מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשישותנעמי07/07/2010
שמעתי שפיברומיאלגיה מאופיינת בתשישות. כיצד יודעים שמצב של תשישות הוא מצב של המחלה ולא מצב אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשישות
ד''ר אורון עילם20/07/2010קימימות סיבות רבות ומגוונות לתשישות - מחלות כרוניות ( מחלות כליה, מחלות כבד, אי ספיקת הלב ), חוסר דם ( אנמיה ), תת פעילות בלוטת התריס, חסר ויטמין B12, דלקות מפרקים, גידולים, דיכאון.
רופא המשפחה יכול לשלול את כל האפשרויות הנ"ל. אם כל הנ"ל נשלל רצוי להיבדק על ידי ראומטולוג שיקבע האם מדובר בפיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשישות
ד''ר אורון עילם20/07/2010קימימות סיבות רבות ומגוונות לתשישות - מחלות כרוניות ( מחלות כליה, מחלות כבד, אי ספיקת הלב ), חוסר דם ( אנמיה ), תת פעילות בלוטת התריס, חסר ויטמין B12, דלקות מפרקים, גידולים, דיכאון.
רופא המשפחה יכול לשלול את כל האפשרויות הנ"ל. אם כל הנ"ל נשלל רצוי להיבדק על ידי ראומטולוג שיקבע האם מדובר בפיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי שינויים קיצוניים ביכולת הזהבה אלון-תמר30/06/2010
יש לי פיברומיאלגיה כבר כמה שנים, ויש עליות ומורדות במחלה. זה ברור לי אבל לפעמים השינויים עלולים להיות ממש קיצוניים. כלומר יכול להיות יום שאם נחתי מספיק בבוקר ובצהריים- אני יכולה להיות פעילה ממש כמעט רגיל אפילו עד שעות מאוחרות- למשל לצאת לבלות עד מאוחר- ולמרות הרגישות לרעש ולאור שאני סובלת ממנה הרבה מאד בדרך כלל- אני יכולה לשאת זאת באותו ערב כמה שעות, ואפילו להינות מהמוסיקה ומהריקודים, אפילו לרקוד אולי שעה ואף יותר (לא רצוף- עם הפסקה באמצע), וממש לחזור מאוחר. -- אבל למחרת ובימים שאחרי אני "משלמת" מחיר יקר ולא מסוגלת להזיז את עצמי- אלא רק לשירותים או מקסימום לקנות משהו במכולת, והכל כואב ואני מנוטרלת לגמרי.
האם תהפוכות כל כך קיצוניות ביכולת מוכרות במחלה? (וזה בטוח שיש לי אותה, אבחנו אותי כמה רופאים ידועים בתחום של הפיברומיאלגיה). זה אמנם לא מאד שכיח, אולי פעם בכמה חודשים, אבל בכל זאת קורה.
רוב תודות על תשובה. אני ממש מבולבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואריביליות בתסמינים
ד''ר אורון עילם04/07/2010התמונה שאת מתארת אינה טיפוסית לפיברומיאלגיה. בד"כ הפאצינטים מתארים תשישות ללא קשר לכמות השינה או המנוחה. במקרה שלך אני מציע לבצע פעילות לא קיצונית כדי לא לשלם "מחיר" מאוחר יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואריביליות בתסמינים
ד''ר אורון עילם04/07/2010התמונה שאת מתארת אינה טיפוסית לפיברומיאלגיה. בד"כ הפאצינטים מתארים תשישות ללא קשר לכמות השינה או המנוחה. במקרה שלך אני מציע לבצע פעילות לא קיצונית כדי לא לשלם "מחיר" מאוחר יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות וכאביםמלי24/06/2010
בן זוגי התחיל מזה כמה שבועות לסבול מעייפות תמידית ומכאבים בששרירים. עשו לו בדיקה לראות אם זו מחלת הנשיקה אבל התגלה שלא. והרופא אמר שכנראה זה סתם משהו נםפשי והמליץ על מנוחה. האם יש סיכוי שמדובר בפיברומיאלגיה? ואם כן, איך נדבקים מזה? כי אני לא הייתי רוצה להידבק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה..... אפשר לענות?
שרון11/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדבקה?
ד''ר אורון עילם20/07/20101. יתכן כי בן זוגך לקה בנגיף שאינו גורם למחלת הנשיקה
2. רצוי שייבדק על ידי ראומטולוג שיקבע האם לקה בפיברומיאלגיה
3. פיברומיאלגיה אינה מדבקת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה עושים אבחון?חגית24/06/2010
איזה יופי שקם הפורום הזה בדיוק כשיש לי שאלה. קראתי לאחרונה על פיברומיאלגיה ואני חוששת שיש לי את זה. איפה אני יכולה לאבחן את זה? הבנתי גם שאין ממש תרופה , זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פיברומיאלגיה
ד''ר אורון עילם30/06/2010אבחון של פיברומילגיה נעשה על ידי ראומטולוג. בחולי פיברומיאלגיה ניתן למצוא עד 18 נקודות רגישות טיפוסיות על פני הגפיים גב עליון, חזה קדמי וגב תחתון. לשם ביצוע האבחנה יש צורך במציאת רגישות ב 11 נקודות טיפוסיות.
קיימות מספר תרופות לטיפול בפיברומיאלגיה. רוב התרופות משפרות את השינה שבדרך כלל מופרעת בחולי פיברומיאלגיה.
יש צורך בהתאמה אישית של התרופה על ידי הראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)