מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון בבקשהדאגלס01/03/2014
שלום רב, אני זקוק לעזרתיכם!!!!!!.
לפני חמישה חודשים התחיל לי כיווצי שרירים מתחת לעין ימין ״טיק״. לאחר מכן זה עבר למצח ואז גם לעין השניה. לאחר מכן היה לילה אחד שהיה לי זרמים(לא חשמליים) בכל הגוף ובקושי ישנתי. יום למחורת הלכתי למרפאה. היה לי לחץ דם גבוה 180/100. לאחר מכן הופניתי לרופא משפחה לביצוע מספר בדיקות. במקביל הרגשתי דפיקות לב בכל הגוף. דפיקות שגורמות לגוף לזוז יחד עימו. רעד בידיים, ברגליים ובראש, כאשר אני מחייך אני מרגיש את השרירים רועדים לאחר מספר שניות וכך קורה בכל הגוף כאשר אני מכווץ את השריר לצורך ביצוע פעולה מסויימת הוא רועד לאחר מספר שניות. התכווצויות שרירים בלתי רצוניות בכל מיני מקומות בגוף. והרגשה של זרמים(לא חשמליים) בגוף ובפנים ובעורף..
בנוסף בהתחלה הרגשתי את זה רק באצבעות של יד שמאל, אחרי זה אצבעות יד ימין ואז באצבעות הרגליים ולאט לאט אני מרגיש את זה בעוד מקומות בגוף. מה שאני מרגיש זה מין סוג של חריקה באצבעות זה קורה כאשר אני פותח את כף היד ומיישר את האצבעות לכמה שניות ואז שאני מנסה לסגור אותם לאט, אני מרגיש סוג של חריקה(בלי רעש, הרגשה פנימית פשוט) פשוט הרגשה כאילו המפרקים לא משומנים מספיק. אבל אם אני סוגר את האצבעות מהר אז אני לא מרגיש.
לא מרגיש חולשה, להיפך מנסה להמשיך להתאמן בחדר כושר. אין כאבי ראש.
בשבוע האחרון אני מרגיש כאבי שרירים בשרירי הידיים והרגליים, בהתחלה(לפני שלושה חודשים) זה היה רק ביד שמאל באזור האמה חשבתי שזה עקב זה שאני עובד מול המחשב ולא יחסתי לזה חשיבות(אז הפחתתי את השימוש ביד ודיי נחתי), אך כעת אני מרגיש כאבים גם באזור האמה ביד ימין וגם ברגליים.
עשיתי את הבדיקות הבאות: אקג- תקין אולטרה סאונד לב, כליות ועורק ראשי- תקין בדיקות דם- תקין איסוף שתן 24 שעות-תקין הולטר לב- תקין, שתי ניורולוגים שונים- תקין-אומרים שזה נובע ממתח ושאין תופעה ניורולוגית שגורמת לזה למשל להרגשה של זרמים בכל הגוף) בלוטת התריס-תקין, לחץ דם - כבר תקופה תקין, בדיקת EMG(יותר נכון בדיקת הולכה עצבית שמחברים אלקטרודות ומעבירים זרם חשמלי) תקינה.
יש אפשרות לקבל אבחנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי רציתי לדעת
ליז18/09/2016אם מצאת אבחנה או פתרון למה שתארת כאן בשנת 2014
אשמח לשמוע ממך
ליז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה!!!!לילי24/02/2014
שלום, .
אני כשנתיים נמצאת בבדיקות מקיפות ובמעקב אצל רמטולוג. היה לי חשש לתסמונת שיוגרן ועשיתי מיפוי ב. רוק שתוצאות היו: ירידה דיפוזית בקליטה בלוטה מימין בלי שום שינוי עקרוני לאחר מציצת לימון. בביופסיה של ב. רוק התוצאות היו:
mild lymphoplasmacytic sialadenitismild chronic.
ערכים של esr, ו crp גבוהים ונוגנים ana חיובי ו ssa ssb חיוביים.
dna ו anti-sm שליליים.
ולמזלי הטוב אין לי תלונות אופייניות לסיוגרן. אני אשמח אם תייעץ לי מניסיונך ולומר לי מה אתה חושב, האם יש אבחנה( אולי זה בככלל לופוס)? והאם כדאי לי להתחייל בטיפול תרופתי של פלקווינל?
ומבחינת הריון וסיכון מה זה אומר כל הנוגדנים שנמצאים אצלי?
תדה רבה
לילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה!!!! - תגובה
ד``ר יונתן וולמן25/02/2014הי. אני מניח ששלחו אותך למיפוי בלוטות רוק ולביופסיית רוק בגלל תלונות של יובש בפה. נוגדנים חיוביים בבדיקות יחד עם יובש והממצאים שתיארת בבדיקות האחרות(מיפוי,ביופסיה) יכולים להתאים לסיוגרן. במידה והתלונה העיקרית היא יובש- הטיפול הוא סימפטומטי בלבד. אבל בחולי סיוגרן חשוב המעקב הסדיר, אחת לכמה חודשים, אצל ראומטולוג. פלקווניל בסיוגרן ניתן לכאבי מפרקים.
לגבי לופוס- כן, על סמך הנוגדנים שפירט יכול להיות שמדובר בלופוס אולם לצורך האבחנה הסופית צריך ממצאים נוספים בבדיקות הדם ובבדיקה גופנית.
לגבי הריון- יש צורך במעקב אצל גניקולוג ולעשות אקו לב עוברי במהלך הטרימסטר השני. אין בעיית פוריות בסיוגרן.
מקווה שעזרתי, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך......
לילי25/02/2014שלום, ד"ר יונתן.
ראשית כל אני רוצה להודות לך על התשובה והתייחסות המהירה.
ועוד שאלת הבהרה אחת: מבחינת 2 הראומטולוגים שהייתי אצלם וגם אצל רופאת המשפחה שלי הם שללו לופוס. העניין הוא שאני קראתי שהסיכון בתסמונת סיוגרן הוא חס וחלילה ממאירויות בב. הלימפה. ומזה אני בעצם חוששת( למרות שכרגע האבחנה שלי היא חולה אוטואימונית ולא כחולה בתסמונת). מה אתה מציע לי כרגע לעשות?? האם יש טיפול טבעי או המלצות מסוימות כדי שחס וחלילה לא תהיה אז ושהיא התפרצות?? והאם לדעתך, יש אפשרות שקיימים אצלי הנוגדנים ללא מחלה ספציפית?
תודה רבה
לילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...... - תגובה
ד``ר יונתן וולמן25/02/2014אכן קיימת אפשרות רחוקה בחולי סיוגרן להתפתחות מחלות המטולוגיות ולכן חשוב ביותר להמשיך במעקב אחת לכמה חודשים אצל ראומטולוג. לא ידוע לי על דרך למנוע התפתחות כזו.
לגבי האבחנה, ישנם קריטריונים שעוזרים לאבחנה ואני מניח שהרופאים שקבעו כך השתמשו בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
לילי25/02/2014אוקיי, תודה רבה על הייעוץ והעזרה!!!!!!
רק בריאות!!!!
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרת דלקת מפרקים ואנטזופטיהאנונימית24/02/2014
שלום רב,
אני בחורה בת 22, מאובחנת מזה כשנתיים וחצי כחולה בדלקת מפרקים פסוריאטית, מעורבות אוביאיטיס והחל מחודש נובמבר 13 התחלה של אנטזופטיה.
בחודש נובמבר האחרון, אושפזתי עקב התלקחות המחלה לשם קבלת פולס של סטרואידים לווריד.
בעשרה ימים האחרונים, התלקחות נוספת של המחלה, מעורבות גידים. כעת, אני שבועיים לאחר הזרקת סימפוני, טיפול תוך וורידי בפמידרונט, קיבלתי בחמישי האחרון זריקת דיפרוספן 2 מ"ל וארקוקסיה. מצב הכאבים רק מחריף, עד כדי קשיי תזוזה בלתי רגילים.
מה היית ממליץ לעשות? אשפוז חוזר?
הרבה תודה והמשך יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמרת דלקת מפרקים ואנטזופטיה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן24/02/2014שלום. נשמע כמו מחלה דלקתית משמעותית. הטיפול בסימפוני ניתן אחת לחודש ובדר"כ לוקח כמה שבועות כדי לבחון את התגובה הקלינית כך שאולי כעת מוקדם מדי להכריע אם התרופה עובדת או לא. יתכן שעקב מחלה קשה כמו שאת מתארת עדיף היה לבחור בתרופה ביולוגית אחרת, כזו שניתנת לפי משקל ולווריד.
לגבי אשפוז- קשה לי לומר. תתייעצי עם רופא המשפחה או הראומטולוג המטפל. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהגוי20/02/2014
דר שלום זה שוב אני גוי , התכתבנו כמה פעמים וההודעות שלי נמצאות כמה שורות למטה , הרופא שלי נתן לי פלאקוניל פעמיים ביום אני בן 30 , אני נוטל את זה מזה חודשיים , הרופא שלל דלקת פרקים שלל לופוס . רשם לי מחלב דמוי לופוס , אבל עדין לי כאבים בפרקים של כפות הידיים ממש לאורך כל האצבעות, אין לי נוקשות , ולא חום , היו חי קצת צריבה בעיניים ונעלמו , אני כבר כך מעל חצי שנה מתוסכל לגמרי, ההרגשה זה כשאני נוטל את הפלאקוניל הכאב מתעצם , הכאבים באים והולכים וגם במרפקים קצת. ההרגשה ממש תסכול, אין אבחנה לא של לופוס ולא של דלקת פרקים אני לא יודע מה לעשות יש לי אנא חיובי ו rnp חיובי , הטענה של הרופא הבכיר שאני מטופל אצלי במרפאה הפרטית שיש לי כוננות יתר של מערכת החיסון, אני ספורטאי והעבודה שלי מתחת לשמש אני שם קרם ולובש ליבוש הוגן אל אני מרגיש שהשמש ממש מפריעה לי אם אני נחשף אליה מרגיש שהפנים שלי מתבשלים , אין לי פריחה , אבל אני מתעייף ממנה מאוד רק אחרי שינה עוברת לי ההשפעה שלה , אז מה זה לופוס או מההה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן20/02/2014שלום לך
אני מבינה דאגה שלך, אך חייבת לציין לא מעט חולים מפתחים סימנים מעבדיים - כמו עלית נוגדנים מסוימים , בלי תמונה קלינית ברורה , אנו ראומטולוגים במקרים האלו חושבים על מצב אוטו אממוני - שינווי במערכת חיסונית אפדרי לקרא מצב דמוי לופוס, טיפול בדרך כלל פלקויניל, חשוב מאד להמנע משמש,
אין אפשרות לפי תמונה קלינית הנוכחית שלך או בדיקות דם על הפרוגנוזה- עתיד , אך לפי ניסיוני מספר רב חולים שנים במעקב רק עם בדיקות דם לא תקינות ושום סימן מחלה.
ברור שבמצב שלך חשוב להשאר במעקב קלינית ו מעבדתית של ראומטולוג
בהצלחה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
גוי21/02/2014תודה דר על התשובה , השאלה שלי אין מצב שהנוגדנים האלה יתייצבו? כלומר מעכשיו הגוף ישאר לפתיח את הנוגדנים האלה ?
ואך את מסבירה את זה שאם אני לוקיח 2 כדורים של פלאקוניל יש לי כאבים ואם אני יורד ל1 אז אין כאבים
ולגבי השמש מה אוכל לעשות העבודה שלי היא רק בשמש ואני עובד עם בגדים ארוכים וקסדה , וקרם פנים ,
אני כבר ממש לא נהנה מהשמש , רק לאחרונה היא התחילה להפריע לי , אין פריחה רק הרגשה מוזרה לעור ולאבירים הפנימיים
כלומר להמשיך לקחת את פלאקוניל פעמיים ביום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
ד''ר אנה קופרמן21/02/2014ערב טוב
טיפול בפלקביניל בדרך כלל שומר על מצב אוטו אממוני ,ו חולים עם מחלה ספציפית כמו לופוס , או רק עלית נוגדנים מקבלית את הטיפול, כמובן המידה שאין תופעות לוואי,
כמות כדורים אינדיבידאלי
לגבי שמש - אתה צריך להמנע משמש אך לא בחלל בלי, במיוחד בארץ ,
אני חוזרת להמלצה שלי - אתה צריך להיות ה מעקב ראומטולוג שלך ועדיף לשאל כל השאלות בזמן ביקורים
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולימיאלגיה ראומטיקהדורית17/02/2014
אני בת 60, ברקע פיברומיאלגיה מאובחנת כ-8 שנים, לאחרונה החמירו הכאבים בעיקר באגן, צואר כתפיים וזרועות. הופניתי לראומטולוג בדיקות הדם תקינות, נשללו מחלות, ו esr וגם crp בגדר נורמה, קבלתי זריקת דיפרוספן היתה הטבה לכ-3 שבועות והראומטולוג אבחן פולימיאלגיה ראומטיקה והמליץ פרדניזון 10 מ ״ג. שאלתי - אם esr ו crp תקינים איך יש לי מחלה זו שהיא דלקתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולימיאלגיה ראומטיקה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן18/02/2014בכ 20% ממקרי פולימיאלגיה ראומטיקה מדדי דלקת תקינים. מדד חשוב מאוד לאבחנה היא אפקט הטיפול של סטרואידים ולכן עושה רושם שהאבחנה שקיבלת נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- anti dn גבולישירן17/02/2014
במסגרת בירור אי פוריות עברתי בדיקות מקיפות.
ביולי 2013 תוצאה של ANTI DNA (ds) - borderline - 7.0
ו DNA ab CONF - שלילי
שלושה חודשים לאחר מכן, באוקטובר 2013 -
ANTI DNA (ds) - borderline - 7.0
DNA ab CONF - borderline
מציינת ANA - שלילי
מה המשמעות של התוצאות והשינוי תוך זמן קצר?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר anti dn גבולי - תגובה
ד``ר יונתן וולמן18/02/2014הי, לגבי אנטי DS-DNA, הבדיקה הקובעת היא DNA ab CONF.
במקרה שלך התשובה נעה בין שלילי לבין גבולי. מציע לחזור פעם נוספת על הבדיקה ולפנות לראומטולוג, בעיקר כדי לשלול מחלה ראומטית.
הרבה פעמים נתקלים בתוצאות לא ברורות שנגרמות מהרבה בעיות טכניות במעבדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VASCULITIS PROFILE - POSITIVEלולי13/02/2014
שלום,
נעשו לי בדיקות בעבקות הנשירה עצומה שיש לי כיום.
התקבלו תוצאות של ANTI MPO וזה היה חיובי.
שאלתי האם לנתון זה יש משמעות ונדרשת בדיקה מעמיקה יותר ומה כדאי לבדוק.
האם יכול להיות קשר ללופוס שלפני שנה נבדקתי ולא התגלה אך ראומטולוג אמר שלפעמים בשנה ראשונה לא ניתן לאבחן.
אשמח מאוד לתשובה,
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VASCULITIS PROFILE - POSITIVE - תגובה
ד''ר אנה קופרמן14/02/2014שלום
שנירת שיער אחד מסימנים קלינים של לופוס אך כמבובן יחד עם מספר סימנים קלינים נוספים ו בדיקות מעבדה
ANTI MPO
אחד מנגדנים ידועיים לדלקת כלי הדם ANTI MPO
אך בדיקה לא ספציפית יכולה להיות עליה בלי שום סימן קליני
במקרה שלך
עלית ANTI MPO לא יכולה להסביר נשירה
חשוב מעקב אחרי בדיקות אחרות
בהצלחה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי גאוט?רות10/02/2014
שלום
אני בת 65. אובחנתי לפני 3 שנים כחולה בדלקת פרקים לאחר שהחלו לי כאבי ברכיים ופרקים נוספים בידיים וברגליים..
נטלתי תרופות נגד דלקת פרקים אך הן לא הועילו.
בבדיקות כיום: ראומטואיד פקטור 47.7 (גבולות 0-15).
C reactive protein 0.34 (גבולות 0-0.5).
ESR 66 (גבולות 2-39).
Uric acid 5.6 (גבולות 2.6-6).ב-2011 יש תוצאה של 6.7.
בנוסף לכאבי הפרקים באצבעות הידיים, הרגליים והברכיים המקשים על התפקוד, ישנה גדילה של העצמות בחלק החיצוני של בהונות הרגליים (בליטה ממש רצינית המקשה על ההליכה) והידיים וישנה גם גדילה של עצמות מעל המפרקים באצבעות הרגליים בנוסף, ישנה התנפחות פתאומית של מפרק מסוים שנעשה חם למגע וכאב חזק ולאחר זמן מה יום או יומיים הכאב חולף.
האם ייתכן כי אני סובלת מגאוט ולא מדלקת פרקים למרות שראומטואיד פקטור גבוה?
יש לציין שכרגע אינני נוטלת תרופות נגד דלקת פרקים מאחר והן לא הועילו.
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי גאוט? - תגובה
ד''ר אנה קופרמן14/02/2014שלום רות
מחלת גאוט בדרך כלל מחלה של גברים , נשים ממש לעתים רחוקות ו בדרך כלל בעקבות סיבות של עלית חומצת שתן בדם
דלקת פרקים שיגרונית יכולה להיות התקפית
סימנים של גדילת עצם - הם סימנים מחלה דגנרטיבית סחוסית ובדרך כלל גדילה בפרקים ידיים ו בוהן
תמונה שלך מתיאמה ביותר למחלה דלקתית פרקים יחד עם תהליך דגנרטיבי
אני ממליצה לך לחזור לראומטולוג
אין לך שום סימן קליני או מעבדתי של מחלת גאוט
בהצלחה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת החוליות המקשחתתמר01/02/2014
שלום רב,
האם יש קשר בין שעות עמידה ממושכות מדי יום ובין התפרצות המחלה?
יודעים מה הגורמים להתפרצותה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת החוליות המקשחת - תגובה
ד``ר יונתן וולמן02/02/2014אין קשר למאמצים והתפרצות המחלה. הסיבות למחלה לא ידועות. תיאוריות שונות קושרות את המחלה לסיבות גנטיות (שכיחות גבוהה משמעותית אצל קרובי משפחה דרגה ראשונה), סביבתיות, חשיפה לחומרים שונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מקצועית והסברגוי01/02/2014
שלום בן 30 בריא לחלוטין לאחרונה מזה כמה חודשיים היו לי כאבי פרקים באצבעות הידיים ומפרקים הגדולים ,שבא והולך , בנוסף צריבה בעיניים שהרופא העיניים מסר לי שיש לך יובש קל , ומין פצעים קטנים בלשון ללא מוגלה גם באים ונעלמים , התדירות שלהם מאוד נמוכה, בבדיקת ראומטלוג בכיר שלח דלקת פרקים , ושלח אותי לבית חולים בני ציון שאעשה בדיקת דם מסוג Ana והנה התוצאות
antinuclear ad dlood- fine speckled
anti rnp 70-blood 2 חיובי
anti rnp ad blood 1.18 גבולי
anti smith 0.99 שלילי
anti ro (ss-a( ad blood 0.20 שלילי
anti la (ss-b) ad 1.64 חיובי
topoisomerase 1 (scl 70) ad 0.90 שלילי
anti centromer ad dlood 0.47 שלילי
jo1 ad blood- 0.52 שלילי
הרופא מסר לי שזה לא לופוס ושמערכת החיסון בפעילות יתר, והתחיל לתת לי פלאקוניל 100 פעמיים ביום
באבחנה שלו רשם ראיתי like lupos
כל הבדיקות הדם והשתן שלי תקינות ,
האם בזה אומר שאני חולה לופוס?
וזה שאני לוקיח את התרופה הזו אומר שאני חולה במחלה הזו?
ולמה כל הזמן הרופא שלי אומר לי שזה לא לופוס אלה דמוי לופוס , אפשר בבקשה הסבר ,, לאחרונה השמש מאוד מפריעה לי שזה לא היה בכלל , היובש בעיניים נעלם וגם כאבי הפרקים ירדו ב99 אחוז, ההרגשה מאוד מפחידה אותי , כי אני לא מקבל שום הסבר , אשמח בבקשה שתסביר לי מה קורה פה , מה זה המושג ״דמוי לופוס״ או לייק לופוס , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מקצועית והסבר - תגובה
ד''ר אנה קופרמן01/02/2014שלום
קודם כל אתה לא צריך להיות בלחץ
עלית נוגדנים כמו ANA , RNP יכולה להיות עד 8 % באוכלוסיה בריאה.
כאשר עלית נגדנים כמו שלך מופיעה יחד עם סימנים קלינים כאבים בפרקים , יובש בעיניים , פצעים בפה מצב חשוד למחלה אוטו אממונית, אך עדיין אין מספיק קריטראונים ללופוס ,טיפול שנותנו לך יכול למנוע התלקחות מחלה סיסטימית ולהוריד כמות נוגדים,
ללא ספק אתה צריך להיות במעקב ראומטולוג שלך , כולל מעקב אחרי בדיקות דם,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לרמטולוג סקרואילטיסאורי27/01/2014
זקוק המלצה לראומטולוג הכי טוב שיש כולל פרטי שממש מתמצב בסקרואילטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לרמטולוג סקרואילטיס - תגובה
ד``ר יונתן וולמן27/01/2014אין אנו נותנים המלצות מסוג זה בפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת החוליות המקשחתקרן23/01/2014
אני סובלת מספר חודשים מכאבים עזים לאורך עמוד השדרה, בעיקר בגב התחתון וברגליים-בעיקר בכף רגל ימין. 2 ראומטולוגים בכירים העריכו שאולי יש לי דלקת מקשחת – ספונדליטיס. ביום ראשון יהיה לי אם אר איי לפרק הירך לפי המלצתם.
התחלתי לקחת בריקסין והוא עזר משמעותית לכאבים בגב וברגליים אבל יש לו תופעות לוואי קשות – של כאבי בטן עליונה וצרבות. התחלתי לקחת אומפרדקס היום בבוקר להגן על הקיבה אבל זה לא ממש עזר.
מה עושים? אני לא מסוגלת להתמודד עם תחושת ה"שריפה" הפנימי וכאבי הבטן! האם להפסיק עם הברקסין? אם להמשיך עם הבריקסין-איזו תרופה לקחת בנוסף שתסייע לדרכי העיכול? כמה מ"ג אומפרדקס מותר לקחת ביום?
בנוסף-קראתי על הזריקות הביולוגיות למחלה הזאת. יש להן תופעות לוואי קשות- דמויות טרשת נפוצה, זאבת ואפילו הן מעלות את הסיכון לסרטן. באיזו שכיחות זה קורה? איך אפשר לקחת זריקות עם תופעות לוואי כאלו?
אם אני מתקשה עם הבריקסין – איך עוצרים את התדרדרות המחלה הזאת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך
קרן25/01/2014שאלה נוספת שחשובה לי מאוד - האם ניתן באמצעות פיזיותרפיה, כדורים נוגדי דלקת והזריקות הביולוגיות לעצור את התדרדרות המחלה? משהו מהם מוכח כעוצר את הנזק למפרקים והתקשחות עמוד השדרה?
כמה אחוזים מהחולים מגיעים למצב הכיפוף הנוקשה ותוך כמה שנים זה קורה?
תודה!!!
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות המשך
קרן25/01/2014שאלה נוספת שחשובה לי מאוד - האם ניתן באמצעות פיזיותרפיה, כדורים נוגדי דלקת והזריקות הביולוגיות לעצור את התדרדרות המחלה? משהו מהם מוכח כעוצר את הנזק למפרקים והתקשחות עמוד השדרה?
כמה אחוזים מהחולים מגיעים למצב הכיפוף הנוקשה ותוך כמה שנים זה קורה?
האם יש קשר בין המחלה הזאת ונימול של כפות הידיים וכפות הרגליים?
תודה!
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות המשך - תגובה
ד``ר יונתן וולמן26/01/2014קו ראשון לטיפול הוא נוגדי דלקת שאינם סטרואידים (כמו ברקסין)- בשילוב עם פיזיוטראפיה יכולה להיות הקלה משמעותית והורדה של העומס הדלקתי. במידה ואין שיפור קליני מספק עוברים לתרופות הביולוגיות. קצב התקדמות המחלה והתגובה לטיפול שונות מאחד לשני. המחלה בעמ"ש יכולה לגרום גם לנימולים בידיים/רגליים אולם ישנן עוד סיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתוך נסיון אישי
יפעת כרמלי02/02/2014קרן שלום
אני חולה במחלה זו מזה 12 שנים. והגעתי לריפוי כמעט מלא באמצעים טבעיים..
אם זה מעניין אותך צרי קשר למייל שלי
כל טוב
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הייתי רוצה פרטים על מה שכתבת
אורי15/02/2014אני הייתי רוצה פרטים על מה שכתבת לגבי אמצעים טבעים ,
אני לא רואה כאן דרל למייל שלך ליצור איתך קשר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני נרפאתי מדלקת פרקים וגידים
תמר09/04/2014בזכות טיפול נטרופתי.
הנטרופטית (אם תרצה פרטים אשלח לך) נתנה לי דיאטה וגם תוספי תזונה טבעיים.
את התוספים אני לוקחת (סיפור לא זול כ-1200 שח' לחודש) ועל הדיאטה אני שומרת ב95% , לפעמים חוטאת קצת. מה שמדהים זה, כאשר אני אוכלת כמות ממה שאסור לי (סוכר, למשל) תוך שעות ספורות מתחיל לי כאב באיזשהו פרק או גיד. אבל זה חולף מעצמו תוך חצי יום.
את הדלקת חטפתי בתחילת החורף שעבר, בחודש יוני התחלתי את הטיפול הנטרופתי וכעבור חודשיים היתה הטבה משמעותית. לא נזקקתי כבר למשככי כאבים. כשעברו כ-4 חודשים, יכולתי לומר שנרפאתי. אני מרגישה טוב ואפשר לומר ששכחתי מדלקת הפרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החמרה בדלקת פרקיםאלמוני22/01/2014
שלום לכם
אבקש את עזרתכם הדחופה
מזה כ - 6 שנים לוקה PA (בעור נמצא ברמה שולית).
עד לפני שנה וחצי טופלתי בהתחלה במטוטקסט ולאחר שהדבר לא עזר
לקחתי יומירה במשך שלושה חודשים (עד נובמבר 2012) עם הטבה משמעותית.
במשך כשנה וחודשיים הייתה רגיעה משמעותית ללא שימוש בשום תרופה.
בתחילת דצמבר האחרון במעקב שוטף אין סימנים של דלקת מלבד crp ברמה של 1.2(הטווח הנו אפס עד חצי) והרגשה טובה.
לפני כשבועיים התפרצות של דלקת בקרסול עד קושי לדרוך עליו ,בדיקת דם מלפני שבועיים הראתה crp של 4.5 ,שקיעה של 44, ברזל 41 (הסקאלה הנה בין 70 ל 180)בנוסף ההמוגלובין מעט נמוך,alkp 137(טווח בין 30 - 120).
כרגע סובל מכאבים עד חוסר יכולת לדרוך על הרגל וכאבים שהתפשטו לתוך העצם והגב התחתון.
הראמטולוג נתן זריקה בקרסול ללא הועיל ולכן המליץ להתחיל מיד יומירה ובירור נושא הברזל לעומק.
האם מומלץ להתחיל מיד,יש לציין שקיימת נפיחות משמעותית ברגל.
כיצד מפחיתים כאבים?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת תגובה
אלמוני28/01/2014אשמח לקבל תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבלת תגובה - תגובה
ד``ר יונתן וולמן29/01/2014לפי התיאור שלך נראה שהמחלה התלקחה לאחר הפסקת הטיפול בהומירה. אם נשללה אפשרות של זיהום במפרק הקרסול (על ידי הניקור שבוצע), נשמע סביר בהחלט לחדש טיפול ביולוגי בהומירה. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בדרך לדלקת פרקים?גל21/01/2014
רופאים יקרים,
מספר שנים שאני חשה מיחושים בפרק האצבע האמצעי של האצבע האמצעית ביד ימין. אני מרגישה בנגיעה שהמפרק שם תפוח יותר, שונה, נוקשה יותר. לפני מספר ימים בבוקר, עם ההתעוררות לא יכלתי לקפל אותה לגמרי, רק בהמשך היום. זה היה חד פעמי.
בזמנו ספרתי על כך לרופא המשפחה והוא נתן לי לעשות בדיקות דם סטנדרטיות ללא ממצאים.
שאלתי היא: האם יש להתייחס לתופעה? האם זו יכולה להיות חלילה התחלה של דלקת פרקים? מה לעשות עם זה הלאה?
אני בת 50. בריאה לגמרי. עם בעיות ברכיים קלות כנראה כתוצאה מתאונות.
ותחושת אי נוחות עד כאב קל באגן, צד שמאל, גם זה מפרק כמדומני.
מודה לכם מאוד,
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בדרך לדלקת פרקים? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן21/01/2014אם מדובר בארוע חד פעמי במפרק אחד, קשה להתייחס לכך. במידה וזה חוזר בקשי לפנות להערכת ראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מישהו מכיר תרופה טבעית לגאוטנועה20/01/2014
היי אני מחפש תרופה טבעית (לא מהרפואה הקונבנציונאלית) ואני ישמח להפניות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו מכיר תרופה טבעית לגאוט - תגובה
ד``ר יונתן וולמן21/01/2014הי שלמה. פנית לפורום רפואי- אין תרופה "טבעית" מוכחת לטיפול בגאוט. מציע לך לפנות לדיאטנית. אם אינך מעונים בטיפול תרופתי, לפחות תדע איזה דיאטה מתאימה לחולי גאוט (ממה להימנע- למשל אלכוהול, בעיקר בירה, איברים פנימיים, בשר אדום וכו').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוסף שעוזר לגאוט
רמי21/01/2014לכל המתעניינים אני סטודנטית לנטורופתיה שנה שלישית. חיפשתי תוסף אחד שיענה לי על כמה שיותר צרכים וממקור טבעי. בעלי סובל מגאוט (יוריק-אסיד גבוה) שמעתי מד”ר שרה ברק על הפורמולה של מורינגה-V ושהמוצר מצליח לטפל בגאוט.
אחרי חודשיים של נטילת מורינגה V הוריד בעלי, על דעת עצמו, את אחת משתי התרופות שהוא צורך(כולכיצין) כבר למעלה מ – 15 שנה !!! אחרי חודש הוא עשה בדיקת דם והמדדים מצוינים. בעזרת המוצר המדהים הזה נוריד בהמשך גם את התרופה השנייה (אלוריל)
ממליצה לכם בחום - רק בריאות – תמי.כ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי תרופה טבעית לגאוט:
שירלי23/01/2014לא חושב שההגדרה הנכונה היא "תרופה טבעית" אבל יש תוסף בשם סלדרין שמכיל חומצות שומן ייחודיות אסטריות שנטילתו מקילה על דלקות מפרקים כגון גאוט.
ממליץ לך לפנות לנטורופת ולהתייעץ עמו על כך.
בנוסף, מצטרף להמלצת הד"ר לגבי התזונה, שכן גם לה השפעה נכרת על הגאוט:
השתדל להגביל צריכת מזונות עשירים בפורינים כמו איברים פנימיים, סרדינים, קטניות ושמרים. צרוך פחות שוון רווי, אלכוהול או סוכרים.
אם תפנה לנטורופת ו/או לדיאטנית - התייעץ גם לגבי התאמת דיאטה מתאימה שתקל עליך.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)