מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תשובה לשאלתי מיום 18.5.14.שרית25/05/2014
שלום לך,
אשמח לקבל גם אני תשובה לגבי השאלה ששאלתי לגבי דלקת מפרקים ניוונית בכף היד ובברך, שאלה מיום 18.5.14.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלתי מיום 18.5.14. - תגובה
ד``ר יונתן וולמן27/05/2014לגבי הברכיים- יכול להיגרם מפעילות גופנית ממושכת. קשה יותר להוכיח קשר בין קלדנות למחלת מפרקים ניוונית (או אחרת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרולט בהריוןמילה22/05/2014
שלום רב,
הנני בשבוע 23 להריון ולוקה באנקילוזינג ספונדיליטיס. עד ההריון טופלתי בזריקה ביולוגית. בערך בשבוע 12 התחילו שוב הקשיון והכאבים. אקמול ואופטלגין עוזרים לכמה שעות בלבד. לאחר זריקת דפו מדרול שלא השפיעה פניתי לרופא כאב שרשם לי אלטרולט 10 מ"ג. ישנה הטבה גדולה אך הקשיון והכאבים עדיין קיימים אם כי בצורה פחותה בהרבה. במאמץ קל של הליכה או עמידה המצב מחמיר ומדי פעם עדיין נזקקת לאקמול/אופטלגין.
ברצוני לדעת עד איזה שלב בהריון אפשר לקחת מינון זה של אלטרולט והאם אפשרי עד סוף ההריון, כולל בהנקה. האם יהיו לכך השלכות כלשהן על היילוד? האם מותר מינון של 2 כדורים ביום (20 מ"ג)?
רופא הכאב אמר שלמיטב ידיעתו אפשרי לקחת עד סוף ההריון גם במינונים גבוהים יותר אך המליץ שאתייעץ.
אודה מאוד לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - שאלהדימטרי18/05/2014
שלום האם ה ראומטולוגים מדווחים על החולים שלהם למרבד " המכון הרופאי לבטיחות בדרכים !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן19/05/2014במצבים בהם ישנו רושם לסכנה לנהיגה בכביש, על כל רופא מטפל חובה לדווח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
סמי19/05/2014האם טיופל ב MTX ופרינדזון מחייב דיווח מצד הרופא ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן20/05/2014לגבי נושא של בטיחות בדרכים? לא ידוע לי דבר כזה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה בדיקות דם??המודאג18/05/2014
איזה בדיקות דם יש לעשות על מנת לשלול דלקת פרקים בצורותיה השונות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה בדיקות דם?? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן19/05/2014כבדיקת סקר כדאי לבקש- CRP, ESR, ANA, RF.
מעבר לכך הבקשה לבדיקות תלויה כמובן בסוג התלונה. כמובן מומלץ לבצע צילומים של המפרקים הכואבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- trochanterig bursitisשוש12/05/2014
לרופאים שלום!
אני בת 57,עם כאבי גב תחתון שמקרינים לאורך הירך בשתי הרגליים והכאבים לפעמים גם בחלק החיצוני של כף הרגל.
בבדיקת CT שעשיתי לפני כחודשיים הממצאים הבאים:ספונדילוליסטוזיס ברגה 1-2 בגובה חוליות L-4 -L5 עם לטרוליסטוזיס קל לשמאל באותו גובה.ללא הרס גרמי וללא שברים בשלד שנסרק.
אוסטיאופיטים קדמיים רטנים בגופי חוליות L5 ו-S1 בגדלים עד כ-8 מ"מ.L4-L5 מודגם בלט דיסק אחורי ולטראלי דו צדדי עם לחץ בינוני על השק התקאלי ועל שורשי העצבים דו צדדי.L3-L4 מודגם בלט דיסק דיפוזי קל גורם להשטחת השק התקאלי ומשיק לשורש העצב השמאלי.
אני לאחר 12 טיפולי פיזיותראפיה שהקלו במעט את הכאבים,נטילת של כדורים כמו:" אתופן, ארקוקסיה ,ונבוקו לא עזרו.הכאבים לאורך הירכיים בלתי נסבלים,בעיקר בשינה
בעיות נוספות בכפות הרגליים("גמישות יתר בלפידוס +-.רגישות בהנעת קרן 2 ובלחיצה על TMT ")
בביקור לפני כחודש אצל ראומטולוג איבחן trochanterig bursitis והזריק לי לבורסה השמאלית תמיסת lidocain יחד עם diprospan לצערי היתה הקלה לשבוע בלבד,ועתה הכאבים הם גם בעמידה ממושכת לפעמים עם כאבים בישבן,כאבים גם בישיבה.ברור לי שירידה במשקל תעזור ומצד שני כל פעילות גופנית מחמירה את הכאב.
אשמח לשמוע חוות דעתכם,המלצות על טיפול אחר? אמורה להיות בביקורת אצל הראומטולוג רק בעוד חודש .
תודה מראש!
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר trochanterig bursitis - תגובה
ד``ר יונתן וולמן13/05/2014הי. על פי הפיענוח של הדמיית עמוד השדרה הכאבים שלך נובעים, בחלקם לפחות, מבעיות בעמוד השדרה, עם או בלי בורסיטיס כפי שאיבחן הראומטולוג. הבורסה עמוקה מאוד, בעיקר באנשים עם משקל עודף, וקשה להגיע אליה בזריקה. לא תמיד זה מצליח ויש מקום לשקול הזרקה נוספת.
אני מציע: 1) ביקורת במרפאת כאב לגבי טיפול תרופתי+אופצייה של טיפולים בהזרקות מקומיות תחת שיקוף 2) פעילות גופנית שתכלול שחיה (במקום הליכה או ריצה שוודאי מחמירים את המצב) 3) בהקשר הזה- ייעוץ דיאטני שבשילוב עם פעילות גופנית יעזור להוריד במשקל 4) לנסות טיפולי פיזיוטראפיה והידרוטראפיה (כמו פיזיוטראפיה אבל במים) לגב התחתון 5) אם התלונה כוללת נימולים ברגליים אז לבצע EMG של הגפיים התחתונות לראות האם ישנו נזק עצבי שדורש טיפול משלו ויכול לגרום לכאבים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוש יקרה, הביני
אחת שנרפאה07/07/2014סוכר זה רעל לפרקים. פשוט רעל.
הפסיקי לצרוך סוכר, קמח חיטה, מוצרי חלב, תפוחי אדמה חצילים ומאכלים מטוגנים.
מבטיחה לך שתרגישי הקלה לאחר חודשיים-שלושה.
אם תרצי לשפר את מצבך, כדאי לך מאד לצרוך תוספי תזונה בהמלצת נטרופט, וכן לעשות "ניקוי" הומאופטי.
אני עשיתי את כל אלה לפני כשנה ואני לגמרי ללא כאבים למעט כשאני "חוטאת" במה שאסור לי. אז, אני חוטפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במדרגותמירב10/05/2014
אני סובלת מדלקת פרקים וגרה בקומה 6, כאשר אני עולה במדרגות במקום במעלית זה כואב לי ומרגיש לי כאילו הדלקת החמירה. מצד שני בעלי טוען שעליי לעלות במדרגות ולהתעלם מהכאב כי הטענה שעליה במדרגות מחמירה דלקת פרקים מטומטמת ומופרכת.
האם כדאי להתחשב בכאב ולעלות במעלית או ללכת נגדו כמו שבעלי אמר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייה במדרגות - תגובה
ד''ר אנה קופרמן10/05/2014שלום אורנה
מספר בעיות בברכיים יכולות לגרום לקושי בפעילות גופנית , כידוגמה עלית מדרגיגות
בדרך כללי בעיה מכנית כמו שינווים בסחוס אחד מסיבות להגבלה
גם בדלקת פרקים מדי פעם מרגישים קושי בפעולה , בעיקר כאשר מצב דלקתי פעיל
אני בדרך כלל ממליצה על פעילות גופנית לפי מצב -צריך לשמוע את הגוף
במקרה שלך את צריכה לשאל את ראומטולוג שלך על רמת פעילות פיזית
בהצלחה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהגיל07/05/2014
שלום בן 32 חרב עולמי שנודע לי שיש לי לופוס, אין סיפור משפחתי ולא הייתי סובל משום בעיה רפואית בעבר, אין לי כרגע פגיעה באיבר כלשהוא. אבל אני לא יודע אך אני אמור לחיות עם זה ,
1 האם אני יכול למצוא מאמרים על לופוס בגברים
2 מתי אמורים להיפגע האיברים הפנימיים ? לאחר גילוי הלופוס
3 מטופל רק בפלאקוניל 400 ליום מזה חודשיים
4 מה תכולת החיים שלנו הגברים במחלה הזו? כלומר כמה שנים נשארו לי לחיות?
5 עד כמה מתקצרת תחולת החיים בגברים בלופוס
6 הסימפטומים כאבי פרקים ללא עידות לדלקת, ושמש התחילה להפריע לי , הרגשה של הגוף מתבשל לאחר חשיפה לשמש , אין כיוות ולא פריחה
7 אנא חיובי ++ , rnp חיובי , אנטי דנא שלילי, ושאר בדיקות הדם תקינות לחלוטין
רק לפעמים crp הכי גבוה היה 7.5. וesr הכי גבוה היה 23
לילה טוב דר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן08/05/2014שלום גיל
מחלות אוטו אממוניות ובמיוחד לופוס יותר שכיחות אצל נשים
אך גם גברים סובלים מ לופוס , שכיחות 1גבר ו9 נשים
לפי תאיור שלך - מחלה שלך כעת לא קשה ואתה מקבל טיפול בפלקביניל - טיפול מקובל
בדיקות דם שלך לא קשורות לפיעלות מחלה. כי אנא חיובי - בדיקה חשובה לאבחנה אך לא לפעילות.אורך החיים של חולי לופוס כעת רגיל עקב כך שמוקדם מאבחנים את המחלה ומטפלים. ללא ספק מאד חשוב להיות במעקב ראומטולוג , לעבור לפי הוראות בדיקות דם.להמנע משמש. אתה יכול למצוא מספר רב מאמרים-תכתוב לופוס אצל גברים.
בהצלחה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל!!
גיל08/05/2014תודה על התשובה , אם בדיקת הדם שלי לא קובעת פעילות המחלה אז מה כן קובע את פעילות המחלה ?
ומה זה אומר "שכעט היא לא קשה״ ? מתי אני אמור להרגיש או לדעת שהמצב מתחיל להחמיר??
לופוס בגברים היא יותר קשה מאשר נשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזות אומרת מוות בייסורים
גיל09/05/2014תודה דר אנא , זות אומרת מוות בייסורים !!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה שלא תנסה טיפול אלטרנטיבי?
תמר11/06/2014לא במקום, אלא במקביל.
ממליצה על נטרופתיה, עזרה לי מאד בדלקת הפרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד ללופוס
גיל12/06/2014שלום תמר , אני כבר לא יודע מה לעשות , אין שום תשובה חד משמעית משום רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברואמולוגיהחיילת07/05/2014
שלום,
אובחנתי אצל ראומטולוגית כחולת פיברואמולוגיה, בנוסף יש לי פסוריאזיס, דלקת גידים בכפות ידיים נפיחות באיזור עצם הפטיש בקרסוליים.
מבחינת אנדוקרינולגית יש לי צפיפות עצם יחסית נמוכה לגילי.
אני סובלת כמו כן גם מאסטמה, מיגרנות גמישות יתר.
לאור כל הדברים הללו אני סובלת כל יום מכאבים אני נוטלת משככי כאבים כמעט כל יום.
נותר לי חודש וחצי לשירות הצבאי אני כבר בסוף..כרגע מענין אותי רק לא לסבול,
רציתי להתייעץ איתכם האם מגיעות לי הקלות עד סוף השירות שלי מרופא ראומטולוג?
אשמח לתשובות תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיברואמולוגיה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן07/05/2014שלום לך
כנראה במקרה שלך מדובר בשתי מחלות
פיבראומילגיה ו מחלת עור, כמובן בתנאי שראומטולוג שלל אפשרות דלקת פרקים על רקע מחילת עור,ללא ספק את צריכה להיות במעקב ראומטולוגי,
לגבי הקלות- תלווי באזה מצב הנוכחי את כעת , האם יש לך הגבלה פ]יזית בעיקבות מחלות
אני מבינה שאת היית במעקב ראומטולוג
מגיע לכל חייל - חיילת בדיקה מומחה- במקרה שלך ראומטולוג
את צריכה לדבר עם ראומטולוג על הקלות
בהצלחה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת מפרקיםאב טרי30/04/2014
ד"ר שלום רב
בן 39 בריא בדר"כ
לפני כשבוע התחלתי להרגיש כאבים באצבעות הידיים דו צדדי ,כאבים בברך או בשריר ליד הברך לא יודע לומר בדיוק וכאבים בעקב הרגל בזמן עמידה .ללא נוקשות בוקר /ללא נפיחות/ ללא אדמומ יות/ללא חום או חום באברים הכואבים ,ללא מגבלה בתנועה .
פניתי לרופאת המשפחה שבדקה אותי ושלחה אותי לסדרת בדיקות דם כולל שקיעה ו CRP כל הבדיקות תקינות ,הרופאה גם שלחה אותי לצילום רנטגן של כפות הידיים הצילום נמצא תקין .כמו כן חל שיפור בכאבים בכפות הידיים .
בכל מקרה נתנה לי הפניה לראומטולוג אבל התור אליו כ"כ רחוק ואני מוטרד שמה יש לי דלקת פרקים .
האם בדיקות הדם התקינות וצילום הרנטגן יכולים להרגיע אותי ?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מפרקים - תגובה
ד``ר יונתן וולמן07/05/2014כן. על פניו מהתיאור שלך- הבדיקות שמפורשות כתקינות והשיפור הספונטני, נשמע שאין דחיפות בבדיקה ואין צורך להתאמץ להקדימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותדונה27/04/2014
בת 33 בעקבות כאבי ראש וכאבי עורף שכמות גב תחתון ברכיים ולאחר שלילת אלף ואחת דברים )-: ביצעתי בדיקות דם יצא לי crp 0.6 ו esr 48 .
סובלת כבר חצי שנה מכאבי ראש עורף גב וכו׳...
האם הבדיקות מרמזות על משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
ד``ר יונתן וולמן28/04/2014מדדי הדלקת שפירטת מעט מוגברים. ישנן סיבות רבות לכך (מחלה ויראלית, משקל עודף וכמובן מחלה דלקתית). קשה לענות עם כל כך מעט נתונים האם התלונות נובעות מבעיה ראומטולוגית כמו דלקת של כלי דם גדולים או של מפרקי עמוד השדרה.
חצי שנה של תלונות דורשות ברור ללא ספק. מציע לך לפנות להערכה מסודרת אצל ראומטולוג. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנביס רפואיניצה23/04/2014
שלום רב,
אני בת 38 סובלת מדלקת מפרקים שבשנה האחרונה מלווה בכאבים חזקים.
1.רציתי לדעת האם נעשה שימוש בקנביס רפואי על מנת להקל על כאבי מפרקים.
2. לפני כ 10 שנים עישנתי קנביס, והדבר גרם לי לפארנויות. האם קנביס רפואי גם כן עשוי לגרום לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנביס רפואי - תגובה
ד``ר יונתן וולמן23/04/2014בקנאביס רפואי שנועד לעישון (וודאי שגם בכזה שאינו רפואי) ישנם מאות חומרים רעילים שהשפעתם לא נבדקה. פראנויות ושינויי מצב רוח יכולים להיגרם מקנאביס ולכן יש להיוועץ עם פסיכיאטר לפני השימוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיות במפרקיםש23/04/2014
שלום, איך אפשר להסביר מצב של קשיות בוקר, כמעט לא יכולה לדרוך על הרגל, שלא מופיע בימים בהם עסקתי בספורט באופן שיגרתי וכן מופיע באלו שפיספסתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיות במפרקים - תגובה
ד``ר יונתן וולמן23/04/2014נוקשות וכאבים של המפרקים בבקרים כתוצאה ממחלה דלקתית נמשכת כשעה ומלווה במקרים רבים בכאבים ליליים כאשר מלבד כאבים יכולים להיות תסמינים נוספים כגון אדמומיות, נפיחות במפרק.
אם הדברים הללו נוגעים לך בקשי התייעצות פורמלית עם ראומטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיות בבוקרש19/04/2014
שלום, בת 48, סובלת בבוקר ולאחר ישיבה ממושכת מקושי להניע/ להשתמש ברגליים. האם מדובר בתסמין לדלקת פרקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיות בבוקר - תגובה
ד``ר יונתן וולמן20/04/2014נוקשות בוקר אופיינית במחלות מפרקים דלקתיות- בשעה הראשונה של הבוקר. קשה להגיד מהפרטים שציינת, מציע לבצע בדיקה של מדדי דלקת (CRP ושקיעת דם) ולפנות להערכה מסודרת של ראומטולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 31חני10/04/2014
שלום
בת 30 שבוע 31 . עקב ירידה בטסיות דם נשלחתי למעקב אצל המטולוג ונשלחתי לבצע בדיקות דם ורופאת משפחה בטעות שלחה אותי לבצע בדיקות דם שלא קשורות לקרישת דם והם יצאו לא טובות
(לבנתיים הבדיקות דם של הקרשית דם יצאו בסדר גמור)
ANTI CARDIOLIPIN IgG 0.0 NEGATIVE
ANTI CARDIOLIPIN IgM 0.8 NEGATIVE
ANTINUCLEAR Ab_(ANA ANA TITER ראה
ANA TITER NEGATIVE DNA (ds) Ab
RNP A 3.6 חיובי
RNP 68 <0.2
SmRNP <0.2
SSA-60 <0.2
SSA-52 <0.2
CHROMATIN <0.2
ANTICENTROMERE Ab <0.2
RIBOSOMAL P Ab <0.2
RNP 3.6 חיובי
Sm (anti Smith Ab) <0.2
JO-1 <0.2
SCL-70 <0.2
SSA (Ro) SINGLE <0.2
SSB (La) SINGLE <0.2
רציתי לדעת מה זה החיובי? והאם אני צריכה להיות במעקב ?
תודה ויום טוב
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 31 - תגובה
ד``ר יונתן וולמן13/04/2014ממה שהבנתי מהכתוב(לא כ״כ ברור), הדבר היחידי שיצא חיובי הוא אנטי RNP.
אם כך הדבר אין סיבה לדאגה. ליתר ביטחון, בעיקר כדי לשמוע פרטים קלינים ולבדיקה גופנית, להיראות ע״י ראומטולוג. בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ובעיה ראומטולוגיתלינוי06/04/2014
שלום רב,
עשיתי לאחרונה בדיקות דם ראומטיות, לאחר שהייתי אצל ראומטולוג. אני סובלת באופן כללי מדלקות גידים חוזרות ודלקת כרונית בגיד הפיקה בברך.
הראומטולוג חשב שיש לי פיברומיאלגיה.
אשמח לדעת האם התוצאות מעידות על בעיה ראומטית כלשהי?
Antinuclear Ab Adults - 0.1
C.R.P - 0.7
Rheumatoid Factor Quantit - 7.7
ESR 1 hour - 23
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם ובעיה ראומטולוגית - תגובה
ד``ר יונתן וולמן06/04/2014הי , קשה להתייחס במדויק ללא ערכים לבדיקות שציינת אולם נראה שהן תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)