מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראומטואיד פקטורמ4001/12/2013
שלום רב, אני בת 39, סובלת מזה שנה אחרונה מכאבים חזקים בפרקים....במיוחד כתף ימין, ורוב הזמן כאבים באגן...שהוא אגן רחב.
הרופא משפחה שלח אותי לבדיקה שנקראת ראומטואיד פקטור שגג צריך להגיע למספר 15 וזה גם מה שיצא לי כתשובה 15. זה נראה לי גבולי ...
כמו כן סובלת מכאבי תופת בצוואר שמקרינים לראש ומרגישים לי כמו מיגרנות וסינוסיטיס ואז נכנסת לפלונטר של אנטיביטיקה וכו'......
מה ההכוונה במקרים אלה? האם יש טיפולים לכאבי תופת כאלה?
נטלתי אתופן...לא עוזר לי כאבים בלתי נסבלים.
אשמח להכוונה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראומטואיד פקטור - תגובה
ד``ר יונתן וולמן02/12/2013הי. לא השתכנעתי שמדובר בדלקת פרקים כסיבה לכאבים שלך. RF גבולי- מציע לחזור על הבדיקה, לחילופין או בנוסף אפשר לקחת בדיקת אנטי CCP (יותר ספציפית לדלקת פרקים שגרונית). כמו כן חובה לקחת מדדי דלקת- CRP ושקיעת דם.
לגבי הכאבים, מציע להיוועץ עם אורטופד ו/או מרפאת כאב. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב ,בקשר לאפיתרפיהדן29/11/2013
אני חולה בדלקת פרקים והייתי רוצה לעשות את הטיפול ארס דבורים ,רציתי לדעת האם זה יכול להעלים לגמרי את המחלה? (לתשומת ליבך אני חליתי פעם אחת בשחפת )
האם ישנה מרפאה באשדוד שעושה טיפול זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב ,בקשר לאפיתרפיה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן30/11/2013שלום דן
אני לאמ יכולה לתת לך שום תשובה לגבי אפיטרפיה - טיפול לא קונבנציאנלחי , לא קשור לטיפולים שאנחנו רופאים ראומטולוגים ממליצים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטוטרקסט וחולשהאיציק27/11/2013
שלום בן 59 מזה כ15 שנה חולה בראומטיד ארטריטיס מטופל במטוטרקסט ופלקווניל פה מתחיל הסיפור בתחילת המחלה הייתי נוטל 15 מג מטוטרקסט והיו לי מעט תופעות לואי עם הזמן המצב ישתפר וירדתי 7.5 מג מטוטרקסט לפני כשנה החמיר לי הדלקת ובהמלצת הרופא התחלתי לקחת 15 מג מטוטרקסט וכדור פלקווניל הכול היה בסדר כולל הבדיקות הבעיה מופיעה בחודשים האחרונים ביום שלמחרת לקיחת המטוטרקסט 15 מג אני מקבל חולשה בכול הגוף לא יכול לתפקד בקושי כול הים שוכב במיטה תופעה שלא היתה לי בעבר ניסיתי לחלק את המטוטרקסט ל 2 לקיחות ערב ובוקר ביום אחד לא עזר כמו כן אני לוקח חומצה פולית יום לפני ויום אחרי המטוטרקסט וכן עוד כדור באמצע השבוע כל הבדיקות תקינות מה עלי לעשות בנידון תודה איציק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטוטרקסט וחולשה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן27/11/2013שלום איציק
תופעה כמו חולשה ידועה לקרב חולים שמטופלים במטוטרקסט , כן יכול להיות שחולשה מופיעה לא מהתחלת טיפול ,אך אחרי זמן.
בדרך כלל תוספת חומצן פוליק עוזרת למצב , אתה יכול לקחת פוליק אפילו שישה ימים השבוע , רק לא ביום נטילת מטוטרקסט,
במידה ללא שיפור בסימנים - חשוב להתיעץ עם ראומטולוג שלך על שינווי בטיפול כמובן בהקשר למצב קליני ומעבדתי
בהצלחה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפוני -חששותרינת26/11/2013
שלום ,
אני אמורה להתחיל השבוע טיפול בסימפוני . ברקע יש לי לופוס , אנדומטריוזיס,סיוגרן פיברומיאלגיה . במשפחה יש לנו מקרים מרובים של סרטן כולל סבים וסבתות שלי. עד כמה מעלה התרופה את הסיכון לסרטנים בעיקר לימפומה (בשל סיוגרן יש לי גם ככה סיכון גבוה יותר) ?
האם לאחר רמיסיה ניתן להפסיק את התרופה או שלוקחים אותה לכל החיים ?
מה מראים הנסיונות של חולים בארץ עם תרופה זו ועד כמה היא יכולה לעורר לי את הלופוס?
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפוני -חששות - תגובה
ד''ר אנה קופרמן27/11/2013שלום רינת
סימפוני - אחד בתרופות מסוג חוסמי TNF, אנו משתמשים כבר 15 שנה בתרופות מסוג אנט TNF
אין עבודות עם מספרים גבוהים סטטיסטים על עלית מחלות ממיארות בקרב חולים מבוגרים שמקבלים טיפול מסוג אנטיTNF , כולל סימפוני
לא ברורה סיבה שאת צריכה לקבל טיפול הנוכחי.כיטיפול ב אנטי TNF לא מתיאם ללולוס , האם את סבלת גם מדלקת פרקים?
נכון להיום כל תרופות מסוג אנט TNF יכולים להשפיע על מצב אוטו- אממוני וכי תוצאה מופעים סימני כמו LUPUS LIKE SYNDROME
כנראה שבמקרה שלך הרופא ראומטולוג שלך שקל את כל האפשרויות
בהצלחה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פניה לפורום האם ישטיפול טבעי מועיל?אדית25/11/2013
אודה על מידע בטיפול בעקיצות, בדיקור, במחטי אורן[?], בישינוי תזונה, או בכל דרך אחרת שהועילה להפחתת הדלקת.
קראתי עליהן באינטרנט ואין לי מושג אם זו שרלטנות או שיטות מועילות.
רב תודות מראש על פרסום ההודעה ועל מענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לפורום האם ישטיפול טבעי מועיל? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן25/11/2013הי אדית, השיטות שציינת באופן כללי לא מוכחות בעבודות מבוקרות כיעילות לטיפול בדלקת מפרקים ולכן מי שמציג אותן ככאלה שכן-חובת ההוכחה עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן יש טיפול אלטרנטיבי
תמר26/11/2013במאי האחרון אובחנתי כחולה בדלקת פרקים וגידים. סבלתי מאד אבל
לא רציתי לקחת את הסאלזופירין שנרשם לי.
הגעתי לטיפול אצל נטרופטתית (מי שמעוניין אמסור לו את פרטיה).
קבלתי טיפול בתרופות הומיאופטיות, תוספי תזונה ושינוי בתזונה היום-יומית.
לאחר חודשיים כבר הרגשתי שיפור ניכר ובהמשך הזמן שעבר אמרתי "שלום ולא להתראות" לדלקת הפרקים. היום אני מרגישה כאילו נעשה לי נס.
אני חייבת לציין שעלות התוספים והתרופות גבוהה- כ1200 שח' בחודש. אבל מבחינתי, אין מחיר לבריאות ולתיפקוד.
הדבר המרכזי בדיאטה שקיבלתי על עצמי הוא הימנעות מסוכר לבן. תבינו, תוצרי הפירוק של הסוכר מתישבים בפרקים והם הגורם לדלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן יש טיפול אלטרנטיבי - תגובה
ד''ר אנה קופרמן27/11/2013שלום תמר
אני מאד שמחה שאת מרגישה כל כך טוב ,תמשיכי להיות בריאה ושמחה
חייבת לציין שקיימים מספר סוגים של דלקת פרקים, ובחלק ממקרים מניעת מגורמי סיכון עוזרת למצב, גם דלקת פרקים שיגרונתית כימחלה יכולה להיות מאד קשה , אך יכול להיות מצב בינוני וקל
חשוב לציין שדלקת פרקים שיגרונתית מחלה סיסטמית , עם פגיעה לא רק בפרקים אך גם במערכות אחרות, טיפול תרופתי בזמן חשוב למניעת סיבוכים, אין ספק שתוספי מזון , דיאטה נכונה , פעילות גופנית עוזרים למצב , אך לא טיפול שיכול לעצור תהליך דלקתי על רמה של תאים,המלצה שלי לחולים עם דלקת פרקים שירונתית - טיפול תרופתי , אפשרי לשלב עם טיפול אלטרנטיבי , אך לא במקום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לפורום האם ישטיפול טבעי מועיל? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן17/12/2013הי אדית. אין בספרות הרפואית שום הוכחה שהטיפולים שציינת מועילים.
כמובן שישנם הרבה אנשים שטוענים שהם כן עוזרים, אולם כחומר למחשבה- מדוע זה מעולם לא הוכח במחקר מבוקר?
אסייג ואומר שדיקור סיני כן הוכח כטיפול המועיל לכאבי מפרקים הנובעים משחיקה (לא הוכח במחלת מפרקים דלקתית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו תרופה יכולה למנוע החמרהאדית24/11/2013
שלום רב,
בת 64, סובלת מדלקת בחלק מפרקי האצבעות בידיים שהולכת ומתפשטת.
שמעתי על תרופות ביולוגיות ואחרות שיכולות לשפר את המצב ולמנוע החמרה.
האם הן מתאימות לדלקת של ארטריטיס-ראומטית. האם יש להן תופעות לוואי?
האם הן מותרות למי שסובל מגלאוקומה.
האם ניתן לקבלן דרך מכבי שרותי בריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו תרופה יכולה למנוע החמרה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן24/11/2013הי, אין בעיה עם גלאקומה, בהחלט ניתן לקבל דרך מכבי, אולם יש קריטריונים לאישור הטיפול- למשל לאחר כישלון תרופות אחרות (MTX וכדומה). תופעות לוואי קיימות אולם הן לא שכיחות. בגלל שמדובר בתרופה שעושה מניפולציה למערכת החיסון (הרי מדובר במחלה אוטו-אימונית) ולכן תיאורטית ישנו דיכוי חיסוני ויש לשים לב אם מופיע חום. חשוב להקפיד על ביצוע חיסונים, בעיקר לשפעת ולדלקת ראות. התרופות הביולוגיות לא פחות בטוחות מתרופות וותיקות הרבה יותר כמו MTX, ערבה ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים - את מי תובעים ?roni23/11/2013
שלום
לפני שנה + התחלתי להרגיש כאבים בפרקים. העניין הסתבך והתפתח . לאחר כחודשיים עזבתי את מקום העבודה שלי ( גם בגלל העניין הזה , אבל לא רק.. ) .
מאז הייתי בבדיקות וטיפולים שונים ללא הועיל. לפני כחודש עברתי קופת חולים והחלפתי את הראומטולוג שלי . עכשיו אנחנו בבדיקות שונות לצורך איבחון איזה סוג דלקת פרקים יש לי ( יש קושי באיבחון - בזמנו רופא אחד חשב שיש לי פיברומיאלגיה ) .
לאחר מספר חודשים מאחר ולא שילמתי עצמאית את תשלומי הביטוחים שלי הם הופסקו ( פיספסתי גם את " הריסק הזמני " ) - העניין הוא שלמרות זאת , אמרו לי שמאחר ודלקת הפרקים החלה עוד בזמן עבודתי, יש מקום להגיש תביעה לחברת הביטוח .
הייתי מעוניין לקבל הנחיות מה עליי לעשות . מה עושים עכשיו ? איזה חוות דעת אני אמור להוציא ? מי אמור להוציא אותה ? האם אני אמור לפנות לראומטולוג פרטי או שהראומטולוג של קופ"ח אמור לתת לי חווו"ד ? כמה זה אמור לעלות ? האם יש מקום לתביעה מול ביטוח לאומי ?( רק אשתי עובדת ) וכו' וכו' .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים - את מי תובעים ? - תגובה
ד''ר אנה קופרמן23/11/2013שלום לך
חבל מאד שאת לא מרגישה ו הסתבחת גם עם עבודה וגם עם אבחנה
אני לא יכולה לעזור לך בשאלות שלך,את כמובן צריכה לקבל חוות דעת של ראומטולוג שלך ו לפי דעתי חשוב לקבל יועץ אצך עורך דין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטזופטיה וארטריטיסחסויה18/11/2013
שלום רב,
בת 21, אושפזתי עקב החמרה והתפשטות של דלקת מפרקים פסוריאטית לקבלת סולומדרול בעירוי.
אובחנה גם אנטזופטיה והחל טיפול בפרדינזון.
ללא הקלה משמעותית בכאבים לאחר הסולומדרול,
האם הגיוני?
ומה ניתן לעשות לשיכוך כאבים מקומיים (בעיקר בברכיים)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטזופטיה וארטריטיס - תגובה
ד''ר אנה קופרמן20/11/2013שלום רב
דלקת פרקים על רקע מחלת עור יכולה להיות אצל 30% פציאנטים עם פסוריאזיס , ידוע על צורות שונות של דלקת . כולל סימני אנטזיטיס
טיפול בסטראודים כמו סולומדרול , פרדניזון - רק טיפול זמני
חשוב טיפול ספציפי בתרופות מסוג DMARD- מטוטרקסט , סלזופירין או ארבה ,במידה ללא שיפור תחת טיפול בתרופות מסוג DMARDS, שוקלים טיפול ביולוגי, חשוב מאד מעקב וטיפול ראומטולוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לדלקת פרקים שיגרוניתרחל סגל16/11/2013
אני מטופלת בדלקת פרקים עם תרופות:
מטוטרקסאט ופלקוויניל.
האם מותר לי גם לקחת ארקוקסיה במקרים שיש יותר כאבים, או שאסור לערבב בין תרופות אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות לדלקת פרקים שיגרונית - תגובה
ד''ר אנה קופרמן16/11/2013שלום רחל
את יכולה מדי פעם לקחת גם ארקוקסיה או תרופה מסוג
רק חשוב לציין כל התרופות כמו ארקוקסיה לא לשימוש קבוע- רק זמני
בהצלחה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכייםמניה14/11/2013
שלום, דוקטור!
אחותי בת 34, ארבע חודשים אחרי לידה, מתלוננת כבר מספר שבועות על כאבי ברכיים. לא ברור לנו אם זה בגלל שהיא מרימה הרבה את התינוק ויש לה גם בת שנתיים או שכאבים מסיבה אחרת כל-שהיא.
האם היא חייבת לפנות לרופא ולאיזה או שהכאבים יחלפו עם הזמן?
מודה לך מראש על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברכיים - תגובה
ד''ר אנה קופרמן16/11/2013שלום מניה
אחותך צריכה ללא ספק קודם כל לדבר עם רופא משפחה ו כמובן לעבור מספר בדיקות דם
כולל שקיעת דם , CRP, ספירת דם
לפעמים דלקת פרקים מתחילה אצל נשים צעירות אחרי לידה - לכן מאד חשובה בדקת רופא והחלטה לגבי סיבת כאבים
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרת דלקת מפרקים פסוריאטית דחוףאנונימית12/11/2013
שלום רב,
אני בחורה בת 21. מזה 3 שנים סובלת מכאבים בפרקי ירכיים שהתפרצו במהלך שירות צבאי, מאובחנת מזה כשנתיים כחולה בדלקת מפרקים פסוריאטית.
טופלתי במטוטרקסט, פלקוויניל, ערבה, יומירה ובשנה האחרונה בסימפוני.
בחודש האחרון,בסמוך לקבלת זריקת סימפוני, חלה החמרה משמעותית בכאבים בפרקי ירכיים, ובשבועיים האחרונים התפשטות הכאב למפרקים נוספים- ברכיים, פרקי אצבעות כפות הידיים ומרפקים.
נעזרת בקביים מרוב כאבים, בקושי מסוגלת לתפקד וסובלת ממגבלות משמעותיות בתפקוד בסיסי.
בדיקת דם שבוצעה לפני שבוע: crp 10.6 (הטווח הוא 0-0.5), וספירת דם גבוהה משמעותית.
לפני כשבוע וחצי, הזרקתי סימפוני- ללא כל הטבה, אלא החרפה.
האם במצב כזה, היית מאשפז לצורך קבלת עירוי של סטרואידים בכדי שאוכל להמשיך לתפקד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרת דלקת מפרקים פסוריאטית דחוף - תגובה
ד``ר יונתן וולמן12/11/2013צריך מאוד להיזהר ממתן סטרואידים בפסוריאזיס מכיוון שהפסקת הטיפול יכולה להגרום להתלקחות קשה בעור. זה עדיין לא אומר שלא ניתן לקבל אבל אין צורך בעירוי, אפשר בזריקה לשריר.
יתכן וההחמרה האחרונה נובעת מבעיה אחרת- אולי זיהום? אם המצב מחמיר בצורה קיצונית יתכן ויש מקום לאשפוז לברור. אם זיהום נשלל אפשר לעבור לטיפול ביולוגי אחר (רמיקייד, אנברל). לציין כי יש לקבל טיפול ביולוגי בנוסף לMTX כדי לשפר את התגובה ולהאריך את משך חיי הטיפול הביולוגי. בהצלחה ותרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנונימית12/11/2013אציין כי אינני סובלת מפסוריאזיס עורי.
בעבר, קיבלתי עירוי של סולומדרול, במשך 3 ימים - ששיפרה פלאים את המצב,
זריקת דיפרוספן לשריר- עזרה, אך רק לאחר מספר ימים.
לבחורה בת 21, סטודנטית, ללא יכולת לתפקד בחודש ימים האחרונים, לאחר תגובה טובה לעירוי סולומדרול בעבר, וללא פסוריאזיס עורי.
היית עדיין ממליץ רק על זריקה לשריר של סטרואידים, או על אשפוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר חשוב
אנונימית12/11/20133/4 ימים בטרם התפרצו הכאבים,
סיימתי נטילת ארקוקסיה 90 במשך חודש ימים עקב דלקת במפרק שורש כף היד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד דבר חשוב - תגובה
ד``ר יונתן וולמן12/11/2013למרות שעירוי סולומדרול הקל עלייך זה לא טיפול מקובל ואינו מומלץ. ראי תשובתי להודעות קודמות לגבי המשך הברור או הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רח' האשל 37 חדרהצמח מירי10/11/2013
שלום,
אני בת 48 בדרך גלל בריאה חוץ מבעייה בבלוטת תריס אינה מתפקדת אני מטופלת ע"י כדור לאחרונה אני סובלת כבר זמן מה עם כאבים מברכיים ןעד הקורסליים ולאחרונה נוספוו מפרקי הידיים והכתפיים, ביצעתי צילום ברכיים והתשובה: הצרות קלה באספקט מדיאלי של מפרקי ברכיים דו צדדי,ניוון קל בסכוס, היום הכאבים גם מעירים אותי משינה ובלתי נסבלים בנוסף אני מאוד בצקתית נפוחה בכל חלקי הגוף קבעתי תור לראומטולוגית התורים מאוד רחוקים הכאבים הם עכשוויים מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רח' האשל 37 חדרה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן11/11/2013הכאבים שאת מתארת יכולים להתאים לכאבים דלקתיים שבהחלט דורשים התייחסות ראומטולוג בהקדם. בינתיים,בתיאום עם רופא המשפחה, נסי לקחת כדורים אנטי דלקתיים כגון ארקוקסיה,אתופן, שבמקרים מסוימים יכולים להיות גם הטיפול (לתקופה מוגבלת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי פרקים
צמח מירי11/11/2013תודה על התשובה האם אתה עובד עם קופ"ח מכבי,? אשמח להגיע אליך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי פרקים - תגובה
ד``ר יונתן וולמן11/11/2013לא. אבל יש ראומטולוגים נפלאים במכבי שיוכלו לעזור. הבעיה עם התורים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביי פרקיםשני08/11/2013
אני חולת לופוס כבר 6 שנים +דלקת פרקים פסוריאסטית,+דלקת בעמ"ש .
לפני כשבוע ביצעתי בדיקות דם עקב כאבים עזים בגב שלא חולפים ,
עשיתי את בדיקות וכולן תקינות כולל מדדי דלקת כולל כל הנוגדים והמשלים..
רציתי לשאול איך זה יכול להיות אם הבדיקות תקינות , ואני סובלת מאוד מכאבים עזים בעורף ובעמ"ש..
יכול להיות שהלופוס חלף??? אם הכל תקין אז למה אני סובלת נורא???
האם מסתמכים רק על בדיקות המעבדה או גם על המצב הקליני???
תודה רבה מראש על התשובה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאביי פרקים - תגובה
ד''ר אנה קופרמן09/11/2013שלום שני
לצערי את סובלת משתי מחלות ,אך כאבי גב יכולים להיות לא עקב מחלות הנייל , סיבה אחרת לא דלקתית- שינווים בחויות נווים . כאבים קשורים יותר לתנועות , עמידה , ישיבה ממושכת. את צודקת במצב הנוכחי מאד חשובה קליניקה , את צריכה להתיעץ עם אורטופד לגבי טיפול ואולי לשקול הדמיה כמו צילומים או מיפוי
אני מדגישה עוד פעם לא תמיד כאבי גב - סימן מחלה דלקתית, ולכן בדיקות דם שלך תקינות . במידה ותפקודי כליות תקינים את יכולה לקחת משככי כאבים
בהצלחה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אנה , תודה רבה על תשובתך
שני09/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום משום מה לא קיבלתי תשובהאיילה07/11/2013
שלום רב
בעלי סובל כבר כמה שנים מכאבי ברכיים ומכאבים במרפקים בידיים
בבדיקת mri לפני כחצי שנה גילו בעיות סחוס
נשלח גם לבדיקת מיפוי עצמות ולהלן התשובה:
הוגדמה קליטה מוגברת בחלק פוקסימלי של טיביה שמאלית באיזור טוברוזיטס
מוקדי קליטה מוגברת בקלקננאוס שמאל
בסיכום: הממצאים שתוארו יכולים להתאים לטנדוניטיס
בבקשה מכם אשמח לעזרה ופענוח התוצאה
תודה רבה
בברכה
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום משום מה לא קיבלתי תשובה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן07/11/2013שלום איילה
תאויר מיפוי מתייאם ביותר למחלה דגנרטיבית סחוסית
מחלה שפירה , לא קשורה לדלקת פרקים שיגרונתית
טיפול בדרך כלל במשככי כאבים, לפי צורך ותפקוד כליותי כבדי ו פיזיאטרפיה
מעקב וטיפול עיי רופא אורטופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
איילה08/11/2013היי דוקטור
תודה רבה
האם יש פתרון לבעיה זאת מלבד משככי כאבים ?
בעלי בגיל צעיר ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהאפרת07/11/2013
לאחר לידת בני השני אובחנה לי פיברומיאלגיה. עברתי ניתוח קיסרי בבני הראשון וסבלתי מאד. האם זה קשור לפיברומיאלגיה? אני שואלת כעת מכיוון שאני צריכה ללדת ורוצה לברר על הקשר על מנת להחליט מה לעשות בלידה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברומיאלגיה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן07/11/2013שלום אפרת
לחולים עם פיבראומיאלגיה מאד אופיני תגובה לכל מצב של סטרס כגון - ניתוח , טראומה , לידה בצורה יותר בולטת מבחינת כאבים
אני חושבת שלידה טבעית תמיד עדיפה עם אין סיבות רופאיות לניתוח. מאד חשוב גם יועץ עם רופא נשים
בהצלחה, תיהי רגועה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אפרת08/11/2013אז בעצם זה גם קשור לכך שבלידה הטבעית שעברתי סבלתי מאד? יש משהו לעשות ע"מ להקל על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן09/11/2013אפרת
מאד חשוב מצב נפשי - לא לפחד - לידה אפילו עם כאבים תהליך זמני, גם בלי פיבראומילגיה יש קבוצת נשים שסובלות מכאבים זמן ארוך,כמובן אפשרי במידת הצורך לקחת משככי כאבים
אני מאחלת לך לידה מהירה ומוצלחת
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)