מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב רמיקייד וראוקוטאןנועם20/09/2010
שלום, רציתי לדעת אם יש בעיה או אם עדיף להימנע מנטילת ראוקוטאן בשילוב עם רמיקייד ומטרוטקסט. אני מקבלת את התרופות לRH מזה 4 שנים ללא תופעות לוואי ואמורה להתחיל לקבל ראוקטאן לתקופה קצרה.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רואקוטן בשילוב עם רמיקייד ומתוטרקסט
ד''ר מרב לידר25/09/2010שלום רב,
הטיפול המשולב אפשרי אך כרוך בסיכון יתר לתופעות לוואי.
בעיקר יש לשים לב לתפקודי הכבד - גם רואקוטן וגם מתוטרקסט הן תרופות הנוטות לגרום להפרעה בתפקודי הכבד ועל כן יש לעקוב אחריהם בקפדנות. כמו כן, שתי התרופות עלולות לגרום להפרעה בשורות הדם ועל כן גם ספירת דם צריכה להלקח לכל הפחות אחת ל- 6 שבועות. השילוב עם הרמיקייד הוא דווקא פחות בעייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ברגל, שריפה ובשר?שירה3215/09/2010
שלום
אני בת 32אדם בריא בדרך כלל.
כבר כמה חודשים יש לי כאב חזק (בעיקר בבקרים) בכף הרגל באזורים מסויימים (של מפרקי האצבעות , בעיקר ,4,5 הכוונה למפרקים שנכנסים לתוך כף הרגל). הרופאים לא מצאו דבר ואינם יודעים ממה זה נובע. בנוסף היו לי מעין תקופות של ימים שהייתה לי תחושת שריפה בגב, בכפות רגליים וידיים ובמתן שתן. זה היה ממש מציק וחזק. גם כאן הרופאים לא מצאו דבר.
לפני שבועיים נסעתי לחו"ל ומטעמי כשרות נמנעתי מלאכול בשר. כל הכאבים נעלמו. חשבתי שזה קשור אולי למזג אוויר או לחות באזור ששהיתי בו. או שפשוט הבראתי מהויטמינים החדשים שהתחלתי לקחת. ואז... חזרתי לארץ ואכלתי מלא בשר כי התחשק לי נורא. ויומיים אחרי שחזרתי הכאב ברגל חזר. היום אכלתי כבד. ועכשיו חזרו לי בנוסף לכאב ברגל גם תחושות השריפה בשתי כפות הרגליים. מזמן לא חשתי את השריפה הזו ומזמן גם לא אכלתי כבד..
שאלתי בפורום אלרגיות האם יכול להיות שהבעיות שלי נובעות מאלרגיה כלשהי למשהו בכבד או בבשר, והפנו אותי לפה. אשמח אם תוכל לעזור ולכוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מפרקים הקשורים באכילת בשר
ד''ר מרב לידר16/09/2010הקשר היחיד הברור לגבי אכילת בשר ואיברים פנימיים (דגוגמאת כבד) לבין דלקת מפרקים הוא כי אכילה שכזו עלולה לעורר התקף של שגדון. התקף כזה בא לידי ביטוי בכאב פתאומי עז, לרב באחת מכפות הרגליים, לרב באיזור הבוהן הגדולה בכף הרגל, מלווה אודם וחום מקומיים. במקרים ממושכים/לא מטופלים - תתכן תמונה יותר כרונית. את מציגה עצמך כבחורה בריאה כך שהסבירות שחומצת השתנן, השוקעת במפרקים ומעוררת התקף שגדון, גבוהה בדמך - נמוכה. ואז, יש לחפש סיבות נוירולוגיות לתחושת השריפה.
למען הסר ספק בקשי מרופא המשפחה בדיקות שגרה כולל רמת חומצה אורית (=חומצת שתנן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא כבר נתן לי בדיקת דם
שירה3216/09/2010הוא נתן לי לפני כמה שבועות ולא עשיתי אותה אז, זה היה לפני שהבחנתי בקשר לאכילת בשר בעיניי.
שלשום עשיתי את הבדיקות והתקבלו כבר חלק מהתוצאות. ממה שזכור לי , לא היה בהפניה חומצת שתנן (uric asid) אלא רק (orea (B ובבדיקה זו יצא לי נורמלי-28.
האם שתי בדיקות אלו מאד שונות? כלומר , האם יש טעם לבקש מהרופא בדיקה של חומצת שתנן? או שהבדיקה השניה היא גם בסדר ומעידה במידת מה על מה שאת ביקשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהuric acid
ד''ר מרב לידר25/09/2010יש שוני מהותי בין uric acid לבין urea בדם. בקשי מהרופא בדיקה של uric acid
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרופה "ערבה"רחל06/09/2010
שלום ד"ר ,
רציתי לדעת אם אתה מכיר את התרופה "ערבה" והאם היא מומלצת למי שאינו יכול ליטול מתותרקסאט בשל תופעות לוואי ? (בשילוב עם פלקווניל)
תודה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערבה
ד''ר מרב לידר12/09/2010ערבה היא תרופה יעילה הנמצאת בשימוש כבר מספר שנים. היא בהחלט מומלצת בשילוב עם פלקווניל לחולים שאינם סובלים מתוטרקסט. תופעות הלוואי העיקריות הן מתחום מערכת העיכול - שלשול, נשירת שיער ותפרחת הן נדיקות יותר. כמו כן היא מחייבת מעקב של ספירת דם ותפקודי כבד אחת ל- 6 שבועות, בדומה למתוטרקסט. חשוב שנשים בגיל הפוריות תהיינה מודעות לכך שאסור להכנס להריון תוך כדי טיפול ועד שנתיים לאחר סיומו, אלא אם ניתן טיפול תרופתי מיוחד המסייע בפינוי שאריות התרופה מהגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ana positive resultsAdi02/09/2010
,Hi Dr'.
for the last 3 months I had joint pains and rash.
my blood results were fine except from ANA which was positive.
at the beginning the ANA was 1:320, afterwards it improved to 1:240, and 1 week ago it was improved again to 1:80 (but stil positive).
I'm living in China. the Dr' here suspected at the beginning that it's Lupus but my joints are not swallow or red, no mullar rash and the other parameters in my blood are negative.
all other kidney and other functions are normal as well.
maybe I should mention that 2 weeks ago I did a tattoo and my body reacted bad and rejected it. the Dr' gave me antibiotics cream for that. both of my feet got swollen after the tattoo.
I did the last blood results (with the ana 1:80) after I put the antibiotic cream.
I know it's not enough details but can you pls explain to me, how can it be that the ANA is improving?
can it be that I had a periodical joint infection and it disappears by itself?
*The Dr' just gave me Novartis which made 50 % of the pain go away but it shouldn't have affected the blood results since I did them before starting this med'.
Thanks for your answer!
Adi* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מפרקים לאחר קעקוע
ד''ר מרב לידר06/09/2010עדי שלום,
בקצרה, את מתארת כאבי מפרקים ותפרחת בנוכחות ANA חיובי לאחר שעשית קעקוע.
יתכנו לכך מספר הסברים כשהעיקריים הם:
1 - הקעקוע פוגע ברקמת העור. אם יש לך נטיה ללופוס יכול להיות שזה גרם לשפעול של המחלה, להתפרצות שלה
2- בעיה חמורה יותר עלולה להיות שעם הקעקוע גם נדבקת בזיהום ויראלי שגורם לתופעות של תפרחת , כאבי מפרקים ו-ANA חיובי.
את חייבת להבדק בהקדם לנוכחות הפטיטיס בי, סי וכן לאיידס!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקיםאתי01/09/2010
אני בת 33 לאחרונה חטפתי דלקת גרון ונטלתי אנטיביוטיקה,לפני יומיים התחלתי לחוש כאבי מפרקים עד כדי חוסר יכולת תזוזה/הנעה ,לצערי זה קרה לי לפני 10 שנים וטופלתי באספרין/נקסין/פרוטיזון ואחרים.
מהי המחלה[שמה] שממנה אני סובלת,ולמה יש קשר בין מחלת גרון לפרקים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת מפרקים תגובתית
ד''ר מרב לידר06/09/2010בשלבי ההחלמה ממחלה זיהומית, הגוף יוצר נוגדנים שהם למעשה החיילים הנלחמים בשדה הקרב כנגד המזהם. לעיתים, הנוגדנים-חיילים הללו טועים, ומזהים גם את רקמת המפרק כ-"אויב" ופותחים נגדה ב-"מערכה התקפית". התגובה הזו בין הנוגדן לרקמת המפרק גורמת לדלקת ולכאבים. הנטיה לדלקת מפרקים תגובתית היא גנטית והתופעה שכיחה בעיקר אחרי זיהומים בחיידק הסטפטוקוק הגורם לדלקת גרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות בשרירים + פיברומיאלגיהנולי24/08/2010
שלום רב, אני בת 32, אתמול הייתי אצל פרופ' ראומטולוג מומחה עקב כאבים מרובים בגוף ובעיקר בגפיים תחתונות, גפיים עליונות וכאבי בטן, ובנוסף CRP גבוה שנמדד לאורך שנתיים ותמיד הוא מעל המקסימום. הרופא אבחן לי פיברומיאלגיה, ובנוסף יש לי דלקת במפרקי SIJ. כשהייתי אצלו בביקור שכחתי לשאול אותו שאלה חשובה ואני רוצה לשאול אותה פה: במשך יותר משנה אני סובלת מתופעה מוזרה ומציקה: יש לי קפיצות בשרירים, כמו שקופצת העין, בכל פעם באזור אחר, פעם בברך, פעם בכתף, פעם בשכם, וכמעט בכל יום זה קורה לי לפעמים למשך מס' שניות ולפעמים אפילו לכמה דקות. האם זה קשור למה שהרופא אבחן אצלי? אם לא, למה זה יכול להיות קשור? האם זה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות בשרירים ופיברומיילגיה
ד''ר מרב לידר24/08/2010אין קשר בין קפיצות בשרירים לבין פיברומיילגיה.
בדרך כלל מדובר בתופעה שפירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאוט וכדורי dimaxיעקב21/08/2010
אני חוזר על שאלתי שלא נענתה,כנראה לא היתה ברורה:
אני מטופל כ 20 שנה בגאוט, בהצלחה, URIC ACID בנורמה.
אני יצא לטיול בגובה רב ורוצה לקחת כדורי DIMAX ,המטפלים בבעיית החמצן הדליל.
יש אזהרה שמשמעותה לא ברורה בכדורים אלה לחולי גאוט.
האם אסור לחלוטין לחולי גאוט לקחת כדורים אלה? או שמדובר בצורך בשתיה רבה ובמעקב?
הנושא חשוב לי מאד מאחר ותאריך היציאה בשבוע הבא ופניה לרופא מומחה בקופת חולים לוקחת חודש_חודשיים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעיל
ד''ר מרב לידר24/08/2010ראה תשובה בפניה הראשונה.
נסיעה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- rheumatoid factor quantitגלית20/08/2010
שלום,
חמי לאחר ארוע מוחי קל, בבדקות מקיפות שנעשו התגלו ערכים של : rheumatoid factor quantit ברמה גבוהה 553.7 כאשר מצויין ערך נמוך 0 ערך גבוה 14 .
הרופאה אמרה שזה סימנים של דלקת פרקים. חמי לא מרגיש שום כאב בפרקים:
שאלתי: האם יכולים להיות ערכים גבוהים ללא קשר לדלקות פרקים ?
האם ערכים כאלה יכולים לנבוע מטיפול תרופתי במינון לא נכון כגון תרופות של דילול דם?
האם זה מראה על סימני מחלה שיכולה להפתח בעתיד?
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות גבוהות של RF
ד''ר מרב לידר24/08/2010יתכנו מספר הסברים לרמות ה- RF הגבוהות-
1. סימן למחלת מפרקים שעלולה להתפתח - בהקשר זה יש להבדק אצל ראומטולוג, להתרשם אם יש כעת סימנים ואם אין, יתכן ויהיה צורך במעקב חד שנתי בהמשך
2. סימן לזיהום - בהווה או בעבר, למשל RF גבוה שכיח מאד בנשאים של הפטיטיס C
3. סמן למחלה המטולוגית, כלומר באחת משורות הדם - יש לעבור הערכה המטולוגית מתאימה
4. פעמים רבות, לאחר כל הבירור הנ"ל, אין הסבר לרמות הגבוהות של RF.
הן לכשעצמן אינן מהוות בעיה אך הבירור צריך להעשות על מנת לשלול בעיה הדורשת התייחסות רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך: עדכון כאבים לאחר לידהעדי20/08/2010
שלום ד"ר,
בהמשך כתבתי לך שקיבלתי זריקת דיפרוספן, שלא עזרה לי מייד,(ואת הצעת שזה קשור למשהו של דכאון לאחר לידה) אבל לאחר יומיים כמו קסם קמתי חדשה כמו לפני הלידה. פשוט תענוג קיבלתי את חיי בחזרה ושכחתי את הכל, ...למשך חודש אחד.
השבוע חזרו הכאבים במלוא עוצמתם, פניתי לרופא ובאופן חד פעמי קיבלתי שוב זריקה ,הפעם היא פעלה כמו קסם מיד.
הוא אמר שאם זה לא יעזור באופן סופי ומוחלט, נצטרך ללכת על משהו מניעתי.
רציתי לדעת- מה זה משהו מניעתי? לכל החיים? ואם אין לי דלקת פעילה וכל התוצאות של הבדיקות כולל צילומים ואנדוקרינולוגית - הכל תקין, אז מה יש לי? מה דעתך? (לא היו לו זמן כי באתי בלי תור).
תודה.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום, אשמח לתגובה. תודה
עדי25/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר מרב לידר25/08/2010כאבים המגיבים לדיפרוספן הם בדרך כלל כאבים ממקור דלקתי. יתכן ויש לך מחלת מפרקים דלקתית שעדיין לא באה לידי ביטוי בצילומים או בבדיקות מעבדה. לא ניתן ל-"נחש" מבלי לבדוק אותך.
צריך לקחת בחשבון שלכל טיפול, כולל זריקה, יש "אפקט פלצבו" - כלומר עצם העובדה שקיבלת טיפול כשלהוא יכול לתת שיפור בהרגשתך גם אם אין לך באמת בעיה דלקתית.
את ההבדל בין שני המצבים, כאמור, לא ניתן לפתור בתכתובת אינטרנט.
יהיה צורך לקבוע מדיניות לאחר שתבדקי שנית על ידי הרופא - תקופת המתנה נוספת ללא טיפול על מנת לראות אם מתפתח משהו אובייקטיבי או נסיון טיפולי בתרופות נוגדות דלקת מקו שני לתקופה של מספר חודשים ולאחר מכן החלטה מחודשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
עדי25/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dעדי19/08/2010
שלום האם ערך של 30 זה תקין לבחורה צעירה? האם כדאי לקחת תוספת ויטמין D?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
ד''ר מרב לידר19/08/2010השאלה אינה קשורה באופן ישיר לתחום הראומטולוגיה. התשובה הקצרה היא כי מדובר ברמה גבולית. אין המלצה חד משמעית לתוספות ברמה זו, עדיף להקפיד על תזונה מועשרת בויטמין D.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Anti SSB וכאבים בכתף ומפרק הידרמי16/08/2010
היי
לאחר בדיקות שיגרתיות לאחר תפקופה ארוכה וכאבים בכתף ימין וקושי בהרמת משקל כבד ביד זו (2 קילו גם הרבה מידי)
נימצאו המימצאים החריגים הנ"ל
Antinuclear Ab Adults 2
תקין בין 0-1
La Ab Anti SSB 33.73
תקין בין 0-20
הובחנה גם אנמיה קלה
יש לציין ש - DNA ds Ab שלילי,ASCA IgA,ASCA IgG,Ro Ab Anti SSA
יצאו בגבול הנורמה
בנוסף ובמידה ועוזר אני עושה הרבה ספורט ולא סובל מעודף משקל
ברזל ומאגרי ברזל וויטמינים נימצאו תקינים
עשיתי מאז הרבה בדיקות (צילום רנט,אולטרה,אקו לב,והכל נמצא תקין)
אשמח לקבל חוות דעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרב לידר19/08/2010ככל הנראה אין קשר בין הממצאים המעבדתיים לבין הכאבים בכתף.
כאבי הכתף נשמעים מכאניים, יש להבדק על ידי אורטופד. פעמים רבות מנוחה, טיפול קצר בתרופות נוגדות דלקת מקבוצת ה- NSAIDS כדוגמאת אביטרן, ו/או פיזיותרפיה מספקים.
ממצאי המעבדה מרמזים על תסמונת סיוגרן המתבטאת בראש ובראשונה ביובש בעיניים ובפה. אין בכך דחיפות אך קבע תור ליעוץ מסודר אצל ראומטולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רמי23/08/2010תודה רבה על התגובה,אני כרגע בהמשך הבחון לגבי מציאת הבעיה ואכן התור הבא הוא לרופא עיניים
למבחן שירמר.
לגבי האוטופד אבקש הפניה מרופא המשפחה
כמובן נישארה עדיין בעיית האנמיה שלשמה התחלנו את כל הבדיקות (המוגלובין 12.8 באופן קבוע, שאר המדדים בגבול הנורמה כנ"ל ברזל ופריטין וויטמינים למיניהם) מקווה שגם כאן אין קשר ומדובר באנמיה שמלוה הרבה ספורטאים
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאוט, אלופורינול וכדורי dimaxיעקב15/08/2010
אני סובל מגאוט כ 20 שנה ומטופל באלופורינול 300 בהצלחה (בדיקות דם תקינות).
אני מתעתד לטוס לפרו לגבהים של 4000 מטר ומומלץ לקחת כדורי dimax
למניעת מחלת גבהים.
קראתי שיש אזהרה לגבי גאוט.בשימוש בכדורים אלה
התקופה שאקח את הכדורים כ שבוע,עד 20 כדור.
גילי 63 ומצב בריאות תקין.
האם הכוונה שמצב הגאוט יכול להחמיר בגלל אובדן נוזלים, אולם אני יכול להמשיך לקחת את האלופורינול? להרבות בשתיה ולהיות מודע לבעיה?
או שאסור בתכלית לקחת את 2 סוגי הכדורים?
בתודה
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרב לידר24/08/2010דיאמוקס יעיל, בין היתר, במניעת הבצקת המוחית העלולה להתפתח בגבהים, על ידי הגברת תפוקת השתן. ככל התרופות המשתנות הוא מעלה רמות uric acid וזה עלול להשרות התקף גאוט.
אין איסור לטל את שתי התרופות ביחד, יש סיכון להתקף מעצם נטילת הדיאמוקס. עם זאת, מאחר ורמות uric acid בדמך תקינות, הסבירות להתקף גאוט אינה גבוהה.
המשך עם האלופורינול במקביל לנטילת הדיאמוקס וליתר בטחון, קח איתך גם כדורים ממשפחת ה- NSAIDS, אם חס וחלילה יהיה התקף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלת הבהרה
יעקב24/08/2010כיום אני נוטל אלוריל 300, כדור ליום.
האם ניתן להעלאות ל 1.5 כדור לתקופה קצרה שבה אטול את כדורי הגובה,כאמצעי זהירות?
מדובר בשבועיים לכל היותר
ושוב המון תודות על תשובתך שהרגיעה אותי
יעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר מרב לידר25/08/2010אין צורך להעלות מינון האלוריל, עצם העלאת המינון משנה את רמת החומצה האורית בדם (גם אם לכיוון של הורדה) והיציאה משיווי המשקל עלולה לעורר התקף גאוט.
עדיף להמנע משינוי.
הסבירות להתקף גאוט היא נמוכה סך הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות על התשובה המהירה והברורה
יעקב25/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GCAדוד14/08/2010
שלום רב,
בקשה למידע עקב מחלה אצל אבי.
רקע:
לאחרונה, כאבים חזקים בבטן ובגב מלווה בעצירות ובחום. פניה למיון ובירור כירורגי מוכוון מעי גס.
ללא ממצאים כך שאושפז במחלקה כירורגית. שבוע של בדיקות, מתן אנטיביוטיקה ומשככי כאבים, עם שיפור קל בהרגשה. בנוסף, ממצא של אנמיה, המוגלובין נמוך 8-9 ומתן מנות דם עקב כך.
בנוסף, שיעול מתמשך
רגע לפני שהוחלט לשחררו, בוצע CT עם ממצא חשוד לאאורטיטיס.
עקב ממצא זה, הועבר למחלקה פנימית, בוצע CT נוסף על פיו: טחול מוגדל, עיבוי דופן ניכר של האאורטה החזית והבטנית, עיבוי דופן ניכר במוצא שלושת העורקים הגדולים היוצאים מקשת האאורטה בחלקם הפרוקסימליים עם סבירות גבוהה ל- GCA והסננה של קשת האאורטה. ממתינים לבדיקת MRA.
תסמינים ברורים של GCA לא הופיעו כגון: כאבי ראש,כאבים בלסת, בעיות ראיה למינהם, קשיחות בצוואר ובכתפיים בעיקר בבוקר
השאלות שלי:
1. לפי חומר רקע שקראתי בתחום, נראה כי הסימפטומים משלבים בין GCA לבין מפרצת באבי
העורקים הבטני, האם יתכן? האם יש קשר?
2. מה זה אומר הסננה של הקשת?
3. מה סוג הטיפול והאם כדאי להתחיל מיד לפני בדיקת ה- mra?
4. מי המומחה לתחום הזה בארץ?
5. איזה בית חולים הכי נכון לטיפול?
6. האם יש טכנולוגיות חדשניות שיש בחו"ל ואין בארץ?
7. האם רצוי להתחיל מיד בדיאטה מסויימת?
8. האם נכון להישאר באשפוז להשגחה על לקבלת התור לבדיקת ה- MRA?
9. האם חייבים לבצע ביופסיה? (שמעתי דעות נגד עקב סכנה שבביצוע).
תודה, דוד
057-8147169* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרב לידר15/08/2010דוד שלום,
לעיתים לא קרובות GCA מתבטא רק במחלה בכלי הדם הגדולים, ללא הפרעות ראיה או כאבי ראש, המהווים את הביטוי ה-"קלאסי" של המחלה. מתיאור ה- CT מדובר ב-"הסננה" המרמזת על תהליך דלקתי בדופן כלי הדם, ולא במפרצת שלה מראה אופייני ושונה. בדיקת ה- MRA נותנת יותר אינפורמציה על דופן העורק. לא חובה להשאר לשם כך באשפוז. לשם ההחלטה על טיפול, יש מקום לבצע במקביל גם ביופסיה של עורק טמפורלי. מדובר בפרוצדורה מינימאלית ופשוטה שחבל לוותר עליה. אם תמצא דלקת בעורק, גם אם אינה מלווה תסמינים, היא תרמז על כך שמעורבות העורקים הגדולים נובעת מאותה סיבה ותחזק הצורך בטיפול בסטרואידים ובתרופות אנטי-דלקתיות נוספות. כמובן שאי המצאות שינויים דלקתיים בעורקים הטמפורליים לא תשלול כי ההסננה בעורקים הגדולים היא על רקע דלקתי ויתכן ותתקבל החלטה לטפל גם בהעדר ביופסיה טמפורלית התומכת באבחנה. שקיעת דם מוחשת, למשל, גם היא תומכת בתהליך דלקתי. בדיקה נוספת המחזקת כי הבעיה היא דלקת בדופן העורק היא PET CT המבוצעת במרכזים הגדולים בארץ. דיאטה אינה רלבנטית ולא תתרום לריפוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- relapsing polychondritisאיילת13/08/2010
שלום רב ותודה מראש,
מזה כשמונה שנים אני סובלת מהרבה סימפטומים של פיברומילגיה עם עליות וירידות ותקופות של שקט. לאחרונה היה לי ארוע דלקתי במפרק האף (אירוע ראשון) שנמשך 3.5 שבועות וטופל בעירוי אנטיביוטיקה לוריד, בגלל חשד לזיהום. רופא א.א.ג. בכיר איבחן זאת כ- relapsing poly chondritis והפנה אותי להמשך בירור לראומטלוג.
אם זאת באמת האבחנה, איך זה שהדלקת נרגעה בעקבות האנטיביוטיקה?
נשאלתי לגבי כאבים במפרקים נוספים ועניתי בחיוב. האם האבחנה הנוספת הזאת היא בנוסף לפיברומילגיה או שאין לי בכלל פיברומילגיה וכל הכאבים מקורם בדלקות של הסחוסים?
כמובן שקבעתי תור לראומטלוג, אבל זה בעוד הרבה מאד שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרב לידר15/08/2010ארוע בודד של דלקת בסחוס האף אמנם מרמז על relapsing polychondritis RPC אך אינו מספיק לשם קביעת האבחנה. כפי שהשם מרמז, מדובר בדלקת חוזרת ונשנית בסחוסים. הסחוסים המעורבים יכולים להיות של אפרכסות האוזניים, האף או קנה הנשימה. כמו כן, מרבית החולים סובלים מתופעות כלליות כחום, חולשה, ירידה במשקל וכן מכאבי מפרקים, תופעות עיניות, לבביות או עצביות. אם סבלת בעבר מתופעות כגון אלה, יתכן וניתן לקבוע כבר כעת אבחנה של RPC. אם לא סבלת מתופעות פרט לדלקת בסחוס האף, ובדיקות לא ימצאו מעורבות של מערכות נוספות, יהיה צורך להשאירך במעקב קליני לשם קביעת אבחנה עתידית. הדלקת בסחוס יכולה לחלוף לעיתים לבד, גם ללא צורך בטיפול בסטרואידים ובודאי שללא קשר לטיפול האנטיביוטי. באשר לפיברומיילגיה, מדובר בתופעה שכיחה למדי שככל הנראה אינה קשורה לבעיה הנוכחית אם כי קיימת אפשרות קלושה שסבלת ממחלת מפרקים דלקתית, שלא אובחנה, כביטוי ראשוני של RPC.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוב תודות על התשובה המקיפה
איילת15/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חשד למחלות קולגן?????לינוי13/08/2010
שלום רב!!! שמי לינוי אני בת 19 לפני כארבע חודשיים אני הובחנתי כבעלת תסמונת "ריינו" והמשכתי לבדיקות להבחנה למחלות כגון לופוס דלקת שוגרנית וטרשת רקמות... בעקבות המלצה נוירולוג וזאת מחשש גם לפגיעה עצבית.... כל הבדיקות יצאו שליליות:
בדיקות נוירווגיות כגון E.M.G , NCV תקינות.
בדיקות ראומוטולוגיות:
ANA שלילי ANTI DNA שלילי DRVV LUPUS שלילי ס"ד וביוכימיה תקינים,בלוטת תריס תקינה הפטיטוס HCV שלילי הפטיטוס A IGM שלילי צהבת שלילי FR תקין ESR תקין B12 תקין ACL תקין LAC ואלקטרופוזה תקין... ספירת דם כללית תקינה, C3 נמוך 9-19 (4.3) מצבי בחודשים הראשונים החמיר: כאבי מפרקים, כאב גם עליון בחגורת הכתפים והתנפחות ידיים ושכמות... חולשת זרועות שנויי צבע האצבעות (ריינו) ללבן- כחול-אדום... נימולים ללא חום פריחות יובש בפה או בעיניים, לאחר מכן הייתה הפוגה מצבי השתפר, נפגשתי עם ראומוטולגיתהבדיקה הגופנית הייתה תקינה... היא נתנה לי עוד כמה בדיקות לעשות כדי להשלים מעט ברורים... מזה שבוע חזר לי התנפחות אצבעות הידיים והרגלים וקשיון בוקר... חוץ מזה שזה מעצבן מצבי הבראותי טוב... לשאלתי האם יכול להיות שתהיה הפוגה במחלה אוטואימונית? יכול להיות שבדיקות שיצאו שליליות יחזרו חיובית? יש לקחת את התסמינים שעכשיו כחשד? אני די בטוחה שזה לא וירוס או חיידק בגלל חוסר ממצאים קלינים כמו חום וספירת דם תקינה.... מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת ריינו ומחלות קולגן
ד''ר מרב לידר25/08/2010תופעת ריינו הינה שכיחה ומתוארת בעד 15% מהאוכלוסיה הכללית. בחלק קטן מהמקרים היא מהווה ביטוי ראשון של מחלת קולגן שלעיתים תתפתח רק כעבור 10 שנים או יותר.
התופעות שאת מתארת כעת מעלות חשד למחלת קולגן ולכן חשוב שתמשיכי המעקב.
אם לא נעשתה עד עתה בדיקה קפילרוסקופית (הסתכלות במיקרוסקופ על כלי הדם שסביב ציפורני הידיים) - כדאי לעשותה. לעיתים גם שם רואים שינוים ראשונים המכוונים למחלת קולגן.
כמו כן מקובל להשלים אקו לב בשאלה של יתר לחץ דם ריאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)