מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא סלאזופיריןהילי29/07/2013
שלום רב,
אני מקבלת כבר כמה שנים SALAZOPYRIN EN 500 mg
במינון 6 כדורים ביום.
חברה נתנה לי סלאזופירין רגיל (ללא EN) גם כן 500 מ"ג.
האם זה אותו הדבר? האם אני יכולה להשתמש בזה?
מה ההבדל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא סלאזופירין - תגובה
ד``ר יונתן וולמן30/07/2013EN הוא אותה תרופה אבל מצופה בחומר מסוים ולכן גורמת לפחות תופעות לוואי במערכת העיכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מעבדה לאחר ביקור ראומטולוגהדס27/07/2013
שלום ,
לאחר הביקור הראשון נעשו בדיקות ראשוניות לשלילת לופוס (עקב ana & anti dsdsn 22 positive),
ana ifa negative
האם ברגע קבלת תוצאות - האם אני זו שצריכה לקבוע תור שקביעת תור הבאה אמורה להיות עוד 5 חודשים . או לחילופין התור נקבע דרכם?
האם זה נורמלי לחכות 5 חודשים לתור לשם תוצאות מעבדה(לביקור שני)???
ומה עליי לעשות על מנת לזרז את התהליך???
אודה לתשובתכם
תודה
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מעבדה לאחר ביקור ראומטולוג - תגובה
ד``ר יונתן וולמן29/07/2013הי הדס. למיטב הבנתי בדיקת ANA שעשית בשיטת IF היא שלילית (כלומר תוצאה טובה) ולכן הסבירות שמדובר בלופוס יורדת משמעותית. אולי בגלל זה התור הבא מרוחק. לא מכיר את פרטי המקרה אולם את יכולה לדבר עם מי שקובע את התורים ולנסות להקדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Ankylosing spondylitisאבירם23/07/2013
שלום ד״ר
אני מטופל כבר מעל חצי שנה באנברל.
סובל מכאבים חזקים מעוד בכול אזור הגב והצוור.
בבדיקות הדם רואים שהזריקות עוזרות להורדת הדלקת אך
הכאבים לא עוברים מה אפשר לעשות בנושא...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Ankylosing spondylitis - תגובה
ד``ר יונתן וולמן23/07/2013הי. שאלה מצוינת. כאבים יכולים לנבוע ממחלה דלקתית פעילה או כאבים לא דלקתיים שגם הם יכולים להופיע והגישה הטיפולית שונה בתכלית. מה שעוזר להבדיל: אופי התלונות, מדדי דלקת ולפעמים צריך לבצע MRI של החלק הכואב ולראות האם יש דלקת ולהשוות (אם זה אפשרי) להדמיה קודמת. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטוטרקסטגל22/07/2013
שלום רב .
אני סובלת מדלקת פרקים פסוריאטית , הדלקת מתבטאת אצלי בשני הברכיים , דלקתיות ומלאות נוזל ,בשבוע האחרון התחלתי לנטול מטוטרקסט 10 מ״ג פעם בשבוע , שאלתי היא , תוך כמה זמן התרופה אמורה להתחיל להשפיע והאם היא מורידה את הנפיחות וסופחת/ מיבשת את הנוזל ? ובכלל האם יש טיפול שיכול לחזק את המערכת החיסונית ולמנוע נשירת שיער מה שכבר התחיל לי כתוצאה מנטילת התרופה ??
תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטוטרקסט - תגובה
ד``ר יונתן וולמן23/07/2013התרופה אמורה להתחיל לעזור אחרי 3-4 שבועות. תנאי להצלחה הוא לקבל מינון מותאם למשקל- 0.3 מ"ג לק"ג, כך ש10 מ"ג במקרה שלך נשמע לי נמוך. אין דבר כזה טיפול לחיזוק המערכת החיסונית. נשירת שיער- יכול להיות בגלל מחלה דלקתית פעילה, יכול להיות תופעת לוואי למטוטרקסאט- לכן יש להקפיד על נטילת חומצה פולית יום לאחר הטיפול ואולי אף יומיים ברצף. בריאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידת נפיחות
גל23/07/2013תודה רבה על התשובה .
רציתי לשאול עוד משהו קטן ,
האם הנפיחות של הברכיים גם אמורה לרדת יחד עם השפעת הכדורים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידת נפיחות - תגובה
ד``ר יונתן וולמן24/07/2013מכיוון שמדובר בכדור נוגד דלקת, במידה והנפיחות בברכיים נגרמת ממחלה דלקתית הכדורים אמורים לעזור גם לכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMethotrexat וחיסון החדש שניתן לילדי
M.gaby26/08/2013אני צורכת 7.5 מ״ג מטוטרקסט לשבוע נגד מחלת דלקת פרקים. נכדתי הצעירה בת 4.6 שנים עומדת לקבל את חיסון הפוליו,לפי ההסבר שקיבלנו אסור לי להיות בקירבתה אפילו לא בחדר כלומר ניתוק למשך כ6שבועות . שאלתי : האם חל איסור על קירבה בגלל הסכנה לבריאותי?
תודה מראש אל התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMethotrexat וחיסון החדש שניתן לילדי - תגובה
ד``ר יונתן וולמן27/08/2013הי להימנע ממגע ישיר עם הפרשות/חיתולים צואה במשך 6 שבועות מהחיסון. בכלל דרושה הקפדה יתרה על הגיינה אישית, רחצת ידיים בכל נגע עם הילד, הכנת מזון. להקפיד על רחיצת פרות וירקות במים וסבון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברךיואב20/07/2013
בן 16. לפני שנה חלה בדלקת פסוריאטית בברך, שהתבטאה בנפיחות, בנוזל חופשי בברך וברך חמה. קיבל טיפול תרופתי (ערבה שעזרה). אין יותר נוזל חופשי בברך. אולם עדיין יש תפיחות כללית סביב הברך ואולי חום יתר בברך. הראומטולוג אינו יודע אם זו עדיין דלקת פעילה או התפיחות נובעת מרקמה צלקתית ושינויים משניים למאמצים (משחקי כדור אינטנסיביים וכולל אימוני כוח של הברך, כדי לחזק את השרירים שהתנוונו). אינו חש כאבים או הגבלות באימונים. האם רקמה צלקתית או אימונים אכן יכולים לגרום לנפיחות ויתר חום והאם תיתכן דלקת פסוריאטית ללא נוזל חופשי? מה אפשר לעשות כדי לדעת האם זו דלקת או רק צלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברך - תגובה
ד''ר אנה קופרמן20/07/2013שלום יואב
דלקת פרקים על רקע מחלת עור- פסורוטאזיס , מחלה כרונית , סיסטמית , טיפול תרופתי - כמו ארבה או אחר יכול לעצור תהליך דלקתי
החלטה ל גבי פעילות מחלה- קודם כל תמונה קלינית ו כמובן שינווים בבדיקות דם
כנראה כעת מצב שלך יציב עם פ]עילות מינימלי של מחלה אך רק בדיקה של רופא - לא תיואר שלך יכולה לתת תמונה נכונה
אתה צריך לחזור לראומטולוג לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם אימונולוגיותמור15/07/2013
לפני כמה חודשים השרירים התקשו אצלי בגב עליון שכמת וצואר,אחר כך כאבים בשרירים בזרועות וברגליים התכווציות חריפות התקשות של השוקיים ,עכשיו גם כאבי עצמות ומפרקים חריפים,קושי בתנועה של המפרקים.בבדיקות נוירולוגיות-פולינוירופתיה מוטורית וסנסורי קשה ותהליך מיופתי בשרירים,בדיקות דם ראומטולוגיות- אימונוגלובולין מסוג M--319.20 ואימונוגלובולין מסוג G-1849.80.
בבדיקת ANA-1.1 שזה רק מעט מעל הנורמה (נורמה 0-1),האים זה אומר שמחלתי אינה נוירולוגית?אולי קשורה לדלקות פרקים? במיפוי עצמות ספקט-קליטה מעט מוחשת בעצמות האגן וקליטה בלתי סדירה בעמוד שדרה גבי עליון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם אימונולוגיות - תגובה
ד``ר יונתן וולמן16/07/2013הי. לא ציינת הרבה בדיקות אחרות אבל לאור הנתונים הללו יתכן ומדובר במחלה דלקתית של השרירים וכדאי להיוועץ עם ראומטולוג בענין ולא רק נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן פנייתי לרואומטולוג
מור17/07/2013שלום רב,
אכן פניתי לראומטולוג הוא זה שהפנה אותי לבדיקות הדם הללו.אני פונה אליך משום שהתור שלי ארוך ויש תוצאות של אימונוגלובולינים לא תקינות ואני חוששת האם זוהי מיאלומה??? אנא החזר לי תשובה. תודה מראש,מור. (אגב עשיתי ביופסיית שריר אתמול).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן פנייתי לרואומטולוג - תגובה
ד``ר יונתן וולמן17/07/2013מהתוצאות הלא תקינות של אימונוגלובולינים לא ניתן לקבוע אבחנה של מיאלומה ולדעתי התלונות שלך ושאר תוצאות המעבדה לא מכוונות לאבחנה כזאת. מבחינה זו את יכולה להיות רגועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה?לוריאן15/07/2013
שלום,
אני יוצאת עם בחור שאתמול סיפר לי שיש לו דלקת שדרה מקשחת והוא מטופל. רציתי לדעת מה המשמעות של המחלה הזו? מה זה אומר לגבי ילדים האם זה תורשתי? האם ז"א לחיות עם מבוגר נכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה? - תגובה
ד``ר יונתן וולמן16/07/2013מדובר במחלה דלקתית של עמוד השדרה. כמו לכל מחלה ישנו ספקטרום רחב של חומרה- כאשר כיום עם הטיפולים המתקדמים חלק ניכר מהחולים מתפקדים כרגיל ואין פגיעה בתוחלת או איכות החיים. ישנו מרכיב גנטי במחלה וילדים של החולים בסיכון מוגבר לפתח אותה- אולם זה נתון שנכון לכל מחלה- סכרת, יל"ד, מחלות לב טרשתיות ועוד ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים ובעיות פריוןרוני13/07/2013
שלום רב,
האם יש קשר בין דלקת פרקים למחזור לא סדיר?
לפני כחודשיים בערך אובחנה אצלי דלקת פרקים ומאז המחזור לא סדיר בכלל.
טופלתי כחודש בסלאזופירין אך בגלל תפקודי כבד גבוהים הצרופה הופסקה ובמקומה כעת אני מקבלת פלאקווניל. באם יש קשר בין הדברים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים ובעיות פריון - תגובה
ד''ר אנה קופרמן13/07/2013שלום רוני
אין שום קשר בין דלקת פרקים ו בעיות מחזור
אך כן יכול להיות קשר בין טיפול תרופתי ו מחזור - מצב מאד אינדיבידואלי
יכולה להיות תגובה לטיפול תרופתי - ואז הפרעות במחזור = חשוב לעקוב , בדרך כלל המצב זמני
בהצלחה
דייר אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעתכם הערכתכם בנוגע למצב בריאותייוסי בן 5513/07/2013
שלום רב לרופאים נכבדים.
אני בן 55. לפי בדיקה קרדיולוגית ונברולוגית,הכל בסדר אצלי.
לפי בדיקה אוטופדית,צילומי רנטגן ו CT ו EMG
שינויים ניווניים קלים בגופי חוליות C6-7
שינויים ניווניים מזעריים במספר גופי חוליות,עקמת מזערית קמורה ימינה.
שינויים דיסקוגניים בגובה חוליות L5-S1
C4-C5-C6-C7-D1 היצרות המרווח בלט גרמי ניכר לאחור. לחץ ניכר על השוק, היצרות מוצא השורשים. L3-L4-L5 בלט דיסק היקפי קל,לחץ קל על מוצא השורשים. L5-S1 היצרות המרווח בלט דיסק קל על לחץ על מוצא השורשים.
לפי בדיקת EMG נצפתה פגיעה שורשית בשורשי העצב L5-S1
מה גורם למה ומה קשור למה ומה מקרין לאן? כאבים ותחושות שאני סובל מהם מזה כשנתיים.
כאבים חזקים בבית החזה,תחושת זרמים וחשמל במקמות האינטימיים,כאבים רגליים בעיקר רגל שמאל מאזור הישבן והירך לאורך הקרסול וכף הרגל,היכווצויות שרירים ותחושת נימולים בשתי רגליים ודקירות שריפה בכף רגל שמאל. תרופות טרמדקס ליריקה אתופן ארקוקסיה וזריקות תחת שיקוף בב"ח, לא שיפרו את מצבי. אותם כאבים ותחושות כל יום. האם טיפול ניתוחי יעזור לי לשפר את מצב בריאותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתכם הערכתכם בנוגע למצב בריאותי - תגובה
ד''ר אנה קופרמן13/07/2013שלום יוסי
לפי תמונה קלינית ו הדמיה יש לך בעה נווית בעייש
אתה צריך להיות במעקב וטיפול אורטופד גב ו בנוסף מרפאת כאב
לפי בדיקה רופא אורטופד גב אפשר להחלט לגבי טיפול נכון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת שדרה מקשחתלוריאן11/07/2013
שלום,
רציתי לשאול האם הומירה לטיפול בדלקת שדרה מקשחת מטפלת בדלקת או שהיא מונעת את היווצרות הדלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת שדרה מקשחת - תגובה
ד''ר אנה קופרמן11/07/2013טיפול בהומירה ו סוגים דומים כמו רמיקיד , אנברל ו סימפוני-לא מונע תהליך , אך שימוש בתרופות הנייל יכול לעצור ולהקטין משמעותי תהליך דלקתי פיעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםאודליה חכים11/07/2013
שלום,
אני בת 36 סובלת מזה שנתיים מ-RA, מטופלת במטדוקסט ופקמניל
חייה על משכחי כאבים ואיכות חיי ירודה מאוד.
שמעתי שיש זריקה שניתנת רק בחו"ל פעם בחצי שנה, מכירה? מה דעתך?
כמו כן האם קימים בארץ ובעולם מרכזי טיפול או שיקום למחלה?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים - תגובה
ד''ר אנה קופרמן11/07/2013שלום אודליה
קודם כל את צריכה להיות במעקב וטיפול ראומטולוג
טיפול שאת מקבלת -מטוטרקסט ו פלקויניל- טיפול מקובל אך ללא ספק יש עוד מגבן טיפולים שונים, כולל טיפול ביולוגי
טיפולים בזריקות כנראה את חושבת על טיפולים ביולוגי - טיפול ידוע לא רק בחוייל אך כמובן גם בארץ
החלטה טיפולי , ובמיוחד הוספת טיפול חדש ,בדרך כלל החלטה ראומטולוג
ובנוסף כאבים לא תמיד סימן של דלקת ,יש עוד סיבות
המלצה שלי- לחזור לראומטולוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המשמעות של תוצאות הבדיקה rheumaאתי10/07/2013
שלום רב! הערב קבלתי הפניה עבור בני בן ה-17 וחצי לראומטולוג מהאורטופד לאחר שאחת התשובות החריגות בבדיקת הדם היתה גבוה rheumatold factor quantit 39.5 בני סובל מכאבים עזים בברכיים ובגב. אנא האירי לי קצת על משמעות תוצאות הבדיקה בבקשה אני מאוד מודאגת. ועד שאגיע לרופא אני רוצה לקבל יותר מידע.
תודה רבה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה המשמעות של תוצאות הבדיקה rheuma - תגובה
ד''ר אנה קופרמן10/07/2013שלום אתי
בדיקה RF אחד מבדיקות חשובות באבחנה של דלקת פרקים ו ב 75 % בדלקת פרקים שיגרונתית הבדיקה חיובית
אך חשוב לציין שRF ובמיוחד ברמה מעט גבוהה יכולה להיות חיובית במצבים אחרים- במחלות כבד , בלוטת התריס ו גם כיוריאנת נורמה
רמה RF 39 לא מאד גבוהה אך ללא ספק עקב תמונה קלינית של כאבי ברכיים וגב חשוב ביותר להיות במעקב ובירור ראומטולוג
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוננת ומשתעלת חצי שנה.eti02/07/2013
אני לוקחת כדורים חצי שנה סלזופירין לדלקת שיגרונית בכפות הרגלים ואני כל הזמן מצוננת ומשתעלת , הייתי אישה בריאה אני מבינה שכל מי שלוקח כדורים לדלקת פרקים יש לו בעיה כזאת, מה יש בכדורים האלה...ואם אין תרופה למחלה האיומה הזאת למה לא מחפשים אולי משהו יותר טבעי אולי נכשלנו בטיפול במחלה הזאת. ככה אני מרגישה הכאב נשאר הנפיחות עולה ויורדת פתאום יש לי בצקות ואני נאלצת כל הזמן לקשור את כף הרגל שתרגע ,מה נסגר במקום להבריא המצב מדרדר למה אני צריכה לקחת כל הזמן כדורים והמצב לא משתפר.ואצלי זה נחשב למשהו קל יחסית אך חיים עם זה.לדעתי זאת מחלה מתישה ומדכא וחסרת מרפא.כבר אני מרגישה שחיי אינם חיים.קשה לי לעמוד על הרגלים בעבודה.אני מרגישה שרפה בכפות הרגלים כאבים כאילו משהו מכרסם את כף הרגל כל פעם בכיוון אחר ,פשוט לא להאמין שאין תרופת פלא. מרגישה כבר חצי נכה. אם משהו יכול לאמר לי שאני טועה אשמח לשמוע. המון בריאות לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצוננת ומשתעלת חצי שנה. - תגובה
ד''ר אנה קופרמן03/07/2013שלום אתי
באמת סיפור שלך עצוב,אך את יותר מדי בסטרס
את צריכה לחזור לראומטולוג,יכול להיות שיש לך תגובה - תופעות לוואי מסלזופירין, יש מגבן אפשרויות אחרות וללא ספק רופא יכול להחליף טיפול ולעצור תהליך דלקתי ולעזור לך
דרך אגב - לא כל כאב- כאב דלקתי יכולה להיות סיבה אחרת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ankylosing spondylitisלנה26/06/2013
שלום,
אני שואלת לגבי בעלי ,בן 29 שאובחן כחולה ב ankylosing spondylitis לפני כשנתיים על ידי בדיקת דם לגילוי הגן HLA-B27 . הוא לא מטופל בשום תרופות פרט לאתופן ונורופן כאשר אני מרגיש כאבים והוא נמצא במעקב של ראומטולוג.
השאלה שלי היא לגבי ילדיי, יש לנו 2 ילדים בן ובת ויש עוד ילד בדרך (מינו לא ידוע), האם המחלה יכולה לעבור אליהם? האם ישנה בדיקת דם גנטית שאנחנו צריכים לבצע?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ankylosing spondylitis - תגובה
ד''ר אנה קופרמן26/06/2013שלום לנה
דבר ראשון תיהי רגועה- חשוב ביותר בזמן הריון
בדיקה HLA-B27-בדיקה גנטית- יכולה להיות חיובית בלי שום סמן קליני או הדמיה עד 8 % אוכלוסיה בריאה - לכן בדיקה בלי תמונה קלינית ו שינווים בצילומים לא אבחנתית
כאשר החולה סובל מבעיות גב או פרקים ובדיקה HLA-B 27 חיובית - היא מחזקת אבחנה
אנו יועדים על מצב גנטי בכל מחלות אוטו- אממונית כמו דלקת פרקים שיגרונתית או AS
אך אין בדיקה ויותר חשוב אין טיפול מונע את המחלה
ילידים שלכם צריכים להיות במעקב- התפתחות פרקים עמוד השידרה \ כבר מגיל צעיר חשוב לבצע פעילות גופנית בעיקר שחיה
ללא ספק גם בעלך חייב להמשיך מעקב ראומטולוגי לצורך לקבל טיפול ספציפי בזמן
בהצלחה
דייר אנה
-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CPKארז20/06/2013
שלום אני בן 18 לפני שנה עשיתי בדיקת דם היה לי CPK מעל 5000 לפני כמה ימים עשיתי בדיקה חדשה וזה קפץ ל1000...מה שמוזר שהכל תקין אין לי שום כאב בשרירים אני מתפקד רגיל הלב הכליות והכבד תקינים אני כמה חודשים לפני צבא .עם זה באופן מעשי לא עושה לי נזק והכל בסדר זה אמור למנוע ממני או להגביל לשרת בשירות קרבי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CPK - תגובה
ד''ר אנה קופרמן20/06/2013שלום ארז
מבחינת מצב קליני- אתה בריא
מאד חשוב לבצע בדיקות דם לא אחרי מאמץ פיזית כולל ספורט
מאד חשוב במצב הנוכחי - במיוחד במאמץ - שתיה מרובה
CPK מואצר עיי שרירים ו כבדב בעיקר אך לא רק
במידה שאין פגיעת שרירים, הפרעות בתפקודי כבד ברוב מקרים מדובר בפגיעה בפירוק CPK-כי תוצאה מחוסר חלבון שאחרי על תהליך
במקרה שלך
אין הגבלה בשירות צבאי- אך עוד פעם חשוב בזמן מאמץ להמנע ממצב חוסר נוזלים - לכן לשתות הרבה חובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)