מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת פרקים לא קלהפרח24/09/2013
אישה בת 39 שסובלת מדלקת פרקים בעצמות החזה. בפעם הראשונה הביאו לה כדורים ארקוקסיה 90מ"ג ואמרו לה לבלוע כדור אחד במשך 10 ימים. זה עבר ואחרי שבוע חזרו שוב הכאבים ואז הביאו לה ארטופן 400 מ"ג ו 2 טבליות פעמיים ביום במשך 10 ימים והביאו קורטיזון פרדניזון 20 מ"ג 2 כדורים במשך 3 ימים , אחרי שבועיים הכאבים חזרו שוב אחרי וזאת לאחר שהיא מתאמצת. הרופא עוד פעם הביא קורטיזון פרדניזון ואמר לה לבלוע 2 כדורים ליום במשך שבוע והכאבים שוב חוזרים על עצמם ושום כדור לא עוזר. האם יש כדור נוסף שיוכל להועיל (כמובן בעצת רופא)? כי הקורטיזון לא עזר. האם יש משהו שיכול לעזור בכל זאת? היא כבר נואשת מהמצב.
תודה רבה מקרב לך, פרח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים לא קלה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן25/09/2013מהסיפור שלך נראה שאם מדובר בדלקת פרקים אז פרדניזון אינו טיפול מתאים. אם ארקוקסיה עוזר- ממליץ להמשיך לקחת אותו (להקפיד עם האוכל וכוס מים, לוודא שאין בעיה בתפקודי הכליות והכבד) ולקבוע תור לרואמטולוג לעבור הערכה מסודרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרסים וכאביםמדר24/09/2013
1) מדרסים - האם יש הבדל משמעותי בין מדרסי CNC(שעולים 1,000 שקל יותר) מאשר מדרסים עם הגבהה מדיאלית מחומרים רכים(חומרים פולימורים ושעם) ? מה מומלץ?
2) יש לי כאבים ב2 הרגליים, ברך , קרסול ומעל הברך אבל לא כאבים שמגבילים אותי מללכת,כלומר כואב אבל אני יכול להמשיך ללכת, וזה כבר הרבה חודשים ככה. הרופא נתן לי מרשם לקחת אטופאן, העניין הוא שראיתי שזה כדורים חזקים ולוקחים אותם במקרים יותר חמורים.וגם יש לזה הרבה תופעות לוואי !!! השאלה אם הכדורים גם מטפלים בדלקת(אם ישנה), והאם פיזוטרפיה לא מספיק???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדרסים וכאבים - תגובה
ד``ר יונתן וולמן25/09/20131) את השאלה תפנה לאורטופד, עדיף מומחה לכף רגל
2) אין דבר כזה שאתופן ניתן רק לכאבים חמורים. זה קו ראשון לטיפול בדלקות פרקים וגם לכאבים הנובעים מבעיה אורטופדית. תופעות לוואי נדירות. גם במקרה הזה תפנה להערכה אורטופדית, לא נראה שמדובר בבעיה ראומטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקיםטל18/09/2013
שלום. אני מוטרדת מכאבים בכפות הידיים, הכוללים התפסות של האצבעות. זה התחיל מאגודל אחד, ואחר כך ביד השניה, ולבסוף גם אצבעות נוספות. קושי בתנועות בזרועות. כאבים ותחושת נפיחות מאחורי הברכיים. תחושת קהות באצבעות הרגליים ונפיחות קלה בקרסול שמאל (מופיעה ונעלמת). לא סובלת ממשקל יתר. בגיל המעבר. הפסקה של טיפול הורמונלי (גלולות). לא סובלת ממחלות ולא לוקחת שום טיפול תרופתי.
אודה לכם אם תוכלו לתת לי כיוון למי צריך לפנות כדי לאתר מה הבעיה.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי פרקים - תגובה
ד``ר יונתן וולמן19/09/2013הי טל. התלונות שלך יכולות להיות נאורופתיות (כלומר ממקור עצבי) כמו לכידה של עצב בשורשי כפות הידיים (תסמונת תעלה קרפלית) או לחץ של דיסק בין חוליות על שורש עצב בעמוד השדרה אבל גם אפשרות של דלקת פרקים באה בחשבון.
אידיאלית הכי נכון יהיה לפנות לראומטולוג שיכול לאבחן את שתי הבעיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלוריל - משלשלמיכל16/09/2013
אובחנתי כחולת גאוט. קיבלתי 100 אלוריל. אחרי חודש שוב התקף. הרופא העלה לי את האלוריל ל150 . התחילו שלשולים. מה לעשות? אין תור קרוב לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלוריל - משלשל - תגובה
ד``ר יונתן וולמן16/09/2013אלוריל יכול לגרום לשלשולים אך זו תופעת לוואי לא שכיחה. יתכן שאת מקבלת קולקיצין בנוסף? קולקיצין יכול בהחלט לגרום לכאבי בטן ושלשולים. במידה ונשללו סיבות אחרות לשלשול (גם מחלה ויראלית "רגילה"..) אפשר לשקול להחליף את התרופה. מציע להיוועץ עם הראומטולוג שלך כיצד לנהוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב במפרק - חיבור שבין הרגל לכף הרגבר14/09/2013
צרפתי תמונה..
בדיוק בשפיץ של החץ יש לי כאב באזור כאשר אני מכופף או מותח את האזור
אציין שאני מתאמן בחדר כושר - אימוני כוח (כנגד משקל), אחד התרגילים שאולי משפיעים על האזור הוא squat
הכאב מרגיש כמו דלקת, לא קיבלתי מכה באזור, והוא מורגש בעיקר בכיפוף או מתיחה של האזור.
מה עלי לעשות?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב במפרק - חיבור שבין הרגל לכף הרג - תגובה
ד''ר אנה קופרמן14/09/2013שלום בר
מאד מוזר ששלחתה שאלה בדיוק ביום כיפור
כאבים לפי תיאור שלך כאבים מכנים לא דלקתיים ולא קשורים למחלה סיסטמית
אני ממליצה לך לשקול ביקור אצל אורטופד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים ובטן נפוחהיואל09/09/2013
שלום רב
אני מאובחן בדלקת פרקים שיגרונית והטיפול האחרון היה רימוקסב
יש לי נפיחות בבטן שלא ברורה בכלל לאחר שאני אוכל לחם מקמח לבן יש לי גזים ברמה לא טבעית.
שאלתי היא האם יש קשר בין המחלה לתופעה בבטן.
תודה מראש
יואל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים ובטן נפוחה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן10/09/2013לא ברורה לי התרופה שציינת- ריטוקסימב?רמיקייד?משהו אחר? בכל מקרה וללא קשר למחלת פרקים או סוג הטיפול, אם יש תלונה גסטרו' שקשורה באופן מובהק לסוג מזון מסוים (חולפת עם הפסקת צריכת אותו מזון)- ממליץ פשוט להימנע ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מקצועיתגוי07/09/2013
שלום דר זה שוב אני התכתבתי איתך לפני שבועיים על כאבים בפרקים אחרי שציינתי בפנייך את התוצאות בדיקות הדם . הלכתי לראומטלוג כתב שאין נפיחות ואין נוקשות בפרקים ורשם ושלל הרבה דברים . ונתן לי ארקוקסיה 90 ל10 ימים בארבעה הימים הראשונים הכל עבר הפסקתי ושוב כל הכאבים חזרו של הפרקים כולל אצבעות הידיים מרגיש כמו זרמים הרגשה שכל הגוף חלש לגמרי . הראמטלוג מסר שזה יכול להיות ויראלי . אבל אני מרגיש שהוא לא עזר לי בכלל חזרתי לקחת את הארקוקסיה על דעת עצמי אך כבר לא משפיע האקמול משפיע עלי . לציין הרגשה כבדה אין תאבון מן כל הזמן הרגשה של דיכאון ניפחות בבטו . אין לי נפיחות בכלל הבידיים ולא ברגליים אבל אני לא יודע כבר מה לעשות
RNP A Ab >8.0 Positive
SmRNP Ab >8.0 Positive
Antinuclear Ab POSITIVE
Anti-DNA 1.0 IU/mL
Iron 64.9 ug/dL
C-Reactive Prot. 5.4 mg/L
Rheumatoid Factor <10 IU/mL
ESR 23 mm/h
איזה סוג של דלקת פרקים זו ומה מדובר בכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מקצועית - תגובה
ד``ר יונתן וולמן10/09/2013קשה לתת אבחנה רק מהתאור של התלונות ובוודאי לתת אבחנה אחרת מראומטולוג שבדק ושוחח איתך, אולם המעבדה מרמזת על אפשרות של בעיה אוטואימונית (ANA, אנטי RNP חיוביים). יתכן ומדובר בתשובה false positive מסיבות טכניות במעבדה ולכן יש לבקש ביצוע הבדיקה שוב (ANA) בשיטת אימונופלורוסנציה (IF) ואם הבדיקות עדיין חיוביות והתלונות ממשיכות לשוב לבדיקת ראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של מיפוי עצמותד``ר יונתן וולמן04/09/2013
שלום
אני בת 39 ומזה כחודשיים סובלת מכאבים באצבעות, במפרקים
בכפות ידיים רגליים אגן גב ועמוד שדרה. נשלחתי ע"י
אורטופד למיפוי עצמות. התוצאה:
קיימת קליטה מעט מוגברת בסקרו איליאק דו"צ ואי סדירות בע"ש -
כנראה שינויים ניוונים או דלקתיים.
אין לראות קליטה פתולוגית בשאר השלד.
מודגמת קליטה בבלוטת התריס ובקיבה - כנראה טכנציום חופשי בחומר.
מה פירוש התוצאות?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי עצמות - תגובה
ד``ר יונתן וולמן10/09/2013מיפוי עצמות אינה בדיקה טובה לאבחנה של כאבים בכל המפרקים בגוף כפי שאת מתארת. ממליץ לעבור ברור ראומטולוגי סודר שיכלול בין היתר בדיקות דם מכוונות למחלה דלקתית, צילומים וכמובן הערכה קלינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בברך....יעקב...03/09/2013
שלום לך אני סובל מברך שמאל שמונה שנים עקב מכה בפיקת הברך ישנה שחיקה קלה בעצם הפיקה...
לאחרונה כתוצאה ממאמץ יתר בעבודתי הרגשתי חולשה ברגל ימין וכאב בברך ימין כאב שורף בברך ימין הברך הבריאה שלי צילום רנטגן תקין וצילום אולטראסאנד תקין כאב בברך שמשתנה פחות שורף ממה שהיה הכאב פעם בירך ובפיקת הברך...מין דקירות קלות... מה זה יכול להיות אציין שהברך לא התנפחה ולא קיבלתי מכה וללא נפיחות תודה...........???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בברך.... - תגובה
ד``ר יונתן וולמן10/09/2013כאבים שורפים מרמזים על בעיה עיצבית, אולי לחץ של דיסק על חוט השדרה/שורש עצב. כדאי להשלים בדיקת EMG של הגפיים התחתונות שיכול לתת כיוון לאבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ct חזהמאיר30/08/2013
עקב ממצא חשוד בצילום חזה, הופניתי ע"י רופא ריאות לבדיקת ct חזה עם חומר ניגוד.
אלו איברים (מעבר להדמיה של הריאות) נבדקים ב - ct חזה ?
האם בלוטות התריס (מוגדלות אצלי ללא הפרעה הורמונלית) גם מודגמות ?
הלב (אינדיקציה לתקינות הלב כמו באקו, ומצב כלי הדם של הלב כמו בצנתור וירטואלי ) ?
האדרנלים ?
הכבד (סובל מכבד שומני)?
ושאלה מפורטת יותר לגבי הסטרנום :
אני סובל מכאב בחלק התחתון של הסטרנום (ייתכן והוא גם בולט)
עברתי בירור בעבר (צילום חזה, US לשלילת בקע אפיגסטרי, מיפוי עצמות, והכל היה תקין)
אך עדיין ישנה שם בעיה של כאב לפעמים , ורגישות עם כאב במגע באיזור.
אתמול הייתי בביקורת אצל הראומטולוג והזריק לי למקום דפו מדרול.
ציינתי בפניו שאני אמור לעבור CT חזה, והוא הוסיף בהפנייה :
"מבקש גם חלונות עצם"
מה זה "חלונות עצם" ? והאם זה אכן מבטיח שהסטרנום יקבל תשומת לב בבדיקה ואולי אדע אחת ולתמיד מה מקור הכאב שם ?
ובאם המקור לכאב הוא לא העצם אלא משהו אחר באיזור הסטרנום או תחתיו, גם יעלו על זה ב CT ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ct חזה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן31/08/2013שלום יונתן
יש לך הרבה שאלות - חבל שלא שאלתה את הרופא ששלך ל CT חזה
בבדיקת הדמיה כמו CT חזה אפשר לאבחן מצב של ריאות , לב , עצמות באזור . בלוטת התריס במידה שהיא נימצאת באזור בית החזה
בדיקת CT - בדיקה מאד מדויקת להרבה מצבים
כנראה היתה סיבה ששלחו אתך לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לייעוץ דחוףטליה28/08/2013
שלום, שמי טליה, בת 25. לפני כשנתיים נתגלתה אצלי מחלת וגנר גרנלומטוזיס. אני נוטלת מתוטרקסאט ויומיים לאחר מכן חומצה פולית. הבעיה היא כזו: אני כרגע נמצאת בחו"ל ולמרבה הצער שכחתי את החומצה הפולית בבית בישראל. לפני יומיים נטלתי מתוטרקסאט. האם עליי לרכוש את התרופה הזו (חומצה פולית) בחו"ל על-אף שלא מדובר בתרופה מאותה החברה (לא של "טבע") או שאוכל שלא ליטול את התרופה באופן חד-פעמי במהלך השבוע? במידה ולא אטול חומצה פולית בפעם זו, האם זה קריטי?
אודה לכם על תשובתכם.
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לייעוץ דחוף - תגובה
ד''ר אנה קופרמן29/08/2013שלום טליה
מצב שלך בחלל לא קריטי
אנו ממליצים חומצת פוליק בשביל לנטרל תופעות לוואי של MTX
את לוקחת תרופה מזמן וכנראה אין לך תופעות לוואי לכן את יכולה לבטל זמני על חומצה
בנוסף את כן יכולה לרכוש פוליק בבית מרקחת או פרמציה בכל מקום , לא חשוב איזה חברה
אם במקרה את בארייב אפשרי אפילו לקנות פוליק במינון יותר נמוך -1 MG ו לקחת כל יום פרט ליום לקיחת MTX
בהצלחה
חג שמח דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאקווניל וחיסון פוליורוני26/08/2013
שלום,
יש לי דלקת פרקים ואני מקבלת כרגע פלאקווניל, בילדותי קיבלתי חיסון נגד פוליו.
האם זה בטוח עבורי לחסן את הילדים בחיסון החי מוחלש? ( אם קיבלתי חיסון אני מוגנת אך על פי שמערכת החיסון שלי ירודה?)
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלאקווניל וחיסון פוליו - תגובה
ד``ר יונתן וולמן27/08/2013אם הטיפול שלך הוא בפלקווניל בלבד (ולא בנוסף תרופות אחרות מדכאות חיסון כמו פרדניזון וכו') אז ניתן לחסן את הילדים בבית.
בכל מקרה להקפיד על הגיינה אישית, נטילת ידיים סביב מגע ישיר, צריכת מזון, החלפת חיתולים אם רלוונטי- עם כפפות לטקס- כל זאת למשך 6 שבועות מהחיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי לפנות?בנצי25/08/2013
כאבי ברכיים זמן רב , עם נפיחות קלה. מזה חמישה חודשים צליעה ברגל שמאל, אורטופד בדק מספר פעמים והמליץ על טיפולים משמרים. אין הטבה.
בMRI דובר על בצקות שלדיות נרחבות.
כיצד על חולה לעשות את ההבחנה בין אורטופדי לראומטולוגי?
האם רופא מומחה , אורטופד או ראומטולוג , ידע בבדיקה ידנית איזה מומחיות נדרשת ויפנה? האם צריך לפנות במקרה שלי לשני ענפי המומחיות?
תודה על התיחסותך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי לפנות? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן27/08/2013תיאור ההדמיה יכול להתאים לדלקת פרקים (לא בהכרח אבל אפשרי). הייתי ממליץ לקבוע בהקדם תור לראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקים ניווניתמירה23/08/2013
שלום
אצבע קטנה ביד ימין מזה כמה חודשים מעוותת וכואבת ביותר, הרופא איבחן זאת כדלקת מפרקים ניוונית.בבדיקת דם ESR -CPR גבוהים.
האם ייתכן בגלל הדלקת?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מפרקים ניוונית - תגובה
ד''ר אנה קופרמן24/08/2013שלום מירה
לא קיימת אבחנה של דלקת פרקים נוונית בחלל
כן יכולה להיות מחלה - דלקתית פרקים - דלקת פרקים שיגרונתית
כאשר מדברים על מצב נווי - מדברים על בעית סחוס
שני מצבים שוניים
בדלקת פרקים שיגרונתית כן יכולה להיות עלית CRP ו ESR , אך מדדים האלו לא ספציפים . חשוב לדעת על מצב כללי , על מחלות אחרות
חשוב גם לדעת על גיל של החולה
אני ממליצה לך לקבוע תור לרופא ראומטולוג
בהצלחה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת הקשריהל21/08/2013
שלום, בת 50, בעקבות מתח ממושך נטלתי קסנקס , אסיבל וציפרלקס במשך כ-6 חודשים.
כשבועיים לאחר שנגמלתי הופיעו כאבים בכפות הרגליים, שהתפשטו למפרקים. מאז, במשך כ- 7 חדשים, הכאבים אינם חולפים.לעיתים נחלשים, ולעיתים מתעצמים, עד כדי חוסר יכולת ללכת. התחושה היא של נוקשות ומאובנות של מפרקי כפות הרגליים, הרגליים, הידיים, הכתפיים והגב.
הכאבים אינם קבועים, והם נודדים ממפרק למפרק, אך הם קבועים בכפות הרגליים.הכאבים מחמירים בקור. כן קיים נימול בידיים. בנוסף, קייימת הזעה מרובה, וקשיי שינה. אציין גם, כי בלילות אני סובלת מעויתות לפני שינה (בראש, בגפיים), שטרם חלפו מאז השימוש בכדורים אלה.
בדיקות דם שללו קיום דלקת פרקים. שאלתי היא, באם ידוע על קשר בין שימוש בכדורי הרגעה אלה לבין בעיות מפרקים? האם בעיות אלה הן הפיכות? האם המצב עלול להחמיר לדלקת פרקים? האם ניתן לטפל בכך? שימוש בכדורים (אטופן) לא הועיל , ופיזיותרפיה לא הועילה. אני מאד סובלת , מוגבלת , ומודאגת. אודה מאד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת הקשר - תגובה
ד''ר אנה קופרמן22/08/2013שלום יהל
כאבים שאת מתארת יכולים להיות לא עקב תופעות לוואי תרופות שאת קיבלת אך
יכול להיות גמילה מתרופות גרמה למצב הנוכחי, כנראה היתה סיבה שקיבלת תרופות להרעה ו הפסקת טיפול - סטרס לגוף , כולל פרקים
לפי סיפור שלך -- לא מדובר במחלה דלקתית פרקים
את צריכה לדבר עם רופא משפחה על אפשרות לחזור לפחות לתרופה אחד מסוג להרגעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)