פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול ביולוגי וחיסון נגד פוליו
    נתי
    21/08/2013

שלום ד"ר.
    אני מטופל באנברל בלבד כבר 6 שנים לטיפול ב-RA ללא ת"ל ובהצלחה רבה. האם הילדים הקטנים שלי יכולים לקבל את החיסון המוחלש נגד פוליו? אם כן אילו אמצעי זהירות אני צריך לנקוט אם בכלל?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול ביולוגי וחיסון נגד פוליו - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    22/08/2013

שלום נתי
    שאלות לגבי צורף חיסון לילידים שאלות חשובות , אך לרופא ילידים שלי לדים שלך
    במידה וכן הם יקבלו חיסון חשוב לך במיוחד לשלוט על היגיאנה טובה- רחיצת ידיים במיוחד אחרי טיפול בילידים , לא להשתמש בכלים שלחם- כוסות , צלחות
    שאר החיים רגילים
    משך זהירות עד 6 שבועות
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גכ
    .
    20/08/2013

שלום רב דוקטור

פיברומאלגיה כאבים קשים מופשטים וכאבי בטן קשים (מעי רגיז)

בגלל פיברומאלגיה

האם לכאבי בטן הקשים מטפלים בכדורים שונים ,ממה שמטפלים בכאבים המופשטים כתוצאה מפיברומאלגיה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גכ

הוספת תגובה

• גכ - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    20/08/2013

מדובר במחלות מאותה משפחה (בעיה פונקציונאלית) אבל לא בהכרח אותו טיפול תרופתי. מציע שתפני לגסטרואנטרולוג לטיפול במעי רגיז ושיהיה תיאום מבחינה זו עם הראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RF
    דינה
    19/08/2013

שלום!
    אבי בן 83.בבדיקות מעבדה לפני שבועיים :CRP 9.76(ההערכים התקינים בין 0 לבין 8).לפני יומיים CRP 0.22,אך RF 72.שקיעת דם-28.המפרקים אצל אבא לא אדומים ולא כאובים.
    ברצוני לדעת,האם מדובר בבעיה ראומטולוגית? אם לא,מה יכול לגרום ל-RF גבוה(סי-טי בטן לפני חצי שנה תקין,סי-טי ריאות תקינות)?
    תודה.
    דינה

לקביעת תור
    סגירה
    RF

הוספת תגובה

• RF - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    20/08/2013

הי
    מהבדיקות שציינת נראה שמדדי דלקת (CRP) היו מוגברים וחזרו לנורמה, אולי בגלל מחלה זיהומית שחלפה. RF מוגבר בערכים כאלו (72) עדיין לא מספיק לקביעת אבחנה של דלקת פרקים. אפשרות נוספות:הפטיטיס C, קריוגלובולינמיה, תסמונת סיוגרן (בדיקות אנטיRO ואנטי LA). כמו כן כדאי לקחת בדיקת אנטי CCP. בקשי את הבדיקות האלה מרופא המשפחה וכן הפניה לראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    .
    18/08/2013

שלום דוקטור

הרופא אמר שיש לאימי פולימיאלגיה לוקחת 9 חודשים קורטיזון
    הבעיה שהכאבים ממשיכים (ובמשך הזמן לוקחת גם מורפיום לכאבים הקשים ביותר)

1 האם כאב חזק שנשאר אחרי 9 חודשי קורטיזון שכיח

2 אמא שלי סובלת 3 שנים מהכאבים ,וכן מאותו זמן סובלת סבל רב מכאבי בטן, שנקראים מעי רגיז,
    האם יכול להיות שיש לה פיברומאלגיה למרות הדלקת,כלומר crp - esr גבוהה,או שהנתון הזה פוסל פיברומאלגיה

3

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    18/08/2013

שלום. כאבים שממשיכים אחרי למעלה מ9 חודשים של פרדניזון עם מדדי דלקת מוגברים (CRP וש"ד)- יתכן שהמחלה פעילה בגלל מינון נמוך מדי של פרדניזון או אולי שמדובר במחלה דלקתית אחרת. כאבי בטן- יכול להיות קשור למחלה דלקתית פעילה אבל גם יכול להיות מעי רגיז. לפתירת התסבוכת חשוב לעבור שוב הערכה מחדש של המקרה על ידי ראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה לדלקת בעצם העצה והכסל
    שאול
    16/08/2013

שלום רב, לפני כשבוע חשתי כאבים באזור האגן ואובחנתי אצל אורטופד עם דלקת בעצם העצה והכסל. התרופה שניתנה לי היא ארקוקסיה 90. מאז הכאב לא עבר אלא החמיר ואני בקושי ישן בלילה. כמו כן שבוע לא התפניתי בשירותים.
    אתמול התפניתי מרצון לבית חולים ברזילי ואחרי בדיקות דם, צואה, רנטגן שיחחררו אותי הביתה.
    האם עלי לחכות בסבלנות להמשך הטיפול עד שהתרופה "תעשה את שלה?" או שמא עלי להתפנות לבית חולים אחר לבקשת MRI ו/או בדיקות אחרות?

הוספת תגובה

• אבחנה לדלקת בעצם העצה והכסל - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    16/08/2013

שלום שאול
    מצב שלך יכול להיות אפילו מספר ימים
    אתה חייב להמשיך טיפול בתרופהה שקיבלת מאורטופד
    במידה ללא שיפור תוך כמה ימים או שינווים במצב כמו רדימות ברגל ונמלים אז צריך להתיועץ עם אורטופד דחוף
    בכל זאת - אתה צריך מעקב וטיפול של אורטופד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה משונה..
    טל
    14/08/2013

שלום רב
    הגעתי לפורום הזה עקב חיפוש אחרי הסימפטומים שיש לי בגוגל ואני לא משוכנעת שכך הדבר..
    אני בת 23,בריאה,מעשנת..
    כבר תקופה ארוכה שקורים לי שני דברים מוזרים מאוד..
    הברכיים שלי - הן מאדימות מאוד ונהייות ממש רותחות וחמות למגע ,בעיקר עם לבוש ארוך. ברגע שאני מורידה לוקח בערך כ 10 דקות והן חוזרות לעצמן.. בנוסף האוזניים - בדרך כלל אוזן אחת נהיית נורא נורא חמה ואדומה,ככה סתם פתאום.. אני מקררת עם מים וזה עובר אחרי כמה דקות.
    מציינת שהיה לי לפני שנה מחסור חמור בחומצה פולית וגם רמה נמוכה של b12.
    האם זה נשמע כמו מחלה ראומטולוגית?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה משונה..

הוספת תגובה

• שאלה משונה.. - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    14/08/2013

שלום טל
    תמונה שאת מתארת בנתיים לא מתיאמה למחלה ראומטית לפחות לגבי ברכיים
    חשוב מאד לעקוב אחרי מצב אוזניים
    האם יש בזמן אודם - נפיוחת , האם יש לך עליות חום?
    בכל זאת אני ממליצה לך דרך רופא משפחה לבצע בדיקות דם כולל שייד , CRP, ANA ו ANCA
    ובדיקות לזהום
    EBV+ CMV

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טל
    15/08/2013

לגבי האוזניים כשזה קורה זה בדרך כלל קורה באוזן אחת היא נהיית מאוד מאוד חמה ואדומה למגע , זה ככה כבר בערך שנתיים שלוש וקורה מדי פעם.. לדעתי ללא עלייה של חום הגוף .. אעשה את הבדיקות שרשמת,תודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    15/08/2013

שלום טל
    אחרי בדיקות אני ממליצה לך להתיעץ עם ראומטולוג
    בהצלחה
    דייר אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית
    גוי
    11/08/2013

דר האם יכול להיות בכלל שאני נוטל כדור ציפרלקס מזה שנתיים יכול להיות שזו תגובה האאלרגית שלו ???

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מקצועית

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    11/08/2013

ערב טוב גוי
    תמונה שלך בחלל לא מתיאמה לתגובה אללרית במיוחד לציפרלקס ,אתה יכול להמשיך לקחת תרופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברור
    מירי
    11/08/2013

שלום,

אני בת 47 לאחרונה סובלת מכאבים לאורך היד בעצמות שמלווים בהרידמות כף היד כמעט כל יום בבוקר ולאחר מכן זה מסתדר.

בבדיקה שערכתי ה- ANF - יצא 7.9 מה זה אומר? האם יש מקום לדאגה?

תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    ברור

הוספת תגובה

• ברור - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    11/08/2013

קשה לומר מהתלונות שתיארת.
    נימול בכף יד שחולף במשך היום יכול להתאים לתסמונת התעלה הקרפלית- בעיה נגרמת מלחץ בשורש כף היד שלאו דווקא נגרמת ממחלה ראומטית. מציע להשלים בדיקת EMG.
    לגבי בדיקת הדם- אם היא יצאה חיובי כדאי לחזור עליה בשיטה אחרת של אימונופלורוסנציה לוודא שהיא חיובית ובנוסף להשלים "קולגנוגרם" (רמת משלים, אנטי DS-DNA, אנטי סמית וכו').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטוטרקסט ואמצעי מניעה
    יונתן
    11/08/2013

שלום,

אני נוטל מטוטרקסט האם חברה שלי יכולה לקחת גלולות נגד היריון או שאנחנו צריכים להתחיל להשתמש בקונדום?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מטוטרקסט ואמצעי מניעה

הוספת תגובה

• מטוטרקסט ואמצעי מניעה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    11/08/2013

יש להימנע מהריון תחת טיפול (גבר או אישה) בMTX. ככל שיש יותר אמצעי מניעה סיכוי להריון קטן בהתאם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברו או אחר
    בוקי
    10/08/2013

בן. 50 מאובחן מזה 6 שנים בפיברומיאלגיה. עד כה סבלתי מכאבים כפי שמתוארת המחלה. מופשטים כל הגוף. בחצי שנה אחרונה החלו כאבים שלא חשתי אף פעם בחזה 24 שעות ביממה עם שינוים בעוצמת הכאב מתחזק בחשיפה לקור מזגנים נשימה עמוקה. הפעלת לחץ מתון על החזה פעלות שמשפיעה על החזה הרמת ידים התכופפות וכו. נשלל גורם קרדיאולגי. ראומוטולוגית ראתה ct חזה ולמרות שכתוב בריאות: אחיורור יתר .שינוים פיברוטים בפסגות. אמרה שלדעתה לא מראות. אלא מפיברומיאלגיה משהו עם סינובטיס.
    שאלתי היא כזו אנחנו כחולי פיברו נתקלים רבות אצל רופאים שכשיש בעיה רפואית נוטים לזרוק על פיברו למרות שלא תמיד קשור.
    אני שואל משלוש סיבות:
    1. האני הפנימי שלי אומר שאני בכל זאת צריך לראות רופא ראות כולל תפקודי ראות מלאים וכן לראות אורטופד כדי לשלול דעתכם.
    2 אם זה פיברו אפשר להסביר מ הקשר לחזה למה כואב כי יודע שקיים אבל פחות שכיח במחלה..
    3 מתחיל ליריקה השבוע (הציעו לפני שנה לפני כאבי חזה והחלטתי לא לקחת) אם זה פיברו הליריקה יכולה לעזור לכאב חזה אציין שלקחתי עד כה אל טורט מרינול טגרטול סי מבלטה טרמטקס בקלוסיל ללא הועיל הסי מבלטה מעט עזר אך הופסק עקב שינוי בתפקודיו כבד
    4 מז חצי שנה כאבים בפה נשללו בעיות חניכים שן בינה האם יכול להיות קשור לפיברו ואם כן אז איך
    .
    אודה התייחסותכם לכל שאלה בנפרד

לקביעת תור
    סגירה
    פיברו או אחר

הוספת תגובה

• פיברו או אחר - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    10/08/2013

שלום בוקי
    ללא ספק אתה סובל אך בשביל לענות על כל שאלות חשוב לבדוק אתך ,סיפור שלך מאד ארוך , אני מטוחה שראומטולוגית שבדקה אותך יכולה לענות על כל שאלות הרבה יותר טוב - כי מכירה את כל הסיפור לא לפי סיפור אך לפי בדיקה ו בדיקות דם ו הדמיה
    לגבי רופא ריאות - במידה ואין תלונות ותמונה קלינית אין צורך בבדיקה , חשוב מעקב - רופא משפחה יכול לעקוב על מצב ריאותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית
    גוי
    10/08/2013

שלום דר המשך לשיחה שלנו בפורם עשיתי עוד בדיקת בגלל כאבים בפרקים שלי בבוקר
    ESR 23 mm/h 23
    Hemolysis Index NORMAL
    Rheumatoid Factor <10 IU/mL
    C-Reactive Prot. 5.4 mg/L 5.4
    0 5

Anti-DNA 1.0 IU/mL
    Antinuclear Ab POSITIVE
    Chromatin Ab 0.5 Negative AI
    Ribosomal P Ab <0.2 Negative AI
    SS-A 60 Ab <0.2 Negative AI
    SS-A 52 Ab <0.2 Negative AI
    SS-B Ab <0.2 Negative AI
    Smith (Sm) Ab 0.9 Negative AI
    SmRNP Ab >8.0 Positive AI
    RNP A Ab >8.0 Positive AI
    RNP 68 Ab <0.2 Negative AI
    Scl-70 Ab <0.2 Negative AI
    Jo-1 Ab <0.2 Negative AI
    Centromere B Ab <0.2 Negative AI

לציין דר שיש לי כל המן הרגשת חום בכול הגוף .וסחרחורת שינוי בתיאבון ויובש בפה
    יש לי תור לרופא ראומטלוג לעוד חודש ואני לא יודע מה לעשות .האם אני במצב מסוכן .האם את יכולה להפנות אותו לרופא פרטי שיראה אותי בדחיפות ..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מקצועית

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    10/08/2013

שלום גוי
    בדיקות דם שלך לא מסוכנות ולא ספציפיות למחלות דלקתיות
    אין שום סיבה לבדיקה דחופה- חודש ימים זה לא זמן ארוך
    במידה ואתה מעדיף בכל זות בדיקה יותר מהר אפשר להתקשר ל כללית מושלם במידה שאתה בכללית או לביטוח עדיך בקייח אחרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פנים
    רונית
    09/08/2013

שלום רב!
    אני חולה בדלקת מפרקים קרוב לשלוש שנים אני בת ארבעים ושלוש.
    אני נוטלת מתוטרקסט פעם בשבוע שבע וחצי מ"ג שאלתי היא האים אני יכולה לעשות טיפול פנים שנקרא מזוטרפיה ולהשתמש במשחה לפנים בשם ריאוקטן .
    אשמח לתשובה במהרה.
    בברכה רונית

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול פנים

הוספת תגובה

• טיפול פנים - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    10/08/2013

שלום רונית
    את יכולה בלי שום בעיה לעשות טיפול מזוטרפיה לפנים ו גם להשתמש במשחה
    חשוב מאד להרגיש טוב ו לשמור על הפנים יפות
    בהצלחה
    דייר אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מנטו לפני תרופות ביולוגיות
    מנטו
    05/08/2013

שלום

אני עתידה לעבור לתרופות הביולוגיות עקב דלקת פרקים פסוריאטית, נשלחתי לעשות בדיקת מנטו לשחפת לפני קבלת התרופה ולאחר מכן ביצעתי את הבדיקה בשנית כפי שהתבקשתי, תוצאות שתי הבדיקות הראו כי אין סימנים לשחפת. העניין הוא שהזמן שחלף בין הבדיקות גדול מ6 שבועות (12 שבועות) והאחיות במרפאה אמרו שיתכן וזה בעייתי ואצטרך לבצע את הבדיקה שוב.

האם עליי לבצע שוב את הבדיקה או שבדיקות שביצעתי מספקות?

הוספת תגובה

• בדיקת מנטו לפני תרופות ביולוגיות - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    05/08/2013

הסיבה לביצוע בדיקה חוזרת היא לוודא שלא הייתה בעיה טכנית שיכולה להויל לתוצאה שנקראת "אנרגית" - כלומר 0. בעיה טכנית יכולה להיגרם מהזרקה לא נכונה/חומר לא נכון או שכבר לא בתוקף וכו'.
    לדעתי אין סיבה לבצע בדיקה שלישית כאשר שתי בדיקות בהפרש מספק (לפחות 10 ימים) היו אנרגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פסוריאטיק ארטריטיס
    לילי
    04/08/2013

היי שלום רב ,
    בעלי אובחן כחולה בפסוריאזיס לפני כשנה ולפני 5 חודשים אובחן כחולה בדלקת מפרקים , עברנו כמה סוגי כדורים וכלום לא עזר , המליצו לו על אנברל 50 מ"ג פעם בשבוע , קראתי קצת באינטרנט שאת האנברל לוקחים עם מטוטרקסט, ומכיון שאנחנו מנסים להיכנס להריון הוא לא יכול לקחת מטוטרקסט , השאלה שלי היא האם ניתן להזריק אנברל ולא לקחת מטוטרקסט?
    האם ישנה זריקה אחרת שאולי מומלצת ? (מכיון שיש כמה סוגים של נוגדי TNF )
    ושאלה אחרונה יש לנו כלב קטן בבית , ברגע שהוא יתחיל את הטיפולים האם ניתן להשאיר את הכלב ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פסוריאטיק ארטריטיס

הוספת תגובה

• דלקת פסוריאטיק ארטריטיס - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    05/08/2013

הי. נתחיל מהקל- אין בעיה עם הכלב. MTX אסור בנסיונות להרות- גבר או אישה,
    לכן נשארה אופציה של טיפול ביולוגי בלבד. מהבחינה הזו אנברל טוב כמו אחרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית
    גוי
    03/08/2013

שלום דר בן 31 בריא לחלוטין ספורטאי .עבודה פיזית . לשני שבוע עשיתי בדיקת דם עקב אבצס בקרקפת. בבדיקת הדם רופא העור מסר לי שיש לי חשד לדלקת פרקים בגלל התוצאות אשמח מאוד לתשובה שלך . לציין שלפעמים יש לי קצת כאבי פרקים.
    הרופא ממש הפחיד אותי . אודה לכם על התשובה

Antinuclear Ab POSITIVE
    SmRNP Ab >8.0 Positive
    RNP A Ab >8.0 Positive

RNP 68 Ab <0.2 Negative AI

Scl-70 Ab <0.2 Negative AI
    Ab <0.2 Negative AI BD1

Centromere B Ab <0.2 Negative AI

Chromatin Ab 0.5 Negative
    Ribosomal P Ab <0.2 Negative AI
    SS-A 60 Ab <0.2 Negative AI

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מקצועית

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    03/08/2013

שלום גוי
    אין שום חשד לדלקת פרקים לפי בדיקות שלך
    ידוע על עלית נוגדנים כמו ANA ו RNP אצל אנשימ בריאים- בדיקות האלו לא ספציפיות
    חשובה באבחנה של דלקת פרקים תמונה קלינית
    במקרה שלך אני ממליצה על מעקב בדיקות - אפשרי לחזור בעוד מספר חודשים
    דייר אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

גוי
    03/08/2013

תודה ד״ר על התשובה . אבל מה לגבי הכאבים שיש לי בפרקים של כף היד והרגל, יכול להיות שזה סתם התקרירות?? לציין אין לנו במשפחה דלקת פרקים ולא בעיה רפואית אחרת,, הדבר הזה התחיל ממש להפחיד אותי , הכאבים הם לא בבוקר אלה במשך היום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה