פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום רב
    אלי
    16/01/2014

שלום רב!
    אני בן 32, אובחנתי לאחרונה על ידי ראומטולוג שיש לי AS. בשנים האחרונות יש לי התפרצות כאבים באזור סקרו איליאק אחת ל4-6 חודשים בערך. הוא אמר שהדלקת מופיעה אצלי באופן קל והמליץ לי לקחת תרופה ביולוגית. זוהי תקופה לא קלה עבורי ולכן אבקש לשאול, בשביל לעשות מעט סדר בדברים. אודה מאוד אם תוכלו להתייחס לכל שאלותי.
    1. האם נכון לרוץ מיד לתרופות אלו? אני מבין שהן חזקות, ועם תופעות לוואי. האם לא כדאי לטפל בתרופות קלות יותר, ובמיוחד לאור העובדה שהוא אמר שהדלקת מופיעה אצלי באופן קל. (מקריאה באינטרנט אני מבין שקו הטיפול הראשון זה לא בהכרח תרופות ביולוגיות).
    2. בשיטוטים באינטרנט ראיתי שקיים חשש כלשהוא לסרטן לימפומה. גם אם זה טרם הוכח, אודה להתייחסותכם לאפשרות זו.
    3. האם נוטלים תרופות אלו למשך כל החיים?
    4. אני עובד במקצועות הבריאות. האם נטילת תרופה ביולוגית עלולה לחשוף אותי לזיהומים באופן מוגבר בבית החולים בו אני עובד? וכן בקופת החולים בה אני עובד?
    5. לשם הבנה כללית - רק כאשר יש לי התפרצות כאבים (אחת למס' חודשים) עלול להתרחש הנזק למפרק, או שהנזק הוא גם תהליך לא סמפטומטי?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    19/01/2014

הי אלי.
    1) אתה צודק שקו ראשון של טיפול הוא לא ביולוגי. NSAIDS- לדוגמא ארקוקסיה, אטופן נקסין ועוד. אפשר לקחת אותם כטיפול קבוע במינונים לא גבוהים, בתנאי שאין מחלות רקע כמו כיב פפטי, יל"ד, א"ס כליות ועוד.
    2) התפתחות לימפומה במטופלים עם תרופות ביולוגיות נדיר למדי ולא מהווה שיקול בקבלת ההחלטה האם לטפל או לא.
    3) הטיפול לא בהכרח לכל החיים. כאשר נכנסים להפוגה ממושכת ישנה אפשרות לנסות להוריד בהדרגה את המינון
    4) חשוב לשים לב להתפתחות של מחלת חום/זיהום- לשקול לדלג באותו שבוע על הטיפול הביולוגי. חשוב לבצע חיסונים שנתיים לשפעת ואחת לכמה שנים של דלקת ראות.
    5) הדלקת יכולה להתקדם גם כאשר אין תלונות של כאבים

חשוב להמשיך מעקב ראומטולוגי מסודר
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• scl-70 חיובי ערך 1.3
    ירון
    08/01/2014

שלום

אני בן 26 ללא בעיות בריאותיות נוכחות בחיי היום היום. מזה כשנה אני עובר בדיקות דם בתדירות של אחת לכמה חודשים בעקבות תקופה שהייתה לי עליה באנזימי הכבד אך הם חזרו לנורמה.בכל אותן בדיקות הופיע לי ANA חיובי אך כשביצעתי F-ANA התקבלה תשובה שלילית. בבדיקה שביצעתי שלשום אנזימי הכבד היו מעט מעל הנורמה,אך הממצא המשמעותי היה ANA חיובי כשניתן גם ציון ספציפי לרכיב שתוקף את הגרעין scl-70 עם ערך 1.3 אני בא מעולם הרפואה ובירור קצר שערכתי גילה שמדובר בנוגדן שספציפי לסקלרודרמה. יחד עם זאת עליי לציין שאין לי שום ביטוי קליני של המחלה ,בטח שלא ביטוי עורי.לצערי התור שלי לראומטולוג יהיה רק עוד חודשיים. שאלתי היא כזאת:האם ערך SCL-70 של 1.3 נחשב גבוה או גבולי, והאם ערך כזה מעל הנורמה יכול לעלות בקנה אחד עם אי הופעת ביטויים קלינים של סקלרודרמה? כלומר האם זה שהבדיקות מראות ערך מעל הנורמה,מתחייב שיש לי את המחלה סקלרודרמה?
    בתודה.

לקביעת תור
    סגירה
    scl-70 חיובי ערך 1.3

הוספת תגובה

• scl-70 חיובי ערך 1.3 - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    10/01/2014

שלום ירון
    אין לך שום סיבה לדאגה כעת
    ערכים שונים , לא גבוהים כמו ANA חיובי או SCLER70 סביב 1.3 יכולים להיות כיויראנט נורמה אצל אנשים בראיים עד 8 % באוכלוסיה בריאה
    לפעמים הופעת נוקדנים קשורה למחלות וירליות, או סיבות אחרות , לאבחנ סקלרודרמה כמו לאבחנה מחלות אחרות אוטו- איממוניות חשובה מאד תמונה קלינית
    בדרך כלל במיקרים כמו שלך אני ממליצה מעקב בדיקות מעבדה.
    בהצלחה
    דייא אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סובלת כבר זמן בדלקת
    רבקה
    01/01/2014

שלום
    אני סובלת בדלקת מפרקים, ראומטית הפסקתי תרופות בגלל תופעות לווי ,ואני ממשיכה עם טיפול אלטרנטיבי.נראה לי כי מצבי משתפר והרופא אמר לבא לביקור בעוד שלושה חודשים.
    רציתי לדעת האים מומלץ לעשות ספא בריאותי בחו'ל לשיפור מצבי?

בברכה
    רבקה

לקביעת תור
    סגירה
    אני סובלת כבר זמן בדלקת

הוספת תגובה

• אני סובלת כבר זמן בדלקת - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    01/01/2014

שלום רבקה
    את צריכה להתיועץ עם מומחים של טפול אלטרנטיבי
    אנחנו רופאים ראומטולוגים ממליצים על טיפול קונבנציונלי , תרופתי
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הטיפול המשלים בדלקת המפרקים:

שירלי
    06/01/2014

התוכלי לפרט איזה טיפול משלים/תומך את מקבלת?
    הנטורופתית הציעה לי תוסף בשם סלדרין שנועד להקל על הכאבים ולטפל בדלקת המפרקים הראומטית ממנה אני סובלת ורק התחלתי ליטול אותו.
    האם הפסקת את הטיפול התרופתי בהדרגה? שואלת כי מקווה להמיר בסופו של תהליך את החלופה הטבעית בתרופות ו/או פחות להזדקק להן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סובלת כבר זמן בדלקת - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    06/01/2014

טיפול ספא יכול להקל על כאבי מפרקים, בדר"כ השיפור לטווח קצר (ימים, שבועות)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם esr
    נירית
    31/12/2013

שלום רב,

ב-10.2013 תוצאת בדיקת דם היתה - 58

ב- 8.2013 היתה - 39 .

האם אפשר להסביר לי מה פרוש התוצאות?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת דם esr

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם esr - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    01/01/2014

שלום
    ESR-שייד
    בדיקה לא ספציפי
    עליה יכולה להיות קשורה לגיל , מחןות רקע כמו סכרת ואי ספיקת כליות
    מחלות זהומיות שונות, או מחלות מסוגד מחלות אוטו אממוניות - כמו דלקת פרקים, דלקת מערכת עיכול או אחר
    חשוב לציין בדיקה לא ספיציפית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לד"ר אנה קופרמן-המשך שאלה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    05/01/2014

הי דנה, הכאבים שאת מתארת יכולים להיות בגלל שחיקה של מפרקים אבל גם בגלל דלקת במפרקים. כמובן ששילוב של תלונות כמו שלך ושקיעת דם מוחשת דורש המשך ברור. מציעה בשלב הבא לבקש מרופא המשפחה בדיקה יותר ספציפית למחלה דלקתית- CRP- והפניה לראומטולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים שיגרונית ומטרןטקסט
    נועם
    25/12/2013

אני סובל מדלקת מפרקים כשנתיים. טופלתי באמצעות אתופן ופלקווניל ואפילו ניסיתי טיפול בארס דבורים ששיחרר אותי מהאתופן. עדיין סובל מכאבים וקושי קל בתפקוד בעיקר בבוקר.
    ההתלבטות היא לגבי ההמשך. המלצת הרופאים לקחת מטרוטקסט.
    שאלתי - האם ניתן לצפות בעזרת טיפול מטרוטקסט לתפקוד רגיל כשל אדם בריא ללא כאבים?\תודה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים שיגרונית ומטרןטקסט - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    26/12/2013

טיפול במטוטרקסת- הוא טיפול מאד בטוח , לפחות 80-90% חולים עם דלקת פרקים מקבלים טיפול
    טיפול הMTX יכול להשפיע עד 60 % הצלחה בטיפול דלקת פרקים- לא ריפווי אך יציבות מצב .כמובן תגובה ל טיפול מאד אינדיבידואלית
    היום במידה ואין תגובה ל מטוטרקסת ו עוד אחד או שנים תרופות מקבוצה - אז שוקלים טיפול ביולוגי
    בהצלחה
    דייר אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קרישה
    מאיה
    23/12/2013

שלום,אני בת 22 יש לי מיגרנות עם אאורה מגיל 12. בבדיקת הדם האחרונות שבצעתי לקרישה ערך ה inr יצא 1.1 וערך הpt יצא 12.2 שהמקסימום 12. נעשתה גם ספירת דם שיצאה תקינה . בהערות של הבדיקה של הקרישיות היה רשום לי שלנבדקים בעלי תסמונת אנטיפוספוליפידית עלולה להיות הארכה בערכי הinr והpt. לא יודעת אם יש קשר יש לי 3 שנים מעין שטפי דם (פסים שלא לאורך כל הציפורן )בציפורניים באורך מילימטר בערך שהולכים ונעלמים עם צמיחת הציפורן לפי מה שהבנתי התופעה נקראת splinter hemorrhages ולפי קריאה באינטרנט ראיתי שהם עלולים להופיע למי שיש תסמונת apla. האם עליי לעשות בדיקה לנוגדנים של התסמונת הזו? תודה על 

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קרישה

הוספת תגובה

• בדיקת קרישה - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    24/12/2013

תעשי בדיקות: אנטי קרדיוליפין, אנטי בטא 2 GPI ואנטי לופוס קואגולנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטאוארטריטיס
    דנה
    21/12/2013

אני בת 39. אבחנו לי התחלה של המחלה בברך שמאל.אני מבקשת לדעת אם תופסים את זה בהתחלה ועושים פזיוטרפיה ודיקור סיני האם זה מונע את המחלה, מעלים אותה לגמרי או שהיא תמיד נשארת בגוף ופשוט חוזרת מאוחר יותר? האם נהיים נכים עם הזמן? האם זה עובר לכל המפרקים בגוף?

לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאוארטריטיס

הוספת תגובה

• אוסטאוארטריטיס - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    22/12/2013

הי שולה, אבחנה של אוסטיאוארטריטיס בשלב מוקדם יחסית של המחלה יכולה לעזור בטיפול, כלומר מצד אחד להתחיל תוכנית של פיזיוטראפיה והידרוטראפיה ומצד שני לדעת מאיזו פעילות גופנית כדאי להימנע- למשל- שחיה עדיפה על ריצה. בנוסף, במידה ואת סובלת ממשקל עודף, ירידה במשקל יכולה מאוד להקל. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית
    גוי
    18/12/2013

שלום דר בן 30 שלחתי לך כמה פעמים שאלות לפה לגבי אנא שלי
    אני בחור ספורטאי ללא מחלות וולא תרופות . התחיל לפני פחות מחצי שנה התרגשת חום בול הגוף חום פנימי אבל לא היה לי חום בכלל עם כאבי פרקים וצריבה בעיניים והייתי מתלונן שיש משהוא מפריע לח בגוף עשיתי בדיקות דם CRP 5.3 ושקיעת דם 22 שאר הבדיקות קינות לחלוטין למעט אנא חיובי RNP חיובי . נשלחתי לראומטלוג מסר שזה יכול להיות וירוס ולא נתן לי שום טיפול לאחר חודשיים חזרתי אליו עם אותם תלונות חום לי בכפות ידיים וצריבה בעיניים .בדק ללא סימני דלקת פרקים . וחשב שזו מסערת מעבדתית . אבל נתן לי פרוקוניל פעמיים ביום . לציין שכאבי הפרקים באים והולכים וכל פעם באיזור אחר אבל ללא מגבלה .ויצאה לי אפטות בלשון ללא פצעים ולא כאבות בצד של הלשון לא מוגלתית .שלח אותי לבית חולים בני ציון חיפה לעשות בדיקות אנא לפני התחלת הטיפול התרופתי וזה התוצאות
    antinuclear ad dlood- fine speckled

anti rnp 70-blood 2 חיובי
    anti rnp ad blood 1.18 גבולי
    anti smith 0.99 שלילי
    anti ro (ss-a( ad blood 0.20 שלילי
    anti la (ss-b) ad 1.64 חיובי
    topoisomerase 1 (scl 70) ad 0.90 שלילי
    anti centromer ad dlood 0.47 שלילי
    jo1 ad blood- 0.52 שלילי

חזרתי לרופא ומסר לי שאין לי את המחלה ושמערכת החיסון שלי בכוננות ויש לי נטייה לפתח לופוס שאלתי אותו יש לי לופוס מסר לי שזה לא לופס אבל בתיק רשם חשד ללופוס
    השאלה דר האם אני חולה לופוס? האם אני בכיוון של לופוס ? יש לי רק אפטות והצריבה בעיניים שבא והולכת .האם יש לי את המחלה הארורה הזו אני פשוט נסער וחרדה . האם אני אחטוף כל מה שאמור באנטרנט על המחלה הזו אני פשוט לא יודע מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מקצועית

הוספת תגובה

• מישהוא אמור לענות פה???!!!!!

גוי
    21/12/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    22/12/2013

הי. התלונות שאתה מתאר יחד עם המעבדה (החלקית) שציינת יכולה לרמוז על לופוס אולם ישנה אבחנה מבדלת. יתכן וצריך להוסיף מינון נמוך של סטרואידים.
    אני מציע לפנות לראומטולוג (אותו אחד?אחר?) כדי להעלות את האפשרות הזאת מולו/מולה, כלומר גם את נושא האבחנה וגם הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף - אצבעות לבנות מה זה אומר?
    מירי
    16/12/2013

שלום ד"ר,

אני בת 46 מזה כשנה וחצי התחלתי להרגיש שהידיים שלי נרדמות ממש בשעות די קבועות לפנות בוקר ניגשתי לרופאה ראומטולוגית שנתנה לי לעשות בדיקות דם וצילום כף יד ואמרה שהבדיקות בסדר. מבחינת התופעה עדיין המצב כמו שהוא ואני עדיין במעקב של בדיקות נוספות אצל הראומטולוגית.

ממש היום אומנם קר מאוד פתאום אני רואה שהאצבע המכונה קמיצה בשתי היידיים אותה האצבע האצבעות הפכו להיות לבנות לבנות כאילו דם לא עובר בהם דיי נבהלתי ורצתי לברז ושמתי את היידיים תחת מים חמים לאחר כמה דקות הצבע חזר. נראה לי שתופעה זו עוד תחזור.

מה זה אומר האם יש מקום לדאגה? למי לפנות?

בתודה מראש,

הוספת תגובה

• דחוף - אצבעות לבנות מה זה אומר? - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    16/12/2013

הי מירי, את מתארת תופעה מוכרת שנקראת תופעת רנו שנגרמת מהתכווצות עורקים קטנים (עורקיקים) בקצוות של הגוף (אצבעות ידיים ורגליים, לעיתם גם האף והאזניים). מכיוון שעולה ממה שכתבת שמדובר בתופעה חדשה- הדבר דורש ברור. אפשרויות לתופעה נעות בין היעדר סיבה (ואז הטיפול סימפטומטי, למשל ללבוש כפפות כשקר) לבין מחלות שונות (אוטואימוניות, קרישיות יתר ועוד). מציע ליידע את הראומטולוגית אצלה את במעקב ולהחליט על המשך הברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת הסימפוני לטיפול בדלקת פרקים
    רחלי.ג.
    15/12/2013

שלום רב,

אמא שלי מיזה שנים רבות סובלת מדלקת פרקים שיגרונית שאותה מלוות מחלות רקע שונות כמו: לחץ דם גבוה, פיברומיאלגיה, השמנת יתר, תופעות גיל המעבר, סכרת.
    טופלה ומטופלת ע"י ראומטולוג עד היום בתרופות שונות, ביניהם רמיקייד, היתה מקבלת קורטיזון שהופסק עקב הסכרת והלחץ דם וההתנפחות, טופלה ברמיקייד ובעוד תרופות קרובות משפחה של הרמיקייד.
    אפילו הוצע לה קנאביס, אך שללנו כרגע טיפול זה. היא סובלת מאוד מכאבים חזקים שגורמים לה לחוסר שינה, עצבנות ודיכאון.
    הרופא החליט לנסות טיפול חדש עם תרופה ביולוגית שניקראת "סימפוני", רציתי לדעת יותר פרטים עליה, האם היא הוכיחה את עצמה כיעילה? איך היא עובדת?
    אשמח למידע עליה, בחיפושי באינטרנט לא מצאתי כל כך פרטים עליה.

לתשובה אשמח מאוד

רחלי

הוספת תגובה

• תרופת הסימפוני לטיפול בדלקת פרקים - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    16/12/2013

הי רחלי, סימפוני היא תרופה ממשפחת בולמי TNF (כמו רמיקייד, אנברל, הומירה) המורכבת מחלבון המבוסס על חלבון אנושי וניתן כזריקה המכילה את החומר הפעיל גולימומב (golimumab ). סימפוני זמינה כמזרק אוטומטי או מזרק (50 מ"ג).
    סימפוני ניתנת כזריקה תחת העור, במינון של 50 מ"ג, אחת לחודש, באותו יום בכל חודש.
    מאושרת לטיפול בדלקת מפרקים שגרונית, ספחתית ודלקת חוליות מקשחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה נכון?
    שרית
    13/12/2013

אני בת 33 נשואה פלוס ילדה אני חולה בדלקת פרקים כבר המון זמן וכמובן שגם הזנחתי ולא לקחתי כדורים מסודרים רק כשלא יכולתי לסבול מכאבים
    ולפני חודשיים הייתי מאושפזת לשלושה שבועות בבית החולים עם דלקת ריאות מאוד חזקה שכל הגוף שלי הייה כואב וקיבלתי טיפול מאוד חזק
    ועם התיעצות של מומחה שהציע לי להכנס להריון והוא אמר שדלקת הפרקים אולי תעלם ב95 אחוז
    האם הוא צודק?כי אני אף פעם לא שמעתי שהריון מרפא

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה נכון?

הוספת תגובה

• האם זה נכון? - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    14/12/2013

שלום מאיה
    את יכולה להיכנס להריון - הריון לא טיפול לדלקת פרקים, אך ידוע ש כמעט כל אישה עם דלקת פרקים בזמן הריון מרגישה טוב,כמובן בתנאי שניכנסת להריון לא בזמן פעילות גבוה של מחלה. אחד מהסברים עלית אסטרוגנים שגורמת לשיפור. אך ידוע שאחרי לידה יכולה להיות החמרה במיוחד כאשר אישה לא מטופלת מספיק או נוכן
    אני ממליצה לך להתיועץ עם ראומטולוג על מצבך וכמובן להתחיל טיפול
    בהצלחה
    דייר אנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופת סלאזופירין
    אילנה
    07/12/2013

האם התרופה גורמת לתופעת עור בצבע צהוב והאם זה הפיך?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופת סלאזופירין

הוספת תגובה

• תרופת סלאזופירין - תגובה

ד''ר אנה קופרמן
    08/12/2013

בדרך כלל תופעות לוואי של סלזופירין - הפרעות בתפקודי כבד , שלשולים כאבי בטן
    במקרים נדירים שינווים בעור - תהליך הפיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית
    גוי
    03/12/2013

שלום דר האם על סמך Ana חיובי ואנטי DNA שלילי sm.1.1 וrnp 8 ניתן לאבחן לופוס?
    לציין שה rnp הוא חיובי כבר מעל 10 שנים ולא היו סימנים,,
    Crp תקין, ספירת דם תקינה שתן תקין,
    חוץ מכאבי פרקים שבאים והולכים ורק אחרי אוכל הכאב נסבל
    בדיקת ראומטלוג אין סימני דלקת פרקים וללא לופוס,
    התלונות שלי היא התחממות כפות הידיים באים והולכים
    בחור בן 30 ספורטאי ללא מחלות ללא כלום ,
    Sm לפני חודשיים היה שלישי והיום חיובי , האם הוא חיובי גבולי או מה אלי
    לציין שיש לי פולוטליטס כרוני בקרקפת מעל 6 שנים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מקצועית

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    03/12/2013

הי, כדי לקבוע אבחנה של לופוס צריך שייתקיימו כמה תנאים- תלונות/ממצאים בבדיקה גופנית/בדיקות מעבדה. תנאי הכרחי הוא ANA חיובי ואותו יש לך. מלבד זאת, על פי שאר הנתונים שאתה מפרט לא ניתן לקבוע האם יש או אין לופוס- זאת אפשר לעשות רק לאחר בדיקה גופנית מדוקדקת ושמיעה מפורטת של כל התלונות ורביזיה על כל בדיקות המעבדה- את זה אפשר לעשות רק במסגרת של ביקור במרפאה. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית

גוי
    03/12/2013

תודה דר על התגובה , רופא ראומטלוג מומחה בדק אותי כמה פעמים , מסר שאין לי דלקת פרקים ואין שום חשד ללופוס, אבל אני עדין מפחד, עדין לי יש חום בכפות הידיים והרגליים , אף פעם לא היה לי חום, רק הרגשת חום פנימית , וכאבי פרקים באים והולכים, אחרי שאני אוכל הכאבים נעלמים , איזה בדיקות מעבדה עוד לבקש בבשל לפסול את המחלה הנוראית הזו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מקצועית - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    03/12/2013

עושה רושם שעשית מספיק בדיקות. תמיד אפשר לקבל חוות דעת נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים מתן מתוטרקסט וזה לסרטן
    אלונה
    02/12/2013

הייתי אצל רמטלוג והוא נתן לי תרופה זאת מתוטרקסט עם חומצה פולית,
    עוד לא התחלתי לקבחת==
    בדקתי באינטרנט וכתוב במפורש זה מיועד לסרטן

הרמטולכ אמר לי זה לדלקת פרקים
    אז מה עושים
    הולכים לומחה ומאמינים לו וזה להפך

הוספת תגובה

• דלקת פרקים מתן מתוטרקסט וזה לסרטן - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    03/12/2013

בראומטולוגיה נותנים הרבה טיפולים שמשמשים גם טיפול למחלות אחרות- דלקתיות או ממאירות- אולם בתחום דלקת המפרקים המינונים נמוכים משמעותית מאשר באונקולוגיה ולכן תופעות הלוואי קלות הרבה יותר.
    זו נחשבת תרופה עם פרופיל בטיחות גבוה שנמצאת בשימוש בראומטולוגיה עשרות שנים עם הצלחות גדולות מאוד. אם מתפתחות תופעות לוואי הן הפיכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת FMF והקשר לבדיקת SAA
    רויטל
    02/12/2013

בת 30
    מגיל 12 סובלת מהתקפי כאבי בטן סביב הטבור המשתקים אותה לגמרי . (חייבת לעבור מיידית למצב שכיבה למנוחה כדי שזה יעבור)
    כל הבדיקות האפשריות יצאו תקינות (סיטי בטן, גניקולוגי, גסטרו, קולונוסקופיה ...הכל יצא תקין)
    בבדיקת SAA יצא ערך 17 . ולאחר שנה יצא ערך 21. (ידוע שהנורמה היא עד 6)
    היא מטופלת בקולכצין פעמיים ביום 1 מ"ג.
    בבדיקת מוטציות - יצאה לה מוטציה אחת חיובית - השאר תקין (אלו של הFMF יצאו תקינות)
    ועדיין הרופאה בתל השומר בחרה לאבחן אותה כחולת FMF למרות שהיא אמרה שזה רק חשד.

בפועל :
    הכאב לא עובר בשום צורה.
    הטיפול לא עוזר כלל.
    לא יכולה לתפקד עקב ההתקפים החוזרים ונשנים (לעיתים מעל 10 פעמים בחודש)
    לאחר הלידה הראשונה שלה לפני כחצי שנה - המצב החמיר.

האם אכן מדובר בFMF ?
    אם כן, מה תפקיד הקולחצין ? ולמה הוא לא מוריד את הרמה של הSAA ?
    האם זה נכון שחייב לקחת קולחצין כשרמת הSAA גבוהה?
    האם ייתכן שלא מדובר במחלה בריאותית אלא בעצב כלשהו ובבעיה בעצבים/ נפשית ???

יש לציין שהכאב לא מופיע במהלך הלילה כלל !!!! לא מתעוררת משינה בגלל הכאב.
    אלא רק במהלך היום (לא מושפע מאוכל או מיציאות)

אשמח לתשובה / להפנייה / להכוונה
    אנחנו ממש אובדי עצות מעל 18 שנים !!!!

תודה רבה !!!!
    רויטל

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת FMF והקשר לבדיקת SAA

הוספת תגובה

• מחלת FMF והקשר לבדיקת SAA - תגובה

ד``ר יונתן וולמן
    03/12/2013

הי רויטל. לפי הסיפור אני מבין שמדובר במחלה התקפית המערבת בעיקר את הבטן. FMF היא הפרוטוטיפ של המחלות האוטואינפלמטוריות אבל יש עוד סוגים, הרבה יותר נדירים. בבי"ח תה"ש עובדים המומחים בתחום הזה. מציע להעלות מול הרופא אפשרות כזאת, לפעמים שולחים לחו"ל בדיקות גנטיות מקיפות יותר כדי לקבל כיוון. אם קולקיצין לא עוזר, נשללו סיבות אחרות והמוקד הוא במחלה דמויית FMF ישנם טיפולים אחרים כמו בולמי אינטר-לאוקין אחד (אנקינרה למשל) או טיפולים ביולוגים אחרים.
    SAA הוא מדד למחלה דלקתית פעילה,לא ספציפי לFMF.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה