים להקל על החרדה כגון מדיטציה, דמיון מודרך ופעילות גופנית ככל שמתאפשר לך.
    מאחל לך בריאות,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 16 - פיברומיאלגיה
    יולי
    25/06/2014

מזה שלושה חודשים בערך שאני חווה כאבים עזים בשרירי הגב והצוואר שמתבטאים כשריפה בכל מגע או תנועה, הורי ואני פגשנו מס מומחים אך כולם טענו שאני בסדר גמור, אני מרגישה חלשה ועייפה, השינה שלי לא עמוקה כפי שהייתה בעבר, יש לי קושי משמעותי בריכוז ויכולות הזיכרון שלי גם כן אינן כשהיו בעבר.יש לי חולשה ברגליים ובידיים. יש לי תחושה של לחץ בצוואר שמקשה לי על הבליעה ובכלל כל פעולה דורשת מאמץ רב . האם זו פיברומיאלגיה? האם זה אפשרי שהיא תתפרץ בגיל 16? והאם בהתחשב בגיל שלי אוכל לגרום לה לסגת?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 16 - פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה לפרקים
    מילה
    09/06/2014

שלום
    לפני כשנה אובחנתי עם פיברומיאלגיה בעקבות כאבים נודדים בכל הגוף. כמה חודשים לפני אובחנתי עם השימוטו. האם יש קשר בין השניים? לגבי הפיברו- יש תקופות בהן אין לי כאבים בכלל לפעמים כאבים נקודתיים (במקום אחד) ולפעמים כל הגוף כואב וחלש. לא הצלחתי להבין האם יש טריגרים לכל תקופה. האם זה הגיוני שהסימפטומים לא קבועים? וכיצד ניתן להאריך את התקופות הטובות? כרגע לא מטופלת תרופתית לא בפיברו ולא בהשימוטו אך הבלוטה מאוזנת. בבקשה עזרה- בתקופות הקשות אני ממש בחרדה ודיכאון

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה לפרקים

הוספת תגובה

• שלום כולם

yehuda
    20/07/2014

אמי שתיהיה בריאה אובחנה בחולה בפיברומיאלגיה הרופא נתן לה המון כדורים
    אנחנו מחפשים טיפול אלטרנטיבי משהו בלי הרבה כדורים המליצו לנו על טיפול בפיברומיאלגיה בבריכה כמו אידרוטרפיה
    מישהו מכיר ויכול להמליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה