פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסרת שיער ובעיות בפרקים??
    לילית -אינפרא
    13/12/2010

האם טיפול להסרת שיער בשיטת אינפרא אדום IPL עלול לגרום לכאבים בפרקים או דלקת פרקים ,שלא היו קודם ,ואם יש בעיה סמויה בפרקים ,האם זה עלול להתפרץ, להחמיר כתוצאה מטפול זה .הרבה תודה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסרת שיער ובעיות בפרקים??

הוספת תגובה

• הסרת שיער ובעיות בפרקים?? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    18/12/2010

אין על כך נתונים בספרות אך לא אמורה להיות בעיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכל הגוף
    מרי
    13/12/2010

שלום רב,
    לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח לצריבת רחם, בזמן הניתוח הלייזר פער חור בדופן הרחם והמשיך למעי הגס, בעקבות החור במעי הגס עברתי ניתוח לסגירתו יום למחרת, ערב לפני הניתוח של המעי הרגשתי כי הגוף שלי הפסיק לתפקד כליל (לא היתה לי שליטה בכלל על הגוף), אחרי הניתוח (אחרי ההחלמה) התחלתי להרגיש כאבי מפרקים עזים אשר התחילו לאט לאט והתגברו לכאבים בלתי נסבלים, הלכתי לראומטולוג והוא רשם לי תרופה בשם "פלקאוניל" שתיתי את הכדורים כשנה כששמתי לב כי הכדורים מנפחים לי את אזורי הכאב ומוציאים אותי מתפקוד לגמרי, הפסקתי לשתות את הכדורים ולכמה חודשים הכאבים הפסיקו כליל, בשלושת השבועות האחרונים התחלתי לעבוד בעבודות אשר מתאימות לי אבל ברגע שהתחלתי לעבוד החלו לי כאבים בלתי נסבלים (עבודות קלות ביותר כמו קלדנות), בעבודה אחת (היה רעש בלתי נסבל) כל הגוף שלי התחיל לכאוב ואני מתכוונת מהצוואר עד כפות הרגליים, הכל.
    שאלותיי הן:א. האם הכאבים שלי ניתנים לריפוי? (אני רוצה לעבוד ולא להיות נתמכת ע"י אף גורם).
    ב. האם יכל להיות שהכאבים האלו הם כתוצאה מאותו הערב שבו איבדתי כל תחושה על הגוף שלי? (טראומה).
    ג. אם כן איפה אפשר למצוא רופא טוב? (עם כל הכבוד לרופא מקופ"ח שהתור אליו הוא רק עוד כמה חודשים הכאבים שלי לא יכולים לחכות).
    ד. האם אתם ממליצים על ביו-קיור לייזר כמשכך כאבים?
    בתודה מראש,
    מרי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכל הגוף

הוספת תגובה

• כאבים בכל הגוף - תגובה

ד''ר מרב לידר
    18/12/2010

מרי שלום,
    את צריכה להבדק ואז ניתן יהיה לנסות ולקבוע מה המקור לכאביך. פלקווניל ניתן בדרך כלל לדלקת במפרקים, אם אכן יש לך דלקת את צריכה טיפול מסוג אחד. אם אין דלקת וקיימים כאבים שמקורם בשריר ובשלד - הטיפולים שונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי פרקים
    רינת
    08/12/2010

שלום
    אני בת 25.אובחנתי לפני כשנה עם פסוריאזיס.מזה כחודשיים אני סובלת מכאבי פרקים המתגברים במאמץ. נבדקתי על ידי נוירולוגים, שלא התרשמו מבעיה נוירולוגית כלשהי.(עשיתי בירור נוירולוגי מקיף). נבדקתי גם על ידי ראומוטולוג, שגם לא התרשם מבעיה ראומטולוגית. בדיקות דם תקינות לחלוטין.(ANA,שקיעת דם,COMPEMENT 3 COMPLEMENT 4,P ANCA C ANCA RF).
    עם זאת, עדיין הכאבים לא חולפים.אין אודם או נפיחות של מפרקים.רק כאבים במאמץ.

איזה בדיקות עוד יש צורך לעשות? אני כבר לא יודעת למי לפנות.

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי פרקים

הוספת תגובה

• כאבי פרקים - תגובה

ד''ר אורון עילם
    09/12/2010

לעתים רבות לאנשים יש כאבי מפרקים מסיבה לא ידועה. הכאבים שאת מתארת לא מתאימים לדלקת מפרקים מכיוון שהם מופיעים לאחר מאמץ כאשר בד"כ במחלה דלקתית בהכאב דווקא מופיע אחרי מנוחה והפאציינט סובל מקישיון.
    הטיפול במקרה שלך צריך להיות סימפטומטי. אם את לא סובלת ממחלה פפטית ( כיב בתריסריון או בקיבה, דלקת בושט, קיבה או תריסריון ) אזי אפשר ליטול נוגדי דלקת כמו - נקסין, אביטרן, אתופן, ארקוקסיה וכולי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב והסתיידויות בשורשי כפות הידיים
    יצחק
    08/12/2010

שלום, מזה זמן רב אני סובל מכאבים חדים באיזור עצם הפיסיפורם. בשתי הידיים. בעקבות עבודה מרובה מול מחשב. הרופאים שללו את סינדרום התעלה הקרפלית. עברתי את הבדיקות הבאות: אולטראסאונד, רנטגן, MRI, CT. רק ברנטגן וב-CT התגלו הסתיידויות באיזור עצם הפיספורם. האורטופד הראשון שהפנה אותי לצילום הרנטגן אבחן זאת כדלקת ולפיכך יש הסתיידויות הוא נתן לי סדרה של שלוש זריקות קורטיזון בשתי הידיים. לא עזר. חזרתי אליו והוא הפנה אותי לפיזיוטרפיה. עברתי את הטיפולים הבאים: שמן פארפין, אולטראסאונד, גלים קצרים. כלום לא עזר. בשלב מסוים עשיתי תנועה לא נכונה עם יד ימין והיא התחילה להתנפח. ניגשתי למומחה כירוג שורש כף יד והוא נתן לי הפנייה לבדיקות במכון CT ו-MRI בנוסף גם כדורי ביטרן. הרופא אבחן את הבעיה כ-טנדדיטיס בגידים (bilateral flexor carpi
    ulnaris tendinitis)
    כתוצאה ממיקרו-טראומה. מכיוון שהכאבים נמשכים הרבה זמן ועברתי את הטיפולים השגרתיים, הרופא המליץ על טיפול ניתוחי. החלטתי כרגע לא לעשות את הניתוח ולנסות טיפול אחר. ניגשתי למכון המתעסק בריפוי באמצעות גלי הלם. בהתחלה הטיפול כאב מאד, לאחר המפגש הראשון יד שמאל התנפחה, לפי דברי המטפלת זוהי ריאקציה של הגוף לטיפול. המשכתי בטיפולים ובאמת הרגשתי שיפור ואפילו בימים הסמוכים לאחר הטיפול לא הרגשתי כאב כלל, יחד עם זאת הכאבים חזרו בין טיפול לטיפול ואמרו לי שזה ייקח כמה חודשים עד שארגיש שזה עובר. לא עשיתי טיפולים ביד השנייה משום שבסופו של דבר הם לא עזרו לי הרבה, חלפה כמעט חצי שנה ואני לא מרגיש שינוי. שורה תחתונה, שאלתי היא האם לתחום הראמטולוגיה יש מענה לבעיה זו באמצעות טיפולים או אולי יש לכם כלי אבחון טובים יותר על מנת למקד את האבחנה, אני מרגיש שיתכנו עוד סיבות אולי פגיעה בסחוס או משהו? עולות בי ספקות לגבי ניתוח האם הוא יכול לסייע בעדי בכלל (מבלי להזכיר כלל שיש סיכוי שהוא עלול לגרוע יותר) הרי זוהי דלקת, איך ניתוח יכול לשפר את המצב? אני נוטה להאמין שאם זוהי דלקת והגוף יצר אותה, הוא יכול גם לתקן, אולי באמצעות תוספי תזונה או טיפולים ראומטולגים. אשמח לקבל מידע נוסף שאתם יכולים לפרט עליו מנסיונכם העשיר.
    בתודה מראש!

הוספת תגובה

• כאב והסתיידויות בשורשי כפות הידיים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    11/12/2010

אין מה להוסיף. עברת בירור מלא ואובחנת כסובל מדלקת בגידים שכנראה קשורה לשימוש יתר בהם. הפתרון הוא מנוחה, סד, זרקיות מקומיות ונוגדי דלקת לא סטרואידלים כפי שאתה מקבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים לאורך זמן

יצחק
    11/12/2010

ראשית תודה, אבל העניין הוא שהבעיה נמשכת כבר 3 שנים. ובלי קשר, אני שם לב שלא ציינתי שאני בן 24, כלומר אני הייתי אמור להרגיש הקלה מסוימת כבר... ניסיתי מנוחות וקיבלתי סדים... זריקות... ללא הועיל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה
    עינב
    08/12/2010

שלום רב,
    שמי עינב ואני בת 25, אני סובלת מדלקות בפרקים במשך מספר שנים וממיגרנות עוצמתיות מבחינת כאב ומשך הכאב,בנוסף יש בעיה עם בלוטת התריס שכנראה גורמת לעייפות רבה, הבעיה איננה ברורה לחלוטין, תופעה חדשה היא תחושה של כאב בעפעפיים במהלך היום ובעיקר בבקרים. נוירולוגית שלחה אותי לצילום, צירפתי את התוצאות, תוכלו בבקשה להסביר לי אותם? אני פונה אליכם כי אני כבר אובדת עצות, כל רופא מפנה אותי לרופא אחר, אך בעבר רופא ראומטולוג הצליח לאבחן חלק מבעיותיי.
    חג שמח ומתוק
    תודה מראש,
    עינב

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    11/12/2010

עינב.
    ה- MRI אינו תקין ודורש ראשית הערכה של נוירולוג ובירור קרישה מלא. לא ניתן לדון בתוצאות בנפרד מבדיקה והערכה קלינית מדוקדקת. חזרי לנוירולוגית המפנה להערכה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי פרקים
    זיוה
    07/12/2010

תקינה. מזה כשבועיים סובלת מעייפות ,גלי חום ,כאבים בפרקים ובצוואר ובבוקר מתעוררת עם ידיים רדומות ,ותוך כמה שניות כשאני מפעילה אותן זה משתחרר .בצעתי בדיקות דם דרך רופא המשפחה. תפקודי כבד כיליה וכליות תקינים .שקיעה 48 שעה ראשונה אבל זו תוצאה, שמלווה אותי הרבה שנים.ספירת הדם תקינה.
    ana-שלילי
    anti ds dna-שלילי
    antiribosomalp<0.2
    anti rnp-שלילי
    anti rnP-A-שלילי
    anti sm <0.2

anti sm/rnp<0.2
    anti scl-70<0.2
    anti rnp 68<0.2
    0.2>anti ro(ss-a
    anti la(ss-b<0.2
    anti ss-a 52<0.2
    anti ss-a 60<0.2
    0.2> anti chromatin
    anti jo-1<0.2
    anti centrom.b<0.2
    esr-48 (הרבה שנים יש לי שקיעה כזו)
    crp<5.0
    uric acid=3.76 (2.3-6.3
    rf<5.0
    שאלתי מה שללו הבדיקות הללו האם שללו לופוס?
    מה צריך עוד לבדוק? איזה סיבות לכאבים יכולים להיות?
    האם יתכן לופוס למרות התוצאות הללו?
    האם ייתכנו הכאבים בגלל גיל המעבר?
    מה דעתך בנושא?
    הרבה תודה על העזרה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי פרקים

הוספת תגובה

• כאבי פרקים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    11/12/2010

הסבירות כי מדובר בלופוס קלושה לאור תוצאות הבדיקות.
    שבועיים זה מעט מאד זמן - יתכן ומדובר במחלה ויראלית שתחלוף ועימה כל התסמינים, המתיני עוד שבועיים ואם לא יחלפו או יתווספו תסמינים נוספים - תדרש הערכה נרחבת יותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזוזה באצבעות
    גל
    01/12/2010

שלום רב,

אני בת 34 ונמצאת כרגע בעיצומן של בדיקות לגבי תחושת נימול בידיים וברגליים + כאבים , שיש לי כבר כ- 3 חודשים.
    עברתי בדיקת MRI מוח ועמוד שדרה צווארי (בלי חומר ניגודי) והכל נמצא תקין , נבדקתי אצל נורולוגים ואני עוד צריכה לעבור EMG ו - EEG.
    בנתיים כל הרופאים אומרים לי שהם חושבים שבכל בסדר ואולי זה רק בעיה עצבית קלה ולא כל כך ברור מה זה..
    הבוקר שמתי לב שיש לי גם רעד/תזוזה קלה באצבעות היידיים כשהן באוויר / לא אוחזות דבר.
    מה זה יכול להיות?? ממש הרגשתי את אצבעות היד רועדות קלות שהן באוויר...

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תזוזה באצבעות

הוספת תגובה

• תזוזה באצבעות - תגובה

ד''ר אורון עילם
    01/12/2010

הסימפטום שאת מתארת נקרא טרמור ( TREMOR ).
    מדבר בתופעה נוירולוגית ולא בתופעה ראומטית.
    יש צורך בהמשך בירור נוירולוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך ד"ר מרב לידר.עוד פרט גלי.
    גלי
    30/11/2010

תודה על תשובתך.מה הכוונה תיפרחת מורמת?תודה גלי.

הוספת תגובה

• תודה לך ד&quot;ר מרב לידר.עוד פרט גלי. - תגובה

ד''ר מרב לידר
    11/12/2010

הכוונה היא לתפרחת שאינה שטוחה כמו שטף דם אלא מעט מורמת כמו עקיצת יתוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת תימוס מוגדלת
    רינה
    30/11/2010

איזה רופא מטפל בבלוטת תימוס מוגדלת
    ומה הטיפול?
    תודה רינה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת תימוס מוגדלת

הוספת תגובה

• בלוטת תימוס מוגדלת - תגובה

ד''ר מרב לידר
    11/12/2010

את מתייחסת כנראה לבלוטת תריס מוגדלת ויש לפנות לאנדוקרינולוג. לא תמיד נדרש טיפול. ההחלטה על צורך בטיפול קשורה בתפקוד הבלוטה ובגודלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה דילקתם על השאלה שלי מ 28 לנובמב
    סופי
    29/11/2010

שלום
    אבקש להתיחס לשאלה שלי מ-28/11 בענין נשירת שיער
    בתודה סופי

הוספת תגובה

• למה דילקתם על השאלה שלי מ 28 לנובמב - תגובה

ד''ר מרב לידר
    30/11/2010

התייחסתי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח אגן לכוון SIJ
    שירי
    29/11/2010

שלום רב אם תוכלו להסבר לי מה אומר הדבר הזה כי זה מדאיג אותי כי יש לי תור לרופאת ראומטולוגיה עוד 2 חודשים. תעודה מגנטית מכוון למפרקים איליאקלים. בשאלה של סקרו איליאיטיס. הבדיקה בוצעה בחתכים סמיקורונלים בסדרות T1 T2 עם דיכוי שומן, FSPGR ללא ולאחר הזרקת גדוליניום בתוספות בסדרות סגיטליות ב - T2 עם דיכוי שומן לעמ"ש המותני ו - FSPGR לאחר הזרקת גדוליניום. קיימים שינויים סקלרוטים סובכונדרלים באסקט האיליאקלי של מפרקים הסקרו איליאקלים מני צדדים. במידה מינימלית גם באספקט הסקראלי. אין בצקת של לשלד האצם. אין העשרה לאחר הזרקת חומר ניגוד של המפרקים הסקרו איליאקלים או של לשד העצם. הפורמינות הסקרליות נראות שמורות. חוליות עמ"ש המותני מודגמות חלקי בבדיקה זו אין לזיות על שם אנדרסון או רומנו היכולות להעיד על ספונדילוארטרופטיה מודגם בלט דיסק קל ב L5-S1. אין עדות לשינויים אנטזופיטרים. לסיכום : סקלרוזיס סובכונדרלי קל משני צידי המפרקים הסקרו איליאקלים כמתואר. אין עדות לשינויים היכולים להתאים לסקרו איליאיטיס אקוטית. באבחנה מבדלת של שינויים סקלרוטים אלו אוסטאיטיס קונדנסנס אילי. נא תעזרו לי מה אומרים פה כי לא הבנתי כלום. אודה לכם מראש שירי.

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח אגן לכוון SIJ

הוספת תגובה

• פיענוח אגן לכוון SIJ - תגובה

ד''ר מרב לידר
    30/11/2010

אומרים שיש שינוי ניווני קל במפרקי האגן, יתכן קשור בלידות קודמות, אך אין עדות לדלקת במפרקי האגן הסקרואיליאקליים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער
    סופי
    28/11/2010

שלום רב

חולה ב-RA ,לוקחת כול יום 2*פלקויניל(400 מ"ג)+5*מתתרוקסט(12.5 מ"ג פעם בשבוע)
    מצבי טוב- אבל יש לי נשירת שיער מסיבית,
    אני מבינה שזו תופעת לואי של כדורי מתתרוקסט,והשאלה היא אם אין אפשרות אחרת?
    ידוע לי שכדורי מתתרוקסט הם הבסיס לטיפול ב-RA בשילוב של תרופות אחרות -ובכול זאת האם אפשר אחרת
    אני לא רוצה לאבד את השיער ,דרך אגב לקחתי גם תוספים כמו מולטי ויטמין ואבץ-אבל לא עזר

מה דעתך?

בתודה רבה סופי

לקביעת תור
    סגירה
    נשירת שיער

הוספת תגובה

• נשירת שיער - תגובה

ד''ר מרב לידר
    30/11/2010

אמנם מתוטרקסט הוא הבסיס המקובל לטיפול אך אם נשירת השיער מרשימה (לא רק אותך אלא גם את רופא, דעי כי עד 100 שערות נושרות ביום באופן טבעי...) אזי יש לנסות להפחית מינון המתוטרקסט ולהוסיף במקומו תרופה שלישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבאלתה
    זהבה
    27/11/2010

ד"ר שלום!
    אני בת 53 סובלת ממחלת פרקים. עברתי שני ניתןחים של מפרקי הברך (בשתי הרגליים יש לי תתותבות בברכיים)
    גם לאחר ניתוחי הברכיים אני עדיין סובלת מכאבים, לאחרונה יש לי כאבים גם בקרסול, בכפות הרגליים, "שינויים ארתריתיים ברורים במפרקים טרסאליים וכן ארתירתייםניכרים במפרקי השופארת"
    עפ"י צילום סיטי.
    הייתי במרפאת כאב וקיבלתי כדורים בשם סימבאלתה וכן טרמדקס OD200.

שאלתי היא מה תועלתה של התרופה סימבאלתה לאבחונים שהצגתי כאן.
    נטלתי את התרופה פעם אחת והרגשתי בחילות נוראיות, שלשולים וצמרמורת ופניתי לעלון של התרופה וראיתי שהיא בעיקר לדיכאון, אינני אישה דיכאונית כלל. למה נתנו לי תרופה שכזו? האם כדאי להפסיק ליטול את התרופה?

בתודה מראש,
    שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    סימבאלתה

הוספת תגובה

• סימבאלתה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    30/11/2010

סימבלטה ניתנת לא רק לאנשים הסובלים מדכאון אלא גם במצבים של כאב על רקע עצבי או "כאב מרכזי" למשל בתסמונת הפיברומיילגיה. סימבלטה יעילה מאד כטיפול במצבי כאב שונים וככל הנראה ההתרשמות היתה שעוצמת כאביך מצדיקה הטיפול. בחילה היא אכן תופעת לוואי שכיחה. אם אין הקלה כעבור שבועיים יש לשקול הפסקת הטיפול. המינון הנמוך (30 מ"ג) פעמים רבות נסבל טוב יותר מאשר 60 מ"ג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים
    מעיין
    25/11/2010

שלום :
    סבלתי מכאבים במפרק היד החל מחודש שמיני להריון . לאחר הלידה ביקרתי אצל אורטופד
    אשר נתן לי כדור אנטי דלקתי +נגד כאבים אך שום דבר לא עזר . כאבור חודש קיבלתי זריקת קורטיזון למפרק היד והכאבים חלפו .
    אתמול (חודש אחרי ) התחילו לי כאבים +נפיחות במפרק כף הרגל
    מה המשמעות ? לא ניתן להבריא לחלוטין?לקבוע תור לאורטופד או ראומטולוג?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים

הוספת תגובה

• דלקת פרקים - תגובה

ד''ר מרב לידר
    29/11/2010

ממליצה להתחיל בבירור אצל ראומטולוג. יתכן ומדובר בהתחלה של דלקת מפרקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר מרב לידר.גלי.
    גלי
    25/11/2010

שלום. אנ מאובחנת בניאורובכצ'ט. בימם האחרונים שמתי לב שבשוק הרגל הפנימית יש לי מעין פריחה של שלוש נקודות קטנות כמו שיטפי דם. האם זה אופינ למחלה זו? מה צריך לעשותוהאם זה עובר לבד? עליי לציין שאנ נוטלת גם כדורים קרטיה האם יש שיכות תודה גלי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר מרב לידר.גלי.

הוספת תגובה

• שאלה לד&quot;ר מרב לידר.גלי. - תגובה

ד''ר מרב לידר
    29/11/2010

אם התפרחת מורמת או כואבת יש לחשוב על תפרחת הנובעת מבעיה דלקתית בכלי דם קנים ואז לשייכה למחלת הבכצ'ט. אם היא שטוחה ונראית בעיקר כשטף דם אזי כנראה שקשורה לטיפול באספירין ולטראומה מקומית קלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה