פורום דלקת פרקים, ראומטולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם יש המלצות למטפלת בהידרוטרפיה
    ורדה
    22/01/2011

טובה באזור המרכז לפיברומיאלגיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם יש המלצות למטפלת בהידרוטרפיה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    24/01/2011

איני נוהגת לתת המלצות שמיות.
    בכל מקרה מדובר בשיפור סובייקטיבי ועל כן בקשי המלצות של מטופלים קודמים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועדת ניידות
    עבד
    22/01/2011

לד"ר מרב שלום וברכה...אני לא יודע אם את זוכרת אותי דרך זה שפעם התייעצתי איתך לגבי ועדת ניידות וזה שאני חולה במחלה ראומטית חמורה שנקראת אנקילוזינג ספונדליטיס ושפרופסור שאני מטופל אצלו נתן לי חוות דעת של 80 % על הגבלות קשות וחמורות ברוטציות של מפרקי הירכיים הן חיצוניות והן פנימיות .ושציין שאני לא יכול ומסוגל ללכת יותר מ..50 מטר וגם הולך עם קביים...אז אני מופתע שהייתי בוועדה ולמרות שציינו בפרוטוקול הדברים האלו אך דחו לי את הבקשה בטענה שהליקוי אינו נכלל ברישמת הליקויים ולמרות שהפרופסור ציין את סוג הליקוי ואת הסעיף שמזכה באחוזים שזה הגבלות במפרקי הירכיים....אך לצערי הרב אנו החולים הראומטים אין מי שיחוקק לגבינו סעיף מדויק לגבי המחלות שלנו ...ברשותך ד"ר מרב מה את מייעצת לי ומה אני צריך לעשות בשביל שאני אקבל את הזכויות שלי.מודה לך מקרב לב...עבד.

לקביעת תור
    סגירה
    ועדת ניידות

הוספת תגובה

• ועדת ניידות - תגובה

ד''ר מרב לידר
    24/01/2011

לצערי איני יכולה ליעץ לך בעניין התביעה לביטוח לאומי.
    דבר עם הרופא הראומטולוג המטפל שלך, אם הוא חושב שמגיעה לך נכות, אולי יוכל לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראומטיקפיב
    דנה
    19/01/2011

שלום!
    לאחי בגיל 14.5 התחיל לו ראומטיקפיבר עם מעורבות לבבית קלה ועם כוריאה שהתבטא בתנועות גסות לא רצוניות.ומאז מקבל דורביוטיק אחת לחודש.
    כיום הוא בצבא ולאחרונה שוב חזר לו התנועות הלא רצוניות בצורה מחרידה!!!והלשון זזה לו וזאת כתוצאה כנראה,ממתח נפשי ועצבים.
    היה אצל קרדיולוג ואמר שעדיין יש דליפה קלה במסתם הלב.
    השאלה האם הכוריאה מצביע על ראומטיקפיבר,כלומר שאין חיידק,וצריך לקחת סטרואידים או תרופות נוירולוגיות.
    אשמח לתשובה כי אין מי שיענה ויעזור לחייל-אני כבר לא מסוגלת לראות אותו במצב הזה!!!!!
    תודה,דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    ראומטיקפיב

הוספת תגובה

• ראומטיקפיב - תגובה

ד''ר מרב לידר
    19/01/2011

הטיפול בכוראה הינו נוירולוגי בעיקרו. יש תקופות של הטבות והחמרות. יש להפנותו בהקדם להערכה נוירולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים אחרי לידה
    שיר
    15/01/2011

אני בת 42 שלושה חודשים אחרי לידה שנייה, מניקה)
    מזה כחודשיים- כאבי ברכיים חזקים, קשיות בתנועות בגב התחתון, נפיחות בכפות רגליים יחד עם זרמים חשמליים כשאני נעמדת על כף הרגל בבקר ( חולף לאחר כמה דקות).

לפני 4 ימים דלקת גרון, כנראה חיידקית, קבלת מקסיפן. כאבי מפרקים בכל הגוף . לאחר הכפלת הכמות- 4X500 ג"ר ליום ירדה נפיחות בגרון ואיתה רוב הכאבים במפרקים. אולם עדיין כאבים במפרקי כף היד והאצבעות.
    האם כאבי המפרקים יכולים להיות תוצאת החיידק? ואם כן הטיפול מספיק?
    האם ייתכן שהחיידק גורם דלקת מפרקים שתשאר אחרי שוך המחלה? במיוחד לאור העובדה שהם נשארו חלקית למרות הטיפול האנטיביוטי.
    האם ייתכן שיש לי כבר דלקת מפרקים ומחלה רק החמירה מצב קיים?
    אילו בדיקות עלי לעשות כדי לשלול דלקת מפרקים?

תודה
    שיר

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי מפרקים אחרי לידה

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים אחרי לידה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    17/01/2011

דלקת חיידקית זיהומית יכולה להיות מלווה בכאבי מפרקים תוך כדי הזיהום - כפי שאת מתארת. לאחר ההתאוששות מהזיהום יש הקלה משמעותית. באדם עם נטיה גנטית מסוימת - עשויה להתפתח גם תגובה אימונית, חיסונית, מאוחרת יותר לחיידק שכבר נעלם מהגוף. במקרים אלה יופיעו כאבי מפרקים עם נפיחות מספר שבועות לאחר תום הזיהום ויגיבו לטיפול אנטי-דלקתי (אין צורך לתת אנטיביוטיקה בשלב זה).
    הכאבים שאת מתארת לאחר הלידה אינם ספציפיים. יכולים להיות קשורים לשינויי משקל, צבירת בצקות ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חני
    13/01/2011

לפניי 20 שנים ניתוח ACL בברך ימין
    1. לפניי 3 שבועות נפיחות , ללא טראומה, של ברך ימין . במיון הוציאו 80 CC צלול.
    2. בצילומים רנטגן זוהה כונדרוקלצינוזיס
    3. במיפוי עצמות ( לא יכול לעשות MRI ) דובר על מוקד פתולוגי בברך וכן "לא מין הנמנע קרע ב MM
    4. אומנם הברך נעולה , אבל נידמה לי שהאורתופד יותר מעוניין לראות את רצועת הסיביי פחם מאשר באמת המינסקוס קרוע

מה לעשות ? האם להסתפק בפיזיותרפיה ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    17/01/2011

סביר להניח כי מדובר בתהליך ניווני במפרק, כולל קרע במניסקוס.
    נסה פיזיותרפיה אך יש סיכוי סביר שתזדקק לארטרוסקופיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות מוגדלות במפשע
    בת 27
    03/01/2011

בוקר טוב,

כבר כחודש סובלת משני אבצסים בכף הרגל השמאלית לקחתי שני סוגי אינטוביוטיקה ללא הטבה במצב אף גרוע יותר , מאיתמול התחילו לי כאבים בכל הרגל עד המפשע ואי יכולת דריכה על הרגל , וחייה עם תרופות נגד כאבים חזקים ...
    היום בבוקר הלכתי למיון שמה אושפזו אותי לניגוז האבצס בלילה ונאמר לי שיש בלוטות לימפה מוגדלות במפשע !
    מה זה בכלל בלוטות לימפה מוגדלות ? והאם זה מסוכן ? והאם בכלל יש טיפול ספציפי לזה ?!
    והאם זה נגלה במישוש המפשע ללא בדיקות עזר ?
    תודה ולילה טוב,

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות מוגדלות במפשע

הוספת תגובה

• בלוטות מוגדלות במפשע - תגובה

ד''ר מרב לידר
    05/01/2011

השאלה אינה קשורה לתחום הראומטולוגיה אלא לבעיה זיהומית
    כלי הלימפה הפזורים לאורך הגוף כרשת כבישים, בדומה לכלי הדם, מתנקזים לבלוטות לימפה. אם יש תהליך זיהומי ברגל, הוא מתנקז לבלוטה ושם נערך "הקרב" בין המזהם למערכת החיסון. כתוצאה מכך הבלוטה מתנפחת והופכת לרגישה. עם ההתגברות על התהליך הזיהומי הבלוטה שוב קטנה והרגישות נעלמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בלתי מוסברת באצבע
    מרין
    31/12/2010

שלום רב...
    מזה שבועיים הקמיצה שלי נפוחה. לא הייתה עקיצה\קיבתי מכה\נחתכתי באזור.. כך התעוררתי בבוקר.
    כשזה הופיע..הנפיחותת הייתה קטנה , והרגשתי מין גוש כזה מתחת לפרק הראשונה של האצבע, שכאבה אם לחצתי.

בערב זה כבר ממש התנפח, הייתה קצת אדוממיות, אבל לא היו כאבים בכלל.. באף אזור בגוף.. בשעות הערב כל יום זרימת הדם אל האצבע מוגברת, היא ממש אדומה ונפוחה ..לפני השינה האצבע מעקצצת
    אין חום (רק באצבע טמפ מקומית)..

לפני 7 חודשים לערך, היה לי מקרה דומה, באותה יד ובאותה אצבע, והייתה מעורבות של עוד 2 אצבעות באותה היד.. אבל אז זה היה ממש גרוע, עד כדי שבלילות לא יכלתי לישון, כי האצבעות שרפו לי, עיקצצו, וגירדו לי מאוד.

באותה תקופה הייתי אצל כירורג (המורה שלי) , ואצל דרמטולוג, הם אמרו שזה סוג של זיהום, והזרקתי למשך 5 ימים צפטראקסון I.M.. ולאחר כמה ימים הנפיחות ירדה,
    הפעם, הלכתי שוב לאותו הכירורג, והוא אמר יכול להיות ראומטויד ארטריטיס, המליץ לי לקחת NASAID ושתיתי במשך 10ימים ללא הועיל.

עשיתי בדיקת דם, ראומטיק פקטור+C R P ויצא שלילי..
    המוגלובין נמוך, אריטרוסיט נורמאלי, לאוקוסיט נורמה, אך יש לי לימפוציטוסיס, וטוטאל פרוטאינים בדם, גם היה נמוך.

כל השאר היה תקין.

כבר שבועיים, שאין הרעה, וגם לא החלמה כל שהיא.
    בבקרים אין קושי לפתוח את היד, אבל את האצבע אי אפשר לישר, ובכלל לא לקפל, נפוחה בבוקר יותר מבשאר היום, ויש נוקשות בבוקר, כמו כך גם בלילה, לפני השינה..
    ניסיתי שוב טיפול אנטיביוטי צפטראקסון 5 ימים I.M ללא הועיל.
    אשמח לדעת חווד דעת.

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות בלתי מוסברת באצבע

הוספת תגובה

• נפיחות בלתי מוסברת באצבע - תגובה

ד''ר מרב לידר
    05/01/2011

מאחר וטיפול אנטיביוטי משמעותי לא הביא להטבה ומאחר ומדובר בתופעה חוזרת, נראה כי מדובר בתהליך דלקתי. דלקת של אצבע נקראת "דקטיליטיס" והיא יכולה להיות סימן ראשון להתפתחות של מחלת מפרקים דלקתית.
    אני מציעה שתבקשי הפניה לצילום כפות ידיים ותגשי עם הצילום להערכה אצל ראומטולוג.
    מבחינת הטיפול - יש לנסות תרופה אחרת מקבוצת ה- NSAIDS בשיטת ה-"ניסוי וטעיה". פעמים רבות יש קושי למצוא טיפול מספק למרות שמדובר באצבע בודדת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור..

מרין
    05/01/2011

אלך עם המלצותייך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטאומה
    אורן
    27/12/2010

שלום רב,
    עקב אוסטאואיד אוסטאומה באיזור T5 הייתי נוטל ארקוקסיה ואספירין תקופה ממשוכת. לאור הבעייתיות בשימוש ממושך בתרופות אלו, הרופא המטפל החליף את הטיפול לקולכיצין 0.5 מ"ג פעמיים ביום. האם לכדור זה גם יש תופעות לוואי או סכנות כלשהן עקב שימוש ממושך?
    בברכה,
    אורן.

לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאומה

הוספת תגובה

• אוסטאומה - תגובה

ד''ר אורון עילם
    28/12/2010

אוסטאיד אוסטאומה היא סוג של גידול שפיר בעצם. ניתן לטפל בכאבים שיוצר הגידול על ידי תרופות נגד כאבים כמו למשל ארקוקסיה. לא ברור לי מהו גילך ואם יש מחלות נוספות. בד"כ אוסטאיד אוסטאומה מופיע בצעירים. אם אתה אכן מתחת לגיל 40 ואין לך מחלות נוספות לא ברוה לי האינדיקציה למתן אספירין בנוסף לארקוקסיה. אם הינך צעיר ללא מחלות נוספות הסיכון בנטילה ממושכת של ארקוקסיה הוא נמוך.
    אני בספק האם הטיפול בקולכיצין יהיה דומה בייעולותו לארקוקסיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

אורן
    28/12/2010

עד כה הקולכיצין עושה עבודה טובה. השתמשתי בארקוקסיה במשך שנתיים ושימוש ממושך עלול לגורם נזקים בכליות, קיבה ולב. האם קולכיצין "פטור" מתופעות אלה? האם יש תופעות לוואי אחרות לשימוש בקולכיצין שכדאי להיות מודע אליהן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ליאת
    20/12/2010

היי

האם יש קשר בין אקזמה לדלקת פרקים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר מרב לידר
    26/12/2010

לא ישיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בכף הרגל והקרסול
    בת 27
    19/12/2010

בוקר טוב ,
    כבר שבועיים כף הרגל השמאלית והקרסול כואבים , יש נפיחות ואודם באיזור , וגם כן האיזור חם מהרגיל ...
    לא קיבלתי חבלה או מכה בתקופה האחרונה אבל עברתי לפני כשנתיים ניתוח בכף הרגל (הטרייה והשתלת עור-אחרי כניסת גוף זר) .
    עשיתי לפני 3 ימים מיפוי עצמות,בבקשה מה אומרת התשובה והאם היא מסבירה את הכאב הנוראי ?
    תשובת המיפוי :
    קליטת יתר דיפוזית בקרסול ימין .
    מודגמת סקוליוזיס גבית מותנית .
    אין ממצא פתלוגי מוקדי נוסף .
    סיכום:
    קרסול ימין-שינויים ארתריטיים דלקתיים או שינוי דריכה , בשאלה של זיהום חד ניתן לבצע מיפוי עם גליום .
    סקוליוזיס .

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בכף הרגל והקרסול

הוספת תגובה

• כאבים בכף הרגל והקרסול - תגובה

ד''ר מרב לידר
    26/12/2010

עליך להבדק בהקדם על יד רופא מאחר והממצאים מעידים על דלקת חדה בקרסול שעלולה להיות גם זיהומית. יתכן ויהיה צורך בדיקור של המפרק לשם הוצאת נוזל לדגימה ולתרבית. אין להשתהות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערבה עם מתותרקסט
    לאה
    17/12/2010

שלום
    אני משתמשת מזה 5 חודשים בערבה יחד עם מתותרקסט לאחר התלקחות עם מתותרקסט ומרגישה הרבה יותר טוב , הכאבים פשוט חלפו והרבה יותר טוב גם בבוקר מבחינת נוקשות. האם אפשר להפחית במצב כזה במינון של המתותרקסט ? אני שואלת כיוון שהבנתי ששתי התרופות עלולות לפגוע בכבד

תודה
    לאה

לקביעת תור
    סגירה
    ערבה עם מתותרקסט

הוספת תגובה

• ערבה עם מתותרקסט - תגובה

ד''ר מרב לידר
    18/12/2010

אפשר לנסות לרדת בהדרגה במינון המתוטרקסט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערבה עם מטוטקסט

נטלי
    27/12/2010

שלום!
    הייתי רוצה לקבל קצת פרטים על השימוש בערבה. אבא שלי משתמש כבר שנים במטוטרקסט, וכמובן שהיינו רוצים לצמצם במינונים.
    בתודה מראש על תשובתך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקילוזינג ספונדליטיס
    שירה
    16/12/2010

שלום ד"ר לידר
    מטופל שלך שסובל מהמחלה הנ"ל,
    בתחילת השבוע נתת לי טיפול באנברל,(התייעצתי טלפונית)טרם התחלתי טיפול.
    הבוקר קמתי עם חום גבוהה 39 וכאבי גב חזקים מאוד,
    האם יש קשר חום למחלה ?
    תודה על תשובתךוכן על הטיפול המסור.

לקביעת תור
    סגירה
    אנקילוזינג ספונדליטיס

הוספת תגובה

• נכתב לבקשתו

שירה
    16/12/2010

אין לו אינטרנט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנקילוזינג ספונדליטיס - תגובה

ד''ר מרב לידר
    18/12/2010

אם יש חום גבוהה יש להפסיק מיד הטיפול באנברל ולהבדק על ידי רופא על מנת לאתר מקור זיהומי ולאשר חידוש התרופה. הפורום הנוכחי אינו מיועד לטיפול שוטף במטופלים שלי אלא למתן עיצות כלליות בתחום הראומטולוגיה. אבקש לפנות אלי להבא דרך המרפאה במקרים כאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכצ'ט
    שירה
    16/12/2010

שלום
    שלום. אני סובלת מאפטות בפה כבר הרבה שנים כל הזמן כמעט בלי הפסקה וגם מ"ס אפטות יחד, ברקע מיגרנות עם אאורה , סינוס ברדיקרדיה (גירוי ווגאלי ) ,דלקות עיניים אלרגית(נבדקתי אצל רופאת עיניים),נזלת אלרגית ולפעמים קוצר נשימה ,כאבים ברום הבטן , הליקובקטר פילורי,בעבר דלקת בתרסריון וגסטריטיס כרונית. (עפ"י בדיקות גסטרו)נשללו מחלות מעי דלקתיות.כאבי גב תחתון בבדיקות הדמיה נמצא סקרואילאיטיס,בדיקת HLA B5 -חיובית. B27-שלילי,שאר הבדיקות האימונולוגיות והסרולוגיות תקינות, היתה לי אנמיה מחוסר ברזל במשך שנים (אני אוכלת תזונה עשירה בברזל),הסתדרה רק לאחר מתן וונופר IV .בבדיקת צפיפות עצם אוסטאופניה קשה בחוליה L1 .כרגע עם טיפול בקולכיצין (כחמישה חודשים)אני שומרת על המוגלובין תקין ,האפטות חלפו לגמרי וכן הכאבים במערכת העיכול.אין לי תופעות עוריות או עייניות
    א- מה הסבירות לבכצ'ט?
    ב-האם תגובה טובה לקולכיצין תומכת באבחנת בכצ'ט??
    ג-האם יתכן מצב של אפטות רגילות בפה (לא בכצ'ט) שיטופל בקולכיצין?
    תודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    בכצ'ט

הוספת תגובה

• בכצ'ט - תגובה

ד''ר מרב לידר
    18/12/2010

אפטות בפה, סקרואילאיטיס ו-HLAB5 מרמזים על בכצ'ט אך לא "סוגרים" את האבחנה באופן ודאי. שתי התופעות הראשונו עשויות ללוות מחלת מעי דלקתית גם כן. קולכיצין יכול לסייע לאפטות ממקור שונה ועל כן אינו מסייע בקביעת האבחנה. רצוי לשקול בירור של מערכת העיכול לאחר יעוץ עם רופא גסטרו בשאלה של מחלת מעי דלקתית סמויה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קור וכאבי פרקים????
    לילית -אינפרא
    15/12/2010

האם יש קשר בין חשיפת הגוף לקור וגרימת מחלה או התפרצות מחלה רדומה כדלקת פרקים או כאבי פרקים ?כוונתי למריחת הגוף בג'ל קר לשיכוך כאב בזמן טיפול הסרת שיער בשיטת אינפרא אדום IPL .
    המון תודה על העזרה!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    קור וכאבי פרקים????

הוספת תגובה

• קור וכאבי פרקים???? - תגובה

ד''ר מרב לידר
    18/12/2010

אין קשר את יכולה להתקדם עם הסרת השיער

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזמנה למפגש מנהלי פורום בריאות
    אלון ראש
    15/12/2010

ד"ר לידר וד"ר עילם שלום רב

ברצוני להזמינכם למפגש רופאים/מנהלי פורום בריאות ברשת.

במפגש נדון בחידושים בנושא תוספי תזונה למפרקים מכנס OARSI - הכנס של החברה הבינלאומית לחקר דלקות מפרקים. בנוסף נעדכן על חידושים במחקרים על גלוקוזאמין וכונדרואיטין

המפגש בהנחיית ד"ר אמיר אורון, מנהל מחלקה אורטופדית ביה"ח ברזילאי.
    וייערך במסעדת רפאל היוקרתית בחסות מגה גלופלקס ויכלול ארוחת צהריים סביב שולחן.
    מכיוון שהתאריך אינו סופי לעת עתה, אנחנו נשמח לקבל אישור עקרוני.

בכבוד ובברכה
    אלון ראש
    שלמור תקשורת

הוספת תגובה

• הזמנה למפגש מנהלי פורום בריאות - תגובה

ד''ר מרב לידר
    18/12/2010

מדוע הפניה נעשית דרך הקישור הציבורי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה