פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסבר תוצאות
    עדי
    25/11/2010

שלום שמי עדי בת 23 ואני סובלת כמה שנים מדלקות בגידים בידיים כאשר זה הולך ובא ושום דבר לא עוזר לזה...
    עשיתי צילום כף יד שיצא כך
    סימני חוסר סידן קלים בראשי העצמות המטקרפליות ובבסיסי הגלילים.
    סימני סובלוקסציה במרפק פלנגה מטרפלי 1 דו צדדי.

אם תוכלי לסייע לי בפיענוח ... מה זה סובלקציה? ואיך אני יודעת כמה סידן חסר לי ?אם אני אצתרך כדורים לזה?
    פשוט התור שלי לרופא מומחה רק עוד שבועיים
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסבר תוצאות

הוספת תגובה

• הסבר תוצאות - תגובה

ד''ר מרב לידר
    29/11/2010

סובלוקסציה היא תזוזה של המשטח המפרקי בין שתי עצמות. הכוונה היא שאם במצב תקין עצם נושקת לעצם ובאיזור "הנשיקה" יש מפרק אזי בסובלוקסציה קיימת תזוזה של עצם אחת מעט הצידה ועל כן המשטח המפרקי אינו נושק לשני באופן מושלם. סובלוקסציה נובעת לרב מבעיה גידית - על רקע ניווני או דלקתי ועשויה להיות מלווה בקושי מסוים להשתמש במפרק או בכאב. עם זאת, לעיתים קרובות מוצאים סובלוקסציות קלות שלא מורגשות כלל והן חסרות משמעות.
    באשר לחסר הסידן - יש לערוך בירור מקיף מדוע לבחורה צעירה בגילך חסר סידן. צריך לחפש בעיות אנדוקריניות ומטבוליות שונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צרבת והחלפת תרופה
    אבריק
    21/11/2010

ד"ר ערב טוב,
    בשל צרבת נוראית רופא המשפחה שלי המליץ על הפסקת הטיפול באקסונל ושלח אותי לטיפול גסטרו. הבעיה היא שהתורים בגסטרו הם ארוכים ויכולים להגיע להמתנה של חודשים. רציתי לדעת האם ההפסקה בטיפול לתקופה ארוכה היא בכלל נכונה? האם עדיף לי להפחית את המינון משבועי לחודשי? מה דעתך על מעבר לאקלסטה?

לקביעת תור
    סגירה
    צרבת והחלפת תרופה

הוספת תגובה

• צרבת והחלפת תרופה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    22/11/2010

שלום רב,
    כל אחת מהאפשרויות שהוצעו מקובלת.
    ניתן להפסיק הטיפול באקטונל עד לבירור הגסטרו
    ניתן לעבור לטיפול אחת בחודש
    ניתן לנסות תרופה אחרת מאותה קבוצה - למשל פוסלן
    וניתן גם לתת אקלסטה שיתרונה הגדול בכך שניתנת אחת לשנה דרך הוריד ועל כן אינה כרוכה בתופעת הלוואי של גירוי הושט שעלול להתלוות לטיפול בכדורים האחרים.
    האם הקפדת להמנע משכיבה לאחר נטילת הכדור?
    אני מציעה להפסיק הטיפול עד להערכת גסטרו ואם אין בעיה, לחדש טיפול אחת לחודש תוך הקפדה לטל לפי הכללים הנדרשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח MRI ע"ש מותני עם ובלי ח.נ.
    שירי
    20/11/2010

שלום רב!!!
    אני במעקב אצל רופאת ראומטולוגיה בית חולים השרון אנה קופרמן. (אם אתם מכירים).
    הסיבה היא: הייתי מאושפזת השרון באורטופדיה עקב כאבי גב איומים עשו לי
    CT בלט דיסק + מצאו לי נוזל האגן הקטן.
    ומיפוי עצמות שמראה דלקת באגן הקטן.
    כשהגעתי אליה היא חושבת שיש לי דלקת פרקים המפרק אגן וגב משהו כזה.
    אמרה לי לעשות בדיקות והם :
    אוטרסאוד בטן עליון + תחתון - התוצאה שם גם ראו את הנוזל בעמות מנימאלית.
    MRI מותני - תוצאה היא כך :
    דיכוי שומן T1 T2 סגיטלי ואקסיאלי.
    L5-S1 - מוקד סגנל מוגבר בקצה האחורי של הדיסק חשוד לקרע אנולרי.
    אין פריצה בכל השק.
    אין הצרות השק או הנקבים.
    אין האדרה חריגה בשק או במבנה הגרמי.
    בליטות דיסקים זעירים מ L1 עד L5.
    ואמרה גם MRI אגן לכיוון SIJ מה זה בדיוק עשיתי יום רביעי, ועדיין אין לי תוצאה.
    בדיקות דם מלא כל מיני.
    ובדיקות שתן בגלל שהרבה פעמים יש לי דלקת בשתן
    ובדיקה תרבית שתן גם.
    בבקשה מכם תעזרו לי מהפענוח זה מה התוצאה.
    אודה לכם מאוד תודה רבה.

הוספת תגובה

• פיענוח MRI ע"ש מותני עם ובלי ח.נ. - תגובה

ד''ר מרב לידר
    22/11/2010

קרע אנולרי לש הדיסק יכול לגרום לכאבי גב משמעותיים שלרב חולפים מעצמם. במקביל יתכן ויש לך גם דלקת במפרק הסקרואיליאקלי, לפי התרשמותה של ד"ר קופרמן. בדיקת ה- MRI המכוונת תלמד רבות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקילוזינג ספונדיליטיס טיפול ב-TNF
    מאי
    18/11/2010

הומלץ לי טיפול ב-TNF אלפא. אני מעויינת לקבל חו"ד שניה אבל אצל רופא בעל נסיון בתחום. אין לי מושג איך לבדוק את הנושא. האם תוכלו להמליץ (אזור המרכז)
    תודה

הוספת תגובה

• אנקילוזינג ספונדיליטיס טיפול ב-TNF - תגובה

ד''ר מרב לידר
    22/11/2010

ניתן לפנות לכל אחת מהמרפאות הראומטולוגיות בבתי החולים באיזור המרכז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות מעבדה ל-RF
    לימונית
    13/11/2010

ד"ר שלום,

מזה שנים רבות אני סובלת מכאבים במרפקים, בעיקר בידיים וברגליים, אבל לא רק.

בעברי, ניתוח CTS בשתי כפות הידיים.

בבדיקות שונות שערכתי במשך שנים, לא נמצא גורם שמצביע על מחלת פרקים ספציפית כלשהי.

לאחרונה, עקב החמרה המביאה אותי לכאבים כמעט בכל פעולה יומיומית, ערכתי בדיקת דם ל-RF כשהתוצאה : 10.10>

מה זה אומר? האם זה מצביע על דלקת מפרקים שגרונית?

לא מצוין בבדיקה טטוח תקין של הפקטור. מה זה אומר מבחינת רמת הפקטור בדם - גבוה? נמוך?

לא יודעת אם קשור, יש אצלי בחודשים האחרונים גם עלייה של GGT, מעבר לנורמה.

בתודה,
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות מעבדה ל-RF

הוספת תגובה

• תוצאות מעבדה ל-RF - תגובה

ד''ר מרב לידר
    14/11/2010

המקום לברר את טווח הנורמה של בדיקה הוא במעבדת הקופה ולא בפורום.
    אני מניחה שהערך תקין אך גם אם מעט גבוה, אינו קובע אבחנה.
    יש אנשים רבים באוכלוסיה הכללית עם ערך מוגבר, ללא מחלת מפרקים ומאידך - אנשים עם מחלת מפרקים ברורה - ועם RF תקין.
    התלונות והממצאים בבדיקה ובצילומים הם שיסייעו בקביעת האבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה ראומטית חמורה אנקילוזנג ספונדל
    עבד
    12/11/2010

שלום לדר" מירב אני נכה עם 100% אי כושר ו 88% נכות רפואית ו 50%שירותים מיוחדים אני מזה 9 שנים לוקה במחלה ראומטית חמורה שנקראת אנקילוזינג ספונדילטיס אני מטופל באנברל 2 זריקות כל שבוע ואת האמת ללא שום הטבה במצבי הבריאותי להפך מצבי הולך ונהיה יותר חמור מהמחלה עצמה אני מוגבל קשות שאלתי הראשונה האם ישנו תחליף לתרופה שאני נוטל שהוא יותר יעיל ושלפחות יקל עליי שאלתי השנייה עקב הגבלות קשות בירכיים הן רוטציות חיצוניות והן פנימיות לפי חוות דעתו של פרופסור טישלר הגשתי בקשה לגמלת ניידות האם אני זכאי כי אני מתהלך כפוף עם קיפוזיס ניכר ומתהלך למרחק עד 50 מטר מקסימום ובעזרת קביים מודה לך מקרב לב דר" אם תתני לי תשובה מפורטת למרות שאני יודע שליקויי הניידות אינם מעוגנים ורשימת הליקויים סגורה לגבי חולים ראומטים ולמרות שהראומטולוגים הם שצריכים ללחם למעננו אנו החולים הראומטים בזכויותינו בגמלת הניידות בהוקרה ממני עבד בדווי ....כפר קאסם.

הוספת תגובה

• מחלה ראומטית חמורה אנקילוזנג ספונדל - תגובה

ד''ר מרב לידר
    14/11/2010

ישן שתי תרופות נוספות השייכות לקבוצת בולמי ה- TNF שניתן לתת לחולי אנקילוזינג ספונדיליטיס, פרט לאנברל. מדובר ברמיקייד ובהומירה. דבר עם הראומטולוג שלך לגבי היתרונות והחסרונות של כל אחת ואם יש טעם להחליף הטיפול במצבך.
    לגבי ניידות, אם ההנחה תהיה שאינך מסוגל ללכת יותר מ- 50 מטרים בגלל מפרקי הגפיים התחתונות אני מניחה שיכירו בכך. בועדות יושב ראומטולוג מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר לידר.לגבי בכצ'ט עלי לציין.
    גלי
    12/11/2010

שלום ותודה על תשובתך.לגבי הפרטים ששאלת אותי: היה לי בעיית קרישיות יתר בעבר.מצאו לי בבירור הראשוני שקרה לי המקרה.אבל הבנתי שזה לא היה משמעותי כול כך האם לחזור על זה? מוצאי הוא מרוקאית. אפטות בפה היו לי הרבה פעמים בפה. כמה פעמים עם מוגלה. רק שקשה לי לדעת האם ביגלל בעיות שיש לי בשיניים כבר הרבה זמן אוו בגלל מחלת הבכצ'ט? כיבים באיבר המין. אני זוכרת פעם אחת תיפרחת בעור. אני זוכרת בספטמבר שנה שעברה. בשוקיים הפנימיים ברגלים מין גרד מעצבן עים תפרחת אדומה מאוד וכואבת ואפילו נפוחה. כמעיין עקיצה. דיקור עשו לי ב2007. שהיה תקין לא יודעת אם בדקו למחלה זו אבל יצא תקין. מעקב המייר מוח.מראה את אותם נתונים מפעם שעברה. הייתי בבירור לטרשת- נפוצה. כבר שנתיים ללא אבחנה. רק עכשיו ליפני חודשים נישלחתי על ידי הניאורולוגית. לפרופסור: אלדד בין- שיטרית. מהדסה עין כרם. שלאור הנתונים והגן שנימצא אצלי. ייתכן ומדובר בניאורובכצ'ט. ואני עדיין לא רגועה ופוחדת לקבל טיפול.כי אני לא יודעת אים האבחנה חד משמעית. אני נורא חוששת .הראומוטולוג כתב בתשובתו: השילוב של אפטות בפה. אפטות בגניטליה ונוכחות HLA-B5 מאוד סוגסטיביים למחלת בכצ'ט ומטים את הכף לאבחנה זו יותר מאשר לטרשת-נפוצה. עם זאת אין כרגע עדות לפעילות סיסטמית של המחלה באשר ממדי הדלקת תקינים לחלוטין וקלינית אין עדות לאפטות או מעורבות עורית,מפרקית או וסקולרית. עם זאות התלונות הנ"ל בעלות הגוון הנוירולוגי עלולות להיות הביטוי היחיד לפעילות המחלה-מה שמכונה "נוירובחצ'ט" ואז עולה שאלה לגבי ההצדקה לטיפול. בהקשר זה נראה לי כי קיימת חשיבות עליונה להערכה נוירולוגית עם רוויזיה של המייר. על בסיס שני נתונים אלה יש לשקול הצורך בטיפול שאם לא כן מבחינת הביטויים ה"חוץ מוחיים" כרגע אין הוראה לטיפול בסטרואידים או בתרופות ציטוטוקסיות אך יש הצדקה לטיפול בקולכיצין 0.5 מ"ג פעמיים ביום. טיפול זה אמור לסייע בהפחתת האפטות בפה ובגניטליה.מצטערת על המלל הרב. אבל הייתי חייבת כדי להסביר ביותר פרטים אשמח אם תכתבי לי מה דעתך. כי אני כבר מבולבלת מאוד. ואני עומדת ליפני מייר נוסף לפני התחלת טיפול תודה לך. ושבת- שלום.

הוספת תגובה

• תודה ד"ר לידר.לגבי בכצ'ט עלי לציין. - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

ראשית, את נמצאית בידיים טובות מאד וההמלצה לעשות הערכה נוירולוגית מקיפה היא לב העניין. ההחלטה אם לטפל או לא תהיה מבוססת על היקף וחומרת הממצאים במרי, הדינמיקה בין הבדיקות השונות - כלומר אם יתווספו נגעים נוספים, ואם לא יהיה הסבר אחר מספק לממצאים. אני מניחה שהנוירולוגים ימליצו גם על דיקור מותני חוזר שיכול להעיד על מחלה פעילה. קולכיצין היא תרופה בטוחה מאד שמקובל לתת בבכצט על מנת להקל על האפטות. אין לה השפעה על הממצאים המוחיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה לכאבים בגוף אחרי לידה
    ליאת
    12/11/2010

תודה ד"ר על תגובתך,
    חשוב לי לציין שאני בחורה קטנה (נמוכה ורזה) חזרתי למישקלי מלפני ההריון אך לצערי הגוף לא חוזר לעצמו ולא ברור לי למה.
    כרגע הכאבים ממוקדים יותר באזור הגפיים , בעיקר ברגל ימין... כאבים שבאים והולכים באזור השוק והקרסול כמו כאב דוקר או מכווץ, תחושת כובד או לחץ ברגל כאילו הרגל עם מישקולת, נימלול, קפיצות שרירים מוזרות ברגליים.... תחושת רדימות בגב העליון מצד ימין.
    שוב אציין בדקתי הכל mri מח ועמוד שדרה שבו נמצא בלט דיסק אך חוץ מזה הכל תקין. בדיקת emg תקינה לגמרי הרופא שביצע אותה אמר שאין לי שום הפרעה של עצבים. אני אובדת עצות נישלחת כבר חודשים מרופא לרופא, משלמת כספים לרופאים פרטיים, מודאגת וחרדה... שוב שאלתי היא האם אלו יכולות להיות גם תופעות של פיברומיאלגיה? התור שלי לראומטולוג עוד חודש וחצי.

הוספת תגובה

• המשך תגובה לכאבים בגוף אחרי לידה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

לא ניתן לקבוע כי מדובר בפיברומיילגיה מבלי לבדוק אותך ומבלי לשלול בשיחה ובבדיקה מצבים אחרים שיכולים לגרום לסוג כזה של כאבים. צריך לזכור שלא תמיד יש לנו הסבר טוב לסיבת הכאב אך מאידך, לא כל כאב ללא הסבר הוא פיברומיילגיה. הבירור שעשית נשמע מקיף ואמור להרגיע בכך ששלל מצבים חמורים יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בטוחה מה זה
    קרן
    12/11/2010

שלום, שמי קרן בת 29 לאחר שתי לידות. ראשונה קיסרית שנייה רגילה. בשני ההריונות היו לי כאבים בפרקי האצבעות (בהריון הראשון היה לי קושי מיוחד להזיז בעיקר את האגודל- תופעה שעברה לערך חצי שנה עד אחרי הלידה). לאחר הלידה הראשונה כף הרגל גדלה במידה. מאז ומעולם אני סובלת מדלקות גרון חוזרות ונישות. לאחרונה אני חשה עייפות קשה ועדיין ישנם כאבים בפרקי האצבעות (הן אף התחילו ברעד קל) וכן כאבים בברכיים. האם יש מקום לדעתך לבדוק האם מדובר בדלקת פרקים כלשהי? אם כן באיזה סוג מדובר להתרשמותך? אם לא האם יש לך רעיון לאיזה כיוון בדיקה עליי ליפנות?

תודה בכל אופן,

קרן.

לקביעת תור
    סגירה
    לא בטוחה מה זה

הוספת תגובה

• לא בטוחה מה זה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

דלקות גרון, עייפות, כאבים בכפות הידים ובברכיים הן תלונות שכיחות. אם יש לך סימני נפיחות ורגישות ברורה על גבי המפרקים בבדיקה וסמני דלקת במעבדה יש מקום להמשיך ולברר כיוון ראומטולוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם אחרונה אוקטובר
    איציק
    10/11/2010

שלום רב. בבדיקת הדם האחרונה שביצעתי בחודש שעבר התקבלו התוצאות הבאות- tsh - 6.17
    crp - 0.6
    leucocytes - 25
    Antinuclear Ab Adults - 6.2
    Ro Ab Anti SSA - 116.6
    la Ab Ant iSSB - 81.17
    Immunoglobulin G - 2010
    DNA ds Ab - negative
    Complement - c3 -95
    Complement-c4- 27.4
    esr 1 hour - 54

שאלתי...האם אני בכיוון לופוס או סיוגרן או דבר רע אחר ? אודה לתשובה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת דם אחרונה אוקטובר - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

הבדיקות כמובן אינן קובעות את האבחנה.
    הנוגדנים שנמצאו אצלך מתאימים לסיוגרן אך ניתן למצאם גם בלופוס וגם המחלות רקמת חיבור נוספות. השאלה העקרונית היא מדוע נשלחת לבצען. האם אתה סובל מיובש בפה ובעיניים? האם אתה סבול מתפרחות בעור ורגישות לשמש? נשירה? כיבים בפה? ועוד כהנה וכהנה תופעות. הממצאים בבדיקה, התופעות אותן תתאר והמעבדה - בשילוב, הן שיקבעו את האבחנה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת לדר' לידר

איציק
    16/11/2010

תודה לדר' לידר על ההתייחסות לפנייתי.
    לשאלתך....נשלחתי לבדיקות הנ"ל עקב הסימפטומים הבאים...
    נשירת שיער חריגה
    תפרחת של כוכביות אדומות על הפנים ועל הקרקפת
    תופעת רנו
    שאלתי...אילו בדיקות נוספות וממוקדות רצוי שאעשה אשר בעזרתן האבחנה תהיה ממוקדת עד כמה שאפשר ?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת לדר' לידר - תגובה

ד''ר מרב לידר
    17/11/2010

שוב, המלצה הניתנת על סמך פיסות מידע ללא בדיקה ותשאול אישי מפורט, היא בעלת ערך נמוך. אם אני מפענחת נכון "תפרחת דמוית כוכב" כ- telangiectasias בשילוב עם תופעת ריינו - יש לבדוק גם נוגדנים לכיוון של סקלרודרמה. יש מקום להשלים נוגדנים כ- antiSCL70, anticentromere, אקו לב להערכה של לחץ הדם הריאתי ועוד. שוב, הראומטולוג שיבדוק אותך יוכל להתרשם ממראה עורך אם יש מקום להכניס סקלרודרמה לאבחנה המבדלת או לא.
    את הבירור הראשוני כבר ערכת ודי ברור שאתה "מבשל" מחלה אוטואימונית. הויסות העדין של הבירור לא יכול להעשות ללא בדיקה ותשאול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכצט?
    גלי
    09/11/2010

שלום.אני לאחרונה עברתי בירור לגבי בכצ'ט? אני סובלת מחולשת פלג גוף שמאל. ונוסף קשיים בהליכה. המייר מוח. הדגים מוקדים בחומר הלבן במוח דו"צ שאינם ספציפים. נישלחתי לראומוטולוג שבדק אותי.ולאחר בדיקת דם נמצא אצלי הגן B5. יחד עם הקליניקה ומספר אפטות בפה קבע הרופא. שייתכן ומדובר:בניאורובכצ'ט. אם אפשר הסבר לגבי מחלה זו.והאם כשנימצא הגן הזה הוא הכן מאשש מחלה זו? ואיזה טיפול מקבלים? עלי לציין שליפני זה חשבו שמדובר. בטרשת-נפוצה. הייתי במעקבים כבר שנתים.ורק עכשיו קיבלתי הבחנה אם אפשר את דעתך. תודה גלי.

לקביעת תור
    סגירה
    בכצט?

הוספת תגובה

• בכצט? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

מחלת בכצ'ט תוארה לראשונה על ידי רופא טורקי והיא מאופיינית באפטות חוזרות בפה, באיברי המין, בתופעות עיניות ועוריות. מעורבות של מערכת העצבים המרכזית, כפי שאת מתארת, היא נדירה יחסית ונדירה עוד יותר בנשים. גן ה- HLAB5 שנמצא אצלך אינו קובע את האבחנה, אך הסבירות שאדם שנושא את הגן יפתח בכצ'ט הוא גדול יותר מאדם שאינו נושא את הגן. האם יש לך בכצ'ט? האם מדובר בטרשת נפוצה? האם מדובר בבעיה שלישית - למשל קרישיות יתר? חסרים נתונים רבים, למשל מוצאך (הסבירות לבכצ'ט בטורקים גבוהה בהרבה מאשר באנשים ממוצאים אחרים), האם יש לך אפטות מרובות בפה פעמים רבות בשנה? האם סבלת בעבר מכיבים על איברי המין? האם את סובלת מתפרחות בעור? נבדקת על ידי רופא עיניים? עברת דיקור מותני לבדיקת נוכחות פסים אוליגוקלונליים? האם יש שינוי בבדיקות MRI עוקבות? המקרה סבוך והשאלות רבות. אני ממליצה שתפני להערכה נוירולוגית-ראומטולוגית משולבת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטרדת מאוד
    מיכל
    08/11/2010

שלום רב ,
    אני בת 28 ולפני כשנה חוויתי ארוע של טשטוש בראייה,לאחר טיפול בסטרואידים הראיה חזרה לקדמותה.
    ב-MRI שביצעתי לפני שנה היו מ"ס נגעים לא ספציפיים בחומר הלבן.
    לפניכשלושה חודשים ביצעתי שוב בדיקת MRI -בבדיקה זו נרשם כי נגע אחד גדל בצורה משמעותית(בצד שמאל) ושאר הנגעים לא השתנו.כמו כן בדיקת MRI צוור תקינה ובדיקות דם לנוגדנים השונים הכל יצא שלישי.
    אך הבעיה המטרידה אותי יותר מכול היא הסממנים שהנני מרגישה ולא יודעת מה לעשות איתם וזה התחיל לפני חודשים בחוסר תחושתיות בשתי כפות רגליים (כאילו גרב לוחצת לי על הכפות רגליים עד כדי כך שלא יכולתי לשים נעליים כי הרגשתי לחץ עדיר) אח"כ החוסר תחושתיות עברה לברך כאשר בנוסף לזה אני מרגישה כל הזמן לחץ על הברך ומדי פעם חום וכאילו מישהו "מדגדג" אותי בתןך הברך.
    יש לציין שמידת הלחץ והתחושתיות אינן קבועות אלא כל הזמן משנה והדבר לא פוגע לי בהליכה ,ישיבה וכ"ו.
    ועכשיו לפני כ-3 ימים התחלתי להרגיש כאילו חוסר התחושתיות נמצאת בכל רגל ימין עד המותן כאשר הנני מרגישה את הרגל מאוד רגישה אפילו כאשר נושבת עליה רוח אני מרגישה את זה(כל הרגל ממש ממש רגישה)
    בבדיקתי אצל נוירולוג המתמחה בטרשת נכתב:כוח ברגליים תקין בכל קבוצות השרירים,ללא הפרעות תחושה הן שיטחיות והן עמוקה גם באיזורים שמרגישה נימול ורדימות.
    כמו כן הליכה תקינה והחזרים שווים ותקינים.
    ועל כן אמרה שכרגע לא צריך להתחיל שום טיפול ספציפי ולחכות לעשות עוד בדיקת MRI בעוד חצי שנה וכן שלחה אותי לאורטופד שרשם שאין שום בעיה אורטופדית.
    אך למרות כל זאת הנני עדיין ממשיכה לחוש לחץ חזק על הברך,"דגדודים בתוכה,חום עולה ויורד בתוכה,וכן רדימות של כל רגל ימין ומה וכן תופעה חדשה בימים האחרונים שהרגל ימין שלי מאוד מאוד רגישה לכל דבר עושה לי צמרמורת והרגל מאוד רגישה.
    1.האם לפי הסממנים שציינתי יכול להיות ומדובר על בעיה ראומוטולוגית האם יכול להיות וקיימת איזשהיא דלקת בברך או משהו?האם זה אופייני לבעיה ראומוטולוגית? למה זה אופייני בעיה שכזו?
    2.איך יכול להיות הבדל בין מה שהרופא רשמה לבין מה שאני חשה בפועל?

לקביעת תור
    סגירה
    מוטרדת מאוד

הוספת תגובה

• מוטרדת מאוד - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

התופעות שאת מתארת מתאימות לטרשת יותר מאשר לבעיה ראומטולוגית. הסבירות שיש לך במקרה גם דלקת בברך נמוכה במיוחד אם אין נפיחות או הגבלה בתנועות (האם את מסוגלת לישר ולכופף הברך עד הסוף?). הארוע שהיה לך בעין בעבר והממצאים ב-MRI מכוונים יותר, כאמור, לטרשת. לעיתים מחליטים להתמין עם טיפול אך כדאי תמיד לבקש חוות דעת נוספת מנוירולוג מומחה בתחום הטרשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות
    רבקה
    07/11/2010

שלום רב

ביצעתי סיטי ולהלן התשובות:
    שינויים ארטררוטים של מפרקים פסטלים בגובה L5 S1
    בלט דיסק אחורי בגובה L4-L5
    סקלרוזיס של עצמות אליום בסמוך למפרקים סקרו-איליאקלים.
    נגע בעצם אליום מימין יתכן ציסטה של העצם.

השאלה, מה זה אומר כל זה, ומה הטיפול הנדרש על מנת לפתור את הבעיה ו/או להקל על הכאבים החזקים?

אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

צריך לראות הצילומים עצמם, כמובן.
    על פניו נשמע שהכאבים קשורים לשינויים הניווניים במפרקים הפצטריים של עמוד השדרה.
    הציסטה והסקרלוזיס סביב המפרקים הסקרואילאקליים בדר"כ אינם קשורים בכאב וכך גם פריצת דיסק שאינה חדשה ואינה קשורה בלחץ על חוט השדרה או על העצבים.
    כדאי להתייעץ עם מנתח עמוד שדרה. סביר להניח שתחנתך הבאה, לאחר מכן, תהיה פיזיותרפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה להדרכה בדחיפות
    טל
    04/11/2010

שלום רב,
    אני בת 32 בריאה בדר"כ ,לפני מס' שבועות הופיעה לי פריחה אלרגית על העור ,רופאת המשפחה הפנתה אותי לאלרגולוגית וזו הפנתה לבדיקות מקיפות ,בדיקות האלרגיה יצאו תקינות ובבדיקות הדם המקיפות שחזרו ונשלחו אלי לבית במיוחד הופיעו הערכים הנ"ל כאשר הם מודגשים ע"י הרופאה :
    ANTI SM/RNP POSITIVE
    ANA POSITIVE

פניתי עם התוצאות לרופאת המשפחה שהעיפה מבט בבדיקות ומיד אמרה שאין לי שום דבר והכל בסדר....ואין צורך לייעוץ עם ראומטולוג כפי שהמליצה האלרגולוגית.
    אינני שקטה עם המלצותיה....
    חשוב לי לציין כי אני סובלת מכאבים חזקים כמעט בכל הגוף שקשה מאוד להסביר אותם לכתוב ברצף כמה שורות קשה לי נורא, אני כמעט תמיד עיייפה ושערי נושר ללא הרף.
    לצערי אני אם לילדה נכה ובמצב זה אני נדרשת לכל הכוחות שקיימים אנא עזרו לי לשפר מצבי,אני ממש מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה להדרכה בדחיפות

הוספת תגובה

• זקוקה להדרכה בדחיפות - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

ממצאי הבדיקות בשילוב עם תפרחת שאינה אלרגית עשויים להעיד על תחילתה של מחלה אוטואימונית. אני חושבת שבהחלט יש מקום להערכה ראומטולוגית לשלול תופעות העשויות להיות קשורות למחלות כלופוס ומחלות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת MRI
    ריטה
    04/11/2010

אני בת 19 וסובלת מכאבי גב כבר כמה שנים טובות שבשנה האחרונה החמירו וגם התחילו לי כאבים ברגליים ממש חזקים -שמשפיעים על התפקוד שלי.
    הפנו אותי לרופאה ראומטולוגית שהעלתה חשד לדלקת מפרקים.
    עשיתי MRI של ע"ש מותני ואשמח אם תוכלו להגיד לי מה התוצאות אומרות :

"מבנה החוליות בגדר הנורמה. עצמת האותות הנובעים מהם נמוכה יחסית בשוני הסדרות, קרוב לודאי ביטוי של מח עצם אדום.
    תעלת השדרה ברוחב תקין.
    בגובה L5-S1 הדיסק נמוך עם סימני התייבשות ומודגמת פריצה מרכזית-שמאלית ברורה, הלוחצת על קדמת השק הדורלי ועל מוצא שורש שמאל.
    יתר המרווחים ללא פתולוגיה ברורה.

,תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקת MRI

הוספת תגובה

• פענוח בדיקת MRI - תגובה

ד''ר מרב לידר
    12/11/2010

הממצאים מעידים כי יש לך פריצת דיסק עם לחץ עצבי.
    עליך להתייעץ עם מנתח עמוד שדרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה